Bekijk in artikel
23 november 2012 om 13:44
0

Ajax hoeft helemaal niet te werken aan stootkracht voorin op de training. Als Sigthorsson, Serero en Babel uit de ziekenboeg zijn, dan moet er genoeg stootkracht zijn. Verder zijn de goals natuurlijk wel erg makkelijk toegelaten. Hierbij vond ik vooral Vermeer erg zwak. De eerste twee leken mij houdbaar, de derde was zwak keeperswerk. Verder zou ik Boccara opstellen. Roda draait niet heel erg lekker en Boccara is wel een talent wat er tegenaan zit en die op hele goede manier invliegt.

Reacties

23 november 2012 om 13:47
0

Niet werken aan stootkracht omdat als die jongens fit zijn dat er dan genoeg is?
Ja fijn, maar de komende weken zijn ze er gewoon niet en dan zal je ook gewoon stootkracht moeten hebben en die wedstrijden moeten winnen dus ik vind het nogal flauwekul van je... (met de rest ben ik het overigens wel eens hoor )

23 november 2012 om 14:25
0

Ik zou het veel zinvoller vinden als De Boer met name Siem De Jong en Eriksen minimaal een uur op elke training af laat maken. En dan niet dat makkelijke geschiet op de rand zestien, maar balletjes op snelheid afmaken. Deze jongens hebben veel te veel kansen/mogelijkheden nodig.

Daarbij stootkracht train er niet zomaar even bij in een aantal weken, dus wat mij betreft een klein beetje zinloos.

23 november 2012 om 14:41
0

Stootkracht, dat zal voornamelijk aanvalsspel inhouden met het team.
Het creëren van kansen (en het afmaken ervan), dat moet je wel trainen...
Dat moet je met zijn allen doen namelijk en natuurlijk train je dat er niet in binnen een paar weken maar is dat een reden om het helemaal niet te doen?
Dat lijkt me niet.
Kunnen Sigthorsson etc. terugkomen maar ook dan moet je gewoon het aanvalsspel trainen, je denkt toch niet dat als die terugkomen dat je dan ineens vanuit het niets flitsende aanvallen ziet zonder enige training daarop?

Je moet een balans vinden tussen het trainen individueel gezien (verbeteren van het individu) en het verbeteren van de teamprestatie.
Daarbinnen moet je dan weer balans vinden in de accenten die je legt (verdedigend gezien qua druk zetten of het aanvalsspel etc.)

Dat hangt ook een beetje van de volgende wedstrijd af.
Tenminste, zo zie ik het...

23 november 2012 om 15:16
0

Voor mij is stootkracht het aanvals-spel in combinatie met de energie die erin gestoken wordt en daadkracht waarmee dit gebeurd. Het aanvalsspel wordt zo ie zo getraind, dat de manier hoe Ajax speelt. De energie en het enthousiasme waarmee mee speelt ligt aan de instelling in een wedstrijd en is volgens mij moeilijk te trainen. Daadkracht voorin is wel te trainen. Dit kan door wedstrijden eindeloos te repeteren en te trainen. Vooral Eriksen en De Jong komen regelmatig in een positie voor het doel die goed te trainen is.

23 november 2012 om 13:52
0

Ik ben het met je eens dat ik Vermeer niet sterk vond keepen. Ik vond eigenlijk vooral de 2e en 4e echt slecht keeperswerk. Bij die 4e hoeft hij helemaal niet uit te komen, omdat hij dat deed liet hij enorm veel ruimte in de korte hoek waardoor hij daardoor binnenging. De 2e was ook in de korte hoek waar hij teveel ruimte liet. De eerste kon hij weinig aan doen vond ik en de 3e was niet heel overtuigend gekeept maar ook niet heel slecht.

23 november 2012 om 13:52
0

Ja inderdaad. Alhoewel de inbreng en ervaring van Vermeer en Alderweireld heel belangrijk zijn had ik een beetje het idee dat ze te snel weer teruggebracht werden. Ze leken me beiden verre van 100%. Maar waar Ajax waarschijnlijk het meeste spijt van heeft achteraf was het opstellen van Enoh denk ik, je zag dat het vele balbezit veel beter werd benut op het middenveld toen Schone erin kwam. Derk heeft wat mij betreft ook zijn basisplaats al verloren. Was bij lange na niet zo succesvol als Lukoki op rechts en Fischer die er daarna inkwam had het links voorin veel beter ingevuld.

23 november 2012 om 14:01
0

@klopper vind wel dat je gelijk hebt. zou een zegen zijn als vooral sightorsson eens een jaartje heel bleef. dat scheelt een slok op een borrel. en met serero win je niet zozeer aan stootkracht als wel aan diepte in je spel en dat is wellicht net zo belangrijk. je ziet nu veel wedstrijden waarin ajax 70= % balbezit heeft maar nauwelijks iets creeerd omdat er continue gebreid wordt. serero is iemand die een combinatie opzet om vooruit te komen en dus de diepte inzoeft, dat missen we.

23 november 2012 om 14:11
0

@ manodedios

Met Eriksen, De Jong, Fisher en Schöne heb je ook middenvelders die de combinatie aan willen gaan. Jullie missen op dit moment echt een spits, Eriksen in de spits werkte goed tegen City maar we moeten niet gaan overdrijven. Voetballen zonder aanspeelpunt is ook funest voor middenvelders die dan geen combinatie aan kunnen gaan. Sightorsson zou de ideale oplossing zijn, maar of het reëel is dat die jongen ooit nog een seizoen volledig gaat voetballen? Hoesen/babel in de spits.

23 november 2012 om 14:17
0

Dat is dus precies wat ik bedoel. Serero heeft heel veel diepte in zijn spel, wat weer bijdraagt aan de stootkracht, als je daar ook Sigthorsson, Babel Eriksen en Fischer hebt lopen.

@de10

Sorry, maar De Jong en Schöne hebben niet de drang naar voren en de diepte van bijvoorbeeld Serero.

23 november 2012 om 14:31
0

Ik vond vooral de verdediging erg zwak. Met Poulsen en Enoh verwacht je eigenlijk dat Ajax wat in zal zakken en countert zoals eerder gezegd. Hiermee laat je Dortmund het spel maken waar ze toch meer moeite mee hebben als de razendsnelle counter die ze beheersen als de beste. Het is dan wel zaak dat deze spelers niet te veel risico's nemen en dat de verdediging goed staat.
Ik vond dat dit te vaak niet het geval was. De eerste laat Poulsen zich er kinderlijk uitlopen door Reus die 1 op 1 komt. Vind persoonlijk dat je hier Vermeer weinig kan verwijten want Reus 1 op 1 is eigenlijk altijd raak en hij schoot ook deze zeer beheerst in. De tweede is ook door balverlies van Ajax. Er lag, naar mijn mening veel te veel ruimte op de rechter kant van Ajax. Vond persoonlijk dat van Rhijn hier erg vaak iets te diep stond waardoor hij verdedigend niet op tijd terug was. Vervolgens laten van Rhijn en Toby Mario Gotze wel erg makkelijk naar binnen komen en schieten. Vermeer ziet deze bal pas laat aankomen omdat hij tussen Toby en van Rhijn werd door geschoten. De bal was precies naast de paal en Vermeer ziet zo'n bal te laat om voldoende te kunnen reageren. De derde is een afgeslagen bal die opnieuw wordt ingeschoten en van richting wordt veranderd. Normaal stompt Vermeer zo'n bal gewoon naar buiten alleen omdat die van richting veranderd neem ik het hem niet kwalijk. Wat ik wel kwalijk vind is dat er vervolgens twee mensen meelopen en dit Dortmund spelers zijn... Ajax staat gewoon te slapen... Bij de vierde is opnieuw van Rhijn weg. Toby stapt uit waardoor je Moisander 1 op 1 krijgt met Lewandowski (niet slim). Vermeer komt uit en dat ziet er nu ongelukkig uit omdat de bal erg makkelijk in het goal wordt getikt in de korte hoek. Echter als Lewandowski de bal normaal had aangenomen was Vermeer er razendsnel bij geweest. Dit is een keuze die die moet maken en ik snap zijn keuze om te komen wel. Pakt nu alleen wat ongelukkig uit.
Wil verder ook een compliment geven aan Daley Blind. Heb vaak op hem lopen schelden en doen maar vind dat de dit seizoen erg constant speelt en ook tegen Dortmund het prima deed!

23 november 2012 om 15:33
0

Ik vind de verdediging dramatisch slecht. Ik kan het helemaal verkeerd hebben, maar ik heb het idee dat zowel Moisander als Alderweireld niet goed zijn in het neerzetten van de verdediging. Hierdoor gebeurt het vaak dat het niet goed staat achterin en de verdediging vrij simpel tegengoals moet incasseren. Ik vond het opvallend dat het als Veltman of Denswill spelen het achterin veel beter staat. Ja, dan spelen we ook tegen mindere tegenstanders, dus dat zal ook meewegen.

Laatste discussies Bekijk in het artikel

1255 fans
Coach, 48 jaar

Ajax

Stand
Selectie
Actuele wedstrijden
 TeamPnt+/-
1.PSV8348
2.Ajax7956
3.AZ7134
4.Feyenoord6637
Voor de complete stand: Eredivisie
SpelersPositieW
André OnanaKeeper10
Joël VeltmanVerdediger10
Mitchell DijksVerdediger10
Nick ViergeverVerdediger10
Matthijs De LigtVerdediger10
Hakim ZiyechMiddenvelder11
Frenkie de JongMiddenvelder10
Voor de complete selectie: Clubpagina Ajax.
Programma 
Uitslagen
Voor de alle wedstrijden: Clubpagina Ajax.
X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren