Gabon mag organisatie finale Afrika Cup 2012 op zich nemen

Vrijdag, 29 januari 2010 om

De Afrikaanse voetbalbond (CAF) heeft vrijdag te kennen gegeven dat Gabon de eer heeft om de finale van de Afrika Cup in 2012 te mogen organiseren. Dat land is over twee jaar samen met Equatoriaal-Guinee verantwoordelijk voor de organisatie van het evenement.

Samenhangend met de toewijzing van de finale aan Gabon maakte de CAF bekend dat Equatoriaal-Guinee de openingswedstrijd toegewezen heeft gekregen. Welke landen er, naast de twee organisatoren, uit zullen komen op het toernooi is nog niet bekend. Pas eind 2010 gaan de eerste kwalificatierondes van start.

Het is voor de tweede keer in de historie van de Afrika Cup dat twee landen het toernooi organiseren. In 2000 gebeurde dat in Ghana en Nigeria. De momenteel bezig zijnde editie van 2010 vindt plaats in Angola. In 2014 heeft Libiƫ de eer.20 reacties (laatste reactie door Issaoui)

Hopen dat ze daar voor veiligheid kunnen zorgen en niet zoals Angola lekker de rebellen hun gang laten gaan.

29 januari 2010 om 19:48

Gabon is niet net als Angola , In Angola was er 25jaar lang burgeroorlog geweest en soms is er wel eens een opstootje .
Maar Gabon en Guinne Equatoriaal zijn veel stabieler en ook nog rijk door Olie etc .
Gabon is ook nog eens een mooi land ben er zelf geweest

Leuk voor Gabon, want als ze de lijn doorzetten met de jonge selectie die ze dit jaar hadden moeten ze daar zeker goed kunnen spelen

jaa, Equatoriaal Guinea is een van de rijkere afrikaanse landen (en is politiek stabiel), en ook Gabon heeft een goed democratisch systeem. Komt wel goed.

29 januari 2010 om 19:54

Gabon is wel rijk en een veilig land maar niet Democratisch , want er was lang een een dictatuur in Gabon van veertig jaar onder Omar Bongo 1969-2009 maar bleef wel een stabiel land door de olie , er heerst nog steeds corruptie maar het blijft een stabiel en een rijk land volgens muij rijker en stabieler dan Italie

Waarom is er om de twee jaar een Afrika Cup? Dat lijkt me toch iets te veel van het goede. Ook omdat er om de vier jaar een WK wordt gehouden.

waarom wordt dit nu pas bekend gemaakt, terwijl al langer bekend was dat libiƫ in 2014 de afrika cup mag organiseren?

29 januari 2010 om 19:11

Het was allang bekend dat Gabon en Equatoriaal-guinee de Africa Cup van 2012 mogen organiseren, alleen is nu bekend gemaakt welk land de openingswedstrijd en welk land de finale krijgt.

Het is inderdaad te hopen dat ze voor veiligheid kunnen zorgen. Bovendien heeft Gabon een goede ploeg dus misschien kunnen ze in eigen land wel voor een stunt zorgen. Hier zijn de potindelingen voor de kwalificatie van CAN 2012 voor de mensen die dat interesseren:

Pot 1: Ivoorkust, Kameroen, Algerie, Ghana, Nigeria, Egypte, Burkina Faso, Tunesie, Benin, Mali, Togo, Mozambique, Zambia
Pot 2: Malawi, Marokko, Guinea, Kenia, Rwanda, Sudan, Uganda, Zuid-afrika, Senegal, Kaapverdie, Congo, Angola, Tanzania
Pot 3: Namibie, Congo DR, Gambia, Zimbabwe, Libie, Botswana, Ethiopie,, Sierra Leone, Swaziland, Chad, Burundi, Lesotho, Madagascar
Pot 4: Liberia, Mauritania, Eritrea, Niger, Seychelles, Comoros, Mauritius, Somalie, Djibouti, Guinea-bissau, Central African Republic, Sao Tome e Principe

ayoz weet jij ook wanneer de poules bekent worden gemaakt?

29 januari 2010 om 22:21

Ja, de loting is meteen na de Afrika cup, dus waarschijnlijk op 1 februari.

Wat natuurlijk te verwachten dat Gabon de finale krijgt en niet Equatoriaal-guinee.
Ik neem aan dat ze de finale in de hoofdstad van Gabon, Libreville gaan spelen.
Ze zijn op dit moment bezig in Libreville om het stadion te renoveren, want dat was wel nodig.

In 2016 wordt het waarschijnlijk Marokko, ik kan niet wachten, onze stadions zijn al klaar, net zo groot als de stadions van de komende WK ! Dus ik zou zeggen dat wordt genieten daar met mediteranische klimaat etc! Maroc 2016!!!

Marokko heeft zich kandidaat gesteld voor 2016, dat is heel wat anders. En die stadions zijn nog lang niet klaar die hebben minstens 2 jaar nodig. Ik ben in Marrakech en Agadir geweest, Marrakech stadion waar 70000 straks in zouden kunnen, is nog lang niet klaar, Agadir stadion (45000) heeft meer weg van een bouwput. En de al bestaande stadions van Fes (45000) Casablanca Mohamed V stadion (60000) en Rabat Prince Moulay Abdellah stadion (55000) moeten nog flink gerenoveerd worden alvorens die aan de international standards voldoen. Tanger is nu ook bezig met een stadion maar het laatste wat ik daarvan hoorde was dat de projectontwikkelaars ruzie hebben met de gemeente omdat de ontwikkerlaars er ook nog een multifunctionele sporthal willen neerzetten, wat tegen het zere been zal zijn van de gemeente. Het zou inderdaad schitterend zijn mochten wij dit toernooi straks organiseren, maar veel zal afhangen van de bereidheid van de Marokkaanse regering om hierin te investeren. Marokko staat erom bekend met grandioze plannen te komen maar ze vervolgens om uiteenlopende redenen niet waarmaken.

30 januari 2010 om 08:47

Als we het nieuws mogen geloven zullen ze aankomende zomer klaar zijn. De stadion van Marrakech is geen 70000 meer, maar 45000 en die van Casablanca is 80000, maar in casablanca beginnen ze dit jaar met de bouw van een nieuwe stadion voor 70000 toeschouwers en die moet in 2013 klaar zijn. De stadions voldoen aan de internationale standards voor zover ik weet, die van Fez zeker, van Casablanca weet ik niet zeker en als het goed is wordt of is die van Rabat gerenevoord omdat daar in september de Iaaf world atlethics final wordt gehouden (als erste land buiten Europa).

Marrakech: http://moe.mabul.org/up/moe/2009/12/15/img-1825251...

ja als ze weten dat het toch niet doorgaat dan stoppen ze maar anders gaan ze gwn door hoor

Marokko moet zulke projecten juist niet alleen maar opzetten om grote toernooien te kunnen organiseren. Om het niveau van de GNF 1, de Marokkaanse eredivisie een beetje op te krikken moeten ze ook investeren in infrastructuur want de stadions zijn echt een drama. In sommige ''stadions'' (ik zet het woord bewust tussen aanhalingstekens) kan je gewoon geen fatsoenlijke pot voetbal op de mat leggen. De nationale competitie moet een kweekvijver worden voor onze nationale ploeg, het moet niet zo zijn dat de nationale ploeg alleen maar bestaat uit spelers die in het buitenland spelen en meestal bij nietszeggende clubs op de bank zitten.

30 januari 2010 om 13:24

Het is jammer dat er altijd van die idioten tussen zitten en de stadions mollen. Over een paar jaar blijft er niks van die stoeltjes over.

Leuk voor zo'n land. het zal ze op de kaart zetten en het zal ze economisch ook vooruit helpen. Goed nieuws dus voor dit land wat de laatste jaren aardig aan de weg aan het timmeren is. Leuk!

aai kaapverdie in pot 2 nu iets meer geluk hebben dan gaan we richting CAN 2012


Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

In de wandelgangen

Zondag 29 maart
Liverpool heeft alle vertrouwen in een deal van zestig miljoen euro voor Timo Werner. Lees verder
X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren