Bekijk in artikel
9 juni 2017 om 12:59
0

Mooi gebaar, maar mijns inziens misplaatst.

Ik bedoel, heel erg zielig voor Ricksen hoor, dat gun je niemand, maar een standbeeld?

Doneer dat geld voor dat standbeeld dan aan mensen die onderzoek doen naar die ziekte.

Een standbeeld is in mijn ogen meer voor een speler die erg veel betekend heeft voor een club.. Ricksen heeft dat volgens mij totaal niet. Is een 'gewone' voetballer geweest die een uitbundige carriere heeft gehad, zoals velen anderen.

Reacties

9 juni 2017 om 13:04
0

Ik denk dat je heel veel kritiek gaat krijgen op wat je zegt maar ben het volledig met je eens. ALS gun je niemand, en het is heel sneu, maar om hem daarom een standbeeld te geven? Persoonlijk hou ik tota niet van het 'pleasen' van ernstig zieke mensen, net zoals dat Britse jongetje dat bij Southampton(?) zoveel aandacht krijgt en als een held wordt behandeld. Het is allemaal een beetje selectief heb ik het idee.

9 juni 2017 om 13:15
0

Totale waanzin imo wat je hier schrijft. Is idd geen legende ofzo van die club, maar de beste man zet zich, ondanks alle beperkingen en privé ellende die die man heeft, gigantisch in voor onderzoeken naar ALS. Die zet gewoon zijn laatste jaren die die heeft alleen maar in voor het strijden tegen ALS en het inzamelen van geld daarvoor. Eerst inlezen voordat je hier wat neer pent.

9 juni 2017 om 13:37
0

Oke maar wat heeft dat met mijn reactie te maken? Hartstikke mooi dat ie dat doet, maar verdient ie daarom een standbeeld? Hoeveel mensen zetten zich wel niet in voor bestrijding van ALS of een andere ziekte. Bovendien heeft Ricksen zich z'n levenlang van niemand wat aangetrokken dus dat hij zich nu voor ALS inzet zegt niet zoveel, aangezien hij zelf die ziekte heeft. Logisch dus.

9 juni 2017 om 14:39
0

Zeiken om het zeiken. Waarom zou je hier iets tegen hebben? Het is voor Fortuna wel degelijk een boegbeeld, samen met van Bommel en Hofland. Het is niet dat daar elk jaar jeugdspelers doorbreken die later in de Europese (sub)top belanden. En die nu aan een vreselijke ziekte lijdt. Jij hebt er toch geen last van mochten ze daar een standbeeld voor hem neerzetten? Het zit je niet in de weg en het is gewoon een soort van eerbetoon richting Ricksen en zijn nabestaanden. Wellicht was dat niet gebeurd zonder zijn ziekte maar dat is nu eenmaal de realiteit. Het versterkt zijn status ook wel enigzins

9 juni 2017 om 16:05
0

Harrie1610
Probeer zijn hele voetbalcarriere en wat hij heeft uitgevreten eens los te zien van zijn ziekte. Want om dat er allemaal bij te halen, om daarmee de zin of onzin van een standbeeld weg te praten is ook van de zotten.

Ja, hij is niet de enige die zich inzet voor bestrijding van een ziekte. Maar misschien zouden dan alle mensen die zich inzetten tegen ALS of welke ziekte dan ook allemaal wel een standbeeld verdienen. Ipv het als argument nemen en zeggen dat Ricksen hem niet verdient. Dus Fortuna en wat andere mensen regelen het standbeeld voor Ricksen. Voor wie ga jij m regelen dan?

9 juni 2017 om 18:13
0

Lees je reactie en kan je gedachtengang wel volgen maar ben het er niet mee eens. Heb ook het idee dat dit misschien nog aan je leeftijd ligt, overigens niet bijdehand bedoelt. Naarmate je ouder wordt enmeer mensen met ziektes om je heen wegvallen verandert dat je pespectief wel iets. Plus dat je volgens.mij niet helemaal overziet wat hij voor zijn club betekend heeft.

9 juni 2017 om 22:51
0

Ik kan je vertellen, ik heb te veel mensen in mijn omgeving weg zien vallen aan ellerlei ziektes. En alsnog heeft dat niks veranderd aan mijn opvatting dat we zieke mensen niet moeten verheerlijken, alleen omdat we ziek zijn. Lijkt me sowieso vreselijk, dat pas wanneer je doodziek zijn, mensen interesse in je hebben en pas het goede wat je gedaan hebt gaan waarderen. Dus nee, het heeft niks met mijn leeftijd (21) te maken.

9 juni 2017 om 13:15
0

Compleet eens, dit standbeeld wordt nu enkel geregeld omdat hij ziek is, maar dat lijkt me niet de juiste reden en dan kan je het geld inderdaad beter in onderzoek steken of zelfs direct aan Ricksen geven..

9 juni 2017 om 16:08
0

Prima toch. De mensen die dit beeld regelen, hebben als doelstelling dit te doen voor de mens Ricksen. De doelstelling was niet om te doneren aan een goed doel. Maar behalve dat ze een mens willen "eren", mooier nog; als er dan nog geld over is gaan ze t doneren aan een goed doel. Wat is daar nou mis aan?

Dat zie ik jou nog niet doen.

9 juni 2017 om 13:54
0

Sorry, maar ik kan me niet helemaal vinden in je comment. Dit gebeurd via een crowdfunding dus mensen willen doneren of laten het. Het is een mooi gebaar.
Tuurlijk moeten we blijven investeren in onderzoeken, maar het is ook humaan om individueel een steentje bij te dragen. Via crowdfunding worden zieke mensen in het buitenland behandel omdat ze hopen dat ze nog gered kunnen worden. Terwijl mensen dit geld ook hadden kunnen investeren in een onderzoek.

Ik vind het prachtig dat mensen zowel in onderzoek geld steken of mensen helpen die het nodig hebben.
Ricksen kunnen ze allicht met onderzoek nu niet meer helpen, maar deze maan heeft deze ziekte de landelijke aandacht kunnen geven die het verdient. Daarom alleen al vind ik het een prachtig gebaar dat hij een standbeeld krijgt.

9 juni 2017 om 13:58
0

Snap je gedachtegang maar niet met jou eens.

Wat het geval van Ricksen bijzonder maakt is de manier waarop hij zijn ziekte draagt. Het gaat niet om zijn sportieve prestaties maar om zijn doorzettingsvermogen en positiviteit onder vreselijke omstandigheden. Hij is hiermee een voorbeeld voor velen en laat een ongekende kracht zien. Een standbeeld gun ik hem daarom van harte!

9 juni 2017 om 15:50
0

Ik snap je wel, maar je kan daarentegen ook zeggen dat Ricksen met zijn openheid en strijdbare karakter juist veel voor ALS en de stichting ALS heeft betekend. In dat opzicht vind ik dat hij eerder een standbeeld verdient dan vele anderen die er één hebben gekregen.

9 juni 2017 om 16:05
0

Hij heeft toch best wat betekend voor de Rangers? Onder andere speler van het jaar in de Schotse competitie geworden en wel het een en ander gepresteerd daar hoor.

Echter, het geld blijft natuurlijk misplaatst. Een standbeeld gaat niemand helpen die ziekte te overwinnen. Ben het met je conclusie eens, met je argumenten minder.

9 juni 2017 om 18:35
0

Nu weet ik wel dat jullie Ajaxcieden neerkijken op alles wat niet bij Ajax heeft gespeeld maar voor Fortuna is Ricksen wel degelijk een icoon. Hij speelde bij grote clubs en voelde zich niet te groot om terug te keren op het oude nest in de kelder van het betaalde voetbal. Met zijn fighting spirit was hij mede-verantwoordelijk ervoor dat Fortuna niet naar de amateurs degradeerde een paar jaar terug. Van Bommel is een psv-er geworden, van Marwijk zit liever op de tribune bij Mvv maar Ricksen is altijd een Fortunees gebleven!

Of hij daarvoor een standbeeld verdiend is een andere discussie maar voor Fortuna is Ricksen zeker niet "gewoon".

Laatste discussies Bekijk in het artikel

271 fans
Coach, 42 jaar
SeizoenClub
2018- PSV
2017-2018 PSV U19
2012-2013 PSV
2011-2012 AC Milan
2006-2011 Bayern München

Fortuna Sittard

Stand
Selectie
 TeamPnt+/-
13.PEC Zwolle39-13
14.FC Emmen38-31
16.Excelsior33-33
Voor de complete stand: Eredivisie
SpelersPositieW
M. DiemersMiddenvelder347
J. SmeetsMiddenvelder322
A. El MessaoudiMiddenvelder295
A. NovakovichAanvaller299
Lisandro SemedoAanvaller283
L. HuttenMiddenvelder252
José RodríguezMiddenvelder242
Voor de complete selectie: Clubpagina Fortuna Sittard.
X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren