Bekijk in artikel
13 februari 2018 om 16:29
0

Een land waar je gewoon belasting hoort te betalen meneer Hiddink.

En nu is het boehoe.. Het is niet voor niks dat je "adviseurs" je even in BE laten wonen om eerst even te kijken wat hier met de belasting geregeld kan worden. Dat is dus inderdaad opzettelijk het systeem omzeilen.

Om die zelfde financiële voordelen ben je in eerste instantie gaan emigreren naar het buitenland op papier ook.

Reacties

13 februari 2018 om 16:44
0

@capis, dus jij vindt het normaal dat je onderaan de streep 90%!! belasting over je zelf verdiende geld moet betalen? Dat is toch absurd? Persoonlijk ben ik van mening van je ten alle tijden 50,1% van je verdiende loon moet overhouden zodat je het idee hebt dat je voor jezelf werkt en niet voor de overheid maar helaas.... 10% van je loon overhouden is gewoonweg misdadig

13 februari 2018 om 16:50
0

Als je het allemaal normaal doet en zonder constructies zal het nooit 90 worden!

Jij hebt toch ook nooit 90 moeten betalen? Denk niet dat die 90 komt omdat hij eerder juist een constructie in het buitenland had dat hij dit dus eerder niet zal hebben moeten betalen.

Eens of niet met het belasting stelsel, ze werken altijd heel precies. En ja als je het eerst niet betaald weten ze je te vinden ja. En dat vind ik volkomen terecht, want Jan modaal betaal dook altijd gewoon netjes zijn belasting.

13 februari 2018 om 16:52
0

@kevinfoppe:

Ik neem aan dat bedoeld wordt dat ze het bedrag dat hij daarvoor niet betaald had terug wilden vorderen door beslag te leggen op 90% van zijn salaris.

13 februari 2018 om 16:56
0

@cabines:
Juist je krijgt van de belasting voor het ontwijken van belasting een "extra" boeten. en dit zal dan inderdaad tot 90%k kunnen oplopen inplaats van het normale.

Het is ook niet voor niets een boete/straf.

13 februari 2018 om 17:54
0

Hoe kom jij aan 90% belasting betalen?????

13 februari 2018 om 21:16
0

@cabinessence

Het ging om dubbele belasting. Hij betaalde al belasting in zuid Korea toen hij daar woonde en werkte. De Nederlandse belasting dienst wilde hem ook aanslaan omdat hij gedurende het jaar naar Nederland kwam. Vandaar zijn adviseur zei, blijf maar tot het einde van het jaar ion Belgie wonen.

14 februari 2018 om 13:25
0

De mededeling was dat ik nogmaals belasting moest gaan betalen, wat erop neerkwam dat ik van mijn verdiensten tien procent over zou houden", aldus Hiddink.

Als je 10% overhoudt, betaald je over het algemeen 90% :-)

13 februari 2018 om 16:47
0

Die belastingregels zijn ook ronduit crimineel. Schenkingsbelasting, erfenisbelasting: allemaal vormen waarvan je zomaar 50% moet inleveren, terwijl daar in de eerste plaats al (inkomens)belasting over betaald is. Het is zelfs zo dat, wanneer je samenwonend bent en niet getrouwd, je na het overlijden van je partner 50% van je huis moet betalen qua belasting, omdat je dat van je overleden partner hebt 'gekregen'.

Verder is het zo complex geworden, dat je al snel 'belasting omzeilt', zeker als je meerdere vormen van inkomen hebt. Zie je heel vaak bij voeballers ook. Hiddink is een publiek figuur. Heel die rel was overduidelijk 'publiciteit scoren' vanuit de belastingsdienst. Kijk ons eens even rijke Bn'ners pakken. Houd je aan de regels mensen....

13 februari 2018 om 16:53
0

@westend:

Draaien we de zaken nu niet om? Deze mensen een Hiddinken grote voetballers zitten echt niet zelf op zolder achter de pc hun belasting in te vullen heh. Kom op hoor

Die hebben bureau's/adviseurs zoals Hiddink zelf aangeeft die dit doen. en die weten Heel goed wanneer je wel en wanneer je niet de regels omzeilt.

En ja ze pakken hem in de media extra omdat hij bekend is en dus een uithang bord. Het heeft voor en nadelen om bekend te zijn.

13 februari 2018 om 17:00
0

@Capis Ergens anders wonen is niet "opzettelijk het systeem omzeilen". Dat is ervoor kiezen in een land te gaan wonen waar de belastingdruk lager is. Als hij er uiteindelijk in de praktijk niet woont wordt het een ander verhaal, wat hier dus gebeurt lijkt te zijn. En ik weet niet eens of dat is waar hij een probleem mee heeft. Denk dat het die overdreven aanpak van die afdeling is die de voetbalbranche doet. Schijnen vreselijk overijverig te zijn. Hoorde dat ze bij Feyenoord zelfs hun pak een tijdje uitdeden voor ze naar huis gingen, omdat die afdeling ze bijtelling wilde laten betalen voor privé gebruik van hun pak (met logo). Een Hiddink hoef je bijvoorbeeld niet om 6 uur met vertoon van bed te lichten. Je kunt hem ook gewoon bellen en zeggen dat hij langs moet komen.

13 februari 2018 om 17:05
0

Belastingomzeilen wordt zelfs gestimuleerd door de Nederlandse overheid. Niet voor niets dat Nederland internationaal wordt gezien als een belastingparadijs. Wat dat betreft is het wel erg hypocriet. Wel willen dat grote multinationals hier een brievenbusfirma hebben, maar een individu wordt keihard gepakt.

13 februari 2018 om 18:09
0

Nederland staat bekend als een belastingparadijs wat betreft vennootschapsbelasting. Nederland heeft gewoon een heel vriendelijk vestigingsklimaat, wat eigenlijk alleen maar positief is omdat grote bedrijven hier dan vestigen en werk creëren. Wat betreft de inkomstenbelasting, waar het in het geval van Guus om ging, is Nederland alles behalve een belastingparadijs. Belasting omzeilen wordt niet toegejuicht en hard bestraft.

Laatste discussies Bekijk in het artikel

Discussie-details

Capis
Geplaatst op 13 februari 2018 om 16:29

104 fans
Coach, 71 jaar

PSV

Stand
Selectie
Actuele wedstrijden
 TeamPnt+/-
1.PSV8348
2.Ajax7956
3.AZ7134
4.Feyenoord6637
Voor de complete stand: Eredivisie
SpelersPositieW
Jeroen ZoetKeeper10
Joshua BrenetVerdediger10
Daniel SchwaabVerdediger10
Santiago AriasVerdediger10
Jordy de WijsVerdediger10
Jorrit HendrixMiddenvelder10
Voor de complete selectie: Clubpagina PSV.
Programma 
Uitslagen
Voor de alle wedstrijden: Clubpagina PSV.
X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren