Bekijk in artikel
16 juni 2019 om 02:33
0

Zeer mooie ontwikkeling. Hopelijk kijkt Suriname naar de vooruitgang die Curaçao op interland niveau maakt. Genoeg spelers met Surinaamse roots die het Surinaamse naar een veel hoger niveau kunnen tillen.

Reacties

16 juni 2019 om 14:15
0

Suriname heeft toch de regel dat mensen met een dubbel paspoort niet in het nationale elftal mogen voetballen, of is dat inmiddels afgeschaft?

16 juni 2019 om 15:31
0

Klopt helemaal. Er is meerdere malen geprobeerd om de regels aan te passen. Echter, binnen de Surinaamse politiek was hier veel roering over. Wil je voetballen voor Suriname, moet je een Surinaams paspoort hebben. Hierin vind ik de Surinaamse regering veel te patriottisch, en ondoordacht. Mja, wie ben ik

16 juni 2019 om 17:11
0

Zowel in Nederland als Suriname moet je afstand doen van je nationaliteit op moment dat je een andere aanvraagt. Probleem is daardoor je als spelers als niet eu word aangemerkt, dat betekent in nl dat je min 450k moet verdienen. Maar landen als Spanje, Italië mogen er maar max non-eu op het veld. Engeland moet je werkvisa krijgen die aan aantal voorwaardes moet voldoen.
Daarnaast duurt het proces zo danig lang.
De Su regering en mensen daar zijn koppig, overigens is dat mijn mening. Wensen het liefst geen persoonlijk hulp maar wel de centen, dat gaat niet werken uiteraard

Edit:
Afstand doen van nationaliteit kan niet in alle landen. Deze behoud je dan ook na aanvraag en goedkeuring nieuwe nationaliteit

16 juni 2019 om 17:22
0

Ik meen dat Seedorf 10m voor SVB had klaar liggen ten behoeve voor het Surinaamse voetbal. Hij en andere oud prof voetballers wilden ook garant staan voor kosten Nederlandse Surinaamse spelers n het nationale team. Uiteraard wilde Seedorf en consorten mee bepalen aan beleid. Antwoord SVB, die 10m accepteren we maar jullie krijgen geen medeschap in beleid. Ook mochten ze niet bepalen bij aanstellingen voor het SVB. Om deze redenen is de stekker er uit getrokken door Seedorf. En gelijk heeft die, heeft meerdere donaties gedaan aan SVB, maar wat met die donaties is gebeurt? Joost mag het weten.

16 juni 2019 om 14:24
0

Volgens mij is dat juridisch op dit moment te lastig, als je een surinaamse nationaliteit aanneemt verlies je je Nederlandse. Als die regels versoepeld worden in zowel Suriname als NL kan het pas gebeuren.

16 juni 2019 om 17:13
0

Su kan een wet aannemen dat je gerechtig bent om voor hun nationale team uit te komen met nl nationaliteit.

Laatste discussies Bekijk in het artikel

0 fans
Coach, 51 jaar

Curaçao

FIFA ranking: 79
15 fans
Actuele wedstrijden
X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren