Heerenveen zoekt nieuwe voorzitter; Van der Velde stopt als commissaris

Vrijdag, 12 maart 2010 om

Er gaat de komende maanden veel veranderen in de machtstructuur bij SC Heerenveen. Vrijdag maakte de club bekend dat men op zoek gaat naar een nieuwe voorzitter, terwijl oud-voorzitter en commissaris Riemer van der Velde per direct afscheid neemt. Naast hem zullen nog vier van de zes commissarissen de club na dit seizoen vaarwel zeggen.

/

Yme Kuiper, die veelal naar buiten trad als het gezicht van de club, zal samen met de directieleden Henk Hoekstra en Jan van Erve gaan functioneren onder een nieuw te benoemen voorzitter. De Friese club zal de komende maanden op zoek gaan naar de juiste persoon om die rol op te vullen. Voorzitter Bart van der Meer van de Raad van Commissarissen licht de rigoureuze besluiten toe op de website van Heerenveen.

“Het bedrijf sc Heerenveen is qua inrichting, omgeving en concurrentie steeds complexer. sc Heerenveen heeft behoefte aan een leider, een voorzitter van het directieteam”, aldus Van der Meer, die zelf ook af zal treden. Enige uitzondering binnen de Raad van Commissarissen is Theun van der Meulen, die na zijn aftreden herkiesbaar is. Bij de overige vier leden geldt dat niet. Zij nemen dan ook definitief afscheid.

Eén van hen is dus clubicoon Van der Velde, die in het verleden door het leven ging als voorzitter en bekend maakte met onmiddellijke ingang te stoppen. Wel blijft hij als erevoorzitter aan de club verbonden. Tevens heeft hij aangeboden de club ‘met raad en daad terzijde te willen staan’.

Selectie
Van der Meer liet ook weten dat de club van plan is komende zomer in de spelersgroep te gaan investeren. Wel dient Heerenveen daarbij voorzichtigheid in acht te nemen, omdat er ondanks de financiële reserves de voorbije tijd verlies is geleden. “Het gaat hierbij niet alleen om de betaalde transferbedragen, maar ook om de gevolgschade van salariskosten van spelers die er niet in slagen een basisplaats af te dwingen.”Gerelateerd

Meer sportnieuws

46 reacties (laatste reactie door Riche)

Zo dan.. Dat is een flinke opruiming bij Heerenveen, maar misschien ook wel noodzakelijk.. Laten we hopen dat ze volgend jaar weer kunnen strijden om Europees voetbal, een club als Heerenveen hoort niet in de degradatiezone...

Behoorlijke klerezooi geweest de laatste tijd. Veel geld is verbrast en er ligt niet enorm veel meer. Duidelijk dat er iets moest veranderen. Er is weer een sterke man nodig.

Heerenveen wil investeren? Ik vraag me af of dit nodig is.. de kracht van Heerenveen is juist met jeugdige spelers een goede selectie te krijgen! En de spelers die er nu rondlopen zijn écht niet zo slecht als de ranglijst doet vermoeden denk ik..

Maar goed dat het daar wel een keer veranderd in de top van het "bedrijf".

12 maart 2010 om 14:05

Veel zal er niet investeert worden, dat is de laatste jaren gebeurd. Helaas veelal aan nutteloze breedteaankopen die de basis nooit hebben gehaald. Dat heeft de club erg veel geld gekost. Ik verwacht enkele aankopen a 1 miljoen max, maar niet veel meer. En er zit ook nog zat potentie in de huidige groep, Jans moet dat er maar uit proberen te halen.

zo eindelijk van die kuiper af!! verschrikkelijke vent!!
wel jammer dat van de velde ook weg gaat daar hebben we toch veel aan te danken!!

nou volgend jaar maar weer om europees voetbal strijden

wel gevaarlijk om alles in 1 keer om te gooien, hopelijk pakt het goed uit

Tsja, voor een club als Heerenveen zijn de huidige prestaties ondermaats. Ook de selectie zit vol middelmaat. Er moest iets gebeuren, nu is het afwachten of deze maatregelen het gewenste effect hebben.

Veel supporters van Heerenveen riepen er al om, en nu lijkt het daadwerkelijk te gebeuren. De knop gaat om, he tbestuur wordt rigureus veranderd, om de o zo gewenste aansluiting te kunnen behouden.

de supporters ( dan spreek ik namens mezelf) zijn hier erg blij mee. kuiper weigerde om in de spelersgroep te investeren, en het resultaat is er ook na. ik ben erg blij dat vd meer in de zomer wil versterken. als je het zo bekijkt is een minder jaar ook wel weer positief

12 maart 2010 om 15:51

Er is nog nooit zoveel geld in spelers geinvesteerd als onder Kuiper, dat blijkt ook wel uit de begrotingstekorten de afgelopen 2 seizoenen en ook dit seizoen weer zoals Heerenveen naar buiten bracht.

Goede beslissing om toch voor een structuur met een voorzitter te kiezen waarmee Heerenveen misschien weer een gezicht voor de buitenwereld krijgt, dat is een van de dingen die er de afgelopen jaren aan ontbrak. Van Yme Kuiper heeft, buiten Friesland, nog nooit iemand gehoord.. Ik ben erg benieuwd wie de nieuwe voorzitter gaat worden.

12 maart 2010 om 19:40

Nee, jij hebt nog nooit van Yme Kuiper gehoord.
Kuiper is een gerespecteerd man binnen de juridische wereld. Een grote jongen, laten we het zo maar zeggen.

13 maart 2010 om 21:57

In Friesland misschien...

Hehe, de kogel is door de kerk.
Hier zaten we lang op te wachten. Hier worden we niet slechter van.
Wel jammer dat Riemer zo moet stoppen, maar goed in oktober was hij toch gestopt.
Fijn dat ze ook gaan investeren in de spelersgroep. Dost de eerste? Wie volgt. Hopelijk verdedigers.
Volgend seizoen een nieuwe voorzitter, nieuwe raad en nieuwe trainer. Hopelijk de opmaat voor succes.

Als Heerenveen komende zomer gaat investeren in de selectie moeten ze zeker investeren in een nieuw centraal duo. De centrale verdediging van Heerenveen is al jaren de achillesspees. Tevens heeft Heerenveen een nieuwe spits nodig als vervanger van Sibon. Sibon is altijd een prima spits geweest voor Heerenveen, maar hij begint nu echt op leeftijd te raken. Wel mooi voor Jans dat er ruimte is voor investeringen.

Een van de rumoerigste seizoenen uit de historie van Heerenveen is het seizoen 2009/2010. Al met de 3de trainer bezig. Treedt de voorzitter nog af en ook nog clubman Riemer van der Velde en nog paar andere commissarissen.

Ik stel mezelf beschikbaar, gaan we in het geel blauw spelen en nemen we een logo met een rood hert erop

Lijkt me verder wel een goede zaak dat Kuiper opstaat.was geen makkelijke opgave om Riemer te doen vergeten, maar hij is er ook beslist niet in geslaagd. Het lukt maar niet de laatste stap te zetten, wat nu wel gebeurt in Twente.

Dit is wel een enorme wisseling van de wacht. Het hele beleid kan nu opnieuw opgesteld kan worden met compleet nieuwe bewindslieden. Ik weet niet of zo een rigoureuze verandering zoveel beter is voor Heerenveen zeker niet op korte termijn.

Denk dat iedereen dit wel een beetje zag aankomen.
Heerenveen heeft het de afgelopen jaren fantastisch gedaan, maar de bekerwinst als beloning.
Er werd door Heerenveen goed gescout, en bij de verkoop van deze spelers werden vele miljoenen verdienst.
Nu is het alleen tijd voor een nieuw bestuur, met een nieuw gezicht. Je zag dat Heerenveen de laatste maanden een beetje aan het dood bloeden was, dus wat mij betreft is dit de enige juiste en verwachte beslissing.
Hopelijk kan Heerenveen weer snel de oude worden!

Kuiper is nooit voorzitter geweest. De directie bestaat/stond uit 3 leden, en deze directie blijft in stand. Enig verschil is dat er iemand komt die deze dagelijkse leiding mag overrulen en het nieuwe hoofd van Heerenveen wordt.

Tijd voor nieuwe tijden, mooie dag in de historie (en vooral toekomst) van Heerenveen

Dit bericht klopt niet helemaal, Heerenveen had namelijk helemaal geen directeur. De directie bestond uit van Erve, Hoekstra en Kuiper. Zij maakten de beslissingen met zijn drieeen. Nu komt er boven hun een directeur, dan is de structuur net weer zoals in de tijd van Riemer van der Velde. Namelijk een directeur met daaronder de driekoppige directie die er nu zit.

Een goede zet is het wel, Yme is niet de leider die de club nodig heeft en de club is zover gegroeid dat dit gewoon noodzakelijk is. Ben benieuwd wie de nieuwe voorzitter gaat worden.

Jammer dat Riemer van dE Velde vertrekt. Was altijd een geniale scout volgens mij. Kuiper is overigens wel terecht want die heeft echt een puinhoop weten te maken van deze goed gestructureerde club. Door Sollied aan te trekken en te ontslaan. Ruiz weer niet aan te trekken. Goede spelers laten vertrekken maar rampen ervoor terughalen (behalve Djuricic) en al het geld kwijt zijn.
Het is inderdaad tijd voor een nieuw hoofd daar.

Normaal gesproken worden mensen als Yme met pek en veren de stad uitgejaagd. Maar Yme mag blijven en er wordt natuurlijk een huisvriend van de familie Kuiper als nieuw gezicht van Heerenveen aangesteld. We worden blij gemaakt met een dode mus. Yme moet zijn excuus maar aanbieden voor al het leed wat hij ons heeft aangedaan, en dan de scc prijs ooknog eens verhogen.

12 maart 2010 om 14:55

Misschien dat je het niet weet, maar Yme werkt al 20 jaar voor Heerenveen. Iets meer respect is wel op zijn plaats. Oké hij kon deze functie niet aan, maar hij heeft zeker wel goed werk verricht voor Heerenveen. Sulejmani aan Ajax verkocht, de Alves soap heeft hij ook goed gemanaged. Yme is een prima man voor in de directie, maar niet om hem te leiden.

12 maart 2010 om 17:44

euhh.... veel miskopen, ontslag Sollied, doorschuiven van die Verbeek wannabe!

Jammer dat Riemer stopt als raadslid maar misschien ook wel beter. Ben benieuwd wie de nieuwe voorzitter wordt !

Eindelijk.
Ik vind de aankopen slecht uitpakken ( op haglund na, nog te weinig gezien).
Janmaat ondermaat, en Papdopulos ook.
en waarom zou heerenveen dost kopen, ze hebben al 2 types die erop lijken, sibon en papadopulos

12 maart 2010 om 16:03

Dost, jonge goede spits die nog veel kan leren. Met het oog op de toekomst misschien? Mocht Dost zich zo door blijven ontwikkelen dan levert dat ook weer veel geld op om het even op die manier te bekijken. Zelf kijk ik liever naar het voetballende aspect en ik zie hem erg graag naar Heerenveen komen.

12 maart 2010 om 16:37

papadopulos is duidelijk geen goede transfer geweest, zit nooit in de wedstrijd. Dost halen lijkt me een goede zaak, sibon stopt er waarschijnlijk mee en papadopulos is niet wat het moest worden.

Volkomen terecht dat ze tot de conclusie komen dat er de afgelopen jaren geen goed beleid is gevoerd en hand in eigen boezem steken! Enige frappante is eigenlijk dat vd Velde per direct stopt. Dit geeft toch stof ter speculatie.....

Zijn het de nationale opstapweken?
Camiel Eurlings,agnes Kant,wouter Bos,ymke Kuiper

'who's Next?

Okay... een nieuwe voorzitter. Wie was er ook al weer te gast afgelopen week bij Studio Voetbal?
Want na eerdere Studiobezoekjes van Everse en Timmer (zij werden beide Heerenvener) Zal de laatste gast van Van Gelder dan wel de nieuwe voorzitter worden. Wie was dat ook al weer?

12 maart 2010 om 17:24

Goede grap man, hoe kom je er bij!

12 maart 2010 om 20:20

Ramon Atteveld? Of Otman Bakkal?

Nee domme grap.

Ze moeten iemand halen die wil investeren, dat lijkt me het best. En verstand van voetbal en zaken, maar dat lijkt me logisch

Goed nieuws. Ik wordt hier persoonlijk zeer blij van.

Schoon schip bij Heerenveen, maar afwachten dat het iets oplost. Jammer dat Rieme tijdens een crisis vertrekt, had na de goede jaren de club in betere sportieve staat achter willen laten. Vertrekt hiermee ook een erg sympathieke man uit voetballand.

Eindelijk Ymer weg bij Heerenveen ik ben dol gelukkig allen jammer dat Riemer weg gaat

12 maart 2010 om 18:43

Moeite met lezen? Yme Kuiper gaat niet weg.

12 maart 2010 om 19:11

Kuiper zal binnenkort wel opstappen verwacht ik. Heb het interview op de Omrop beluisterd en ik denk niet dat hij aanblijft.

"van der Meer liet ook weten dat de club van plan is komende zomer in de spelersgroep te gaan investeren."

Deze zin maakte mij wel happy. Hopen dat Ron Jans een goed team neerzet in het seizoen 2010/2011!

Eigenlijk niet te geloven, maar ook Heerenveen zit in de problemen. Die Friese nuchterheid heeft zich uiteindelijk toch niet verplaatst in een stabiele organisatie. ik heb de jaarrekening 2009 er even op nageslagen en daaruit blijken toch grotere problemen dan uit dit artikel blijkt. In het boekjaar tot 30-6-2009 is nog een zeer goed resultaat geboekt. Als je dit resultaat analyseert dan blijkt het echter toch wel voor een belangrijk deel op verkopen te zijn gebaseerd. Zonder verkopen maakt Heerenveen een verlies van 10 miljoen euro. De conclusie kan worden getrokken dat Heerenveen als handelshuis uitstekend heeft gefunctioneerd. De afhankelijkheid van de handel is echter veel te groot geworden. Van de huidige spelersgroep zie ik niemand voor 10 miljoen verkocht worden. Dit in combinatie met het missen van europees voetbal dit jaar, leert ons al snel dat de solide financiële positie volgend jaar gehalverd zal zijn en dat de slagkracht op de spelersmarkt belangrijk minder zal zijn. Ik wens het nieuwe bestuur veel succes maar duidelijk wordt dat Yme een loodzware erfenis achterlaat.

En er wordt meteen geroepen dat de nieuwe voorzitter Fries moet spreken in het artikel van O.f.
Dat vind ik dan weer jammer, het is mooi meegenomen, maar daarmee sluit je ook meteen heel veel mensen uit.
Als ik de keus had: Zet André Wetzel daar maar neer met Ron jans. Die wetzel mag ik wel en heeft volgens mij kennis van zaken.

Tja vorig jaar werd men met nagenoeg dezelfde selectie (pranjic is uiteraard een flinke aderlating) gewoon 5e en werd eindelijk eens een echte prijs gewonnen. Kan je dan wel klagen over slecht aan- en verkoopbeleid of ligt de oorzaak dan niet gewoon ergens anders?

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

sc Heerenveen

Stand
Selectie
Actuele wedstrijden
 TeamPnt+/-
1.Ajax1521
2.Vitesse158
3.PSV137
Voor de complete stand: Eredivisie
SpelersPositieW
J. VeermanMiddenvelder62
H. VeermanAanvaller65
M. van BergenAanvaller50
C. DriouechAanvaller40
E. MulderKeeper60
P. BochniewiczVerdediger61
I. DresevicVerdediger50
Voor de complete selectie: Clubpagina sc Heerenveen.

In de wandelgangen

Dinsdag 27 oktober
Warner Hahn traint vanaf maandag mee bij PEC Zwolle. Lees verder
X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren