Bekijk in artikel
17 november 2014 om 19:44
0

al de 3e post in minder dan 24 uur, volgens mij is het inmiddels wel duidelijk Heb wel ergens medelijden met die mensen die makkelijk dachten te scoren. Die zullen aardig wat berichtjes hebben gekregen op fb van mensen, de namen zijn overal te zien.

al was het misschien niet de meest slimme actie om met alle niet blanken een foto te maken en te posten, je mag racisme nooit goedkeuren.

Edit: met niet slim bedoel ik eigenlijk niet handig. Fer had misschien aan kunnen zien komen dat er idioten racistisch gaan reageren als je op de dag van de intocht met iedereen die niet blank is op een foto gaat staan. Denk niet dat hij niet doorheeft dat er een hoogoplopende discussie is hier in nederland. Het is triest dat dit soort reacties gegeven worden. En medelijden met de man die FC aap zei heb ik ook niet, die mag van mij opgepakt worden.

Reacties

17 november 2014 om 19:57
0

Hoezo? Als ze allemaal blank waren geweest was het geen probleem. Rekening houden met potentieel racisme is het laatste wat je moet doen, want dan stem je er eigenlijk mee in. Vind dit soort opmerkingen eigenlijk ook vrij eng

17 november 2014 om 20:02
0

Als alleen alle blanke spelers op een foto zoyden staan, zou dit ook reacties oproepen. En geen positieve.

17 november 2014 om 20:05
0

Er zouden in ieder geval niet zulke debiele reacties geplaatst worden zoals bij de selfie van Depay..

Wat maakt het nou uit of er alleen maar witte mensen of gekleurde mensen op een foto staan? Zulke reacties die gegeven zijn horen gewoon niet. Je kan het wel goed proberen te praten, maar wat dan?

Of vind je de reacties met ''zwarte pieten'' grappig?

17 november 2014 om 20:06
0

Dat het reacties oproept is vrij normaal, omdat zo'n foto niet representatief staat voor de gehele groep. Waar het om gaat is de inhoud van de reacties. Die zouden allerminst het zelfde zijn.

17 november 2014 om 20:08
0

Er zou absoluut gesuggereerd worden dat de gekleurde jongens worden buitengesloten of iets dergelijks.

17 november 2014 om 20:15
0

En dat noem je erger als reacties met: FC Aap, Bananen Shake, zwarte pietten etc?

In ieder geval zouden er niet zulke idiote reacties geplaatst worden.

17 november 2014 om 21:41
0

Al dat racisme in Nederland is gewoon misselijkmakend.
Het wordt eens tijd dat er tegen wordt opgetreden.
Racisme is strafbaar maar tegenwoordig lijkt het wel de norm te zijn.
Iedereen zit overal maar te discrimineren alsof het heel normaal is.
Ik weet wel dat het aanzetten tot vreemdelingen haat en haat naar bepaalde etnische groepen van de PVV hier een rol in speelt. Na eerst haat tegen de islamieten te zaaien zijn nu ook de gekleurde Nederlanders aan de beurt gekomen. Daar moet maar eens een einde aan komen.
Tijd dat er mensen veroordeelt worden en vooral ook de hoofd schuldige aan dit alles. En ik hoef ik te zeggen wie ik bedoel want dat snapt iedereen wel neem ik aan.

17 november 2014 om 21:59
0

Wat maakt het uit? Nou, als er een foto gepubliceerd wordt in een folder ofzo, dan moet er altijd een zwart iemand in. Genoeg voorbeelden waarin een persoon erin is gephotoshopt.

Verder vond ik het vooral opvallend dat de getinte jongens alleen op de foto staat. Het gaat me er niet om de huidskleur, maar ik heb idee dat er sprake is van enige groepsvorming. Net als destijds met de beruchte kabel, dat bracht Oranje ook weinig goeds.

17 november 2014 om 22:21
0

Sander: dat zouden dan ook domme reacties zijn.

17 november 2014 om 22:22
0

DD: Dat is in Amerika zo maar in Nederland echt niet hoor.
Groepsvorming is niks mis mee, sterker nog dat houd je altijd.
Het wordt pas een probleem als de verschillende groepjes problemen of ruzie met elkaar hebben en ik heb niet het idee dat dit nu zo is.

17 november 2014 om 22:26
0

Hoezo er moet altijd een donker persoon in? Ben je dom of gewoon blind?

Er zijn genoeg voorbeelden waarin het is gefotoshopt. Maar zo zijn er ook meer dan genoeg voorbeelden waar het niet het geval is.

Dat je zoiets als goed wilt praten is lachwekkend en zeer bedroevend!!

18 november 2014 om 03:47
0

Van wie moest het representatief zijn? Wist niet dat een selfie regel is..

17 november 2014 om 20:36
0

Medelijden met idioten die "fc Aap" posten, en het niet slim noemen om een foto te nemen zonder alibi-blanke....
Dat ik dit nog mag meemaken.

17 november 2014 om 21:11
0

Waarom is het niet slim? Omdat donkere mensen bij mekaar komen een foto maken en het de wereld insturen zonder een blanke ertussen te zetten? Dus we moet een blanke tussen staan zodat de racisten er niks over kunnen zeggen? Koop dan een poster van het Nederlands Elftal? Dus ik als donkere moet altijd een blanke op mn foto zetten zodat ik niet racistisch kan worden bejegend? Wat een domme opmerking maak jij, je probeert t nog recht te praten ook. Ongeacht huidskleur, je bepaalt zelf wie er op een foto mag staan. Misschien wilden de "blanken" er niet eens op. Hou toch op man, we leven in Nederland 2014, het gaat echt de verkeerde kant op, iedereen gaat nu naar mekaar wijzen en voor je t weet sta je lijnrecht tegenover mekaar en dan krijg je rassenrellen... Misschien is dit te ver gezocht, maar het begin is er en wie er mee is begonnen doet er niet toe, dit moet gestopt worden, maar een racist blijft een racist en dat haal je er helaas niet uit!!!

17 november 2014 om 21:50
0

@chafa,

Ik keur racisme ten alle tijden af omdat het walgelijk is, maar in Nederland word een beetje de tendens gecreëerd dat alleen blanke mensen kunnen discrimineren en niet andersom.
De racisme kaart word tegenwoordig ontzettend snel getrokken, iets waar ik me dood aan erger.
Tijdens het voetballen maak ik vaak zulke dingen mee, speelde laatst tegen een team uit Helmond; de scheids geeft een rode kaart aan een speler (van Turkse afkomst, maar dat doet er niet toe) uit Helmond omdat hij nog niet iemand's enkels doormidden stampte. De speler gaat verhaal halen en krijgt van de scheids te horen dat hij er af moest omdat hij iemand bijna door midden stampte, de speler weet dat hij fout zit maar begint de scheidsrechter vervolgens voor vuile racist uit te maken...

17 november 2014 om 21:59
0

De gebeurtenis die jij opnoemt staat helemaal los van 't feit dat zulke debiele reacties niet horen op FB wanneer Depay etc een selfie maken.

Tuurlijk zijn er ook idioten die schreeuwen dat een blanke een racist is wanneer hij word benadeeld op de een of andere manier. Maar dat staat staat helemaal los van het feit dat zulke debiele reacties op een foto niet normaal zijn.

Dat zoiets al een beetje ''goedgepraat'' wordt is zacht gezegd schandalig en belachelijk.

17 november 2014 om 22:01
0

Ik begrijp helemaal je punt, maar ik kan me trouwens nog een stuk van Pownews kennen: 'de neger omdat het moet'. Op tv en ook in bepaalde bladen/folders/brochures moet een getint iemand erin voorkomen.

17 november 2014 om 22:11
0

@diemenaar, ik praat helemaal niets goed; ik vond die reacties walgelijk en verwerpelijk. Ik weet hoe erg racisme is aangezien ik het zelf ook regelmatig ondervind omdat ik de helft van de tijd in China woon. Kleine dingen zoals een taxi die je weigert omdat je wit bent, winkeliers die je niet willen helpen of als een Amerikaanse vriend van me (die is donker) word aangesproken met het N woord. Ik weet dat het China is, waar ze nog niet zo ver zijn op dat gebied als hier; maar toch geeft het een raar gevoel als je voor 'white devil' word uitgescholden als tegen een winkelier zegt dat je geen wisselgeld terug hoeft te hebben.

Het zal mij aan m'n kont roesten wat voor huidskleur iemand heeft, of iemand nou paars, geel, zwart of wit is.

17 november 2014 om 22:24
0

Maar wat heeft dat nou in hemelsnaam te maken met het feit dat zulke dingen niet horen in het hedendaagse leven in Nederland. We zijn zogenaamd een erg ontwikkeld land. Maar als je zulke dingen ziet dan ga je toch echt twijfelen..

Racisme is overal en elk ras wordt gediscrimineerd. Dat is een feit.

Maar het is misselijkmakend dat er mensen zijn die de reacties op de foto enigszins willen goedpraten door te zeggen dat witte mensen ook gediscrimineerd worden. Of racistisch bejegend worden.. Dat staat er helemaal los van.

Ik bedoel jou er niet mee, just saying..

17 november 2014 om 22:19
0

ik heb helemaal geen medelijden met die gasten die zo reageerden, hadden ze maar na moeten denken.

Laatste discussies Bekijk in het artikel

1659 fans
Aanvaller, 36 jaar
SeizoenClubW
2018/2019 Feyenoord 25 16 0 1
2017/2018 Feyenoord 12 5 0 0
2017/2018 Fenerbahçe 2 0 0 0
2016/2017 Fenerbahçe 24 9 4 0
2015/2016 Fenerbahçe 31 16 3 0

Nederland

FIFA ranking: 16
2209 fans
Stand
Actuele wedstrijden
 TeamPnt+/-
1.Frankrijk2312
2.Zweden1917
4.Bulgarije13-5
5.Luxemburg6-18
Voor de complete stand: Kwalificatie WK - Europa
X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren