Bekijk in artikel
12 augustus 2019 om 08:44
0

Als je als land serieus mee wilt doen en blijven doen zul je dat stap voor stap moeten opbouwen. Te beginnen met een gestructureerde manier van opleiden en zorgen dat de Surinaamse clubs zich ontwikkelen zodat ze mee kunnen doen in bijvoorbeeld de Copa Libertadores. Dus topfaciliteiten, een berg met geld om het niveau een boost te geven en uiteindelijk een dosis geluk om het hele proces te versnellen. Pas als je het gestructureerd aan gaat pakken maak je kans op succes, zonder de juiste infrastructuur lukt het je gewoon niet. Uiteindelijk lijkt het me mooi om Suriname wel een keer op een groot internationaal toernooi te zien, want hoe je het wendt of keert, we zijn als landen met elkaar verbonden.

Reacties

12 augustus 2019 om 10:00
0

Ben met je eens dat een goede infrastructuur en dito accommodaties de basis zijn voor de ontwikkeling van topsport in het land, maar een land met een half miljoen inwoners zal altijd een 'voetbaldwerg' blijven. En dat bedoel ik niet denigrerend, want Suriname heeft Nederland fantastische (al dan niet halfbloed) spelers afgeleverd en dat heeft 'ons' veel succes gebracht.

Ik geloof dus niet zo in structureel succes voor Suriname, maar ik geloof er wel in dat het land zich ooit kan plaatsen voor een groot toernooi. Beetje geluk moet je hebben met een mooie lichting en wellicht zou de bond ook moeten toestaan dat ook spelers met een dubbel paspoort voor het nationale team uitkomen. Zou echt prachtig zijn, Suriname op een WK-eindronde. Trinidad & Tobago is het ook gelukt :-)

Laatste discussies Bekijk in het artikel

Suriname

FIFA ranking: 151
6 fans
Actuele wedstrijden
Programma 
Uitslagen
Voor de alle wedstrijden: Clubpagina Suriname.
X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren