Bekijk in artikel
18 februari 2012 om 20:00
0

En nog andere voorbeelden zijn Marko Vejinovic en Nordin Amrabat. Het punt is duidelijk.: Waar zijn ze nu?
Narsingh, Elia en Assaidi hadden nog niet het volwassen gedrag wat voor een voetballer nodig is, hebben ze zelf ook erkent. Dus eigenlijk zijn dit voorbeelden die erg slecht gekozen zijn. Dat jij je gram wilt halen op het kamp van Gaal is duidelijk maar dan moet je beter je huiswerk doen. Een CE vol met feitelijke onjuistheden en gericht op de massa doordrenkt met populisme kan ik niet meer geven dan 3 sterren.

Reacties

20 februari 2012 om 08:12
0

Noem eens enkele feitelijke onjuistheden?

Waar Amrabat en Vejinovic zijn? Daar heeft hij het net over. En natuurlijk zijn dit niet de beste voetballers van Nederland, dat weet iedereen, maar ik denk dat jij zijn punt niet snapt, namelijk dat een opleidingsinstituut als Ajax spelers met zo een groot talent wegsturen.
Want beide spelers zijn natuurlijk gezegend met meer talent dan bijvoorbeeld Ebicilio.

Narsingh, Elia en Assaidi zijn inderdaad nog niet klaar voor de echte top, maar maakt dat op dit moment op hun leeftijd wat uit? Nee.

Kluivert was ook pas 18, toen hij scoorde in de Cl-finale, maar was hij volwassen genoeg? Nee.
Dat maakt ook niet uit. En daar wringt hem nou net de schoen. Het moet juist gaan om Kwaliteit, en niet of een speler er wel volwassen genoeg voor is.

Als ik bijvoorbeeld kijk naar de heer Ibrahimovic, deze man zal in het veld waarschijnlijk nooit volwassen worden, maar altijd dat straatvechtertje blijven. Maar je kan mij niet vertellen dat hij geen meerwaarde is voor vrijwel elke club in de wereld.

Dus nogmaals welke feitelijke onjuistheden vind jij? Het kan zijn, maar geef ze dan ook aan.

20 februari 2012 om 11:55
0

Dus jijj zegt: Waar Amrabat en Vejinovic zijn? Daar heeft hij het net over. En natuurlijk zijn dit niet de beste voetballers van Nederland, dat weet iedereen, maar ik denk dat jij zijn punt niet snapt, namelijk dat een opleidingsinstituut als Ajax spelers met zo een groot talent wegsturen. En tegelijkertijd roep je om kwaliteit. Nou, als ze dan niet voldoende kwaliteit hebben dan moet je ze toch wegsturen?

Bovendien, als Ajax iedere speler die in de toekomst, na het wat ouder worden, kwaliteit toegedicht wordt moet houden zitten we zo weer op de 70 contract spelers. Er moeten keuzes worden gemaakt en de verkeerde zijn altijd te gebruiken als argument van jezelf.
Als ik flauw wil toen moet ik dan bang zijn voor voetballers als Stapleton, Meijer en dat soort voetballers? Dat waren foute keuzes van Cruijff maar dat gebruik ik toch ook niet als goed koop argument. Blijkbaar heeft Ajax het in sommige gevallen goed gezien en sommige voetballers bereiken pas na een omweg de top. Daar is niets aan te doen maar daar kun je de beleidsbepalers niet op afrekenen.

20 februari 2012 om 13:34
0

U citeert me, maar vergeet het belangrijkste punt, namelijk de laatste zin van die alinea: Want beide spelers zijn natuurlijk gezegend met meer talent dan bijvoorbeeld Ebicilio.

Deze spelers zijn destijds niet weggestuurd vanwege hun voetballende kwaliteiten, maar omdat ze niet pasten in de Ajax 'filosofie' die er op dat moment heerste. Namelijk het beste Jeugdteam zijn.
En dat is nou juist het punt.

In een jeugdteam zal Ebicilio vast wel een geweldige teamspeler zijn, maar in het 1e van Ajax wordt meer van je gevraagd. En dat kan niet geboden worden door de huidige jeugd, dat ziet iedereen..

Een Amrabat bijvoorbeeld was qua techniek en voetbal veruit de beste speler van zijn jeugdteams, maar omdat hij niet gedijde in het Team werd deze jongen weggestuurd.
Cruijff wilt juist weg van deze cultuur. Dan maar wat moeilijkere jongens, met wat meer temperament. Dan maar geen Teams in de jeugdopleiding, als er maar kwalitatief goede spelers doorstromen naar het eerste elftal. In Jong Ajax en het eerste van Ajax zullen ze zich dan onder begeleiding van de ervaren jongens moeten aanpassen aan het teamspel.

Het moet bij Ajax namelijk in eerste instantie gaan om kwaliteit, daarna pas om de kwantiteit. Natuurlijk hadden we in de jarig negentig beide. Maar dat kan je nu niet verwachten.

Dit is juist ook de reden geweest om Davids in de RvC te hebben. Hij had als 'hoofdtaak' ervoor zorg te dragen dat de donkere jongens (vaak met iets meer temperament en uiteraard een andere cultuur) zich ook prettig zouden voelen op de toekomst.

Natuurlijk zullen er altijd foute keuzes worden gemaakt, zoals u ook zeer terecht opmerkt. Ook onder Cruijff. Maar iemand wegsturen terwijl hij een betere voetballer is dan de ander, maar minder past in een jeugdteam, dat is tegen mijn, en denk met mij tegen velen, zere been aan.

Uiteraard zullen er ook uitzonderingen zijn, met mensen die zich echt onmogelijk maken, zoals laatst die jongen bij Psv, of zoals Quincy bij Ajax. En die zullen wel weggestuurd moeten worden, maar dat is niet eens team gedrag, maar een kwestie van normaal gedrag.

Laatste discussies Bekijk in het artikel

Ajax

Stand
Selectie
Actuele wedstrijden
 TeamPnt+/-
1.PSV8348
2.Ajax7956
3.AZ7134
4.Feyenoord6637
Voor de complete stand: Eredivisie
SpelersPositieW
André OnanaKeeper10
Joël VeltmanVerdediger10
Mitchell DijksVerdediger10
Nick ViergeverVerdediger10
Matthijs De LigtVerdediger10
Hakim ZiyechMiddenvelder11
Frenkie de JongMiddenvelder10
Voor de complete selectie: Clubpagina Ajax.
X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren