Bekijk in artikel
9 januari 2018 om 10:49
0

Wat een trieste vent zeg. Dit zegt toch voldoende. De haat moet wel erg diep zitten. Als je rotterdammer was had ik deze uitspraak nog kunnen begrijpen. Maar je bent een hagenees.

Reacties

9 januari 2018 om 10:51
0

Ja en in Den Haag zijn ze dol op Ajax en Amsterdam in het algemeen.

9 januari 2018 om 11:37
0

Ken aardig wat Rotterdamse en Haagse Ajacieden hoor. Maar zodra trein voorbij Leiden is, zie je pas jas opengaan en sjaaltje uit tas tevoorschijn komen. Triest maar zo moet het waarschijnlijk in NL.

9 januari 2018 om 11:52
0

@zzzlatan, ja daaag dus serieus gewoon niet he. Kan niet spreken voor Rotterdam, maar tijdens de finale EL had je eens op station Holland spoor (den Haag) moeten staan. Zag je ze gewoon in de Ajax shirts en met de Ajax sjaals om aankomen om richting Amsterdam te gaan. Fietsten ook gewoon door de stad.

Dat er bepaalde straten en wijken zijn waar je van je fiets getrokken wordt als je laat blijken dat je voor Ajax bent, zou best zou kunnen zijn, maar dat is zeker niet heel Den Haag, sterker nog, je ziet bepaalde groepen mensen dagelijks in trainingspakken van onder meer Ajax en andere clubs lopen (hebben niets met de specifieke club, maar vinden het leuk/fijn/mooi om in trainingspakken van clubs te lopen).

9 januari 2018 om 12:31
0

Ninjakai

Mee eens. Ik woon in Den Haag en hier zie je naast natuurlijk veel ADO fans maar verder echt ook álle shirts en kleding van alle topclubs (ajax, Feyenoord én Psv). Niet zo raar voor een 'importstad' als Den Haag.

En anders dan je zou verwachten zijn er echt niet dagelijks vechtpartijen tussen rivaliserende groepen of iets dergelijks. Dat je van je fiets wordt getrokken herken ik echt totaal niet. Tenzij je op een wedstrijddag van ADO op het station of rond het stadion gaat lopen met een Ajaxshirt of Feyenoord trainingspak. Ja dan kan je misschien problemen krijgen. Anders echt niet.

En zo hoort het dus ook vind ik!

9 januari 2018 om 12:39
0

@zlatan, Wat een onzin, poging mislukt. Ik kom wekelijks in Den Haag voor mijn werk en daar zie je genoeg mensen rond lopen met trainingspakken van o.a. Ajax, en dat verloopt prima, ook in het centrum.

9 januari 2018 om 18:58
0

Wat maakt het nou uit wat mensen in Den Haag van Ajax vinden. Ze zijn niet onze concurrent, Feyenoord daarentegen wel en daar is haat en rivaliteit te snappen.

9 januari 2018 om 19:06
0

Bij mensen uit Den Haag is het vooral een afkeer jegens de stad Amsterdam denk ik.

9 januari 2018 om 19:06
0

Het valt allemaal reuze mee en wordt zwaar overdreven.

Ik woon tegenwoordig in Amsterdam en loop als ik naar de Kuip ga gewoon met m'n Feyenoord sjaal naar en in de metro, nog nooit wat gehad op misschien wat boze blikken na. Andersom zag ik in Rotterdam ook weleens (met name Surinaamse) gasten met Ajax trainingspakken aan.

9 januari 2018 om 19:28
0

@zzzlatan: wat een onzin. Dat er een groep Hagenezen is die niet dol Is op Ajax, direct van je aangenomen. Maar van het stuk "Leiden", pure onzin. Ik kom van origine uit Den Haag, mijn halve vriendengroep en familie is voor Ajax. En dat steken ze niet onder stoelen of banken. Gewoon sjaaltjes en shirts hoor door heel de stad. Zeker bij belangrijke wedstrijden. On: Lex zegt in principe niets verkeerds. Hij zal in zijn tijd bij Feyenoorf een echte Feyenoorder geworden zijn. Past(e) qua werklust ook uitstekend bij de club.

10 januari 2018 om 01:45
0

Nee hoor, mensen uit Den Haag hebbeb geen enkel probleem met Amsterdam. De harde kern van de ADO supporters hebben een probleem met Ajax.

Maar ja, de meeste mensen in Den Haag zijn ook niet zo dol op de harde kern van de ADO supporters. Niet voor niets heeft Den Haag het stadion zo ver mogelijk op de gemeente grens weggezet bij het prins Clausplein.

10 januari 2018 om 09:11
0

Als je aan platte Hagenezen vraagt met welke stad in Nederland ze het minst hebben, krijg je maar 1 antwoord hoor. Al geld dat misschien voor meer steden.

Ik had het er een keer met een Amsterdammer over in de kroeg die zich afvroeg waarom iedereen iets tegen Amsterdam heeft. Ik weet het ook niet, misschien is het dat achterlijke accent of gewoon omdat we jaloers zijn dat we niet de hoofdstad zijn, maar voor mij persoonlijk; Amsterdam is echt een gedrocht van een stad met al die hipsters en dronken Engelsen in het centrum. Je kan er verdomme niet eens een patatje halen in een snackbar. Dat heet dan meteen een friet gallerij waar je geholpen wordt door een irritante gast met een hipsterbril en een krulsnor.

Is toch leuk joh, beetje afgeven op elkaars stad. Harde kern supporters vindt natuurlijk geen enkel normaal mens leuk, die moet je lekker in een dierentuin achter slot en grendel stoppen.

9 januari 2018 om 10:52
0

Ach, weer een paar sociaal wenselijke uitspraken om de achterban tevreden te stelen. Zegt alles over het niveau van deze gast.

9 januari 2018 om 11:23
0

Gast, Hagenezen (of ze nou voetballen of niet) hebben een schijthekel aan Amsterdammers met hun arrogante, nazale accent en neppe toeristenkermis die ze een stad noemen

9 januari 2018 om 11:31
0

Ja dus? Ik ben ook geen Rotterdammer maar zou ook altijd kiezen voor een contract bij Feyenoord ipv Ajax. Niet persé omdat ik zo'n hekel aan Ajax heb maar omdat het een droom is om op de perfecte grasmat in de Kuip te spelen

9 januari 2018 om 11:52
0

Nou als je op de bank zit bij feyenoord dan speel je niet op die grasmat.

9 januari 2018 om 11:01
0

Ah joh, wat moet -ie dan zeggen. Volkomen logisch toch. Dat hier nog mensen aanstoot aan nemen vind ik echt krankzinnig.

9 januari 2018 om 12:22
0

Hij mag zeggen wat die wil, maar die haat is gewoon triest en kinderachtig. Ik ben 100% Ajacied, maar ik ooit voor Feyenoord of Ado had kunnen voetballen had ik het gedaan. Als iedere ex Ajacied zo triest als Immers was zou er stuk minder voetballers bij Feyenoord voetballen.

9 januari 2018 om 12:39
0

Weet ik wel, dat geldt voor mij ook. Maar je moet weten wie het zegt. Immers zei ook dat hij z'n vrouw naar Amsterdam stuurt als hij daar iets nodig heeft. Laat 'm lekker. Ik vind Immers niet zozeer triest, maar vooral een beetje simpel en een beetje dom. Ach, kan er verder niet kwaad om worden.

9 januari 2018 om 11:02
0

Ik denk dat ze in den Haag ook best een hekel hebben aan Ajax. Overal in Nederland is er weinig sympathie voor Ajax, maar in Utrecht, Rotterdam en den Haag wel het minste sympathie. Alhoewel er genoeg spelers uit Utrecht naar Ajax vertrekken.

9 januari 2018 om 11:50
0

Andersom worden zowel bij ADO als Feyenoord genoeg spelers in de armen gesloten, die een Ajax-verleden hebben.

Nu en recent: Vd Heijden - Kishna - Vermeer - Becker - Schaken - Elia - Zwinkels etc

Kortom over en weer kortzichtig gedrag !

9 januari 2018 om 12:36
0

@willemholder

Het klopt op zich wel dat 'men in Den Haag' (den Haag is een enorm diverse stad met heel veel heel erg verschillende mensen van diverse pluimage en afkomst, onmogelijk om over één kam te scheren uiteraard) een 'hekel heeft aan Ajax'. En zelfs dat die hekel, bij sommige mensen dan, verder gaat dan de gemiddelde 'hekel/haat tegen Ajax'als zoiets uberhaupt bestaat trouwens). Maar men vergeet denk ik dat 'echte Hagenaars' een even grote hekel hebben aan Rotterdam als aan Amsterdam, zeg maar. Een Hagenaar heeft een bloedhekel aan Rotterdammers. Waarom? Geen idee eigenlijk, is iets historisch. Maar ik ben geen Hagenees, dus ik kan je dat niet uitleggen verder.

9 januari 2018 om 21:12
0

he maatje,

Zwinkels, Kishna en Elia. Even om wat dingen recht te zetten. Alle drie geboren in Den Haag e.o. en als ik het goed heb ook weggekaapt uit de jeugd van ADO danwel een club in de buurt.

Groetjes!

9 januari 2018 om 22:52
0

Echte Hagenezen hebben geen hekel aan Rotterdammers maar we zoeken ze ook niet op want echt gevoel voor humor hebben ze niet en die afgunstige aard houden ze maar lekker voor hunzelf.

11 januari 2018 om 13:57
0

Vervangen we die 3 toch gewoon door Wormgoor, Mols en Poepon. Haagse haat is fake.

9 januari 2018 om 22:26
0

God, toont er iemand een beetje passie voor een club, is het weer niet goed. Ik heb precies hetzelfde. Overigens heeft het halve land precies hetzelfde gezien het volksfeest nav de 1-1 van De Graafschap. Misschien handig om eens zelf te rade te gaan waarom dat is?

Laatste discussies Bekijk in het artikel

93 fans
Middenvelder, 32 jaar

ADO Den Haag

Stand
Selectie
Actuele wedstrijden
 TeamPnt+/-
6.Vitesse4916
9.PEC Zwolle44-12
Voor de complete stand: Eredivisie
SpelersPositieW
Tyronne EbuehiVerdediger10
Tom BeugelsdijkVerdediger10
Aaron MeijersVerdediger10
Bas KuipersVerdediger10
Donny GorterMiddenvelder10
Danny BakkerMiddenvelder10
Voor de complete selectie: Clubpagina ADO Den Haag.
X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren