Bekijk in artikel
12 augustus 2019 om 01:03
0

Een toernooi in Nederland met Oranje, Suriname, Curaçao, Marokko, Turkije en Kaapverdië zou toch te geweldig zijn!! Zou een briljant idee zijn om de verschillende culturen te verbroederen.

Reacties

12 augustus 2019 om 01:22
0

Nog voor dat ik bij dat stuk in het artikel was aangekomen, dacht ik zelf ook aan een soort toernooi a la de Commonwealth games; een voetbaltoernooi met de Caribische eilanden, Suriname, Indonesië en Nederland. Zou de banden tussen de verschillende landen ook goed doen. Het voorstel van Gorré, dus met Turkije en Marokko erbij, vind ik ook leuk klinken. Zoiets in de jaren dat er geen EK of WK is, lijkt me een geinige afwisseling.

12 augustus 2019 om 11:49
0

het voetbal schema is wel al een beetje aan de volle kant

12 augustus 2019 om 13:39
0

Het hoeft dan ook niet lang te duren. Stel je voor je doet het met Nederland, Turkije, Suriname, Curacao, Marokko en Kaapverdie dan heb je zes teams. Dan kun je twee poules maken met drie teams. Dan ben je in drie of vier dagen wel klaar met de groepsfase.

Dan laat je de nummers één en twee van de poule doorgaan in de knockout fase/halve finales. Dat zijn twee wedstrijden die op één dag kunnen. Dan heb je daarna de finale en troostfinale wat op twee dagen kunnen.

Ik denk dat je in 1,5 tot 2 weken zo'n toernooi kan afronden. Ik vind het persoonlijk ook een heel leuk idee.

13 augustus 2019 om 15:53
0

Spelers lopen nu al te klagen over het overvolle schema, dus ik denk niet dat een dergelijk toernooi bijzonder praktisch is. Dat neemt overigens niet weg dat het maatschappelijk en politiek wel een interessant idee is.

Echter zit je ook met een flink niveauverschil. In Suriname zijn sommigen niet eens prof, Curacao bestaat toch voornamelijk uit middenmoters uit de Eredivisie en van Kaapverdie weet ik eigenlijk nauwelijks iets.

13 augustus 2019 om 18:14
0

Kaapverdië is heel afwisselend met redelijke goede spelers en spelers zoals Fortes.

Laatste discussies Bekijk in het artikel

Suriname

FIFA ranking: 151
6 fans
Actuele wedstrijden
Programma 
Uitslagen
Voor de alle wedstrijden: Clubpagina Suriname.
X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren