Bekijk in artikel
4 juni 2017 om 17:59
0

Ik heb het idee dat er twee scenario's mogelijk zijn op dit moment :

1 de berichtgeving rondom Bosz is voornamelijk beredeneerd vanuit Dortmund bronnen en vanuit Bosz perspectief. De werkelijke reactie en houding van Ajax zal verschillen met wat we in de media tot nu toe horen (De Telegraaf is opvallend stil)

2 de berichtgeving rondom Bosz is correct, wat heel erg verwonderlijk genoemd mag worden. Dan ga ik ervan uit dat er meer speelt op dit moment als bekend is in de media. Dat Ajax zo eenvoudig Bosz zou laten vertrekken (voor zulke ridicuul lage bedragen) terwijl Nice wel de deur dichtgooide. Er gaan allerlei geruchten, in hoeverre die correct zijn is maar de vraag.

40 procent kans dat hij niet gaat is 39 procent meer dan waar ik gisteren rekening mee hield. Het verhaal over de afkoopsom van deze Dortmund kenner of volger vind ik totaal niet intressant. Als Ajax echt Bosz niet wil laten vertrekken dan gaat het om wel meer als 5 miljoen. Dat dit bedrag in de historie van de Bundesliga nog niet betaald is dat is niet ons probleem natuurlijk. Maar goed, we gaan het morgen of dinsdag waarschijnlijk wel horen wat het gaat worden. Het werkelijke verhaal zal dan nog enkele dagen of weken op zich laten wachten, maar meestal blijft dat ook niet geheim.

Reacties

4 juni 2017 om 18:12
0

@adzevedo

Als Bosz gewoon blijft dan is Ajax erbij gebaat om dit gelijk naar buiten te brengen (lijkt me, denkend aan onrust binnen de selectie, toekomstige transfers, staf etc). Er worden echter vanuit Ajax geen mededelingen gedaan wat ik eigenaardig vind willen ze hem behouden.

4 juni 2017 om 18:30
0

@eazy-e

Over het algemeen reageert de club niet op geruchten of tijdens onderhandelingen. En als we een statement lezen dat een speler toch blijft (milik of Sneijder in het verleden) dan zijn ze een week later alsnog weg. Maar ik snap je punt, het is niet erg bevordelijk dat deze hele soap speelt.

Maar goed, misschein dat Ajax wel bereid is hem te laten gaan. Maar dan vind ik het eigenaardig, want waarom zou je Bosz niet willen behouden als hij het juist zo goed heeft gedaan ? dan moet er toch meer meespelen ?

4 juni 2017 om 18:38
0

@adzevedo

Het zou in Ajax zijn belang zijn om hier nu duidelijk over te communiceren. Dit zorgt enkel voor intern onrust en extern ook. Want slechts wat geruchten op het internet zijn het niet meer.

Verder heb je gelijk als ze inderdaad van Bosz afwillen dan denk ik ook dat er wel wat meer meetelt.

4 juni 2017 om 18:15
0

Ik kan me niet voorstellen dat die vijf miljoen Borrusia tegen houd, dus ben ik bang dit weer uit de lucht is gegrepen..

4 juni 2017 om 18:34
0

Er zit wel degelijk een enorm risico aan het halen van een trainer voor een hoge transfersom. Stel dat Ajax zegt dat Dortmund 10 miljoen moet betalen, dan betalen ze 4 miljoen aan salaris voor een 3 jarig contract. En na 6 maanden ontslaan ze Bosz omdat de resultaten tegenvallen. Dan mag je nog 10 miljoen salaris doorbetalen en heb je 10 miljoen betaald aan de transfersom. Dan heb je 20 miljoen voor een half jaar mislukking betaald. Een bijzonder hoge prijs vind je niet ?

4 juni 2017 om 18:50
0

Vroegen ze maar tien miljoen..

en voor een Duitse topclub zijn dit natuurlijk geen bedragen waar ze
bang van worden, vind je niet?

4 juni 2017 om 18:57
0

Wat mij betreft hadden de onderhandelingen 1 minuut afgedaan kunnen worden met het volgende antwoord : wij werken op geen enkele manier mee aan het vertrek van Peter Bosz die nog een 2 jarig contract bij ons heeft. Succes met jullie verdere zoektocht.

4 juni 2017 om 18:33
0

Persoonlijk denk ik dat er flink onderhandeld wordt, kans is groot dat Ajax ook al mogelijke vervangers aan het polsen is en hiervan haar keuze laat afhangen. Daarnaast heeft de Telegraaf wel bevestigd dat er gesprekken gaande zijn, alleen de vorderingen daarin is niet medegedeeld.

4 juni 2017 om 18:40
0

Maar daar durfde ik bij de Dortmund bronnen ook wel vanuit te gaan, als Dortmund de intentie heeft om Bosz te halen en de media daar krijgt bevestiging dat ze zich gaan melden zegt dat in principe voldoende. Maar of Ajax zich gemakkelijk opstelt, juist heel moeilijk doet (misschien laat afhangen van beschikbare verangers) daar weten we niks van.

Maar normaal gesproken komt er dan wel wat informatie naar buiten via De Telegraaf. Maar nu? Niks. Het leek allemaal vrijdag plots heel erg snel te gaan, zaterdagochtend volgde opnieuw berichten maar daarna is het stilgevallen.

4 juni 2017 om 19:09
0

Dat is waar. Ik verwachtte eigenlijk al gisteren meer nieuws. Uit het laatste nieuws van de Telegraaf maakte ik op dat Ajax vrij makkelijk was in de onderhandelingen en 5 miljoen voldoende zou zijn. Maar dat was ook van afgelopen vrijdag. Het valt te hopen dat er niet opeens een package deal naar buiten komt. Die kans is natuurlijk ook groot. Verder ben ik het helemaal met je eens dat Ajax resoluut nee had moeten zeggen.

4 juni 2017 om 19:30
0

@pf10

Waarom zou je onderhandelen? Ajax is met Bosz een traject ingegaan die ze uitgestippeld hebben afgelopen zomer.

4 juni 2017 om 19:59
0

@Adzevedo: Lees net een bericht dat Verweij zegt dat de kans dat Bosz weggaat 90 procent is. Die gaat weg dus.

4 juni 2017 om 20:00
0

@eazy-e: Ik zeg ook dat Ajax resoluut Nee had moeten zeggen

Laatste discussies Bekijk in het artikel

37 fans
Coach, 55 jaar
SeizoenClub
2017-2017 Borussia Dortmund
2016-2017 Ajax
2016-2016 Maccabi Tel Aviv
2013-2016 Vitesse
Laatste voetbalnieuws

‘Gewilde Martin Ödegaard heeft voorkeur voor binnenlandse transfer’

Real Sociedad geeft niet op in de strijd om de handtekening van Martin Ödegaard, zo weet Marca dinsdag te melden. Volgens de Spaanse krant heeft de Noorse middenvelder annex aanvaller op...Lees verder

Ajax

Stand
Actuele wedstrijden
 TeamPnt+/-
1.Ajax8687
2.PSV8372
3.Feyenoord6534
4.AZ5821
5.Vitesse5319
Voor de complete stand: Eredivisie
Programma 
Uitslagen
Voor de alle wedstrijden: Clubpagina Ajax.
X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren