Samenwerking Ajax en FC Omniworld reeds in afronde fase

Woensdag, 10 maart 2010 om

Ajax staat op het punt een nieuw samenwerkingsverband aan te gaan met een club uit de Jupiler League. De gesprekken van de Amsterdammers met FC Omniworld bevinden zich in de afrondende fase. Eerder werkte Ajax samen met streekgenoot HFC Haarlem, dat een faillisement echter niet kon afwenden.

Bekijk de voorpagina voor het laatste nieuws.



Gerelateerd

33 reacties (laatste reactie door omnifan)

Ojee die zijn over 3 mnd ook falliet...

Dit is het waar we helaas heen moeten in Nederland zo zal ajax alle grote talenten uit de regio gaan trekken en zullen clubs als deze verder acherop raken. zouden zij een percentage gaan krijgen van verkoop van spelers die zij aanbrengen? Voor Ajax goede zaak voor FCO moet de tijd het leren.

10 maart 2010 om 08:49

Ze hoeven niet per definitie steeds verder achterop te raken!

Ajax kan daar ook spelers heen sturen voor een seizoen omdat de Jupilear League beter is dan de belofte competitie.
Kijk bijv. naar Excelcior, die wordt er toch ook niet minder op door de samenwerking met Feyenoord.

Dat Haarlem failliet is gegaan komt niet door een samenwerking met Ajax. Dat is gebeurt door wan beleid en het wegblijven van supporters en sponsers.

Mike

10 maart 2010 om 08:52

daar heb je gelijk in...

10 maart 2010 om 09:07

Elke keer maar spelers voor 1 jaar. Dat schiet voor Omniworld niet op natuurlijk. Op de korte termijn is het leuk voor een club als Omniworld in de hoop dat het wat resultaten oplevert. Maar, ook dat is nog geen garantie als je bijvoorbeeld kijkt naar Veendam.
Ik weet ook niet of je hier als Omniworld wel aan moet beginnen omdat je op deze manier de ziel van je club te verkoopt. Uiteindelijk zal Ajax steeds meer gaan bepalen en zal Omniworld naar de pijpen moeten gaan dansen van Ajax zoals nu al is gebeurd bij Excelsior en F'noord. Het lijkt voor de buitenstaanders en Ajax-supporters misschien goed (omniworld krijgt goede (jeugd)spelers en die jeugdspelers kunnen ervaring opdoen). Maar, als je echt supporter van de betreffende sattelietclub bent, dan zal je jezelf er niet meer in herkennen.

Maar, voor de Knvb (lees Kessler) komt dit natuurlijk wel goed uitgangspunt. Zo wordt het nog gemakkelijker om de landelijke opleidingscentra te realiseren.

10 maart 2010 om 09:54

@ Frankapf:

Ik snap jou punt, maar ik zie het anders..

Wat afgelopen periode is gebeurt bij Haarlem dat gaat niet bij Omniworld gebeuren, dan doel ik op Trainers enz. naar Omnuworld. dit heeft Ajax gedaan omdat Haarlem geen geld had om deze mensen te betalen.

Het is de bedoeling dat Ajax de jeugdopleiding van Omniworld vorm gaat geven, Spelers om te rijpen stalt bij Omniworld. in ruil daarvoor krijgt Ajax voor een gereduceert tarief een interessante speler.
bij een doorverkoop van zo'n speler wordt Omniworld ook weer beter van financieel.

Beleid, sponsoring enz. enz. blijft gewoon in beheer van Omniworld. Omniworld zal dus geen Ajax 2 worden zoals jij suggereerd.

Overigens dat dit nu in NL gebeurt is niet zo bijzonder, een Psv werk(te) zo uit m'n hoofd toch samen met Chelsea? dat Psv Gomez voor een aantal seizoenen kreeg zijn ze er niet minder op geworden denk ik?! ok ze vangen geen transfer geld, maar wel een kampioenschap en CL deelname...

Op alle niveau's gebeurt dit, voor FC Omniworld kan dit betekenen dat ze mee in de top gaan spelen / promoveren.
(natuurlijk geen garantie, maar wel een goede mogelijkheid).

Mike

10 maart 2010 om 10:05

PSV Gomes van Chelsea gekregen???
Never nooit het was trouwens Alex en die werd door PSV gescout en daarna verkocht voor volgens mij 13 mil en nog 1 à 2 jaar vrhuurd aan Psv.

10 maart 2010 om 10:11

Ow dan heb ik het verkeerd sorry!

Klopt het wel dat Chelsea een samenwerkingsverband heeft/had met Psv?

10 maart 2010 om 17:31

Dat klopt zeker, in de tijd van Guus hiddink, Stan valckx, Pieter Visser en de Servische Lemic.
Waarvan de laatste hele goede contacten onderhield (misschien nu nog wel) met Abramovic.
Alleen waren er allerlei affaires rond om de laatste 3 genoemde waardoor Psv er afstand van genomen had, en dus direct de contacten met Chelsea verbroken werden.

On: Overigens weet ik ook niet of Omniworld zich rijk moet gaan rekenen met de samenwerking.
Overigens dacht ik dat ik een tijd geleden las dat er een geldschieter bij Omniworld er flink wat geld in wilde pompen zodat ze richting subtop/ top JL zouden gaan.
Of is dit plan al van de baan ?

10 maart 2010 om 21:00

Het is niet 1 persoon, maar verschillende bedrijven/sponsoren.
We zouden medio maart meer horen of het geslaagd is om 6 miljoen op te halen.
Er zijn al veel positieve antwoorden geweest, dus het zal niet zo lang meer op zich laten wachten.
Overigens willen ze met dat geld niet meteen naar de top toe.
Eerst willen ze de club financieel gezond maken, en de stadion overkopen.
Daardoor kunnen we wss ook meer uitgeven aan transfer ed, waardoor we hopelijk langzaam aan richting de top kunnen gaan.

10 maart 2010 om 08:56

Ja want dat Haarlem failliet is dat kwam ook door Ajax zeker.

Lijkt me wel dat zij een percentage krijgen als Ajax een talent van Omniworld verkoopt.
Zou mooi zijn als we ook nog kunnen samenwerken met Agovv.

10 maart 2010 om 08:56

Ook voor FCO zitten er voordelen aan deze samenwerking. Zo kunnen ze nu goedkoop de talenten van Ajax huren. Wanneer ze middels het huur van de talenten het niveau van het team kunnen verhogen, dan trekt dat weer meer sponsoren aan. Wellicht kunnen ze zelfs in de toekomst periodekampioen worden of zelfs promoveren.
Daarnaast is het natuurlijk zo dat wanneer talenten doorbreken en door Ajax verkocht worden, dat FCO wel een deel van de opleidingsvergoeding zal krijgen.

10 maart 2010 om 11:22

dat dacht ik ook gelijk die zijn binnen kort naar de kloten

Ow... ik dacht eigenlijk dat we met Agovv zouden gaan samenwerken.

Van FC Omniworld weet ik niet zoveel, dus kan ook niet zeggen of dat een goede of minder goede clubs voor Ajax is om mee samen te werken.

Mike

10 maart 2010 om 09:22

Er was al een samenwerking van Omniworld met Ajax waarbij de grootste talenten al richting amsterdam vertokken, en hopelijk krijgen zij er nu wel wat voor terug...

ik weet niet waarom niet veel mensen weten dat FC Omniworld het toch erg goed doet. Ze gaan volgend jaar mits ze in de JL blijven ook hun begroting van 2 naar 6 miljoen verhogen.
Verder staat deze club voor de JL volgers dan bekend als een club met een goede jeugdopleiding.
Verder maakt het spelers beter dan toen ze in de put kwamen. Bij deze club werd je eruit gehaald. Paar voorbeelden?
Ok hier dan:

Clarence Seedorf AC Milan (toen nog voor De Zwarte Schapen bekend als nu FC Omniworld)
Stefano Seedorf AC Monza
Nordin Amrabat Psv
Hedwiges Maduro Valencia Cf
Oussama Assaidi SC Heerenveen (volgend jaar waarschijnlijk een stap naar (sub)top van Nederland)
Sjoerd Ars (elke keer weer topscorer van RBC na paar jaar zeker een stap omhoog wellicht een Gaafschap ofzo)
Danny Holla (de uitstekende middenvelder van FC Groningen)
Ismo Vostermans (FC Utrecht, grote belofte )
Diangi Matusiwa (FC Den Bosch en doet het daar uitstekend!)

Spelers die nu het goed doen en wellicht in belangstelling staan van de topclubs uit de JL en nog wat degradanten van de eredivisie:

Depetris die heeft 4 wedstrijden gespeeld: 2 goals, 2 assisten!
Sander Duits ( veelscorende verdediger, staat in belangstelling van veel Jl-clubs, maar heeft gezegd FC Omniworlld allleen te verlaten voor een eredivisionist, een echte topman!

2006/07fc Omniworld35 9 eerste divisie
2007/08fc Omniworld37 12 eerste divisie
2008/09fc Omniworld31 10 eerste divisie
2009/10fc Omniworld27 6 eerste divisie
Totalen:19837

Ze staan nu zelfs boven FC Volendam en die doet het nog steeds beter toch?


Niet slecht voor een club die maar 5 jaar als prof leeft.
Net voordat FC Omniworld prof werd werden Maduro en Holla speelde maar een half jaar nadat ze prof werden.

10 maart 2010 om 09:19

Je reactie klopt niet helemaal

De begroting gaat volgend jaar niet naar 6 miljoen, het aandelenplan (ofzoiets) moet 6 miljoen opleveren. Daarmee word echter een schuld van ruim 2 miljoen afbetaald, en word het stadion gekocht.

Sander Duits is wel een echte FCO man, maar dit is wel zijn laatste seizoen. Hij verlengd zijn contract niet, omdat die na 5 jaar een nieuwe uitdaging wilt. Nou staat die al geruime tijd in de belangstelling van Eredivisie clubs, maar het is nu dus niet uit te sluiten dat die naar andere JL club gaat

Ontopic: Ik ga al vanaf de eerste (afgelaste) wedstrijd in het betaalde voetbal naar FC Omniworld, het is een leuk clubbie. Maar ik ben eigenlijk niet zo blij met een uitgebreide samenwerking met Ajax. In 2005 was er ook al een soort van samenwerking, waar alleen Tom Kalkhuis uit voort kwam. Die bracht ook niet veel.

Nu lees ik dat het veel grootser word, wat ik niet leuk vind. Als FCO supporter word je overal al uitgemaakt voor 2e rangs Ajax Supporter of jood. Terwijl bij mij FCO toch echt mijn eerste en enige clubbie is. Met een uitgebreide samenwerking word je wel supporter van een Ajax 2. Dat is niet goed voor de club die zelf nog op zoek is naar een Identiteit.

Ik hoop heel erg dat het blijft bij het huren van 2 spelers per seizoen en voor ajax een eerste optie voor spelers van FC Omniworld, vooral jeugdspelers gaan veelvuldig naar eredivisie clubs. Misschien dan voor ajax dat die spelers daarheen gaan ipv Utrecht/az/feyenoord etc.

10 maart 2010 om 09:21

Van 2 Miljoen naar 6 miljoen is toch wel een hele grote stap, zeker gezien deze tijden en het feit dat ze in de jupilerleage spelen. Om even een voorbeeld te geven, de Graafschap heeft nu een begroting van 7 miljoen en die spelen iedere wedstrijd voor 10.000 man. Bij FCO zijn dat er meestal niet meer dan 1500. Dus dit lijkt me wel erg hoog van de toren geblazen.

Verder volg ik de JL maar om nu te zeggen dat ze bekend staan om het grote talent. Das wel erg hoog gegrepen. Want volgens mij spelen er momenteel niet echt veel jongens die uit de eigen jeugdopleiding komen. En bovendien zijn Ars, Vostermans en Matusiwa niet echt talenten waar je bekend van wordt.

Maar ik vin et wel mooi als ze zouden samenwerken met Ajax. Misschien dat ze dan wat naar boven kunnen klimmen op de ranglijst.

10 maart 2010 om 15:23

Klopt helemaal jeffreysch. Alleen Clarence Seedorf heeft nooit bij Omniworld(zwarte Schapen destijds) gespeeld, maar voor de Almeerse amateurclub v.v. AS '80.

Mooi kunnen daar alle talenten heen en daar mooi hun kans laten zien en zo door groeien naar suptopper in de eredivisie voor een verhuur.

Goede keus om met Omniworld te gaan samenwerken, deze club kan wel goede talenten gebruiken. Al moeten ze natuurlijk niet gaan leven op de talenten van Ajax dan en ook eigen jeugd de kans blijven geven.

lijkt me een logische keuze voor beide partijen

Ik vind het maar niks, FC Omniworld zorgt dat mensen steeds beter gaan voetballen en straks moeten ze ieder jaar weer spelers teruggeven, dit wordt zoiets al een Excelsior-feyenoord relatie dan.
Geef mij maaar liever de eigen jeugd. En wanneer ze hun begroting op 6 miljoen hebben kunnen ze een betere jeugd opleiden.
Verder is de plan van FC Omniworld om binnen een paaar jaar de stap richting de subtop van de Eredivisie te komen. Net zoals FC Twente 15 miljoen => 20 miljoen => 25 miljoen = > 30 miljoen en nu dus 32 miljoen, wat volgend jaar waarschijnlijk 38 wordt.
FC Omniworld heeft bijna geen aankopen en je ziet dat ze het toch goed doen met dit materiaal.

Ik vind dit zo'n slechte ontwikkeling. FC Omniworld bestaat volgend jaar dan uit 50% Ajax spelers die niks, maar dan ook niks met de club hebben. Als het een jaartje goed gaat zijn al die spelers weer gevlogen en kun je weer overnieuw beginnen.

Vanuit Omniorld oogpunt vindt ik het niet verstandig, 1 a 2 huurlingen oke maar dat is zat. Je zal maar fan zijn van Omniworld en het hele seizoen naar ajax 2 moeten kijken en het jaar erop naar ajax 3.

Voor een eredivisieclub lijkt het me verstandiger om de selecties gewoon veel kleiner te maken. Een eerste elftal en een belofteelftal met de toptalenten, alle middelmatige spelers moeten van de loonlijst.

10 maart 2010 om 09:52

Gelukkig denken ze daar bij Omniworld en Ajax anders over...
Maar het was natuurlijk wel weer te verwachten dat jij het niks vind.

10 maart 2010 om 11:12

Ga er eens inhoudelijk op in, daar heb ik meer aan dan wat je nu schrijft.

Dit zal zowel voor Ajax als Omniworld een goede zet kunnen zijn. Haarlem was voor Ajax vooral de club waar talenten naar toe werden gestuurd die het bij Ajax niet leken te redden. Een behoorlijk aantal van die talenten kwamen dan een paar jaar later weer terug, met als bekendste voorbeeld V.d. Wiel. Ook nam Ajax sowieso een behoorlijk aantal talenten van Haarlem over, elk seizoen minstens wel één of twee. Hopelijk kan Omniworld ook zo'n rol gaan vervullen maar dan moet Ajax wel zorgen dat ze de Almerense jeugdopleiding snel gaan ontwikkelen. Als ik Ajax was dan zou ik Spijkerman, die nu bij Ajax CT niet nodig is, als trainer/technisch directeur en Muhren, die volgend seizoen geen jeugdtream van Ajax meer gaat trainen, als hoofd jeugdopleiding van Omniworld aanstellen. Die twee kunnen de club samen binnen een paar jaar naar de subtop van de Jupiler League helpen, zeker als ze elk seizoen een paar grote talenten van Ajax kunnen huren. Ajax moet dan wel de echte toptalenten verhuren en niet zoals bij Haarlem talenten waar iedereen van verwacht dat ze het toch niet gaan redden.

voor beide zeer goed

De locatie is iig perfect in Almere, zijn zeer veel ex-amsterdammers die daar wonnen ,zeer veel seizoekkaart houder. Ook wonen er veel jeugd-ajacieden , eriksen woont er ook met biolesen en talloze andere gastgezinnen zijn daar ook. Het grootste gedeelte van Almere is ajacied (was al een onderzoek naar gedaan) dus lekker dichtbij ook.

Verder doet omniworld het zeer goed,en we hebben gezien hoe goed manucharyan het nu doet bij agovvv en hoe goed andere jongens het doen in de eredivisie.dit word een leuke samenwerking en omniworld (die naam veranderde toch ook volgendseizoen?? ) zal iig goeie spelers krijgen maar ook veel fans erbij,want net zoals bij excelsior,kijken veel die-hard feyenoord fans af en toe een wedstrijd van hun jongelingen, altijd leuk

Omniworld kan dan natuurlijk wel Ajax spelers krijgen maar wat schiet Omniworld daar mee op, ze mogen gratis terug gehaald worden en Omniworld bouwt zo geen eigen vermogen op. Technische hulp is natuurlijk goed. Ik ben ook benieuwd hoe dat in zijn werking gaat, krijgt Omniworld een soort provisie op een speler die zoveel minuten speeltijd krijgt? Of krijgen ze een soort provisie als een speler weer terug geroepen word?

Dit is redelijk goed nieuws, met oog op de toekomst. Almere is een grote stad aan het worden met natuurlijk ook veel talend. En wat Jamesroland ook al aangeeft is dat er veel Ajacieden in Almere wonen en de aansluiting met Amsterdam. Daar zijn ze ook hard mee aan het werk, goed nieuws dus!..

Ik denk dat beide clubs hier op den duur wel beter van kunnen worden. In Omniworld zie ik echt een club die werkelijk kan groeien. Want veel clubs hebben dan wel grootse plannen, maar Omniworld is natuurlijk een relatief jonge club in een grote stad waaruit ze nog veel kunnen halen. Ajax kan er talenten vandaan halen maar ook kans geven, Omniworld krijgt de kans spelers te lenen die er anders nooit zouden spelen. Goede deal lijkt me.

Ik zou liever willen dat Omniworld in de Topklasse speelt, dan in de Eredivisie onder de naam Ajax 2..
Hopelijk gaat Ajax niet teveel "heersen" hier.
3 talenten huren, meer niet, anders blijf je maar elke seizoen met andere spelers bezig, en krijg je nooit een vaste team.
En onze jeugd zal door deze samenwerking niet versterken, maar juist verslappen.
Ajax zal talent na talent weghalen bij ons.

Zonde, zonde, zonde..

Ik weet niet of ajax hier zo heel blij om moet zijn.
De samenwerking met haarlem was ook niet echt zo een succes

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

Ajax

Stand
Selectie
Actuele wedstrijden
 TeamPnt+/-
1.PSV3638
2.Ajax3132
Voor de complete stand: Eredivisie
SpelersPositieW
André OnanaKeeper10
Joël VeltmanVerdediger10
Mitchell DijksVerdediger10
Nick ViergeverVerdediger10
Matthijs De LigtVerdediger10
Hakim ZiyechMiddenvelder11
Frenkie de JongMiddenvelder10
Voor de complete selectie: Clubpagina Ajax.
Programma 
Uitslagen
Voor de alle wedstrijden: Clubpagina Ajax.

In de wandelgangen

Vrijdag 16 november
Internazionale heeft een bod van van Manchester United op Milan Skriniar geweigerd. Lees verder
X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren