Bekijk in artikel
12 juni 2019 om 00:10
0

Ik ben gewoon heel erg benieuwd hoe Ajax de defensie volgend jaar gaat invullen. De backposities zijn goed bezet met op rechts vermoedelijk Veltman en Mazraoui en op links vermoedelijk Tagliafico en Martinez. In het centrum hebben we op dit moment Magallan, Blind, Pierie en Schuurs. Ik vind hierbij Pierie en Schuurs overbodige aankopen, een huurconstructie was veel beter geweest want beide komen zelfs als wisselspeler naar mijn mening tekort voor Ajax. Ik zou de komst van deze Cuesta dan ook erg toejuichen, maar het is in dat geval de vraag wat er gebeurd met Schuurs en Pierie. Ik denk persoonlijk dat Blind gaat worden doorgeschoven naar het middenveld en dat Martinez niet op linksback, maar links achterin gaat komen te spelen. De defensie zou in dat geval kunnen bestaan uit: Veltman, Cuesta, Martinez en Tagliafico. Het probleem met die defensie is het gebrek aan lengte. Vermoedelijk wordt Magallan doorgeschoven en krijgen we deze defensieve bezetting: Veltman/mazraoui, Magallan/cuesta/schuurs, Blind/martinez/pierie, Tagliafico/martinez. Ik zou het zelf toejuichen als Schuurs verhuurd werd, Blind doorschuift naar het middenveld en we naast Cuesta nog een absoluut beest van 1.90 meter centraal halen. Dan zou de bezetting centraal bestaan uit: (aankoop), Cuesta, Martinez en Pierie. Met op het middenveld Marin, Schã¶ne, Blind en eventueel Mazraoui.

Reacties

12 juni 2019 om 00:20
0

En Dan heb je ook nog schuurs die volgend jaar wel aan de deur zal gaan kloppen

12 juni 2019 om 00:22
0

Schöne moet volgend seizoen banken, Marin, Van de Beek & Blind op het middenveld

12 juni 2019 om 03:21
0

Uiteindelijk dan toch weer schone van de bank afhalen omdat t net niet loopt...better hem juist wel een x laten Staan, die man bewijst zich elk jaar weer, laat m dit jaar beginen. en blind op t middenveld weet ik zo net niet 123.. bij man utd was t echt niet zo goed op 6 . bij Oranje wel redelijk. Maar uiteindelijk denk ik dat 1vd nieuwe jongens of vd beek (als hij blijft tenminste) die positie Moët innemen... toch schone langzaam dr uit mixen.. Misschien die nieuwe Argentijn ,die linksback, die eigelijk centraal wil Spelen maar te Klein is voor centraal achterin.. misschien kan hij op 6.

12 juni 2019 om 09:34
0

Met dat middenveld kan ik mij wel vinden, maar enkel als het achterin dan ook als een huis staat. Want Blind op CV is ook gewoon topkwaliteit.

12 juni 2019 om 17:04
0

Ik ben er van overtuigd dat het middenveld Marin, Mazraoui en van de Beek gaat worden. Zeg nou zelf, wie werd er eerder op het middenveld gezet dit seizoen, Blind of Mazraoui? En dat deed Nous nog goed ook. Veel dynamischer dan Blind en meer Duel kracht in directe duels.

12 juni 2019 om 00:26
0

Het leuke aan het huidige ajax vond ik echter het grote aandeel van de Nederlanders. Als neutrale toeschouwer zou ik het een stuk minder leuk vinden als er alleen maar 'random' buitenlandse jongens komen. Ik zou dan liever een alderweireld, Vertonghen, De Vrij, Bruma, Ake zien

12 juni 2019 om 00:39
0

Om gelijk twee buitenlanders te noemen

12 juni 2019 om 00:49
0

Belgen zijn nauwelijks buitenlanders te noemen toch

12 juni 2019 om 01:02
0

Ik heb die cuesta gezien tegen Oekraïne en op basis van die match koop je m niet. Ik lette alleen op hem aangezien ik al had gelezen dat Ajax hem wilt. Maar wat maakte hij een mega fout. Hierdoor scoorde Oekraïne de 1-0. Maar goed.

12 juni 2019 om 06:21
0

Ja op basis van de wedstrijd tegen oranje koop je Ronaldo ook niet. Wat is je punt? Alsof clubs op 1 wedstrijd af gaan. Iedere speler maakt fouten. Tis ook niet zo dat topclubs ineens de ligt niet meer willen omdat ie een fout maakt.

13 juni 2019 om 00:58
0

Een paar. Ik hoor graag van mensen die hem vaker hebben gezien of hij echt goed is. Of dat de media dit weer teveel hypt.

12 juni 2019 om 03:03
0

Lijkt mij dat blind achterin blijft en dat mazraoui ook back blijft spelen. Meest logische vervanger voor De Ligt is IMO veltman. Krijg je wel een lengte (oa) probleem met blind en veltman centraal. Maar voetballend en positioneel met t Ajax spel in gedachte, toch t best. In de eredivisie de beste oplossing imo.. maar Europees zeker niet denk.. hopelijk magalan of schuurs die zich meldt deze zomer in de voorberijding. Want veltman en blind centraal zijn wel heel erg t zelfde.. dat gaat europees niet goed ookal zijn ze zo slim etc..

12 juni 2019 om 09:12
0

Ik verwacht volgend jaar als basis een verdediging met Tagliafico, Blind, Schuurs, Veltman. Denk dat Schuurs is klaar gestoomd afgelopen jaar als vervanger van De Ligt. Mazraoui verwacht ik vaker op het middenveld terug te zien en alleen als het nodig is als linksback. Blind speelde de tweede helft van afgelopen seizoen echt heel goed dus zie geen reden om hem te vervangen en Tagliafico is onbetwist.
Het middenveld heb je (nu nog) Ziyech, vd Beek, Mazraoui, Marin, Schone.

12 juni 2019 om 11:09
0

Ik heb Schuurs meermaals zien spelen in Jong Ajax en dat zag er echt niet uit. Hij leek op alle vlakken tekort te komen, zowel voetballend als verdedigend. Daarnaast is hij ook niet de speler die met ruimte in de rug lijkt te kunnen spelen. Als hij klaar zou zijn voor de opvolging van De Ligt dan juich ik het doorschuiven van Schuurs toe, maar op basis van zijn optredens bij Jong Ajax ben ik zeer pessimistisch.

12 juni 2019 om 10:00
0

@suarez 7

"ik zou het zelf toejuichen als Schuurs verhuurd werd, Blind doorschuift naar het middenveld en we naast Cuesta nog een absoluut beest van 1.90 meter centraal halen".

Dat zou niets anders dan wanbeleid zijn. Ajax heeft met Blind, Schuurs, Magelan, Pirie, Veltman en Martinez al zes spelers die centraal achterin uit de voeten kunnen. Tagliafico zou daar zelfs ook nog kunnen spelen. Dat is een driedubbele bezetting en dan wil jij er nog 1 bij halen. Het is nog veel belachelijker om Schuurs te verhuren om plaats te maken voor nog een verdediger, terwijl je de wetenschap heb dat Schuurs na zijn verhuurperiode weer terug komt en je dan zelfs 7 spelers hebt voor 2 posities. Dat is natuurlijk geen beleid maken, maar talentvolle spelers om zeep helpen. Met zoveel spelers komen de aanstormende talenten bovendien ook nooit aan de bak en doe je niets anders dan de carriere van je talenten in de knop breken en kapitaalvernietiging plegen. Ajax heeft Schuurs en Pirie niet voor niets gehaald, dat is mede omdat de clubleiding wil voorkomen dat de selectie uit een vreemdelingenlegioen komt te bestaan en de club het eigen DNA geweld aan doet. Het uitgangspunt is nog steeds dat de basis van de club komt te bestaan uit talentvolle spelers met een Nederlandse achtergrond. Dat is ook logisch omdat Nederlandse spelers het spel dat Ajax wil spelen, met de paplepel ingegoten krijgen en je van buitenlandse spelers nog maar moet worden afgewacht of ze het Ãæ’ã¦â€™ã£â¦ã¢â‚¬â„¢ã£â£ã¢â¢ã£â¢ã¢â¼berhaupt in de vingers kunnen krijgen.

Ik kan me niet aan de indruk onttrekken dat je niet heel veel van Ajax begrijpt, omdat wat jij voorstaat precies het tegenovergestelde is waar Ajax voor staat en de club haar unieke karakter, waar men door de buitenlandse pers zoveel lof voor heeft gekregen, zou verloochen als men jouw advies zou gaan opvolgen. Ik denk dan ook niet dat dat gaat gebeuren en Schuurs en Pirie volgend jaar veel wedstrijden zullen gaan spelen en dat men de kansen van die spelers niet finaal om zeep gaat helpen door nog meer verdedigers te kopen. Ajax is Ajax omdat de club talenten de kans geeft om door te breken en niet omdat het de carriere van die talenten eigenhandig om zeep helpt. Het Plan-Cruijff, waarvan het belangrijkste uitgangspunt is om de grootste talenten versneld door te schuiven zodat de club langer van hen kan profiteren en dat door Ajax als basis voor het beleidsplan genomen, is een enorm succes gebleken als je kijkt naar het aantal spelers dat 1, 2 soms zelfs 3 leeftijdscategorien hoger speelt en dan wekelijks nog tot de uitblinkers behoort ook. En dan wil jij dat hele plan in duigen schoppen door zoveel spelers van buitenaf aan te trekken, dat de ontwikkeling van die talenten tot stilstand komt omdat er nauwelijks uitzicht op speeltijd is. Dan snap je dus helemaal niets van Ajax.

12 juni 2019 om 10:56
0

Ik snap wel wat je bedoelt, maar het talent moet wel het niveau hebben om door te kunnen stromen naar het eerste. Ik heb Scherpen bij Emmen de ene naar de ander blunder zien maken, die jongen is niet eens Eredivisie-waardig. Pierie speelde bij Heerenveen in de basis bij de slechtste defensie van Nederland en kon zich niet aan de malaise onttrekken en speelde eigenlijk ook vrij matig. Schuurs heeft vorig jaar in Jong Ajax geen goede indruk achter gelaten en leek op alle vlakken tekort te komen, zowel voetballend als verdedigend. Voor talenten als Eiting, een doorstromende Mazraoui en zelfs spelers als Ekkelenkamp en De Wit kan je ruimte maken in de selectie, maar het aantrekken van Schuurs en Pierie verbaast mij omdat ze ten eerste niet eens goed genoeg voor de bank van Ajax zijn, en ten tweede ze waarschijnlijk nooit het niveau gaan halen dat bij Ajax vereist is. Ik snap dat Ajax jonge talenten wilt laten doorgroeien en het Nederlandse karakter wilt behouden, maar ik kan gewoon niet inzien hoe Ãâ©ã£â©n van deze drie speler ooit de basis van Ajax gaat halen. Ik hoop dat ze alle drie mijn ongelijk bewijzen, maar ik zie het somber in als onze defensie volgend jaar bestaat uit Magallan, Blind, Schuurs en Pierie als centrumverdedigers.

13 juni 2019 om 20:17
0

Scepticus

"ik kan me niet aan de indruk onttrekken dat je niet heel veel van Ajax begrijpt, omdat wat jij voorstaat precies het tegenovergestelde is waar Ajax voor staat en de club haar unieke karakter, waar men door de buitenlandse pers zoveel lof voor heeft gekregen, zou verloochen als men jouw advies zou gaan opvolgen."

Tegen wie heb je het hier? Tegen Suarez7 of tegen de Ajaxdirectie. Want wellicht heeft die directie het dan niet begrepen, waar Ajax dan voor staat, want anders dan zit de fout eerder bij jou zelf.

Want hoezo heeft Ajax dit seizoen dan zes of zeven buitenlanders in de basis staan? Waarbij eigenlijk nog maar een enkeling echt zelf is opgeleid (de Ligt, Vdbeek en Mazraoui, want Blind is opgeleid maar verkocht en voor meer dan waarvoor hij verkocht is weer terug gehaald)? Hoezo is dat dan niet 'het tegenovergestelde dan waar Ajax voor staat'? Ik heb je daar begin dit seizoen al op gewezen. Toen was het nog enorm moeilijk voor je om die realiteit onder ogen te zien. Maar lijkt me dat je nu de feiten beter en helderder voor de geest hebt toch?

En yep, de keuze van Ajax om dat beleid dus te veranderen en niet meer voorrang te geven aan de jeugd, zoals Cruijff wilde maar gewoon ook met miljoenen te strooien om hele dure spelers te halen (tadic, Blind) en te behouden (ziyech), maar om voor resultaat te gaan heeft haar vruchten af geworpen. Petje af trouwens. Maar erken nou gewoon maar alsnog even dat het gewoon is wat het is! Ajax heeft straks een vreemdelingenlegioen van gehaalde spelers. Benieuwd of je tot die introspectie in staat bent Scepticus.

14 juni 2019 om 10:58
0

@constant kante

egen wie heb je het hier? Tegen Suarez7 of tegen de Ajaxdirectie. Want wellicht heeft die directie het dan niet begrepen, waar Ajax dan voor staat, want anders dan zit de fout eerder bij jou zelf.

"want hoezo heeft Ajax dit seizoen dan zes of zeven buitenlanders in de basis staan? Waarbij eigenlijk nog maar een enkeling echt zelf is opgeleid (de Ligt, Vdbeek en Mazraoui, want Blind is opgeleid maar verkocht en voor meer dan waarvoor hij verkocht is weer terug gehaald)? Hoezo is dat dan niet 'het tegenovergestelde dan waar Ajax voor staat'? Ik heb je daar begin dit seizoen al op gewezen. Toen was het nog enorm moeilijk voor je om die realiteit onder ogen te zien. Maar lijkt me dat je nu de feiten beter en helderder voor de geest hebt toch?"

Ik wil beginnen met te reageren met 1 van de wonderlijkste argumenten die ik de laatste jaren heb gehoord, namelijk dat een speler die vanaf zijn tiende jaar de jeugdopleiding van Ajax heeft doorlopen (daley Blind) en de club daarna tot zijn 24e trouw is gebleven ineens niet meer als zelf opgeleide speler zou mogen worden gekwalificeerd omdat hij daarna enkele jaren bij een andere club heeft gespeeld. Daar moet ik vooral hartelijk om lachen en vind ik zo een belachelijke redenering dat ik daar niet serieus op kan en wil ingaan. Ik kan tegenwoordig ook al niet meer boos worden om het feit dat je er een gewoonte van maakt om mijn teksten uit de context te rukken en appels met peren te vergelijken, ik vind het eigenlijk vooral sneu dat je dat kennelijk nodig hebt om je punt te maken.

De buitenlanders die bij Ajax in de basis staan zijn allemaal routiniers (tadic, Schone, Tagliafico) of spelen op posities waarvoor Ajax geen bruikbare speler voor handen heeft (neres, Onana). Het probleem van Ajax (en de meeste andere Nederlandse clubs) is dat spelers niet meer tot hun 27e bij een club blijven, maar deze rond hun 20e verlaten. Een tweede probleem is dat routiniers die voorheen bij de club hebben gespeeld en hun geld nu in het buitenlanders niet staan te springen om op het oude nest terug te keren. Een elftal zonder routiniers is een stuurloos elftal en dus heb je routiniers nodig. En als die niet in eigen land voor handen zijn, ben je aangewezen op buitenlanders. Dus jou redenatie over waar Ajax voor staat, raakt kant noch wal omdat de buitenlanders in de selectie, daar staan uit noodzaak, niet omdat het beleid is. In de bijdrage van Suarez 7 werd de suggestie gedaan om buitenlanders te halen voor posities die al driedubbel bezet zijn en die dus volstrekt overbodig zijn. Dat is dus opnieuw appels met peren vergelijken.

Een speler als Neres heeft Ajax niet rondlopen in de jeugd en voor die positie kan je dus ook geen jeugdspeler doorschuiven. Datzelfde geldt voor de positie van keeper. Ajax heeft in de jeugd spelers rondlopen om van te watertanden en is ook druk bezig de jeugdselecties nog verder te versterken. In de toekomst mag je daarom verwachten dat er opstellingen op het wedstrijdformulier zullen komen waarop minder buitenlanders vermeld zullen staan, al is het volstrekt onmogelijk om een jeugdopleiding op poten te zetten die in zijn geheel zelfvoorzienend kan zijn. Ajax zal dan ook altijd op de transfermarkt actief moeten zijn, omdat het eerder regel dan uitzondering is dat er 3 tot 5 basisspelers vertrekken en je dat kwaliteitsverlies natuurlijk onmogelijk in zijn geheel kunt opvullen vanuit de jeugdopleiding en omdat je altijd routiniers nodig zal hebben en spelers niet meer hun hele leven bij dezelfde club blijven spelen. Je reactie op het beleid van Ajax en het Plan-Cruijff zijn dan ook niet alleen stuiten opportunistisch maar volstrekt misplaatst.

Het beleid van Ajax is volledig afgestemd op de jeugd en het Plan-Cruijff is daarin leidend. Maar een jeugdopleiding is natuurlijk geen krokettenfabriek waar de kroketten kant en klaar van de lopende band rollen. Bij een jeugdopleiding heb je te maken met mensen en daarvan is de ene nu eenmaal meer begaafd dan de ander en dus ook minder bruikbaar. Ajax zal in de toekomst absoluut weer een elftal krijgen dat overwegend uit Nederlanders bestaat, maar zodra die succes genereren zullen die weer in grote getalen worden weg gekocht en zal de club weer opnieuw moeten beginnen. En zal de club tijdelijk weer aangewezen zijn op de transfermarkt. Niet omdat het beleid is van de club maar omdat het niets anders kan als je ook sportieve ambities hebt en aantrekkelijk wilt blijven voor ambitieuze talenten. Bovendien heeft Ajax een peperdure huishouding en ook de rekeningen zullen betaald moeten worden. Dat Ajax geen voorrang meer zou geven aan de jeugd is volstrekt lachwekkend, gezien de moeite, tijd en geld die de club in de jeugdopleiding steekt en de energie die er ieder jaar opnieuw wordt gestoken in het versterken van de jeugdelftallen. Alleen zullen die talenten wel over de vereiste kwaliteiten moeten beschikken en de tijd moeten krijgen om tot wasdom te komen. opportunisten redeneren bij voorkeur naar de waan van de dag, terwijl Ajax beleid maakt en doet en laat wat wel of niet nodig is. Vanuit dat perspectief is je reactie dan ook niet zo vreemd en wellicht zelfs wel verklaarbaar. Dat je de plank volledig mis slaat en de naam Cruijff misbruikt, blijkt volgens mij uit genoegzaam uit een uitspraak van diens zoon, waarin die zei dat zijn vader trots zou zijn op dit Ajax. En wie zal zijn vader beter kennen om dat te kunnen beoordelen?

12 juni 2019 om 10:21
0

Er moet juist een rechtsback komen, daar is het absoluut te mager nu.

Laatste discussies Bekijk in het artikel

0 fans
Verdediger, 20 jaar
SeizoenClubW
2019 Atlético Nacional 5 0 2 0
2018 Atlético Nacional 11 0 0 0
2017 Atlético Nacional 30 0 6 0
2016 Atlético Nacional 15 0 1 0
Laatste voetbalnieuws

‘Ajax verliest strijd om ‘nieuwe Davinson Sánchez’ van Belgen’

Carlos Cuesta werd in de afgelopen tijd nadrukkelijk in verband gebracht met een overstap naar Ajax, maar het lijkt erop dat het talent niet van plan is om ook daadwerkelijk naar...Lees verder

Atletico Nacional


3 fans
Actuele wedstrijden
X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren