Bekijk in artikel
12 augustus 2019 om 07:16
0

Kluivert, Malen en van Dijk zijn 50% Surinaams/50 Nederlands....waarom zouden die ooit in godsnaam voor Suriname kiezen?

frank Rijkaard, Ruud Gullit, Nigel de Jong idem dito.

Reacties

12 augustus 2019 om 08:59
0

@richardpraha

Misschien moet je het stuk eerst lezen. Er staat duidelijk dat Suriname geen dubbele paspoort toestaat dus zouden deze spelers hun Nederlandse paspoort, en alle voordelen die daarbij horen, moeten afstaan en dat gaan ze nooit doen.
Overigens als Suriname besluit dat een dubbele paspoort geen belemmering is zie ik Suriname wel exceptioneel groeien aangezien er in Nederland heel veel profs rondlopen die niet goed genoeg zijn voor het nederlandse elftal maar wel voor die van Suriname.

12 augustus 2019 om 10:20
0

@bander wellicht moet jij dan even mijn reactie goed lezen: Ik heb het nergens over spelers met een een Nederlandse paspoort welke niet in aanmerkingen komen voor het NL elftal...ik heb het juist over de spelers welke WEL in aanmerking komen voor het NL elftal.

12 augustus 2019 om 17:27
0

Ik kan lezen, jij schrijft waarom jongens als Kluivert, Malen etc überhaupt voor Suriname zouden kiezen. Nou ze kunnen niet eens kiezen en als ze wel zouden kunnen kiezen dan zouden ze dat heus wel doen als er geen uitzicht zou zijn op het Nederlandse elftal.

12 augustus 2019 om 14:46
0

Het gaat niet zo zeer om die jongens. Meer om de groep daar onder waar je nog steeds een heel aardig elftal mee kan maken.
Suriname speelt in de concacaf, bij het vorige WK vaardigden zij o.a. Panama en Costa Rica af, heel veel verbeelding heb je dan niet nodig om Suriname zich ook te laten plaatsen als ze een team kunnen maken met spelers die in de eredivisie spelen (of speelden).
Denk bevoorbeeld aan Kerk, Becker, Hahn, Zeefuik en Zeefuik, Lonwijk, Doekhi, Malone, etc....
Natuurlijk geen top, maar bij Panama en Costs Rica lopen ook vooral spelers die ergens op het 2e of 3e niveau spelen of in een kleinere competitie alleen mogen ze dus nu doordat ze (ook) een nederlandspaspoort hebben niet voor Suriname uitkomen.

12 augustus 2019 om 18:49
0

Was tijd geleden (al 8 jaar geleden) dat ze het, dubbele paspoort/nationaliteit, ter sprake zouden brengen tijdens overleg van parlementariërs in Su... Maar niks van gekomen, en bepaalde ambtslieden zeiden dat ze het never zouden goedkeuren... Maar het zou Su enkel goed doen, denk aan de potentiële geldstroom die weer in jeugd zou gestopt kunnen worden.
Jongens als Lachman waren bereid al om te kiezen, maar politiek in Su liet ze koud en toen kwam Kluivert Senior bij Cura, en daar is het wel mogelijke met Hollandse paspoort voor uit te komen.
Ben bang dat ze het nooit gaan goedkeuren in Su, helaas.

13 augustus 2019 om 16:02
0

Ik denk ook niet dat het zoveel verschil zou maken. Je krijgt dan hooguit de beschikking over een aantal middenmoters uit de Eredivisie en als je je dan al plaatst voor een WK, ben je eigenlijk niet meer dan een figurant.

Als het voetbal in een land nog lang niet geprofessionaliseerd is, zul je als land niet bijzonder relevant zijn op het gebied van kwaliteit. Ik denk dan ook dat het voor landen als Suriname veel belangrijker is om voetbal te professionaliseren en dat kost jaren en geduld.

Laatste discussies Bekijk in het artikel

Suriname

FIFA ranking: 151
6 fans
Actuele wedstrijden
Programma 
Uitslagen
Voor de alle wedstrijden: Clubpagina Suriname.
X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren