Bekijk in artikel
18 oktober 2017 om 14:23
0

Nu ik dit gelezen heb, ben ik blij dat Van den Brom nooit trainer geworden is van Ajax en hopelijk ook nooit wordt. Deze zin:

' Laten we een mannetje meer op het middenveld zetten, want Zlatan interesseert het allemaal niet.'

Hoe naief ben je dan zeg? Trainers moeten nooit acteren op aannames, ze moeten reageren op feiten. Als Zlatan een wedstrijdje door tactische maar misschien andere redenen niet meeverdedigde, zou ik daar niet mijn hele eigen tactiek op aanpassen. Sowieso is jezelf aanpassen op de tegenstander niet heel erg sterk.

Reacties

18 oktober 2017 om 14:32
0

Inderdaad getuigt niet echt van goeie inzicht in een tactisch plan. Hoe ik van den Brom soms zie verliezen van relatief zwakkere teams hoop ook ik van harte dat hij geen coach van Ajax zal worden.

18 oktober 2017 om 14:36
0

Aannames zijn toch een heel belangrijk aspect in het voetbal....

18 oktober 2017 om 15:58
0

Niet als je, zoals Ajax filosofie, geen reactievoetbal speelt. Ajax moet zelden naar de tegenstander willen kijken en zich daarop aanpassen. Daarom is Van den Brom blijkbaar dus ook niet geschikt voor Ajax.

18 oktober 2017 om 17:41
0

Alsof ze bij Ajax op iemand zitten te wachten die met zijn team de polonaise loopt en zingen dat ze op jodenjacht gaan.

18 oktober 2017 om 17:51
0

Guardiola speelt ook geen reactievoetbal en analyseert de tegenstander urenlang in zijn kantoortje. Je moet Herr Pep eens lezen.

De zwaktes van de tegenstander uitbuiten, eventueel door zelf wat aanpassingen door te voeren, is gewoon verstandig.

18 oktober 2017 om 20:28
0

Heerlijk grapje.... aannames zijn in beide gevallen aanwezig en noodzaak in het voetbal....

18 oktober 2017 om 14:47
0

Jezelf naief aanpassen aan de tegenstander is niet heel sterk.. maar je goed aanpassen aan de tegenstander is niks mis mee.. vooral wij Nederlandse ploegen moeten tegen een PSG niet denken dat we maar lekker gaan kunnen voetballen zoals we altijd in de eredivisie doen..

18 oktober 2017 om 15:08
0

Haha precies. Je kunt wel lezen dat myvision de Hollandse school aanhangt. Je niet aanpassen aan de tegenstander is helemaal niet meer van deze tijd. Pep Guardiola is dagenlang bezig met het analyseren van de zwakke punten van de tegenstander om daar tactisch gebruik van te maken. Dit terwijl City vrijwel ieder team domineert en toch past hij zich aan aan de tegenstander. Maar goed myvison is helaas niet de enige in Nederland.

18 oktober 2017 om 16:05
0

Daar ben ik ook zeker mee eens Reppi.

Het verschil is dat Pep vanuit zijn eigen kracht de zwaktes zoekt van de tegenstander. Hij gaat alleen niet ineens heel anders spelen. Dus je kan wel allemaal eigen aannames op mij projecteren, je bent dan alleen geen haar beter dan Van den Brom, Juicher.

18 oktober 2017 om 17:33
0

vanuit eigen kracht op zoek gaan naar de zwaktes van je tegenstander is toch je aanpassen aan? of begrijp ik het verkeerd. Denk dat niemand puur op eigen plan voetbalt. Je past je per wedstrijd aan om zo het beste resultaat te halen toch? je speelt los van blessures toch ook niet elke wedstrijd met dezelfde spelers? anders kun je bij seizoensbespreking de opstelling geven en daarna op vakantie gaan lijkt mij zo

19 oktober 2017 om 07:29
0

Je begrijpt het verkeerd. Neem het voorbeeld vd Wiel zoals wordt aangegeven. Het is goed om te weten wat zijn voorkeur heeft. Dat kun je gebruiken in de wedstrijd zonder dat jij jou spelwijze aanpast.

18 oktober 2017 om 17:06
0

Myvision,
Je geeft aan dat coaches niet moeten reageren op aannames, maar op feiten?
Maar wa zijn dan feiten in het voetbal? Het was toch een feit dat Zlatan bij de wedstrijden die men analyseerde niet meeverdedigde? Het is geen zekerheid dat hij dat nooit gaat doen. Maar je moet analyseren en een plan verzinnen. Als je constateerd dat je tegenstander een heel goede linksbuiten heeft kan hij in de wedstrijd tegen jou zijn dag niet hebben, maar dat weet je vooraf niet toch? Hetzelfde kan andersom ook.

Jezelf aanpassen aan je tegenstander is eigenlijk een must geworden in het moderne voetbal. Er zijn maar enkele ploegen die het zich kunnen veroorloven om dat niet te doen. Maar zelfs ploegen die zich dat kunnen veroorloven doen het alsnog. Al is het maar een klein beetje.

18 oktober 2017 om 17:29
0

nou tegen psg zou ik mijn selctie wel degelijk aanpassen tenzij je gelijkwaardig bent. Dus opzich inschatten dat Zlatan weinig tot niet mee verdedigd en daar op inspelen om een man meer situatie te krijgen op het middenveld vind ik geen raar idee @ myvision

Daarnaast zie ik ook dat Zlatan statisch is en inderdaad niet mee verdedigd dus dat is niet uit tactiek maar uit type speler.

Niet dat ik j vd B een goede trainer vind, maar hem af te schepen met predicaat onnozel vind ik ver gaan. Heeft toch bescheiden succesjes gehad.

of hij geschkt voor Ajax is, Nee, zeker niet na het debacle van de gewonnen wedstrijd met ADO tegen Ajax. Daar heeft hij voor zichzelf bepaald om nooit trainen van Ajax te kunnen worden.

18 oktober 2017 om 17:44
0

Wat praat jij nou voor onzin joh, Van den Brom geeft gewoon een logische verklaring voor wat hij ziet en hoe hij daarop probeert in te spelen. Gegokt en verloren heet dat. Als hij zegt dat Van der Wiel standaard bij de eerste paal de bal neerlegt en twee keer wordt daaruit gescoord, wat kun je als trainer dan nog meer doen dan de spelers instructies meegeven dat te verdedigen? Uiteindelijk ben je verantwoordelijk maar als trainer heb je dat soort dingen niet altijd in de hand. Net zo min heeft hij het in de hand dat Vlaar zo'n drama is de laatste tijd, zo'n goede speler dat dat was

18 oktober 2017 om 22:35
0

In vijf jaar tijd kan je toch wel een hoop veranderen, en ik weet zeker dat vd Brom dit nooit meer gaat doen

Laatste discussies Bekijk in het artikel

Discussie-details

myvision
Geplaatst op 18 oktober 2017 om 14:23

35 fans
Coach, 52 jaar
SeizoenClub
2014- AZ
2012-2014 Anderlecht
2011-2012 Vitesse
2010-2011 ADO Den Haag
1995-1996 İstanbulspor

Anderlecht

Stand
Selectie
 TeamPnt+/-
5.AA Gent35-5
6.Anderlecht32-11
Voor de complete stand: Pro League
SpelersPositieW
I. SantiniAanvaller3416
P. GerkensMiddenvelder327
S. KumsMiddenvelder315
T. DidillonDoelman400
A. SaelemaekersVerdediger300
F. AmuzuAanvaller301
L. DimataAanvaller2013
Voor de complete selectie: Clubpagina Anderlecht.
X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren