Bekijk in artikel
12 juni 2019 om 00:06
0

hopelijk heeft deze Cuesta wel lengte want als De Ligt weg gaat heeft Ajax alleen nog maar kleine verdedigers staan

Reacties

12 juni 2019 om 00:12
0

Cuesta is niet lang, hij is maar 1.78 meter. Daarom denk ik dat er nog een centrumverdediger eigenlijk bij moet. Ik snap het beleid van Ajax met centrumverdedigers dan ook totaal niet. Pierie en Schuurs komen tekort en zijn te jong, Magallan mist snelheid en voetballend vermogen en de enige twee volwaardige centrumverdedigers volgend jaar (blind en Martinez) zijn klein.

12 juni 2019 om 01:29
0

@suarez 7

Ik denk dat BPL clubs ook minder genegen zijn die kleine centrale verdedigers te kopen. Dat gaat natuurlijk voor meer topclubs in Europa op, dus Ajax komt met al die dwergen niet alleen lengte tekort bij stilstaande fases, maar als ze eenmaal voor de verkoop komen maak je ook minder kans om een klapper te maken zoals met de Ligt. Teams zullen volgend seizoen ook sneller genegen zijn om met hun Llorentes iets te forceren bij Ajax. Dat kan vervelend voetballen worden.

Als je mij zou dwingen om Overmars en zijn beslissingen te verdedigen, dan zou ik opbrengen dat kleine centrale verdedigers minder snel verkocht zullen worden en dus langer bij Ajax wellicht zullen blijven (je kan langer een ingespeelde vaste kern behouden achterin). Dat ze wellicht klein zijn, maar wel heel goed kunnen voetballen en ook behoorlijk wat sprongkracht hebben. Ake is in de BPL ook klein maar wint heel veel in de lucht. Martinez en deze Colombiaan kunnen dat wellicht ook en kunnen zich daar bij Ajax nog verder in ontwikkelen (de Ligt traint op dit aspect 3 maal per week en scoorde veel uit corners tegen topclubs/landen laatste tijd).

Ik heb deze Cuesta echter gezien op de U20 WC in een wedstrijd tegen Nieuw Zeeland meen ik en hij viel me niet op. Niets bijzonders en stak er zeker niet bovenuit wat toch wel moet op zo’n jeugdtoernooi. Ik hoorde dat zelfs een back van Willem 2 opviel in dat toernooi. Wie mij wel opviel bij Jong Nederland tegen Mexico was Perr Schuurs. Ik moet nog zien of deze tropische verassing zoveel beter is dan Perr en die heeft wel lengte en kan ook goed voetballen.

12 juni 2019 om 05:57
0

@suarez
Ik begrijp het ook niet. Lengte lijkt bij Ajax totaal geen issue te zijn. Heel merkwaardig

12 juni 2019 om 09:01
0

Niet om ons hiermee te vergelijken maar het gouden Barca had ook alleen maar smurfen lopen. Het kan dus wel.

12 juni 2019 om 09:48
0

@koriander

Er is natuurlijk ook een andere optie. Ajax kan ook een andere weg zijn ingeslagen wat betreft backs. I.p.v. middenvelders en wingbacks in een 5 man verdediging, verdedigers die ook op de backpositie uit de voeten kunnen. Zeg maar de Veltman i.p.v. Kristenssen. Het is namelijk niet te ontkennen dat Ajax wel heel veel de plank heeft misgeslagen qua backs. Veel bakcs gekocht om uiteindelijk te komen tot een omgeturnde middenvelder (sinkgraven en Mazraoui), met zeer wisselend succes.

Tagliafico was zogenaamd meer verdediger dan een veel opkomende back. De consensus was dat hij aanvallend niets zou toevoegen en dit nog moest leren. Dat is toch wel heel snel gegaan. Die andere Argentijn lijkt ook toch vooral gehaald voor de back positie. En misschien is dit ook de gedachte bij deze jongen. Samen met Dest uitvechten wie de nummer 2 wordt achter bv Veltman (indien Mazraoui een linie naar voren wordt geplaatst, wat ik eigenlijk wel een beetje verwacht).

12 juni 2019 om 10:59
0

Ze hadden wel Pique die goed een meter in de 90 is. Je hebt er niet veel nodig maar een cb met iets of wat lengte is toch wel gewenst.

12 juni 2019 om 11:03
0

@misterafca: Het gouden Barca had met Puyol en later Pique toch altijd wel ten minste een grote kerel centraal achterin, toch? Maar daar stond dan vaak wel weer een Mascherano of zo naast van 1.73m, dat is waar. En het hele middenveld was 1.70m hoog. Aan de andere kant waren zij dan wel weer goed genoeg om niet al te veel corners weg te geven. Zo goed zijn wij niet, dus ik denk wel dat we er een grote rechter centrale verdediger bij moeten halen.

12 juni 2019 om 11:45
0

@ninjakai

Leuke gedachtegang en het is heel goed mogelijk wat je stelt. Heb hier ook aan zitten denken en werd alleen aan het twijfelen gebracht door de interesse van Ajax in Palacios van Willem 2. Toen ik dat hoorde, schoof Martinez theoretisch weer terug voor mij achter Blind als 2de optie en op rechts heb je Nous (als hij back blijft) met Veltman. Daar komt ook nog Dest aan die ik vrij goed vind. Dan heb je op rechts 3 opties en dan vraag ik me af of Cuesta als optie 4 wel nodig is. Beetje overkill vond ik dat. Echter, als we deze route eens gaan verkennen, dan is de zwakte van lengte opeens niet zo relevant voor de back positie en omdat het primair centralen zijn (cuesta en Martinez) die ook relatief goed kunnen koppen voor hun lengte krijg je juist meer koopkracht in je team dan wanneer je met omgeschoolde vleugelaanvallers werkt (die doorgaans niet zo dapper en goed zijn met het hoofd). Een Tagliafico en Veltman zijn beide relatief best goede koppers en dat zou herhaald worden met een Cuesta en Martinez.

12 juni 2019 om 11:58
0

Puyol was 1.76...

12 juni 2019 om 17:18
0

Weet niet of je het weet maar puyol was ook maar 1m78

13 juni 2019 om 00:55
0

Klopt het kan wel. Maar je moet dan wel het spel goed kunnen lezen.

13 juni 2019 om 18:43
0

Je kan ook gewoon op lengte selecteren. Kijk hoeveel het waard was dat De Ligt goed kon koppen. Je moet gewoon lengte hebben in je centrum. Net als een keeper met lengte Lamprou. Je weet op voorhand dat hij er niet bij kan.

Laatste discussies Bekijk in het artikel

0 fans
Verdediger, 20 jaar
SeizoenClubW
2019 Atlético Nacional 5 0 2 0
2018 Atlético Nacional 11 0 0 0
2017 Atlético Nacional 30 0 6 0
2016 Atlético Nacional 15 0 1 0
Laatste voetbalnieuws

Overmars keert na twee jaar terug in Medellin voor ‘nieuwe Davinson Sánchez’

Daniel Cruz was een jaar of twintig geleden de allereerste Colombiaan die de kleuren van Ajax verdedigde. De middenvelder werd in 1998 door de Amsterdammers opgepikt bij América de Cali, waarna...Lees verder

  Atletico Nacional


  3 fans
  Actuele wedstrijden
  X

  Inloggen op Voetbalzone

  Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

  Gebruikersnaam
  Wachtwoord
   
  Wachtwoord vergeten?
  Registreren