Geld is sterker dan liefde

'Bijtekenen? Ik ben duidelijk geweest. Ik wil vertrekken'
Gezegd: Jonathan de Guzman, iemand die op zijn twaalfde naar Nederland kwam en zeven jaar van de jeugdopleiding van Feyenoord heeft doorlopen, waarna nog drie jaar in Feyenoord 1. Clubliefde? Wat is dat, zullen de wat jongere mensen wel denken. Nou het is het trouw zijn aan je club en respect tonen voor een club die tien jaar voor je gezorgd heeft.


Miljoen hier, miljoen daar, elk hoofd wordt op hol gebracht als je denkt aan een miljoen op je bankrekening. Voor veel voetballers is dit normaal, maar de kleinere clubs worden geruïneerd. Ik reken heel Nederland onder kleine clubs, want wij betalen geen gestoorde bedragen, en terecht! Elf miljoen per jaar om een beetje tegen een bal aan te trappen, kom op zeg! Ik vind het dan ook niet terecht dat mensen zoals Lionel Messi, John Terry, Francesco Totti en Steven Gerrard worden genoemd in één zin met het woord clubliefde. Welke gek op deze aardbol zou niet blijven met dit salaris bij deze club?

Nee, echte clubliefde zie je nog amper. Mijn gedachten gaan naar mensen die blijven in slechte tijden, die niet om in plaats van drie keer maar vier keer de Balkenende norm te verdienen ergens anders op de bank gaan verpieteren. Om maar eens naar vroeger terug te gaan, denk ik aan iemand als Tamas Petö. Iemand die bij Nac speelde, betere aanbiedingen kreeg van andere clubs maar toch bij Nac bleef omdat hij van Nac hield. Uiteindelijk raakte hij zwaar geblesseerd en wilde hij zijn contract laten ontbinden omdat hij vond dat hij het niet meer verdiende om bij Nac te spelen. Nac liet hem blijven en Petö zorgde er ongeveer in zijn eentje voor dat Nac niet degradeerde. Dit is toch ook voor beide partijen een win-win situatie?

Jonathan de Guzman krijgt van mij nul respect. Nu zijn er waarschijnlijk Feyenoord-haters die roepen dat Feyenoord zijn kans heeft gehad. Wie gaat er nu een megatalent verkopen, voor een paar miljoen? Dan zullen een paar andere bijdehandjes waarschijnlijk ook nog roepen dat het Feyenoord zelf was met Drenthe. Dit was een aanzienlijk, zeker, bedrag van dertien miljoen. Dit kon Feyenoord op dat moment erg goed gebruiken. Om dan nog bij Drenthe te blijven, snap ik niet dat de Guzman niet heeft geleerd van Drenthe. Hij zegt wel dat hij gelukkig is, maar als je niet speelt lijkt het me erg sterk, omdat je toch van voetbal houdt als profvoetballer.

Ik lees geruchten dat het om een club als Marseille gaat, dit doet pijn in mijn hart omdat ik Marseille echt niet veel hoger inschat dan Feyenoord, tenminste wat Feyenoord weer gaat worden met zijn toptalenten. Als hij het daar niet red is de kans groot dat zijn carrière over is, terwijl als hij bij Feyenoord uitgroeit tot een echte topper, hij naar een echt mooie club kan. Al met al, Jonathan de Guzman mag van mij wegwezen en nooit meer terugkomen, ik hoop ook dat hij niet voor het Nederlands elftal gaat spelen, mocht dit wel het geval worden, dan zal ik hem niet toejuichen.

Ik hoop dat clubliefde ooit nog kan terugkomen, als de FIFA eens wat strenger gaat worden en de clubs met megaschulden worden aangepakt zullen die clubs vast wel gaan saneren op de spelers salarissen. Dan maar hopen dat de talenten verstandig worden. Ik spreek hier trouwens niet in het algemeen, bij Ajax blijven ze meestal wel lang genoeg, of neem een voorbeeld aan Affelay. Het is toch leuker om de grootste van de eredivisie te zijn dan een wisselspeler bij een topclub? Ik zeg van wel, de bankrekening van niet…

Kwaliteitsbeoordeling:
Totaal 16 stemmen.
Je kunt stemmen als je een reactie hebt gegeven.

Gerelateerd

Meer sportnieuws

38 reacties (laatste reactie door Respect2al)

Nou als er iemand clubliefde kent is het Totti wel.. Die man was/is jarenlang een briljante spits maar zit bij een club als AS Roma. Je moet wel gek zijn om daar te blijven spelen terwijl die minstens hetzelfde bedrag had kunnen verdienen bij een andere club. Echter is Totti niet gek, hij kent wel degelijk clubliefde.

Dat geval van De Guzman vind ik ook een smerig geval, dat hij weigert bij te tekenen. Al gaat je vergelijking tussen Feyenoord en Marseille natuurlijk niet op. Marseille is groter (speelde ook CL dit jaar), rijker en veel beter dan Feyenoord. Later we alsjeblieft geen Feyenoord vs Marseille discussie van maken maar duidelijk is wel dat De Guzman er op alle gebieden op vooruit zou gaan indien die naar Marseille vertrekt.

Je stuk vind ik een beetje kort, dat is jammer want hier had je meer over kunnen schrijven. Het onderwerp is ook niet echt origineel. Schrijfstijl is wel gewoon goed dus 3 sterren.

11 februari 2010 om 16:12

Totti heeft wel degelijk clubliefde, met zijn 7 miljoen per jaar heb ik ook clubliefde

ont:

Mooi geschreven artikel respect2al, maar je legt de nadruk op de Guzman waardoor het een misleidende titel heeft
Verder is het cliche, we weten allemaal dat het zo is.
Ik ben hiermee natuurlijk mee eens, dat Geld sterker is dan liefde.
3 sterren jong

11 februari 2010 om 19:13

Ik ben voor Juventus maar als er iemand is die buiten Totti ook genoemd kan worden is het Alex Del Piero wel. Salaris voor een deel laten intrekken omdat ze naar de Serie B moesten en gewoon bij de club blijven terwijl je naar zoveel clubs kon. Nee, Del Piero is toch een grotere clubman met liefde dan Totti, zeker als je ook kijkt naar de uitstraling. Totti min of meer soms arrogant, Del Piero meestal vriendelijk en iemand met een sterke persoonlijkheid.

On
Het stuktje valt mee, maar ik vind het redelijk kort door de bocht geschreven. Ik ben aan het twijfelen tussen twee of drie sterren, maar ik geef je het voordeel van de twijfel

11 februari 2010 om 19:31

Nu je het zegt heb je inderdaad wel gelijk denk ik, geweldige speler die Del Piero. Maar ik gebruikte Totti als voorbeeld omdat de schrijver stelt dat Totti nauwelijks clubliefde kent omdat hij toch miljoenen per jaar verdiend, ik vond dat onterecht.

Het is een leuk stukje, maar zeg nou zelf als jij bij je huidige bedrijf 20 € per uur krijgt, en je voor precies hetzelfde werk bij een ander bedrijf 50 € per uur krijgt. En je krijgt daarbij ook nog eens een veeeeel betere Cao. Zou jij dan niet overstappen?

11 februari 2010 om 15:34

Vind het niet helemaal te vergelijken met een ''gewone'' baan... Je speelt voor een club, voor suporters die van je gaan houden (misschien een beeje groot woord maar zulke fans heb je wel). Dus dan kan de liefde voor een club van een speler ook veel groter zijn, dat de Guzman weg gaat moet hij zelf weten... Maar de vergelijking binnen een bedrijf vind ik (persoonlijk) een beetje krom... Verder een goed stuk, niet perfect dus je krijgt 4 ster.

11 februari 2010 om 15:44

@ Misterjaap: Ook in een normale baan kan jij van je werk/collega's houden en andersom. Je kan zelfs een vitaal onderdeel zijn van het bedrijf. Maar als je het veelvoudige kan verdienen bij de concurrent ga je daar heen. Dit is normale marktwerking jij hebt een dienst te bieden en als die meer waard is dan jouw huidige werkgever wenst te betalen ga je opzoek naar een werkgever die dat wel is.

Naar het einde van je carrière op het moment dat je al financieel zeker bent keer je misschien terug bij het bedrijf waar je van houdt (omdat je andere doelen hebt dan financieel gewin op dat punt in je leven)

'
En aangezien het voor voetballers gewoon hun baan is, vind ik het niet onlogisch dat ze daarnaar toe gaan waar ze het best kunnen verdienen/de randvoorwaarden het best zijn (reden om naar Barca te gaan ipv naar een saoudische club).

Ik denk dat er maar weinig mensen zijn op deze planeet die een dubbel salaris voor precies hetzelfde werk zouden afslaan.

11 februari 2010 om 17:47

Nee Aceerik, je kan het niet vergelijken met een gewone baan. Op een gewone baan verdien je 20 euro per uur, wat niet jou pensioen garandeert. De Guzman krijgt al bijna 1 miljoen. Als De Guzman Feyenoord zou verlaten voor een club van echt veel grotere charme dan zou ik het voor lief nemen. Als hij bij een middenmotor uit Engeland of Spanje aan de gang gaat, zal hij weinig respect verwerven.
Geld is vaak niet het grootste probleem bij een speler, de honger naar prijzen is belangrijker. Bij Feyenoord gaat hij aankomend 2/3 jaar geen grote prijs pakken. Daarom wilt hij weg. Alleen de manier waarop is gewoon achterbaks. Iemand die 2 jaar lang geblesseerd is, moet gewoon uit respect nog een jaar bijtekenen. Kan hij wat betekenen voor Feyenoord die nu eigenlijk 2 jaar salaris weggooit.

11 februari 2010 om 19:31

Ook mensen die al financieel onafhankelijk zijn (ik neem aan dat je dat bedoelt), veranderen van baan als ze ergens anders of a) meer kunnen verdienen of b) betere voorwaarden krijgen. Het zit nou eenmaal in de mens om altijd meer/beter te willen.

Afhankelijk van waar De Guzman naar toegaat verwacht ik dat hij bijna altijd op beide punten vooruit gaat. (Ik heb gelezen/gehoord over clubs als Valencia en Marseille, het behoeft geen uitleg dat hij bij beide meer gaat verdienen (zeker gezien de salary cap van Feyenoord volgend seizoen), maar ook de voorwaarden worden beter (in deze; betere medespeler, grotere competities, etc). Daarnaast heeft hij daar meer kans om zich te ontwikkelen dan volgend seizoen bij een sterk gedevalueerd Feyenoord.

Er is niks achterbaks aan het uitdienen van je contract. Achterbaks is je werk weigeren te doen (niet komen opdagen voor trainingen) als je weg wilt en je club laat je niet gaan. Als Feyenoord had willen verlengen hadden ze dat eerder geregeld moeten hebben / hem eerder moeten verkopen als ze er geld voor wouden vangen.

Nogmaal er zijn maar weinig mensen in zijn situatie die wel zouden bijtekenen. (alleen als je een echt feyenoord hart hebt, en verder geen ambitie)

11 februari 2010 om 15:34

Ja precies, deze man doet alsof hij voor 100.000 euro bij zijn favoriete club gaat voetballen als hij bij de rivaal 1,5 miljoen krijgt.. Slechte column in mijn ogen.. Dit omdat er een groot gebrek aan objectiviteit is en je jezelf wel tegenspreekt, want wat heeft een Canadese jongen met een Nederlandse club? Hij kan hogerop dan doe je dat toch ook..

Ja, ik weet niet zo goed wat ik met dit stuk moet, clubliefde is er (volgens mij) alleen bij supporters, bij voetballers is dit niet het eerste waar ik aan denk. Het zijn toch gewoon werknemers, en laten we eerlijk wezen, wat heeft een jongen uit Canada nu met een club uit Nederland?

12 februari 2010 om 15:16

Nou, hij speelt er al vanaf zijn twaalfde, dus dan mag je wel een beetje clubliefde verwachten denk ik.

Je stuk is goed totdat ik deze zin tegenkwam.

Als hij het daar niet red is de kans groot dat zijn carrière over is, terwijl als hij bij Feyenoord uitgroeit tot een echte topper, hij naar een echt mooie club kan.

Je zegt hiermee eigenlijk dat Marseille geen goede keuze in zijn carriere zou zijn en dat hij vanuit eigen belang nog een even zou moeten wachten met een overstap. Als hij dan 1 of 2 jaar later de overstap maakt heeft hij dan wel Clubliefde?

Verder heb je nu zeker ook wel Clubliefde. Kijk naar Del Piero en Buffon die degradeerde met Juve maar toch bleven. Gerrard, Carragher en Totti die bij hun clubs maar niet echt mee kunnen doen om de titel.

En we moeten niet doen alsof er vroeger veel meer Clubliefde was. Cruijff, Maradona en zo nog heel wat grote namen hebben ook meer dan eens van club gewisseld.

Bovendien vind ik dit niet het goede gebruik van het woord Clubliefde. Er is naast liefde ook nog een uitdaging. Wie de Eredivisie 6 jaar getoeft heeft wil gewoon ook een keer proeven hoe de Ligue 1, Bundesliga, Premier League of Serie A smaakt. Clubliefde heeft dan ook geen echte definitie naar mijn mening.
3 sterren

Doe niet zo scheinheilig. Ik weet zeker dat je gaat juichen als De Guzman de winnende treffer maakt voor Oranje in de finale. En je artikel komt beetje raar over. Gerrard en Totti geen clubliefde? Volgens mij hebben zowel Gerrard als Totti aanbiedingen gekregen (waaronder Real Madrid) en als ik het goed heb, zouden ze financieel beter voorstaan bij Real dan bij hun club waar ze nog steeds spelen. Tuurlijk is het niet moeilijk om te blijven bij een club waar je al veel verdient, dat ze blijven is misschien omdat ze daar een legende kunnen worden of liever in Premier League wilt dan spelen in Serie A? Het hoeft niet perse om geld gaan. Ik vind niet zo'n goeie artikel hoor. Je klaagt over de spelers die om geld denken. Tja, voor een hongerloon fulltime voetballen is ook niks he. Ik zou ook zoveel mogelijk geld willen verdienen voordat ik stop met m'n carriere. Wie doet dat nou niet? Je verdient bij ADO 1000 euro per maand en dan komt een club langs die je voor 10.000 euro per week betaalt, dan ga je gewoon overstappen. Als je nee zegt, dan lieg je. Iedereen zou het zo doen. Van mij krijgt je maar 2 sterren.

11 februari 2010 om 20:22

Nou De Guzman zal nooit de winnende maken in een finale voor Oranje dat kan ik je wel vertellen. Daarbij moeten mensen maar een stoppen met deze drogreden. Dan kun je wel over elke voetballer zeggen ''ja en als die straks de winnende scoort sta je wel te juichen''. Ja natuurlijk doe je dat, dat komt omdat Oranje dan Wereldkampioen is, heeft er toch niks mee te maken dat je De Guzman ineens een sympathieke vent vind omdat die scoort. Echt waar, deze reden wordt zoveel gebruikt op VZ en is zo kortzichtig en van een laag niveau, stop er alsjeblieft mee.

En de vermeende salarisverhoging waar jij het over hebt is een ver-40voudiging van je salaris, natuurlijk zeg je daar geen nee tegen maar dat is ook niet realistisch. Totti krijgt ook niet 40 x zoveel als die bij Real Madrid was gaan voetballen, dat houdt namelijk in dat die 200 miljoen per jaar zou verdienen.

Het spijt me zeer maar jouw reactie raakt kant noch wal.

Lieve mensen ook de clubliefde van Gerrard is resultaatgerelateerd.vergeet niet het Transferrequest wat hij indiende om bij Chelsea te kunnen gaan spelen!

11 februari 2010 om 15:48

En vergeet niet dat hij nogsteeds bij Liverpool speelt.
Als je het toch over echte Liefde hebt.
Je flirt wel eens met anderen, je hebt wel eens ruzie, maar uiteindelijk kom je erachter dat je alleen van haar houdt.

14 februari 2010 om 15:48

Dat diende hij inderdaad in, maar hij besloot daarna ook om het niet te doen omdat Liverpool zijn liefde is.

@respect2al. Ik denk dat clubliefde wel bestaat, om even op jou rijtje spelers terug te komen. Gerrard en terry kunnen beide bij een andere club veel meer verdienen. City wil beide spelers graag hebben en biede ze bijna het dubbele aan van hun loon. totti kon ook naar betere clubs en meer verdienen deed hij ook niet. Tuurlijk is het handig dat als je al 8 miljoen per jaar verdient je die extra 8 niet zo zeer nodig hebt. En ik heb de naam al gezien maar del Piero gaat een divisie lager omdat hij bij zijn club wil blijven. Helaas zie je hier in Nederland die club liefde niet, mar dat komt meer door onszelf, wij zijn nou eenmaal een volkje dat geil is op geld.

Die Feyenoorders moeten niet zeuren.
Contract is contract en daar blijft het bij.
En hoe zit het trouwens andersom.
Om jongens als De Cler jarenlang op de bank te laten zitten.
Dat vind ik ook niet kunnen
1 ster.

19 april 2010 om 20:34

Wat een onzin om dan 1 ster te geven.

Clubliefde en ambitie zijn twee verschillende zaken. Als er iemand denkt aan Dirk Kuyt, dan wordt dat in een zin met Feyenoord gedaan. Zelfde geldt voor Cruijf. Hij is toch mister Feyenoord. Toch hebben de twee spelers de nationale club verlaten voor 'het grote geld' in het buitenland.

Natuurlijk speelt geld hierin ook een rol, maar aan de andere kant komt dat geld daar, omdat die competities vele malen meer worden gewaardeerd. Engeland en Spanje, daar speelt het beste van het beste. Daar wordt je ook betaalt als het beste van het beste. Het is toch niet raar dat een Robben, Van Persie, Kuyt of Van der Sar hun hele leven verpieteren in de eredivisie, terwijl ze makkelijk ook een hoger podium kunnen halen?

Vergelijk het met sterren. Froukje de Both in Nederland leuk en aardig. Wil ze echter grote films maken, dan ga je naar Hollywood en staar je je niet blind op Nederland.

11 februari 2010 om 16:00

Westend mond spoelen nu.
Cruijff Mister Feyenoord!?!?!?!?!?!?!?!?!?!?
Bovendien was Feyenoord zijn laatste club.

Met heel veel zeep aub!

12 februari 2010 om 09:03

Lol, iemand maakt een spellingsfoutje en meteen weten de mensen niet hoe hard ze over elkaar heen moeten vallen om er schande van te spreken. Natuurlijk is hij mister Ajax! Ik zat alleen zo met Feyenoord in mijn hoofd dat het mis ging. Fout: ja, maar als je fatsoenlijk nadenkt, dan kan iedereen tot de conclusie komen dat het ging over een typverwarring.

Maar goed, het zou een ieder sieren om te reageren op de inhoud. Hier wordt clubliefde gewoon verward met ambitie. Iemand met ambitie blijft niet in Nederland. Het is voor spelers als Terry en Puuyol veel makkelijker om clubliefde te hebben, want die spelen al op het hoogste niveau

11 februari 2010 om 16:39

Beetje triest dat je bij een artikel als dit zo gaat lopen provoceren door te zeggen dat Cruijff Mister feyenoord is. Ik vraag me echt af waarom je dat doet, het is zo onvoorstelbaar kinderachtig.

Of is dit nou een fout van je, in dat geval excuus voor mijn felle reactie maar leer dan wel fatsoenlijk typen want dit kan natuurlijk echt niet.

11 februari 2010 om 16:40

Site vertoont (wéér) kuren.

11 februari 2010 om 17:33

@ Kasper90 en tristanajax
ik denk dat Westend het weer over Kuyt heeft als hij Mister Feyenoord zegt. Volgens mij heeft hij het alleen een beetje ongelukkig geformuleerd. Ik kan me niet voorstellen dat een regelmatig bezoeker van Voetbalzone zo dom is om Cruijff Mister Feyenoord te noemen.

Mooi stuk, met een duidelijke eigen mening en ik kan me er grotendeels wel in vinden!!!

Ik begrijp je en denk er haast hetzelfde over. Alleen ik vind zoals Tristanajax al aangeeft dat je Totti en ook Gerrard tekort doet. Zij konden beide naar grotere clubs maar bleven toch.

Lekker is dat, ik dacht dat je een stukje over ADO ging schrijven, ik dacht wat is dit nou met De Guzman?!

Maar weer terug naar het onderwerp. De Guzman vind ik ook vies. Hij heeft alles aan Feyenoord te danken en dit is hoe hij Feyenoord terugbetaalt. Hij is nog niet eens echt doorgebroken bij Feyenoord, laat hem eerst maar eens een volledig seizoen goed spelen bij Feyenoord.

Wat is echte clubliefde? Niet voor eeuwig bij je club blijven, daar gaat het niet om. Als Feyenoorder nooit voor Ajax spelen, dat is clubliefde. Je elke wedstrijd 110% inzetten vind ik ook een vorm van clubliefde. Je echt kunnen inleven bij de supporters. Dat soort dingen, het is best lastig om er een goede definitie van te geven.

Welke spelers hebben nu echt clubliefde? Ik denk aan mensen als Del Piero en Buffon, aan Totti en De Rossi en ook zeker Gerrard. Totti en Gerrard hadden ergens veel meer kunnen verdienen bij andere clubs, maar ze zijn hun clubs trouw gebleven. Del Piero en Buffon hadden ook het zinkende schip kunnen verliezen, maar bleven. Iemand die deze zomer kan bewijzen dat hij clubliefde heeft is Suarez. Ik ben erg benieuwd of hij zijn mooie woorden gaat waarmaken, ik denk het zelf wel. Suarez komt naar mij toe redelijk oprecht over als persoon.

Clubliefde bestaat nog wel degelijk, in allerlei vormen. Profvoetballers die hun vroegere amateurclub een donatie doen, spelers die na een rijke carrière bij hun favoriete club af te bouwen, spelers die uit respect voor hun club besluiten nooit bij de aartsrivaal te zullen spelen zoals een overstap van Atetico - Real, Lazio - AS Roma, Celtic - Rangers. Of wat dacht je van Redondo die bij Milan zijn salaris weigerde omdat hij vond dat hij er geen recht op had doordat hij weinig gespeeld had in verband met blessureleed en ongeveer hetzelfde geldt voor Damiano Tomassi die besloot voor het minimumsalaris te voetballen bij AS Roma, uit clubliefde. Natuurlijk waren deze twee voetballers al ruim vermogend ten tijde van deze beslissingen hetgeen het voor hen een stuk makkelijker maakte om de keuze te maken, maar toch!

Naar mijn mening is het gewoon ontzettend hypocriet om altijd maar te hameren op het feit dat voetballers zakkenvullende huursoldaten zouden zijn die geen enkele emotionele band zouden hebben. Voetbal is nou eenmaal een professioneel vak waarbij mensen ernaar streven om zoveel mogelijk uit hun carrière te halen op sportief en financieel vlak. Dit is een normale, menselijke karaktereigenschap.

De schrijver van dit stuk had wel iets meer inlevingsvermogen proberen te tonen ten opzichte van de situatie waarin De Guzman zich bevindt, dit stuk is ronduit kort door de bocht en verre van genuanceerd. Ik proef zelfs een beetje afgunst.

Op één punt heb je wel gelijk natuurlijk, dat de bedragen die voetballers betaald krijgen om tegen een bal aan te trappen absurd zijn. Het is moreel gezien behoorlijk krom dat een doorsnee voetballer een veelvoud verdiend vergeleken met een chirurg of docent. Maar werkt de markt nu eenmaal.

Beetje raar hoor wat je zegt over Totti, hij had toen hij wat jonger was aanbiedingen van o.a. Real en Barca, waar ze echt wel meer betalen. Verder is Gerrard een red en Terry een blue, en dat zal zo blijven ook. Overigens heeft Totti bij z'n laatste contract zo'n 10 procent ingeleverd. Zie je het al voor je? Zulke iconen met een laag salaris? Nee, inderdaad. Heeft ook zo met hierarchie te maken. Beetje makkelijk over gedacht. 2 sterren

Kort stuk, niet echt mooi en aantrekkelijk uitgewerkt. Bovendien heb je sommige aannames helemaal fout; Marseille niet hoger dan feyenoord?
Echter heb je qua kern helemaal gelijk!
Daarom 2 sterren.

Ben het helemaal met je eens .

Mensen noemen vaak jongens als Messi in één adem met clubliefde maar als Manchster City hem 30 miljoen per jaar betaald dan denkt die wel 2x na voor die nee zegt.

Sterker nog dan dit die daar voor je het weet.

Jongens van Juventus die niet ging lopen toen ze teruggezet waren. Del Pierro en Nedved en Buffon dat zijn mensen met clubliefde!

Even ter verduidelijking.

Marseille heeft vorige seizoen. PSV , Twente en Ajax uitgeschakeld.

12 februari 2010 om 18:04

Wel met moeite, ajax en marseille waren aan elkaar gewaagt

12 februari 2010 om 20:31

Beetje jammer dat je dan niet zegt dat Twente nóg meer aan Marseille gewaagd was, maar goed, jouw stukje gaat het om. Je stukje is leuk opgebouwd en heeft wel degelijk een mooie inleiding. Maar je stukje brengt niet zo gek veel nieuws, dus het worden 3*. Verder geef ik je het advies om je stukjes nog effe door te lezen, een kleine moeite, want Nac moet natuurlijk met drie hoofdletters, en Affelay is Afellay.

Clubliefde zal denk ik nog wel bestaan, het is denk ik meer een gebrek aan geduld of sterke ambitie. Ook denk ik dat het een of andere hype is dat spelers altijd maar naar Barca of Real moeten.

Ikzelf ben Arsenal fan, en wordt er behoorlijk ziek van dat spelers altijd maar weg willen, omdat ze geen geduld hebben, of omdat "ze altijd al bij Barca hebben willen spelen". Aan de ene kant hebben ze er natuurlijk groot gelijk in, als dat hun droom is moeten ze dat nastreven, maar het is wel verdomde vervelend.

Als de voormalig topspelers van Arsenal meer geduld hadden gehad (flamini, toure, hleb enz.) zou er nou een veel meer ervaren elftal staan en zouden ze ook voor de prijzen kunnen gaan, maar nee dit móet bij een "topclub", omdat ze denken dat de prijzen daar wel makkelijk te winnen zijn (of het gaat ze puur om het geld).

Reageer

Je moet inloggen om te reageren. Heb je nog geen account? Dan kun je je gratis registreren. Inloggen

Actiefste Clubexperts

Naam Aantal Gemiddelde rating

ADO Den Haag

Stand
Selectie
Actuele wedstrijden
 TeamPnt+/-
4.Jong Ajax3212
Voor de complete stand: Keuken Kampioen Divisie
SpelersPositieW
S. SteijnMiddenvelder1710
V. BesuijenAanvaller176
L. KoopmansKeeper170
A. ĆatićAanvaller163
T. VerheydtAanvaller1611
E. RottierAanvaller80
J. AmofaVerdediger160
Voor de complete selectie: Clubpagina ADO Den Haag.

In de wandelgangen

Donderdag 2 december
Ronald Koeman had in januari zijn selectie bij Barcelona willen versterken met Fernando Reges. Lees verder
X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren