Het is tijd voor Messi om uit de kast te komen

Woensdag, 3 maart 2010 om 12:43 door feye88

De wereld van het voetbal is er één vol vooroordelen. Waar in Italië spelers nog begroet worden met oerwoudgeluiden vanwege huidskleur, zijn we in Nederland iets verder in ontwikkeling. Hier zijn we bij het volgende obstakel aangekomen: homoseksualiteit.

Een van de populairste manieren van supporters om hun collegae/vijanden te beledigen is ze uit te schelden voor homo. Dit uiteraard naast referenties aan de Tweede Wereldoorlog en kanker, tyfus en tering. ‘Homo’s lopen hand in hand’, ‘Het zijn de homo’s, yes, yes, de homo’s van Vites’. Vanaf de eerste keer dat kleine jongens meegaan naar het stadion worden ze al geïndoctrineerd met anti-homosentimenten.

Er lopen zo’n 400 spelers rond in de Eredivisie en naar schatting is drie procent van alle mensen homoseksueel. Dat betekent dat er zo’n twaalf zielsongelukkige mannen rondlopen in de Eredivisie. Deze mannen horen elke dag dat, wie zij zijn, niet mogen bestaan in de voetbalwereld. Elke dag in de kleedkamer die geweldige machocultuur opsnuiven. Het gekke is dat ik niet eens denk dat alle andere voetballers een hekel hebben aan homo’s. Ze nemen zichzelf in bescherming tegen de buitenwereld, de supporters.

Hier komt het kromme aan alles. De meeste supporters zijn mannelijk. Wanneer een ploeg kampioen wordt of van de aartsrivaal wint, barsten al deze mannen in huilen uit. Ze verafgoden de mannen die op het veld staan en verklaren alom hun liefde. Mannen die mannen toezingen. Je zou bijna denken…

Maar als deze mannen ontdekken dat hun sterspeler homo is zullen ze hem nooit meer toezingen met dezelfde liefkozingen als daarvoor. Dan is hij een gore flikker die, mochten ze ooit met hem onder de douche staan, waarschijnlijk behoorlijk opgewonden wordt van al dat mannenvlees. Want kennelijk vindt een homoseksuele voetballer elke man ontzettend geil.

Moet er dan voorlichting gegeven worden? Wie gaat dat doen? Wat komt er in zo’n voorlichting? ‘Kijk, dit is een homo. Zoals je kunt zien kan hij lopen, eten en plassen. Maak je geen zorgen hoor, als hij je ziet probeert hij niet meteen aan je billen te zitten.’ Dit lijkt me toch erg triest. We weten in Nederland inmiddels toch wel beter dan dit? Al dat gehamer op vrijheid van weet-ik-veel-wat, maar in het voetbal kan het nog niet.

Het wordt tijd dat iemand in de voetbalwereld iets gaat ondernemen. Iemand waar niemand omheen kan. Iemand die uitstraling heeft en die ontzettend goed kan voetballen. Je kan mij niet wijsmaken dat er geen homo tussen al die sterren zit. Het is tijd voor Messi om uit de kast te komen.

Kwaliteitsbeoordeling:
Totaal 39 stemmen.
Je kunt stemmen als je een reactie hebt gegeven.

Gerelateerd

Meer sportnieuws

91 reacties (laatste reactie door rossonero93)

Niet bepaald een genot voor het oog; deze column, maar het onderwerp is weergaloos natuurlijk. Dit moest een keer getackeld worden. En dat je Messi losjes als homo neerzet vind ik van lef getuigen, dat kan ik zeker waarderen. Je kunt trouwens niet zeggen dat ook 3 procent van de voetballers homo zijn, want die homo's bypassen de voetballerij waarschijnlijk opzettelijk. Een homofiele topsporter zal zich eerder op een minder macho-sport richten.

3 maart 2010 om 13:54

Het was de laagste schatting die ik tegenkwam. Leek me geschikt voor de voetballerij. Als iemand heel goed is in voetbal en er van houdt kan die persoon net zo goed homo zijn. Ik denk niet dat er veel verschil zit in personages. Ik weet alleen dat er een paar mensen zijn die zich behoorlijk rot voelen. Blankenstein had al een keer aangegeven dat hij er zeker 8 kende.

3 maart 2010 om 15:37

Klopt, want de schatting voor de wereld buiten de voetballerij is 10 procent.

Al denk ik niet gelijk aan Messi als ik aan homofiele voetballers denk. Eerder aan Christiano Ronaldo of Beckham.

3 maart 2010 om 18:50

Ben ik niet met je eens, je maakt mij niet wijs dat er geen enkele homofiele voetballer in de Nederlandse Eredivisie rondloopt.

4 maart 2010 om 18:01

Mooi stuk, ik vind het ook dat al die supporters eens moeten kappen met die spreekkoren. Kanker dit Kanker dat, Homo etc. Het gaat nergens om dus goed aangekaart. Een homo is ook een mens dus iedereen mag het zelf weten!

4 maart 2010 om 18:05

Nee jij..?

En misschien ligt het aan je formulering, meerdere hebben gereageerd en je antwoord is, lees eerst goed??

En Ronaldo en haren waren natuurlijk geintje. Discussie slaat nergens op beide geen homo dus tja..

3 maart 2010 om 16:04

Ja het is heel logisch dat Ronaldo en Beckham homo zijn want zij hebben nooit de mooiste vrouwen ter wereld in hun bed liggen. Misschien moet jij eens wat research doen op het internet. Als er 2 wel niet homo zijn, zijn die 2 het.. Ze zijn gewoon heteroseksuele metroseksuelen.

Dat je Messi kiest als homo vind ik wel vrij komisch. Ik denk zeker niet dat Messi homo is maar hij is er wel een typetje voor, erg stil, onopvallend en nog nooit met een mooie vrouw gespot terwijl die waarschijnlijk elke vrouw ter wereld kan krijgen. Voor de titel alleen al 4 sterren.

3 maart 2010 om 18:22

oei oei tristan, wat een vooroordelen man...
En dat je met een lekker wijf gespot word, terwijl een ander nooit met een meid gezien word zegt ook helemaal niets.
Zal vast niet de eerste keer zijn dat een getrouwd man (met misschien wel kinderen) uit de kast komt.

3 maart 2010 om 18:27

Tristan, ben het zowaar eens niet met je eens.

Er zijn veel knappe mannen homo. Mannen met mooie lijven en waar veel vrouwen op vallen, alleen hebben ze dan net pech.

Mij kan het persoonlijk niets schelen of een voetballer of wie dan ook homo is. Jammer dat het voetbalwereldje toch anders in elkaar zit.

Verder geen bijster goee column. De allergrootste deur ter wereld wordt hier opengetrapt.

3 sterren

3 maart 2010 om 19:24

Jullie moeten wel goed blijven lezen. Ik zeg zelf ook dat ik echt niet denk dat Messi homo is. Ik weet ook dat het een vooroordeel is dat een man met veel vrouwen áltijd hetero is maar ik twijfel toch echt niet aan de geaardheid van Beckham en Ronaldo. Als je zóveel met mooie vrouwen wordt gespot als Ronaldo ga je mij niet vertellen dat hij homo is. Als je homo bent lijkt het me niet dat je veel zin hebt om de hele tijd mooie vrouwen te ketsen.

3 maart 2010 om 20:13

een deur opentrappen is juist goed, een hele grote open deur intrappen is alleen niet bijster goed

ik vind het een redelijke clubexpert, niet erg lang en steeds alinea's van 3-4 regels. wel mooie titel uitgekozen; trekt veel mensen om deze clubexpert te gaan lezen. grappig dat je messi kiest, want dit is juist een topper speler die bijna nooit in het nieuws komt, naas het voetbal en over het algemeen als persoon enigszins saai wordt gevonden in de vergelijking met ronaldo, die nogal vaak wrodt getrokken

4 maart 2010 om 08:40

Met de vrouwen op stap, met de mannen naar bed

4 maart 2010 om 11:43

Is toch wel een bekende redenering dat mannen die elke dag met een andere vrouw gezien worden dat doen om te verbergen dat ze homo zijn en soms zelfs omdat ze er zelf onzeker van zijn en dat daarmee willen tegengaan.

Niet dat ik denk dat het zo zit, maar om te zeggen dat een metro als ronaldo geen homo is omdat ie zoveel vrouwen versiert vind ik nou ook niet zo vanzelfsprekend.

4 maart 2010 om 14:22

@tristan

Wat een onzin zeg?? Messi heeft ook een vriendin etc. En is bescheiden en een goed voetballer. Ik zie Ronaldo eerder als homo, altijd zijn haren doen en heel verzorgd etc..

Ontopic
Vond het juist zwak van de titel. Mooi onderwerp om over te schrijven maar om Messi te gebruiken zodat men er eerder op gaat klikken is onzinnig. Door alleen al de titel 2 sterren..

4 maart 2010 om 14:47

Ach, je moet wel een pakkende titel hebben om aandacht te krijgen en een discussie te starten. Wat dat betreft doet deze titel absoluut z'n werk. Voetbalzone maakt zich er zelf ook regelmatig schuldig, om nog maar te zwijgen over een krant als de Telegraaf...

En over dat altijd zijn haren doen enz: Dat is ook wel vrij achterhaald vind ik. Metroseksuelen heten die mensen en dat schijnt bij de maatschappij te horen tegenwoordig. Volgens mij was Beckham één van de eersten en nu zie je het steeds meer. Wat overigens niet wil zeggen dat je dan gelijk homo bent...

/edit: Verder vind ik het een erg goede column. Dat hij Messi gebruikt vatte ik meer op als voorbeeld van wat voor voetballer uit de kast zou moeten komen om enige impact te maken, namelijk een hele grote ster.

4 maart 2010 om 15:36

Messi is al zijn halve leven met zijn jeugdvriendinnetje samen

4 maart 2010 om 16:08

Boranmessi ik zou deze reactie niet eens hoeven plaatsen als jij gewoon goed had gelezen. Ik ga het niet opnieuw uitleggen, je doet maar een bril op.

Je argument van haren doen slaat nergens op. Loop jij er dan bij als een wildeman die net uit bed komt? Veel succes zul je hebben bij de vrouwen jongen..

4 maart 2010 om 17:19

@tristan,
Ze liggen wel de helft van de tijd in hun onderbroek foto's te laten maken. Van Ronaldo weet ik het bijna wel zeker.

4 maart 2010 om 18:11

Hij bedoelt niet dat Messi homo is, maar iedereen vindt Messi geweldig dus zullen ze niet zomaar Messi homo noemen

on topic:
Stuk gelezen, conclusie: wat een totaal onnodig en nutteloos stuk sjonge jonge.
Had je geen beter onderwerp kunnen bedenken, je zou bijna denken dat jij....

Sterk, maar haastig opgeschreven.
Ben het er wel compleet mee eens, al vind ik Messi niet het juiste voorbeeld. Als Messi uit de kast komt dan is het schokkend, maar kijk je verder dan is het misschien niet eens zo verwonderlijk dat dat Argentijnse jochie, met dat schattige lachje, bolle wangetjes, verlegen etc. homosexueel zou zijn. Wat dat betreft had je om je column krachtig af te sluiten een echte macho (jij zegt het) moeten nemen, die jij er stiekem van verdenkt homo te zijn.
4 sterren.

3 maart 2010 om 13:55

Ik verdenk eerlijk gezegd niemand ervan. Het ging mij erom dat als de beste voetballer ter wereld homo is supporters in een enorme tweestrijd komen. Wat moeten ze doen, hem accepteren of weigeren?

3 maart 2010 om 13:56

Dan had je alsnog beter een meer macho voorbeeld kunnen nemen
Desnoods Matterazzi. Bij mij had je meer je punt gemaakt dan, door een echte macho naar voren te roepen.

Ik denk trouwens dat dat weigeren wel mee valt. Zeker bij iemand als Messi. Uitfluiten zullen ze hem zeker niet.
Stel dat Suarez, Affelay of Tomasson homo blijkt dan denk ik niet dat de eigen supporters hen per direct uit zullen jouwen. Sterker nog ik denk dat er stiekem wel heel veel supporters zitten die flink wat respect hebben om los te laten als de eerste grote homosexuele voetballer naar buiten treed.

3 maart 2010 om 18:00

Materazzi lijkt me dan weer een erg verkeerde keuze, het is een echte hate it or love it macho. Het enige wat je daarmee zou bereiken is heen en weer geschreeuw in de vorm van: 'hahahah, hijjj isss homooooo' 'boeieee, hij heb Zidane een rooie kaart aangenaaidddd' (hint hint). Nee, een macho zou geen goede keuze zijn.

Messi is wat mij betreft dan ook een juiste keuze uit het grote aantal goede voetballers. Een man die niet een hate it or love it relatie met het publiek heeft wat betreft zijn persoonlijkheid. Voorkomt direct een hoop loos geschreeuw.

Column is vrij kort. Had echt meer in gezeten.
3*

3 maart 2010 om 18:35

De juiste man om voor een shockeffect te zorgen zou Gennaro Gattuso zijn. Echte mannelijke uitstraling en iemand die echt ballen aan zijn lijf heeft. Maar je opening klopt langs één kant maar aan de andere kant ook weer niet. In Italie wordt er inderdaad nog gescholden op basis van racisme, maar daar accepteren ze sneller een homo als voetballer dan hier in Nederland.

Maar gewaagde column, daarmee maakt het het niet slecht. Ook al is het relatief kort, ik vind het een redelijk goede column. Alleen was Gattuso een betere geweest dan bv Messi.

3 maart 2010 om 18:52

'rooie kaart aangenaaid'; hoe verzin je het hahaha

4 maart 2010 om 17:20

@kasper,
Een type als Jaap Stam of Puyol zou ook lachen zijn. Kijken of de supporters die kunnen uitschelden.

Haha leuk en enigsinds lachwekkend stuk, Ik ben het met je eens dat Messi uit de kast mag komen... er is niks mis met homo's maar kom er dan gewoon voor uit.
Ik denk dat als je echt alles voor je club geeft en je komt er voor uit dat je homo bent , wordt je echt niet zoals jij beschrijft door iedereen uitgekotst. Dit lijkt me wel een beetje overdreven.

4 maart 2010 om 14:12

Tja, misschien niet door de eigen aanhang, maar als er één speler uitkomt voor het feit dat ie homo is, zal dat door supporters van rivalen denk wel heel erg worden gebruikt om hem het leven zuur te maken.
Vergeet daarbij niet dat er gewoon echte die-hard homo-haters bestaan (walgelijk, maar waar.. net als racisten, facisten, antisemiten enz) die ook op degene af zullen geven.

Pas als er bij een heleboel ploegen homo's opstaan en uitkomen voor de geaardheid en het schok-effect ervan weg is, zullen supporters er denk ik minder aandacht aan besteden.. Ik vraag me af of dit ooit gaat gebeuren..

Ik heb deze column al eens ergens gelezen. Ook met Messi als voorbeeld. Volgens mij in het AD.

3 maart 2010 om 14:05

Dat is dan knap van mij. Heb kennelijk zonder het ooit gelezen te hebben een professionele column geimiteerd. Heb je een link? wel met bewijzen komen.

3 maart 2010 om 14:47

ag, je moet maar zo zien: beter goed gejat als slecht bedacht haha. Ik geloof wel dat je hem zelf geschreven heb. Je raakt de spijker op zijn kop, 5 sterren.

Goed stuk, dat in ieder geval eens iets anders behandelt dan wat je normaal leest hier. Dit mag ook weleens behandelt worden, vind ik.
De laatste zin is wel grappig verzonnen trouwens

Het is maar hoe je het ziet. Ongetwijfeld maak ik me er niet populair mee maar ik heb een mening en durf daarvoor uit te komen (grappig eigenlijk dat ik dit moet zeggen). Ik heb en moet helemaal niks hebben van homo's, en nee ik ben geen homofoob, Ik heb er genoeg gekend en gezien, maar vind het gewoonweg vies. Helaas kunnen de homo's mijn mening niet accepteren en willen ze mij hun normen en waarden opdringen ongevraagd. Begrijp me goed het roepen van je bent homo enz keur ik niet goed, al vind ik die andere scheldwoorden vele malen erger dan homo.

Als homo's geaccepteerd willen worden moet je ook leren accepteren dat mensen er helemaal niets van moeten hebben en helaas hebben jullie dat niet en daarnaast ervoor uit te komen. Door er niet voor uit komen bevestig je het beeld over homo's. Ben geen kerkelijk figuur maar waarom een kerk dwingen je te trouwen uit racune. Begrijpelijk dat je dat bij de wet wilt om financieel voordeel en verbondheid uit te halen maar een kerk dwingen met andere normen en waarden is ridicuul.

Als je homo wilt zijn, doe dat, maar niet in mijn huis of buurt (kan ook zelf weg gaan natuurlijk). Ik wordt de laatste jaren misselijk van die homo-opdringerij. Ik leef volgens mijn normen en waarden, waarom zoeken jullie naar mijn goedkeuring en moet het steeds opgedrongen worden en waarom moeten wij in een hoekje gestopt worden terwijl homo's daarvan hun juist weer beschuldigen bij hun te doen?

Jij jammert over Al dat gehamer op vrijheid van weet-ik-veel-wat, maar in het voetbal kan het nog niet. Maar bij homo's kan dat kennelijk ook nog niet. Overigens diezo’n twaalf zielsongelukkige mannen die rondlopen in de Eredivisie hebben er toch echt zelf voor gekozen en weten wat het betekend.

Je verdraaid enorm veel in je stuk om homo op voorgrond te schuiven. Huilende mannen en macho cultuur. Daarnaast zit je boordevol aannames dat mensen in voetbal niet eens een hekel aan homo's hebben in werkelijkheid. Waarom nou hekel misschien past het niet in hun normen en waarden, daarom haten ze homo's nog niet. Gelijk weer het negatieve licht zetten indien homo niet geaccepteerd word.

Nogmaals haat geen homo's maar moet er gewoon niets van hebben. Helaas bekijk je het veel te eenzijdig. Het is niet zo zwart wit als jij denkt. Er zijn ook anders denkenden in de wereld accepteer dat eens. Dat opdringerij van andere kant moet eens ophouden want dan verzet ik mij er alleen maar meer tegen.

Pot verwijt de ketel hier vind ik. Jij plaatst een grote groep mensen in een hokje als veroordeelden.

Kunt het ook positief bekijken als je homo bent als voetballer en je wordt homo genoemd ben je in ieder geval niet gekwetst.

3 maart 2010 om 15:26

Jouw reactie is gewoon langer dan zijn hele column.
Ben het grotendeels eens met deze reactie, al vond ik de schrijftaal en opmaak echt totaal niet goed. Dus ik geef je maar 2 sterren.

3 maart 2010 om 17:50

@dphenom: je maakt wel erg veel denkfouten vrees ik. Je moet niks hebben van homo's, maar bent geen homofoob? Dan weet ik niet wat de definitie van homofoob wel is. Vervolgens spreek je over homo-opdringerij. Ik weet echt niet wat ik me daarbij moet voorstellen hoor. Zijn er in jouw buurt misschien nogal veel mannen die met hun lul in je gezicht komen zwaaien? Ik gun ieder zijn ding en heb er verder weinig last van. Het omgekeerde is in het voetbal nog waar: zeggen dat je homo bent mag blijkbaar niet en dat is een probleem. Verder zeg je ook nog eens dat homo's er zelf voor gekozen hebben. Uiteraard ook een grote fout: het is al lang aangetoond dat je je seksuele voorkeur niet kiest, je bent als homo geboren, punt uit. Bij de één duurt het wat langer voor hij dat beseft, maar dat maakt het niet minder waar.

ik begrijp je probleem eigenlijk niet. Ik zie niemand iets opdringen, enkel vragen om te mogen uitkomen voor wat ze zijn. Zou jij het leuk vinden dat je nooit ofte nooit je clubvoorkeur zou mogen uitspreken, want dat je anders je job zou verliezen? Ik denk het niet.

3 maart 2010 om 20:59

Goed lezen wat ik typ zou ik zeggen. Als er een homo in mijn buurt komt ren ik niet weg hoor. Of als er een homo op mijn werk is het zij zo. Het is echter niet zo dat ik dikke vrienden met hem wordt. Hij mag zijn geluk zoeken en ik de mijne en hopelijk gaat het hem goed al vind ik het er het mijne van. Ben absoluut niet bang voor homo's of homo te worden dus nee ik ben geen homofoob.

Over een lul in mijn gezicht zwaaien bevestigd mijn mening nog maar eens stellig en het is bijzonder triest dat je hiermee laat blijken mijn mening niet te respecteren en met lullen in mijn gezicht moet beginnen.

Waaorm zou je niet mogen zeggen dat je homo bent. Ik heb het elder al zien gebeuren. Jullie maken er een moeilijke kwestie van uit angst. Vaak durven jullie familie of zelfs eigen ouders niet eens te vertellen. Wie doet nou moeilijk. Ik ben hetro en kom er heerlijk voor uit. Als je je ergens niet kan uiten moet je daar weg en kun je mensen niet opdringen je aan jouw wil aan te sluiten. Kom er voor uit en wees trots en accepteer de gevolgen ervan met de mening van anderen want het wordt dan immers hun probleem en niet meer die van de homo.

Met dat ze er zelf voor gekozen hebben bedoel ik dat ze zielsongelukkig in de eredivisie rondlopen (wat jij overigens totaal geen weet over hebt tenzij je ze kent).

Ik maak geen fouten ik geef mijn mening accepteer die eens, is dat zo moeilijk?

Overigens totale onzin dat als hetro of homo geboren bent. What about the bi mensen? zijn die bi geboren? Jij bent de eerste die mij zegt dat je als homo geboren kan zijn. Niks punt uit, dus, dat bepaal jij niet. Dit is precies wat ik bedoel met opdringerij.

Ik heb er geen problemen mee, maar wil niet met mijn neus in dat homo gebeuren geduwd worden zodat hun eens een keer de ballen hebben om ervoor uit te komen dat ze homo zijn.

Om je vraag te beantwoorden zeg ik nee. Ik zou het echter nooit en te nimmer zo ver laten komen en bovendien mag dit ook volgens de wet niet dus. Liever ontslagen (wat niet kan) en gelukkig of doodongelukkig (zoals jij zegt) rondlopen in eredivisie.

Volgens mij moeten de homo's het probleem bij zichzelf zoeken en niet in hun omgeving. De omgeving wordt continu als excuus gebruikt. Wees gelukkig of ongelukkig aan hun de keuze en niet onze verantwoordelijkheid. Ik ga absoluut niet mijn leven ongelukkiger maken omdat een homo dan uit de kast durft te komen.

Homo's kunnen gewoonweg niet accepteren dat er mensen zijn hun niet accepteren.

Om het mooi af te sluiten hun geluk is niet mijn geluk.

4 maart 2010 om 09:06

Wel grappig dat je denkt dat ik homo ben Als het zo zou zijn zou ik het meteen toegeven hoor, ook hier op een voetbalforum, maar het is niet zo. Ik heb wel verschillende homovrienden en ik zie daar geen enkel verschil in met mijn heterovrienden. En verder vind ik dit niet de moeite om op te reageren, je zegt gewoon hetzelfde nog een keer, met dezelfde denkfouten.

4 maart 2010 om 13:14

Neehoor denk niet dat je homo bent, weer een vooroordeel over mij. Had allang het idee dat je hun op je eigen wijze accepteerd. Ik wist allang dat jij hierop terug zou komen vandaar ik ook vaak homo's zeg en niet jij. Het is ook tekenend dat je achteraf dit pas aangeeft om daarmee mijn ongelijk te bewijzen. Weer verwijt te pot de ketel en tracht jij een beeld van mij te creeren dat ik vooroordelen over homo's heb en homofoob ben. Helaas durven die zielongelukkige voetballers dat niet te doen.

Ben blij voor je dat jij gelukkig ben met verschillende homovrienden en daar geen verschil in ziet. Ieder mag zijn eigen erover vinden, ik zie bij jouw die acceptatie niet. Sterker nog je veroordeeld mij van iets waar je anderen van beschuldigd bij homo's te doen. Als jij daarmee gelukkig wordt, veel succes ermee.

Het is telleurstellend dat je wel je mening geeft maar zodra het interessant begint te worden je terug trekt. En met regelmaat niet ingaat op mijn punten. Dat vind ik nogal een teken van zwakte en bevestigd alleen maar de vooroordelen die er zijn. Weglopen in een discussie omdat iemand anders een andere mening heeft en die ervan betichtigten denkfouten te maken is best wel triest.

Ik kan je ook trachten te beledigen net zoals jij doet met lullen in mijn gezicht zwaaien, maar ik verlaag mij niet tot dat niveau. Hopelijk heb je een keer wel het lef om een discussie aan te gaan ipv alleen maar met jaknikkers om je heen je mening te verkondigen.

4 maart 2010 om 15:50

Waarom zou dat een vooroordeel zijn tgo jou? Jij schrijft op een gegeven moment "jullie maken er een moeilijke kwestie van uit angst. Vaak durven jullie familie of zelfs eigen ouders niet eens te vertellen." wat de indruk geeft dat je je tot mij richt en me daarbij indeelt bij de homo's. Geen probleem trouwens, je had die indruk kunnen hebben, maar dat is niet zo. Maar je ziet: geen kwestie van vooroordelen, maar verzorg je taal als je niet verkeerd begrepen wil worden.

Ik heb zeker het lef om een discussie aan te gaan (tijd is wat anders), maar dan moet je wel duidelijk aangeven welke je punten zijn. Waar had je graag een inhoudelijke reactie op gehad?

4 maart 2010 om 19:50

Mijn excuus dat ik je enigzins verward zou kunnen hebben door de term jullie te gebruiken.

-waarom zou je niet mogen zeggen dat je homo bent. Heb anderen het vaak genoeg zien doen waardoor het niet meer hun probleem is. Ontslaan mag niet dus ook daar zit niets in. Wil je iets veranderen dan moet je geen verstoppertje spelen maar ervoor uitkomen.

-hoe zit het met de mensen die bi zijn, zijn die ook bi geboren? Toch niet zo zwart wit als je dacht dan. Niemand kan stellen of je wel of niet als homo geboren bent of niet tenzij jij kan communiceren met baby. Denk dat een baby dergelijke gevoelens niet heeft nog ook.

- Waarom moet ik mijn leven ongelukkiger maken zodat een homo dan uit de kast durft te komen.

-liever ongelukkig met angst dan gelukkig zonder angst? En daarna zielig doen dat je je niet kunt uiten omdat je bang bent voor reacties. Kennelijk schamen homo's zich ervoor om ervoor uit tekomen.

- Waarom moet hun geluk mijn geluk zijn en andersom.

Volgens mij moeten de homo's het probleem bij zichzelf zoeken en niet in hun omgeving.

Er is hier al een ellenlange discussie over geweest kort geleden hier op voetbalzone (excuus).
We houden van voetbal. Hou al die politieke en maatschappelijke problemen alstublieft van deze site af.

Bij voorbaat dank.

3 maart 2010 om 15:01

Wat een dramatisch opgeklopte reactie. Op hyves?
Tip: Als dit onderwerp je niet interresseert of je vindt het uitgekauwd en je ziet de titel, lees het dan gewoon niet, je bent niet gedwongen dit te lezen!
Je geeft deze 1 ster niet eens op inhoudelijk basis/schrijfstijl etc, maar alleen op zijn onderwerp keuze. Als dit onderwerp niet toegestaan was had de redactie het nooit geplaats.

3 maart 2010 om 15:01

Wat een onzin. Er zitten nou eenmaal politieke en maatschappelijke problemen om voetbal, dus die mogen ook benoemd worden. Bovendien gaat het om wat je van de column vind, niet wat je van het onderwerp vindt...

3 maart 2010 om 16:26

Goed dat je het aankaart, in brazilie mogen sommige homo's niet eens voetballen geloof ik.
En leuke titel.

3 maart 2010 om 16:45

Ik steunde Equilibrated en PG hun standpunten in de vorige discussie, echter zie ik mij genoodzaakt, om deze éne ster op te heffen met 5 sterren, omdat de column niet inhoudelijk is beoordeeld, maar op basis van onderwerp. Jammer..

Overigens had je van mij voor de column zelf 3 tot 4 sterren gekregen. Het is pakkend, maar het gaat in het tweede deel zo in een stroomversnelling, dat ik geen voldaan gevoel kreeg van het lezen. De entertainment waarde had veel hoger kunnen liggen, want de stijl is prima!

Is Messi nou wel of niet homoseksueel?

ON: Origineel onderwerp die zeker voor discussies kan zorgen, en je hebt gelijk, als de maatschappij al min of meer homoseksualiteit tolereert, waarom de voetballerij nog niet? Ik heb niks met homo's, ik haat ze niet, maar heb ze eerlijk gezegd ook liever niet in mijn buurt.

3 maart 2010 om 18:16

Lees het stuk goed, dan snap je dat hij het als een (extreem) voorbeeld noemt. Ik denk dat veel mensen nehoorlijk door de war raken als Messi homo blijkt te zijn. Supporters zullen zich misschien wel schamen als het zo zou zijn.

Goed geschreven, mis wel een opmaak (dikgedrukte leader), maar voor de rest echt leuk verteld.

hoe kom je er op nu erover te schrijven? vanwege het gedoe met de homosexuele prins Carnaval en, verder gezocht, de praktijken in katholieke internaten? nog een leuke leestip: het verhaal over Guardiola uit Hard Gras (februari 2010). daarin staat nog een stukje over het gerucht dat hij eigenlijk homo is. speelde ten tijde van zijn blessure rondom het WK van 98.

over je stuk: leuk, prikkelend, dus 4 sterren

Het feit dat homo gezien wordt als scheldwoord zegt wat over het maatschappelijke draagvlak van deze kwestie. Het wordt gezien als belediging. Als een Messi dan uit de kast komt zal het dit echt niet verhelpen.

Overigens geloof ik niet dat het percentage in de voetbalwereld representatief is voor de gehele maatschappij. Een behoorlijk deel van de homo's hebben overduidelijke vrouwelijke trekjes en juist dat gedeelte veracht voetbal. Sowieso in de topsport. Zelfs aan vrouwelijke top sporters kan je afzien dat mannelijke hormonen de boventoon voeren in zowel gedrag als fysiek. De mythe dat in de voetballerij het percentage homo's even hoog is als in de maatschappij is wetenschappelijk makkelijk te weerleggen.

Je column an sich is redelijk geschreven, een beetje kort en hier en daar rommelig. Je onderwerp daarentegen toont veel durf en daarvoor krijg je mijn respect. Ik twijfel tussen 3 en 4 ster, ik geef je het voordeel van de twijfel.

3 maart 2010 om 16:52

Deze discussie wil ik graag met je aansnijden.. Ik denk namelijk dat juist Messi, als één van de weinige voetballers op de hele wereld in staat is, met het uit de kast komen het hele "homo" scheldwoord uit de wereld kan bannen.

Spelers als Cr. Ronaldo, Beckham, Materazzi, noem maar op, de echte macho's, hebben altijd wel ergens kwaad bloed gezet. Deze mensen zullen dan ook beledigd worden met het "homo zijn", als zij uit de kast komen. Tevens raken zij hun stoere imago kwijt en wilt de jeugd zich niet meer met hun identificeren.

Bij Messi daar integen, is een ieder verliefd op zijn voetbal kwaliteit, niet op zijn imago. Het is geen mooi boy, benen breker, of vrouwen magneet, maar een introverte wereldvoetballer, die een ieder een warm hart toe draagt. Tenzij de Real Madrid fans dit hier kunnen weerleggen, maar ik kan me niet voorstellen dat je een jongen als Lionel Messi haat toe draagt, zelfs al is het een speler van aartsrivaal Barcelona.

Als hij uit de kast komt, ben je nog steeds verliefd, tenslotte heeft voetbal kwaliteit niets te maken met het homo zijn. Zijn imago is daarvoor zeer geschikt, in tegenstelling tot vrijwel alle andere voetballers. Ik kan i.i.g. niemand bedenken die de kwaliteiten heeft van Messi, maar tevens zo introvert en op de achtergrond is. Voetballers met mindere kwaliteiten komen mijns inziens ook niet in aanmerking, omdat mensen / kinderen zich daar niet graag mee identificeren vanwege het te kort aan voetballend vermogen.

3 maart 2010 om 17:00

Mwua, Messi zou dan slachtoffer worden van zijn geaardheid. Zoals we het al zeiden, homosexualiteit is een handicap, zeker in het voetbal.

Ik vind het ook pas een punt van discussie als er daadwerkelijk een voetballer uit de kast komt (als er uberhaupt homo's zijn onder de voetballers).

Men moet het voetbal niet misbruiken om een dergelijke kwestie aan de kaak te stellen. Racisme daarentegen wel omdat elk club een multi-raciale selectie bezit en een veel betere weerspiegeling geeft van de maatschappij. Ik word echt een beetje moe van die homo-verheerlijking. Nog niet zo lang geleden wilde een schrijfster van kinderboeken een serie boeken uitbrengen van de prins en de prins, die ook nog eens een kind hebben... een kind moet zich daar helemaal niet mee bezig houden.

Een slechte poging om een randonderwerp aan te kaarten en er aandacht voor te vragen terwijl het met sexuele geaardheid te maken heeft en weinig met voetbal.

De enige link dat er gescholden wordt 'homo' etc heeft niets te maken met de geaardheid van sommige spelers maar een doorgaans gebruikte scheldwoord dat anti-macho=verwijfd moet aangeven.

Zoals PG hierboven zegt verachten meeste homo's netals vrouwen het voetbal en blijft er maar een enkeling zich daar mee bezig worden. Je kunt het zien als er iemand die voor Ballet kiest en voor homo wordt uitgemaakt omdat hij er verwijfd uitziet.

Geen boeiende of relevante onderwerp waar ik iets mee kan en ook niet erg goed geschreven.

2 sterren

Als Messi homo blijkt te zijn schaadt dit zijn populariteit niet denk ik. Je bent fan van een speler vanwege zijn voetbalkwaliteiten, niet vanwege zijn homoseksuele geaardheid. Messi gaat niet minder goed spelen als hij uit de kast komt, dus zal ik hem een grandioze voetballer blijven vinden.

Bovendien zullen homo's zich meer betrokken voelen bij voetbal als er ook een homo in speelt, en dan nog wel een speler als Messi. Hij zal er denk ik dus alleen maar populairder van worden. Het zou toch te gek voor woorden zijn als je een speler die je jarenlang hebt bewonderd vanwege zijn acties opeens gaat afkeuren omdat hij op mannen valt.

Als Suarez homo zou zijn zal hij dat waarschijnlijk elke uitwedstrijd te horen krijgen, so be it. Hij zal meer gedreven zijn om die goal te maken.

Ik vind het niet zo'n goed stuk. Ik ben het er ook niet mee eens. Ik snap niet waarom homo's zo graag normaal willen worden behandeld maar vervolgens wel heel sterk de verschillen willen benadrukken (gay Pride, Gay krant, Gay Parade). Dat homo's ook een kerkelijk huwelijk willen hebben snap ik ook niet. Het is natuurlijk vreselijk voor katholieke homo's maar ik kan het standpunt van de Katholieke Kerk ook wel begrijpen. Vanuit hun point of view kan ik de katholieken ook wel begrijpen. Homo's in Nederland moeten zich maar eens realiseren dat ze verdomd blij mogen zijn dat ze in Nederland wonen en dat hun toontje best wel wat lager mag. In Rusland, Iran of Amerika (land van de vrijheid he) zouden ze het een stuk slechter hebben. Begrijp me niet verkeerd, ik ben absoluut niet tegen homo's. Maar ik vind wel dat echte discriminatie van homo's in Nederland weinig meer voorkomt, dat er mensen voor homo's worden uitgescholden heeft Zizoufan hierboven goed uitgelegt. Dus hou alsjeblieft op met die homo-opdringerij van tegenwoordig, homo's worden al getolereerd. Ik weet, er is altijd ruimte voor verbetering. Maar soms moet je dat mensen niet opdringen, want dat werkt vaak averechts. Laat de tijd zijn werk maar doen.

3 maart 2010 om 17:55

Het feit dat je het woord getolereerd gebruikt zegt al genoeg. Je beschouwt homoseksualiteit dus als een soort afwijking of ziekte die een negatief effect heeft op mensen. Bizar, aangezien ik niet inzie wat er zo vreemd aan is. Het aanhalen van randfenomenen als de gay pride slaat ook nergens op, dat zijn gewoon onnozeliteiten waar 95% van de homo's niks mee heeft. Maar wat me echt stoort is dat toontje van "homo's in Nederland mogen verdomd blij zijn dat ze hier wonen", alsof het daarmee toegelaten is ze nog een beetje te discrimineren omdat er in andere landen nog erger gediscrimineerd wordt.

3 maart 2010 om 19:19

homoseksualiteit is volgens mij niet natuurlijk, dus een afwijking. Daar kan ik weinig anders over zeggen.

95 van de homo's heeft niks met gaypride. Echt waar joh, maar toch loopt bijna elke stad ter wereld vol met homofielen in het roze. Ik weet dat daar ook een hoop hetero's tussen zitten, maar 95???

Homo's moeten zich realiseren waar ze vandaan zijn gekomen. Nog niet zo heel lang geleden was homoseksualiteit ook in het tolerante Nederland not done. Nu is het in Nederland bijna overal geaccepteerd.

Ik ben tegen homodiscriminatie, maar je moet niet alles aan mensen proberen op te dringen. Dat werkt averechts. Dit gedoe over die paar homo's die in bepaalde delen van de maatschappij niet geaccepteerd worden begint me een beetje te irriteren. Homo's hebben het in Nederland gewoon goed, misschien wel het best als je het gaat vergelijken met andere landen. Ik weet dat het altijd beter kan, maar dat gaat niet sneller gebeuren als je bij elk akkefietje weer meteen de verschillen gaat benadrukken en stereotypes expres gaat bevestigen omdat je een trotse homo bent. Dat weten we nu wel. Ik denk dat als homo's zich gewoon een tijd stilhouden het vanzelf wel komt, je moet sommigen gewoon meer tijd geven.

4 maart 2010 om 09:09

"toch loopt bijna elke stad ter wereld vol met homofielen in het roze" lol
Ik zie er toch weinig als ik zo door Antwerpen loop, geen enkele zelfs...

4 maart 2010 om 14:21

bij de gay parade bedoelde ik

Ik vind het een goed stuk, hier hoor je niet veel over.

Ik vat jouw stelling over dat Messi de kast uit moet komen anders dan de meeste hier hier.
Ik denk al zou bijvoorbeeld een Messi uit de kast komen het eerder geaccepteerd zal worden dan bijvoorbeeld een Sjaak Polak (als voorbeeld !!!) en dat er daardoor verandering kom in de acceptatie van homo's

Over je stuk: Het is niet supergoed geschreven, maar een goed onderwerp en het leest toch wel aardig weg. Bovendien ballen voor het zeggen over Messi
4 sterren

Ik vind het een briljant stuk.. leuke column en geweldig mooi beschreven, het is natuurlijk jammer dat homo's worden beledigd en dat niet iedere homo niet eerlijk durft te zijn om op het zelfde sekse te vallen, toegeven en het durf om te zeggen is moeilijk.. en dat begrijp ik. Dit was een onderwerp wat vaak in de media terechtkomt.. het mishandelen van homo's wat nog gebeurd in Nederland. Geweldig van mij krijg je 4 sterren..

Niet alleen in voetbal is dit taboe hoor, in bijna elke sport is het een probleem. Er zijn nog steeds veel mensen in Nederland die het als taboe zien. Ik denk dat als wij oud zijn dat het dan pas normaal is. Deze generatie en dan vooral de hoger opgeleiden zijn veel toleranter voor dit onderwerp!

Ik ben het totaal niet eens met van alles wat hier wordt geroepen. 3 procent vind ik al hoog.
Ik zat op school met minstens 500 mannelijke schoolgenoten. Hier waren er echt geen 15 van homo.
En zo kan ik nog genoeg voorbeelden noemen. Dit onderwerp word zo vaak gehyped.
Er zijn nu eenmaal niet zoveel van homo's en die sporten nou eenmaal helemaal schaars op hoog niveau.
Ik vind het gewoonweg een bar moeilijk onderwerp. En geef jouw een 3 als cijfer omdat je dit toch in je vrije tijd schrijft en het niet zeer zeker geen slecht stuk is. Echter geeft het geen 'oplossing' die is er waarschijnlijk ook niet. Moet je je eens voorstellen dat een voetballer zich zo openbaart. Die gast is gewoon de lul dan waar hij ook komt. Zelfs in de gaybar .
Er zijn volgens mij wel meerdere spelers geweest die uit de kast zijn gekomen echter heeft dit nooit echt positief uitgepakt.

De mens vind nu eenmaal eng wat hij niet kent of begrijpt en het fenomeen homo zijn is er hier een van. Ik zal het nooit kunnen begrijpen en omdat ik dit eng vind veracht ik deze personen.
Ik ben één van de personen die het zou verachten als er een homo in mijn voetbalteam of bij mijn voetbalclub zou zitten.
Ondanks dat ik weet dat een 'homo' zijn geaardheid niet kan doen heb ik er toch weinig begrip voor als deze persoon een sport beoefend die ik als MAN graag bekijk.

3 maart 2010 om 17:58

Dat intrigeert me: wat is je probleem daar dan mee, als er een homo in je team zou zitten? Bang dat hij je onder de douche bespringt?

En dat er onder die 500 jongens geen 15 homo's zouden zitten, daar zou ik nog zo zeker niet van zijn. Integendeel! Kan je trouwens niet weten, tenzij je ze alle 500 met een vrouw naar bed hebt zien gaan! En dan nog

4 maart 2010 om 09:57

Noem mij eens bekende topsporters van de afgelopen jaren die uit de kast gekomen zijn... Dat zijn vaak sporters die heel weinig te verliezen hebben. De grote meneren die een imago hoog moeten houden komen niet uit de kast omdat het "not done" is. Omdat de meeste mensen zich niet met een homo willen identificeren. Dus bijvoorbeeld;

Als Ghandi een homo was geweest dan was hij een mietje geweest en vond iedereen hem stom.welke briljante ideeën die man ook gehad zou hebben. Zijn imago zou dan kut geweest zijn.

Als Mandela nou homo was geweest dan waren zijn ideeën ook stom geweest omdat hij niet dezelfde voorkeur als mij had gehad.

Het gaat niet meer om wie je bent en wat je ideeën zijn. Je bent geen mens meer. Je bent een imago. Een plaatje waar mensen in willen geloven. Jij bent niet meer dan je geaardheid of geloof. Zeg je geaardheid en geloof en het plaatje en je imago is compleet hoor. Om je kapot te schamen.

En als er iemand in mijn voetbalteam homo zou zijn. Het zou mij niks kunnen roesten. Ten aller eerste heb ik niet het idee dat hij je dan zou bespringen omdat ik zo'n geweldig mooie man ben ofzo. Het zijn gewoon mensen die verliefd worden en sommige mensen mooi vinden en sommige mensen minder mooi. Maar ze gaan echt niet met je tongen hoor als je een goal scoort. Wat voor raar ideeën hebben de meeste mensen van homo's zeg.

En een homo mag niet voetballen omdat jij een man bent en niet dat imago wilt zien. Wauw. je zou toch spontaan hopen dat al je helden homo zijn voor wie je klapt. Want je weet het namelijk niet omdat niemand er vooruit durft te komen omdat er macho mannen zijn als jij die niet met homo's kunnen omgaan.

Persoonlijk heb ik meer respect voor de mannen die comfortabel met zichzelf zijn en homo's niet als een bedreiging zien.

En dat er niet zoveel homo's op je school zouden zitten. Weet je niet. De meeste mannen kunnen daar niet vooruit komen door macho brulapen als jou omdat ze dan hun hele leven verzuurt worden omdat ze niet meer als mens gezien worden.

Sorry ik kan hier gewoon heel boos om worden. En als ik onfatsoenlijke dingen zeg. ook mijn excuses.

4 maart 2010 om 20:54

Ik ken inderdaad geen bekende topsporter die homo is. Een reden hiervoor is denk ik ook dat ze over het algemeen een andere interesse hebben dan de sporten voetbal/basketbal waarin ik geïnteresseerd ben.
Over het gehele verhaal van een homo in je voetbal team. Laat ik voorop stellen dat ik 2 familieleden heb die homo zijn. Ik respecteer deze mensen. Gun ze het leven gewoon. Ik heb alleen weinig gesprekstof met deze 2 personen en irriteer mij snel aan het vrouwelijke gedrag. Ik zou het zeer storend vinden als er zo'n soort persoon hetero dan wel homo in mijn team zou zitten. Daarnaast kom jij zelf met de vreemde ideeën over hoe zij zich dan zouden gedragen in het voetbal. Volgens de volgens jouw vermeende homofoob.
Ik ben comfortabel met mijzelf en respecteer mijn medemens.
Sorry als iemand zich gepijnigd voelt door mijn uitspraken.
Ik hoef zo min een homo als een harry potter als een ozzy osbourne of andre ooijer in mijn voetbal team om maar even wat voorbeelden/hokjes/soorten personen te noemen. Ik voetbal liever tegen hen.
Ik wil mij bevinden in groepen met dezelfde interesses zo ook geslacht voorkeur . Hopelijk heb ik mij hiermee verduidelijkt .

Beetje flauw artikel. Niet leuk om te lezen veel te gehaas en het onderwerp is eigenlijk ook niet interessant. Ik zal je geen ster geven omdat ik het zo lullig vind om iemand te straffen met 1 ster die het probeert op te nemen voor de minderheid.

Het artikel vind ik dus eigenlijk 1 ster.. een echte voetbalhomo denk ik gelijk aan Marcus Rosenberg trouwens

Fantastisch onderwerp dat voor de nodige discussie kan zorgen. Ik lees hier al verscheidene reacties waarin stereotypes naar boven komen, controversiële meningen niet worden geschuwd en niet iedereen kan hier even goed mee omgaan, zo blijkt wel. Vind alleen dat er in het stuk zelf veel meer had kunnen zitten, nu wordt er niet het maximale uit een zeer gewaagd maar interessant onderwerp gehaald. Toch 3* omdat je een duidelijke mening verkondigd en een discussie op gang weet te brengen, al wil ik echt benadrukken dat hier nog veel meer in had gezeten.

Interessant stuk, vooral het onderwerp. Je hebt natuurlijk volledig gelijk, maar ik zou mij zelf niet kunnen voorstellen dat ik het zomaar zou toegeven. Mensen zouden je toch met een schuin oog aankijken. Maar goed zulke dingen zullen er altijd blijven bestaan. Wat je in het begin al aangeeft, in Nederland zijn we de oerwoudgeluiden gelukkig voorbij, maar na de anti-homo-gezangen zal er ongetwijfeld iets nieuws komen. Dat is nu eenmaal een vervelend kenmerk van de voetballerij en dat is gewoon heel jammer.

& @ Didioni; ik denk persoonlijk altijd gelijk aan Dries Mertens. Hartstikke sympathieke jongen, bovendien ook heel talentvol, maar hij heeft toch wel iets homo-achtigs. Misschien zou hij dan de eerste moeten zijn.

Mooi onderwerp om over te schrijven. Maar gaat wel op voor meer takken van sport. Vindt het wel een beetje rammelen. Met wellicht een beetje meer research had je je column wat meer body kunnen geven. Concrete voorbeelden zeggen meer dan wat losse suggesties. Toch drie steeren omdat je zo'n heikel onderwerp durft aan te snijden.

Laat ik voorop stellen dat ik het volkomen met je eens ben, ben het er mee eens dat je voor je seksuele voorkeur uit moet durven komen ook in het voetbal, maar als het in de normale wereld af en toe niet eens kan laat dan staan in het voetbalwereldje. Je schrijfstijl is goed en ik heb met plezier gelezen naar dit artikel

Éen minpuntje helaas:

"er lopen zo’n 400 spelers rond in de Eredivisie en naar schatting is drie procent van alle mensen homoseksueel. Dat betekent dat er zo’n twaalf zielsongelukkige mannen rondlopen in de Eredivisie."

Je beweert dat er dus twaalf homoseksuele mannen in de Eredivisie rondlopen op basis van die schatting van drie procent, dit is een schatting en dus kan je niet met zekerheid vaststellen dat er twaalf zielsongelukkige mannen rondlopen in de eredivisie. dit kunnen er minder zijn maar ook zeker meer. schoonheidsfoutje natuurlijk want de rest is prima!

5 sterren voor jou!

Haha idd wel een mooi onderwerp, ik volg het nederlands voetbal niet echt ( heb geen sportzenders) maar binnenkort wel maar ik wist niet dat het echt zo erg was hier in Nederland. Dat laatste over Messi kon je beter C.ronaldo doen ik heb Messi nog niet zien huilen nadat die verliest.

Eerlijk gezegd vind ik het er nergens op slaan.

Goed bedacht dit onderwerp maar er had denk ik wel wat meer ingezeten dan dit korte stuk.
Ik vind datgeen wat er in staat wel aardig om te lezen. Ik geef je een beoordeling van 3 a 4 sterren dus dat worden er 4 afgerond.

Dit is een voetbalsite geen homo/hetero verhalen site wat een onzin post zeg.
Begrijp niet eens hoe je hierop bent gekomen :S

Ik reageer nooit op colums...ik ben geen expert op de meeste gebieden zelf..maar deze column komt op mij over als flauwekul...verdient een laagste waardering.

Onderwerp goed gekozen en goeie titel erbij. Het verhaal is alleen erg gehaast en ik heb het idee of was er veel meer uit te halen.
Messi is leuk gevonden, wat de titel dubbel zo sterk maakt en waardoor mensen het gaan lezen. Ik had eerder gedacht dat er vervolgens een heel ander onderwerp achter zou zitten. Al met al: redelijk, dus 3 sterren.

Tactloos maar met een goed hart...

Er was literair meer uit te halen. Maar misschien gaat het deze keer om de inhoud.

Je hebt ballen. Je weet dat je mensen krijgt met 1 sterren die niet eens kijken naar het bericht en niet inhoudelijk kunnen reageren en het gewoon "stom" vinden. Die (excuse my language) kanslozen zitten er gewoon tussen. Als je het stom vindt kom dan eens met een fijne beargumentatie waarom dit zo stom is.

Voetbal is een weerspiegeling van de maatschappij. Het is een machocultuur waarin geaardheid niet normaal gevonden kan worden. Om je helemaal kapot te schamen. Sorry dat ik het zeg maar als een homo voor mijn club scoort zal ik niet minder klappen. Iedereen moet zichzelf kunnen zijn in Nederland. Met je geloof en je geaardheid. Ik zal toch zeker ook niet minder klappen voor een moslim omdat hij niet hetzelfde geloof als mij aanhangt?

En dat brute beeld van homo's hangt me ook de strot uit. Beste mensen. Homo's zijn geen halve beesten die zich niet in kunnen houden en je bespringen en je gezicht onder gaan kwijlen. Het zijn net normale mensen. Ze kunnen verliefd worden. Ze kunnen iemand aantrekkelijk vinden. maar als jij in de sauna zit met een mooie vrouw haal je toch ook niet gelijk je pudding pistool eruit en bespring je haar? Doe toch aub een beetje normaal.

Als ik je extra sterren kon geven door dit onderwerp te bespreken (met die fijne tactloze titel) dan had ik dat gedaan. 5 sterren. 10 als ik je ze kon geven.

Goeie column, laat ook homó's in hun waarde....mannen die mannen toezingen...je zou bijna denken...hahahahaha..

Goeie.....lig hier in een deuk.

Ciao....

Al die Vooroordelen, wordt er een beetje moe van.
Ik lees deze collum met plezier, en de reacties van sommige zijn ook lach wekkend.
Ben zelf homo en ga graag naar voetbalwedstrijden toe en schreeuw de longen uit mijn lijf, maar dat ten zijde,
Wat me vooral verbaasd is dat mensen alle homo,s over 1 kam scheren, en dat niemand veilig onder de douche is als er een homo bij is, en bla bla bla. Dan vraag ik echt Waarom!!!!!!!!!

- Niet alle homos houden van gaypride en weet ik veel wat.
- Jullie vallen toch ook niet op alle vrouwen, dus waarom zou een homo wel op alle mannen vallen?
- En zelfs niet alle homos dragen roze?
- En homos niet in een macho cultuur * Pardon* Er lopen genoeg homos rond bij de land, lucht en de marine ( En nee niet in de verpleging)

- Maar laat mekaar lekker in hun eigen waarde

greetzzz

4 maart 2010 om 13:24- Jullie vallen toch ook niet op alle vrouwen, dus waarom zou een homo wel op alle mannen vallen?

Helaas staan wij niet met de vrouwen onder de douche Ik zou wel kijken ook al val ik niet op haar.

Maar eff serieus,

Ben met al je punten eens behalve 2e. (grapje)

Alleen hoop ik dat het laatste punt ook door homo's geaccepteerd wordt. Dat schort er nogal aan.

Iedereen bedankt voor het commentaar. Was inderdaad wat gehaast geschreven, had er niet echt het geduld voor. Maar begin nu wel meer een eigen schrijfstijl te ontwikkelen. Die lijn wil ik doortrekken en verbeteren.

Het sentiment wat bij sommigen heerst(homoseksualiteit als handicap in de sport, naar woorden van PG) is juist de verkeerde insteek mijn inziens. De meerderheid heeft het niet altijd bij het goede eind. In deze zou het gerechtvaardigd zijn als de voetbalwereld zich aanpast aan de homo's en ze accepteren, net zoals zij de voetbalwereld hebben geaccepteerd. Er bestaan nog steeds kromme vooroordelen over homo's. Deze mensen zien alleen de extravagante kant van homo's(gaypride etc.), en dan te bedenken dat feesten als carnaval ook extravagant zijn en vaak over sex gaan. Ik adviseer om je een keer open te stellen en met een homo te praten. Ik heb een aantal homoseksuele mensen in mijn familie en ikmerk absoluut geen verschil.
Het is net zoals bij de jeugd(marrokanen). Er zijn eeen aantal relschoppers, maar als je dieper graaft kom je erachter dat de overgrote meerderheid hele toffe mensen zijn.

4 maart 2010 om 13:57

Er bestaan nog steeds kromme vooroordelen over homo's

Jij kan er anders ook wat van:

-De meerderheid heeft het niet altijd bij het goede eind
-het gerechtvaardigd zijn als de voetbalwereld zich aanpast aan de homo's en ze accepteren net zoals zij de voetbalwereld hebben geaccepteerd
-Er bestaan nog steeds kromme vooroordelen over homo's
-deze (Ja lees goed deze) mensen zien alleen de extravagante kant van homo's(gaypride etc.), en dan te bedenken dat feesten als carnaval ook extravagant zijn en vaak over sex gaan.

Dit kan overigens echt niet:
Het gerechtvaardigd zijn als de voetbalwereld zich aanpast aan de homo's en ze accepteren net zoals zij de voetbalwereld hebben geaccepteerd

Wie bepaald wat rechtvaardig is? Ik heb niet gevraagd om homo's zich aan te passen en ik heb er ook niet voor gekozen. Het eerder gerechtvaardigd zijn om er eens de ballen er voor te hebben om ervoor uit te komen. Niet eerst acceptatie zoeken en daarna ervoor uitkomen. Niet alles wordt in je schoot geworpen.

Ongetwijfeld zijn er een aantal toffe mensen, maar ik heb er niets mee gewoonweg. Is dat nou zo moeilijk te accepteren?

4 maart 2010 om 15:54

"ik heb er niets mee gewoonweg." Daar zit het probleem nou net: homo's zijn niet anders, dus je kan niet zeggen dat je er iets of niets mee hebt. Het zijn mensen zoals jij en ik, punt. Die toevallig op mannen vallen en niet op vrouwen, maar daarom niet anders doen dan jij en ik. Alleen mogen ze dat niet hardop zeggen wanneer ze voetballer zijn, alsof het dan een groot probleem is. En dat is net het probleem. Ik begrijp niet wat daar zo moeilijk aan is.

4 maart 2010 om 16:13

Nee het zijn andere mensen. Net zoals jij en ik iemand niet mogen op karakter kan dat ook op basis van dit. Het is geen probleem, er wordt een probleem van gemaakt. Waarom mijn acceptatie nodig zodat homo's gelukkig kunnen zijn. Ik heb geen acceptatie van homo's nodig om mij gelukkig te voelen met mijn vrouw of omgeving.

Ze doen overigens wel anders dan jij en ik iedereen is anders. Zou saaie wereld zijn als we allemaal hetzelfde waren. Waarom mag het niet hardop gezegd worden dat je homo bent? Uit angst? Liever ongelukkig met angst dan gelukkig zonder angst? En daarna zielig doen dat je je niet kunt uiten omdat je bang bent voor reacties. Kennelijk schamen homo's zich ervoor om ervoor uit tekomen.

Probleem ligt toch echt bij homo's en niet bij anderen. Ik kan dus wel zeggen dat ik er niets mee heb dat is immers mijn mening en mijn normen en waarden zoals jij ook die van jouw hebt.

Ik weet 99% zeker dat je Messi hebt gekozen zodat je een lekkere titel had. Slim, maar noem mij één reden waarom juist Messi homo zou zijn? Je zou eerder zeggen dat al zijn directe tegenstanders homo zijn, als je kijkt naar de manier waarop ze hem soms 'pakken'...

Over het stukje zelf heb ik weinig commentaar, daar zit zeker een kern van waarheid in.

4 maart 2010 om 13:48

Ik heb bewust voor Messi gekozen omdat hij de beste voetballer op aarde is en omdat je geen hekel aan hem kunt hebben. Hij houdt van voetbal, doet verder geen gekke dingen. Als hij homo zou zijn zou de voetbalwereld echt moeten reageren. Dat wil niet zeggen dat ik denk dat hij homo is... daar heb ik geen mening over. Dat weet alleen hij.

Wat een onzin allemaal...niemand komt er toch ook voor uitt dat hij Hetero is?de media maakt foto's,schrijft verhalen...aan de hand daarvan bepalen " wij" of iemand hetrero of homo is?....lekker boeiend allemaal...halve ster

4 maart 2010 om 16:31

Meen je dit echt? Zo ja, dit is het allerslechtste argument ooit. Ik ga het niet eens uitleggen.

Goed stuk, en een pakkende titel. Over de inhoud ben ik het met je eens. Ik vind het ook belachelijk dat homosexualiteit in de voetballerij taboe is. Ik vind dat dat moet verdwijnen, het wordt tijd dat homo's in hun waarde worden gelaten. Het maakt niet uit of je op mannen of vrouwen of allebei valt, je moet in de voetballerij worden beoordeeld op je voetbalkwaliteiten. 4 sterren!! Overigens verdenk ik Demy de Zeeuw, die kleine kwal. Maar dat geheel terzijde.

Goed onderwerp met een goede titel, erg pakkend.

Het verhaal is goed geschreven maar wel een beetje kort.

Dit zou eigenlijk geen taboe meer moeten zijn in de 21e eeuw.

Ik denk, ik weet niet of anderen dit ook gezien hebben, dat de titel slaat op het feit dat als een alom geaccepteerde levende legende voor zijn homoseksualiteit uitkomt, dat dan pas mensen echt eens goed gaan nadenken...

Reageer

Je moet inloggen om te reageren. Heb je nog geen account? Dan kun je je gratis registreren. Inloggen

Actiefste Clubexperts

Naam Aantal Gemiddelde rating

Feyenoord

Stand
Actuele wedstrijden

In de wandelgangen

Donderdag 22 augustus
Bayern München leidt de race om Kai Havertz voor het seizoen 2020/21. Lees verder
X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren