FC Twente kan definitief streep zetten door komst Wilshere

Vrijdag, 29 januari 2010 om

Jack Wilshere maakt het seizoen af bij Bolton Wanderers. Het jonge talent van Arsenal werd eveneens in verband gebracht met FC Twente, maar vrijdag maakten The Trotters wereldkundig dat hij de komende vijf maanden te bezichtigen zal zijn in het Reebok Stadium. Daar wacht hem een strijd tegen degradatie.

/

Wilshere is de jongste speler die ooit in het eerste elftal van Arsenal zijn opwachting mocht maken. Met een leeftijd van zestien jaar en 256 dagen gooide coach Arsène Wenger hem al voor de leeuwen. Het zegt iets over de capaciteiten van de middenvelder, die aan het begin van deze maand achttien is geworden.

Ook Bolton-coach Owen Coyle weet dat. “Jack is getalenteerd, jong en hongerig. Ik denk dat hij een prachtige toekomst tegemoet gaat. Hij beschikt over een overvloed aan kwaliteiten en hij zal ons team zeker sterker maken. Het is met hem net als met Vladimir Weiss (gehuurd van Manchester City, red.). Ook hij gaat ons verbeteren.”

Mogelijk debuteert Wilshere zaterdag al in de uitwedstrijd bij Liverpool. De jeugdinternational speelde dit seizoen zes keer voor Arsenal. Wenger deed echter vooral een beroep op de jongeling in wedstrijden om de Carling Cup en de Champions League.Gerelateerd

Meer sportnieuws

39 reacties (laatste reactie door Rendlafan)

Jammer! Had zeker een verreiking van de eredivisie geweest,...

29 januari 2010 om 18:06

Niet alleen dat, het was een verrijking geweest voor heel het Nederlands voetbal als een talent van dergelijk kaliber de Nederlandse school gaat genieten. Het zou toch een blijk van vertrouwen zijn als Arsenal haar talent 'toevertrouwd' aan een Nederlandse club. En het was tevens een bevesting geweest van het sterke beleid dat Twente op dit moment voert, niet dat er op dit moment geen bevestiging is, je hoeft de ranglijst er maar op na te slaan.
Ondanks dat dit talent niet naar Twente verkast, mag Twente trots zijn op de poging die ze gedaan hebben. Voor Arsenal was het naar mijn mening zelfs beter geweest als ze Twente dit talent hadden laten begeleiden. Mcclaren zou de aanpassing versnellen en er wordt redelijk aanvallend gespeeld door Twente met een verzorgt positiespel.
Bij Bolton zal het meer fysieke kracht worden waar hij aan blootgesteld wordt, ook niet verkeerd voor een jonge speler natuurlijk. Al met al blijft het een aderlating niet alleen voor Twente, maar ook voor het Nederland.

29 januari 2010 om 18:12

Nou nou, Twente speelt eens 3 seizoenen boven verwachting, en het is meteen helemaal geweldig....

29 januari 2010 om 18:19

Nou ja het is niet alleen maar gelul wat Ariestoteles zegt. Bij Bolton wordt inderdaad een heel ander soort voetbal gespeeld en vaak blijkt dit geen goede omgeving voor technische spelers om zich te ontwikkelen.

29 januari 2010 om 18:55

Het enige dat ik over Twente zeg is dat ze verzorgd positiespel spelen en redelijk aanvallend voetbal. Naar mijn mening klopt dit ook, je kan moeilijk ontkennen dat Twente goed positiespel speelt, met spelers als Ruiz, Brama en Perez voorop. Daarbij ook nog Stam die vaak doorschuift en de combinatie aangaat plus Stoch met diepgang en de kaats aan de zijkant. Een verdediger die met regelmaat doorschuift, kan je moeilijk verdedigend noemen. Dus uit deze constateringen kan je ook concluderen dat Twente voetballend naar voren wil komen, aanvallend ingesteld dus. Tevens zonder de verdediging uit het oog te verleizen met sterke mensen als Douglas en Wisgerhof.
Het feit dat Wilshere zich makkelijk zou aanpassen bij Twente staat ook als een huis, aanvallend (goed positiespel) voetbal zoals Arsenal, een Engelse coach en niet te onderschatten hetzelfde klimaat. Tel daarbij op de resultaten en de frequent hoge posities op de ranglijst afgelopen jaren en je weet ook dat het beleid goed gevoerd wordt. Anders kun je natuurlijk ook geen trainer als Mcclaren halen en overtuigen.

29 januari 2010 om 19:46

Als die jongen idd het grote talent is dat ze zeggen, kan ie echt niks leren bij twente. Dan kan ie meer leren van de zwaardere tegenstand in de Premier League..

jammer, het zo een goeie man zijn op het middeveld, wilshere in plaats van perez

Hmmm..goede stelling, er zitten overal voor - en nadelen aan. Ben benieuwd naar de uitslag

Dit wordt een belangrijke fase in de ontwikkeling van Engelands grootste groeibriljant.

Mooi voor wilshere. Idd jammer voor twente pracht talent voor de nl velden maarja, succes jack come back stronger !

Schade....

Maar ja zonder hem moeten we ook wel kampioen kunnen worden. We kunnen onze schaal mooi in evenwicht houden tegen onze beker :D :D :D

29 januari 2010 om 19:46

Ook wel kampioen kunnen worden... Dream on, jullie zijn nog lang niet goed genoeg. PSV en Ajax zijn naar mijn mening verder. Niet naast je schoenen gaan lopen, dat zou niet goed zijn voor Twente.

30 januari 2010 om 15:26

Zie jij hoeveel :D :D :D er achter staan. Natuurlijk was dit een grapje.

Oowh , ik dacht dat Wenger hem niet weg wilde doen omdat hij teveel blessures had in zijn team. Wel jammer voor Twente en voor elke Arsenal liefhebber (waaronder ik) in Nederland die hem nou minder vaak aan het werk zien. Maar ik vraag me af of hij wel in de basis zou staan bij Twente aangezien ze met 3 aanvallers spelen en die zijn: Stoch , N'kufo , Ruiz . En Wilshere kan links of rechtbuiten en als aanvallende middenvelder , en ik denk niet dat Ruiz of Stoch eruit zouden gaan.

Twente is zwak in transfers. Jammer, want ze hebben het nodig.

29 januari 2010 om 17:58

Beste Onur, daarom staan ze ook 2e , Halve bekerfinalist en in de 1/16 finale van de EL met een begroting die slechts 32 miljoen is

29 januari 2010 om 17:59

lag niet aan twente maar aan wenger die wou hem hetr liefst in england hebben zodat hij hem ook beter kan bekijken qua fysiekheid gesteld en zulke puntjes ? ( mischien ook ivm blesurres enzo )

29 januari 2010 om 18:00

Twente zwak in transfers? Vind dat ze de laatste tijd zeer sterk op het gebied van transfers, Stoch en Ruiz alleen al twee topaanwinsten.

29 januari 2010 om 18:00

Jou reactie slaat nergens op.
Onderbouw die reactie eens, en noem de zwakke transfers eens.

29 januari 2010 om 18:08

@ onurr1

Wat een belachelijke reactie weer. Erg jammer ook dat je je reactie niet kunt onderbouwen. Als je zo'n reactie plaatst kun je er beter niks neerzetten. Volg jij de nederlandse competitie wel vraag ik me überhaupt af? Dan had je jongens als Ruiz en Stoch wel opgemerkt.
Nog wat, je woont trouwens in Enschede en Twente is een van jouw favoriete clubs???

ON: Jammer, had hem graag bij Twente gezien. Snap ook niet dat Wenger het niet toestaat. HIj voert als reden aan dat hij hem dan zelf vaak kan bekijken. Nou volgens mij spelen de engelse clubs vaak op dezelfde data of dag. Tevens zou hij de wedstrijden van Twente ook kunnen opnemen of er mensen van de club heensturen. Vind het wel een zwak argument van hem.

Bij Twente was er al niet meer opgerekend dat Wilshere nog zou komen.
Dus dit is niet echt een verassing.

29 januari 2010 om 18:33

Precies, dacht ik ook direct toen ik de titel van het artikel zag. Dacht dat allang door Wenger duidelijk was gemaakt dat hij wel mee zou willen werken aan verhuur, maar dan alleen naar een club in de Premier League.

Hmm, weet niet waarom iedereen zo lovend over hem is? Zo heel goed is hij ook weer niet, oké hij kan prima voetballen, maar denk niet dat hij de sensatie van de tweede helft van het seizoen zou zijn geweest hoor... Plus aan een half jaar heb je er ook niet heel veel aan als Twente zijnde denk ik... Theo Janssen komt ook zo weer terug dusja

29 januari 2010 om 18:02

nou dan weet ik niet hoevaak jij wedstrijden heb gevolgd van jack wilshere. Deze jongen zou zeker weten de sensatie geweest zijn in deze compititie. Geweldige techniek en inzicht wenger ziet hem in als de nieuwe nummer 10 van arsenal. kijk alleen maar naar ze emirates cup presentaties tegen rangers en atletcio ( beiden man of the macth ) en kom dan maar terug met zo argument.

29 januari 2010 om 18:07

Ik heb die wedstrijden gezien, ik denk alleen niet dat hij beter is dan de middenvelders die nu bij Twente rondlopen..
Maar nee die jongen zou geen sensatie zijn geweest voor onze competitie. Het zou leuk zijn voor Twente en leuk voor ons om hem hier te zien voetballen, omdat hij al aardig wat gepresteerd heeft, maar een sensatie, alsjeblieft zeg, geef hem niet tè veel credits hè En als die echt zo geweldig is zou die bij Arsenal toch ook wel genoeg aan spelen toe moeten komen???

29 januari 2010 om 18:33

Als je spelers als nasri rosicky heb wat denk je zelf dan ? Dats een onmogelijke taak en hij past nu dan nog (niet ) in het systeem als wenger hem als een nummer 10 speelt. Nee hij zal zeker niet beter zijn dan tiote en janssen. Maar geloof me beetje coaching van mc claren en hij zou geloof mij nou maar echt heel goed draaien. Mischien overdreef ik wel met de sensatie maar hij zou zeker wel kunnen bloeien hier in de eredivisie.

Hij had beter voor Twente kunnen kiezen, daar zou hij winnen. Bij bolton verliezen.

Was ook te mooi om waar te zijn, nu moeten ze het 'gewoon' doen met Tiendalli op het middenveld.

29 januari 2010 om 18:41

ja klopt, alleen al voor de aandacht die je krijgt zou hem mooi zijn.

Weet niet of Wilshere zelf zijn voorkeur mocht uitspreken voor een club. Als dit wel zo geweest is en hij kiest voor Bolton Wanderers dan kiest hij dus voor bikkelen in plaats van voetballen. Het lijkt mij voor zijn persoonlijke ontwikkeling veel beter om bij een voetballende ploeg te gaan spelen, dan bij een ploeg die het van hard werken moet hebben en vecht tegen degradatie. Vind het ook niet echt slim van Arsenal, maar dit terzijde.

29 januari 2010 om 18:10

Hij had de keuze uit Bolton, Twente, Whu, Burnley en er was ook concrete interesse van Wolves en Everton. Hij is jeugdfan van WHU maar daar zou hij te dicht bij huis zijn, en dat is te simpel. Hij wil echt bikkelen. De keuze is aan hem zelf geweest.
Ook voetbalt Bolton opeens, sinds Owen Coyle er werkt. Echt. En Coyle is het soort type die Wilshere het een en ander kan leren, en lui als Kevin Davies en Matty Taylor kunnen hem nog wat leren over sneaky mensen trappen.... dan kan Wilshere echt de nieuwe Rooney worden.

Betreur dit wel, hij had wat kunnen toevoegen.. De jongen had onder Mcclaren kunnen groeien e.d.
Echter is Janssen terug, en komt Tiote ook weer.. Wilshere zou op 10 komen te spelen en dat houdt de ontwikkeling van Rendla en Vujicevic weer tegen. Tsja, slaap er niet minder om.. Maar hij heeft wel de potentie om een topper te worden en ja, die zie je graag in het rood van de FC spelen. Het heeft niet zo mogen zijn..

Ik denk dat het voor Wilshere toch veel beter was geweest als hij naar Twente ging..

30 januari 2010 om 01:01

uhm ik denk van niet. maar dat komt ook omdat hij nu goed kan wennen aan het engelse voetbal, en alhoewel twente in de europa speelt denk ik dat wilshere er meer aan heeft om in engeland zich zelf veder te ontwikkelen

Vind de titel weer nergens op slaan, het is al een tijdje geleden dat hij definitief niet kwam.

Hopen dat hij zich goed ontwikkelt, Engeland heeft maar weinig van die handige kleine dribbelaars.

Jammer dat dit geweldige talent niet op de Ned. velden zijn kunsten kan vertonen. Zou prachtig samengaan met Stoch en Ruiz. Misschien met de nieuwe coach Owen Coyle gaat Bolton weer een beetje voetballen en kan Wilshere er mooi in mee.

Zei ik al eerder op het eerder topic dat hij naar bolton zou gaan. alleen werd die info verwijderd door moderators vanwige het niet aangeven van bronnen. beetje krom maar jah.

hij kan zich mooi ontwikkelen bij Bolton, goede keus denk ik. was te mooi om waar te zijn zou hij naar NL komen.

30 januari 2010 om 02:22

Tja Bolton is ook zo n topclub en steekt kwa voetbal ver boven de eredivisie uit en is wel tig keer beter dan Twente. Ontwikkelen bij een club waar het juiste voetbal voor hem helemaal niet gespeeld wordt? Wat een bs reactie, hij had kwa voetbal beter bij Twente gepast dan bij Bolton, met het voetbal wat Twente speelt had Jack zijn talent veel sneller kunnen ontwikkelen, Bij Bolton staat hij stil let maar op.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

Bolton Wanderers

Selectie
Actuele wedstrijden
SpelersPositieW
L. GordonVerdediger70
B. ComleyMiddenvelder70
A. CrawfordMiddenvelder70
E. DoyleAanvaller72
B. CrellinKeeper70
N. DelfounesoAanvaller62
A. SarcevicMiddenvelder51
Voor de complete selectie: Clubpagina Bolton Wanderers.

In de wandelgangen

Woensdag 21 oktober
Barcelona wilde naast Frenkie de Jong, Clément Lenglet, Marc-André ter Stegen en Gerard Piqué met nog drie spelers verlengen. Lees verder
X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren