Bekijk in artikel
11 juli 2019 om 15:49
0

Het nieuwe seizoen is al weer zo dichtbij! Ben heel benieuwd naar Ajax dit seizoen. Selectie is tot nu toe eigenlijk alleen maar sterker geworden, al kan dat elke dag veranderen en ga je een toptalent als Frenkie natuurlijk nooit goed kunnen vervangen. Ajax staat er goed voor op dit moment om CL te halen, en dan hopelijk op na een mooi seizoen!

Reacties

11 juli 2019 om 15:55
0

Ik heb er ook goed vertrouwen in, gelukkig is er nog geen gigantische leegloop.

11 juli 2019 om 15:59
0

Een gigantische leegloop is natuurlijk niet wat je wilt, maar als Ajax zijnde zou ik toch wel naast Frenkie 2 spelers proberen te verkopen. De kans dat je volgend jaar alsnog een leegloop krijgt wordt met het behoud van spelers natuurlijk alleen maar groter. Mij lijkt het verstandiger om dit jaar 3 spelers te verkopen en 3 nieuwe spelers in te passen dan volgend jaar 6 spelers te verliezen en 6 spelers te moeten inpassen. Denk dat bij een vertrek van een Van de Beek of Ziyech Ajax helemaal niet minder wordt, en op langere termijn heb je iets meer stabiliteit gok ik.

11 juli 2019 om 16:08
0

Hoezo proberen 2 spelers te verkopen? Dit seizoen word namelijk belangrijk, als je kampioen word, geeft dat direct recht op CL dus nog meer miljoenen. En neem je echt afstand van je concurrenten. Niks verkopen!

11 juli 2019 om 16:10
0

Aankomend seizoen staat er waarschijnlijk een jackpot van minimaal 80 miljoen op het programma. Allereerst ruim 40 miljoen met het plaatsen via de voorrondes begin van dit seizoen. Maar als we aankomend jaar kampioen worden is de kans op rechtstreekse plaatsing voor de CL ook bijna zeker. En dan hebben we het nog niet over scenario van presteren in de CL. We zitten bij plaatsing in pot 2 dus de kans op een gunstige loting is groter dan de vorige keren. Stel je haalt de achtste finales dan gaat het gewoon over de 100 miljoen heen.

Kortom,we kunnen aankomend jaar een dubbelslag slaan. Dan is een wat grotere leegloop volgend seizoen wat minder erg. De Ligt zal wel vertrekken en van Ziyech en Van de Beek is nog niet bekend wat ze doen. Ik hoop op 2, maar misschien dat het er toch 3 worden die vertrekken. Dan worden het er volgend jaar misschien wel 5. Maar als je dan geen voorrondes hoeft te spelen en direct geplaatst bent heb je wel een wat ruimere tijd om te anticiperen.

11 juli 2019 om 16:17
0

Daarnaast is het ook zo dat Overmars er wel op zal anticiperen. Zo is de vervanger van Tagliafico al gehaald. Die heeft nu de tijd om zich aan te passen. Ook heb ik prima verwachtingen van Schuurs. Volgend seizoen is hij weer wat verder. Wie weet kan hij de basis dan in.

11 juli 2019 om 16:51
0

@fr-rkc ajax heeft de laatste jaren wel geleerd dat het kapitaal op het veld moet staan en niet op de bank.
Waarom zouden we nog 2 spelers verkopen.
Ten eerste worden we daar minder van, ten tweede geeft dat geen garantie dat er niet alsnog 6 spelers vertrekken volgend jaar.

Het is veel belangrijker om je dit jaar weer te plaatsen voor de CL poule fase en kampioen te worden. Dan speel je volgend jaar weer sowieso CL poule fase.

Dan krijg je en een hoop geld binnen en je aantrekkingskracht om spelers te houden en te kopen is veel groter.
Wat er volgend jaar dan met de selectie gebeurt zien we dan wel weer.

11 juli 2019 om 16:55
0

Of je nu een leegloop hebt of volgend jaar... wat is het verschil? Noldries geeft een mooi punt volgend jaar is de 1e plek cl dus genoeg om voor te strijden. Buiten dat heb je ook nog zoiets als een winterstop. Misschien vertrekken er dan wel 1 of 2.

11 juli 2019 om 17:13
0

De Ligt gaat natuurlijk ook nog weg. Maar daarna zie ik niet direct de noodzaak van het verkopen van basis spelers.
Er vertrekken bij Ajax uiteindelijk elk jaar 7 of 8 spelers uit de A selectie (klinkt hoog, maar ga het maar is opzoeken) dat zijn natuurlijk meestal niet allemaal basis spelers, maar er is geen enkele garantie dat als je nu meer spelers verkoopt, je niet volgende zomer alsnog met hezelfde probleem zit, zeker niet als de vervangers het goed doen.

Daarnaast is Ziyech is lastig te vervangen, de meest creatieve speler in de selectie, zeker nadat de Jong is vertrokken, een bijna gelijkwaardige vervanger is er eigenlijk niet te halen voor hem.

Ik zou alleen proberen om een aantal overbodige spelers te verkopen. Denk daarbij aan Labyad, S. De Jong, Veltman en/of Kristensen, etc...
Die zullen toch niet (veel) aan spelen toekomen en daarmee zou je ruimte kunnen maken voor een aantal talenten (bijvoorbeeld Dest, Lang, misschien Gravenberch al) zodat er daar een aantal van volgend jaar klaar staan wanneer een speler wel vertrekt. Of je zou nog op zoek kunnen naar een speler die mogelijk wel een toegevoegde waarde is en daarme ook al voorsorteren op een vertrek (hagi is bijvoorbeeld een paar keer langs gekomen in de wandelgangen).

11 juli 2019 om 19:28
0

Oh ik zie veltman toch wel als basisspeler. Vind het ook raar dat ze hem niet een jaartje extra aanbieden. Ken de kritiek op hem, maar hij heeft zich sinds de jeugd al steeds bewezen. Niet van het niveau Tagliafio, die ik uitzonderlijk goed vind en de beste sinds Trabelsi. Maar Veltman vind Ik absoluut niet Ajax onwaardig.

11 juli 2019 om 20:57
0

Laten we hopen dat we niet aan het einde van die transfersperiode alsnog 'n paar moeten missen. Kijk als iemand echt weg wilt, zou ik als Ajax zijnde wel snel werk ervan maken. Want je wil niet verkopen als je er al niet meer op rekent.

Laatste discussies Bekijk in het artikel

31 fans
Coach, 49 jaar
SeizoenClub
2018- Ajax
2015-2017 FC Utrecht
2013-2015 Bayern München II
2012-2013 Go Ahead Eagles
Laatste voetbalnieuws

Reserves van Ajax scoren zes keer tegen Griekse middenmoter

De reserves van Ajax hebben in Epe weten te winnen van OFI Kreta. De Amsterdammers waren op Sportpark De Wachtelenberg met 6-2 te sterk voor de nummer dertien van het afgelopen...Lees verder

Ajax

Stand
Actuele wedstrijden
 TeamPnt+/-
2.AZ00
3.Ajax00
Voor de complete stand: Eredivisie
Programma 
Uitslagen
Voor de alle wedstrijden: Clubpagina Ajax.
X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren