Bekijk in artikel
21 april 2017 om 09:14
0

Tja, wat is verdienen? Over twee wedstrijden was Ajax natuurlijk sterker, maar het had net zo goed mis kunnen gaan voor de Amsterdammers gisteren.
Toch is het knap hoe ze die laatste tien minuten nog twee keer scoren. Ben benieuwd naar de loting straks.

Reacties

21 april 2017 om 09:17
0

Ik vind idd dat je naar 2 wedstrijden moet kijken. In de rust van de uitwedstrijd zeiden wij tegen elkaar dat ze nog 3 uur konden voetballen en dat Schalke dan nog niet zou scoren. Ajax was 1ste wedstrijd heer en meester. Uitwedstrijd was tot rust gelijk en daarna Schalke... terecht dat Ajax dus door is.

21 april 2017 om 09:27
0

Was ook zeker balen dat schalke zo snel op 1-0 kwam na rust uit het niks. Was een sterke fase van Ajax op dat moment met iets van 4 corners achter mekaar en schalke scoorde gelijk in de eerste de beste counter. A la Ajax geven ze het dan ook meteen binnen 2 minuten weg, maar vond schalke helemaal niet zo sterk spelen. Ajax terecht door. Zeker als je een 3-0 voorsprong tegen 10 man weg geeft. Dan verdien je het in mijn ogen sowieso niet. Ajax zit in de koker en daar gaat het om.

21 april 2017 om 10:19
0

Het was natuurlijk niet helemaal uit het niets. Schalke was veel gevaarlijker dan Ajax. De 1-0 was inderdaad uit een omschakel moment waar Ziyech op een gegeven moment dacht laat het allemaal maar lopen ik heb geen zin meer om achter m'n vent aan te lopen. Helemaal onverwacht kwam de 1-0 niet, in ieder geval niet voor mij.

21 april 2017 om 12:28
0

Die 1-0 kwam totaal onverwacht ja. Hoeveel kansen heeft schalke in de 1e helft dan gecreeerd? Laat staan met goed voetbal. De eerste 5 minuten was men gevaarlijk daarna totaal niet meer. Eerste 10 minuten van de 2e helft was Schalke nergens maar de 1-0 zorgde voor de ommekeer. Dan nog is het aantal kansen wat men daarna kreeg beperkt.

21 april 2017 om 12:59
0

3*ajax, uit het niets, nee het is niet uit het niets gekomen, dat ze scoren, de eerste goal was toch echt een foutje van sanchez, en de tweede weet ik even niet meer, bij de derde kwam half door viergever, dit zie hij zelf ook al.
Maar ben trots op de jongens dat ze het geflikt hebben.

21 april 2017 om 09:19
0

Iedereen was het er over eens dat Ajax in de eerste wedstrijd een veel grotere overwinning had verdiend. Als je dat meerekent dan heeft Schalke natuurlijk helemaal niets verdiend. Maar uiteindelijk is het lood om oud ijzer. Schalke is niet genaaid door de scheids, zoals Bayern. Ze zijn gewoon op het veld verslagen door Ajax. Dus Ajax verdient het gewoon.

21 april 2017 om 09:50
0

Eens, daarnaast, als je het over naaien hebt dan heeft Ajax nog een hoop te klagen ook want die tweede gele kaart voor Veltman was natuurlijk makkelijk gegeven, al is het oliedom dat Veltman daar gaat staan.

Ik vind dat Ajax over 2 wedstrijden toch net iets meer liet zien dan Schalke. Het lijdt geen twijfel dat Ajax meer voetballend vermogen bezit, maar ik geef ook toe dat dat geen garantie biedt want voor hetzelfde geld klutsts die bal van Viergever er niet in en dan wordt het nog 4-0.

Ik heb Ajax nog nooit zo een wedstrijd uit het vuur zien slepen waarbij ik zo 100 procent zeker was dat we het niet zouden redden als gisteren.

Zelfs na die 3-1 was ik overtuigd dat Schalke nog zou scoren. Daarom ging ik veel meer uit mijn dak bij die 3-2 dan die 3-1.

Mijn God, wat een geweldige avond ...

21 april 2017 om 10:24
0

De twee gele kaarten waren idd makkelijk gegeven maar vooral die tweede is heel dom van Veltman. Een overtreding maken op die plek van het veld terwijl je al geel heb? De scheidsrechter interpreteerde het als obstructie en daar staat een gele kaart voor. Ik ben meer voor de Nijhuis manier van fluiten deze meneer floot puur volgens het boekje. Volgens de Uefa prima maar voor het tempo in de wedstrijd minder.

21 april 2017 om 12:30
0

ja die 2e gele kaart was terecht. Hij blokkeert hem daar bewust. Ik zei het bij de 1e gele kaart al 'let maar op veltman pakt 2x geel'. Hij beseft zich op geen enkel moment dat hij al een gele kaart heeft. Hij komt vaker goed weg dat hij geen 2e geel krijgt. Vooral in topwedstrijden lijkt zijn hart het van zijn hoofd te winnen.

21 april 2017 om 12:50
0

Ik vond die tweede wel geel, was inderdaad duidelijk obstructie. Je kan hem ook niet geven, maar dan heb je geluk. Niet andersom, wat mij betreft.

Verder volstrekt eens, ik zei gisteren ook al dat ik eigenlijk al zeker wist dat die goal niet zou vallen. Geweldig dat het dan toch gebeurt. Ik ben niet meer gaan zitten na die 3-1, en ik was alleen in de woonkamer

21 april 2017 om 09:37
0

Hoe waren zij over twee wedstrijden beter als Ajax 3-0 achter staat en een geluksgoal maakt in de verlening? Ajax liet totaal niet het spel van vorige week zien

21 april 2017 om 09:45
0

Hoe was schalke beter als ze uit het niks 2x scoren? Ajax had de 1ste wedstrijd en de 1ste helft compleet onder de controle en schalke alleen de 2de helft gister. De verlenging was weer voor Ajax met 10 man. Al met al was Ajax het grootste gedeelte van deze 2 wedstrijden de "baas" of hadden ze de "controle", dus Ajax was over 2 wedstrijden beter. Getuige ook de 4-3 stand.

21 april 2017 om 09:50
0

@leopart..
Ten eerste was Ajax de eerste match heer en meester en had het zeker 3/4-0 moeten zijn.
Gister was Schalke de eerste 5 minuten heel gevaarlijk. Daarna herpakte Ajax zich en waren ze vaker bij de 16 van Schalke te vinden dan andersom. Voor de rest een slaapverwekkende match. Na rust komt Schalke uit het niks op 1-0 die zeker houdbaar was voor Onana en meteen daarna uit een lage voorzet valt de 2-0. Daarna was Ajax weer een paar keer dichtbij de 2-1, maarja die keeper..
Toen Veltman rood kreeg had Ajax idd niks meer in te brengen en was het wachten op de 3-0 die viel. We mogen de 3-1 en 3-2 een wonder noemen, maar Ajax heeft het gewoon verdiend.

21 april 2017 om 10:40
0

Hee daar heb je Leopard weer! Haha wat ben jij een triest figuur zeg. Tuurlijk verdiende Ajax over 2 wedstrijden om door te gaan. zo goed als Ajax thuis was, heeft Schalke dat niveau aangetikt ook gisteren niet, Ajax speelde gewoon een hele matige wedstrijd, maar werden totaal niet weggespeeld.. Schalke daarin tegen werd helemaal zoek getikt en had minimaal met 5-0 terug naar Duitsland moeten terugkeren. Zet je feyenoord brilletje af joh.

21 april 2017 om 11:12
0

Ongelooflijk! Ik kan me niet herinneren dat Leopart ooit iets positiefs over Ajax heeft gezegd. Zelfs nu het voor Nederland alleen maar goed is kijkt hij door een gekleurde bril naar Ajax. Misschien denkt hij dat het pijn zal doen om een keer iets goeds over Ajax te zeggen?

21 april 2017 om 14:33
0

@leopart
Goals 3-2
Total attempts 18-20
On Target 7-9
Off target 10-4
Blocked 1-7
Woodwork 1-0
Corners 4-10
Offsides 5-4

Ze hebben dus alleen 1 x vaker de paal geraakt, verder op elke statistiek de mindere. Ik was ook verbaasd toen ik deze cijfers op een andere site zag. Statistieken zeggen niet alles, maar het was misschien toch iets beter van Ajax dan ik gisteren dacht.
Is misschien de spanning van het moment.

Laatste discussies Bekijk in het artikel

14 fans
Verdediger, 31 jaar

Schalke 04

Stand
Actuele wedstrijden
X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren