Bekijk in artikel
10 maart 2017 om 12:39
0

5 voor mings terwijl niemand de opzet kan bewijzen vind ik werkelijk nergens op slaan, geef ze het voordeel van het twijfel en ga niet als een stel moraal ridders elk moment aanpakken om 'een voorbeeld te stellen'.

Waar de FA te kordaat optreed tegen alles en iederen vind ik de Fifa(lona) weer te slap. Het kan ook nooit eens een keer goed zijn

De Fa moet eens schwalbes gaan aanpakken en je maakt mij al een stuk meer tevreden.

Reacties

10 maart 2017 om 12:45
0

De beelden zijn toch duidelijk? Hoeveel meer bewijs moet je hebben?

10 maart 2017 om 12:50
0

Lezen dude, "niemand kan de opzet bewijzen" en na het meermaals zien van de beelden kun je niet met zekerheid zeggen of het met opzet gebeurde.... ook jij niet.

10 maart 2017 om 12:55
0

Ik heb het prima gelezen. De beelden zijn duidelijk bewijs van opzet. Hij kijkt nota bene eerst naar het hoofd van Zlatan voor hij er een trap op geeft.

10 maart 2017 om 13:27
0

Hij kijkt niet eens naar het hoofd. Daarbij zou het ontzettend knap zijn om in die sprong zijn hoofd te raken, terwijl hij toen allang omhoog keek. Ik zeg niet dat het niet met opzet was, maar dat van het kijken vind ik te zwak om een oordeel te vellen

10 maart 2017 om 14:58
0

@Xyzz sorry maar ik vind je oordeel veel te slap en gemakkelijk. Dat wij het honderd keer in slowmotion kunnen zien betekent niet dat het echt zo traag ging. Alsof hij in een halve seconden even bedenkt iemand even levensgevaarlijk op z'n hoofd te gaan staan.

10 maart 2017 om 15:14
0

Dit soort overtredingen worden vaak in de heat of the moment gemaakt ja. Zonder voorbedachte rade. Dit deed hij omdat Zlatan 2 seconden daarvoor een trappende beweging maakte naar de op de grond liggende Mings.

Zoek op youtube naar het filmpje met de titel 'mings stamps on Ibrahimovic face & Ibrahimovic elbows Mings Man Utd v Bournemouth" en dan zie je het allemaal heel duidelijk in beeld.

10 maart 2017 om 16:55
0

Duuhhhh niemand kan de opzet bewijzen. Maar iedereen kan het beoordelen, en dat is het enige wat nodig is voor een schorsing. Het is beoordeeld, Mings had daarvoor al een tuggle met Zlatan, kijkt niet om nadat hij zijn voet op iemands hoofd plant, het spreekt niet in zijn voordeel allemaal. Jouw argument slaat nergens op, want dan kun je niemand meee schorsen want je kunt nooit in iemands hoofd kijken

10 maart 2017 om 12:51
0

Totdat zo'n speler hem wel goed raakt en de schade niet beperkt blijft tot een schrikmoment. Uiteindelijk ziet hij wat er op de grond gebeurt en dan maakt het niet meer uit of er sprake van intentie was. Het is in weze gewoon een bijna levensgevaarlijk moment en dat dient flink bestraft te worden. Als hij het hoofd van Zlatan frontaal had geraakt, was de schorsing waarschijnlijk veel hoger geweest, en terecht.

10 maart 2017 om 12:53
0

Tja, dingen als opzet kan je nagenoeg nooit bewijzen. Ik begrijp waar je vandaan komt; als het echt zonder opzet is, is het wel een hele forse schorsing. Anderzijds kan je dit argument dan altijd opgooien waardoor zware overtredingen, ellebogen etc. ook niet zwaar meer bestraffen omdat opzet bijna nooit 100% te bewijzen is.

10 maart 2017 om 13:09
0

Hij ziet Zlatan daar toch liggen? De opzet mag dan niet duidelijk zijn en niemand beweert volgens mij ook dat hij dit met kwade intentie heeft gedaan, maar hij is er zich toch in elk geval van bewust dat hij over hem spring, waarmee hij hem dan ook in gevaar brengt (want iemand op die manier raken kan erg nare gevolgen hebben, je moet maar iets meer pech hebben...).

Het is een lastig geval, vooral ook omdat Ibrahimovic daar wraak voor neemt en uiteindelijk met een mindere straf wegkomt, waardoor het enkel nog discutabeler wordt, maar er is voor mij geen twijfel mogelijk dat de actie van Mings de gezondheid van een andere speler in gevaar brengt. En in dat geval maakt het volgens mij ook niet meer uit of er al dan geen opzet is, want het risico viel te vermijden en het was onnodig om er op die manier over te springen/walsen.

5 wedstrijden is erg veel, maar als Ibrahimovic niet meer was recht gestaan en nu nog in het ziekenhuis lag, had je er niemand over horen klagen.

Daarbij denk ik ook dat de FA enkele vaste richtlijnen hanteert bij het uitdelen van straffen, zo verklaar ik enigszins het verschil in de straf voor beide heren. Ik vermoed dat ze een vaste schorsing van 3 speeldagen uitdelen aan een het uitdelen van een elleboog, terwijl ze bij Mings een andere maatstaf lijken te hebben hanteert (bv het onnodig in gevaar brengen van de gezondheid van een tegenstander met de mogelijkheid tot zware gevolgen), waardoor hij een straf van 5 speeldagen heeft gekregen. Dit is echter slechts een vermoeden, hiervoor zou een rapport van de FA meer duidelijkheid kunnen brengen, geen idee ook of dat ergens openbaar wordt gemaakt, maar het lijkt me in elk geval de meest 'logische' verklaring.

11 maart 2017 om 00:12
0

fifalona?? serieus ...fifa heeft niet zo veel met clubteams te maken

Laatste discussies Bekijk in het artikel

0 fans
Verdediger, 26 jaar
SeizoenClubW
2018/2019 AFC Bournemouth 5 0 0 0
2018/2019 Aston Villa 18 2 4 1
2017/2018 AFC Bournemouth 4 0 1 0
2016/2017 AFC Bournemouth 7 0 0 0
2015/2016 AFC Bournemouth 1 0 0 0
Laatste voetbalnieuws

Aston Villa tilt transferuitgaven richting de 100 miljoen met zesde aanwinst

Aston Villa neemt Ezri Konsa over van Brentford, zo meldt de club donderdagochtend via de officiële kanalen. De promovendus uit Birmingham activeert de afkoopclausule in het contract van de centrale verdediger,...Lees verder

AFC Bournemouth

Stand
Actuele wedstrijden
X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren