Bekijk in artikel
27 mei 2019 om 14:41
0

Dat is een verschil in opvatting in de cultuur. Zelf kom ik vaak in frankrijk en tegenwoordig is mijn frans meer dan prima. Maar destijds sprak ik aardig gebrekkig Frans. Toen ik eens met een meneer een gesprekje begon over een Appel werd ik ook raar aangekeken. Feit dat ik mij best deed, deed daar voor die meneer op leeftijd weinig aan af. Voor fransen zelf staan ze torenhoog boven de andere volkeren. Eenieder die de taal niet vloeiend spreekt word in de nek aangekeken en is een buitenstaander.

In Engeland zijn ze wat dat betreft veel opener. Nederlanders gaan ook snel over op een andere taal wanneer de gesprekspartner het nederlands slecht machtig is. Als moet ik zeggen dat de jeugd in Frankrijk het Engels steeds beter onder de knie krijgt. Ik kwam laatst een groep schoolkinderen van rond de 10 tegen in een hotel. Die kinderen konden prima in het engels overweg. Er is dus zeer zeker licht aan het eind van de franse tunnel. het kost alleen wat tijd.

Reacties

27 mei 2019 om 14:57
0

Datzelfde probleem heeft Spanje jaren gehad. Ook daar spreken velen inmiddels goed Engels, zeker de jeugd die nu rond de 12-16 jaar is. Echter heb ik net Fransen altijd, en je ziet dat ook in Belgie bij het nationale elftal, dat ze gewoon te arrogant en te verdomd zijn om een andere taal te leren en te spreken. Het Belgische team, niet alleen bij de voetbal, spreekt over het algemeen Frans met elkaar. Walloniers spreken amper tot geen Nederlands, maar ze verwachten wel dat de Vlamingen Frans praten. Zulke mensen heb ik een enorme pesthekel aan en zeker als zij zelf in een ander land zijn en zichzelf dan niet verstaanbaar kunnen maken. Zitten ze je raar aan te kijken en vragen ze bijna letterlijk: waarom begrijp je mij niet?

27 mei 2019 om 16:09
0

IK begrijp Romanempire ergens wel. Zelfs in de ardenne word er soms lastig gedaan over taal, wat ik niet begrijp aangezien er in dat gebied in de zomer een boel geld te verdienen is. Voorbeeld hiervan is een tapas-tentje in Dinant in Belgie. De eigenaresse is Nederlands uit Maastricht en de eigenaar een Waal. De dochter spreekt enkel Frans. In plaats van dat de moeder die Nederlands Preekt naar ons tafeltje kwam om de bestelling op te nemen stuurde ze lachend haar dochter die het zeer ongemakkelijk vond en ons niet begreep. Er volgden wat onaardige opmerking van moeder tot ik plots in het Frans begon. Toen werd er ingedimt en werden we plots vriendelijk geholpen. Maar de manier hoe daar bij binnenkomst over ons gesproken werd lusten de honden geen brood van. Daar straalde zeer zeker een bepaalde arrogantie vanaf. Opmerkelijk want wij brengen voor zon restaurant toch geld in het laatje? En dan zet je je klanten openlijk voor schut en plein public van de andere klanten.

Ik kan nog wel 16 voorbeelden geven van dit soort dingen die ik heb meegemaakt maar ik kan er ook wel 16 geven van goede, warme mensen die ik in die regio ben tegengekomen. Toen ik eens met een lekke band in dezelfde regio stond met wielrennen ging een Waal op de fiets naar zijn woning om een reserveband en een pomp te regelen. Na een uur was hij pas terug maar hij fikste het wel. Hij had zelfs koffie meegenomen. Het is dus net hoe je bent en wie je treft.

27 mei 2019 om 17:17
0

Ik zat 2 weken op een camping in de Ardennen, mijzelf met pijn en moeite verstaanbaar gemaakt in het plaatselijke winkeltje in gebrekkig Frans en Engels, om er op de een na laatste dag achter te komen dat die kut eigenaar ook gewoon Nederlands praatte

Laatste discussies Bekijk in het artikel

5 fans
Coach, 47 jaar
SeizoenClub
2018- Arsenal
2013-2016 Sevilla
2012-2012 Spartak Moskou
2008-2012 Valencia

Arsenal

Stand
Actuele wedstrijden
X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren