Het Arsenal van Wenger moet weg uit de Premier League

Arsenal – AZ was niet een duel dat vanwege de spanning leuk was om te zien, maar wel een duel dat technisch van hoogstaand niveau was. AZ de geweldig combinerende kampioen van 2008/09 op bezoek bij een van de best spelende teams ter wereld: Arsenal. Hoewel AZ min of meer gelijkwaardig was aan de wat meer fysiek spelende ploegen als Olympiakos Piraeus en Standard Luik en Arsenal met deze teams redelijk wat problemen had, worden de Alkmaarders weggetikt in een wedstrijd die eigenlijk nooit spannend is. De techniek van de bezoekers is in orde, maar valt in het niet tegenover dat van Arsenal. De ploeg speelt bij vlagen fabelachtig, met de uitgespeelde 4-0 van Abou Diaby als hoogtepunt. Twee decennia geleden noemde men het nog ‘Boring Arsenal’, nu is het, na Barcelona, de mooist voetballende club van Europa.

Arsène Wenger kwam in oktober 1996 vanuit Japan overvliegen naar Londen, hier moest hij Arsenal na een Europees fiasco tegen Borussia Mönchengladbach, overeind trekken. De Fransman begon het roer om te gooien en een voor een liepen de Britten de poorten van Highbury uit. Wenger trok nieuwe spelers overal vandaan voor een nieuwe impuls. Patrick Vieira was de eerste en in de loop der jaren zouden nog vele aankopen volgen, niet in de laatste plaats Fransen. Met die nieuwe aankopen werkte de trainer aan een nieuw team dat het tempo tot ongekende hoogte kon opschroeven en dusdanig als een geheel afgestemd was, dat het tempo ook tot in het vijandelijke doelgebied gehandhaafd kon worden. Het nieuwe spel waarmee de fans van The Gunners geconfronteerd werden, was totaal tegenstrijdig aan de Engelse spelopvatting. Korte passes tegen lange ballen, techniek tegen fysiek. Engeland, het land dat claimt voetbal te hebben uitgevonden, zag haar sport op zijn mooist. Hoewel er veel respect was en is voor de stijl van de mannen van Wenger hielden de andere negentien Premier League ploegen vast aan de fysieke speelstijl. Dat respect kwam dan ook meer vanuit de media, dan van andere supportersgroepen.

Er is een ding dat de speelstijl van Arsenal duidelijk gemeen heeft met de Engelse, namelijk het hoge tempo. Daarbij aangetekend dat het tempo van Arsenal nog een graadje hoger ligt dan dat van de rest, zeker dan dat van de ploegen in de subtop of daaronder. Dit is de kracht van Arsenal, dat hoge tempo waarmee elke ploeg kan worden zoek gespeeld, maar het is ook een nadeel. In de fysiek sterke competitie vliegen de harde tackles je om de oren. Voor de Londense club zijn dergelijke tackles al meerdere keren fataal gebleken. De afgelopen vijf jaar verlieten drie Gunners het veld vroegtijdig met zware beenbreuken: Diaby, Eduardo da Silva en Aaron Ramsey. Dat Arsenal meer slachtoffer is dan welke club dan ook, heeft dan ook deels te maken met hun speelstijl. Door alle snelheid die de ploeg heeft en het tempo waarmee de tegenstanders van minder niveau dolgedraaid worden, is een tackle die tegen een ander team goed getimed zou zijn, er nu een die richting het onderbeen van de speler vliegt. Daarnaast is het een feit dat de technische spelers van Arsenal doorgaans fysiek minder sterk zijn. Zelfs de technische spelers van andere clubs zoals Steven Pienaar hebben kuiten die twee keer breder zijn als die van Ramsey. Toen Eduardo net in het ziekenhuis lag, kreeg Pienaar een misschien wel zwaardere aanslag te verwerken op zijn been, toch kon de Zuid-Afrikaan snel het spel hervatten.

Niet alleen bij tackles komt Arsenal fysiek te kort. Ook in de lengte delft de ploeg van Wenger nog wel eens het onderspit. Met tweemaal 1 meter 82 in de persoon van Thomas Vermaelen en William Gallas is het centrale duo achterin opmerkelijk klein vergeleken met dat van de andere clubs. In veel competities zou dit een superieur koppel zijn, maar in Premier League loop je eigenlijk voor schut met twee van die ukkies achterin. Dat Gallas en Vermaelen beide weinig onbesproken zijn, zegt wat over hun kwaliteiten. Ook op het middenveld staat geen echte sloper meer bij Arsenal. Cesc Fàbregas, Samir Nasri, Andrei Arshavin, Theo Walcott en Alex Song komen ook niet boven de 1.85, tegen types als John Obi Mikel is dan elk luchtduel op het middenveld een haast onbegonnen zaak. Ook de backs zijn geen slopers, de aanvallers evenmin met uitzondering van Nicklas Bendtner. Dit lengtetekort wordt op de grond goed gemaakt door de kleine technische wonderkinderen van Wenger.

Met onder andere Fàbregas, Arshavin, Nasri, Walcott en Ramsey beschikken The Gunners over meer individuele kwaliteit dan welke Britse ploeg dan ook. Als je daaraan toevoegt dat de elf spelers doorgaans functioneren als één opgewarmde machine, is het eigenlijk een wonder dat Arsenal niet de eerste plaats bezet met een straatlengte voorsprong op haar achtervolgers. Mijn idee is dan ook dat dit elftal van Wenger de Premier League per onmiddellijk moet verlaten om een competitie te zoeken die het vreemdelingenlegioen beter ligt. Wenger zou bijvoorbeeld terug kunnen naar eigen land, daar waar het technische aspect van het voetbal meer benadrukt wordt. Of beter nog, naar de Primera División. Barcelona, Arsenal en Real Mardrid in een competitie strijdend om de titel!

Dit zou Arsenal beter uitkomen. Ze zijn met hun speelstijl niet meer de gebeten hond en kunnen dan op techniek geklopt worden of winnen. Techniek tegen techniek, korte passes tegen korte passes. Arsenal komt dan in haar competitie, de plek waar zij thuishoort en ten volle gewaardeerd zal worden. In de Champions League zal Arsenal haar oude vrienden dan weer treffen en strijden tegen al die andere speelstijlen. Hetgeen juist het mooie is aan Europees voetbal, de beste mix van de stijlen uit alle competities die elkaar treffen om te laten zien welke stijl het beste is, met als hoofdprijs de cup met grote oren. De cup die een van de beste trainers van de afgelopen twintig jaar nog steeds in bezit moet krijgen, om het Engelse 'Boring Arsenal' definitief uit het hoofd te zetten.

Kwaliteitsbeoordeling:
Totaal 21 stemmen.
Je kunt stemmen als je een reactie hebt gegeven.

Gerelateerd

Meer sportnieuws

58 reacties (laatste reactie door Maartenl)

Niet echt een origineel onderwerp, veel open deuren worden ingetrapt. Dat Arsenal totaal ander voetbal speelt dan de gemiddelde Engelse voetbalploeg, dat ze weinig sterke spelers hebben etc. Allemaal uitgekauwde clichés die al tientallen malen de revue hebben gepasseerd in voetbaldiscussies. Misschien is het stuk ook wat ongelukkig geplaatst zo net na het prachtige stuk van Persiangooner.

Daarnaast word Arsenal al jarenlang niet meer geassocieerd met Boring Arsenal, alleen nog maar in het zoveelste artikel over Arsenal waarin voor de tienduizendste keer word uitgemolken hoe de ploeg van Boring naar Swingend ging olv Wenger etc. Net als nu dus, alleen voeg jij er nog in je slotzin aan toe dat Arsenal de Champions League moet winnen om definitief afscheid te nemen van Boring Arsenal??

Waar je die gedachte vandaan haalt, snap ik niet helemaal.

Eigenlijk vind ik het ook gewoon dom dat Wenger gewoon niet de noodzakelijke aankopen doet. Ze hebben het geld, ze weten wat ze nodig hebben. Een goede doelman die er sinds Seaman al ontbreekt. Betere backups in de verdediging want met Campbell en Silvestre kom je toch echt kwaliteit tekort, zeker als je gaat vergelijken met andere topclubs wat daar op de bank zit. Een extra topspits kan ook geen kwaad, want er is eigenlijk niemand bij Arsenal van het niveau Van Persie. Wenger is liever eigenwijs en haalt liever weer een jong supertalent waar het weer afwachten mee is. En Arsenal pakt ook al jaren niet of nauwelijks prijzen meer, zonde want het zou wel moeten kunnen.

3 maart 2010 om 13:32

@ austinbrouwes!

Veel open deuren worden ingetrapt, is ook niet echt een originele manier om je ongenoegen te uiten over het stuk. Duizend keer al gelezen. Vind je niet??

je begon met zoveel leuken stukken maar de laatste paar stukken worden steeds minder orgineel minder leuk gewoon minder zo ook deze.

2sterren

Dat je als clubexpert van the Reds iets schrijft over Arsenal vind ik erg vreemd. Ik vind het ook zoals hier eerder al wordt aan gegeven de timing van het artikel niet fantastisch net na de verhitte discussies die ontstonden uit het artikel van Persiangooner. Wel een goed betoog.

Het stuk an sich is 4 sterren maar door de 2 hierboven genoemde punten vind ik dat eigelijk een 4- worden..

3 maart 2010 om 10:19

Dit commentaar had ik verwacht.
Maar dit is hoe ik als Red van nu, tegen Arsenal aankijk. Een fan van Arsenal zou dit nooit schrijven.

3 maart 2010 om 16:10

Dat maakt zon tekst juist leuk, een positief stuk over een andere club waardeer ik zeer! en is veel objectiever!

3 maart 2010 om 21:00

Ja ik snap je invalshoek wel, alleen ik denk dat je het wel met me eens bent dat het dan niet meer echt onder het kopje 'clubexpert' valt want ik neem aan dat je geen echte expert en die-hard kenner van Arsenal bent. Dit is een mening van iemand die aardig wat van Arsenal afweet, maar niet dat je zegt dit is een echte expert van Arsenal. Ik vond je stukken over Liverpool toch wel van een betere kwaliteit omdat ik er meer 'nieuws' van opstak. Maar al met al ben ik toch altijd weer verheugd als er een clubexpert artikel uitkomt rollen op de voorpagina waarop staat door Kasper90

3 maart 2010 om 21:19

Van de term Clubepert ben ik allang afgestapt, er zijn al heel veel stukken die niet meer Clubgerelateerd zijn, maar voetbalalgemeen.

3 maart 2010 om 21:25

Dit is niet voetbal algemeen, dit is Arsenal algemeen. Voetbal algemeen zijn meer kwesties betreffende de randzaken om het voetbal en dan gaat het vaak niet specifiek over een club.. in dit stuk is dat wel het geval.

Arsenal is altijd een echt Brits team geweest, opgericht door munitie arbeiders, en al eerder dan Wenger door Chapman swingend gemaakt.
Het is niet Arsenal dat moet veranderen maar het huidig Engels voetbal dat veel respect heeft verloren tenopzichte van het spel en andere spelers.
En hoe vaak je het ook herhaalt, het is gewoon niet te vergoeilijken dat voetballers elkaars been breken.
Arsenal kan wel degelijk fysiek meekomen zoals we de afgelopen jaren hebben gedomnstreerd tegen teams als Bolton, Blackburn Rovers, Aston Villa, Everton, Manu, Chelsea en Liverpool. We willen alleen niet meegaan in het cynische voetbal dat erom draait om de ander van het voetbal te houden, we verslaan onze tegenstanders liever door beter voetbal te spelen.
Ik zou maar wat meer onderzoek doen naar het Liverpool van de jaren 70 en 80 dan weet je weel beter wat echt Brits voetbal is. Dat was pas fysiek voetbal met veel technische kwaliteiten, het is helaas jammer dat je dat helemaal vergeten bent.

3 maart 2010 om 10:17

De timing is misschien wat ongelukkig (zie Gininho), maar het gaat er in dit stuk niet om dat de benen van Arsenal worden gebroken. Ik zeg ook nergens (weet niet waar jij dat leest) dat ik het goed wil praten, die beenbrekende tackels.

Ik moet het wat betreft de jaren 70 en 80 slechts doen met korte filmpjes, waarin louter doelpunten voorkomen, omdat ik in 1990 geboren ben.

Dit slaat nergens op. Arsenal moet maar veranderen of van competitie wisselen omdat er op dat eiland graag met gestrekte benen wil worden getackeld. Verbaast me niet dat jij Liverpool-supporter ben, die kunnen daar ook wel wat van.

Arsenal verliest fysiek echt de duels niet meer. Diaby en Song staan altijd in de basis en die winnen veel duels op het middenveld voor Arsenal maar om de een of andere redenen vergeten supporters van andere clubs die altijd.

Arsenal is een Britse club, altijd geweest. Dat zij nou continentaal voetbal spelen maakt de Pl juist mooier, voor iemand die van fysiek spel houdt is er vast wel een club te vinden in Engeland maar nu ook voor mensen die van technisch voetbal houden.

Ik vind het een nogal zwakke reactie op het stuk van Persiangooner, misschien heb je er iets te weinig tijd voor genomenm

Ik ben niet kapot van dit stuk. Ten eerste ligt het prachtige stuk van Persiangooner vers in het geheugen, en dit stuk kan daar zeker niet aan tikken, terwijl het wel een enorme overlap heeft. Ten tweede heb je als titel dat het Arsenal van Wenger weg moet, maar uiteindelijk lees ik alleen terug dat Wenger kennelijk weg moet uit Engeland omdat zijn voetbal ergens anders beter uit de verf zou komen.

Daarnaast zijn de alinea's erg groot, en vond ik het eigenlijk maar een matig stukje om te lezen, in termen van vermakelijkheid dan.

Jammer, ik heb je beter van je gezien.

Leuke punten Kasper! Ben het er bijna mee eens als gooner

Dit is toch onzin van jewelste. Wil je wedden dat als ik met m'n noppen vol op Pienaar's enkel trap, z'n "brede kuiten" niet zullen voorkomen, dat hij z'n been breekt? Sommige blessures bij Arsenal kunnen heel misschien geweten worden aan het gebrek aan fysieke kracht, maar je kunt al die gebroken benen helemaal niet in dat rijtje zetten. Volgens mij moet je die aanslagen nog eens een keer goed bekijken, voordat je Arsenal de schuld geeft van de gevolgen van andermans aggresiviteit en gewelddadigheid.

3 maart 2010 om 10:32

Toch brak Pienaar zijn been niet (sterker nog hij ging gewoon verder) en de spelers van Arsenal wel.
Ik geef Arsenal verder geen schuld, ik zeg alleen dat het met de kleine technischere spelers een groter risico is.
Jammer dat je je daarop blind staart terwijl het zo'n klein stukje uit het stuk is.

3 maart 2010 om 15:59

Beetje raar om zoals Kasper zegt je blind te staren op 1 uitspraak van hem en hem daarom zo laag te beoordelen. Dit is niet Kapser's beste stuk maar verdiend veel meer waardering dan jij het geeft. Dat je dit stuk 1 ster geeft zegt wel wat over jouw kortzichtige beoordelingscriteria. Puur de schrijfkwaliteit van het stuk is al meer waard. Ikzelf vind het niet slecht maar je hebt de pech dat je stuk net na dat van PG uitkomt, wat vrij veel vergelijkenissen toont met jouw stuk. Wel schrijnend vind ik dat wanneer je het hebt over de kwalitatief goede spelers van Arsenal je vergeet Van Persie op te noemen. Dat is geen chauvinisme, dat kan gewooon echt niet aangezien hij samen met Fabregas en Arshavin duidelijk de beste spelers van het team zijn.

Ik zou je 3.5 sterren geven en omdat mensen je onterecht laag beoordelen maak ik daar 4 van.

3 maart 2010 om 17:40

@ tristanajax Thnx voor de verdediging, maar hou aub. op te zeggen dat dit niet mijn beste stuk is.
Mijn beste stuk was namelijk 'benitez speelt 1 tegen 100 en zijn escapes zijn op' en de kans dat ik die overtref is, zoals mijn leraar Schoolmagazines zei: 'haast onmogelijk, humor, feiten, duidelijke mening, duidelijk verwoord met een actuele insteek.'
Dat artikel was oorspronkelijk gemaakt voor dat vak.

4 maart 2010 om 10:15

Wanneer ik zeg dat het niet je beste stuk is bedoel ik dat natuurlijk niet zo letterlijk. Ik meen dan te zeggen dat je méérdere stukken hebt geschreven die ik beter vind dan deze. Niet dat ik bij elke column van je ga zeggen dat ''dit niet je beste stuk is'' alleen omdat je er eentje hebt geschreven die onovertrefbaar is.

Nou nou nou al die mensen die je nu al gaan afbranden.

Open deuren intrappen en blabla. Je hebt gewoon pech dat PG je net één dag voor was met zijn artikel. Dat had jij niet kunnen weten waarschijnlijk omdat je het al een tijdje geleden hebt ingeleverd waarschijnlijk.

Qua schrijfstijl is er niks mis mee.

Qua argumentatie. Ja het is een mening. Je zet de mening wel goed neer. Dus daar kunnen we weinig op aan merken.

Ik denk dat in dit geval er meerdere kanten aan zitten. Aan de ene kant. Arsenal komt al jaren tekort op het fysieke gebied. Mooie voetballers waar je geen oorlog mee wint. Dat zien we al jaren. En dan had je er op kunnen wachten dat de lagere clubs, die vooral uitblinken in fysiek, daar op gaan mikken tegen Arsenal. Daar is Wenger en zijn beleid zelf ook debet aan.

Echter er is ook een grens. De lagere clubs gaan nu echt te ver met hoe ze spelen. Ja en ze gaan elke keer voor de bal en blabla. Het is me goed. Ze nemen continu vol risico met slidingen en als je het niet kan moet je het ook gewoon niet doen. Want als we zo doorgaan kunnen er weinig mooie voetballers meer in Engeland voetballen omdat er veel houthakkers zijn. Dat moet je niet willen.

Dus de één lokte het een beetje uit en de ander gaat tever in het bestrijden.

Ik zou je zo'n beetje 3,5 ster geven. Uitgaande naar boven. Maar nu ik al deze lullige reacties zie ga ik je speciaal 5 sterren geven. Dit verhaal verdient beter dan zulke reacties.

3 maart 2010 om 10:39

Om eerlijk te zijn had ik al een aantal losse alinea's liggen na zaterdag, maar ik wist niet hoe nu verder. Het stuk van PG heeft wel gewerkt als katalysator.

3 maart 2010 om 11:30

Even mijn stempasje ophalen.. 4 sterren.

4 Sterren. Best een goede column, waarin je je punten goed weergeeft. Persoonlijk had de laatste alinea van mij wel wat treffender mogen zijn en ben ik het niet helemaal eens met je stellingen.

Maar goed ik behoor een column op zijn inhoud, niet of ik het er mee ééns ben of niet.

goed stuk dit,

zullen de Arsenal supporters het wel weer niet mee eens zijn.
Je hebt volkomen gelijk, dat arsenal niet meer presteert komt puur door het feit dat deze speelstijl niet in de Premier League past. De topclubs proberen het wel steeds meer maar de mindere clubs moeten het toch van het fysieke hebben.

Het punt dat je maakt is redelijk, maar voor Arsenal fans is dit niets nieuws. Een paar dingen waren ik het niet mee eens ben of die feitelijk niet kloppen:

- Vieira is geen aankoop van Wenger. Hij werd op voorspraak van Wenger naar Arsenal gehaald, maar hij was toen nog geen manager.

- De kampioensploegen van Wenger waren fysiek niet minder dan de concurrentie. In de as van het veld had je in 1998 Adams, Bould, Vieira en Petit, in 2002 Campbell, Keown/adams, Vieira, Edu en Parlour en in 2004 Keown, Campbell, Toure, Gilberto en Vieira. Dan laat ik spelers als Lauren en Winterburn nog buiten beschouwing.

- Ook in 2010 is de Arsenal selectie helemaal niet zo klein en slap als de meeste mensen denken. Sagna is een bikkelharde speler, Gallas en Vermaelen zijn ondanks hun lengte wel degelijk een hard duo en de Arsenal defensie doet qua kopkracht en lengte niets onder voor bijvoorbeeld Liverpool, Tottenham Hotspur en Manchester City, zeker niet met de toevoeging van Campbell. Diaby en Song zijn grote, sterke brekers op het middenveld, en het feit dat Chelsea op fysiek vlak niets in te brengen had tijdens de wedstrijd op Stamford Bridge vorige maand zegt voor mij voldoende.

- Het breken van benen staat los van fysiek. Blessures die types als Van Persie en Rosicky constant oplopen, die hebben te maken met (een gebrek aan) rauwe spiermassa. Djibril Cissé heeft veel gespierdere benen dan Steven Pienaar maar brak z'n been twee keer, iets wat voor Liverpool supporters ongetwijfeld duidelijk is. Diaby is zeer gespierd maar overleefde die tackle van Dan Smith maar ternauwernood, bij wijze van spreken.

Al met al trap je voor Arsenal-fans vooral open deuren in, en je mist een paar feitjes die je had geweten als je Arsenal supporter was geweest. Daarom lijkt het me beter als clubexperts zich met hun eigen club bezighouden.

Inhoudelijk denk ik dat Arsenal wel degelijk geschikt is voor de Premier League, zodra de balans is gevonden. Dat wil zeggen, geen middenveld met Fabregas, Denilson en Ramsey, maar Fabregas gesteund door Diaby en Song kan elk middenveld in de Premier League aan. Zodra techniek, tactiek en fysiek goed worden gecombineerd is er geen houden aan, zie Arsenal tussen 2002 en 2005.

Tactische naïviteit heeft Arsenal dit seizoen wedstrijden tegen Chelsea en Manchester United gekost, maar tegen alle andere clubs pakt Arsenal de meeste punten, scoort het de meeste goals en krijgt het de minste goals tegen. De sprong naar de absolute top is veel kleiner dan je zou denken als je dit stuk leest. Of Arsenal die sprong binnenkort gaat maken betwijfel ik, maar dat is een ander verhaal en hier verder niet relevant.

Toch vind ik dit al met al zeker geen slecht stuk, het is best verfrissend om eens een mening over je club te horen van iemand die er buiten staat en verder geen connectie mee heeft.

3 maart 2010 om 12:17

Hij werd op voorspraak van Wenger gehaald en Wenger tekend een maandje later. Nou, dan is het in mijn optiek wel een aankoop van Wenger hoor. Ik heb het verder ook niet echt over de kampioensploegen van een aantal jaar terug, maar over het Arsenal van nu.
Bikkelhard is niet hetzelfde als fysiek sterk.
Zodra de balans gevonden is, zeg je zelf. Dat zou dan Arsenal in de toekomst (ookal is dat misschien met dezelfde spelers over twee maanden) moeten zijn. Ik heb het over het Arsenal van nu.
Verder bedankt (iedereen trouwens) voor je commentaar
Leuk om te zien dat alle soorten sterren al gegeven zijn (binnen 18 reacties), blijkt toch dat er verdeeldhied heerst over dit onderwerp en dat er mooi over gediscusseerd kan worden. Precies wat ik wilde

Het stuk is mooi geschreven, daar is niets mis mee. Eigenlijk reageer ik alleen om te kunnen stemmen, maar wil wel kwijt dat het eenvoudiger is om spelers te halen die in de Engelse competitie passen. Of in ieder geval een goede mix te maken, daar schiet Wenger gewoon te kort in het aantrekken van zijn spelers, er zijn genoeg technische spelers te vinden die ook fysiek hun mannetje staan, Drogba, Roony, Pienaar, Lukaku.

Je stuk zelf is heel goed geschreven, leest prettig en verveeld niet.
Dat dit Arsenal niet zou passen met zijn spel in de premier league spelen vind ik onzin. In de afgelopen jaren is dit Arsenal een paar keer dichtbij het halen van een prijs, maar zoals bekend miste er gewoon een groot stuk ervaring bij Arsenal. Iedereen weet nu wel dat na de invincibles en de bouw van het stadion, Arsenal een nieuwe weg moest inslaan, omdat er geen financiën meer waren echte goede spelers te halen. De weg van het halen van jongen talenten. En voordat die talenten echt goed zijn en goede constante spelers worden gaat enkele seizoen duren. Arsenal was gewoon te wisselvallig in de afgelopen periode. Het zijn niet allemaal Fabregassen en Messi's die er op hun zestiende staan. Het duurt enkele jaren voordat talenten echt constant en goed zijn om voor de prijzen mee te spelen. En dat zie je nu gebeuren bij Clichy, Song, Diaby, Van Persie enzovoort. Het zijn geen wisselvallige talenten meer, maar volwassen topspelers en nu komt de tijd van oogsten voor Wenger en Arsenal. Er staat nu gewoon een heel goed team dat meekan doen voor de prijzen.

het is een heel erg goed stuk.

ik vind het misschien oom wel een goed idee, dat verhuizen naar spanje.(alleen het stadion verhuizen word een beetje moeilijk). alleen een minpuntje, en dat is dat je zegt dat ze maar 1 fysieke spits hebben:bendtner. maar ze hebben ook nog van persie.

Je hebt altijd een competitie met technische teams schop teams en teams daartussennin. Jij wilt eigenlijk gewoon een competitie met alleen maar de beste teams van elk land.

Chelsea
United
Arsenal
Barca
Real

Dit zijn allemaal ploegen die oogstrelend voetbal kunnen spelen en zeker niet minder individuele kwaliteit hebben dan Arsenal. Naar mijn insiens word namelijk de mix van het beste team en meest individuele kwaliteit kampioen!

Jij zegt dat dit bij Arsenal perfect is, toch vind ik dat bij United Chelsea Barca en Real veel meer individuele kwaliteit is dan bij Arsenal, daarnaast is het teamspel van United Chelsea en Barca ook beter en daarom staan zij hoger!

Arsenal fans denken dat iedereen zich in de competitie maar aan hun spelletje moeten aanpassen, voetbal is echter andersom, je moet je aan je tegenstanders aanpassen. Dit is precies de reden dat Benitez ook geen prijzen wint. Kuyt staat notabene elke wedstrijd in de basis! Handig tegen teams met opkomende backs maar tegen kleine teams moet je je opstelling aanpassen en er een technische speler neerzetten die Torres kan bedienen!

Allerlaats vind ik het wel jammer als Arsenal uit de engelse competitie zal verdwijnen toch een van de teams die altijd probeert te voetballen soms ongelovelijk mooi, al is het vaak ook niet om aan te zien en bedroevend slecht de intenties zijn er! Aan de andere kant zou het mij ook niet storen als de fans van Arsenal naar de spaanse competie fora zouden gaan omdat ik dan niet meer van die zeurderige reacties hoef te lezen over alles en nog wat!

Voor de rest goed stuk, goed om een Arsenal stuk te lezen wat niet over scheidsrechters conspiracy's of de Fa gaat! Als liverpool fan heb jij een neutrale blik dit itt andere clubexperts!

Mwua, voor mij als Arsenalsupporter is dit niks nieuws. Ook de invalshoek niet. Wel staan er veel waarheden in, en uiteraard is het stuk erg goed geschreven.

Het is alweer uit de tijd om te stellen dat Arsenal niet mee kan met het fysiek. Wij zijn nooit dit seizoen fysiek overklast. Als je regelmatig Arsenal kijkt zie je dat zelfs een Fabregas kopduels stevig ingaat en regelmatig wint. We hebben dan ook geen een keer punten laten liggen tegen ploegen die ons uitsluitend fysiek benaderen. De ploegen die ons hebben verslagen, hebben dat gedaan op basis van tactiek... en dan doel ik op counter voetbal. West Ham United en Burnley hebben ons punten afgesnoept op basis van wilskracht en Fulham was dichtbij een overwinning omdat ze tactisch gewoon erg sterk staan. Zo moet je een wedstrijd benaderen, zo kan je fair winnen.

Daarnaast is het onzin om te stellen dat je een been minder snel breekt als je kuiten 2x zo dik zijn. Overigens is Ramsey best een stevig ventje. Het heeft te maken met 2 krachten die in botsing komen. Als Ramsey zijn been nog niet had neergezet was er waarschijnlijk niks gebroken.

Onze centrale verdedigers staan bovenaan de actim index. Gallas is iets gezakt maar dat is omdat hij geblesseerd is.

Bij aanvallende corners waren we ook erg sterk toen Van Persie er nog was (de enige die corners kan nemen), het lengte verschil was echt geen probleem. Niemand had meer goals uit dode spelmomenten dan wij, zelfs Stoke niet.

Je stelling dat Arsenal in de PD beter tot zijn recht komt is 100 procent waar, maar ik denk dat ze in 2007/2008 bewezen hebben ook in Engeland thuis te horen en dit seizoen ook weer. Zoals Goonernl aan geeft, het is een kwestie van de juiste balans. En een tikkeltje ervaring (zie de verloren toppers dit seizoen, omdat we te veel uitgingen van eigen kracht).

Ondanks dat je erg positief bent over Arsenal vind ik dit een van je mindere stukken omdat het voor mij weinig vernieuwend is. Wel is het verfrissend als supporters van andere clubs over Arsenal schrijven en andersom.

Arsenal zal wel erg interessant zijn aangezien jij en lfcdutchy er al wat over geschreven hebben

Ik geef je 3 ster, het is niet origineel genoeg, maar je schrijfstijl is uitstekend (moet ik dat nog zeggen). Zou je een keer iets willen schrijven over de strijd om plek 4? Ben benieuwd wat jouw visie is.

3 maart 2010 om 16:38

Ik vind Arsenal ook een boeiende ploeg om te bestuderen.
Ik zie ze alleen niet als Engelse ploeg. En ja Arsenal kan goed mee in de PL, maar in de PD zou dit Arsenal naar mijn idee zich beter kunnen ontplooien en dan bedoel ik echt beter. Ik denk dat zij Barca zouden kunnen overtreffen, net zoals ik denk dat Barca na een seizoen lang PL zou moeten inleveren en met Aston, Liverpool, City en de Spurs in de strijd ging om plek 4. Juist dat maakt Arsenal voor mij als iets vreemds/speciaals en fascinerends. Zo anders dan de rest in Engeland. Maar dat maakt ook dat ik als je me vraagt wat mijn favo Engelse ploeg is, ik nooit Arsenal zou zeggen, omdat ik Arsenal nooit zal associeren met Engels voetbal. Of ik over plek 4 ga schrijven? Denk het niet
1. Ik schrijf niet op bestelling over bepaalde onderwerpen
2. Ik ken met name Villa te slecht om er erg goed over te schrijven (spurs in iets mindere mate). Op een of andere manier mis ik altijd de confrontaties tussel Villa en Liverpool.

3 maart 2010 om 16:47

Een ding wil ik wel opmerken.
Arsenal zou uit de competitie moeten omdat hun niet fysiek spelen maar op techniek, en niet de lange bal hanteren maar kort spelen.
Maar tegelijkertijd hoort Arsenal wel in Engeland omdat ze zo'n hoog tempo spelen.
Geen ploeg ter wereld speelt in zo'n tempo, ook Barcelona niet.
Dat tempo hoort typisch bij de Engelse competitie.
Als Arsenal in Spanje zou spelen zou je eigenlijk zeggen, ze kunnen niet in het hoge tempo spelen wat ze willen dus ze moeten in de Engelse competitie spelen.
Eigenlijk is er dus geen enkele competitie helemaal geschikt voor Arsenal.
Hier in Engeland zijn al die lompe spelers kwetsbaar tegen die wendbare spelers van Arsenal.
In Spanje lopen alleen maar wendbare spelers.
Arsenal heeft in Engeland wat de andere teams juist niet hebben, daar liggen ook juist krachten van ze.

3 maart 2010 om 16:52

Ja is het denk ik ook wel. Arsenal is een club waar iedereen een mening over heeft. Ben het met je eens hoor dat Barcelona veel tijd nodig heeft om te wennen aan de EPL terwijl wij zo mee zouden kunnen in de PD. Met het beetje Britse wat we geleerd hebben (strijdlust, goed gebruiken van fysiek) zouden we denk ik zelfs domineren daar.

Haha hmmm, nouja misschien voer voor mij dan. Al zal ik dan wel weer afgebrand worden door liverpoolfans.

Villa, de real English game. Powerplay, beetje zoals Liverpool maar dan met balvaste spitsen ipv een een-mansleger (torres). En meer power op de flank (snelheid, fysiek, penetratie).

3 maart 2010 om 17:02

@flip_chelsea
De verschillen tussen Arsenal en de rest van de competitie zijn echte tegenstrijdigheden.
Het tempo in Spanje ligt niet zo hoog als in Engeland, maar zeker niet tegenstrijdig laag aan dat van Arsenal. Bovendien pakt dat alleen maar in het voordeel uit van Arsenal, omdat ze minder snel op fysieke wijze gestopt zullen worden dan in de PL en de tegenstanders veel moeite zullen hebben met het tempo.

Ik vind het jammer dat sommige Arsenal fans hem underraten omdat het voor hun open deuren zijn! Daarnaast klampen veel zich eraan vast dat hij geen feiten weergeeft. Alhouwel sommige goede onderbouwing geven waarom ze dit stuk niet goed vinden, vind ik het jammer dat andere de realiteit niet willen zien!

3 maart 2010 om 16:27

Tja, dat verwijt ik jou weer. Het is een discussie waar wij het niet over eens worden, dus om het opnieuw te voeren lijkt me overbodig. Waarom word jij geen clubexpert gezien je uitgesproken mening?

3 maart 2010 om 17:13

Heb ik al eens aangevraagt, maar ik heb te weinig punten, vroeger reageerde ik nogal eens met wat emotie, nu ben ik wel op de weg omhoog! Worden nog zelden berichten verwijderd en krijg complimenten!

4 maart 2010 om 09:39

@frikx

Aantal punten maakt niks uit. Mijn broer had ook iets in de 50 punten omdat zijn over-enthousiaste berichten vaak werden verwijderd, maar was toch even Club Expert van Barcelona.

Orginaliteit boeit me niet zo gek veel, ik heb liever iets wat brengt waar velen mensen het over hebben.
Jij geeft duidelijk aan waardoor Arsenal dit meer overkomt dan andere teams.
Niet omdat teams tegen Arsenal gemener spelen, gewoon hierom.
Misschien ben ik het niet met alles helemaal eens, maar de boodschap is gewoon perfect.
Ik vind het gewoon 5 sterren waard, want dit gaat echt over voetbal en niet over randzaken.

iedere voetballiefhebber houd van arsenal of je het nu wil toegeven of niet.
je kan mij niet wijsmaken dat je het niet leuk vind om naar hun voetbal te kijken.
maar nu komt het probleem, zoals iedereen al weet mist arsenal fysiek veels te veel kracht maar (goede) fysieke spelers zijn niet voor het oprapen en al helemaal niet goed koop ik denk zelf dat barcá de iedeale mix heeft met technischie spelers; iniesta, xavi, messi, pedro en alves.
en ze hebben krachtige spelers zoals; yaya toure, puyol, pique, zlatan.
mijn ideale elftal is 2 technische backs: a. cole en dani alves dan 2 sterke grote centrale verdedigers: terry en vidic.
dan 1 zogenaamde breker op het middenveld: michael essien en 2 technische begaafde ervoor: xavi en iniesta
dan 2 snelle buitenspelers dat zijn natuurlijk ronaldo en messi en in de spits weer zo'n sterke spits: drogba.
ik denk dat dat de ideale mix is van een technisch en krachtig elftal.

julio cesar
dani alves
terry
vidic
a.cole
xavi
essien
iniesta
messi
drogba
ronaldo
3 maart 2010 om 20:50

Sorry hoor maar ik vind dat je het helemaal bij het verkeerde eind hebt. Nu spreek ik jouw toevallig aan maar het had ook zomaar iemand anders kunnen zijn.

Barca de ideale mix tussen fysiek en techniek? Barca is fysiek een stuk minder dan Arsenal. Ik denk zelfs dat wanneer Arsenal in Spanje zou spelen dat ze bekent zullen staan als een fysiek sterke ploeg.

Xavi, Iniesta, Pedro en Messi zijn echt kabouters. 4 spelers die niet groter zijn dan 1,70m. Terwijl bij Arsenal niemand (zelfs Arshavin en Walcott niet) onder de 1,70 uitkomt. Het middenveld van Barca bestaande uit Besquet, Xavi en Iniesta is fysiek een stuk minder sterk dan het middenveld van Arsenal bestaande uit Song, Fabregas en Diaby. Ibrahimovic zorgt voor kracht en lengte bij Barca, anders was de aanvalslinie fysiek ook een stuk minder sterk geweest. Verdediging maakt elkaar niet zoveel. Vooral op het middenveld is Arsenal een stuk sterker.

Ik denk dat het fysieke aspect bij Arsenal een beetje achterhaald is. Vorig seizoen was het zeker wel zo maar nu niet meet. Vorig jaar stonden Fabregas en Denilson, en later Fabregas en Song centraal. Nu is Diaby er aan toegevoegd. Diaby, Song en Fabregas doen amper tot niet onder aan Lampard, Eisien en Ballack en Gerrard, Macherano en Lucas. Fabregas doet fysiek amper onder aan vergelijkbare middenvelders bij de concurenten zoals Lampard en Gerrard. Kwa lengte maken ze elkaar ook niet zoveel.

Arsenal heeft dit seizoen ook totaal geen moeite om van de ploegen te winnen die met fysieke kracht Arsenal proberen te bestrijden. Zeker nu Bendtner in de spits staat is Arsenal fysiek echt sterk. Op tactieks gebied is Arsenal te vaak geklopt dit seizoen. De counters waren te vaak dodelijk. En soms miste er ook een goede spits toen Van Persie geblesseerd was geraakt. Maar op fysiek gebied is Arsenal dit seizoen echt wel goed, en ik verwacht ook dat het de komende jaren steeds beter word.

Ik heb me meerdere male geërgerd aan mensen die zeggen dat Arsenal minder sterk en uitgebalanceerd is dan Barca. In Spanje is dit geen probleem, in Engeland kan dat niet. Barca zou echt problemen hebben met clubs Stoke en Bolton. Ik denk niet dan Barca in Engeland kampioen zou worden.

Arsenal kan fysiek wel mee in Engeland. Ze horen er ook gewoon. Onder met fysieke kracht spelen versta ik dat je mensen wegzet en veel fysieke duels wint. Hieronder versta ik Niet lomp en te laat inkomen. Hiervoor hoef je niet sterk te zijn. Hiermee moet afgerekend worden, snel combinatie spel moet ook kunnen in de PL zonder door midden geschopt te hoeven worden. Dat je eens wat harder inkomt en er flink de beuk in gooit hoort bij Engeland. Maar na slecht timmen volop doorhalen heeft niks met voetbal te maken.

4 maart 2010 om 09:37

@gerdt: je slaat de plank volledig mis. Xavi is wel degelijk klein, maar fysiek ook heel sterk. Iniesta en Messi zijn gewoon zo snel en behendig en niet van de bal te krijgen. En vooral omdat er in Spanje voor harde tackles snel wordt gefloten. Je hebt het volledig mis als je Henry, Touré, Busquets, Alves, Puyol, Abidal (eigenlijk de hele verdediging) fysiek zwak noemt. Zo sterk is Fabregas ook weer niet. Hij is net als Xavi en Iniesta gewoon behendig en gebruikt zijn lichaam goed om zich niet van de bal te zetten.

4 maart 2010 om 10:51

Dan begrijp jij me verkeerd,

Barca heeft voor de PD een prima team. Fysiek kunnen ze daar goed mee en technisch steken ze er met kop en schouders boven uit. Maar ze zijn fysiek zwakker dan Arsenal. Vooral op het middenveld waar de meeste van zulk soort duels worden uitgevochten is Arsenal beduidend sterker. Vooral Song en Diaby zijn erg sterk zelfs voor Engelse begrippen. Daarom word ik er moe van dat ze Arsenal fysiek te zwak noemen. En als ze dan ook nog eens Barca als voorbeeld nemen die met Iniesta, Xavi en Busquet toch een stuk minder kracht hebben, kan ik niet anders dan er tegenin gaan.

En idd Xavi, Pedro, Messi en Iniesta zijn hele handige en snelle voetballers die moeilijk van de bal te zetten zijn. Maar in Engeland geven ze je een beuk of een schop en nemen op zoon manier de bal van je af. En dan heb je weinig aan techniek maar moet je ook over kracht beschikken.

En daar gaat deze discussie over, hoort Arsenal wel in de PL of zouden ze beter af zijn en de PD. Hier kom ik zo op terug. Je moet Barca niet als voorbeeld nemen voor Arsenal. Want zij zullen amper luchtduels op het middenveld winnen, en spelers als Messi en Pedro zouden nog harder geschopt worden dan Nasri en Arshavin. Als hier de discussie al gaat over of Arsenal wel in de PL hoort, dan heeft Barca al helemaal niets te zoeken in de PL en moet Arsenal dus helemaal geen voorbeeld nemen aan Barca.

Ik denk dat Arsenal er precies tussen de PL en PD in staat. Ze hebben met Diaby, Song, Sagna, Bendtner, Gallas en Vermaelen voetballers die fysiek erg sterk zijn. En ze hebben nog een heel peloton aan Technische speler. Ik denk dat ze de PL kwa kracht wel aankunnen. Zolang de slecht getimede tackels en het te harde doorhalen maar ophoud want dit heeft niets met fysiek te maken maar met roekeloosheid.

Nogmaal, Barca heeft een zeer goed team, maar heeft in de PL niets te zoeken dus waarom Arsenal met hun vergelijken.

4 maart 2010 om 19:14

@gertd busquets is niet eens normaal basis speler normaal staat daar yaya toure en die is 1meter 91. maar ik heb het even voor je opgezocht hoor.
verdediging
puyol 1.78 vermealen 1.82
pique 1.92 gallas 1.83
alves 1.73 sagna 1.76
maxwell 1.75 clichy 1.76
plus 1 voor barca

middenveld
toure 1.91 song 1.82
xavi 1.70 fabregas 1.77
iniesta 1.70 rosicky 1.79
busquets 1.89 nasri 1.78
plus 6voor barca

aanval
zlatan 1.95 bendtner 1.93
messi 1.69 arshavin 1.72
henry 1.88 walcott 1.73
pedro 1.69 persie 1.83
gelijk
barca is dus 7cm groter qua spelers dat scheelt inderdaad niet veel maar ze zijn fysiek sterker.
dus voor je de volgende keer iets zegt check eerst je bronnen want je komt zo heel ongeloofwaardig over

4 maart 2010 om 19:39

En nu sla je Diaby voor het gemak over. Maargoet.

Fysiek is meer dan lengte. Op de posities waar je vooral kracht en lengte nodig bent in Engeland, namelijk centraal op het middenveld. Daar heeft Barca 1 lange speler staan en 2 hele kleintjes. Daarmee red je het niet in Engeland. Barca en Arsenal spelen allebei 4-3-3. Arsenal speelt ook met 3 middenvelders. Namelijk Fabregas, Song en Diaby. En dit is beduiden langer en sterker dan Xavi, Iniesta en Toure(zoals jij wilt, Busquets heeft daar ook veel gespeeld). Diaby en Song winnen veel fysieke duels. Dit zou het trio van Barca niet voor elkaar krijgen, hierbij moet het vooral van 1 iemand komen.

In de aanval heb je eigenlijk alleen centraal voorin een lange speler nodig, Van Persie is niet zo lang maar werkt dit weg met zijn atletische vermogen. Barca heeft dit ook prima voor elkaar met Zlatan. Op de vleugels moet je vooral sterk zijn, niet makkelijk weggezet worden. Daar staan Arshavin en Nasri. Arshavin word nog wel eens te makkelijk weggezet, maar hij compenseert het altijd knap. Nasri kan het echt goed aan. Henry kan het ook wel, maar Messi en Pedro zouden over de bording komen liggen.

Verdediging maakt elkaar niet zo heel veel, dit heb ik ook al eerder gezegd.

Je moet Diaby en Denilson nog bij het middenveld voegen. Nasri en Rosicky staan vaak in de aanval maar willen ook wel eens op het middenveld staan. Zijn een beetje twijfelgevallen. Als je het nou ff opnieuw uitrekent met Diaby en Denilson komt het helemaal goed, haal Walcott er maar tussenuit want die speelt toch amper.

Voor Arsenal fans zijn het wellicht veelal open deuren, voor de neutrale VZ bezoeker niet. Dus uit een objectief oogpunt is dit stuk niet eens zo gek. Ik ben het er echter niet mee eens. Ons centrale duo wint veel luchtduels. Vermaelen heeft inmiddels wel bewezen dat hij zeer hoog kan springen. Beide zijn ook weinig geblesseerd. En het middenveld wordt zelden overklast. In de aanval is het inderdaad te smal kwa fysiek. De basis is uitstekend. Dan heb je 2 sterke spelers, en 1 'kleintje'. Maar dan zal je altijd zien dat er een oefenduel van Oranje op het programma staat, en ipv 2+1 wordt het 1+2 voor de voorhoede.

De wedstrijden die we dit jaar onnodig hebben verloren zijn tot stand gekomen doordat Arsenal wellicht te voorspelbaar speelt. Ferguson weet precies hoe hij tegen Arsenal moet spelen, en dat lukt hem steeds vaker. Dat is één van de problemen van Arsenal. Wat ze moeten doen is:

- Varieren in tactiek
- Er niet meer op rekenen dat +-50 wedstrijden lang iedereen beschikbaar is, en dus ook fysieke kracht voor op de bank kopen
- De basis behouden. Fabregas niet laten gaan, voor nog geen miljard.
- Een nieuwe keeper is zoals bekend meer dan welkom. Almunia heeft zo zijn momenten dat hij het echt goed doet en ik vertrouwen in hem heb. De meeste van die momenten zijn echter op Fifa 10.

Als ik het probeer te bekijken als neutrale supporter, kan ik weinig anders dan je 4 sterren geven. Dan vergeet ik even de open deuren etc. De reden dat je er geen 5 krijgt is omdat ik het niet erg lekker vind lezen. De alinea's zijn iets te lang en soms lijkt het wel alsof je dingen herhaalt. Niet je sterkste stuk, maar verder ook weinig mis mee.

Ik ben veel beter van je gewend. Dit onderwerp is nu al door en door besproken. Je schrijft niks vernieuwends op, behalve dan het idee om Arsenal in de Primera Division of in de Ligue 1 te laten spelen. Ik hoop dat je volgende clubexpert beter is.

Persoonlijk vind ik het een goed stuk..

Arsenal in de Primera Division... klinkt leuk maar vergeet niet dat hier ook fysiek wordt gespeeld. Fysiek komt Arsenal ook tekort tegen Real Madrid, Barcelona, Villareal, Sevilla, etc.
Arsenal is gewoon in het algemeen fysiek zwak en ze moeten daar gauw verandering in brengen. In de tijd dat ze The Invincibles waren en de finale van de Champions League behaalden, hadden ze nog spelers als Sol Campbell, Ashley Cole, Patrick Vieira, Robert Pirès, Freddie Ljungberg en Thierry Henry. Allemaal fysiek sterke spelers, maar (behalve Campbell) ook technisch goed. Helaas zie je spelers van die combinatie momenteel alleen bij Man. U en Chelsea voetballen.

Mooie schrijfstijl en goede argumenten, maar dit is toch een algemene discussie die je elke dag of het forum tegenkomt en natuurlijk zal dit nooit gebeuren... Net als België en Nederland samen in één competitie, of Celtic en Rangers in de Premier League, of zoals Johan78 schreef over het afschaffen van de gele kaart. Wil wel, maar kan niet. Een Smart met een trekhaak.

4 sterren!

4 maart 2010 om 14:32

Nog niet zo lang geleden hebben we gespeeld tegen zowel Sevilla als Villarreal, beide waren geen enkel probleem.

Barcelona fysiek sterker? Nonsens haha, serieus.

4 maart 2010 om 19:17

ik wijs jou op mijn reactie hier iets boven nummer 55 daar zie je wel degelijk dat barcelona fysiek sterker is dan arsenal maar ik geef je gelijk dat ploegen als sevilla en villareal geen partij zijn voor arsenal (ook fysiek niet).

4 maart 2010 om 15:48

Geen enkel team in de PD is fysiek sterker dan Arsenal, je moet eens kijken hoeveel duels Song en Diaby op het middenveld winnen. En Arsenal won vorig jaar nog makkelijk van Villareal, en het jaar ervoor werd Sevilla op Emirates weggespeeld met 3-0. De uitwedstrijd deed er niet meer toe, waardoor Arsenal met 3-1 verloor met een B-elftal. Maar over het fysieke gedeelte: Arsenal is sterker dan elke ploeg in de PD, en technisch zouden ze ook makkelijk meekunnen in de top van de PD.

Ik vind het juist een perfecte timing na het stuk van persian gooner.
Het is duidelijk een reactie hierop en hij bekijkt van een andere kant.
Een kant die mij eerlijk gezegd ook veel meer aanspreekt.
Het is en blijft namelijk arsenal zelf dat ervoor gekozen heeft een niet-britse manier van voetbal te gaan spelen met een vreemdelingenlegioen en arsenal mist gewoon simpelweg fysieke krachten, helemaal na het vertrek van viera.
Persian gooner zegt dat zei benadeeld worden, maar dit hebben zei in mijn ogen aan zichzelf te danken met hun manier van voetballen in zo'n fysiek sterke competitie.

vind dit een goed en onderbouwd stuk, maakt niet uit dat het niet van een arsenal fan komt.

wat een ontzettend saai stuk.. na een paar alinea's ben ik al afgehaakt. probeer eens met wat meer pit en emotie te schrijven. Na drie alinea's had ik nog steeds niet het idee dat ik iets nieuws aan het lezen was. 2 sterren voor de moeite.

Reageer

Je moet inloggen om te reageren. Heb je nog geen account? Dan kun je je gratis registreren. Inloggen

Actiefste Clubexperts

Naam Aantal Gemiddelde rating

Liverpool

Stand
Selectie
Actuele wedstrijden
 TeamPnt+/-
1.Chelsea3327
3.Liverpool3131
5.Arsenal23-3
Voor de complete stand: Premier League
SpelersPositieW
V. van DijkVerdediger141
S. ManéAanvaller147
Mohamed SalahAanvaller1413
J. HendersonMiddenvelder132
AlissonKeeper130
Diogo JotaAanvaller138
FabinhoMiddenvelder101
Voor de complete selectie: Clubpagina Liverpool.

In de wandelgangen

Donderdag 2 december
Ronald Koeman had in januari zijn selectie bij Barcelona willen versterken met Fernando Reges. Lees verder
X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren