FC Groningen dient officiële klacht in tegen arbiter Wiedemeijer

Maandag, 8 februari 2010 om

Algemeen directeur Hans Nijland van FC Groningen dient bij de KNVB een officiële klacht in tegen scheidsrechter Reinold Wiedemeijer. Dit meldt Voetbal International maandag. Groningen ging zaterdag in een tumultueus duel, geleid door Wiedemeijer, met 4-3 ten onder bij Heracles Almelo.

Op dat moment stonden de gasten uit Groningen met nog slechts negen spelers op het veld: Gibril Sankoh kreeg een directe rode kaart voor een overtreding op Everton, terwijl Leandro Bacuna even later met twee keer geel kon inrukken. De veldverwijzingen waren echter niet eens de beslissingen waar de Groningers zich het meest over opwonden.

Voor rust werd een loepzuivere treffer van Thomas Enevoldsen namelijk ten onechte niet goedgekeurd. Wat op de tv-beelden duidelijk zichtbaar was (de bal had de doellijn helemaal gepasseerd) werd door Wiedemeijer en zijn assistent niet geconstateerd. In de tweede helft scoorde Heracles-aanvaller Bas Dost in buitenspelpositie, maar zijn doelpunt werd wél goedgekeurd.Gerelateerd

Meer sportnieuws

121 reacties (laatste reactie door strating)

Terecht, maar ik denk niet dat de punten worden omgedraaid ofzo...

8 februari 2010 om 21:22

terrecht?? damn he dan ken je elke week wel aan de gang blijven.
Bij elke team gebeurd wel eens iets wat onrechtvaardig is !!
Groningen moet een voorbeeld nemen aan wat ik Mario Been zag doen, weinig over zeggen en accepteren...soms krijg je wat en soms ben je de sjaak... het is niet anders

8 februari 2010 om 21:51

Ja, of je nou één keer benadeeld wordt zoals Ajax tegen Feyenoord of je nou 2x benadeeld wordt zoals Roda tegen Ajax, dat kan. Maar als je in één wedstrijd 4x duidelijk benadeeld wordt gaat me te ver.

Het is juist leuk om dit te zien, misschien dat de scheidsrechters zich eens beter gaan concentreren en zich gemotiveerder voelen en dat als ze een paar mistappen begaan, ze misschien wel een niveau´tje lager moeten fluiten, erg mooi, hopelijk volgen meer clubs.

8 februari 2010 om 22:07

Vond het ook een beetje tever gaan, achja wat zullen ze ermee winnen... punten krijgen ze toch niet.... want dan wordt alles ongeloofwaardig.

8 februari 2010 om 22:09

ik hoop van wel want dan heeft utrecht een betere kans.

8 februari 2010 om 22:22

Gelukkig noem je de naam van de krant erbij. neemt niet weg dat wiedemeijer slecht floot. ik woon zelf in groningen en ik erger me gigantisch aan die krant vooral bij wedstrijden van de FC, en de rest is ook niet fantastisch, overgens moeten ze bij langs de lijn ook geen H Kok (ben voornaam vergeten) meer sturen naar een FC Groningen wedstrijd. Dat is echt ongelofelijk hoe erg hij door een FC Grun bril kijkt.

8 februari 2010 om 23:05

Ik heb niet het idee dat je dvhn leest want als 1 krant zich kritisch(en dat mag) over de fc uit is dat deze krant. wat betreft henk kok die hoeft zich niet bij de z-side te melden die wordt vriendelijk verzocht om het stadion te verlaten en nooit meer terug te komen om zijn commentaar op de fc. dus ik ben het niet met je eens,maar ik hoor graag je tegen reactie als je denkt dat ik niet gelijk heb.

9 februari 2010 om 07:54

Helemaal niet. Dan wil AZ ook wel de punten krijgen van uit bij Heracles, toen het een loepzuivere panalty en rood moest zijn voor Heracles. Dan wil Feyenoord op zijn beurt weer de punten van afgelopen zondag... Ajax weer de punten van tegen Feyenoord, Roda weer van Ajax, enz,enz. Deze wedstrijden zitten er (helaas) tussen. En uiteindelijk maakt het zoals je bovenstaand al kan zien niets uit in de punten

8 februari 2010 om 21:54

In het daglab van het Noorden werd Wiedemeijer ook als tobber van de week genoemd, kreeg hij het rapportcijfer 2 en stond erbij dat hij direct moest stoppen met fluiten. Ik snap de ophef eigenlijk niet zo. Natuurlijk voelt Groningen zich benadeeld en ze hebben ook wel gelijk, maar de rode kaarten waren niet onterecht en de goal was zelfs met een stilstaand beeld erg lastig te zien. Ook is buitenspel en een bal over de lijn natuurlijk niet de fout van de scheidsrechter, maar van diens assistent.

Ik vind dit erg hopeloos van Groningen en snap het nut van een klacht niet helemaal, wat willen ze hiermee bereiken? Ik ben van mening dat de scheidsrechter dit echt niet opzettelijk heeft gedaan en ik vind de fouten eigenlijk nog helemaal niet zo overduidelijk, alleen zonde voor die man dat het zulke consequenties had.

8 februari 2010 om 23:50

Ow dus 2x onterecht een penalty geven plus onterecht een rode kaart dat kan maar als het 3x was of meer dan moet er aan de bel getrokken worden.

Je moet het over een langere periode bekijken hoe een scheids presteerd. Wij (roda) zijn zo ontzettend vaak benadeeld door blunders van scheidsrechters (ondanks dat we vorig seizoen het aan onszelf te danken hadden) dat we toch op zn minst mogen verwachten dat het "fluitgedrag" van scheidsrechters eens onder de loep mag worden genomen.

Ik vind dat scheidsrechters hier in Nederland te beinvloedbaar zijn en zich vaak laten leiden door de omgeving en niet zo zeer wat ze echt zien.

9 februari 2010 om 00:16

Deze klacht komt niet geheel uit de lucht vallen, Wiedemeijer heeft de pik in op FC Groningen. Dit is na te zien in meerdere wedstrijden die hij de FC heeft gefloten.
Wat deze arbiter liet zien is dat je volgens de regels wel tegen kunt fluiten en als je het niet gezien hebt niet hoeft te fluiten. Kortom Groningen is gewoon genaaid door deze arbiter en hij weet het zelf ook donders goed. Heb de gehele pot gezien en je zag aan het gedrag van mietjemeijer dat hij er ook constant op loerde om de beslissingen tegen fc groningen te zetten. Hoeveel geld zal hij hiervoor gekregen hebben vanuit Maleisie of China ?? Hier moet toch een onderzoek naar gedaan worden.
Totale schande deze man en heet hem dan ook warm welkom in de Euroborg !!!

9 februari 2010 om 11:17

@ Thomaslegend

4x leg ff uit??

Als je doelt op de rode kaarten ken ik je uit die droom helpen,....beide kaarten waren terecht,...de directe was een zuivere tackel van achteren op de benen en is echt gewoon rood,...en die 2de was gewoon een domme 2de gele kaart ook terecht en dus rood.

Wat betreft het niet gegeven doelpunt,..aangezien de scheids op de rand van de 16 stond is de enige die het gezien zou kunnen hebben de assistent maar dan alleen als hij ook echt op de achterlijn stond.de scheidsrechter is in deze niets te verwijten,het is altijd makkelijk te oordelen na 600000x eenherhaling uit alle standpunten te hebben gezien'.

Ook het 2de doelpunt,...iedereen was het er over eens dat het een doelpunt was,...ze konden niet eens goed zien wie er gescoord had,..ook weer na het bestuderen van de Tv beelden en de herhaling tig x te hebben bekeken komen ze er in eens achter dat het buitenspel zou zijn geweest..

Ga klagen bij de Fifa die wil geen tv beelden toestaan,....scheidsrechters blijven mensen en kunnen niet alles met het blote oog waarnemen,...dat is het mooie aan voetbal,..
Zoals 21071984 al zei :soms krijg je wat en soms ben je de sjaak!

iedereen die het zogenaamd beter weet zou zelf eens moeten gaan fluiten,...kijken of je er dan nog zo makkelijk over denkt!

Precies, waar mensen werken worden fouten gemaakt, jammer maar terugdraaien gebeurd niet.

En terecht, het wordt hoog tijd dat er iets aan dat niveau van de scheidsrechters gedaan wordt. En als een klacht indienen dan de eerste stap moet zijn, so be it..

en terecht.. al vrees ik dat het helaas niet veel gaat uithalen

Opzich terrecht natuurlijk. Alleen als je bij Ajax keek scoorde Suarez ook een 100% doelpunt.
Soms is het gewoonweg moeilijk te zien voor een scheitsrechter. Echter ben ik wel van mening dat je als scheitsrechter genoeg betaald krijgt. Hiermee verwacht je wel dat iemand zijn werk correct uitvoerd.
Vind het zoiezo matig gesteld met de scheitsrechters de laaste tijd...

8 februari 2010 om 21:09

Heb jij wel enig idee hoeveel scheidsrechters betaald krijgen?
Dat is echt niet veel hoor, ze moeten nog een baan ernaast hebben om een beetje goed te kunnen leven.

8 februari 2010 om 21:23

wiedemeijer krijgt 1500 per erdivisie duel, dus als hij 3 wedstrijden fluit in een maand heeft hij 4500 euro. Iets waar veel 'normale' nederlanders minimaal 2 maanden voor moeten werken.

8 februari 2010 om 21:40

Sterker nog in de wedstrijd maakte ook Bas Dost een '3e' doelpunt die onterecht werd afgekeurd.

Maargoed de scheids was ondanks dat niet echt anti-heracles.. Een klacht indienen kan... Maargoed of het zal helpen ???

9 februari 2010 om 00:11

Je schiet er weinig mee op door een klacht in te dienen. Maar je geeft op deze manier ook aan dat je het niet eens bent met het niveau van de scheidsrechters in Nederland. Toch een betere manier dan je middelvinger opsteken.

8 februari 2010 om 21:30

Zoveel?
Waarom hebben zoveel scheidsrechters nog een parttime job ernaast om rond te komen?
Misschien dat de echte top zoveel verdient.
Bovendien staan ze veel op het veld buiten de wedstrijden om aan hun conditie te werken enzovoorts en is er heel veel mediadruk. Kijk maar hoe wij allemaal op een foute beslissing reageren, ik heb eergister zelfs meerdere keren het adres van Wiedemeijer voorbij zien komen. Zeker gezien die mediadruk vind ik het niet onterecht dat de top dat verdient.

8 februari 2010 om 22:03

Ik denk dat het niet eens om rondkomen gaat, maar meer om het feit dat je snel verveeld raakt als je een middag per week aan het 'werk' bent en voor de rest geen reet uitvoert.

8 februari 2010 om 23:20

€ 1500 per wedstrijd hoor

8 februari 2010 om 23:53

Ik weet dat Ruud Bossen in ieder geval een glaszetter in Haarlem is, zelf gezien. Dus Kasper90 zal wel een punt hebben.

Misschien dat het niets uithaalt, maar wordt zo'n scheids wel eens gecontoleerd op evt Drugs, of Alcohol??? wie weet heeft deze clown een feestje gehad of een beste borrel tegen de kou? Als een speler over het streepje gaat wordt er ook een vooronderzoek gedaan, dus ik vind dit heel goed van de Groningers, bel chinezen gezien in Almelo???

Deze wedstrijd was een spectakel om te kijken, maar vind het wel schandalig dat de scheidsrechters zo had gefloten, kan er eigenlijk geen woorden aan vuil maken, maar houd wel rekening mee dat een mens fouten kan maken. Maar als ik er aan denk dat Pol van Boekel vorig jaar geschorst werd om een onterecht afgekeurd doelpunt van Suarez, zie ik hier wel een kans op een schorsing.

Lijkt me zinloos, zal weinig mee gebeuren, als de knvb er iets mee zou doen (wedstrijd overspelen bijvoorbeeld) dan zou dat betekenen dat iedere keer als een scheidsrechter een fout maakt een club een klacht in zou kunnen dienen om zo alsnog zijn gelijk te halen. Scheidsrechters zijn mensen en mensen maken fouten, deal with it.

Ik vind alle scheidsrechters in nederland even slecht. Het is gewoon triest tegenwoordig, de helft van de wedstrijden wordt zo zwaar beinvloed door scheidsrechters dat het gewoonn nniet meer waard is om te kijken. Aan het eind van de rit zal het niet erg veel verschil op de ranglijst maken -enkele uitzonderingen daar gelaten- maar het maakt het voetbal er wel veeeel minder leuk op.

Ik zit afgelopen zaterdag rustig Heerenveen - Utrecht te kijken. Het arbitrale trio ging weer meerdere malenn in de fout. Het foutief beoordelen van een licht duel op het middenveld, waar gewoon doorgespeelt kann worden. Nadat je de woede van het fluitsignaal te boven bent kom je erachter dat de vrije trap nog aan de verkeerde partij word gegeven ook. Dan breekt de klomp alweer in de 2e minuut. De toon is gezet.

Over de 2 onthouden penaltys zal ik het niet eens hebben - net als NOS -.

Vervolgens ga ik de wedstrijd van Heracles tegen Groningen kijken. De Groningers -waar ik totaal geen sympatie voor heb- worden zo erg benadeeld door de scheidsrechter dat het gewoon schandalig is. Ik wordt er gewoon zo boos en totaal gefrustreerd van in mijn eigen woonkamer met mijn bak popcorn en mijn 2 vaste voetbal kijk vrienden, dat wij het plotseling over rellen en spreekkoren hebben, en dat dit gwoon opgewekt wordt door cruciale beslissingen.

Het voetbal wordt ons afgenomen!

Tijdens het overzappen naar wat god moge weten, komt ons blik op iets hemels. Het was de prachtige derb Liverpool - Everton, de zeer uitgebreide samenvatting op BBC (dacht ik, gebruik van verdovende middelen) was zeer aangenaam om te kijken. Te scheidsrechter geeft 4 tot 5 maal toe geel waar we in NL al minimaal 4 x rood hadden gehad. Dirk Kuyt scoort de winnende, en de neutrale supporter is helemaal blij.

Onze avond was toch nog goed.

OT: Misschien dat dit de Knvb een beetje wakker schud.

8 februari 2010 om 22:02

'het is gewoon triest tegenwoordig'. Vroeger was het natuurlijk veel beter en dat ligt vooral niet aan de 20 verschillende camera hoeken die je tegenwoordig in 4 keer vertraagde beelden kan terug zien. Ik vind dat gezeur op de scheidsrechters zulke onzin. Af en toe heb je inderdaad een wedstrijd waarbij een ploeg extreem benadeeld wordt zoals Groningen in dit geval, maar ja shit happens. Zolang er niet gebruik mag worden gemaakt van videobeelden moet iedereen z'n mond houden, want dit is een typisch geval van de beste stuurlui die aan wal staan. Als je de scheidsrechters echt zo slecht vind, ga dan zelf een opleiding ervoor doen... (Ik ben overigens wel een voorstander van het 'challenge systeem' zoals bij tennis.)

Echt slecht van Groningen dat ze hier een klacht voor indienen ze hebben niet veloren omdat die goal is afgekeurt maar door die 2 rode kaarten(die terecht waren!!)

Heracles had vorig jaar ook geen geluk want toen scoorde Shulmeister de 2-3 uit bij ado maar dat werd ook afgekeurt (de bal was daar zeker 60 cm over de lijn) dat je dat niet ziet is slecht maar dat die goal van groningen niet telt ligt niet aan de schijds rechter want het was moeilijk te zien!

dan moet je een klacht indienen tegen de grens rechter

8 februari 2010 om 21:20

Slecht?
Omdat de 2 rooie kaarten terrecht waren?

1. Doelpunt word afgekeurt (onterrecht)
2. Doelpunt heracles word goedgekeurd (onterrecht)
3. Groningen krijgt penalty tegen (onterrecht vind ik) en dat was de eerste gele kaart voor bacuna
4. Sankoh krijgt rood, als je het vergelijkt met de overtredingen van van den bergh en van Jong a ping vind ik dat ook onterrecht.
5. groningen word penalty ontnomen ( Overtreding op Lovre)

Alles bij elkaar vind ik het terrecht dat groningen een klacht indiend tegen wiedemeijer

8 februari 2010 om 21:21

Het gaat erom dat Heracles ook een penal tegen en een rode kaart had moeten hebben. Dat Heracles goal wel goedgekeurd wordt terwijl hij buitenspel staat en die van Enevoldsen niet.

Het gaat er dus om dat aan de ene kant wel en aan de andere kant niets wordt gegevens. 2 maten meten zoals Mario zegt..

Ik geef ze groot gelijk en dan volgt hopelijk ook Roda met een klacht tegen Nijhuis want deze was nog veel discutabeler als deze wedstrijd.

Beide wedstrijden schorsen samen met de scheidsrechters.

8 februari 2010 om 21:16

En Feyenoord moet een klacht indienen vanwege de penalty die ze niet kregen tegen Az.
Ajax omdat ze er geen kregen tegen Feyenoord.
En Heerenveen moet een klacht indienen voor goal van ADO Den Haag.
En en en en...
Zullen we de hele competitie maar opheffen? Jongens waar gaat het over...

8 februari 2010 om 21:45

Verschil is dat Groningen zes keer zo'n situatie heeft gekend, in tegenstelling tot de clubs die jij noemt Maar ik snap je punt, ik snap zelf ook niet helemaal waarom Nijland dit doet. Het lijkt me meer een statement en ook een signaal naar de supporters toe. Ze zijn immers bezig om de kloof tussen supporters en clubleiding die er de afgelopen jaren veel voor over had om witte voetjes bij de Knvb te halen te dichten.
Als ik supporter was geweest van pak 'm beet Feyenoord en ik had niks met zo'n wedstrijd zou ik ook op die manier gereageerd hebben, maar we zijn gewoon genaaid en daar kan je niks anders van maken. Ik heb nog nooit zo'n slechte scheidsrechter gezien. En nee, vergeleken deze poedel is zelfs meneer Bossen een uitstekende scheids.

8 februari 2010 om 21:54

Wiedemeijer heeft fouten gemaakt dat ziet iedereen. Je mag als Groningen commetaar hebben, maar een officiële klacht indienen lijkt me overdreven, aangezien Wiedemeijer werkt voor een organisatie waarbij alles driedubbel nagekeken wordt van elke wedstrijd. Dan hoef je als Groningen niet nog een klacht in te dienen. De wedstrijd wordt echt niet aangepast en de Knvb is zelfstandig genoeg om Wiedemeijer zelf intern over deze wedstrijd aan te spreken. Hierdoor pakt Groningen alleen maar 'negatieve' publiciteit.

8 februari 2010 om 22:01

Ik denk ook niet dat Nijland het doel heeft om de wedstrijd over te laten spelen.

”wij voelen ons geweldig tekort gedaan. Daarom hebben we een signaal gegeven, dat zijn we ook verplicht naar onze supporters. We hoeven niet alles zomaar te accepteren.”

Zoals ik al zei zal hij dit meer doen om het proces om de kloof tussen de supporters en de clubleiding te dichten een klein zetje in de goede richting te geven. Het is moeilijk om het zomaar allemaal te accepteren en ik vind dat Groningen zoiets best mag aangeven bij de Knvb. Maar het zou natuurlijk van den zotte zijn als de Knvb deze wedstrijd laat overspelen of zo, dan gaat het klachten regenen. Dat snappen wij hier in Groningen (ik in elk geval) ook wel.

8 februari 2010 om 22:09

Ik denk niet dat het effect heeft, maar het waren wel enorme fouten. Mario Been zei het op TV treffend; overtredingen worden op de velden verschillend geinterperteerd. Dat zou niet moeten kunnen. We voetballen allemaal onder vlag van de Fifa, maar zelfs binnen de Nl-competitie zijn de grenzen verschillend. Vasthouden van Bacuna is een gele kaart, terwijl scheidsrechter geen kaarten (en penalties) durven te geven wanneer hetzelfde in het strafschopgebied gebeurd. Wat je daar soms ziet...
Ricky van de Berg (ado) kreeg een gele, terwijl Sankoh voor een lichtere overtreding kan inrukken etc. FC Groningen heeft terecht een klacht ingediend, maar veel zal het niet opleveren.

8 februari 2010 om 21:18

Je vergeet Pieter Vink, Roelof Luinge, Liesveld...

Allemaal lekker schorsen!

Ze moeten een klacht indienen bij de Fifa dat men hier in Nederland (en in andere landen) geen hulpmiddelen mag gebruiken. Want ik zelf zag ook niet dat de bal over de lijn was en ook niet dat het buitenspel van Dost was (dit was pas in de herhaling te zien). Dus niet naar deknvb maar naar de Fifa of Uefa.

Terecht, dit is niet de eerste keer dat hij zulke grote fouten maakt. Bij Cambuur - Roda (playoffs) maakte Wiedemijer er ook een potje van.

Wat kan een scheidsrechter aan doen dat hij de bal niet op de achterlijn ziet stuiteren of de buitenspelsituatie....dan moet je bij de bond een klacht indienen of de grens of de Fifa maar de scheids kan je hier niet meer verwijten

De ene keer heb je ze mee, de andere keer tegen. Niet zeiken maar voetballen...

Het gaat om deze man, en om een signaal af te geven dat het Triest is met de scheidsrechters, iedereen maakt wel eens een fout, en een goal niet zien ala, maar er zijn hier Foutt op Fout gemaakt

Wat ene huilers, tjonge tjonge

Ben benieuwd. Ik vind niet dat Groningen zich hiermee een slechte verliezer betoont, maar misschien eerder een proefballon oplaat waar het betreft het gebruik van hulpmiddelen. De Knvb kan dat vervolgens weer aankaarten bij de Fifa.

Een scheidsrechter kan in een wedstrijd 1 fout maken die zeer in het nadeel is van een ploeg, en ook wel 2, maar Wiedemeijer heeft structureel tegen Groningen gefloten en dit heeft Groningen zuiver 3 punten gekost dus ik vindt best dat ze dit kunnen aankaarten bij de Knvb.

Lovre krijgt geen penalty, was er wel 1.
Bal duidelijk over de doellijn, geen doelpunt toegekent.
Sankoh krijgt rood na ongeveer 58 minuten wat gewoon met geel afgedaan dient te worden.
Bacuna krijgt gele kaart en penalty tegen terwijl er niets aan de hand is.
Dost scoort uit buitenspel positie.
Bacuna krijgt terechte gele kaart maar 1ste gele kaart was er absoluut niet 1.

Zijn toch echt 6 crusiale punten in het nadeel van Groningen, begrijp me niets verkeerd 1 of 2 punten in het nadeel kan altijd gebeuren maar6 strucutrele punten tegen, tja dan heb je recht van spreken in mijn ogen.

8 februari 2010 om 21:33

Kerel, alsof een scheids kan zien als de bal over de doellijn is, nee dat is niet mogelijk hoe ze stonden

En die buitenspel van Dost, kon de grens ook niet zien. Alleen als we 5 keer de herhaling zien.

Ene keer zit het mee, en de andere keer tegen.
Tjonge tjonge, kan dat gehuil ophouden?

8 februari 2010 om 21:47

Als een bal 20cm over de lijn is moet 1 van de 2 dat toch zien? En de grens moet toch zien dat Dost voor de keeper staat? Het is niet 1 of 2 punten maar 6 crusiale punten in 1 wedstrijd

8 februari 2010 om 23:54

@ Markohafc

Weet jij überhaupt waar een grens voor dient?

Ik mag hopen dat een grens ogen heeft om te zien of een bal over de lijn is. Anders moeten we de lijnen maar weghalen en er muren van maken dan kan de bal er iig niet overheen!

en de ene keer kan het tegen zitten en de ene keer mee, maar als er 4 a 5 dingen tegen zitten mag er best wat van gezegd worden. Als ik 5 grote fouten maak op mijn werk kan ik ook niet lekker rustig blijven zitten en doorgaan met wat ik deed!

Top Groningen, een klacht indienen. Wat een trieste reactie weer. Typisch gevalletje van totaal niet tegen het verlies kunnen. Betreft overigens niet alleen Groningen, maar circa 95% van alle betaald voetbalclubs.

Stel voor dat we tegenwoordig maar gaan voetballen zonder scheidsrechters. Kijken wat voor veldslagen we dan te zien krijgen. Houd op zeg, leer eens volwassen omgaan met het verlies. Maar dat schijnt moeilijk te zijn, de hand in de eigen boezem te steken. Lekker schelden op de enige objectieve partij in het veld, want dat is wel zo makkelijk.

En dit terwijl Jans nog echt klasse reageerde na afloop...

Groningen, schaam je. En met jullie ook die "supporters", die hier ook reacties spuien waar de honden geen brood van lusten. Wat een wanvertoning, nog tig keer erger dan de arbitrage!

8 februari 2010 om 21:34

Er waren gewoon zes onrechtvaardige beslissingen (vier daarvan overduidelijk, twee zijn op z'n minst zeer discutabel te noemen) die de wedstrijd beinvloedde en dat moet men gewoon even kwijt Ik weet eerlijk gezegd niet op welke reacties je doelt, want bestolen zijn we wel...

8 februari 2010 om 21:39

Ik vind het goed wat Groningen doet. Zouden meer clubs moeten doen. Ik neem aan dat de wedstrijd niet overgespeeld wordt, maar ze maken wel een statement.

Deze mannen in het groen/geel/zwart verdienen een mooi zakcentje met het fluiten en ze maken er soms een potje van.

En als ze niet tegen de druk van supporters/media kunnen ben je geen topscheids en ga je maar weer fluiten op zondag bij de plaatselijke Fc.

Het word tijd dat de Knvb met beelden gaan werken. De scheidrechters kunnen het niet aan en dan wordt de 4de man ook een voor echt werken betaald ipv alleen maar bordje omhoog houden en trainers terug hun hok in sturen..

8 februari 2010 om 21:51

Je moet snappen dat Groningen dat waarschijnlijk niet zou doen bij misschien een enkele fout. We hebben het nu wel over een aantal enorme fouten die de wedstrijd dusdanig hebben beïnvloed dat het niet echt objectief meer lijkt.

8 februari 2010 om 23:28

zeg spammie ga jij eens gezellig korfballen en bemoei je er even niet mee wil je. gaat niet over tegen je verlies kunnen,maar over die veschrikkelijke slechte arbitrage in dit land,niet alleen groningen,maar meer clubs worden vaak benadeeld............wanvertoning van de arbitrge in dit land,draai het niet om

Ik ben benieuwd wat Nijland hier mee wil bereiken. De wedstrijd zal toch niet overnieuw worden gespeeld. Vind het zelf dan ook een tikkie overdreven.
Het kan natuurlijk ook zijn om gewoon een statement te maken dat technische hulpmiddelen (volgens velen) noodzakelijk zijn. Ik weet niet wat ik er van moet vinden. Opzich heeft het natuurlijk z'n charmes dat niet alle beslissingen juist zijn zolang het maar binnen de perken blijft. Wat zaterdag gebeurd is vind ik schandalig, maar ik vermoed dat dit meer een statement is dan dat Nijland echt denkt te kunnen bereiken dat de wedstrijd wordt overgespeeld oid.

Niets meer dan terecht.
De kaarten heb ik niks op aan temerken,maar als je de goal van enevoldsen mee rekend en de tweede van dost afkeurd die ook daad werkelijk buitenspel was dan heeft Groningen dus gewoon met 4-3 gewonnen!!
Als niemand iets doet word het nooit wat,iemand zal de leiding moeten nemen in dit geval groningen en dan maar alles over je heen krijgen!maar iemand zal toch een statment moeten maken omtrent hulpmiddelen en scheidsrechter die niet capabel zijn voor dit niveau!

Iedereen die hier zeurt over andere dingen waar dan ook een aanklacht over ingediend had moeten worden. Groningen dient niet alleen een aanklacht in vanwege een doelpunt die niet geteld word. Het gaat over een gehele wedstrijd van fouten.

1.) Groningen heeft eigenlijk gewoon 4 x gescoord.
2.) Groningen had een penalty moeten krijgen.
3.) Groningen krijgt 2 x een rode kaart die beide nogal discutabel zijn.
4.) Heracles hoorde geen penalty te krijgen.
5.) Heracles scoorde in een buitenspel positie.

Ik kijk wel door een groen-witte bril maar zeker 4 van deze punten zullen ook neutrale toeschouwers niet ontgaan zijn. Het lijkt me daarom ook logisch dat Groningen een aanklacht indient tegen deze idioot.
Natuurlijk zijn we allemaal erg benieuwd wat de voetbalbond gaat doen. Ik denk dat deze man gewoon weer mag fluiten komend weekend.

8 februari 2010 om 21:39

je hebt helemaal gelijk.... enkel soms heb je het mee en soms tegen... een officiele klacht indienen gaat wel ver... dan kennen dit soort berichten elke week gaan verwachten

8 februari 2010 om 22:17

1.) 1 van de 4 werd onterecht afgekeurd, de 2e had nooit toegekend mogen worden. Er ging een overtreding op Dost vooraf, die met blessure aan het hoofd bleef liggen.
2.) Daar was weinig aan de hand, Lovre protesteert niet eens.
3.) Beide kaarten waren terecht.
4.) Penalty ging er niet in, geen consequenties.
5.) Daar ben ik absoluut niet zeker van. Ik zie geen duidelijk bewijs.

Zo zie je dat je overal over kunt discussiëren. Ik kijk namelijk door een zwartwitte bril.

9 februari 2010 om 00:00

echt serieus meen je dit nou Gw1988?

Dat Dost in elkaar kruipt kan Granqvist niks aan doen.

Lovre krijgt een hand op zijn schouder en een drukker mee, tuurlijk niks aan de hand joh

beide kaarten zeer discutabel.

penalty ging er niet in maar had de consequentie dat Bacuna rood kreeg.

en ja of dost buitenspel stond is idd lastig te zien

9 februari 2010 om 01:11

Als een speler op de grond ligt met last van zijn hoofd hoort de scheids af te fluiten of hoort de balbezittende partij de bal gewoon uit te spelen. Dit gebeurde bij de middellijn dus er was alle tijd om dat te doen door Groningen. Dus op dat punt heeft Gw1988 wel gelijk.

Maar ik vind het te kort door de bocht, als de goal van Groningen was goedgekeurd had Heracles een aftrap daarna en krijg je een hele andere wedstrijd dan je nu had. Ik zie hier iedereen zeggen dat Groningen met rust met 4-0 voor moest staan, maar voetbal is geen simpele optelsom. En in mijn ogen was het een rode kaart voor Sankoh, hij komt er hard in van achter. Als er geel werd gegeven kon je er ook niks over zeggen, maar rood is zo heel gek nog niet.

Maar ach, zo kun je elke wedstrijd wel zeiken, hoewel tijdens deze wedstrijd het wel heel droevig was gesteld. Ik raad iedereen eens aan een keer een wedstrijd te fluiten op een redelijk hoog niveau, dan komen jullie erachter dat het niet zo makkelijk is om een scheidsrechter te zijn (hierbij laat ik ook nog de spreekkoren achterwege).

9 februari 2010 om 14:06

Groningen heeft de plicht niet de bal buiten te spelen, dat is aan de scheids. en blijkbaar was het niet ernstigs want Dost kon na de goal gewoon weer opstaan zonder dat hij verzorging nodig had. vaak is het ook aanstellerij van spelers als ze op de grond liggen..

Nijland wil gewoon een signaal !!!!! afgeven dat er dramatisch gefloten word in de eredivisie.
Hij weet ook wel dat het weinig uithaalt, maar het gaat om het signaal!!
Het is in en in triest hoe er gefloten word, het niveau word met de jaren slechter en slechter.
Wiedemeijer was zeer en zeer slecht, teveel fouten in 1 wedstrijd, dat mag bij de amateurs misschien, maar in de erdivisie staan ook veel geld op het spel.
En zo zijn er meer scheidsen die in ondermaats vind. Vink word bv gezien als een goede scheids, ik vind het ieman die teveel zn macht wil laten zien door soms op provocerende wijze een kaart te showen aan spelers. Om over Bossen en Van Egmond maar te zwijgen, ook Sterk en Braamhaar zijn te afwisselend in hun niveau.
de beteren vind ik momenteel Luinge, Blom en Kuipers, maar zelfs die presteren soms ondermaats.

Het is natuurlijk zo dat scheidsrechters ook maar mensen zijn maar alleen gebeurt het de laatste tijd erg veel dat de scheidsrechters niet echt geconcentreerd zijn.het is net of het niveau achteruit gaat.
Maar goed,we zullen het verder zien.nijland heeft terecht een klacht ingediend,zodat bij een volgende wedstrijd Wiedemeijer wel goed fluit.

Laten we eerst even die 2 rode kaarten bekijken:

Sankoh komt van achteren, dus rood (overigens was die overtreding overbodig en dom.
Bacuna houdt zijn tegenstander vast, dus geel, aangezien hij al een gele kaart had terecht rood.

Dan die over die 2 doelpunten:
De eerste dat doelpunt van Enevoldsen, de bal was over de lijn dus een terecht doelpunt, maar het gaat allemaal zo snel dat de grensrechter niet goed kan zien of de bal wel of niet over de lijn was (daarom willen we dus camera's in het doel).
Dan dat doelpunt van Dost, ze stonden allemaal dicht op elkaar waardoor het erg rommelig werd. Waardoor ik kan begrijpen dat de grensrechter niet kon zien of hij wel of niet buitenspel stond. Ik vraag me overigens af of Grongen dat zelf ook had gezien, of dat het komt door Jack van Gelder.

Het is natuurlijk erg zuur dat je zo verliest, maar die rode kaarten zijn eigenlijk 2 hele domme fouten, die je (en dan vooral van Sankoh) niet mag maken op dit niveau.

Ik stel voor om de heer Hans Nijland een wedstrijd te laten fluiten.

8 februari 2010 om 21:52

Natuurlijk is de buitenspel positie van Bas Dost tezien,al staan ze ook met 100 man op elkaar de grensrechter hoeft op dat moment alleen maar op de positie van de keeper teletten!nee de grensrechter kon dat gemakkelijk zien,maar ja als die man niet op 1 lijn gaat staan word het als nog moeilijk!
Dus fout van de scheids?nee van de grens die moet es op 1 lijn gaan staan en niet scheef er voor!!

8 februari 2010 om 22:32

Oke, maar dat is dan één fout, er waren deze week en vorige week nog meer cruciale fouten:

Ajax - Roda > Roda krijgt onterecht een penalty tegen.
NEC - Sparta > 2 minuten extra tijd waren al voorbij, en dan scoort Nec.
Feyenoord - AZ > Feyenoord hoorde een penalty te krijgen, maar kregen hem niet.

Zo kun je nog wel even doorgaan, als elke club meteen een klacht gaat indienen, dan kun je het voetbal beter stoppen, want elke wedstrijd gebeurt wat.

Fouten maken is menselijk maar bij hem is het structureel. Er zijn meerdere clubs die Wiedemeijer niet meer willen zien fluiten.

De discutabele momenten:
1. Goal van Groningen wordt onterecht afgekeurd: fout van de grensrechter, niet van Wiedemeijder.
2. Groningen scoort 1-0 terwijl er daarvoor een overtreding op Dost werd gemaakt.
2. Lovre zou een penalty kunnen krijgen, hij protesteerde zelf niet eens. Discutabel
3. Penalty voor Heracles, er lijkt weinig aan de hand. Discutabel. Penalty wordt gemist.
4. Rood voor Sankoh voor het van achteren neerschoppen van Everton, terecht.
5. Rood voor Bacuna, 2x geel. 1e kaart was discutabel, 2e kaart terecht.
6. Bas Dost scoort 2-3. Hij stond op 1 lijn met de 2e verdediger, geen buitenspel.
7. Bas Dost maakt de winnende, maar de goal wordt om onduidelijke reden afgekeurd. Uit herhaling meen ik te zien dat hij geen buitenspel stond.

Alleen die afgekeurde goal is het klagen waard vind ik. Dat werd weer gecompenseerd door de 1-0 na de overtreding op Dost en de 4-3 van Dost, die werd afgekeurd.
Tot zover mijn visie op de wedstrijd en het optreden van de arbitrage, gezien door een zwartwitte bril

8 februari 2010 om 22:04

Je geeft zelf aan dat drie dingen discutabel zijn. Daarbij komt dat het toch echt buitenspel was. Dit zijn dan toch al vier dingen die de wedstrijd nogal hebben beïnvloed.
Verder heb ik nu geen zin meer om te reageren. We moeten hier maar mee ophouden en maar zien of de bond wat gaat ondernemen. Ik gun Heracles verder een mooie eindstand in de ranglijst. Ze hebben een leuk team met een goede coach.

Nijland dient een klacht in, is dat voor de kaarten of alles wat er gebeurd is, dat zijn dan meerdere klachten die ingediend moeten worden.

Stel ik zeg stel dat Groningen in het gelijk wordt gesteld, dan zijn de rapen pas echt gaar.
Dan gaat het klachten regenen bij de Knvb.
Dus ik denk dat de Knvb hier niets mee gaat doen, want er zijn heel wat clubs die zich dit seizoen weer benadeeld voelen door een scheidsrechter en (of) zijn assistenten.
Ik denk dat groningen dit ook meer doet om een signaal af te geven dat het zo niet langer meer kan met ons scheidsrechterskorps, en terecht natuurlijk.
Want het is al een hele tijd van bedroevend niveau.
Ik wens de Groningers veel succes in ieder geval.
Baad het niet dan schaadt het niet zeg ik maar zo.

8 februari 2010 om 21:54

Eindelijk een reactie waar je wat mee kunt! Iemand moet eens een klacht indienen.

Ik vind alle scheidsrechters in nederland even slecht

Laat je toch niet zo kennen Nijland jongen. Nergens voor nodig.

Welke wedstrijd fluit Wiedemeijer dit weekend eigenlijk?

8 februari 2010 om 22:11

Groningen
Nee dat is nog niet bekend, wordt meestal woensdag bekend gemaakt.

@bommbeernd,

De scheids fluit niet elk weekend een slechte wedstrijd, het was echt slecht wat ik kon zien in de samenvatting afgelopen weekend, maar het is toch wel in het algemeen een goede scheids.

FC Groningen heeft alleen tot klagen dat het doeplunt van Enevoldsen niet werd goed gekeurd en de strafschop voor Heracles.

Ik ben benieuwd wat Groningen gaat doen aan die 2 spelers die Groningen hebben benadeeld. Zoals vanavond ook gezegd bij Voetbal International... de ene wedstrijd krijg je een voordeeltje en de andere niet.

niemand hier heeft gezien dat die goal van groningen over de lijn was, dat kan je gewoon nooit in 1x zien, snap dan ook niet deze reactie. Begin dan over camara's ofzo. Dat moment geen veelste snel om het met je bloote oog te zien.

8 februari 2010 om 22:47

Er stonden spelers rond de lijn dus neem aan dat de grensrechter er ook stond. Die hoort waar te nemen dat de bal ver over de lijn was. anders doe je je werk niet goed en maak je een hele grote fout. ik vind het best een Schande.

Terecht statement van Groningen. De scheidsrechter was dusdanig buitensporig slecht dat nader onderzoek gerechtvaardigd is. Fouten maken mag, maar dit was van een andere orde.

8 februari 2010 om 22:59

Inderdaad een fout mag voorkomen, maar systematisch een andere partij benadelen is niet goed te praten.

Ik zou het een goede zaak vinden als de Clubs als 1 man tegen het scheidsrechterscorps gingen protesteren... Wellicht dat dit gaat bijdragen aan een kwaliteitsverbetering... Het is de laatste tijd huilen met de pet op...

Ik vind het prima dat Nijland eindelijk een keer zijn mond open trekt.
Deze scheids heeft abominabel slecht gefloten en zonder enige twijfel 3 punten gekost.
Blunder op blunder,inclusief die blinde grens,bij de "penalty"van lovre en bij de bal zeker 30 cm over de lijn. Ik heb nog nooit zo'n dramascheids meegemaakt,dus Nijland heeft groot gelijk!
Dat het waarschijnlijk niks oplevert,het zij zo,maar als je zo over duidelijk genaaid wordt en je houd je stil?
Hoe geloofwaardig ben je zelf dan. Wat anderen ook denken,prima,vrij land ,maar Nijland heeft ook alle recht van spreken.je hoeft niet alles maar te pikken,zoals grunn al zo veel doet,kwa supportersbeleid bijvoorbeeld.dat een scheids ook maar een mens ik,die fouten maakt is logisch ,maar als je de wedstrijd gezien hebt is het heel moeilijk voor te stellen dat deze man oprecht heeft gehandeld.maar dat is mijn mening.

Doe maar een schorsing van een wedstrijd of 2/3 voor Wiedemeijer. Zoveel fouten in één wedstrijd voor dat salaris, daar moet zeker iets aan gedaan worden.
Natuurlijk weet Groningen ook wel dat de wedstrijd niet overgespeeld zal worden, maar dit kun je ook niet zomaar over je heen laten gaan. In plaats van een goede aansluiting op de subtop en plek 5 in het vizier, moet Groningen mede dankzij de blunders van Wiedemeijer en die ene assistent weer pas op zijn plaats maken in het rechterrijtje. 6 punten ontnomen.

Voor de mensen die blèren naar die rode kaart van Sankoh: kijk de beelden nog maar eens terug. De verklaring van Wiedemeijer is dat Sankoh een overtreding maakte waarbij het doel was de tegenstander te blesseren. Onzinnig natuurlijk. Maar ja, je moet er kennelijk toch een leuk verhaal van maken. De overtreding op Lovre een 'gewoon duel' noemen en vervolgens om niets een penalty aan Heracles geven.

Goed signaal van Nijland en consorten. Hulde

8 februari 2010 om 22:38

Ik wil even een compliment geven voor de reactie van kingkerrie,ik kan het niet zo duidelijk verwoorden maar hij gelukkig wel,top!

8 februari 2010 om 22:45

@ kingkerrie,

Die overtreding van Sankoh was eigenlijk gewoon een kopie van Landzaat in de wedstrijd RKC - Feyenoord. Landzaat kreeg toen ook rood en vele hier op Voetbalzone vonden dat terecht, dus dan is dit ook terecht rood.

8 februari 2010 om 22:59

En wat was de uitleg van de scheidsrechter? Poging tot blesseren van de tegenstander?
En wat kan mij het schelen wat velen dier vinden van de overtreding van Landzaat, die heb ik niet eens gezien.
Het gaat mij om de actie van Wiedemeijer en zijn belachelijke verklaring achteraf. Zo kun je al je fouten rechtbreien. De lamzak!

9 februari 2010 om 00:05

@greet45

de manier van inkomen van Sankoh en Landzaat zijn totaal verschillend. dus was duidelijk geen kopie.
dus rode kaart is zeer discutabel

9 februari 2010 om 01:21

De rode kaart was een zware straf, maar wel rechtvaardig. Hij komt er hard van achter in en de bal was al weg. In mijn ogen kan je er rood voor geven, maar geel was misschien meer op zijn plaats geweest. Maar ik denk dat Sankoh bij zichzelf ten rade moet gaan en niet bij Wiedemeijer, als je 3-1 voor staat kom je er niet zo onbesuisd in bij de middellijn.

hahaha prachtig deze soap blijft maar doorgaan
ik ben het met gw1988 eens
nijland moet niet zo zeuren en het gwn accpteren.

Tja, scheidsrechters zijn ook maar mensen, en mensen maken fouten. Het is natuurlijk balen voor groningen, maar er is niks meer aan te doen.

Keer op keer wordt maar weer bewezen dat men gewoon niet meer zonder technische hulpmiddelen kan, maar wanneer wordt er nu eindelijk iets mee gedaan?

8 februari 2010 om 22:50

De grensrechter kan het met gemak zien de goal. + de scheidsrechter(wiedemeijer dus) kon ook met gemak zien dat het een Penalty was waarbij lovre ging vallen. Waar dus 2 goals kwamen(1 zat al). Noem je dat nog eens geen schande. dan weet ik het ook niet. + de rode kaart van sankoh. zulke overtredingen zie je 10x in een wedstrijd en soms krijg je niks en soms geel. De penalty voor heracles is ook een grote grap.

Belchinezen misschien wel

Opper Groninger Pietje Franssen geeft Wiedemeijer een 6 in de Telegraaf... Is die bang voor zijn baantje daaro en heeft hij zijn Groen-witte bril afgezet of floot Wiedemeijer idd "voldoende"...

8 februari 2010 om 22:54

In het Dagblad van het Noorden kreeg hij een 2, en dat vond ik te hoog!

Het overkomt nu Groningen en de volgende keer weer een andere club maar ik denk dat iedereen het erover eens is dat het niveau van de scheidsrechters dramatisch is! Vorige week Liesveld gezien bij Groningen - Ado. Wat een drama! Alleen niet richting 1 partij maar 2 kanten op. En de grensrechter die aan Vink doorgaf dat de schwalbe van Tomasson tegen Ajax een penalty was. En zo kunnen we nog wel even doorgaan.

Het wordt tijd dat de heren scheidsrechters weer eens normaal gaan fluiten en niet zo arrogant rondlopen ondanks vele fouten. Scheidsen die wedstrijden zo beinvloeden als Wiedmeijer afgelopen zaterdag dienen gewoon geschorst te worden!

is een beetje een statement voor de buhne, maar kan me er wel in vinden moet ik zeggen.. uiteraard is het maar een signaal en denkt niemand bij fc groningen dat ze er daadwerkelijk iets mee opschieten in punten oid, maar wel een sterk signaal wat mij betreft.. dossier opbouw zoals we dat bij ieder ander bedrijf doen waar mensen niet goed functioneren.

och MVV heeft ook onterecht gelijk gespeeld.
twee penaltys onterecht niet gegeven, en een schwalbbe van een Bosschebol wel belonen met een penalty.

het is zoals ik vorige week al zij

de knvb haat alle teams uit het Noorden ( FC Groningen, FC Emmen,sc Heerenveen, BV Veendam en SC Cambuur. verder moeten ze ook al niks hebben van MVV en Fortuna

kan me hier echt over ergeren.

Knvb Maffia

9 februari 2010 om 01:18

Kessler (de big boss in Zeist) zei ooit dat Heracles geen bestaansrecht had in zijn ogen en wat hem betreft wel uit het betaalde voetbal mocht vertrekken. En dan zou hij nu ineens pro-heracles zijn en clubs als Groningen benadelen?

Ik denk dat jij een beetje paranoïde bent.

De uitslag zal echt wel blijven staan hoor. Tevens is Groningen niet zielig aan het doen. Men wil gewoon het zwakke optreden van het scheidsrechters korps (in dit geval: het arbitrale trio) aankaarten. Immers scheidsrechter worden tegenwoordig als professionals gezien en ook daar na betaald, het lijkt mij dan ook niet meer dan logisch dat slecht presterende profs(arb. trio) ook worden geconfronteerd worden met hun zwakke prestaties. En aan zwakke prestaties dienen dan ook consequenties aan te hangen. Dit om het niveau te waarborgen, kortom goede zaak van Groningen.

Tis al weer weken bar en boos met het scheidsrechterskorps, en ja het zijn ook gewoon maar mensen (profs), maar iedereen dient een bepaald niveau te halen, waarvoor men is aangesteld, dit gebeurd in het bedrijfsleven ook en zo hoort het ook in de voetbalwereld te zijn. Slecht presteren, heeft consequenties en daar dient naar gehandeld te worden. Immers een accountant die een bedrijf 50.00euri's door de neus boort door een op één stapeling van fouten, wordt ook aangepakt, dus waarom de scheidsrechters niet....

Ik kan de actie wel begrijpen van Groningen, zeker omdat het meerdere grove fouten betrof. Bij een enkel foutje mopperd iedereen en gaat men verder, maar deze prestatie had grote gevolgen (kijkend naar verloop wedstrijd en heeft wellicht ook invloed op het verdere verloop van de competitie en dus wellicht financiële consequenties) Kortom, aanpakken die hap!

Groningen had gewoon een statement moeten maken door nooit meer een wedstrijd onder deze scheidsrechter te willen spelen.
Een klacht helpt toch niet, je hebt grote kans dat het tegen je werkt.

Als iedereen maar braaf ja en amen blijft knikken naar Zeist, wordt er niks gedaan aan het al maar kelderende niveau van (assistent-)scheidsrechters in Nederland. De media focust zich volledig op de top drie, waardoor dit soort wanprestaties van scheidsrechters niet de aandacht krijgt dat het verdiend. Studio Voetbal en VI besteden meer aandacht aan een gele kaart van Tiendalli dan aan de 4 a 5 cruciale foute beslissingen van Wiedemeijer die gewoon een zeker lijkende, terechte, overwinning door de neus van Groningen boort. Dat soort selectieve verontwaardiging van de media zorgt ervoor dat de overige wedstrijden zich in de schaduw van de top drie-vier afspelen en eventuele dwalingen van scheidsrechters niet de aandacht krijgt wat het misschien verdiend. Daardoor is de algehele publieke opinie niet goed of volledig geïnformeerd over de dramatische toestand van het scheidsrechterskorps in Nederland. Want naast de overbelichte al dan niet fouten van scheidsrechters in de wedstrijden van Ajax, Feyenoord, Twente en PSV (in volgorde van belangrijkheid voor de media) worden er in de rest van de wedstrijden vaak nog meer en nog grovere fouten gemaakt die sowieso de discussietafels van de zogenaamde experts niet halen, maar ook vaak de samenvatting niet eens. Ook in dat opzicht is dit dus een goede zet van Nijland. Beschouw het maar als een soort wake-up call.

wat een waardeloos commentaar heeft iedreen hier! die beste meneer wiedemeijer staat op het veld, en moet hier in 2 seconden beslissen of de bal over de lijn was, hij beslist op advies van z'n grensrechter dat dit niet het geval is, vervolgens scoort groningen 2 x in een helft waarin ze heer en meester waren, niemand zeurt nog over die goal, na rust kop bassie dost de 1-2 binnen, en iederene denkt dat wordt leuk, nou groningen scoort 4 minuten later weer de 1-3, dan denk ik verloren wedstrijd, en dan zie je zo'n actie van die sankoh op de middenlijn helemaal aan de zijlijn en dan dnek ik van wat bezielt die man in een gewonnen wedstrijd zoiets te doen, van achter, dus trecht rood, die wiedemeijer kan op dat moment niet kijken wat er in eindhoven speelt, dus weet ook niet dat vd bergh voor zo'n overtreding geen rood krijgt, dat moet die scheidsrechter in eindhoven zich aanrekenen en niet meneer wiedemeijer die in almelo floot. hiervoor trouwens nog werd kwame quansah onderuit getrokken in het strafschop gebied, alle camerabeelden zie je van de achter of zijkant, maar ik zat achte rhet doel en alle supporters spraken van een terechte strafschop want wij zagen duidelijk die hand van bacuna aan het shirt van quansah, maar de camerabeelden konden dit niet constateren van achteren, nou de penal gaat mis, dus zou je denken gerechtigheid, hierna kwam dus die kaart van sankoh en even later de volledig terechte kaart van bacuna, want dat is gewoon dom, een aantal minuten later scoort bas dost, in buitenspelpositie hoor ik van alle kanten, ik heb niemand van groningen zien protesteren, niemand ziet het, maar ene jack van gelder heeft 8 herhalingen gezien en ziet dat het buitenspel is, hoe kan in godsnaam meneer wiedemijer en z'n assistenen dit constateren in een mum van tijd, ik weet zeker iedereen die hier nu z'n bek los heeft had he tin 1 x ook niet gezien.. en de andere 2 goals van heracles zijn gewoon goed binnengeschoten dus geen discussie... ik vind het absoluut geen arbitraal falen, het is gewoon ongelukkig maar als luinge of nijhuis dr had gestaan was het niks anders gweest, kaarten terecht doelpunt en buitenspel haast niet waar te nemen zo snel niet gezien, maar misschien zien ze het dit weekend niet in het voordeel van groningen duss... je kunt er niks van opaan

gr uut almelo

8 februari 2010 om 23:43

Als je er achter nou niet zei uut almelo dan Kon ik je heel misschien nog geloven maar je praat z'n onzin. Ik zat in de rust nog steeds te schelden op wiedemeijer(en zijn grensrechter) vanwege een strafschop ontnomen en dan vooral een die gewoon een heel stuk over de achterlijn is. dus is het zienbaar voor de grensrechter anders kunnen ze er beter niet staan. Tevens bij de buitenspel goal van Dost. is ook een fout van de grensrechter, hij staat daar zijn werk te doen. tevens was het geen penalty bij Bacuna. dus zou het nooit tot een rode kaart komen in die wedstrijd waarschijnlijk. Nu heb ik al 5 fouten geconstateerd. Knap he?

En dan heb ik het nog niet eens over de overtreding van Sankoh. domme overtreding maar gewoon geel waard. Iedereen zegt het, Zelfs heb ik gelezen dat vele Heereveen supporters vertelden dat het maar gewoon Geel was.

Diep triest van deze arbitrale trio. Of het is z'n drama trio of hij word er voor betaald om groningen te laten verliezen. Alles kan tegenwoordig. Ik vermoed het laatste. Het kan niet anders

He he eindelijk trekt Nijland een keer zijn mond open en komt hij op voor de supporters.
En ja fouten maken is menselijk en we rekenen Wiedemeijer ook echt niet af op een fout maar op een bijna hele wedstrijd vol enorme beslissende fouten/naaistreken (rode kaarten niet meegerekend die waren verdiend).
En het is niet alleen deze wedstrijd of alleen Fc Grunn die wel eens hard genaaid word maar heel veel ploegen door inconsequente/falende scheidsrechters en daar moet echt wat aan gedaan worden ze hebben hulp nodig en hard ook achterlijke lui bij de fifa/uefa dat ze geen camerabeelden e.d tolereren.

Verder hoop ik niet dat de wedstrijd over gespeeld word (is ook niet de bedoeling van Nijland denk ik) want daarmee tref je Heracles en die kunnen er verder ook geen f*ck aan doen dat het scheidsrechters niveau in Nederland zo abnormaal slecht is.

Fouten maken mag en ik geloof eerlijk dat het verrekte lastig is om in een split second een situatie te moeten beoordelen. Ik zit regelmatig in het stadion te vloeken om thuis tijdens Studio Sport te moeten constateren dat de scheids het deze keer wel goed zag.

Net zoals voetballers kunnen ook scheidsrechters minder in vorm zijn en het zou goed zijn als de Knvb op dit vlak haar verantwoordelijkheid zou nemen. Net zoals in het bedrijfsleven afgerekend worden op slechte resultaten. Helaas kan de Knvb tegen geen enkele vorm van kritiek.

Op zich zal het schorsen van scheidsrechters niet de oplossing zijn, want een scheidsrechter kan de ene week heel goed fluiten en de andere week heel ongelukkig. En het is maar de vraag of de vervanger nou zoveel beter zal zijn. Een oplossing is het gebruik van technische hulpmiddelen. Zolang die er niet zijn, zullen wedstrijden sterk kunnen worden beinvloed door de scheidsrechter.

Daarnaast zullen we ook moeten accepteren dat het ook bij het voetbal hoort. Ik moet er ook niet aan denken dat elk spelmoment aan de hand van tv beelden moet worden geanalyseerd door een vierde official of iets dergelijks. Dan kan je voor een wedstrijdje voetbal een halve dag uittrekken.

Ik weet dat er supporters zijn die serieus denken dat bepaalde clubs structureel worden bevoordeeld (ik las net een posting dat de Knvb een hekel heeft aan de clubs in het noorden en het zuiden van het land?!), maar laten we eerlijk zijn, elke supporter heeft dit seizoen wedstrijden van zijn club meegemaakt waarbij hij/zij de scheids wel kon vervloeken.

Ik vind het wel goed dat Groningen de aanklacht indient. Het zal geen invloed hebben het resultaat (anders is het hek van de dam), maar het is wel goed om de discussie op gang te brengen.

Tja kan me wel vinden in de vorm van enige actie, en kan me ook aansluiten bij een voorgaande mening dat het aantal acceptabele scheidsrechters (zeker sinds ze betaald worden) in Nederland erg klein is.

Het kan gebeuren dat je in een seizoen benadeeld wordt door een leids-trio, dat gebeurt alle clubs minstens 1 keer in een seizoen. Normaal gesproken gaat dat om 1 of 2 beslissingen in een wedstrijd. Bij Groningen was dat aantal toch echt aanmerkelijk hoger. Niet alle fouten zijn/waren de scheids aan te merken, zijn assistenten hadden hun dag ook niet en stonden veelal verkeerd opgesteld op beslissende momenten.

De rode kaarten kunnen we heel lang over discussieren maar waren verdedigbaar, Sankoh was gewoon een oerdomme overtreding op een oerdomme plek. Dat andere scheidsrechters geen rood geven in vergelijkbare situaties valt eerder hun te verwijten. De gele kaarten voor Bacuna, tja de pingel was al zwaar bestraft echter als je de pingel geeft dien je ook geel te geven. In dat licht is de 2e overtreding van Bacuna een beginenrsfout.

Ik vind het heel spijtig dat mij Fc verloor, maar kop op het sprankelt weer en we staan binnen no time weer rond 6e plek.

och MVV heeft ook onterecht gelijk gespeeld. twee penaltys onterecht niet gegeven, en een schwalbbe van een Bosschebol wel belonen met een penalty. het is zoals ik vorige week al zij de knvb haat alle teams uit het Noorden ( FC Groningen en Sc Heerenveen en BV Veendam en SC Cambuur. verder moeten ze ook al niks hebben van MVV en Fortuna kan me hier echt over ergeren. Knvb Maffia ben blij dat er tenminste een team is die de ballen heeft om tegen deze maffiabende op te komen.

Trots OP Groningen om dit initiatief te nemen!

9 februari 2010 om 00:40

Ligt het aan mijn computer of val je in herhaling. Uurtje geleden schreef je nagenoeg hetzelfde.

Wil je zo graag een reactie? :-)

Ik geloof niet in indianenverhalen dat de Knvb een hekel heeft aan sommige clubs of bepaalde clubs zou willen bevoordelen. Ik kan me je frustratie over de wedstrijd wel goed voorstellen. Er is niets vervelender dan een wedstrijd onterecht te verliezen of gelijk te spelen. Ik heb niet de hele wedstrijd gezien, dus ik hoef geen reactie vanuit Den Bosch dat het wel terecht was etc.

De rode kaarten waren mijns inziens wel terecht. De situaties bij de goals zijn wel verkeerd ingeschat door de scheids.

Maar de goal van Dost uit buitenspel, was ook lastig te zien. Doordat er nog wel een Groningen speler op de lijst stond, maar Dost wel achter de keeper. Bij studio voetbal duurde het ook even voor Jack overtuigd was.

Maar echt veel direct nut zal dit niet hebben, er zal niets teruggedraaid worden. Maar in het verleden is al eens gebleken dat bij volgenden wedstrijden de scheidsrechters toch wat leken te compenseren.

Echter heeft Groningen het vooral ook aan zichzelf te wijten, beide rode kaarten waren uiterst dom en onnodig. Als ze deze domme acties niet gedaan hadden, hadden ze gegarandeerd gewonnen, zelfs met de fouten van Wiedemeyer.

Als je het voetbal eerlijker wil maken, moet je of video beelden terugkijken mogelijk maken.

Zeker bij twijfel over buitenspel dan wel geen buitenspel. Bal over de lijn/ bal niet over de lijn bieden camera's vaak uitkomst.

Verder moeten ze spelers die aanstellen aanpakken om zo het aannaaien van kaarten en versieren van penalty's aanpakken. Dan leert men het zo af. Dit kan ook achteraf.

Verder moeten ze zware slidings consequenter bestraffen. Nu zie je soms dat tackles terecht rood zijn, alleen vergelijkbare tackles slechts met geel. Dan krijg je frustratie irritatie en verontwaardiging.

Van supporters van Heracles begrijp ik niet waarom ze Wiedemeijer verdedigen, ze moeten wel blind zijn om te geloven dat ze de wedstrijd ook zonder de scheids (en grenzen) hadden gewonnen. Voetballend kwam Heracles er niet aan te pas.

Je kunt van alle discutabele momenten zeggen van dit had hij wel of niet kunnen zien, het feit is dat er 5 cruciale momenten allemaal in nadeel van FCG is gefloten.

Waar normaal gesproken 1 discustabel moment beslissend is in een wedstrijd had het arbitrale trio hier 5 van deze momenten nodig. Dit ligt er naar mijn mening iets te dik bovenop (en ja ik ben voor Fcg) .

Ik snap de klacht van Fc Groningen wel maar dit hoort er op dit moment nou bij elke wedstrijd gebeurd wel is iets waar de scheidsrecher verkeerd zit. Maar toch denk ik dat Groningen is bij zichzlef moe gaan kijken 2 domme rode kaarten met name de 2de gele kaart van bacoena was zeer dom er stond er nog 1 achter. de goal van Groningen had moeten tellen en van Dost had moet worden afgekeurd. Dit is echter iets voor de grensrechter en dit kun je Wiedemeijer niet aanmerken dan meot je bij de grensrechter zijn (die de hele wedstrijd al aan het dromen was). Vergeet ook niet dat Wiedemeijer de wedstrijd Groningen-heracles leidde maakte die ook 2 foute beslissingen in het nadeel van Heracles 1ste goal hands en buitenspel van Everton waarbij die 1 op1 kwam met de keeper. hier wordt niks meer over gezegd of gedaan.

Feit is wel dat Heralces de 3 punten heeft en houd en het was niet verdiend op basis van de 1ste helft maar op basis van de 2de helft denk ik dat een gelijk spel beter op zijn plaats had gestaan want ook voordat groningen met 10 en 9 man stond kwam Heracles beter in de wedstrijd.

Maar goed 3 punten in de zak en nu op naar PSV zondag en misschien PSV een puntje wegpikken.

Als Groningen fan de wedstrijd gezien, begin was top, Groningen heer en meester en stond terecht met 0-3 voor bij rust, 0-2 sorry, vergis me eventjes!
Tweede helft op het puntje van mijn stoel gezeten en vol verbazing gekeken wat er allemaal mis kan gaan en wat voor discutabele momenten er gaande zijn geweest.

De 3 punten zijn in principe gestolen, kan een ieder vaststellen. De 3 punten krijgt de FC er ook niet mee terug. Ik denk dat 1 van de redenen is waarom FC Groningen een klacht indiend tegen Wiedemeijer om zo de scheidsrechters met de rug tegen de muur te zetten, omdat dit zoveel gebeurt, bijna in elke wedstrijd wel.

Als ze 1500 euro per wedstrijd verdienen, van hetgeen wat ik hier las dan vind ik dat bijster veel als je zoveel fouten maakt in 1 wedstrijd. Laat de Knvb hier alsjeblieft wat aan gaan doen.

De 3 punten krijg je er niet mee terug, doet er ook niet toe, uiteindelijk gaat het om een plek bij de beste 9 en Groningen moet zo doorgaan, want ze speelden Heracles weg in de eerste helft. Maar ik hoop dat dit een les is voor Wiedemeijer en voor elke scheids!!!

Nijland kan beter namens FC Groningen bij Blatter op de koffie gaan en daar punten scoren met camera s toelating op de doel lijnen.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

FC Groningen

Stand
Actuele wedstrijden
 TeamPnt+/-
16.FC Emmen3-9
Voor de complete stand: Eredivisie

In de wandelgangen

Donderdag 19 september
Manchester United hoopt de aan Real Madrid gelinkte Paul Pogba te verleiden tot een nieuw contract. Lees verder
X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren