wk2018
Bekijk in artikel
5 december 2012 om 19:42
0

Het zal vanavond moeten gebeuren. Galatasaray moet na tien jaar weer uit de groep komen! Eerder lukte alleen Lucescu het om Galatasaray naar de volgende rondes van de Champions League te loodsen en hopelijk lukt het Terim ook.

Als eerst hoop ik dat Manchester United haar sportieve plicht doet en wint van Cluj, want dan zullen we sowieso, ongeacht het scoreverloop en eindstand van onze wedstrijd, doorgaan. Hopelijk doen Vidic en Rooney ook mee, zodat ze stabiliteit en stootkracht in het elftal hebben.

Vanavond is een belangrijk moment voor het Turkse voetbal. Alle punten in Europa zijn levensbelang, want we kunnen het os niet meer permitteren om niet te presteren in Europa.

De opstelling ziet er goed uit. Alhoewel ik toch liever Amrabat in de basis zag, want hij presteert vrij goed in de CL en is dan extra gemotiveerd. Als ik de trainer was, had ik Engin als linkermiddenvelder geposteerd en Amrabat in de spits met Burak. Amrabat is snel, balvast en kan goed dribbelen. Wij hebben een aanspeelpunt in de voorhoede nodig en dat hebben we momenteel niet. We hebben wel een goede afmaker - Burak, maar op voetballend vlak komt hij tekort en in zulke wedstrijden is balbezit belangrijk, want je moet gecontroleerd spelen.

Terim moet pas forceren als Cluj voor komt te staan en anders moet hij zeker tot de 60ste minuut geen gekke dingen doen en het spel controleren. Het is belangrijk dat we geduldig spelen en onze mannetjes staan, want Eder, Viana en Alan zijn levensgevaarlijk.

Lef en durf is oké, maar de mensen die de geschiedenis van Galatasaray kennen, weten dat ook minder leuke momenten hebben plaatsgevonden. In 98' schakelde schiemele Athletic Bilbao ons uit, terwijl ze helemaal géén kans hadden op Europese overwintering (voor de wedstrijd had Bilbao 3 en Galatasaray 8 punten, terwijl Juventus er 5 had), nog wel in de laatste minuten. Juventus ging ten koste van Galatasaray door.

Hopelijk wordt het vanavond anders en gaan de Turken zegevieren!

Kom op Galatasaray, kom op Terim!

PS: Eigenlijk is het verstandiger voor Galatasaray (en Turkse) supporters om Manchester United te kijken, zolang zij winnen, is er geen probleem!

Laatste discussies Bekijk in het artikel
X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren