Ruud, je mag donderdag best juichen

Na het scoren van een doelpunt duwt de doelpuntenmaker in kwestie zijn teamgenoten van zich af: hij is, als ex-speler van de tegenstander, ineens volledig overmand door oude clubgevoelens en wil even geen lijfelijk contact. Dit levert aangrijpende maar vooral hypocriete TV op. Je zou de FIFA bijna verzoeken om een protocol tegen 'het niet juichen bij een doelpunt tegen je oude club' te schrijven. Ik zie een speler nog liever zijn shirt over zijn hoofd trekken. Stel je eens voor dat notoire clubverslinders als Mido of (de inmiddels gestopte) Henk Vos een gescoord doelpunt tegen een voormalig club niet zouden vieren? Zulk soort gedrag is niet meer van deze tijd, want, laten we er niet omheen draaien, alleen het individu telt nog: de meeste spelers juichen tegenwoordig eigenlijk alleen voor de 'eigen BV'. Clubliefde is voor de voetbalwereld wat de panda voor het dierenrijk is; grotendeels uitgestorven.

De kans is aanwezig dat het Nederlandse voetbalpubliek aanstaande donderdag een niet-juichende doelpuntenmaker gaat zien in het Philips-stadion. Ruud van Nistelrooij keert dan na bijna negen jaar terug in Eindhoven: niet als Messias maar om PSV aan flarden te schieten. Kijkend naar het afgelopen weekend, Van Nistelrooij had precies één helft en twee kansen nodig om zich onsterfelijk te maken in Hamburg, zit die mogelijkheid erin. Ondanks dat ik een PSV-er in hart en nieren ben, zou ik niet geheel rouwig zijn met een door Van the Man geleidde strafexercitie.

Een oorwassing gun ik Fred Rutten allerminst; hij wil aan Duitsland laten zien toch wat in zijn mars te hebben. Nee, ik gun het Ruuds Nederlandse criticasters. Afgelopen week las ik hier een column over Ruud van Nistelrooij waarin hij (in mijn ogen het toonbeeld van Brabantse sympathie en oprechtheid) te kak werd gezet. Ik kon mijn ogen niet geloven, al helemaal niet toen dit stuk ook nog eens de nodige bijval kreeg. In de reacties werd Van Nistelrooij door een enkeling zelfs uitgemaakt voor ‘verrader’. De publieke opinie ligt een stuk genuanceerder, daar ben ik me van bewust, maar één ding is duidelijk: Van Nistelrooij heeft bepaald geen heldenstatus meer in het immer nuchtere Nederland.

De reden hiervoor bevindt zich in het lange termijn geheugen van de Nederlandse voetballiefhebber wat onderhevig lijkt aan beschadiging. Van Nistelrooij heeft namelijk bijna tien jaar lang (1998 tot 2008) met ziel en zaligheid gevochten in naam van de Nederlandse leeuw. Niemand was trotser met of gretiger in het Oranje-shirt. Helaas leverden die inspanningen geen prijzen op en kwam hij soms niet optimaal uit de verf, dat had vele redenen. Het was bijvoorbeeld geen geheim dat Marco van Basten niet bepaald een Van Nistelrooij-fan was. Van Basten had, met zijn voorliefde voor sprankelend natuurtalent, eigenlijk niet veel met de vakman in het vijandelijke strafschopgebied.

Dat is het nu juist: Van Nistelrooij is een vakman. Hij kent de kneepjes van het spitsenvak en leest het spel als geen ander. Hij weet waar de bal zal vallen en hoe hij zijn voet er tegen moet zetten om te scoren. Daarnaast weet hij, te allen tijde, blindelings waar de goal en de keeper zich bevinden. Over deze kwaliteiten beschikt Klaas-Jan Huntelaar ook, maar hij is nog lang niet zo door de wol geverfd. Van Nistelrooij tezamen met Huntelaar lijken de ideale mannen om in Zuid-Afrika als breekijzer te dienen, wanneer het mooie voetbal even niet wil vlotten. Laat de vijandelijke zestien bevolken door deze twee killers en de tegenstander doet het bij voorbaat in de broek.

De roep om een andere verloren zoon, die eveneens bedankt heeft na het EK in de Alpenlanden, blijft daarentegen onverminderd groot. Edwin van der Sar, eveneens een echte vakman, maar dan aan de andere kant van het speelveld, mag zonder wenkbrauwen te doen fronsen terugkeren. Voor hem geen pek en veren, nee hij is geenszins een verrader in de ogen van het Nederlandse voetbalpubliek. Als ‘Sar’ terug wil komen dan moet Maarten Stekelenburg onherroepelijk wijken. Dat hij oorden als Skopje en Reykjavik heeft afgezwoegd voor het halen van Zuid-Afrika is dan, in tegenstelling tot de situatie Van Nistelrooij, weer even niet relevant. In Nederland meten we schijnbaar met twee maten.

Bert van Marwijk zal aanstaande donderdag aanwezig zijn in het Philips-stadion. Daar gaat hij de vorm van de 33-jarige spits taxeren. Eigenlijk een formaliteit, want Van Marwijk heeft een fitte Van Nistelrooij al lang en breed opgenomen in zijn virtuele WK-selectie. Van Marwijk is namelijk verre van objectief wanneer het aankomt op de spits. Zijn schoonzoon en aanvoerder zal hem al meerdere malen aan de familiaire eettafel hebben ingefluisterd hoe belangrijk Van Nistelrooij kan zijn op het aanstaande WK. Mark van Bommel hoeft dat eigenlijk niet te doen, want Van Marwijk is een echte resultaattrainer. Hij heeft lak aan mooi voetbal en is verre van een idealistische voetbaldromer, zoals Van Basten dat wel was.

Van Marwijk is zich ervan bewust dat hij de mooiste baan in heel Nederland heeft en wil die baan zolang mogelijk behouden. Van Nistelrooij is een middel dat baanbehoud (halen van minimaal de kwartfinale) mede kan afdwingen door zijn vak (scoren) uit te oefenen op het WK. Bert heeft ten overstaan van de zestien miljoen bondscoaches nog wel een plausibel motief nodig om hem te selecteren. Dat motief was er al bijna na het afgelopen weekend, maar zal aanstaande donderdag door de hoofdrolspeler met zijn voeten onderstreept worden.

In de avond van 18 februari gaat Ruud van Nistelrooij, met pijn in het hart, zijn oude liefde offeren voor het ultieme doel; nog één keer vlammen op het WK. De realistische PSV-fans, wetende dat een eindoverwinning in de Europa League met clubs als Liverpool, Juventus en Valencia toch niet in de sterren staat, zullen voor deze ene keer de andere kant opkijken. Van Nistelrooij mag wat mij betreft zeker (doch ietwat ingetogen) juichen bij zijn doelpunten; hij is PSV en de fans namelijk niets schuldig. De fans zijn Ruud op hun beurt weer wel wat verschuldigd: een hartverwarmende ontvangst.

Kwaliteitsbeoordeling:
Totaal 39 stemmen.
Je kunt stemmen als je een reactie hebt gegeven.

Gerelateerd

Meer sportnieuws

90 reacties (laatste reactie door proevomaster)

Proevomaster,

Geweldig stuk.
Proficiat, dit is jouw Magnus Opus wat mij betreft.
Niets op aan te merken, en respect.

Mooi stukje.
Ik neem aan als reactie op Busted.
Ik hang een beetje tussen jullie twee in als het om mijn mening gaat.
Aan de ene kant vind ik dat voorbij voorbij is en dat hoe je ook heten mag het hele proces bij het Wereldkampioen worden hoort. Dus ook de kwalificatie!
Aan de andere kant is de kans met Van Nistelrooij en Van der Sar wel wat groter op misschien wel die Wk-titel! Toch vraag ik me af hoeveel groter want Huntelaar en Stekelenburg zijn duidelijk gegroeid sinds 2008.
Verder had RvN niet een precies een helft nodig maar zelfs nog minder! Een klein half uurtje volgens mij.
4 sterren
Ik maak mijn zinnen niet af zie ik.

15 februari 2010 om 15:57

@ Kasper90; Vind je dit ook als het om Vlaar (in plaats van Ooijer) gaat?

Verder weet ik vrijwel zeker dat Ruud van Nistelrooij donderdag met een staande ovatie zal worden ontvangen in Eindhoven. En ik hoop dat hij kan bewijzen dat hij een absolute meerwaarde is voor het komende WK. Al zie ik dat 2de liever in de bundesliga gebeuren . (ideaal scenario is natuurlijk PSV gaat door en RvN scoort)

15 februari 2010 om 16:02

Dat is natuurlijk iets anders. Vlaar is altijd (mits fit) beschikbaar geweest, maar niet gekozen. RvN en VdS zijn er uitgestapt.

15 februari 2010 om 16:08

Dat is waar, maar je zegt: "dat hoe je ook heten mag het hele proces bij het Wereldkampioen worden hoort. Dus ook de kwalificatie!" Dat heeft Vlaar net zo min meegemaakt als Rvn. Daarbij nog eens aangetekend dat RvN spijt heeft betuigd van het feit dat hij zich toen heeft afgemeld.

Mijn persoonlijke mening is dat de beste spelers mee moeten, ongeacht wat de reden was dat ze geen kwalificaties hebben gespeeld.

15 februari 2010 om 16:12

Niet zozeer bedoeld naar Rvn, maar: spijt mn reet.
Je kan er de klok op gelijk zetten!!! Iedereen wil naar het Wk, het is hetgeen waarom je voetballer bent geworden!

15 februari 2010 om 16:19

Oke, dat is waar. Maar buiten dat? Vlaar heeft net zo veel kwalificatiewedstrijden gespeeld als Van Nistelrooij. En volgens jouw redenatie zou je dan niet mee mogen, ik quote nogmaals: "dat hoe je ook heten mag het hele proces bij het Wereldkampioen worden hoort. Dus ook de kwalificatie!"

Maar goed dat kan je overtuiging zijn. Ik zie gewoon graag de beste Nederlandse voetballers in Zuid Afrika. En mits RvN 'vormbehoud' toont bij HSV hoort hij daar in mijn ogen bij. En dan is het met de redenatie geen kwalificatie ook geen WK wat mij betreft: mn reet!

15 februari 2010 om 16:04

Inderdaad deels als reactie op het stuk van Busted. Dat terwijl ik je nog had afgeraden om columns te schrijven in reactie op andere columns. Daar kom ik bij deze dan maar op terug.
In mijn ogen is het niet Van Nistelrooij OF Huntelaar. Je kunt ze, als de nood aan de man is, zelfs met zijn tweeën opstellen. Dan heb je twee dodelijke spitsen, maar dat past niet bepaald in de Nederlandse voetbalfilosofie. Sowieso zou ik ze allebei selecteren. Ik vind Kuijt namelijk absoluut geen centrumspits meer. Die man speelt al jaren op een andere positie; hij is geen specialist. Van Persie kan daarentegen zeker wel heel goed in de spits, maar die man is meerdere plekken inzetbaar, zoals bekend.

15 februari 2010 om 16:07

Dat is waar.
Maar stel Van Marijk neemt Ruud mee maar zet hem op de bank ten favoure van Klaas dan zit het toch ook niet helemaal lekker. Als je iemand terugroept/vraagt dan moet hij ook echt van grote waarde zijn en niet een half uurtje invallen (al scoort hij bij HSV dan wel twee keer ).
En ja jij hebt denk ik iets meer tijd voor je reactie genomen. Ik was te haastig

15 februari 2010 om 16:12

Het is nu geen terugvragen aangezien hij zelf heeft gezegd dat hij beschikbaar is. De beste 23 (toch?) moeten gewoon mee, natuurlijk wel uitgebalanceerd per positie (anders komen we opdagen zonder verdedigers :P ).

Maar ik snap je punt, maar ik denk dat RvN professioneel genoeg is om op de bank te gaan zitten als de bondscoach dat vraagt. (om tactische redenen / omdat anderen beter zijn dan hij)

Edit: Ik lees het nu terug, en het is hoe je terugvragen definieert.

15 februari 2010 om 16:16

Ruud is een ander iemand dan bijvoorbeeld Clarence Seedorf. Als je laatstgenoemde op de bank zet, gaat het mis in een groep. Die man heeft het charisma van een wereldleider, dat maakt een plaats op de bank voor hem vreemd en doet de verhoudingen geen goed. Bij Ruud is het een ander verhaal. Dat is gewoon een hele normale man. Hij heeft geen sterallures en zou een rol als reserve accepteren (hoe moeilijk ook). Daarentegen is er geen enkele reserve die goedgemutst op de bank gaat ziten.
Huntelaar en/of Van Persie kan/kunnen ook tijdens een toernooi geblesseerd raken. Je moet als bondscoach uitsluiten dat je achteraf spijt krijgt van keuzes die om verkeerde redenen zijn genomen.

15 februari 2010 om 16:22

Ik bedoel niet in de groep maar naar daarbuiten.
Als Ruud en Edwin meegaan is Van Marwijk verplicht hen in de basis te zetten naar buiten toe. En metname naar Velthuizen/vorm en Koevermans(?) toe.
Als Van Marwijk zegt: Ja sorry Piet/michel/danny, jullie mogen niet mee als reserve want Ruud en Edwin heb zich toch weer beschikbaar gesteld en ik heb hun liever als reserve.' Dan zou ik het echt niet kunnen pikken

15 februari 2010 om 16:30

Reserves gaan toch zeker niet mee om het vliegtuig maar vol genoeg te krijgen?

Stel Stekelenburg raakt geblesseerd, dan zie ik toch liever Van der Sar als back up. Zeker als de andere alternatieven met alle respect Velthuizen en Vorm zijn.

Hetzelfde geld in mindere mate (omdat we meer alternatieven hebben voor de spitspositie) voor Van Nistelrooij,

Als we zo denken kunnen we net zo goed 11 spelers mee nemen..

Moet PSV er maar voor zorgen dat hij gewoon niet scoort, dan hoeft hij zelfs niet te juichen

goed stukje wel, leest aardig weg.. ben het niet overal mee eens maar dat maakt niet uiti

Het was weer ouderwets sterk Proevo, geen verder commentaar benodigd

Edit: Oke, een klein beetje dan.. In tegenstelling tot jouw bekende schrijfstijl, is de laatste alinea niet geheel lekker geschreven. Ik kan het echter niet helemaal goed onderbouwen, maar het hapert gewoon ( kan ook aan mijn leeskunsten liggen ).

Mierenneukerij 1e klas, maar het heeft dan ook geen invloed op mijn beoordeling. 5 sterren

Ps: Het valt me wel op dat je vaak stukken schrijft waar je zo doorheen bent. Het leest allemaal heerlijk en soepel, maar ik zou toch ook graag eens een stuk hebben met een diepere boodschap, een onderliggend verhaal die je tussen de regels moet doorlezen. Eentje waar je zeg maar, over na moet denken voordat je het allemaal begrijpt. Misschien een uitdaging voor volgende keer?

Goed stuk,goed geschreven,lekker strak en duidelijk!

15 februari 2010 om 16:34

En je geeft 1 ster? Dat begrijp ik dan weer niet.

Leest lekker vlot weg, ik ben het niet met je eens, maar dat hoeft niet, ik ben namelijk van mening dat als je de fiets niet wilt maken, het niet raar is dat je ook niet mag fietsen.

15 februari 2010 om 20:20

Waarschijnlijk een foutje.

On:
Mooi verhaal. Lekker om te lezen. Hopelijk neemt Van Marwijk hem mee. Van mijn part hoeft hij niet elke wedstrijd te spelen. Maar hij kan altijd nog de andere jongens inspireren.

Ik vind het ook een goed stuk en ben het ook nog eens met je eens...maar... het is niet te hopen dat Van Nistelrooij daadwerkelijk aanstaande donderdag loopt te juichen in het PSV stadion met Bert van Marwijk op de tribune. Dat moet er potsierlijk uitzien, terwijl HSV thuis in Hamburg tegen PSV speelt...

15 februari 2010 om 16:27

Helemaal gelijk. Een behoorlijke stommiteit. Voortaan moet ik mijn stukken toch echt ook inhoudelijk (naast tekstueel) nog eens heel goed nakijken. Het zou er inderdaad bijzonder potsierlijk uitzien (mooi verwoord trouwens).

Hehe wat moet jij afgelopen zaterdag opgetogen zijn geweest en met een hoog ''zie-je-wel gehalte'' terug gedacht hebben aan de column van Busted, toen je hoorde dat hij 2x gescoord heeft.

Toch ben ik er nog niet over uit wat ik er van moet denken. Iemand bedankt, ziet zijn land maandelijks oefeninterlands en kwalificatiewedstrijden spelen, reageert hier niet op... maar staat vooraan als het WK in zicht komt. Zo komt het tenminste op mij over. Ik lieg niet als ik zeg dat ik wel had verwacht dat Van Nistelrooij terug zou komen op zijn besluit als het WK eenmaal dichtbij is... zo zijn voetballers (mensen) nou eenmaal.
Behalve zijn uitzonderlijke klasse, is het enige argument dat men kan aanhalen om ruud bij de selectie te voegen dat hij krediet heeft opgebouwd. Zijn status. Maar zou het niet veel eerlijker zijn om andere spelers de kans te geven eenzelfde status op te bouwen? Spelers die niet bedankt hebben en de ondankbare wedstrijden in alle uithoeken van Europa gespeeld hebben. Wat voor signaal zou dit zijn naar de rest van de groep? Ik weet het echt niet hoor. Ik kan me vinden in jouw stelling, maar ook zeker in die van Busted.

Overigens ben ik er wel voor om dit fenomeen, wat in de toekomst nog veel vaker gaat voorkomen, te vermijden door een regeling te treffen voor de oudere sterspelers. Wat mij betreft mogen spelers als Van Nistelrooij en Van der Sar in goed overleg wat meer speling krijgen met betrekking tot de interlands die zij wel willen spelen en welke niet. Het is voor hen fysiek erg moeilijk om 2x per week in een topcompetitie te presteren om vervolgens ook nog alle kwalificatie en oefenwedstrijden te volgen. Je zou met hen van te voren een schema kunnen maken, wanneer zij wel tot de wedstrijd selectie horen en wanneer niet (bijv. met de clubschema erbij... of alleen alle thuiswedstrijden spelen... iets in die trant). Zo voorkom je ook een slecht signaal naar andere spelers. Maar dan moet dit wel structureel zijn, en niet alleen voor Van Nistelrooij.

(wat mij betreft speelt Van Persie ook geen 1 kwalificatiewedstrijd of oefeninterland meer... maar dat zeg ik dan als arsenalfan)

15 februari 2010 om 16:34

Je zegt zoals gewoonlijk weer een hoop zinnige dingen, vooral wat je in je 2de deel zegt kan ik me erg in vinden.

Maar

"behalve zijn uitzonderlijke klasse" Zijn er nou echt andere argumenten nodig om iemand mee te nemen naar een WK?

15 februari 2010 om 16:41

Wel als iemand heeft bedankt denk ik. Helemaal als je ook nog eens andere spelers hebt van uitzonderlijke klasse (al is dit een hypocriete opmerking).

15 februari 2010 om 16:51

Oke, er kunnen wel argumenten zijn om iemand van "uitzonderlijke klasse" niet mee te nemen. Bijvoorbeeld omdat hij bedankt heeft, of omdat hij niet in de groep past, of omdat er nog betere spelers zijn, of omdat hij te goed is voor de bank. Ik zeg niet dat het goede argumenten zijn, maar het zijn wel argumenten.

Maar meer argumenten voor het meenemen zijn er in mijn ogen niet nodig. Voor mij is het: Hij is een speler van uitzonderlijke klasse. Punt.

15 februari 2010 om 17:04

Ja maar het is een ondankbare lange (vaak voorspelbare) weg die je bewandelt, alvorens je op een eindtoernooi terecht komt. Ruud heeft er voor gekozen deze weg niet te bewandelen.

Hij had gedurende de kwalificatieperiode ook terug kunnen komen op zijn besluit, logischerwijs kriebelde het toen niet. Hij weet als geen ander dat het spelen van een kwalificatiewedstrijd eerder een last is dan een lust. Maar hij weet ook als geen ander dat, wanneer het eindelijk zo ver is, je gek wordt van de kriebels. Het gevoel was er misschien nog niet de afgelopen 1,5 jaar... maar zijn verstand moet hem toch verteld hebben dat hij in 2010 spijt zou krijgen van zijn besluit. Ik kan me in ieder geval niet voorstellen dat hij van zichzelf heeft gedacht dat hij in 2010 niet verleid zou worden tot deelname.

15 februari 2010 om 17:35

Ik begrijp je redenatie heel goed, en waarschijnlijk heb je nog gelijk ook. En ik snap ook dat het zeer vervelend is voor de voetballers die eventueel afvallen als VdS en RvN meegaan.

Maar om eerlijk te zijn heb ik er gewoon keihard schijt aan :P. Wat mij betreft hadden we jong oranje naar Skopje en Reykjavik gestuurd. Het gaat mij erom dat de beste 23 op het WK spelen.

15 februari 2010 om 16:39

Haha inderdaad, misschien gaat Wenger Van Persie overtuigen om ook maar tijdelijk te bedanken voor het Nederlands elftal na het komende WK, tot ongeveer 1 mei 2012, vanaf die datum is hij weer volledig beschikbaar!

Oké het is een geen gemakkelijk punt, maar inderdaad het fysieke aspect speelt een rol. We hoeven zeker niet te twijfelen aan de commitment van Van Nistelrooij of Van der Sar. Die commitment hebben ze in hun afgelopen dienstjaren wel bewezen me dunkt.

Die afspraken zijn niets nieuw. Zo mocht vd Sar in de kwalificatie naar 2008 zelf aangeven wanneer hij wel of niet wilde/kon spelen. Maar om regels op papier te zetten vind ik wat ver gaan. Het is aan de bondscoach wat hij met een bepaalde situatie doet. Van Marwijk zwaait nu eenmaal met de scepter.

15 februari 2010 om 16:54

Het hoeft ook niet op papier, maar het moet meer gangbaar worden. Zo ver ik weet is de regeling met Vdsar echt uitzonderlijk en was dit noodgedwongen omdat het gat tussen hem en de 2e keeper ontzettend groot was. Als we deze regeling stelselmatig gaan toepassen creeer je een enorm draagvlak (terwijl het nu echt een discussiepunt is) en zal het ook door medespelers geaccepteerd worden. Hiermee geef je tenminste ook een duidelijke waarde aan het begrip ''status''.
.
Hehe tja, Van Persie heeft nu 2x driekwart seizoen moeten missen vanwege een blessure die hij is opgelopen bij het Nederlands elftal. Dit komt zijn cariere gewoon niet ten goede. Zeker dit seizoen waarin hij echt door leek te breken als wereldspeler. Maar ja, lekker naief om te denken dat een vriendschappelijke wedstrijd met Italie (!!!), vriendschappelijk is.

Ik denk zelf ook dat Van Marwijk al heeft besloten of die mee gaat of niet. Nu nog een goed motief. En hopelijk doet hij dat op basis van komende wedstrijd, zodat alle speculatie verdwijnt.
In mijn opinie moet hij mee, als breekijzer(of basisklant) is hij de spits die in elk team past.

”de kans is aanwezig dat het Nederlandse voetbalpubliek aanstaande donderdag een niet-juichende doelpuntenmaker gaat zien in het Philips-stadion. Ruud van Nistelrooij keert dan na bijna negen jaar terug in Eindhoven: niet als Messias maar om PSV aan flarden te schieten”

”bert van Marwijk zal aanstaande donderdag aanwezig zijn in het Philips-stadion. Daar gaat hij de vorm van de 33-jarige spits taxeren”

Dit klopt allemaal niet proevomaster, aanstaande donderdag wordt er eerst uit gespeeld tegen HSV dus niet in het Philips Stadion..

Verder wel een redelijk stuk, wel jammer dat je ook over andere speler begint telkens. Ik vind Ruud wel een verrader want hij had beloofd terug te keren naar PSV en dat doet hij niet. Dus het is te hopen dat hij niet gaat scoren.

15 februari 2010 om 16:36

Wat een onzin, hij is toch nog niet gestopt met voetbal? Hij kan toch nog altijd terugkeren?

15 februari 2010 om 16:40

Nee, hij is nu 33 jaar en het was een goed moment geweest om terug te keren naar Psv. Het niveau HSV of PSV zal elkaar niet veel ontlopen, alleen de Duitse competitie is misschien wat sterker. Maar het is gewoon duidelijk dat hij voor het geld heeft gekozen en dat vindt ik jammer na de gemaakte afspraken richting Harrie van Raaij. Over een paar jaar is hij te oud en hebben we hem echt niet meer nodig.

16 februari 2010 om 16:46

Voor het geld heeft gekozen? Van Nistelrooy heeft bijna 2 jaar niet kunnen spelen en kiest er met deze zet voor om nog op topniveau te kunnen voetballen, want dat zat er niet meer in bij Real Madrid. En zeg nou eerlijk, de Duitse competitie is 'misschien wat sterker', is toch wel een understatement. (geld, bezoekersaantallen etc. tonen dit ook aan) Ik vind het ook jammer dat hij niet terug in de Nederlandse competitie is, maar je kan niet beweren dat je nu al weet dat Ruud in de toekomst onnodig zal zijn voor Psv. Misschien heeft hij wel een tweede (hetzij derde) adem gevonden, we shall see.

On: Leuk stuk om te lezen en ik denk dat het gros van de mensen zich ook in deze uitlatingen kan vinden. Ik persoonlijk geef ook de voorkeur aan effectiviteit boven attractiviteit.

15 februari 2010 om 16:46

@tompsv

Van Nistelrooij zal de komende twee seizoenen voor HSV spelen. Dat houdt in dat, als PSV zich op de juiste manier opsteld en hem ook wil inlijven, hij op zijn 35ste in het najaar van 2011 voor PSV kan gaan spelen. Dan hoeft hij nog helemaal niet te versleten te zijn. Die man is hartstikke ambitieus en nog lang niet uitgeblust. Misschien wordt hij dan wel de opvolger van Toivonen, die naar een absolute topclub vertrekt? Je weet het niet.
Daarnaast weet jij niet precies hoe het komt dat PSV Van Nistelrooij niet heeft aangetrokken. Het schijnt zo te zijn dat het te maken heeft met de breuk met Lemic, die weer banden heeft met Roger Linse. Althans dat liet Van Raaij doorschemeren. Dat je hem een verrader noemt, vind ik 'psv-fan-onwaardig'.

15 februari 2010 om 16:55

Dat weet ik wel want dat artikel in de NRC heb ik ook gelezen en bij SV hadden ze het daar ook nog over. En iedereen mag toch zijn mening hebben over iets dus dat je dan zegt dat je dat psv-fan onwaardig vindt is onzin. Ik denk dat als hij 35 jaar is niks meer toevoegt aan Psv. Dit was het juiste moment, oke misschien is verrader iets te overdreven maar vindt het zeker niet leuk dat hij HSV boven PSV verkiest. Rutten had ook nog naar Ruud geinformeerd in de zomer dus we hebben wel een poging gewaagt. Mja geld wordt steeds belangrijker in de voetballerij, dat zie je maar weer met dit voorbeeld.

Een dikke proficiat. Dit is nou een 10 met een hele grote griffel!

Er staat een foutje in, ze spelen niet komende Donderdag in het Philips Stadion, maar de 25e.
Desondanks toch 5 sterren voor het mooie stuk. :D

17 februari 2010 om 15:51

Ik hoop inderdaad dat ik niet voor niets in Hamburg ben aanstaande donderdag...

Een oorwassing gun ik Fred Rutten allerminst; hij wil aan Duitsland laten zien toch wat in zijn mars te hebben. Nee, ik gun het Ruuds Nederlandse criticasters.

Lees ik nou goed, maar je hoopt dat Ruud scoort om de criticasters de mond te snoeren ? Sorry, maar dat noem ik psv-fan-onwaardig. Geen enkele speler is groter dan de club.

15 februari 2010 om 17:07

Hij hoopt gewoon dat PSV 3-5 wint... maar dat Ruud wel 3x scoort. Dat heb ik ook zo vaak, vrij menselijk. Als Arsenal tegen Barcelona moet, hoop ik dat Henry 10 goals maakt... maar dat wij er 1 meer maken zodat we door gaan.

15 februari 2010 om 17:25

zo kan je het ook beredeneren maar ik denk eerder dat hij bedoeld, dat PSV toch de EL niet kan winnen omdat er nog veel betere ploegen inzitten (ben ik het mee eens maar ik denk toch dat we een kansje maken (rasoptimist). En als PSV er dan toch uit moet heeft hij het liever tegen HSV en dat ruud ons naar flarden schiet als dat bijv liverpool ons er uit knalt.

Verrader is misschien ook een groot woord Proevo. Maar moet zeggen dat ik wel een beetje hetzelfde gevoel had als Tompsv. Wat HSV is nou groter/beter als Psv. Ik weet dat ik door een gekleurde bril heen kijk maar vind het zeer jammer. Zeker omdat hij zelf heeft toegegeven aan het begin van dit seizoen te zijn gepolst door PSV voor een terugkeer. En dan zeggen dat ze in de winter niet zijn geweest en er dus geen keuze was vind ik wat zwak. Omdat hij zeker wist dat er wel interesse was.
Ruud is een held voor mij en zal ik hem nooit uitfluiten. Maar blijf toch een beetje een zure smaak er aan over houden.

Verder een prima stuk waar ik 5 sterren voor geef. Ben het ook helemaal met je eens dat ie mee moet. Al is het wel lullige voor de andere spelers. Maarja is topsport he, beste spelen.

Erg goed stuk weer, hoog niveau en goede inhoud. Nou wil het me nog wel eens irriteren dat veel Psv supporters Ruud claimen als kind van hun club terwijl die dat niet is maar neemt niet weg dat hij natuurlijk wel 2/3 jaar voor Psv heeft gespeeld. Vind sowieso dat die wel gewoon kan juichen tegen Psv, zolang heeft die er nou ook weer niet gevoetbald.
Ik zou zeggen neem Ruud mee naar het WK maar dat betekend niet dat die een basisplaats krijgt, die is namelijk weggelegd voor Van Persie in de spits als je het mij vraagt.

15 februari 2010 om 17:53

Ach ja zoiets houdt je toch altijd. Ik bedoel Ajax fans kiezen eerder de kant van Huntelaar, PSV fans kiezen eerder de kant van Rvn. Daarbij ben ik van mening dat RvN meer PSV is dan Huntelaar Ajax is. Daarbij komt ook nog eens dat RvN een echte Brabantse jongen is.

Hoe je het ook ziet, de meeste PSV fans hebben gewoon ontzettend veel respect voor Rvn, en hij is dan ook ontzettend populair in Eindhoven.

Maar zeg nou zelf, zou het niet het precies hetzelfde gaan als hij 2/3 seizoenen bij Ajax had gespeeld en voor een recordbedrag zou vertrekken?

15 februari 2010 om 23:45

Ik snap je punt maar ik houd een heel duidelijk onderscheidt tussen echt jongens van Ajax en aangekochte spelers. Huntelaar geeft mij niet hetzelfde gevoel als Van der Vaart of Sneijder. Ik zie Huntelaar ook niet als een ajacied waar ik dat bij Van der Vaart wel doe. De enige uitzondering is voor mij Suarez, dat vind Ajax' grootste held sinds Chivu.

16 februari 2010 om 00:32

En die speelt dus net zo lang bij Ajax als dat RvN bij PSV heeft gespeeld. Daarbij is Van Nistelrooij ook nog eens een Brabander en is Van Nistelrooij de speler waar het meeste geld voor is betaald (verkoop) in de historie van de Eredivisie.

(En daarbij hebben wij nou eenmaal minder zelf opgeleide spelers als Ajax waar we zo trots op kunnen, helaas maar waar..)

Op zich heb je een punt Tristan alleen Ruud is wel groot geworden bij Psv. Daarbij heeft ie belooft ooit terug te keren. Dus daar hoop je dan nog op natuurlijk.
En ik hoor altijd zat ajaxcieden zeggen dat huntelaar een echte ajaxcied is. Dus denk dat het wel bij alle clubs gebeurt...

Heerlijk stuk, leest prima weg.

Ruud van Nistelrooij heeft zijn dienst voor PSV al bewijzen en ik ben ook van mening dat hij gewoon moet juichen als hij scoort. Je bent blij dat je scoort of je bent het niet. Ik snap dat het voor voetballers een vorm van respect is naar de oude club, maar toch vind ik het niet nodig.

Verder een goed stuk!

Mijn enige argument tegen van Nistelrooij is dat er nu een dermate talentvolle groep(qua aanvallers) is van 24 tot 27 jarige dat zij de kans moeten hebben en vertrouwen moeten krijgen om de cyclus van dit WK en daarna EK en WK te schitteren. De toegevoegde waarde van van Nistelrooij is mijn inziens niet van dusdanige waarde dat een van Persie of Huntelaar moet wijken. Dit komt ook mede door het feit dat van Nistelrooij in Oranje nooit optimaal gepresteerd heeft en kon laten zien wat hij in clubverband deed.

Verder verwacht ik wel dat van Nistelrooij er dit seizoen gewoon 15 in gaan schieten bij Hsv. Echter blijft mijn argument dan volkomen legitiem.

15 februari 2010 om 20:55

Je hebt het nu over de plek van Huntelaar of Van Persie, maar er zijn 8 plekken voor de voorste 4 posities;

Robben, Van Persie, Kuyt, Sneijder, Van der Vaart (dat lijken mij zekerheidjes). Dan Elia. Zitten we op 6. Huntelaar, Van Nistelrooij en dan kom ik op 8.

Of vergeet ik nu iemand?

Daarbij is je argument niet echt legitiem. Als Van Nistelrooij nu bij HSV bewijst dat ie beter is dan het alternatief, moeten we hem dan niet selecteren? Met het oog op de toekomst? Op een EK selecteren met het oog op de toekomst vind ik persoonlijk al onzin. Maar op een WK, dat is toch het hoogste van het hoogste. We willen in Nederland altijd maar verjongen, maar ervaring is nodig om prijzen te winnen. Een nationaal elftal (tegen over een club) hoeft geen jonge talentvolle spelers te bevatten om de continuïteit te waarborgen..

Als je op deze manier redeneert, kan je over 4 jaar zeggen over de spelers die nu 27/28 zijn, die nemen we niet mee met het oog op de toekomst.

Gefeliciteerd met wederom een prettig geschreven stuk.
Leest lekker weg, en in deze week natuurlijk voor jou een extra stimulans om zo'n stuk neer te zetten.
Niets op aan te merken, van mij de volle score.

Uitstekend stuk, misschien een of twee alineaatjes te lang, want je punt was wel gemaakt, maar niettemin een prachtig stuk. Helemaal mee eens.

De publieke opinie over Van Nistelrooij is in mijn ogen vaak niet objectief, zeker op dit forum. Een voorbeeld: na Nederland - Frankrijk op het afgelopen WK las ik zeer veel reacties van mensen die Van Nistelrooij matig vonden spelen. Hij had toevallig niet gescoord en geen directe assist, dat klopt, maar hij was weergaloos. Met afstand de beste man van het veld samen met Sneijder. Maar ja, het is Ruud he, een fenomeen, maar je moet er wel voor open staan.

Je schrijft weer fantastisch!!!!
Inhoudelijk niet overal met je eens maar dat hoeft ook zeer zeker niet.
Kijk nu al uit naar je volgende column!

een heel goed stuk hoewel ik het niet helemaal met je eens ben. ik vind dat je van Nistelrooy en van der Sar niet met elkaar kunt meten, dus vind ik niet dat er in Nederland in 2 maten word gemeten. Van der Sar is namelijk verre weg de beste keeper van Nederland op dit moment , en een van de beste ter wereld. Van Nistelrooy is een goede spits , maar Huntelaar , Van Persie en Kuyt zijn ook goede spitsen, van min of meer hetzelfde niveau. Ik denk dat het een wereld van verschil is met Van de Sar in het doel , en dat als Ruud in de spits staat dit absoluut niet veel verschilt dan met Van Persie of Kuyt.

Veder vind ik de sneer richting van Marwijk niet nodig. Onze bondscoach is zelf verstandig genoeg om de beste opstelling te maken , en ik denk dat Bert dat beter kan dan alle Johan Derksens hier op voetbalzone. Ik vertrouw Van Marwijk in het maken van zijn keuzes , ook al zou ik er niet altijd achter staan. Het van bommel verhaal kent inmiddels iedereen , en al schiet van Bommel er voor de rest van het seizoen 10 in , en speelt hij als beste van Bayern , dan zal zijn selectie nog atlijd discutabel zijn. Zoals ik al zij , goed stuk , 4/5

16 februari 2010 om 00:35

Dat de ene onmisbaarder is dan de ander, maakt voor de ethiek van de beslissing natuurlijk geen ene *piep* uit.

16 februari 2010 om 01:00

Ik snap niet waarom Van Marwijk zou moeten kiezen voor van Nistelrooy , als Kuyt en Van Persie beter presteren. Ruud heeft dit seizoen nog nauwlijks gespeeld, en het feit dat hij in 1 helft tegen Stuttgard beslissend is en 2 goals scoort maakt niet dat hij een goed seizoen heeft. Kuyt en van Persie (voor de blesure ) hebben meer laten zien dan van Nistelrooy. Als Kuyt en van Persie even goed functioneren in de spits of zelfs beter , waarom van Nistelrooy in de basis ? Voor van de Sar is de rede duidelijk , hij presteert in (na mijn mening ) sterkste competitie in Europa zeer goed. Met alle respect voor vorm , veldhuizen en stekelenburg , maar van de Sar is gewoon een klasse beter, waardoor van der Sar in de basis Oranje thuis hoort en je bij van Nistelrooy je vraagtekens kan zetten

16 februari 2010 om 09:43

Je kan er inderdaad over discussiëren OF van Nistelrooij een toevoeging is aan de selectie. Daarvoor moet hij nu eerst bij HSV vormbehoud tonen, dat is zeker waar. Maar zijn selectie hoeft niet ten koste te gaan van Kuyt, Van Persie of Huntelaar. In mijn ogen kan van Marwijk voor de voorste 4 posities 8 man meenemen;

Robben, Van Persie, Kuyt, Sneijder, Van der Vaart (dat lijken mij zekerheidjes). Dan Elia. Zitten we op 6. Huntelaar, Van Nistelrooij en dan kom ik op 8.

Of vergeet ik nu iemand?

16 februari 2010 om 12:36

Sneijder en van der Vaart zijn aanvallende middevelders, dus die hoef je niet als aanvallers te reken. Maar de 6 die over blijven lijken me uitstekend.
ik zou voor de volgende selectie gaan :

stekelenburg
van de Sar ( als hij mee wil)
Veldhuizen of Vorm

Boularouz
Mathijsen
Heitinga
Vlaar
Van der Wiel
Gio
Emanuelson

Engelaaar
De Zeeuw
Van der Vaart
Sneijder
Afellay
De jong
Van Bommel

Elia
Robben
Van Persie
Kuyt
Huntelaar
Van Nistelrooy

Ik denk dat dit ongeveer de selectie word , kan zijn dat ik er een aantal ben vergeten.

16 februari 2010 om 13:25

Ik had er 8 gepakt voor die 4 posities omdat Nederland naar alle waarschijnlijkheid met 4 aanvallend ingestelde spelers gaat spelen, 2 controlerende middenvelders en 4 verdedigers. Maar ik kan uit je reactie dus concluderen dat je het met me eens bent dat RvN mee kan zonder dat dit tenkoste gaat van Huntelaar of Van Persie?

Je zou aan 9 aanvallende spelers kunnen denken als je 7 verdedigers meeneemt. 7 verdedigers kan prima aangezien de meeste nederlandse RV ook CV kunnen spelen, en een aantal ook andersom. Dan zou bijvoorbeeld Affelay ook meekunnen.

Verder denk ik niet dat Bouhlarouz en Emanuelson meegaan, ook betwijfel ik of Engelaar meegaat. Gezien het selectieverleden van van Marwijk denk ik dat Ooijer, Braafheid en Schaars meer kans maken op die posities

17 februari 2010 om 12:35

Ja , ik vind het prima als Ruud mee gaat , dat is de beslissing van de bondscoach, maar ik zie het mee gaan van Van Nistelrooy niet per defenitie als succes , terwijl ik denk dat als van der Sar mee gaat dat wel het geval is.

Affelay had ik erbij zitten , die presteert heel goed , dus die kunnen we zekker goed gebruiken.

Over sommige spelers had ik zelf ook wat vraagtekens, zoals Bouhlarouz en Emanuelson. Ik zat nog te denken aan Melchiot . Braafheid is op zich goed genoeg om mee te gaan alleen zit op de bank.
ik denk niet dat Ooijer van meerwaarde kan zijn, hij presteert bovendien niet erg bijzonder. In tegenstelling tot Engelaar die ik goed vind spelen , en die ik liever mee zie gaan daan Mendes da Silva of Schaars

Mooi stuk proevomaster.

De discussie rond het niet of wel selecteren van spelers die niet de kwalificatiewedstrijden hebben gespeeld doet mij denken aan het EK 96 in Engeland.
De Telegraaf had destijds levengroot op haar voorpagina "jordi Cruijf kiest voor Nederland". Ook Richard Witschge werd destijds door de media naar voren gebracht. Beide heren hadden de vermoeiende kwalificatie reeks( 2e achter Tjechie, extra wedstrijd tegen Ierland) niet meegemaakt.

Ruud en Edwin zijn wereldklasse spelers. Op het laatste EK waren zij één van de weinige die geen wedstrijd hebben verzaakt. Tegen Rusland waren zij het ( ook Nigel de Jong) die de ploeg op sleeptouw nam. Als zij niet meegaan hebben wij alleen Nigel de Jong die potten breekt.

16 februari 2010 om 08:57

Goed voorbeeld over Cruijff en Witschge. Alleen hadden die twee niet 'bedankt' voor Oranje, zoals Van Nistelrooij en Van der Sar dat wel hebben gedaan. Schijnbaar is dat behoorlijk 'not done'. Ik vind ook dat Ruud en Edwin bij de weinigen hoorden die inderdaad niet verzaakten toen het echt spannend werd. Het is te hopen dat ze allebei alsnog meegaan, maar daar ga ik stiekem wel vanuit.

mooi stuk! leest lekker weg!

goeie column, ben het nog eens helemaal met je eens ook.

Fantastisch Stuk!!!

Als je tien sterren kon geven deed ik dat!

super stuk man 10 sterren, hopen dat ruudje niet scroort haha ach als hij maar terug komt naar ehv

geweldig goed stuk proevo ik zat echt met mijn mond open te lezen geweldig. 5 sterren meer kan ik helaas niet geven. anders waren het er 10. goed stuk.

Goeie column proevo! Ik heb me mateloos geergerd aan het Ruud-bashen in die column van Busted. De drijfveren, kwaliteit (mits fit) en oprechtheid van Ruud staan voor mij buiten kijf. Dat laat natuurlijk nog steeds ruimte voor discussie over een mogelijke herselectie voor Oranje, maar dan wel op voetbaltechnische argumenten (net als bij Van der Sar). Vijf sterren.

Geweldig stuk, mooi geschreven. Hulde

Ruud heeft 62 competitie doelpunten gemaakt voor Psv. De man is een held hij verdient een staande ovatie als hij weer terug in Eindhoven keert, ook al speelt hij dan helaas voor Hsv.

Allemaal leuk en aardig die hele discussie over Van Nistelrooij of hij nu wel of niet mee moet. En of hij nu wel een basisplaats moet krijgen of niet. Laat die kerel nu maar eens fit worden en in vorm komen. Knieblessures op zijn leeftijd zijn echt hele vervelende blessures. Kijk naar Ronaldo en Kluivert deze twee topspelers zijn eigenlijk nooit echt op topniveau teruggekomen na een aantal knieblessures en de laatste heeft min of meer zijn carriere moeten beeindigen door die blessures.

Komt hij weer terug en presteert hij goed bij HSV is het natuurlijk logisch dat hij mee wordt genomen naar Zuid-afrika. Huntelaar en Kuyt kunnen bij lange na niet tippen aan het niveau Ruud van Nistelrooij. Wel vind ik dat als Van Persie fit is hij boven Van Nistelrooij een basisplaats moet krijgen. Hij is zoveel talentvoller en kan zoveel meer betekenen voor een elftal dan Van Nistelrooij, dat ik vind dat hij de absolute nummer 1 spits moet zijn in Zuid-afrika.

16 februari 2010 om 15:49

Ik denk niet dat het verval van Kluivert alleen aan zijn blessures toe te schrijven is. Hij was gewoon uitgeblust op een relatieve jonge leeftijd. Daarnaast is Van Nistelrooij niet te vergelijken met Ronaldo en Kluivert. Die twee zijn absolute supertalenten die op basis van met name hun talent tot de wereldtop behoorde. Bij Ruud is het naast talent vooral zijn werklust, mentaliteit en ambitie dat hem zo goed heeft gemaakt. Van Nistelrooij heeft nog steeds honger dat zie je aan alles. Die honger stelt hem wel in staat om die vervelende blessures te overwinnen. Het is gewoon een unieke sportman.

Mooi stukje idd, maar klopt niet helemaal.
Hij komt aanstaande donderdag niet naar Eindhoven, PSV komt naar Hamburg.
Volgende week komt hij pas naar Eindhoven..

Totally agree!

Ik snap echt niet dat mensen lopen te kissebessen over het niet meespelen tijdens de kwalificatie. Mensen, we gaan een WK spelen en niet zoals Busted schreef, Ezelen en voor de rode billetjes. Kom op zeg, het WK is (hoe vreemd dat misschien ook is met al die ellende om je heen) van landsbelang en niet alleen in ons koude, natte en witte kikkerlandje.

Daarnaast moeten we ook niet onderschatten wat voor een status RvN heeft in de wereld en dat kan weleens van belang zijn straks. Doelpunten maken zit in zijn genen en heeft hij al overal laten zien. De man heeft niets meer te bewijzen! Stel je even voor dat je straks vlak voor de wedstrijd de tegenstander bent en je staat in de tunnel te wachten tot je het veld mag betreden. Kijk je eens om je heen naar de tegenstander en zie je daar vervolgens Rvn, Van Persie, Sneijder, Robben, Van der Sar (denk dat hij meegaat, nu hij heeft verlengd) staan. Spelers van wereldklasse! Daarnaast ook nog echte mannen als De Jong, Van Bommel etc...dan krab je je als tegenstander toch wel even achter de oren en loopt je poep je broek in!

Vervolgens loop je het veld op en zie je op de bank van Nederland ook nog eens Huntelaar, Van der Vaart en Kuijt zitten, gebroederlijk naast Stekelenburg, Affelay, De Zeeuw, Vlaar en Bouhlarouz.

Geloof me, die wedstrijd kunnen we schriftelijk afdoen...

En zelfs als je niet met Van Nistelrooij in de basis begint. Die man gaat natuurlijk niet vrolijk op de bank zetten, maar bedenk eens wat dit doet bij tegenstanders als hij invalt. De ene topspits weg, de ander ervoor terug of erbij!!

Verder briljante schrijfstijl, zoals gewoonlijk!

waarom zal die niet mogen juichen het is toch al ... veel jaren geleden

Fantastisch geschreven. Ik moet je nu wel geloven.
Maar ik ben het niet met je eens. Huntelaar en Van Nistelrooij samenspelen??
Nee, die lopen elkaar voor de voeten.\
4 ster.

Helemaal mee eens, maar er zijn wel spelers met clubliefde. Als zij niet willen juichen prima toch? Ik hoop trouwens dat hij donderdag niet vlamt, ik hoop dat Psv doorbekert. Je zegt dat het met tegenstanders als Juventus en Valencia niet kan, maar Feyenoord schakelde ook Inter uit dat toentertijd eerste stond in Italië, Borrusia Dortmund werd ook verslagen de kampioen van Duitsland.

Ruud!
Helemaal met je eens!

Prachtig stuk, helemaal met je eens. Ik geloof nooit dat Ruud het WK aan zich voorbij zal laten gaan, en daarom zal hij de critici met zijn voeten de mond snoeren. Klasse voetballer, de beste.

Mooi geschreven.
Ik als Willem II er, en half Psv-er, ben het volkomen met je eens !
Alleen moet PSV uit spelen tegen HSV en niet thuis vanavond

Kijk opzich is het een mooi en goed geschreven document. Ik begrijp je sympathie voor die man. Daarnaast is hij ook gewoon simpelweg een fenomeen. Dat staat buiten kijf.

Ik snap alleen niet waarom je de "criticasters" van Nistelrooij noemt. Ik heb geen kritiek op hem als persoon. Ik heb geen kritiek op hem als voetballer. Als hij er 5 in schopt donderdag zal ik hem roemen. Daar gaat het mij niet om. Ik heb echter een andere invulling van een bepaalde moraliteit. Als ik iets zeg doe ik het ook gewoon. Ruud heeft gezegd dat hij vanaf toen ging bedanken voor het Nederlands elftal. Hij heeft niet gezegd ik stel me even niet beschikbaar omdat ik het er niet bij kan hebben. Hij heeft niet gezegd nu even niet. Hij zei ik stop als interlandvoetballer. Is prima alleen ik zou mij dan aan mijn woord houden. Eenmaal bedankt is bedankt. (van mij hoeft van Bommel er ook nooit weer in..,, die vond zijn eigen belang belangrijker dan het landsbelang). Ik zeg je woord is je woord. Daar hou ik je aan. Dan hoef je van mij niet terug te komen. En dan helemaal terug komen om even het WK mee te pikken voelt voor mij toch wrang.

Als van Marwijk hem toch selecteert mag dat. Ik zal voor hem juichen. Ik zeg echter dat het tegen mijn gevoel en mijn gevoel voor moraal gaat. Dat mag toch? Hoef je niet zo minderwaardig over die criticasters te doen.

Twijfel tussen de 3 en 4 sterren. Omdat het vrij goed geschreven is maak ik er 4 van.

18 februari 2010 om 13:42

Dit vooral dus omdat ik het respect mis voor mensen die er misschien tegen zijn. Daarnaast mis ik ook zelfkritiek. Noem mij kritisch. Kan er niks aan doen.

18 februari 2010 om 14:43

Ruud van Nistelrooij had het toen misschien inderdaad anders moeten brengen; dus niet dat hij er 'helemaal mee stopt', maar eventueel 'tijdelijk', zoals jij aangeeft. Daar zit iets in, maar hij heeft nooit echt de kans gehad om zich weer beschikbaar te stellen tijdens de kwalificatiereeks. Hij is namelijk voortdurend geblesseerd geweest en heeft sinds augustus 2008 nog geen 10 competitiewedstrijden gespeeld. Daarnaast heeft hij al eerder laten doorschemeren dat een terugkeer wat hem betreft mogelijk is.
Verder kan ik jouw principiële houding wel waarderen, maar soms zijn er uitzonderingen, althans in mijn ogen.

Niet alleen een uitzonderlijk slim maar ook leuk stuk om te lezen. Ik sluit mij aan bij de hierboven verkondigde mening.

5/5

Als ik eerlijk ben, vind ik dit stuk niet zo goed als iedereen hier beweert. Het was leuk om te lezen, ook wel aardig geschreven, het middenstuk stond wel totaal los van de inleiding en het slot, ik vind het kopje boven de tekst dan ook niet goed. Het issue wat je aan de kaak stelt, is niet: moet Ruud wel of niet juichen tegen Psv. Maar: Ruud wordt onterecht ondergewaardeerd door het Nederlandse volk. Dan over de inleiding en het slot, de inleiding deed mij direct denken aan een van de stukken Nico Dijkshoorn in de VI. Deze inleiding zou dan ook niet door de spreekwoordelijke plagiaatdetector komen. Je slot vond ik niet aansluitend bij de rest van het stuk. Je laatste discussiepunt: Moet Ruud meegenomen worden naar het WK? Om vervolgens in het slot het over wel of niet juichen te hebben. Al met al, aardig geschreven, aardige discussiepunten in het middenstuk, slecht einde.

3 sterren!

@rijnstad:
Waarom is het in jouw ogen niet mogelijk om twee issues aan elkaar te koppelen in één stuk? Dat snap ik niet. Is er een handboek voor het schrijven van 'columns'? En dat de inleiding lijkt op Nico Dijkshoorn is in mijn ogen onjuist. Ik lees zijn ( VI ) - columns wekelijks en die stijl is zo absurd dat het met vrijwel niets te vergelijken is. Ik snap ook niet in wat het op Dijkshoorn lijkt? Omdat ik een situatie beschrijf misschien? Nou als dat dan Dijkshoorn-plagiaat is, dan lijken er ontzettend veel schrijvers op hem. Dat wat je over het slot schrijft, daar kan ik me wel goed in vinden, maar als ik jouw kritieken zo interpreteer houd jij van hele rechtlijnige stukken, waarin één mening staat en absoluut niet afgedwaald mag worden. Kwestie van smaak.

Reageer

Je moet inloggen om te reageren. Heb je nog geen account? Dan kun je je gratis registreren. Inloggen

Actiefste Clubexperts

Naam Aantal Gemiddelde rating

PSV

Stand
Selectie
Actuele wedstrijden
 TeamPnt+/-
1.Ajax8879
2.PSV7239
3.AZ7134
4.Vitesse6114
5.Feyenoord5928
Voor de complete stand: Eredivisie
SpelersPositieW
Y. MvogoKeeper330
J. TezeVerdediger330
D. MalenAanvaller3219
P. RosarioMiddenvelder291
I. SangaréMiddenvelder291
E. ZahaviAanvaller2511
N. MaduekeAanvaller247
Voor de complete selectie: Clubpagina PSV.
Programma 
Uitslagen
Voor de alle wedstrijden: Clubpagina PSV.

In de wandelgangen

Maandag 21 juni
Manchester United wil van Paul Pogba, die omgerekend voor 337.000 euro per week onder contract staat, de bestbetaalde speler in de Premier League maken. Lees verder
X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren