Bekijk in artikel
11 juni 2019 om 08:55
0

Wat Johan bedoelde is dat het goed is voor de meisjes om met jongens te voetballen daar worden ze inderdaad voetballend en fysiek beter van maarrrrr worden de jongens er beter van dat in plaats van 3 sterke jongens er 3 meisjes in het team zitten.

Reacties

11 juni 2019 om 08:56
0

Precies, Waterreus verdraait de woorden van Derksen nogal.

11 juni 2019 om 09:04
0

@gerard wanneer die meisjes niet goed genoeg zijn, spelen ze simpelweg niet in het hoogste elftal van hun leeftijdscategorie. Wij speelden met iemand die nu in het dames-profvoetbal zit en zij kon - net als vele mede KNVB-speelsters toen - prima met ons mee tot ongeveer de B1. Daarna ontwikkelden de jongens zich fysiek te snel en moesten zij ook steeds meer selectiewedstrijden spelen en kwamen de eerste dames-afdelingen bij profclubs erdoor.

Maar als zij niet goed genoeg was geweest had ze gewoon in de B2. gespeeld.

11 juni 2019 om 09:18
0

Dat denk jij Sjonny. De Knvb wil vermenging gaan verplichten. Dat gaat in de hand werken dat er meisjes in hogere elftallen komen om aan de reglementen te voldoen, niet omdat ze nu zoveel talent hebben.

11 juni 2019 om 09:50
0

Is er dan ook verplicht gemengd douchen? Want dan ben ik uiteraard voor!

11 juni 2019 om 10:36
0

Als het gaat over gemengd douchen met jonge meisjes (want daar gaat deze discussie nu over) vind ik jouw opmerking best wel eng eigenlijk

11 juni 2019 om 11:20
0

Berry de moraalridder. Toen jij in groep 6 zat had je stiekem ook wel een crush op het mooiste meisje van de klas. Ik vind jou eigenlijk wel eng, want denk dat Professor Oak geinteresseerd is in meiden als Jenny en Joy en dat het geen pedo is... tenminste, heb Misty of Ash nooit horen klagen.

11 juni 2019 om 09:21
0

Mensen vergeten dat goede jongens naar BVO's gaan en daar niet met meiden samen zullen spelen. De meiden spelen bij de amateurclubs met jongens het zal dus geen invloed hebben op de ontwikkeling van de toptalenten waar Derksen zo bang voor is.

11 juni 2019 om 09:27
0

Precies! En daarbij komt dat als men gemengd speelt bij de amateurs dat het gewoon ingedeeld kan worden op kwaliteit. Het is niet zo dat alle jongens beter zijn dan alle meiden, zeker niet op jonge leeftijden en zo kan je dus sterkere teams samenstellen omdat er simpelweg meer te kiezen is. Daar wordt iedereen beter van.

11 juni 2019 om 10:40
0

@gerard

Maar de opmerking van Derksen slaat nergens op. Er is namelijk geen tot nauwelijks verschil tussen jongens en meisjes tot ongeveer de pubertijd (jaartje of 12 a 13). Jongens zijn dan niet significant sterker, sneller of technischer.

Als de pubertijd eenmaal zijn intrede doet, dan ga je verschillen zien. Maar dan nog is het maar de vraag of dat zoveel uitmaakt. Unuvar bij Ajax doet stelselmatig mee in elftallen waar zijn tegenstanders twee tot drie jaar ouder zijn. Dat vinden we opeens fantastisch terwijl de tegenstanders fysiek echt vele malen verder zijn. Daar hebben we opeens lak aan zijn medespelers en zijn tegenstanders en geld het principe goed genoeg is oud genoeg. Verander Unuvar in een meisje en opeens vinden we het allemaal niet kunnen.

Hoezo niet? Er is ook zo iets als talent. Unuvar heeft duidelijk gewoon meer talent. Dat zou bij een vrouw toch ook zo kunnen zijn. Je moet het niet tot in het extreme doorzetten, maar een jaartje of 17 a 18 moet kunnen. Het gaat erom of de desbetreffende speelster goed genoeg is. En het is juist beter als ze alle kanten opgebeukt wordt. Dat moet je namelijk compenseren met techniek en laat dat nou net het punt zijn waarom ik echt gruwel van vrouwenvoetbal momenteel. Dat ze minder sterk en snel zijn, begrijp ik volledig. Dat het technisch echt heel erg matig is op heel hoog niveau daarentegen niet.

Laatste discussies Bekijk in het artikel

Nederland

FIFA ranking: 14
2208 fans
Stand
Actuele wedstrijden
 TeamPnt+/-
1.Frankrijk2312
2.Zweden1917
4.Bulgarije13-5
5.Luxemburg6-18
Voor de complete stand: Kwalificatie WK - Europa
X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren