Het euvel van SC Heerenveen

Maandag, 1 februari 2010 om 00:25 door FryslanFan

Het gehele seizoen is SC Heerenveen al punten aan het verspelen. De doorgaans vrij stabiele subtopper wist in de eerste seizoenshelft slechts zeventien punten binnen te halen en verloor in competitieverband al elf keer. Ter vergelijking: in het hele vorige seizoen werden er acht verliespartijen geleden en werden er al 27 punten gepakt voor de winterstop. Het is tijd dat de vinger op de zere plek wordt gelegd. Hoe kan een team zo ineenstorten, terwijl het een jaar ervoor keurig vijfde werd en de beker won?

Hoewel de bekerwinst een hoop deed verbloemen, speelde Heerenveen onder leiding van Trond Sollied al een hele tijd geen goed voetbal meer. Op 14 maart werd Sparta Rotterdam in eigen huis opzij gezet met klinkende cijfers (5-1), maar in de resterende zeven wedstrijden wist de club onder leiding van de markante Noor nog maar zes punten te behalen. In die periode werd er in de halve finale van de beker nog wel gewonnen van Volendam, maar die wedstrijd was eigenlijk op voorhand al beslist. Dat de matig presterende club op 17 mei in de Kuip nog wel wist te winnen van FC Twente, was een klein wonder te noemen. Dankzij een enorme dosis geluk wisten de Tukkers de vele kansen niet af te rondden, wist Bonaventure Kalou via het been van Douglas te scoren en werden de strafschoppen in ‘ons’ voordeel beslist.

Nu, alweer zo’n negen maanden na de bekerwinst en een tussentijds ontslag van Trond Sollied later, is het spelpeil nog altijd van een zeer matig niveau. Keiharde nederlagen volgen bloedeloze gelijkspelen op, en andersom. Punten worden er amper gehaald en een zogenaamd schokeffect na het aanstellen van Jan de Jonge bleef uit. Een specifieke reden voor de tegenvallende resultaten is tot op heden nog niet gevonden, al zijn er wel een hoop factoren die hun bijdrage leveren aan de uitblijvende resultaten.

Allereerst is er de mogelijkheid dat de selectie door de transferperiode dusdanig verzwakt is, dat het niveau eronder lijdt. Hoewel uitblinker Danijel Pranjic vertrok naar Bayern München, waren er verder niet een hoop noemenswaardige transfers. Toekomstige talenten als Filip Djuricic en Samir Fazli werden wel aan de selectie toegevoegd, maar op de korte termijn zullen ook deze spelers niet voor een ommekeer kunnen zorgen. Verder werden Oussama Assaidi en Hernán Losada aangetrokken, om het vertek van de Kroaat enigszins op te vangen. Beide aankopen hebben nog niet echt weten te imponeren, maar leveren zo nu en dan wel eens een assist af. Deze mogelijkheid kan dat ook afgestreept worden als hoofdoorzaak, maar levert wel een aandeel in de aanhoudende malaise.

Een aspect wat mogelijk ook bijdraagt aan de tegenvallende sportieve prestaties is de druk: zowel van buitenaf als vanuit de groep zelf. Na de winst van de KNVB-beker werd Heerenveen in staat geacht om mogelijk eens meer te behalen dan de inmiddels voor standaard aangezien vijfde plaats. Ook kan het zo zijn dat er binnen de spelersgroep overschatting heerste. Ze hadden immers de beker gewonnen, dan zouden ze dit seizoen de volgende stap wel kunnen maken. Deze overschatting kon leiden tot nonchalance en arrogantie, waardoor de trainer niet serieus genomen werd en de wedstrijden schaamteloos werden verloren. Deze optie lijkt me echter ook niet van toepassing, aangezien Friezen er bekend om staan niet al te gauw last te hebben van sterallures en bovendien erg nuchter zijn.

Wat naar mijn mening wel een grote rol heeft gespeeld, is de verandering van speelstijl en mentaliteit na het ontslag van Sollied. De spelers waren na het tijdperk onder Gertjan Verbeek gewend aan discipline en het leveren van strijd, maar Sollied hanteerde een compleet andere speelwijze. Hij hield ervan om spelers vrij te laten in hun beslissingen, om in zijn eigen auto achter de spelersbus aan te rijden en om veel meer te trainen op techniek dan er op te hameren dat de spelers moesten bikkelen. Dit resulteerde in het begin in mooie resultaten, vooral in de duels tegen topploegen als Ajax en PSV, maar kende later een enorme terugslag. Spelers raakten ongemotiveerd en ongeïnspireerd, met nederlagen als gevolg.

Met de aanstelling van De Jonge werd volgens voorzitter Kuiper de clubcultuur gewaarborgd, maar voor de spelers was het een enorme switch. Ineens werd er weer van ze verlangd om bloed, zweet en tranen te leveren, terwijl ze eerst op Sollied’s wijze alles op verfijnde techniek moesten doen. De achterstand op het fysieke en conditionele vlak door de trainingen van Sollied was groot geworden, waardoor de spelers erg vermoeid waren door de trainingen van De Jonge die júist hier op gericht waren. De vermoeidheid, de niet meer optimale techniek en de fysieke toestand die niet naar behoren was zorgden er in combinatie voor dat wedstrijden vaak verloren gingen.

Deze combinatie, het verliezen van je sterspeler, de achterstand op het conditionele vlak en de ommekeer qua trainersbeleid, heeft er grotendeels voor gezorgd dat de nederlagen aan bleven houden. Het denken als een collectief is in deze tijden onmisbaar voor Heerenveen. De kwaliteiten die vorige seizoenen de doorslag gaven, komen nu niet tot uiting. Als er een vast en duidelijk patroon gehanteerd wordt, weet iedereen waar hij aan toe is. Deze eenvoudige, nuchtere manier van denken heeft in het verleden altijd voor attractief voetbal gezorgd. Sollied brak als Noorse succestrainer bijna de ban, maar wist niet te volharden en kreeg een ontslag te verwerken. Er zit niets anders op dan de door Yme Kuiper zelf verzonnen ‘clubcultuur’ te slikken en op die oude, voor Yme vertrouwde wijze door te gaan. Want de clubcultuur gaat immers voor prijzen, nietwaar?

Kwaliteitsbeoordeling:
Totaal 12 stemmen.
Je kunt stemmen als je een reactie hebt gegeven.

Gerelateerd

Meer sportnieuws

26 reacties (laatste reactie door Feankenner)

goed artikel zeg, mijn complimenten, het geeft een goed duidelijk beeld waarom Heerenveen zo laag staat genoteerd op de ranglijst. De kiem vanalles vind ik nog steeds het wegdoen van Verbeek . Bij het voetbal van tegenwoordig moeten discipline en het leveren van strijd extra benadrukt worden aangezien voetballers teveel verdienen en daardoor meer aan bijzaken denken dan het voetbal zelf !

Ik pleit voor Verbeek terug naar Heerenveen !

Zeker goed artikel ik denk dat het vooral aantikt bij spelers als Breuer, Bak Nielsen, Dingsdag, Grindheim en Vandenbusche.

Heeft iemand een idee voor een goede trainer voor Heerenveen.

Yme Kuiper moet eerst eens bij zichzelf te rade gaan en niet op de centjes blijven zitten. Miljoenen op de bank maar nauwelijks wat uit willen geven voor een kwaliteitsimpuls van de selectie.
En 'clubcultuur'? Leuk om het te bewaken, alleen zul je op het veld mee moeten gaan met je tijd, anders heb je in mijn ogen een verkeerde kijk op het voetbal

1 februari 2010 om 16:36

Volgens mij vergis je je een beetje in de tekst. Je reageert nu alsof ik zelf de clubcultuur wil bewaken, maar ik geef juist aan dat Yme dat wil en dat ik het daar niet mee eens ben.

1 februari 2010 om 19:55

Oh nee, Ron Jans hoeven we niet op de bank, tenminste dat is mijn mening. Prima trainer, maar als je even goed nadenkt, Heerenveen en Groningen gaan immers niet samen.

Ot: Mijn complimenten voor dit stukje, goed taalgebruik, goeie opzet van de alinea's en informatief

Ja, een mooie uiteenzetting, maar een beetje tam. Alleen in de laatste zinnen proef ik een beetje waar bij jou de schoen wringt. Ik erger mij kapot aan de provenciaalse mentaliteit die door Kuiper wordt gepredikt. Jan de Jonge is daar een exponent van. Hij is een trainer die van zijn ploeg eist dat ze conditioneel goed zijn en bikkelen, maar verder reikt zijn visie op voetbal niet. Je moet je serieus afvragen wat er door het hoofd van Kuiper gaat als hij denkt dat dit de goede coach is voor Heerenveen. Jan de Jonge heeft niets, maar dan ook werkelijk niets, gepresteerd in zijn korte trainersloopbaan. Hij heeft niet een uitzonderlijk talent voor het vak tentoon gespreid en toch mag deze man een subtopper als Heerenveen leiden (lijden). Om wat te doen? Om de club een stap verder te brengen na het winnen van de beker en na het bereiken van Europees voetbal? Nee, dan komen we terug op jouw stelling aan het einde. Kuiper wil de zogenaamde clubcultuur bewaren en dat gaat aantoonbaar ten koste van de prijzen. Geen onvertogen woord in de pers, altijd positief ingesteld, mouwen opstropen en we gaan ervoor, niet klagen over het bedroevende kwaliteitsniveau van deze selectie, niet vragen waarom er in godsnaam prioriteit wordt gegeven aan het verder uitbouwen van het stadion terwijl juist de selectie een impuls nodig heeft en vooral niet klagen als je weer een noeste Scandinaviër met verdedigende mentaliteit voorgeschoteld krijgt. Heerlijk voor een bestuurder, zo'n coach die zichzelf elke ochtend weer even in z'n wang knijpt om er zeker van te zijn dat hij niet droomt (ik bedoel hoe verzin je het: coach van de Graafschap zonder noemenswaardige prestatie en dan coach van Heerenveen...) om vervolgens alles te doen waarvan hij denkt dat het de bestuurders blij zal maken.
Nee, je had het misschien nog duidelijker moeten stellen: deze selectie is zeer middelmatig, de aankopen voldoen niet en vullen de gapende gaten achtergelaten door verschillende vertrokken spelers in de laatste jaren, niet. Het transferbeleid is daarmee dramatisch. Er is veel te veel geld gestoken in dertien in een dozijn voetballers die het niveau niet aan kunnen. Daarnaast heeft de trainerswissel niets opgeleverd. Nee, Heerenveen is absoluut niet beter gaan spelen. Onder de Jonge zijn ook niet meer punten behaald. Met Sollied had je nog een coach waarvan je wist: hij kent de klappen van de zweep; hij heeft een bepaalde uitstraling van onoverwinnelijkheid, hij heeft al eens wat gewonnen en hij heeft een duidelijke visie op het voetbal. Met de Jonge: geen van dit alles.
En alles voert terug naar dezelfde verantwoordelijken: het bestuur met Kuiper voor op!
Het beste dat had kunnen gebeuren: de Jonge weg in december en een nieuwe coach een budget geven waarmee hij kan werken. ZO kan de nieuwe coach alvast een aantal versterkingen binnen halen en zo zijn visie op het veld neer zetten. Dit seizoen is verloren, maar daar zouden we dan volgend seizoen de vruchten van kunnen plukken.

Over 2 seizoenen is Heerenveen weer terug in de subtop. Geduld is een schone zaak dat weten ze maar al te goed daar in het noorden. Alle beschouwingen daar gelaten Heerenveen zit in een mindere periode punt uit en daar hoort van alles bij.

1 februari 2010 om 12:01

maar zonder aan doemdenkerij te doen, het is dan wel de vraag hoe Heerenveen er straks uit komt te zien. zoals bekend zijn de clubs uit de subtop verwikkeld in een rat-race waarin iedere club zo snel mogelijk probeert te groeien. clubs als FC Twente, Utrecht, en ook Feyenoord worden sterker. de begrotingen gaan omhoog. terwijl Heerenveen op dit moment in de meest gunstige situatie juist te maken heeft met stilstand. een paar jaar geleden was FC Twente nog gelijk aan Heerenveen. nu is de begroting van Twente 5 miljoen hoger en het stadion op zeer korte termijn groter. ook Utrecht is ineens op komen zetten. Heerenveen heeft vijf jaar lang Europees voetbal gehaald. ze behoorden structureel tot de top-5. maar ik vrees dat ze de komende jaren om de play-offs voor Europees voetbal moeten strijden met clubs als AZ, Groningen, Nac, en Utrecht. in plaats van de te concurreren om een plaats in de top-5 met clubs als Twente, Feyenoord, Ajax en Psv.

leuk artikel om te lezen je hebt er veel verstand van

Mooi artikel, maar het hoofdprobleem wordt niet breed uit gemeten.

Het hoofdprobleem is naar mijn mening Yme Kuiper. Yme Kuiper is geen voetbalman, meer bestuurlijke kwaliteiten.
Hij heeft wat betreft transferbeleid enorm gefaald. Veel spelers passen niet in de selectie, spelen amper en/of komen simpelweg te kort.

Helaas heeft Heerenveen te maken met 1) een grote selectie en 2) weinig salaris. Dat Ruiz en Koevermans niet gehaald zijn heeft daar mee te maken. Ze waren ver in onderhandeling met deze spelers maar uiteindelijk bleek het salaris het probleem. Kuiper zijn transferbeleid is dusdanig slecht geweest dat er nu geen ruimte is het op te lossen.
Er moeten eerst spelers verkocht worden (ingelsten, Kalou, Kopic (huur)) om zo ruimte te creëren voor nieuwe salarissen.

2 februari 2010 om 18:10

Munstermann bij Twente is ook geen voetbalkenner maar een echte bestuurder. Toch is Twente Heerenveen voorbij gestreefd, juist omdat hij de clubcultuur van Twente zo ontzettend gepromoot heeft, waardoor heel Twente zich betrokken voelt bij de club. Het behouden van de clubcultuur vind ik daarom zeker van groot belang, want anders blijven er nog maar 5000 man over in het stadion.

Wat ik kwalijk vind aan dit stuk is dat wordt gesuggereerd dat de fysieke gesteldheid onder Sollied niet goed was. De spelers hebben altijd aangegeven dat dit zeker wel goed was onder Sollied. Heerenveen speelt nog altijd even slecht onder de Jonge en hij is toch op trainingskamp geweest met deze jongens. Tijd genoeg om conditie op te bouwen. Er ontbreekt gewoon kwaliteit op het veld. Er worden altijd spelers voor de toekomst gehaald en internationals van B-landen. Betere spelers kunnen ze lijkt mij ook niet halen, overal is tzelfde probleem. Als N'kufo en Perez stoppen en Stoch terug gaat naar Chelsea, zakt Twente ook wel weer naar beneden net als AZ nu.

goed stuk. wel is het best grappig om te lezen dat je nu zegt dat Asaiddi nog niet echt heeft weten te imponeren en slechts af en toe wel eens een assist af levert, terwijl je anderhalve maand geleden nog een heel artikel schreef waarin je hem ophemelde en beschreef als een speler die mogelijk een miljoenentransfer kan maken ping-pong journalistiek?

Yme Kuiper faalt al sinds de zomer van 2008 met zijn transfers. Sinds die tijd zijn er ontzettend veel spelers gehaald die niets toevoegden:

Kenny Steppe, Milan Kopic, Tarik Elyounoussi, Bonaventure Kalou, Patrik Ingelsten, Lesley Fellinga, Goran Popov, Igor Djuric, Gerry Koning.

Voor veel van deze spelers stond er wel een transfersom van 1-2 miljoen tegenover en/of een groot salaris.

Als je nu ook het basiselftal ziet met mi dramatische spelers als Michelle Breuer, Bak Nielsen, Popov de Clown, holbewoner Grindheim.

Tel daarbij op een overgehypte Beerens die al een jaar zwaar onder de maat speelt, een Elm die in een diepe vormcrisis zit, Losada die eigenlijk niets toevoegt een Assaidi die weliswaar potentie heeft maar eigenlijk nog te licht is en te weinig rendement heeft en je komt gewoon op een heel matig en vlak elftal.

Als trainer past Jan de Jonge daar prima bij. Dat is namelijk een trainer van het niveau de Graafschap (top Eerste Divisie/onderkant Eredivisie).

Wat moet er nu gebeuren?

Allereerst moet er weer een autoritaire voorzitter met voetbalverstand komen. Niet meer het 3 kapiteinen op één schip idee maar gewoon weer een sterke leider. Yme Kuiper moet zich niet meer met het technische beleid bezig houden want daar heeft hij in gefaald. Misschien enkel nog wat uitvoerende taken zoals contractonderhandelingen ect (hij is jurist).

In de selectie moet uitgebreid worden gesneden. Nietstoevoegende spelers op de transferlijst. Wat mij betreft vertrekt er een heel peleton.

Aanstellen van een nieuwe trainer. Jan de Jonge is zoals ik al zei veel te licht voor deze klus. Stuur die man naar satellietclub Emmen of weet ik veel waarnaartoe maar zorg weer voor een trainer die past bij de ambities van je club.

1 februari 2010 om 20:16

Kenny Steppe, MAG JE NOG Steeds Geen Miskoop Noemen, Simpelweg Deze Beste Jongen Heeft NOG Niet EEN Fatsoenlijke Kans Gehad Vanwege Erge Blessures

Goran Popov, vind ik ook geen miskoop hij is vaak belangrijk geweest voor sc heerenveen maar ik vind hem meer een middenvelder en zijn acties zijn vaak onbesuisd maar ik vind hem een goeie meevoetballer. al zie ik liever inderdaad een type Edman op popov's plekje staan.

Wat betreft Igor Djuric? ik ben benieuwd wat hij kan ik vind gewoon dat hij i.p.v Breuer in de basis een keer moet staan.

En Bak-nielsen: vind ik samen met Darryl Janmaat de 2 (beste) verdedigers van Sc Heerenveen.

En Oussama Assaidi vind ik ook niet de meest geweldigste soeker
Jan de Jonge degraderen naar de jeugd en Yme kuiper de laan uitschoppen.

en er moeten heel wat aankopen worden gedaan. vooral de verdediging.

Weg ermee?:
Elyounoussi
Kalou
Kopic
Breuer
Koning
Popov ( voor een leuke bedrag mag hij weg wat mij betreft.)

Niets toevoegende Spelers

Vandenbussch
Janmaat
Bak /Aankoop
Djuric
Popov/ aanko
.Grindheim
Vayryne/Svec
V.Elm
Djuricic
Beerens
Henriqe/Papa
2 februari 2010 om 13:59

Popov weg zou heel dom zijn voor Heerenveen. Ook breuer moet blijven, die is belangrijk in de kleedkamer! En je wil vier verdedigers weg, wie houden we dan over?

3 februari 2010 om 10:05

Elyounoussi heeft net zo min een kans gekregen als de Kenny Steppe die jij verdedigd.

goed artikel! denk dat ook de verdediging een probleemkindje is....

goed stuk het probleem is naar mijn mening gewoon yme kuiper.
jan de jonge moet gewoon hoofd jeugd worden dat deed hij goed.

Het valt me op dat de spelers die vorig jaar nog weinig of niet in de basis stonden, veel beter presteren dan de spelers die vorig jaar vaak in de basis stonden.

Vandenbussche was vorig jaar 2e doelman achter Vonk.
Losada, Papa en Assaidi waren vorig jaar nog niet van Heerenveen
Janmaat had Breuer voor zich.

Deze vijf spelen tot nu toe prima wedstrijden. Ze hebben natuurlijk af en toe wel een mindere wedstrijd, maar ze zijn toch constanter dan mannen als Breuer, Popov, Beerens, Sibon, Grindheim en Elm.

(hierbij heb ik het resultaat tegen ADO niet meegerekend, omdat ik vind dat die wedstrijd grotendeels beïnvloed is door de scheidsrechter, en dat de spelers daar weinig aan konden doen.)

Leuk stuk om te lezen ik heb niets veel aan toe te voegen hopelijk ga je door met schrijven

Ik denk dat vooral het tekort aan kwaliteit de oorzaak is van het uitblijven van sportief succes bij SC Heerenveen. De afgelopen 3, 4 jaar zijn zo onder andere Bradley, Alves, Sulejmani, Pranic, Zuiverloon, Hansson, Yildrim en Nilsson vertrokken.
In principe hoeft dat geen probleem te zijn als je maar op een goede manier met de verworven transfergelden omgaat. Dat is niet gebeurt want het geld is veelal verdwenen in de portemonee's van de veelste grote spelersgroep en in een aantal aankopen die het verschil duidelijk niet kan maken.
Dan heb ik het over harde werkers als Grindheim, Svec en Elm die zeer nuttig zijn maar niet meer dan dat maar ook over regelrechte miskopen als Dingsdag, Steppe, Djuric, Kalou en het grote talent Tarik Elyounousie.
Al met al is het een beetje een treurig verhaal maar ik denk dat SC Heerenveen er wel weer bovenop komt. Met enkele defensieve versterkingen die het aan allen kanten krakende wrak SC Heerenveen weer enige stabiliteit kunnen verschaffen en het binnenkort doorbreken van de alom bewierookte Filip Djuricic en Samir Fazli denk ik dat de resultaten vanzelf weer komen.

Leuk stukje heb je geschreven, had van mij nog wel iets kritischer mogen zijn, maar je laat nu in elk geval genoeg ruimte voor een discussie

Heerenveen wilde de stap naar de top gaan maken, en dacht dit te kunnen doen door Verbeek zijn contract niet te verlengen. Vervolgens is er gekozen voor een coach die zich meer dan eens bewezen heeft op het veld, maar helaas qua persoonlijkheid niet aanwezig genoeg was. Ook met Heerenveen is het hem gelukt om de beker te winnen. Helaas was er wat onduidelijkheid tussen Yme en Trond, er mochten namelijk geen versterkingen komen. Trond, die toch al niet goed in de groep lag, kon de deur uit en Heerenveen koos voor de makkelijke oplossing, door iemand uit eigen gelederen te promoveren tot trainer.

Als je een topclub wilt worden, dan doe je dat niet op bovenstaande manier lijkt me. Ten eerste spreek je duidelijk met een trainer af wat wel en niet mag, dan was Trond niet zo teleurgesteld geweest en had hij mogelijk niet eens getekend. Ten 2e, is het nogal armoedig als je Verbeek niet goed genoeg voor de club vindt, maar wel Verbeek 0.5 voor de groep zet. Ze hadden door moeten gaan met Trond tot er een goede trainer vrij was.

Het bestuur moet daarom ook vertrekken. Het is jammer dat we bij de club geen Cruijff-achtige persoonlijkheid hebben rondlopen die dit kan eisen, de supporters zullen dit moeten doen. Zodra we een nieuw bestuur hebben, kunnen we bouwen aan een nieuw team. Ik zou meer gebruik maken van Nederlandse talenten, omdat deze zich ook beter kunnen identificeren met de club.

Vervolgens moeten we een nieuwe trainer. Jan de Jonge mag weer terug naar de jeugd. We hebben een trainer nodig die duidelijk is en tactisch sterk is. Verder moet hij bovenop de groep zitten.

Het komt echt wel goed met Heerenveen en ze gaan niet degraderen. Ik hoop en verwacht dat we geen Europees voetbal halen, dat is alleen maar beter mbt de voorbereiding voor volgend jaar.

Belachelijk dat Trond Sollied de fysieke gesteldheid van de spelers in de schoenen wordt geschoven omdat hij de spelers meer vrijheid gaf. Spelers stellen zichzelf op!
"ja maar deze groep kon deze vrijheid niet aan"... wordt er dan gezegd. Nou dat argument mag de prullenbak in want over Heerenveen wordt altijd gezegd dat ze goed beleid voeren en daarbij hoort naar mijn mening ook bij dat je goed gaat onderzoeken of een trainer bij de selectie past! De keuze voor Sollied was een zeer bewuste! Ze wilden eens iemand met een andere benadering en visie! Het bestuur heeft deze keuze gemaakt en is dus indirect verantwoordelijk!

Vervolgens geef je aan dat eind vorig jaar niet goed speelden. Volgens mij is dat niets nieuws voor Heerenveen, de club heeft door de jaren heen elk seizoen (uitzonderingen daargelaten) een periode dat ze minder presteren! Dit heeft te maken met kwaliteit van de spelersgroep en is dus ook zeer zeker niet direct Sollied aan te rekenen.

De enige verantwoordelijke voor dit slechte seizoen is Yme Kuiper! De bestuurder gaf na een paar wedstrijden Sollied zijn ontslag en zei nadrukkelijk in de media dat het een cultuurverschil betrof. Nou breekt mijn klomp! Dezelfde reden om juist deze trainer binnen te halen! Maar nog belangrijker het moment waarop hij dit zei, na zijn ontslag! Yme kuiper had een heel seizoen met Sollied samengwerkt en kwam hier pas in het lopende seizoen in september achter! dat is toch niet te geloven?

Hij moet dit ook vorig jaar tijdens het seizoen ervaren hebben en had na het seizoen een evaluatiegesprek met Sollied moeten houden (lijkt me sowieso dat dat er geweest is) en toen de beslissing moeten nemen! Hadden ze gewoon tijdens vorig seizoen al aan andere trainers kunnen gaan denken en dit seizoen direct met een andere trainer kunnen beginnen! Gewoon een bestuurlijk falen van de gehele gang van zaken bij Heerenveen!

Redelijk stuk, jammer dat je je zelf 5 sterren geeft! Die sterren zijn toch voor anderen om te geven niet waar?

2 februari 2010 om 17:59

Als je zelf hebt gereageerd op je eigen column, kun je de waardering niet meer zien. Daarbij komt dat ik overtuigd ben van mijn eigen kunnen en het natuurlijk met mijn eigen mening eens ben, daardoor die vijf sterren.

Reageer

Je moet inloggen om te reageren. Heb je nog geen account? Dan kun je je gratis registreren. Inloggen

Actiefste Clubexperts

Naam Aantal Gemiddelde rating

sc Heerenveen

Stand
Actuele wedstrijden

In de wandelgangen

Zondag 20 oktober
Dries Mertens vervolgt zijn loopbaan mogelijk in de Bundesliga. Lees verder
X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren