Voetbal International; de grote Anti-Ajax show

Dinsdag, 9 februari 2010 om 21:35 door Paulis

Boem. Tv uit. Ik trek het niet meer. Op een tijdstip dat ik normaal gesproken met veel plezier achter de buis zit voor de televisie zit ik nu zwaar geïrriteerd achter de computer. Als Ajacied doet het pijn wanneer er iets negatiefs over je cluppie wordt gezegd. Met opbouwende kritiek is echter niets mis en soms noodzakelijk, de frustratie en haat van andere supporters hoort er bij en is soms juist wel lekker. Maar de systematische manier waarop Johan Derksen en zijn sidekick Renee van der Gijp de laatste tijd alles wat met Ajax te maken heeft zwart maakt, begint me echt de strot uit te komen. De afgelopen weken werd er veel aandacht besteed aan Ajax door het televisieprogramma VoetbaI International en eigenlijk in vrijwel alle gevallen op een negatieve manier.

Van der Gijp is gewoon een openlijk Ajax-hater, wat uiteraard te verklaren is gezien zijn Rotterdamse accent en PSV verleden. Aanstekelijke lach, een leuke anekdote of sarcastische opmerking, het lijkt allemaal zo spontaan maar hij laat geen gelegenheid onbestemd om weer een berekende sneer uit te delen. Met plezier luisterde ik altijd naar Derksen: scherpe analyses, realistisch, objectief. De laatste weken lijkt hij echter bezig met een soort blinde vete tegen Martin Jol en heel Ajax.

Ik ben van mening dat Ajax zondag echt een hele goede wedstrijd heeft gespeeld. Er was passie, Twente werd afgetroefd op strijd, goede goals, bij vlagen leuke combinaties, mooie slidings en daarnaast een prachtige sfeer in het stadion. Ik was echt ouderwets trost op Ajax. De heren aan tafel hadden weer een totaal andere mening. Zoals ik al verwachtte werd de nadruk gelegd op de eerste twintig minuten (waar voor het gemak de grote kopkans van Pantelic even werd vergeten), Twente was zelfs beter volgens Van der Gijp. (Als Jol zoiets had gezegd nadat hij met 3 - 0 had verloren hadden de mannen weer een half uur lang kinderlijk plat gelegen van het lachen en verteld hoe belachelijk het wel niet was.) Ik dacht niet dat ik ooit zou zeggen, maar ik miste vanavond zelfs clown Hans Kraaij Jr. Zijn tegengeluid is soms een verademing tussen al het geraas van de snor en de bril die het nooit oneens lijken te zijn.

De meeste abonnees en kijkers van Derksen zijn Ajax-supporters en zorgen dus voor een groot deel van zijn naar ik aanneem niet schamele inkomsten. Ik koop zelf regelmatig de VI, volg de website en het programma al jaren fanatiek. Begrijp mij niet verkeerd, dit is geen Calimero-betoog. Ik vind het belangrijk dat ook het beleid van Ajax kritisch wordt gevolgd, dit moet echter wel objectief gebeuren, kwalitatief en met tegengeluid. Anders verliest de VI mij als klant en ik kan me niet voorstellen dat er niet meer Ajacieden zijn die er ook zo over denken.

Kwaliteitsbeoordeling:
Totaal 51 stemmen.
Je kunt stemmen als je een reactie hebt gegeven.

Gerelateerd

Meer sportnieuws

108 reacties (laatste reactie door 4j4x1992)

Beetje kort stukje. Waarvan een alinea ook nog besteed wordt om te benadrukken dat het geen 'calimero' column is.
Ergens heb je wel gelijk, ik ging gister verheugd kijken omdat er met name over het tweede kwart van Ajax - Twente wel positieve dingen gezegd moesten worden over Ajax (en Pantelic), iets dat Derksen niet leuk vind. Maar het enige positieve wat ze belicht hebben is dat Rommedalh de 3-0 'wel knap binnenschoot'. Terwijl je over een topper als Ajax - Twente toch wel uitgebreid commentaar verwacht ookal zit de coach van Feyenoord er.
Vraagje trouwens. Heb je onderzocht dat de Ajacieden de best vertegenwoordigde club is onder de abbonnementhouders? Of is het gewoon een aanname.
2 sterren
- 1 omdat de schrijfstijl niet echt aanspreekt
- 2 omdat niet origineel is of vernieuwende inzichten geeft in een niet origineel onderwerp
- 3 omdat het wel degelijk een beetje Calimeroën is en omdat het kort is.
1 omdat je wel een kern van waarheid te pakken hebt
2 omdat de titel en het begin wel degelijk aandacht trekken, je maakt het alleen niet helemaal waar in het vervolg (zie -1, -2 en -3)

Tip: Beter/langer uitwerken de volgende keer

9 februari 2010 om 23:10

Overal in Nederland waar het over vertegenwoordiging van voetbalsupporters in het algemeen gaat zal Ajax het meest vertegenwoordigd zijn. Ze hebben gewoon de meeste fans!

9 februari 2010 om 23:19

Het is een logische aanname, maar het hoeft niet perse zo te zijn
Ik ken veel Amsterdammers die af en toe een losse VI kopen, maar bijna niemand die ik ken heeft een vast abbo. En ik weet natuurlijk slechts van maximaal 50 Ajacieden (gezinnen) wat voor tijdschriften zij thuis krijgen. Van die circa 50 heeft er een de VI!

10 februari 2010 om 11:56

Ik denk gewoon niet dat men moet vergeten dat Voetbal International een televisie show is. Om kijkers te trekken zullen ze dus een show neer moeten zetten met enige amusementswaarde. Als ze voortdurend braaf achter de kudde aanlopen verliezen ze kijkers. Door af en toe harde of grappige opmerkingen te maken houdt je kijkers vast aan je programma. Ajaxcieden en supporters in het algemeen moeten zich hier niet zoveel van aantrekken, je moet nooit vergeten dat alles wat daar gezegd wordt in eerste instantie de insteek heeft om kijkers te binden en te vermaken en niet objectief feiten vertolken. Misschien kun je dan ook van het programma genieten

Ik lees vaak hier alleen en reageer bijna nooit! Maar dit stuk vind ik nog kant nog wal raken!
Dus reageer ik zowaar een keer wel.

Het is juist wel een verademing om naar VI te kijken, omdat dat zowaar juist inderdaad geen Ajaxshow is (wat Studio Voetbal vaak wel is! Kijk er dan ook al na de winterstop niet meer naar)

Dat men wel is kritisch is op Ajax is terecht denk ik, ze hebben op elke club wel eens commentaar, dus waarom ook niet op Ajax? Ik heb de wedstrijd van zondag alleen in samenvatting gezien, maar hoorde van bijna iedereen dat Ajax de 1e 20 minuten geen schijn van kans had en dat Twente na de 1-0 niet echt meer bij machte was om dat te herstellen (dit heb ik ook van ajacieden gehoord)

Dus ik vind je stuk zoals al eerder gemeld nergens op slaan.
Tuurlijk mag je je mening hebben, maar die deel ik alles behalve!

10 februari 2010 om 07:45

Stdio voetbal Ajax show? Ik weet niet welk programma je kijkt maar daar zit Waterreus die praat over "wij" en hetzelfde geldt voor Joeri en zijn vader die openlijk voor Twente zijn. Jack van Gelder zou net als Waterreus over "wij" moeten praten. Dan is de wereld te klein

10 februari 2010 om 08:01

Ach ik ben het wel met hem eens, VI is een mooie tegenhanger geworden, waar niet alleen maar over Ajax gepraat wordt. Wanneer is het voor het laatste dat er een Feyenoord gerelateerd persoon aan tafel heeft gezeten bij studio voetbal? Juist ja, ga maar zoeken.

Ik vind het stuk getuigen van calimero gedrag. Als ik elke uitzending waar Feyenoord belachelijk gemaakt wordt hier een stuk moet gaan schrijven mag vz zijn servers wel uitbreiden. Kom op zeg, die van der Gijp en Derksen, proberen leuke televisie te maken, maar dan wel door altijd tegen de haren in te strijken.

Daar moeten 'wij' supporters (van welke club dan ook) gewoon boven gaan staan.

Verder vind ik je schrijfstijl niet echt vernieuwend, is je stuk erg kort, is het niet echt gericht op je club om ons te informeren.

Ik heb een beetje het gevoel dat dit gewoon is om je frustraties van je af te schrijven, dat kun je beter niet doen.

10 februari 2010 om 08:54

Dit is dus precies wat bedoeld wordt met andere reacties. Enkele Ajacieden noemen VI een Anti-ajax show, terwijl de rest van Nederland Studio Voetbal weer Studio Ajax vindt. Zo gaan dat soort dingen nu eenmaal. VI zal misschien wel een beetje anti-ajax zijn, maar dat valt reuze mee. Studio Voetbal heeft een duidelijke voorkeur voor Ajax, maar ook dat valt nog mee.

Kijk het of kijk het niet. Maar maak je er niet zo druk over, daar doe je dhr. Derksen alleen maar een plezier mee

10 februari 2010 om 09:14

@ feankenner

Ik ben het ook niet eens met de column. Maar vindt studio voetbal zeker geen ajax show. Kan je dat onderbouwen? Zoals ik al aangaf zitten er vaste gasten met een psv en twente hart die dat openlijk uitdragen. (heb ik geen probleem mee). Jack van Gelder is een Ajacied maar die zal het niet in zijn hoofd moeten halen om over "ons" en "wij"" te praten.

Kan jij mij even uitleggen wat er dan zo pro-ajax is aan de show (ook al geef je zelf aan dat het best meevalt)

10 februari 2010 om 10:17

Ik zeg nergens dat het Studio Ajax is, ik zeg dat mensen dat vinden. Wel kan ik me herrineren dat ik enkele malen de TV heb uitgedrukt omdat het alleen maar over Ajax ging. Maar goed dat zijn losse afleveringen.

Daar ging deze reactie niet over. Het ging er over dat een Ajacied altijd zal ontkennen dat Studio voetbal Studio Ajax is, en dat een Ajacied VI snel ziet als anti-ajax show omdat deze toevallig wat minder aandacht aan Ajax besteden. Je ziet hier het levende voorbeeld. De woorden Studio Ajax vallen en er komen direct reacties op.

10 februari 2010 om 10:52

Studio oetbal is wel heel erg pro ajax. Afgelopen zondag nog, bijna alleen maar over ajax-twente. En de toch wel aantrekkelijke Feyenoord-az komt er zeer bekaaid vanaf en over andere wedstrijden maar niet te spreken. "cheque" van Gelder is zo pro ajax als het maar zijn kan, en is allang niet meer een objectieve gespreksleider. Opmerkingen als "vind je ook niet dat....." zo suggestief als de pest. Je hebt wel gelijk dat er veel aandacht is voor Twente. Zelfs vorig seizoen toen A Z toch opppermachtig was, ging het meer over Feyenoord, Van Basten (=ajax) en Twente dan over A Z.

V I heb ik al jaren geleden opgezegd, inhoudelijk teveel een roddelblad geworden, het programma op T V is een 4x "one men show" ieder zit daar voor zijn/haar eigen glorie. Met die plaksnor voorop. Die het prettig vindt op op veel te zeiken en zijn vriendjes een veer in zijn reet te steken.

Tip aan iedereen: zeg dat blad ( V I ) op, dan komt er vanzelf een signaal dat het roer om moet bij V I.

10 februari 2010 om 15:17

Nou zat er ook Jan van Halst he.
Ex van speler van Ajax en Twente. En commercieel directeur/adviseur bij Twente.
Hij zal wel gevraagd zijn met Ajax - Twente in gedachte.

na je titel gelezen te hebben zat ik me te verheugen op je stukje, echter dan kom je met die onzin aanzetten dat het onzin was dat twente beter was in de eerste 20minuten en als perez 2x niet gefaald had dat je dan een hele andere wedstrijd zou krijgen dus het is logisch dat een van der gijp of een derksen hier een punt van maakt en nu begin je al meteen over een anti ajax show beetje voorbarig niet?!

ik sluit me er een groten deels bij aan... deze mannen zijn nooit objectief, en als het over ajax gaat, hoor ik als ajacied aan het buis te zijn gekluisterd, maar ik irriteer me mateloos aan die onprofessionele, on-objectieve presentatoren, vanwege dat kijk ik er bijna nooit meer naar, teven het programma is voor 90% negatief nieuws....

9 februari 2010 om 22:36

Over dat voor 90 % negatief nieuws, dat is het hele principe van nieuws. Nieuws is nieuws wanneer het iets is wat opvalt. En positieve dingen vallen niet zozeer op, in ieder geval minder dan de negatieve. Denk maar aan dat er een speler geblesseerd is. Het wordt niet bericht als Robben een keer niet geblesseerd is geraakt.

Sorry, ik vind dit echt een column van niets.

"met plezier luisterde ik altijd naar Derksen: scherpe analyses, realistisch, objectief. De laatste weken lijkt hij echter bezig met een soort blinde vete tegen Martin Jol en heel Ajax. "
Dat hij de laatste weken zich negatief over Ajax uitlaat, houdt dus in jouw ogen in dat hij niet meer realistisch en objectief is?

"de meeste abonnees en kijkers van Derksen zijn Ajax-supporters en zorgen dus voor een groot deel van zijn naar ik aanneem niet schamele inkomsten. Ik koop zelf regelmatig de VI, volg de website en het programma al jaren fanatiek. Begrijp mij niet verkeerd, dit is geen Calimero-betoog. Ik vind het belangrijk dat ook het beleid van Ajax kritisch wordt gevolgd, dit moet echter wel objectief gebeuren, kwalitatief en met tegengeluid. Anders verliest de VI mij als klant en ik kan me niet voorstellen dat er niet meer Ajacieden zijn die er ook zo over denken."

Dit is natuurlijk het toppunt van je column. Wat wil je in met deze alinea zeggen? Omdat de Ajax supporters toevallig voor de meeste inkomsten zorgen, de VI maar haar mening(en) moet aanpassen?

"anders verliest de VI mij als klant en ik kan me niet voorstellen dat er niet meer Ajacieden zijn die er ook zo over denken."
Niet heel handig taalgebruik in mijn ogen.

Volgens mij ben je alle vorm van realisme verloren dankzij de Ajaxbril waar je doorheen kijkt.

Het blijft gewoon een lastig iets. Je merkt elke dag op Voetbalzone dat er mensen zijn die téveel door een gekleurde bril kijken. Iets waar ik mijn eigen ook nog wel eens schuldig aan maak. (niet in deze situatie, ik heb niets tegen Ajax)

9 februari 2010 om 22:21

Ik sluit me helemaal aan bij deze woorden! Had het niet beter kunnen formuleren!

9 februari 2010 om 23:10

Idem voor mij, je neemt me de woorden uit de mond.

@filox en voetbalfreak
Jullie lezen het verkeerd en eerlijk het is een beetje warrig opgeschreven.
Hij zegt dat de nadruk, zoals hij verwachtte, lag op de eerste 20 minuten en niet op de rest van de wedstrijd.

En dan de volgende zin

En Van der Gijp zei dat hij Twente over 90 minuten wel beter vond, waarop Paulis stelt: Als Jol dat had gezegd bij een 3-0 nederlaag hadden ze een half uur krom gelegen.
Dat wat Van der Gijp stelde sloeg dus niet alleen op die eerste 20 minuten maar op de hele 90. In dat opzicht heeft Paulis wel degelijk een punt.

Je hebt wel een punt. Ik merk het zelf ook veel de laatste weken dat Ajax niets goed kan doen maar ik weet niet zeker of dit wel ligt aan een zogenaamde haat tegen Ajax. Het programma zelf bevat gewoon vrij weinig inhoud. Die van der Gijp heeft ook totaal geen nuttige bijdrage aan dit door commercie gedrenkte programma waarvan de inhoud allang weinig meer met voetbal te maken heeft. Derksen wilt vooral ''stoer'' overkomen met allerlei uitspraken over iedereen die nogal ongenuanceerd zijn. Nou ben ik een groot voorstander van zeggen wat je denkt maar Derksen doet het alleen maar om grappig te zijn bij vooral het doorgaans platte publiek. Ik haak ook steeds vaker halverwege het programma af omdat ze zo ver afdwalen van de hoofdzaak; voetbal. Ben blij dat Hans Kraay er zit, die houdt het tenminste bij voetbal en geeft die andere 2 (soms) tegengas.

Neemt wel niet weg dat je column veel te kort is. Je had misschien nog wat voorbeelden kunnen aanhalen (zie zijn overdreven en onterechte kritiek op Pantelic) en het uitdiepen. Het onderwerp was goed gekozen maar doordat het zo kort is kan ik niet meer dan 2 sterren geven.

10 februari 2010 om 19:42

ik ben het volkomen met je eens.
elke keer dat gezeur van die Derksen en die flauwe reacties van van der Grijp.
zeker die laatste die voegt echt niks toe aan heel dat programma.

Ot:
enigszin heb je inderdaad gelijk, alleen vind ik dit puur frustratie schrijven en is het geen nieuwe ontdekking want veel mensen vinden dat VI een flut tv-programma is.

10 februari 2010 om 19:42

ik ben het volkomen met je eens.
elke keer dat gezeur van die Derksen en die flauwe reacties van van der Grijp.
zeker die laatste die voegt echt niks toe aan heel dat programma.

Ot:
enigszin heb je inderdaad gelijk, alleen vind ik dit puur frustratie schrijven en is het geen nieuwe ontdekking want veel mensen vinden dat VI een flut tv-programma is.

Wat een belachelijk stuk is dit.
Zoals ik al vaak hier op voetbalzone gezegd heb, niet iedereen die negatief is over club X, is direct anti-clubx of heeft haatgevoelens tegen club X.
Het was gewoon duidelijk dat het typerend ajax is, dat ze eerst 20 minuten zeer zwak spelen, dan na de goal erg goed. Je zou dan denken dat de ajacieden weten hoe ze twente moeten bestrijden, maar de 2e helft beginnen ze weer zeer zwak. Onconstant, een eigenschap waar je geen kampioen mee wordt, ook al speel je bij vlagen zulk goed voetbal (de minuten tussen de goal en de rust). Dit mag dan gewoon gezegd worden vind ik, iets waar alle ajacieden en aanhangers zelf ook wel weten dat dat de zwakke schakel van ajax is.
In zo'n geval moet je gewoon blij zijn dat je 3 punten hebt gepakt tegen een concurrent voor de 2e plek, en verder niet met dit soort huil club (expert) stukjes komen.
Verder geef ik geen sterren, dat doe ik nooit. Dit maal in het voordeel van het gemiddelde van de schrijver

Je hebt wel een goede titel uitgekozen, die ook uitnodigend is. Maar ik heb een paar redenen waarom ik dit geen volmaakte column vindt:

1. Hij is te kort voor een goede column, want je benoemt het maar van één onderwerp in één aflevering en trek daaruit je conclusies wat een beetje voorbarig is.

2. Je basseert je verhaal op je eigen mening van het programma, wat ook hoort in een column, maar je kent de feiten niet helemaal en neemt maar aan dat de Ajacieden in het meerendeel zijn.

3. Het wordt voor mij niet helemaal duidelijk, omdat je niet dieper in het onderwerp gaat en je onderbouwt het niet goed genoeg.

4. Het is een beetje simpel om het terechte commentaar gelijk af te weren met als conclusie dat het de 'grote anti-ajax show' is, want we moeten blij zijn dat Twente niet in het eerste kwart gescoord had wat wel terecht zou wezen. Ajax heeft het er niet toe laten komen en bij vlagen goed voetbal laten zien, waar ik het wel dan met jou eens ben.

Ik moet hierbij zeggen dat ik je punt van het schrijven van deze column wel begrijp, maar je moet dat nog beter onderbouwen en uitgebreider behandelen door middel van meerdere voorbeelden en feiten.

zeer zwak verhaal en wel degelijk een calimero betoog. Als je Voetbal International gaat kijken weet je wel dat ze kritisch zullen zijn over de topclubs, omdat dat gewoon aanspreekt. Johan Derksen en zeker Rene van der Gijp hebben er niets aan om Ajax systematisch af te branden, dus eigenbelang zie ik niet zo achter de kritiek (zoals je zei: VI heeft onder zijn abonnees veel ajacieden).

Ik ben het totaal niet eens met je standpunt. Voetbal International is al tijden niet meer realistisch en de analyses vind ik nooit van de sterke kant. Hoewel sommige van de stamgasten niet altijd even objectief zijn, houd de groep elkaar wel in evenwicht. Ook heb ik zeker niet het gevoel dat altijd alles anti-ajax is. Van der Gijp mag dan wel de nodige sneren uitdelen richting A'dam, dat doet hij bij de andere clubs ook. En het zijn dan ook vaak inkoppertjes, en weinig inhoudelijks.

Qua schrijven was het ook niet top, en daar moet ik je op beoordelen. 2 sterren..

Dit is niet de plek om uit te razen over iets waar jij het mee oneens bent. Je stuk is column-onwaardig en getuigt van een dergelijke grote hoeveelheid emotionele subjectiviteit dat ik het niet meer dan een enkele ster kan geven.

Deze column raakt eerlijk gezegd kant noch wal. Het lijkt wel mode onder de Ajax-supporters om Voetbal International en Johan Derksen van anti-ajax gedrag te betichten. Het is juist jarenlang zo geweest dat de media (met de NOS voorop) op de hand van Ajax waren. In Studio Voetbal zie je dat tot op de dag van vandaag nog terug. Huisvriend Jack van Gelder presenteert, en alhoewel ik moet toegeven dat hij zeker niet kritiekloos is jegens zijn club, grijpt hij wel elke gelegenheid aan om het onderwerp Ajax aan te snijden.

Bij Voetbal International is dat gelukkig anders. Het voorbeeld Van der Gijp is ronduit ongelukkig gekozen, omdat hij niet alleen over Ajax, maar ook over Feyenoord of PSV zelden of nooit iets positiefs zegt (zie de talloze verwijzingen naar het slechte spel van Feyenoord of de in zijn ogen onzinnige acties van Manolev, om maar eens een voorbeeld te geven).

Dat er negativiteit in de berichtgeving rondom Ajax is kun jij als supporter wellicht moeilijk verkroppen, maar realiseer je je wel dat Ajax met al jarenlang veruit de hoogste begroting, het grootste (met overwegend gemeenschapsgeld gebouwde) stadion, met ruim 50 miljoen aan eenmalige inkomsten uit een beursgang, het nu al bijna 6 jaar zonder landstitel en noemenswaardige Europese resultaten moet stellen? Welk weldenkend mens ziet daarin in hemelsnaam een aanleiding om Ajax de loftrompet toe te zwaaien? Het lijkt soms wel alsof niemand, behalve de Ajax-supporters zelf, kritiek mogen hebben op de club.

Verder heeft Derksen een beargumenteerde mening over de komst van Pantelic - hij zegt dat het een aardige voetballer is (ben ik met hem eens), maar dat het een overbodige "aankoop" van Ajax is geweest gezien het materiaal wat men al in huis had (ben ik ook met hem eens, want op dat moment was Cvitanich nog in huis en zat de aankoop van 16 miljoen, Sulejmani, al weg te kwijnen op de bank, en het gevolg van de komst van Pantelic is dat hij nu oefeningen traplopen op de tweede ring van de Arena staat te doen). Alle supporters hopen dan vurig op het moment waarop Derksen ronduit toegeeft het helemaal verkeerd te hebben gezien, maar ik begrijp volledig dat hij de komst van Pantelic overbodig kan blijven vinden ondanks dat hij het naar behoren doet. Het een sluit het ander namelijk niet uit, alleen mist het overgrote deel van de supporters blijkbaar het vermogen om dat in te zien. Aan scorend vermogen lag het namelijk niet, ook zonder Pantelic speelde Ajax voldoende kansen uit. Andere plaatsen in het elftal verdienden in zijn ogen eerder een kwaliteitsinjectie, en hoewel je het daar mee oneens kunt zijn, is het verre van onzin om dat te stellen.

Tot slot is Derksen niet mals in zijn opmerkingen over de financiele huishouding van Ajax, maar een ieder die de moeite neemt om eens het jaarverslag van deze beursgenoteerde NV te lezen komt al snel tot het inzicht dat hij eigenlijk niks anders zegt dan wat al zwart op wit in de jaarcijfers inclusief toelichtingen te lezen valt. Okee, het vergt enige kennis van zaken om een jaarverslag goed te lezen en interpreteren, maar laat ik nou de indruk hebben dat Derksen zich uitstekend hierover laat informeren door mensen die er verstand van hebben, daar waar veel supporters tegen beter weten in maar wat roepen zonder kennis van de materie te hebben.

Kortom, ik ben het inhoudelijk totaal oneens met je, net als met veel van je collega-supporters trouwens. Wel graag voorop lopen als ergens weer eens een poll wordt uitgeschreven over wie de grootste club is, maar reageren als door een wesp gestoken als er kritische noten worden geuit. Hoge bomen vangen veel wind. Een hoge boom zijn die in de luwte staat, dat gaat helaas niet.

9 februari 2010 om 22:28

@ johan 78

Je hebt gelijk. Daarbij komen ook nog de punten bij:

- Dat ze ondanks de financiële problemen, toch nog spelers halen van 4 miljoen ( lodeiro )
- Gigantisch veel contractspelers hebben, en ook niet de goedkoopste
- Er wanbeleid word gevoerd. Want hoe kunnen al die aankopen nou allemaal op de bank/ tribune zitten.
- Veel ajax spelers, gewoon niets bij ajax te zoeken hebben / het ajax niveau hebben.

Dus mijn conclusie is dat Johan Derksen niet anti-ajax is, maar juist de realiteit weergeeft.

9 februari 2010 om 22:29

Johan78, in principe verdien jij hier de 5 sterren. Sterk verhaal die duidelijk aantoont hoe gammel het verhaaltje van de club"expert" in elkaar zit.

9 februari 2010 om 22:38

@johan78
Het wordt hoog tijd dat je weer in de spreekwoordelijke pen kruipt! Dit antwoord laat geen spaan heel van deze arme columnist (die overigens wel een aardig stijl heeft) en zijn zielige klaagzang. Van der Gijp negatief over Ajax? Inderdaad hij is negatief over zowat iedere Nederlandse club en steekt de draak met talloze spelers. Dat is Van der Gijp. Zoals ik al eerder zij: ” Johan Derksen (en VI ) neem je met een korreltje zout”, maar ja dat is schijnbaar aan dovemansoren gericht. (geef wel drie sterren, want de schrijfstijl is om over naar huis te schrijven). (edit: druk ik nog verkeerd ook, excuseer)

9 februari 2010 om 23:39

Villian en Proevomaster,

Bedankt voor de repliek. Inderdaad ben ik voornemens om me binnenkort ook weer in het clubexpert-geweld te mengen, maar ben nog zoekende wat betreft de inhoud. De onbegrensde fantasie en inventiviteit waarmee sommige clubexperts de artikelen aaneen lijken te rijgen heb ik me nog niet eigen gemaakt (of wellicht weerhoudt tijdgebrek me daarvan), maar ik laat binnenkort wel weer wat horen. Tot die tijd zal ik de columnschrijver maar van antwoorden in uitgebreide vorm dienen, vooral wanneer ik zelf een uitgesproken mening (want meer dan dat is het ook niet) over een onderwerp heb zoals hier het geval was.

Wat de columnschrijver betreft, technisch gesproken is het artikel, hoewel erg kort, nog wel aanvaardbaar, maar inhoudelijk ben ik het op zoveel punten fundamenteel oneens met de schrijver dat ik mezelf niet in staat achtte om op objectieve wijze tot een puntentoekenning te komen.

10 februari 2010 om 09:00

Helemaal met Johan78 eens 2 sterren.

10 februari 2010 om 13:46

Proficiat man. Dít de allereerste reactie die nog langer is dan de columns zelf. Verder heb je volkomen gelijk, niets aan toe te voegen.

9 februari 2010 om 23:51

Johan je hele verhaal slaat nergens op! Volgens mij ben jij de man met de snor! Iig heb je dezelfde naam! Het is onzin om in elke show 3 keer de financieele situatie van Ajax naar voren te brengen dat is gewoon poppie joppie! Derksen gaat daarnaast totaal niet in op de voordelen van pantelic! Alleen het eeuwige zeggen niet nodig. Dit terwijl hij gewoon transfervrij is en wel doet wat Cvitanich en voorgangers niet deden! Scoren!

Wie weet nou het beste hoe Ajax er financieel voorstaat, Derksen? Laat mij niet lachen!

Wat Derksen doet is geen kritiek, die hele show die ze elke week opvoeren al die ruzies tussen die 2 alles is nep. Het nieuws is nep. Ik denk dat zelfs die snor nep is. Het nieuws en wat ze elke keer bespreken is van het niveau Marca. Klink klare onzin. de verhaaltjes die Hans soms vertelt zijn nog het enige leuke. Waarna hij alleen onbeschoft word afgebeult door Johan!

10 februari 2010 om 08:52

@ Frikx

Op de eerste plaats is het jammer dat je reactie niet gericht is op de column, op deze manier is niet duidelijk wat je standpunt is ten aanzien van hetgeen de columnist probeert te stellen.

Mijn reactie op de column en daarin ben ik het met Johan eens... de columnist lijkt te verwachten dat voetbalprogramma's en in dit geval dus VI positieve geluiden dienen te laten horen over zjin club en zodra dat niet gebeurd, hij verontwaardigd als een klein kind niet meer wil kijken en zelfs zijn abonnement op wil zeggen. Als Feyenoord-supporter hoor ik Van der Gijp regelmatig roepen dat mijn club tot weinig in staat is en het lijkt er zelfs op dat hij vind dat Feyenoord zich zou moeten schamen voor het niveau. Big deal wat hij er van vind, ik ben supporter en zijn mening veranderd dat niet.

Het stukje van Johan weerlegt onderbouwt de kritiek die de columnist heeft en is duidelijk zijn mening. En jouw kritiek lijkt vooral ook gericht op het programma en niet op het stukje van Johan.

Verder ben ik van mening dat als je het allemaal zo nep vind (en tuurlijk is het een show), dat je er ook voor kunt kiezen om niet te kijken. Als er een sport is waar eindeloos over wordt gesproken is het wel voetbal. Met name de grote clubs zijn onderwerp van gesprek en zullen derhalve regelmatig terugkomen. Filter al die malaise-gesprekken, die grote aftrek vinden bij het publiek (kijkcijfers) er maar uit en wat blijft er inhoudelijk over. Je kunt er als programma-maker ook voor kiezen om eindeloos te discussieren over bepaalde spelmomenten zoals hier op VZ al zoveel gebeurd.

Ben zelf ook ajacied maar ik kan de kritiek ook wel begrijpen. Als je de punten pakt die supergboer hier net aankaart dan mag je van mij ook kritisch en negatief zijn. Meneer Suljemani is ook een briljant gespreksonderwerp bij de heren, maar moet ik ze dan ongelijk geven dat Suljemani geen pepernoot raakt?

Zo wordt Pantelic ook nog steeds uitgelachen, maar uiteindelijk begint die wel zijn doelpunten te maken en geeft hij belangrijke passes/assisten. Ja dat het niet de snelste is weten we onderhand wel, we kunnen niet allemaal Rommedahl heten.

Bij studio voetbal kan ik me bijvoorbeeld mateloos irriteren aan Waterreus, maar dat komt alleen maar omdat hij een ras echte boer is en ik die club totaal niet mag. Dan ga ik toch ook geen column schrijven over mijn mening waarbij 90% het er toch niet mee-eens is.
Ik snap niet dat je geen column maak over het commentaar en de interviews op Eredivisie Live. Die gaan de laatste tijd echt nergens over. Kom laten we aan de verliezende coach gaan vragen waarom dat hij erbij staat met een gezicht dat op onweer staat :s
Woensdag na de wedstrijd ajax-roda ging het totaal niet over de wedstrijd zelf, maar over wat Nijhuis blijkbaar naar de bank had geroepen van roda. Dan vraag je het ook niet aan 1 persoon, maar gewoon aan 4 mensen die voor de camera verschijnen. Schitterende interviews Barbara.

Maarja ik denk dat je, je minder moet druk maken om het commentaar bij VI. Dat scheelt enorm kan ik je vertellen..

Ik snap ook totaal niet waarom sommige mensen analyses en diepgang verwachten bij Voetbal International. Ze mogen bij elkaar nog niet eens 1 of 2 minuten aan beeld laten zien van de Eredivisie en wie na zoveel jaar Voetbal Insite / International nou nog niet door hebt dat het puur een amusementsprogramma is en geen 'voetbaldiscussieprogramma of talkshow' heeft wel een heel groot bord voor z'n kop.

Dat de column een zeer zwak onderbouwd kulverhaal is is al door minstens tien man gezegd, en daar sluit ik me bij aan.

ik ben het helemaal met jou eens.
En ja inderdaad die Rene van der gijp met zijn rotterdams accent en psv verleden , is hij anti-ajax bezig.
Als ajax een redelijk tot goede wedstrijd speelt over het algemeen qua wedstrijdbeeld dan word er niks over gezegd. Maar als ajax is een keer iets minder speelt dan is het meteen kommer en kwel, alle negatieve aspecten van ajax worden erbijgehaald om Martin Jol en zijn ajax af te branden.

Ajax heeft een slechte periode, iets wat ze al jaren niet gehad hebben en gelijk komen de kleine 10 jarige ajacieden huilen over anti-ajax televisie en tijdschriften. Bovendien is het helemaal niet zo dat Ajax altijd negatief in de Media komt, dit is iets wat de laatste 2 weken pas echt is begonnen.

Ik heb ook Voetbal International gekeken en daarin is gezegt dat Ajax bij vlagen dramatisch voetbal speelt. En laten we eerlijk zijn, hoe die-hard ajax supporter je ook bent, Ajax heeft dit seizoen aardig wat dramatische wedstrijden. De reden waarom ze niet verliezen ( negativiteit over Ajax van dit seizoen ) is Suarez. Kijk naar Ajax - Roda. Je gaat me toch niet vertellen dat Ajax super speelde en zonder Suarez ook met 4-0 gewonnen hadden?

Er zijn dit seizoen en zeker de laatste paar weken inderdaad veel negative nieuwtjes te vinden over Ajax, maar dit zijn meestal gewoon terechte kritiekpunten.

-Ze hebben schulden maar kopen toch dure spelers (kan ik niet ontkennen)
-Ze spelen dit seizoen een aantal hele slechte wedstrijden (kan ik niet ontkennen)
-suarez is de rede dat Ajax 3e staat en niet lager (kan ik niet ontkennen, ook niet bevestigen moet gezegt worden, maar de kans is wel heel groot)

Ik ontken geen van dit allen, en als de Ajax supporter uit hun Ei komen kunnen ook zij dit gewoon niet ontkennen.

Het was inderdaad aardiger geweest als de heren iets positiefs hadden gezegd over Ajax maar dat dit niet zou gebeuren had je van te voren kunnen verwachten. Bij een topclub zijn de verwachtingen van zowel fans als media altijd hoger waardoor er kritischer wordt gekeken. Wanneer niet aan dit verwachtingspatroon wordt voldaan worden de negatieve aspecten uitvergroot; in dit geval de eerste 20 minuten. Als je dan ook bedenkt dat Derksen sowieso nooit erg complimenteus is kan ik me alleen maar aansluiten bij de laatste zin van Enzymex.
Overigens wordt in een aantal reacties gesteld dat Studio Voetbal één grote Ajaxshow is. Daar ben ik het niet mee eens. Dat de club veelvuldig wordt besproken komt door hetgeen ik net beschreven heb. Daarbij is er vaak gerommel bij Ajax, net als Feyenoord, waardoor deze clubs regelmatig voorbij komen. PSV kreeg voordat Waterreus erbij kwam misschien minder aandacht maar het is bijna altijd rustig in de club, ze presteren uitstekend en hebben dus minder nieuwswaarde. Mijns inziens een compliment voor Psv.

Ik ben het volstrekt eens met de boodschap van deze column.

Ik zelf kijk zowel naar Studio Voetbal als naar VI, en kom tot de conclusie dat studio voetbal vele malen proffesioneler is.
Dhr Derksen heeft een prachtig imperium opgebouwd natuurlijk met zijn tijdschrift, en voetbalprogramma maar verliest de laatste tijd regelmatig de realiteit uit het oog.
Ik zal hieronder een aantal voorbeelden aanhalen :

- De Financiele situatie van Ajax.
Was het niet dhr Derksen die zei dat Ajax Suarez moest verkopen in de winterstop omdat er acute liquide middelen nodig waren?.
Is dit uiteindelijk zo gebleken, nee ze hebben zelfs nog een speler gehaald (lodeiro)

- Marko Pantelic
Vele malen afgekraakt door Johan Derksen. Voetbalt intussen vrolijk verder, kan het goed vinden met Suarez (wat men in de show ook eerst aankaartte ) en pikt zijn doelpunten en assists mee.
Johan is langzaamaan aan het terugkrabbelen, en heeft zijn mening nu bijgesteld naar Ajax heeft genoeg van dat soort spelers in huis en zeker voor dat salaris (1,1 miljoen terwijl bv. urby 1,5 verdiend ). Hij zal het nooit toegeven dat Ajax / Martin Jol goed gehandelt heeft met de mogelijke middelen die hij had.

Transfer Rudolf
Derksen maakte de mogelijkheid van deze transfer openbaar. Het zou echter gaan om het feit dat Ajax geen 350.000 op kon hoesten, maandag meld hij doodleuk dat ze achter een Verdediger uit het Midden Oosten aanzitten. Spreek je je zelf dan tegen of wat?

Wedstrijden
De wedstrrijden van Ajax worden ook altijd negatief belicht. Zo werden de wedstrijden tegen Twente, en Feyenoord als onverdiende punten beschouwt (iig. teveel gekregen) wat in mijn ogen in beide gevallen totaal niet het geval was. Dan hadden we ook nog de rode kaarten van de match tegen AZ. Stuk voor stuk terecht, Schaars zelfs rood, maar daar had men ook geen goed woord over.

Ik vind VI nog wel leuk om naar te kijken, aangezien de grappen van Vander Gijp van hoog niveau zijn, maar alsjeblieft, het niveau en de kennis op het gebied van voetbal ligt wel heel erg laag. Het zou mij niks verbazen als Derksen totaal niks afweet van positiespel (is nog nooit behandeld daar) in tegenstelling tot studio Voetbal, waar geregeld goede momenten worden uitgelicht.

Off : Dat Jack van Gelder als Ajax supporter wordt beschouwd is ook zo een onzin. Ik weet niet of Jack van Gelder bekend is bij jullie maar hij is een rasechte Afcér. Deze voetbalclub ligt dan wel in Amsterdam, maar dat wil nog niet gelijk zeggen dat hij Ajax support. Dit is in de loop der jaren ontstaan omdat .1 Jack van Gelder dus deze Amsterdamse achtergrond heeft en .2 Ajax sinds de jaren 90 hot was, en alles erover in het nieuws moest komen.
Dhr Derksen maakt er tegenwoordig een sport van om kijkcijfers te trekken. Voetbal inhoudelijk is het allang geen goede voetbalprogramma meer.

10 februari 2010 om 09:19

Beste Analitici,

De strekking van de column door Paulis, komt wellicht overeen met dit stuk van jou. Helaas toen Paulis net warm begon te draaien, kwam er een abrupt einde aan het schrijven en bleef er een ontzettend onvoldaan gevoel over.

Terugkomend op jouw insteek en beargumentering; er zijn hier zo vreselijk reacties, maar alleen die van jou heb ik echt van zin tot zin doorgelezen. En zo zou de column moeten zijn en niet de reacties!

Chapeau voor jou, helaas vergoeden jouw vertelkunsten niet die van Paulis en krijgt hij slechts 2 sterren ( voor het goede begin wat hij had ).

10 februari 2010 om 10:44

Toch een kleine vorm van toevoeging, ondanks dat ik het me over het algemeen gezien wel kan vinden in je punten.

VI is al tijden niet meer dan een programma waar amusement voorop staat en waarin serieuze voetbalzaken niet of nauwelijks meer aan de orde komen. Volgens mij komen er vrijwel nooit positieve geluiden voor over Nederlandse clubs die volgens de heren al jaren kansloos zijn op Europees gebied.

Het was overigens niet alleen Derksen die vertelde dat er bij Ajax qua financiën weinig ruimte meer was voor versterkingen, dat is volgens mij ook wat Ajax zelf naar buiten heeft gebracht toen Jol om versterkingen vroeg. De reden daarvoor was dat ze 71 contractspelers hadden waarvan er iets van 32 voor de hoofdmacht in aanmerking kwamen. Eerst moesten een paar van die spelers weg voordat er nieuwe namen binnengehaald konden worden, en het precieze aantal weet ik, maar volgens mij zijn er sinds die tijd 6 spelers naar andere clubs vertrokken waardoor er inderdaad weer ruimte is gekomen voor het aantrekken van die Lodeiro. In grote lijnen heeft Johan dus wel gelijk gehad, er moesten eerst spelers voordat er nieuwe aangetrokken konden worden.

Over Pantelic, en daar gaat het regelmatig over, hij begint nu inderdaad behoorlijk te draaien, maar toen hij werd aangetrokken was er in vergelijking met cvitanich niet heel veel verschil. En hij had nou niet bepaald best gepresteerd de tijd ervoor. Ook op mij maakte pantelic geen betere indruk, inmiddels moet ik mijn mening wat bijstellen door te zeggen dat Ajax er goed aan gedaan heeft hem erbij te halen, mocht suarez een mindere dag hebben kan pantelic een wedstrijd openbreken.

Over de transfer van Rudolf is mij niet veel bekend, alleen dat Koeman Ajax op deze speler gewezen heeft maar dat meneer Rudolf salariseisen had die nergens op sloegen.

De reden waarom de wedstrijden van Ajax vrijwel altijd negatief belicht worden komt denk ik door het feit dat er elk seizoen in Amsterdam geroepen wordt dat ze dat seizoen met mooi combinatiespel en aantrekkelijk voetbal de titel gaan grijpen. En in de meeste wedstrijden komt het ook voor dat er snel en aantrekkelijk gespeeld wordt, maar het komt ook regelmatig voor dat ze geen flauw idee hebben wat ze eigenlijk aan het doen zijn.

Ik denk wel dat Derksen de nodige inhoudelijke kennis heeft over het voetbal, maar hij heeft het publiek niet om lang in te gaan over positiespel. Die mensen die daar zitten willen gewoon vermaakt worden met grappige uitspraken en spelers die afgezeken worden.

sommige zaken uit het stuk ben ik het niet mee eens, maar dat Johan derksen iets tegen Ajax heeft dat wist ik al. Bekijk eens de vragen die hij beantwoord altijd op zn site vi.nl.

Het is me vorig jaar al opgevallen dat hij zich altijd negatief uit over Ajax, soms begrijpelijk en dan vooral onder van basten, soms onbegrijpelijk, Vind ik heel jamer aangezien hij scherp analyseerd en door dit soort onzinnigheden door vele niet meer geheel serieus word genomen,

Ter afsluiting wil ik duidelijk maken dat ik het niet voor Ajax opneem of misschien een gefrustreerde Ajax supporter ben. Ik ben een feyenoord fan die wel inziet dat hij soms belachelijke dingen zegt over Ajax, maar dat is meestal. Ik geloof dat als je fan bent van een tegendradige voetbal club je niet de ander belachelijk hoef te maken of de feiten verdraaien of wat dan ook. Ik vind als feyenoord supporter dat Ajax het leukste voetbal heeft om te kijken van de eredivisie. Echter het verschil is dat ik ervan geniet als Ajax speelt en het warm krijg als ik naar het feyenoord stadion ga. Dus mensen vooral niet zo negatief!

sommige zaken uit het stuk ben ik het niet mee eens, maar dat Johan derksen iets tegen Ajax heeft dat wist ik al. Bekijk eens de vragen die hij beantwoord altijd op zn site vi.nl.

Het is me vorig jaar al opgevallen dat hij zich altijd negatief uit over Ajax, soms begrijpelijk en dan vooral onder van basten, soms onbegrijpelijk, Vind ik heel jamer aangezien hij scherp analyseerd en door dit soort onzinnigheden door vele niet meer geheel serieus word genomen,

Ter afsluiting wil ik duidelijk maken dat ik het niet voor Ajax opneem of misschien een gefrustreerde Ajax supporter ben. Ik ben een feyenoord fan die wel inziet dat hij soms belachelijke dingen zegt over Ajax, maar dat is meestal. Ik geloof dat als je fan bent van een tegendradige voetbal club je niet de ander belachelijk hoef te maken of de feiten verdraaien of wat dan ook. Ik vind als feyenoord supporter dat Ajax het leukste voetbal heeft om te kijken van de eredivisie. Echter het verschil is dat ik ervan geniet als Ajax speelt en het warm krijg als ik naar het feyenoord stadion ga. Dus mensen vooral niet zo negatief!

Ten eerste ben ik het al niet helemaal met je eens, Maar ik vind ook dat dit niet echt een goed stuk is!
En als we het over Anti-ajax shows hebben kan ik je ook nog wel een pro=ajax show noemen. Om precies te zijn Studio Voetbal

Ik stoor mij aan de subjectiviteit van je column.

Ik stoor mij er ook aan dat de Knvb dit jaar er verantwoordelijk voor is dat Ajax op nummer drie staat, want op eigen kracht had Ajax op nummer 6 of 7 gestaan.

Dat deze heren negatief zijn over Ajax heeft daarmee te maken, maar helaas mag dat niet benoemd worden.
Wil je voorbeelden die krijg je dan.
-hoe vaak heeft Suarez sinds hij in Nederland is een elleboogstoot uitgedeelt ? hoevaak is hij daarvoor bestraft door een arbiter of de bond na de beelden ?
-suarez weer, natrappen hoe vaak ? hoe vaak bestraft ?
-waarom krijgt Ajax altijd in de thuiswedstrijden een penalty als ze het moeilijk hebben en hoe makkelijk krijgen de tegenstanders rood ?

denk over deze punten na !!

Inhoudelijk dan over je artikel.
Derksen is niet voor niets de beste criticus / analyst van Nederland. In een land waar de media pro Ajax is, heb je iemand nodig die de waarheid spreekt en dat het jou niet bevalt zal gerust, maar denk na over wat ik eerder noem en je zult zien dat deze mensen nodig zijn.
95 van de Knvb bestaat uit Ajaxieden, ongeveer 70 van de sportpers bestaat uit Ajaxieden, wil je dat iedereen het zelfde denkt en hetzelfde schrijft ?

10 februari 2010 om 14:37

Haha een column hoort subjectief te zijn hoor! Je onderbouwd en verdedigd je eigen mening, of andere het er nou mee eens zijn of niet dat maakt een column een goede column. Deze column mist gewoon de onderbouwing.

En die punten slaan nergens op, dat is het voordeel van de Arena, net als de Kuip en het Philips stadion. Kreeg Suarez wel de pingel in de kuip dan? Nee precies. Psv thuis? Wanneer het publiek fluit en schreeuwt om een overtreding(wat ze in Eindhoven echt belachelijk veel doen) fluit de scheids ook eerder. Psv- Ajax vergeten? Dat is gewoon het thuisvoordeel van de topclubs maar om te stellen dat dit alleen bij Ajax gebeurt is echt triest, heel triest zelfs..

Te korte, maar een realisitische mooie column!

10 februari 2010 om 09:06

Klopt,

Als er realisitische columns bestonden, is dit zeker 5 sterren waard!

Ach VI is gewoon een entertainment programma, dat aan elkaar hangt van losse flodders van Derksen en vdgijp. Inhoudelijk is het bagger, maar dat geldt voor alle clubs. Wat betreft wedstrijdanalyse en dergelijke vind ik ook absoluut niet dat Ajax anders wordt behandeld, ze zijn vaak genoeg positief geweest (bijv. over Suarez). Het enige waar ik me echt aan stoor is dat constante gejank over die contractspelers, zonder dat er wordt gezegd hoeveel contractspelers andere clubs hebben. Hierdoor ontbreekt ieder perspectief.

En eerlijk gezegd word ik langzaam wel moe van het gejank van sommige mensen dat iedereen maar anti-ajax is. Natuurlijk heb je er idioten tussen zitten, maar soms is de kritiek ook wel terecht, zoals het renderen Sulejmani of het gezeur van Jol over de scheids.

Al met al vind ik je stuk te kort, inhoudelijk onjuist en vanuit een beetje vreemde achtergrond geschreven. Het nodigt wel uit om te lezen, dat wel.

Man o man, wat een slecht stuk zeg. Echt vreselijk. Ook helemaaal niet origineel.
En absoluut op onwaarheid berust. Ze zijn negatief als daar aanleiding toe is, thatś all.
Echt heel erg slecht, kan niets anders zeggen.

0 sterren

Boem, kruisje rechtsbovenin, ik trek het niet meer.
Het stuk slaat he-le-maal nergens op. Je stuk is gebaseerd op aannames en veronderstellingen maar deze kun je niet onderbouwen dmv feiten.

10 februari 2010 om 14:19

Mag ik me hier bij aansluiten?

Ik had juist het idee dat het iets te veel over Ajax ging, en dat is niet de laatste tijd maar dan bedoel ik gewoon vanaf het begin.

Het is ook een entertainment programma. Maar ik hoef niet eens in te gaan op VI, want als het echt zo slecht was, kwam het niet op tv.
Waar ik beter op in kan gaan is dit stuk. Volgens mij typt mijn broertje in 3-havo betere betogen dan dit.
Ten eerste is het veeels te kort, en wat iemand hierboven al aangaf, ik verwachtte een imposant stuk na het lezen van de Titel. Ik zal je stuk even samenvatten:

Ik hou van Ajax, -huil huil-, waarom zijn jullie negatief over mijn club -huil huil-. Als jullie -snik snik- doorgaan, dan -snik snik- koop ik niks meer van jullie

10 februari 2010 om 09:37

Je kan ook overdrijven Equilibrated.. Als je de schrijver op zo'n manier afkraakt denk je waarschijnlijk dat je het zelf veel beter had gedaan. Dit waag ik te betwijfelen als je met teksten komt als "maar ik hoef niet eens in te gaan op VI, want als het echt zo slecht was, kwam het niet op tv." Dus jij wilt zeggen dat het songvestival, Onderweg naar morgen enz. enz. waanzinnig goede programma's zijn? (wie bepaalt dat eigenlijk?)
Ik zou zeggen dat programma's op TV komen (blijven) wanneer er genoeg mensen naar kijken.. En dat bereik je niet per se vaker met kwalitatief "goede" programma's.

Ik hoop dat je broertje in 3 Havo z'n argumenten beter onderbouwt, anders zou hij wel eens heel lang in 3 Havo kunnen blijven.

On topic: Ik begrijp de schrijver wel. Het is voor iedereen irritant als een niet-supporter van je club harde en soms onterechte kritiek op je club geeft, daar kan denk ik iedere supporter over meepraten.(veel van jullie trekken het al niet als er in een bepaald programma,, volgens jullie, te positief over de concurrent wordt gesproken
Verder had ook ik meer argumenten verwacht, maar de schrijfstijl vind ik zeer behoorlijk.

Jammer van de column. De titel trok me om het te gaan lezen. Ik ben zelf ook van het kijken naar Vi,eigenlijk alleen maandag, omdat ik Gene en Kraaij jr, niet uit kan staan. Die voegen niks toe aan het programma.
Rene zit er voor de komische noot en daar moet je van houden. Derksen is altijd goed, soms kan ik me niet in hem vinden maar heeft veel kennis.

Jij stelt dat het negatief is over Ajax, so what. Ze zijn negatief over elke club, maar om het gelijk anti-ajax te noemen is wel erg verstrekkend. Daarbij, negatieve publiciteit, is ook publiciteit.
Je hebt je column meer geschreven om je frustatie van je af te schrijven, wat soms te mooie dingen kan leiden. Nu helaas niet.

Ik denk dat deze coumnschrijver voortaan beter alleen naar ajaxtv moet kijken als hij niet tegen kritiek op zijn club kan.

Echt tenenkrommend dat we hier nu columns moeten gaan lezen omdat iemand niet boven de kritiek van Johan Derksen kan staan.

10 februari 2010 om 09:16

ben het enigzi9ns met jou eens Feyenoorddelft. Al moet wel worden gezegd dat hij als Ajax "expert" zijn columns schrijft dus de rood-witte bril op zijn neus is wat dat betreft wel gerechtvaardigd. Verder wil ik toevoegen dat ik mij vooral erger aan van der Gijp. Die kraamt veel onzin uit over Ajax (maar ook wel over andere clubs).

Kom op zeg. Zo slecht zijn ze niet over Ajax hoor. Maar je kunt toch niet ontkennen dat Ajax louter wanbeleid heeft gevoerd de afgelopen jaren en daar hebben ze kritiek op. Maar al te vaak zitten er gasten bij VI die Ajaxcied zijn. Die hebben toch vaak genoeg iets goeds over Ajax te vertellen of niet? Jack Wouterse was op 1 Februari nog te gast, Herman Koch en Kluun waren ook niet al te lang geleden te gast.
Daarbij vind ik VI veel beter dan Studio Voetbal. Wilfred Genee leidt de discussie aantoonbaar beter dan Jack van Gelder. Bij Studio Voetbal wordt elke keer Ajax aangehaald bij elke discussie. Daar wordt ik nu weer helemaal ziek van. Het gaat maar al te vaak alleen maar over Ajax en soms over Twente bij Studio Voetbal. Als Feyenoord of PSV supporter wordt je gewoon niet bediend.
Dan kijk ik veel liever naar VI waar het regelmatig over AZ, Ajax, Psv, Twente en Feyenoord gaat.

Worden deze items niet eerst doen VZ want wat is het slecht zeg.

Er word net geschreven of het alleen maar negatief is tegen Ajax en gelukkig word er Ado, Fc Twente, Heracles, Feyenoord, Psv, enz altijd positief gedaan

derksen is anti-alles en dat is algemeen bekend. daarnaast wordt elk commentaar op ajax tegenwoordig gelijk als anti-ajax gezien...

en dan in je column schrijven dat dit geen calimero-betoog is....

10 februari 2010 om 10:19

grote onzin. Denk dat de gemiddelde Ajacied ook kritisch is en het huidige beleid wanbeleid vindt. Kritiek moet echter wel onderbouwd zijn en als iets potitief is mag dat best een keer gezegd worden. Wat dat betreft ben ik het wel een beetje eens met het feit dat vooral de negatieve kant van Ajax belicht wordt. Denk dat Ajax bijvoorbeeld leuk voetbal speelt dit seizoen (niet alle wedstrijden). Kijk alleen al naar het aantal goals. Dat mag ook wel eens gezegd worden.

Verder geldt dat ook voor Psv. Het gaat altijd om het saaie PSV maar ook zij spelen dit seizoen leuk voetbal. Er wordt vaak teveel in cliches gepraat en dat neemt iedereen klakkeloos over.

10 februari 2010 om 10:29

zoals ik al zei praat derksen bijna altijd negatief over alles (een enkele keer positief...zo ook over ajax). over ajax dus niet minder dan over andere clubs. misschien wel vaker, maar dat komt enkel omdat ajax nu eenmaal een grote club is die de laatste jaren nogal tegenvallend presteerd.

en steeds meer ajacieden hier op vz roepen gelijk dat je anti-ajax bent als je als niet-ajacied onderbouwde kritiek geeft

10 februari 2010 om 11:12

ja er zitten altijd calimero's tussen. Kan ik niet ontkennen

wat een stuk zeg..

Het grote ajax waar je niets over mag zeggen wordt aangetast.. tis sund knul

nu weet je ook hoe ik iedere zondag achter de tv zit als mijn cluppie weer geen aandacht krijgt, omdat jullie alle zendtijd in beslag nemen.

Ik mag blij zijn met 1 keer in 5 afleveringen het woord NAC voorbij te horen komen.

Stel je voor zeg, dat ajax afgezeken wordt.. pfff jij moet t echt zwaar hebben

10 februari 2010 om 12:21

Inderdaad... Als alle supporters van Nac, Nec Groningen Sparta VVV nou beginnen te klagen...
Ik ben zelf Ajax supporter maar vind dit stuk maar niks.
Een beetje huilen dat Ajax bekritiseert wordt..
Het bestuur moet toch ook gewoon hard in gaan grijpen?
Kijk eens naar het lijstje in de VI van vorige week woensdag en streep dan alle overbodige namen eens weg. Dan streep je er zo 14 door.
Ze hoeven van mij ook niks meer te kopen voordat ze de Kennedy's en Wielaert eruit gegooid hebben. Die heb je ook niet voor de breedtje nodig, want dan kan ej ook een Donald, Blind, Zeegelaar etc etc opstellen die een vijfde van de Overbetaalde middenmoot spelers kosten..
Vind je het gek dat een Wielaert Kennedy Rommedahl niet weg willen? Die verdienen een vermogen! Verhuur ze desnoods zodat je nog iets van een compensatie krijgt voor hun loon. Misschien spelen ze zich in de picture en zijn ze weg. Geef ze sowieso de transfervrije status.

Eerst schoon schip voordat er spelers gekocht worden!

Daarbij komt dat als Twente inderdaad als eerste scoort dat ik maar moet zien of Ajax mentaal sterk genoeg is om terug te knokken.

1 ster, omdat je er wel zeker 5 minuten tijd hebt ingestoken...

Dat je zelfs al blij zou zijn als Hans aan tafel had gezeten geef al aan wat een belachelijk column dit is.

VI is anti-alles, iedereen die daar iets verkeerd doet wordt zwartgemaakt. Enige waar ik me aan stoor is dat er ongenuanceerd kritiek wordt geleverd. Zoals Derksen met zijn contractspelers over Ajax, het klopt dat er veelste veel zijn, maar hij vergeet er even bij de vermelden dan 30 van die spelers B1/a2/a1 jeugd zijn en Jong Ajax, jongens van 16/17/18 jaar. No way dat die beter zijn dan een Servisch international.

Ook ergerde ik me er maandag aan dat Derksen zijn ex-holmaatje Willem gelijk wilde geven met dat Tiendalli geval, een echte Johan Derksen zou Willem belachelijk hebben gemaakt met zijn calimerocolumn. Tiendalli's gele kaart was overigens een optelsom, dat heeft Wegereef ook aangegeven. Het lag echt niet aan die gele kaart dat Ajax won.

Hans is in dat opzicht een betere analist, die geeft niet zo ongenuanceerd zijn mening en gaat er dan ook altijd tegen in. Je kan zeggen wat je wilt, maar hij onderbouwd zijn mening beter dan die dweil van een Derksen.

Wat een opmerking zeg...
Jij reageert op een column waarin iemand betoogd dat Ajax inderdaad veel afgezeken wordt de laatste tijd. Degene die hier de column schrijft zegt niet dat Ajax te weinig in de uitzending komt, integendeel uit het betoog kun je wel halen dat hij ook vindt dat Ajax wel heel erg vaak voorbijkomt(alleen maar negatief). De column kan inderdaad beter maar de essentie van het betoog is wel de juiste. Ik volg VI alleen nog maar om het transfernieuws, want van het achteraf gepraat van vooral mijnheer Snor wordt ik een beetje moe. En dat wordt nu weer bevestigd. Eerst zeggen dat Jol een topcoach is en nu zeggen dat Jol er niks meer van kan. En van Hans Kraaij kun je zeggen wat je wil, hij is tenminste consequent in zijn mening. Dat kan je van Snor niet zeggen.

De grote anti-ajax show gaat hier in de reacties zo te zien gewoon verder...
Dit stuk is tekort, maar het is wel waar, Ajax wint met 3-0 en de woorden 'ajax', 'speelde' en 'goed' ben ik niet in 1 zin tegengekomen bij VI. 'er mag toch ook wat negatiefs gezegd worden over Ajax' hoor ik sommige hier zeggen, nou dat wordt bij VI alleen maar gedaan, positief Ajax nieuws kunnen ze hun strot niet uitkrijgen. Ze kopen een van de grootste talenten uit Zuid-amerika, Lodeiro: 'hij heeft nog niks waargemaakt, en hij koste 4 miljoen, kan Ajax dat wel betalen?' Je wordt er als ajaxied schijtziek van.

Je betoog loopt alleen plots af, dus meer dan 3 sterren kan ik ook niet geven.

Ga dan Studio Ajax kijken, als je niet tegen grapjes kan. Niet dat dat veel aan is aangezien er zo droog over voetbal gepraat word en de gasten nooit wat zeggen. Toen Jol daar was bijvoorbeeld, die moet echt de politiek in gaan zoals hij vragen niet beantwoord en daar toch 10 zinnen voor nodig heeft.
Nee, geef mij maar Voetbal International!

Ik geef je groot gelijk. VI kan uberhaupt alleen maar negatief over het onderwerp voetbal praten al is dat typisch Nederlands. Neem is een vb aan Sport1 en BBC waar ze op een leuke objectieve manier over voetbal praten. Dat is interessant en het voetbal wordt op een positieve manier benaderd.

Hoe durven mensen te zeggen dat Studio Voetbal Studio Ajax is. Daar zitten 2 mensen van Twente en Waterreus is 100% Psv. Van gelder is voor AFC maar durft al jaren zijn mond niet meer over Ajax open te doen omdat ze zich in Rotterdam weer benadeeld voelen.

Zolang iedereen elkaar maar dom napraat over Studio Ajax gaan ze het uiteindelijk wel geloven. Dan komt het minderwaardigheidscomplex weer duidelijk naar voren.

Sorry dubbele post.

Sorry dubbele post!

Je moet wat meer openstaan voor de werkelijkheid. Ajax is niet meer de topclub die het was (qua resultaten en selectie).

Resultaten: Geen CL laatste jaren
Selectie: Er lopen geen type talenten als van der Vaart en Sneijder, wat een paar jaar geleden wel was.

En dit wordt natuurlijk besproken in zo'n voetbalshow. Dat jij dan zegt dat van der Gijp anti Ajax is gaat echt te ver. Dat je dan ook nog zegt dat dat komt vanwege zijn Rotterdamse achtergrond. Als je de tv had aangelaten had je ook gezien dat hij de Cler had uitgelachen...

Als ajax fan moet ik toegeven 1995 moeten wij gewoon vergeten en alleen met een lach en een leuke gedachte over terug denken.... maar verwachten dat ooit nog te behalen met de huidige organisatie Ajax Nv?? No way....

Vandaag las ik ergens 5 jeugdtrainers moeten vertrekken of andere functie waarom zijn die mensen dan uberhaupt aangenomen volgens mij door dezelfde directie die ze nu weg wil...

maar ja ajax zal altijd mn club zijn ongeacht dat ik in het zuidelijke eindhoven woon verkies ik mooi voetbal bij vlagen dan anti voetbal en 8x kampioen in tien jaar.

srry hoor maar dit is echt een collum van niks
voetbal internattional is een van de beste praat en kijk programmas op het gebied sport ( met stuido sport) maar wat je hier zegt is belachelijk ajax hater? renee? denk het nie en johan derksen die zegt wt ie denkt en dt toevalig die wedstrijd ajax twente voor twente was de eerste 20 minute dt weet iedereen dus vortaan eeerts ff denken voordat je wat schrijft

Je hebt helemaal gelijk. Ik keek eerst ook altijd vond het een leuk programma. Johan die altijd scherpe opmerkingen had. Ik kon er wel om lachen. Een beetje kritiek kan wel, maar waar hij nou mee bezig is weet ik niet. Sinds een paar weken kijk ik niet meer en ik weet zeker dat dat er meer doen!

Haha het is een slecht onderbouwd en zeer korte column waardoor je echt naar voren komt als een Calimero ook al wil je dat niet en vind je dat niet. Maar toch heb j een punt, ook hoe er hier weer gereageerd wordt laat dat zien. Ajax wint met 3-0 van dat oh zo sterke Twente toch? Het Twente dat 21 wedstrijden neit verloren had toch? Het Twente met Ruiz en Stoch die de Ajax's backs dol draaien toch? Het Twente van de geweldenaar Douglas waar Vertonghen nooit aan kan tippen toch? Het geweldige middenveld van Twente toch? En toch wint Ajax met 3-0, hoe je het ook wend of keert een geweldige uitslag en goede prestatie. Als er dan geen 1 complimentje vanaf kan, is dat toch wel frappant. En dat was ook bij studio voetbal, het ging er alleen over de 3 kansen van Twente de eerste 20 minuten, wat er trouwens 2 waren! Dat Pantelic ons op 1-0 had kunnen zetten na een paar minuten hoor je dan weer niet. Dat Ajax thuis ongeslagen is en dit seizoen 38 doelpunten en maar 3 tegen heeft in eigen huis hoor je ook niet, nee je hoort ze over het geel van Tiendalli en wat voor invloed dat wel niet heeft, dat de Zeeuw 3 minuten later ook voor niks geel krijgt hoor je niemand over, Wegereef was toch gewoon consequent slecht zoals de meeste scheidsrechters net als dat Vertonghen vlak voor tijd voor iets onbenulligs nog geel krijgt, ja Theo Jansen ook maar dat is dan ook wel 100x gezegd. Je hebt een punt maar ik hou sowieso niet van wijzen en zeuren, kijk het dan gewoon niet, als het echt nergens op slaat is het afgunst of de angst dat Ajax de goede kant opgaat. Het ligt niet aan Vi of studio voetbal, maar het is de algemene tendens rondom Ajax, zoals hier op de site elke poep of scheet word gepubliceerd(vaak in 3 stukken verspreid ook nog) en echt niet voor de Ajacieden, want die gaan wel naar ajax.nl, net als vele filmpjes van Ajax tv waar dan vooral niet- Ajacieden fel op reageren, Jol is mediageil alles is pro Ajax, de Ajacieden zien die films wel op de site zelf want dat is ook de doelgroep Ajax supporters! Dat het hier op Vz word geplaatst vraagt geen Ajacied om, maar dat andere supporters het bekijken en op reageren vind ik raar, ikzelf heb absoluut geen behoeft andere clubs te volgen laat staan filmpjes van Psv TV of Feyenoord Tv te kijken..

Toen ik de titel zag had ik hoge verwachtingen. Eindelijk iemand die de vloer aanveegd met het ''begrijpelijke'' anti-ajax gehalte van VI maar helaas lees ik een column met louter een beschrijving van het programma.

Ik irriteer me zelf ook de laatste tijd, als Ajacied en Amsterdammer aan bepaalde uitspattingen van het trio. Als het over Ajax gaat dan hebben de heren weinig met de feiten en heb ik het gevoel dat de onderbuik van de anti-ajax kijker gevoed moet worden.

Slimme zet van de heren, want door dit soort uitspraken wordt er wel over het programma gesproken, zoal wij dat nu doen. Aangezien Ajax de club is met veruit de meeste supporters en veruit de meeste haters begrijp ik vanuit commercieel oogpunt de aanpak van VI.

Toen ik de titel zag had ik hoge verwachtingen. Eindelijk iemand die de vloer aanveegd met het ''begrijpelijke'' anti-ajax gehalte van VI maar helaas lees ik een column met louter een beschrijving van het programma.

Ik irriteer me zelf ook de laatste tijd, als Ajacied en Amsterdammer aan bepaalde uitspattingen van het trio. Als het over Ajax gaat dan hebben de heren weinig met de feiten en heb ik het gevoel dat de onderbuik van de anti-ajax kijker gevoed moet worden.

Slimme zet van de heren, want door dit soort uitspraken wordt er wel over het programma gesproken, zoal wij dat nu doen. Aangezien Ajax de club is met veruit de meeste supporters en veruit de meeste haters begrijp ik vanuit commercieel oogpunt de aanpak van VI.

haha wat en replys allemaal, was te verwachten.. geen beginnen aan om alles weer van reactie te voorzien

Stukje heb ik maandagavond uit pure irritatie in een half uurtje geschreven, dus kwalitatief gezien excuseer ik mij voor een niet al te hoogstaande column, ik sta echter nog steeds achter de boodschap

10 februari 2010 om 17:24

Hoe haal je het dan in godsnaam in je hoofd om jezelf 5* te geven. De arrogantie! Je schrijft een stukje, iedereen boort je op duidelijke wijze de grond in, en dan nog 5*. Het is hier trouwens het Clubexpert-forum, waarin men stukken wil lezen over een club, die goed geschreven staan, en voor deze rommel, om het maar even keihard te zeggen, hoef je jezelf echt geen 5* te geven. Ik wil wel effe toelichten. Het begint ermee dat het te kort is, daarnaast is het dermate subjectief geschreven dat het niet leuk is om te lezen. Je komt met slechte en/of slecht onderbouwde voorbeelden, ook zijn het er te weinig. Wat voor positiefs kan je melden over Ajax? Ajax is de hoogste boom, en krijgt bij tegenwind dus ook de zwaarste klappen. Normaal doe ik niet aan het geven van 1*, maar nu jij zo stijlloos jezelff voor deze bar slechte column er vijf geeft, doe ik het toch.

@ Manonthemoon: 'dat Ajax thuis ongeslagen is en dit seizoen 38 doelpunten en maar 3 tegen heeft in eigen huis hoor je ook niet,'

Volgens mij werd Ajax door Anderlecht in eigen huis met 1-3 afgedroogd?

Maar kom op Ajax voert toch ook gewoon wanbeleid. Tussen al die contractspelers zit niet één fatsoenlijke linksback en Schilder die het aardig deed moest naar Nac. Er zit voor tientallen miljoenen op de bank of tribune: Aisatti, Sulejmani, Wielaert, Oleguer, Ogararu, Gabri, Kennedy , Atouba enz. Salarissen van spelers als Sno, Luque etc word ook vrolijk doorbetaald en die verdienen bij elkaar ook iets van 3,5 - 4 miljoen. Een Cvitanich die 7 miljoen gekost heeft en 1 op 2 loopt in de Eredivisie word verhuurd en een dure Serviër word binnengehaald. Oké nu voor slechts 1 miljoen op de loonlijst, maar volgend seizoen wil hij bijtekenen op zijn voorwaarden. Denk aan 2 miljoen per jaar of meer.

Zonder De Zeeuw en vooral zonder Suarez is Ajax een heel middelmatige ploeg, iets wat tegen Anderlecht pijnlijk duidelijk werd. In het bekertoernooi werd elke keer de volgende ronde met hangen en wurgen bereikt tegen Jupiler League clubs en middenmoters uit de Eredivisie. Met uitzondering van die monsterzege tegen WKE dan. In de competitie is het nog steeds de ene wedstrijd geweldig en de andere bedroevend.

Jol doet wat hij kan, maar zit nog steeds met de erfenis van San Marco. De trainer waarvoor het zojuist gepresenteerde beleidsplan van Coronel in de prullenbak werd gegooid, z'n vriendjes Schippie en Robbie mee mocht nemen als assistenten en vrolijk 30 miljoen kon besteden aan allemaal geflopte spelers. Daarnaast vind ik het raar dat je Verhoeven voor 3 ton binnenhaalt. Het lijkt me uitermate demotiverend voor alle keeperstalenten van de Ajax opleiding om naast de eerste twee overigens uitstekende doelmannen ook nog deze meer dan 100 kilo wegende vetklep voor je moet dulden.

Buiten dat word ook nog eens vier miljoen besteed aan één of ander Uruguayaans talent waardoor de ontwikkeling van Ajaxtalenten nog verder verstoord word, en zodat er ook geen geld meer was om het salaris van Bouhlarouz á 4,5 ton te betalen voor een halfjaar. Iets wat toch een zeer welkome versterking zou zijn geweest voor Ajax.

10 februari 2010 om 20:02

Austinbrouwers, dat klopt maar ik had het ook alleen over de competitie! En je zegt afgedroogd, dat is wat overdreven vind je niet? Zeker met alles in ogenschouw genomen (al geplaatst, niet de sterkste 11 nou dat is bij Ajax dus direct veel zwakker) maar dan heeft Ajax dit weekend helemaal afgedroogd volgens jou?

Maar over het wanbeleid ben ik het vrijwel met je eens, er zijn teveel dure spelers die op de bank en tribune zijn beland. Cvita was gewoon geen spits voor Ajax, maar gehaald door Mvb, Jol zag echter als snel dat Cvita geen aanspeelpunt zou worden iets wat Jol en ik ook echt nodig acht. Vandaar dat hij met zijn connecties een goede ervaren spits heeft gehaald die als aanspeelpunt kan fungeren. Ja het is ook een dure speler, maar je zegt het zelf dat zou pas eventueel volgend seizoen zijn, dus wie zegt dat Jol hem volgend jaar wil behouden, ja waarschijnlijk voor hetzelfde salaris anders gaat hij weg, heeft hij trouwens zelf ook al gezegd.
En ja zonder de Zeeuw en Suarez is Ajax minder, zoals ik ook al aangaf tegen anderlacht speelt niet met de sterkste 11 en dat is direct heel duidelijk te zien, maar daarom vind Jol ook dat het niveau van de Ajax spelers weer omhoog moet. Spelers als Wielaert etc had hij zeker niet gehaald, dat is inderdaad de erfenis van de afgelopen jaren en nog extra van Mvb! Jol begint nu echter pas, en laten we ophouden over wat er is gebeurd aangezien zoals jezelf ook zegt Jol doet wat hij kan.
Maar dat je Verhoeven een vetklep noemt slaat echt nergens op, die man is groter ja maar gewoon een goede keeper en daar gaat het om, beetje respect mag wel, Jol kiest ervoor om een ervaren 3e doelman te hebben, wat eigenlijk altijd zo was bij Ajax! We hebben gewoon toevallig 2 fantastische keepers, dat onze 2e keeper bijna net zo goed is gaat ten koste van de jeugd, wanneer Steek de stap maakt zal iedereen een plekje opschuiven!
En het is toch duidelijk dat Ajax geen geld heeft? Alleen voor uitzonderlijke talenten, met toekomst dus en een grote kans dat hij voor meer word verkocht is er altijd geld! Dan geeft de rvc groen licht, omdat iedereen hem graag ziet komen komt er wel geld vrij(kijk maar naar Feyenoord), maar voor Boulah is elke euro, omdat hij op leeftijd is een extra risico, die Ajax de laatste jaren al veelvuldig heeft genomen zonder succes toch. Ja want achteraf is het weer makkelijk lullen he

Ik moet eerlijk zeggen dat ik ook niet meer naar VI kijk, niet zozeer vanwege de kritiek op Ajax overigens hoor, als ben ik het er wel mee eens dat het zo nu en dan door draaft.

Maar ik weet niet, het lijkt steeds minder met voetbal te maken te hebben, maar alleen maar slap gelul.
Een geregiseerde show waar het zo nu en dan over voetbal gaat is het geworden. Waar Wifred Genee de mooi-boy uit mag hangen en iedereen zo snel mogelijk ter oorde moet roepen als 1 van de vele reclames voorbij moet komen. Rene van de Gijp alleen maar de grapjas uithangt (toegegeven het is ook zeker wel vermakelijk) en Johan Derksen en Hans Kraay meer bezig zijn met elkaar als met de gespreksonderwerpen.

Onzin dit stuk, meer kan ik niet zeggen. Ik kijk VI 2x per week, en ze worden ook vaak de grond ingeboord (veel meer vergeleken met Feyenoord bijv. want de enige keer de laatste weken was toen Leo Beenhakker helemaal boos werd voor Wanderson en dat Been té positief zou zijn). En bijna alles is wat Derken en van der Gijp zeggen is gebasseerd op feiten. Oke soms gaan ze een beetje los over ajax, maar zij betalen rtl7 ervoor om daarover te praten. Dat jij dat dan niet kan om hun tegendeel te bewijzen...

En ik denk niet dat het Voetbal International iets boeit als je niet meer hun bladen koopt of naar hun serie kijkt. Johan Derksen zal daar niet eens van op de hoogte blijven.
En doe wat aan je taalgebruik en maak je teksten wat langer.
1 ster

ja ik vind het ook wel nodig even te reageren. Ik kijk altijd op vrijdag en soms op maandag naar VI, en ze proberen het niet alleen over Ajax, Psv, Feyenoord of FC Twente te hebben, omdat dat te makkelijk is. Natuurlijk zijn dat de grootste en beste clubs, maar het leuke aan VI is dat ze het ook over clubs als VVV hebben of Ado.
Maar vind het een beetje te makkelijk om te zeggen dat in een voetbalprogramma iedereen maar tegen Ajax is omdat het nu eenmaal niet altijd over Ajax kan gaan. En ook vind ik het allemaal een beetje overdreven dat Johan Derksen en zijn ''sidekick'' Wilfred Genee de hele tijd Ajax lopen zwart te maken.
En ik kan me herinneren dat Feyenoord, en dan met name Been, vorig jaar ook flink afgekraakt werd omdat Roy Makaay zo weinig speelde. Het valt en staat een met de situatie.

Het is jammer dat je deze azijnpissers nog serieus neemt. Eigenlijk moet je het programma scharen onder het soort pulp wat wekelijks te lezen is in Privé, Story en dergelijke. Dan is het vermakelijk. Je moet Derksen en van der Gijp beschouwen als Wilma Nanninga en Patty Brard.

Ik begrijp je gevoel maar wees een vent. Leg het naast je neer.

Ach gut, wat triest. Heb ik nog tijd verspilt in het lezen van dit trieste stuk tekst. Het enige wat ik nog tegen je wil zeggen is: Stop met het zijn van club-expert. Sorry, maar als dit je niveau is dan zet je jezelf alleen maar voor schut.

Johan Derksen is gewoon een azijnzeiker, die geen goed woord voor Ajax over heeft, ook niet voor Feyenoord trouwens. Over PSV zijn ze meestal wel positief..

Als voorbeeld bijvoorbeeld over de financiele situatie bij Ajax, dan vinden ze het weer belachelijk dat ze bij Ajax die Rudolf niet haalde, terwijl het het grootste talent van Hongarije was en hij zo goedkoop was. Ajax haalt hem niet omdat ze niet in echte problemen willen komen zoals Feyenoord bijvoorbeeld op dit moment. Van Feyenoord vinden ze het weer belachelijk dat ze Wanderson proberen te halen terwijl ze geen geld hebben... Daar snap ik dan geen reet van.. Je zou eerder kunnen concluderen dat Ajax er goed aan doet, dat zij proberen te voorkomen dat zij echt in financiele ellende komen.

Overigens vind ik Rene van der Gijp wel oke, hij geeft altijd wel een leuk inzicht in zijn in eigen gedachtegang. Dat waardeer ik wel, hij is weliswaar negatief, maar is dat wel op een grappige manier en dat mag wat mij betreft altijd!

10 februari 2010 om 21:41

Deze eeuw belandde de schaal al zesmaal in Eindhoven. Rotterdam kan zich de schaal niet eens meer voor de geest halen, en in Amsterdam is hij ondanks continu het beste team en het meeste geld te hebben pas twee keer de lucht in gegaan.

Wat een calimerogedrag alsjeblieft zeg....
Waar moeten de Snor en vd Gijp positief over zijn dan?
Over de 75 contractspelers van Ajax?
Over de enorme successen van de afgelopen jaren?
Over de fantastische financiele huishouding van Ajax?
Over het fantastisch omgaan met je eigen spelers van Ajax? (wielaert, Sulejmani en Aissatie)
Over de fantastische aankopen van Ajax?
Over die verschrikkelijke Martin Jol?
Over Martin Jol kan ik me pas ergeren, een echte calimero met zijn gezeik op scheidsrechters en iedereen behalve zichzelf, bah...

Ik respecteer je mening, maar denk niet dat je gelijk hebt. Het lijkt wel of het onwelgevallig is dat er kritiek komt op Ajax. Als dat enkele weken aanhoud begint men gelijk te stuiteren. Als je de laatste tijd kijkt naar de overdreven aandacht voor de mogelijke penalty voor Ajax in de wedstrijd tegen Feyenoord, zie je bij geen enkel programma dat terug. Of RKC nou een penalty verdiend of Psv of Feyenoord, er worden geen aparte items van gemaakt. Zefls de Wereld draait door besteedde aandacht aan de mogelijke penalty....

Andere clubs krijgen er geregeld van langs. Toen laatst Haarlem failliet ging en de voorzitter in de studio aanwezig was heeft Derksen aangegeven het niet erg te vinden omdat er geen hond in het stadion zat, en het een natuurlijke selectie is waardoor clubs afvallen. Feyenoord krijgt geregeld kritiek op de ongezonde financiele situatie.... soms teveel aandacht dan nodig. Of het item dat werd gemaakt van het ontslag van de oude heer Blankemijer, wat allemaal niet zo erg was als werd gesteld.

Volgens mij moet je dit aanvaarden. Er kan kritiek komen op jouw club. Het blijft geen club van de verhevenen. Ajax wil graag aan de top horen, maar kan al een tijdje niet meer bijbenen. Daarbij heeft men wel gedrag als een superclub en dan kan en moet je kritiek verwachten.... als je daar niet mee om kunt gaan, kijk dan niet. Zet je tv uit. Ik voorspel je dat Ajax en Feyenoord en vele andere clubs voorlopig kritiek zullen blijven krijgen.... als je daar niet tegen kunt kijk dan naar Goede tijden of zoiets.

Studio Voetbal en Voetbal International zijn beiden leuke programma's die allebei hun eigen draai geven aan het actuele voetbalnieuws.

En waarom geen kritiek geven op Ajax? het is volgens vele ajax-supporters: ,,de grootste club van Nederland''

en dat is gewoon zo, als je kijkt naar prijzenkast, historie en achterban..

Dus ik heb geen problemen met de vele kritiek..

10 februari 2010 om 19:58

@dimitrie

Dat is toch ook zo?

10 februari 2010 om 20:23

Ja duh Ajax is de grootste, en ik vind ook dat de kritiek erbij hoort, echter wanneer Ajax de props verdienen, zoals dit weekend, moeten ze die ook krijgen of niet dan? Want ze hebben gewonnen van volgens vele kenners een goed en degelijk Twente die ongeslagen waren toch?

Het ontbreekt het er nog net aan dat je schrijft dat je moeder iedere maandagavond op de bank naast je zit om je traantjes te drogen. Wat een kinderlijke column met als 'hoogtepunt' de laatste alinea. Deze is echt van het niveau ”kind krijgt geen snoepje van mamma en wordt heel boos”. Ik wil je adviseren voortaan alleen de Telegraaf lezen of de TV uit te zetten ter bescherming tegen de grote boze buitenwereld. Als je misschien iets meer volwassen bent geworden, kan je misschien wel een afwijkende mening aan.

Nou, als Ajax gelijkspeelt of verliest, is het altijd een schande dit schande dat, maar wint Ajax van Twente met 3-0 hebben ze het ten eerste: Alleen maar over Twente, wat zij goed deden en fout deden en ten tweede Ajax kan het gewoon niet goed doen, daar stoor ik mij aan en dat is gewoon omdat er maar 1 objectieve meneer aan de tafel zit: Hans Kraay Jr. Derksen is vooral een sensatieroepende meneer die klanten wil trekken en vooral de Ajaxhaters wil bereiken en VD Gijp vind ik wel meevallen.. Toppunt is Studio Voetbal. Dat is pas om van te huilen. Die Van Halst zondag was echt de enige die objectief was en hij werkt nog wel bij Twente! die Gelder en Borst proberen alleen maar Ajax zo hard mogelijk de grond in te boren. Heb echt helemaal niks positiefs gehoord als er iets positiefs is gebeurd! zoals die 3-0. Maar ja, Ajax wint met mazzel van Nec, je moet ze dan eens horen joh: een schandalige vertoning

Reageer

Je moet inloggen om te reageren. Heb je nog geen account? Dan kun je je gratis registreren. Inloggen

Actiefste Clubexperts

Naam Aantal Gemiddelde rating

Ajax

Stand
Selectie
Actuele wedstrijden
 TeamPnt+/-
1.Ajax1521
2.Vitesse158
3.PSV137
Voor de complete stand: Eredivisie
SpelersPositieW
N. ÜnüvarAanvaller
E. ten HagUnknown
AntonyAanvaller64
A. OnanaKeeper60
Q. PromesAanvaller61
D. TadićAanvaller64
L. TraoréAanvaller65
Voor de complete selectie: Clubpagina Ajax.
Programma 
Uitslagen
Voor de alle wedstrijden: Clubpagina Ajax.

In de wandelgangen

Woensdag 28 oktober
De naam van Dayot Upamecano staat voor volgende zomer bovenaan het verlanglijstje van Manchester United. Lees verder
X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren