HFC Haarlem gaat niet in beroep en is definitief failliet

Woensdag, 3 februari 2010 om 08:38Bart Kruyt

HFC Haarlem is woensdagmorgen definitief opgehouden met bestaan. Nadat de club vorige week al haar faillissement aankondigde, kreeg Haarlem nog acht dagen de tijd om eventueel terug te komen op haar beslissing. Dat is niet gebeurd.

/

Dit betekent dat de stekker er definitief uitgaat. Haarlem gaat mogelijk nog verder als amateurvereniging, maar daar is momenteel nog niets over bekend. De licentie van de Noord-Hollandse club verdwijnt: het is niet zo dat een amateurvereniging deze kan overnemen.

De stand in de Jupiler League zal spoedig worden aangepast, wat voor enkele clubs positief uitvalt, en voor anderen weer minder. Er degradeert dit seizoen nog slechts één ploeg naar de nog te vormen Topklasse; de derde en vierde periode worden gespeeld over acht wedstrijden.Gerelateerd

Meer sportnieuws

16 reacties (laatste reactie door fiatpanda)

Idd zonde! ik hoop dat er niet meer volgen zoals veendam

De tweede oudste club uit het Nederlands betaald voetbal, Opgericht 1 Oktober 1889.
121 Jaar hebben ze overleeft.
Heel spijtig dat zo een mooie nederlandse oude club failliet gaat.

3 februari 2010 om 10:52

Ik hoop op een doorstart in het amateurcircuit. In dat geval leven ze gewon verder en zou het leuk zijn om op termijn weer terug te keren in de Jupiler League. En zo niet dat ze maar mogen uitgroeien als een volwaardig Topklasse team. Nu Haarlem wegvalt is er in Haarlem geen enkele club meer die hoog voetbalt. Zelfs de hoofdklasse is voor alle clubs te hoog gegrepen.

ja jammer, uithuilen en doorgaan. Zo gaat het nou eenmaal. Clubs zijn bedrijven en die kunnen omvallen. Door gemeenten en achterban worden faillisementen uitgesteld, maar sinds de degradatie van Haarlem wist iedereen dat dit zou gaan gebeuren. Over tien jaar is iedereen het weer vergeten. Zo heb ik Wageningen en Amersfoort ook nooit zien spelen in het betaalde voetbal.

Ach, het is iets wat eens in de zoveel jaar gebeurd.. Haarlem is natuurlijk een roemruchte club uit het verleden, maar als er geen fans meer komen, sponsoren wegblijven en de gemeente je niet wilt helpen is het gauw afgelopen..

3 februari 2010 om 09:43

"ver-van je bed show" - reactie.
Het is zo makkelijk er over te oordelen, maar als je ook maar 2 maanden mee zou lopen met de tereinknecht die elke dag zijn wekker om half 8 zet om het veld te verzorgen praat je wel anders.

3 februari 2010 om 10:04

Nee, dan nog is het zinloos voor die terreinknecht, 50 supporters en spelers/trainers een zinkend schip levend te laten. Haarlem kon gewoon niet overleven in de Jupiler League. Was dit vorige week niet gebeurd, was het wel binnen 5 jaar gebeurd.

Haarlem mag nu laten zien dat de club wel kan leven. Als de club echt leeft komen ze binnen een paar jaar vanzelf de JL weer inrollen

3 februari 2010 om 10:27

Praat eens met respect over die club man waardeloos figuur! Voor de Supporters en Clubmensen is dit een ramp

3 februari 2010 om 11:38

Hoe hard het misschien ook klinkt, maar juist omdat er nog maar zo weinig supporters en clubmensen waren is de club failliet gegaan. Spijtig, maar waar. Op een gegeven moment moet je iets niet meer kunstmatig in leven houden, maar laten sterven. Of genoegen nemen met een stapje minder; in dit geval een club op amateurbasis.

3 februari 2010 om 11:40

Tja denigrerend praten over een club tekent je eigen karakter. Maar ow jee als het je eigen club overkomt. Ik hoop niet voor je dat het verval bij Heerenveen zich dit seizoen voortzet, anders heb je opeens genoeg problemen bij je eigen club.

50 supporters slaat natuurlijk nergens op. Ok er kwamen nog nauwelijks 1500 man naar de thuiswedstrijden, maar het zal je nog verbazen hoeveel slapende supporters er zijn.

ech sneu om zo te eindigen en zolang deze club al bestaat triest ma helaas het einde van haarlem
én jammer voor de trouwe supporters sterkte met dit grote verlies

Beter ook maar.
Je kan wel aan blijven tobben, maar op de lange duur is het toch vechten tegen de bierkaai.

Lullig voor de supporters, maar life goes on....

R.i.p Haarlem, zonde dat de club naar de knoppe is.
@ Feankenner
Hoe durf je zo respectloos over een club te praten. Ik weet zeker dat Haarlem meer bezoekers zou trekken met betere resultaten en een modern stadion.
Ik heb verhalen gehoord van mijn vader, dat hij vroeger uit naar Heerenveen ging. Mijn vader: Een troosteloze boel, verouderd stadion en niet veel mensen op de tribune. Hadden we de stekker ook uit Heerenveen moeten trekken?

3 februari 2010 om 14:50

@ Reeshof
Was Heerenveen destijds failliet dan (en wie is 'we')?

@ malloot
Heerenveen was niet failliet maar Reeshof wil alleen maar zeggen dat het wel had gekunt destijds en zie nu wat voor prachtige gezonde club het is geworden

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

In de wandelgangen

Zaterdag 22 januari
Ajax laat Nicolás Tagliafico onder geen beding op huurbasis naar Napoli vertrekken. Lees verder
X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren