Bekijk in artikel
12 juli 2019 om 16:27
0

Overmars verricht goed werk, maar De Ligt voor 75 mln incl bonussen laten gaan is echt matig. De hele wereld heeft afgelopen seizoen gezien dat deze jongen het grootste verdedigende talent ter wereld is die nog minimaal 15 jaar meekan. Dit had minimaal hetzelfde moeten opleveren als Frenkie de Jong.

Reacties

12 juli 2019 om 16:31
0

Als er een kern van waarheid zit in de mondelingen afspraak die ze met De Ligt hebben gemaakt, dan is dit bedrag prima.

12 juli 2019 om 16:33
0

Inderdaad. Echt bagger geregeld dit door Overmars. Ik ben best boos en teleurgesteld hierover. Er was zeker meer uit te slepen.

12 juli 2019 om 17:18
0

@patroo

" Overmars verricht goed werk, maar De Ligt voor 75 mln incl bonussen laten gaan is echt matig. De hele wereld heeft afgelopen seizoen gezien dat deze jongen het grootste verdedigende talent ter wereld is die nog minimaal 15 jaar meekan. Dit had minimaal hetzelfde moeten opleveren als Frenkie de Jong."

In principe ben ik het met je eens, maar Raiola is een uitermate sluwe vos en heeft het natuurlijk slim gespeeld door zichzelf en De Ligt bij andere clubs onmogelijk te maken door absurd hoge eisen op tafel te leggen, waardoor Ajax feitelijk nog maar 2 opties had, of De Ligt aan zijn contract te houden of hem aan Juventus te verkopen. Kennelijk heeft men dus nu voor dat laatste gekozen. Ik had gehoopt dat en verwacht dat Overmars het nog wat langer zou rekken, net zo lang tot Juve over de brug zou komen. Dat was in mijn optiek uiteindelijk ook gelukt omdat Ajax niets te verliezen en Juve alles te winnen had. Daar hebben Ajax en Overmars dus uiteindelijk niet voor gekozen, waarschijnlijk om De Ligt als kind van de club tegemoet te komen. Wat ook kan meespelen, is dat Raiola meer spelers van Ajax onder contract heeft en dat er volgend jaar bijv. ook over contractverlenging van Gravenberg onderhandeld moet worden. Al sluit ik ook niet uit dat hij ook die naar Juve zal brengen voor Ajax echt plezier van hem heeft gehad..

Als de transfer is afgerond, zal Juve ongetwijfeld naar buiten brengen dat het een koopje is geweest. En dat is ook feitelijk zo. Maar daar moet De Ligt een hoge prijs voor betalen. Raiola heeft er voor gezorgd dat hij een enorme reputatieschade heeft opgelopen door zijn waanzinnige salariseisen en als de Italiaanse competitie hem niet bevalt, kon het wel eens erg lastig worden om weg te komen bij Juve. Naar verluid heeft Raiola een vaste afkoopsom voor hem afgedwongen van 150 miljoen, maar als de grote clubs bij een afkoopsom van 75 miljoen al niet aan zijn eisen en die van zijn zaakwaarnemer willen voldoen, ligt het niet voor de hand dat ze dat bij het dubbele bedrag wel in overweging zullen nemen.

Laatste discussies Bekijk in het artikel

Discussie-details

Patroo
Geplaatst op 12 juli 2019 om 16:27

Matthijs de Ligt laat trainingskamp Ajax schieten na akkoord

Vrijdag, 12 juli 2019

Artikel bekijken
Meer discussies op dit nieuws

123 fans
Verdediger, 20 jaar
SeizoenClubW
2019/2020 Juventus 0 0
2019/2020 Ajax 0 0 0 0
2018/2019 Ajax 33 3 1 0
2017/2018 Ajax 33 3 8 0
2016/2017 Ajax 11 2 0 0
Laatste voetbalnieuws

Debuut van Matthijs de Ligt lonkt: gaat Juventus eindelijk weer winnen?

Parma en Juventus zijn elkaars tegenstander in de seizoensouverture van de Serie A. Het betekent waarschijnlijk het officiële debuut van Matthijs de Ligt, die in de laatste oefenwedstrijd tegen Triestina (0-1)...Lees verder

Ajax

Stand
Actuele wedstrijden
 TeamPnt+/-
1.Ajax78
2.AZ76
Voor de complete stand: Eredivisie
X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren