Wenger: 'Wilshere zal zonder twijfel in januari worden verhuurd'

Dinsdag, 26 januari 2010 om

Jack Wilshere speelt de rest van het lopende seizoen niet meer voor Arsenal. Arsène Wenger benadrukt dinsdagmorgen op de clubsite van de Londenaren dat de middenvelder 'zonder twijfel' de komende maanden elders op huurbasis zal gaan spelen. Eerder werd FC Twente met de achttienjarige Engelsman in verband gebracht.

/

"Ik zal zonder meer toestemming geven aan een verhuur", vertelt de Franse manager. "Ik wil dat hij naar de juiste club gaat en aan spelen toekomt." Volgens diverse media zijn Bolton Wanderers, Burnley, West Ham United en Newcastle United de meest waarschijnlijke bestemmingen. FC Twente lijkt af te vallen.

Twente-coach Steve McClaren was voorstander van de komst van Wilshere, maar kreeg van zijn collega Wenger min of meer nul op het rekest. "Ik heb gehoord dat Twente interesse heeft, maar ik zie hem liever ergens in de Premier League spelen", vertelde de oefenmeester eerder. "Dan kan ik hem makkelijker observeren en bepalen of hij klaar is om volgend seizoen voor ons te spelen.''Gerelateerd

Meer sportnieuws

32 reacties (laatste reactie door Nasri8.)

Bij Twente komt hij zeker aan spelen toe als je het goed bekijkt. Denk eerder dat die andere clubs betere spelers hebben op positie van Wilshire.

Maar het doet hem goed om te laten verhuren zodat ze kunnen zien of hij Arsenal Niveau wel aankan of niet.

26 januari 2010 om 12:32

Beste Boubker,

Mijn inziens is Twente een stuk sterker dan al de hier boven genoemde clubs. De Engelse competities zijn heel sterk, maar je gaat me niet vertellen dat degradatiekandidaten uit de premier league en de championship sterker zijn dan de ongeslagen nummer twee uit Nederland.
De kans van spelen is groter bij deze clubs en hij is dichter bij huis. Kortom een logische keuze van Wenger de voorkeur te geven aan een verhuur in Engeland.

26 januari 2010 om 14:02

@ Polop

Ik denk eerder dat het aan de speelstijl in Engeland ligt want in Nederland is de speelstijl heel anders en als die in Engeland word verhuurd dan kan die wennen aan de speelstijl al heeft hij al wel een paar wedstrijden gespeeld voor Arsenal maar niet genoeg.

26 januari 2010 om 14:38

@ Polop

Dude, meen je dit nou serieus !!!!
De bovenstaande ploegen spelen week in week uit tegen een van de sterkste tegenstanders van de wereld. Dezen spelen wedstrijden tegen Arsenal, Chelsea, Man Utd, Liverpool, Man City, Spurs, Villa, Everton, Fulham, ... en vaak 2 keer per week en dan heb je de ongeslagen nummer 2 van Nederland die 1 keer in de week tegen (met alle respect) Rkc, Willem 2, Ado, Nec, ... moet spelen. De enige tegenstanders zijn zowat PSV en Ajax (in mindere maten).

Dus ga me nu niet vertellen dat Twente sterker is dan deze ploegen, want als Twente in de EPL met deze selectie zouden spelen, dan zouden ze nog minder punten halen dan Pompey !!!!

Wat wordt de Mickey Mouse competitie zo hoog geschat terwijl het eigenlijk niks meer voorspeld. Ik denk zelfs dat Anderlecht gewoon 1ste zou staan in de eredivisie. En dan steeds verklaringen zoeken waarom het zo slecht gaat, terwijl het gewoon niet meer is wat het is.
De Ajax, Feyenoord of PSV van de jaren 90 en begin 00 zijn er niet meer en als het zo verder gaat, dan zie ik landen als Portugal, Rusland, Turkije, Griekenland nog Nederland voorbij streven !!!!

26 januari 2010 om 15:49

Normaal hoef ik niet te reageren omdat Milano het zelf al heeft gedaan maar omdat je me zo goed aansprak met Beste vind ik dit zeker een reactie waard.

In deze nieuwsbericht word gesproken over teams in Engeland die intresse hebben in deze
speler. namelijk Bolton Wanderers, Burnley, West Ham United en Newcastle United.
Nou Bolton & Burnley zijn beide geen grote clubs maar West ham & Newcastle zijn integendeel best grote clubs. Ze verdienen zeker respect, iets meer respect dan FC Twente moeten krijgen. FC twente speelt bij een compititie waarbij een doelpunt word gezien als 1.5 & in Premier Leguea is het 2. Statestiek geeft al aan dat Premier gewoon sterker is dan eredvisie. Het is neit het feit dat we zo slecht zijn maar ik denk eerder dat Wenger liever wil dat hij liever sterker word in premier legeau want daar speelt hij zelf.

Jammer voor Twente. Ik had deze jongen graag in de eredivisie gezien.

26 januari 2010 om 11:57

enige hoop is nog dat niemand in Engeland hem wil hebben en hij dus nog naar Nederland/twente kan komen, ook al is dat meer ijdele hoop....

26 januari 2010 om 13:05

Die kans is in mijn ogen ook niet zo groot inderdaad. Hij zou hier in Nederland denk ik mooie dingen kunnen laten zien en zijn minuten ook wel meepikken mocht hij naar Twente gaan.

Hij moet vooral leren met het fysieke spel om te gaan, dus ik begrijp Wenger wel. Ik zie Ramsey eerder slagen dan Wilshere en Vela omdat hij simpelweg fysiek beter is.

26 januari 2010 om 13:00

Yep, Wilshere lijkt daarin erg op Walcott, voetballend is het allemaal dik in orde alleen op het fysieke vlak leggen ze het genadeloos af.

26 januari 2010 om 16:40

Ik snap ook niet dat Wenger hem in het centrum wil hebben. Daar word fysiek veel meer van je gevraagd. Zet hem op de vleugel, daar moet hij wel kunnen slagen. Ditzelfde geld voor Vela, natuurlijk moeten ze nog wat sterker worden, maar ze moeten het op den duur zeker kunnen. kijk maar naar Arshavin, die kan het toch ook. Arshavin compenseert zijn kracht met zijn techniek. Wanneer hij weggezet word blijft hij heel knap aan de bal. Misschien kunnen Vela en Wilshere dit nog van hem leren.

Zoiezo lijkt het me niet verstandig om hem op het middenveld te zetten. Het hele middenveld is nog zo jong, en er staan nog genoeg talentvolle middenvelders klaar om door te breken.

@wisconsin
Ik heb het idee dat Walcott een stuk sterker is geworden. Maar vooral voetballend komt hij op dit moment tekort. Zijn aannames zijn beroerd en hij is totaal niet balvast. Op zijn positie heb je lang niet zoveel fysieke kracht nodig dan centraal. Ik denk dat hij vooral RVP mist, hij laat zich terug zakken vanuit de spits en bediend op die manier heel mooi de vleugels. Zo kun je de snelheid van Walcott mooi uitbuiten. Want als Walcott er eenmaal vandoor is heb je aan kracht niet meer zoveel. Walcott heeft wedstrijden nodig, dan komt hij er wel weer bovenop.

Jammer voor de eredivisie dat zo'n talent als deze jongen niet komt. Je ziet de laatste tijd toch veel talenten van topclubs naar onze competitie komen, en vervolgens de sterren van de hemel spelen en dan later ook weer schitteren bij hun eigen club. De eredivisie is namelijk toch een goede springplank om richting de absolute top te gaan.

Voor Arsene bestaat er geen tv?

26 januari 2010 om 12:01

Alsof ze in Engeland Eredivisie uitzenden, of uit gaan zenden omdat Wenger dat zo graag wil

26 januari 2010 om 12:05

Ik dacht dat Wenger vorige week nog zei dat hij Wilshire bij Arsenal wilde houden ivm alle blessures. Hopen dat hij naar een club gaat waar hij aan spelen toekomt en een beetje in het plaatje van Arsenal past. Dan gaan we de komende jaren nog een hoop plezier beleven aan hem!

26 januari 2010 om 13:06

@ Mountainchamp

Wenger wilde hem bij Arsenal houden omdat er een aantal spelers bij Arsenal geblesseerd waren. Deze zijn langzaam aan het terugkomen en daarom mag hij alsnog verhuurd worden.

26 januari 2010 om 12:06

Als hij Premier League speelt is het toch makkelijk om voor Wenger te bepalen of hij het niveau aan kan? Als zo'n speler bij Twente goed speelt hoeft dat niet te betekenen dat hij het PL niveau aan kan. Als hij bij pak 'm beet Bolton goed speelt doet hij ervaring op in de competitie waarin Arsenal speelt, plus is het makkelijker om voor Wenger te bepalen hoe goed hij speelt.

Wanne kwats. Wenger heeft nog nooit van de nieuwe media gehoord blijkbaar. Volgens mij gebruiken ze ook nog video2000 voor de voorbereiding. Slechte argumentatie.

26 januari 2010 om 12:37

heeft er niks mee te maken.. Wenger zal ook wel naar wedstrijden gaan om Wilshere te bekijken en dat is juist het makkelijkst als hij in Engeland blijft.. Ook moet hij gewent raken aan het fysieke spel en ook daarom is het het beste als hij in Engeland blijft.
Het spel in engeland is gewoon van een hogere niveau dan in nederland (neemt niet weg dat de competitie in nederland gewoon leuk voetbal aanbied) en dan kan Wenger gelijk bekijken of ie het aan kan ja of nee.
dus waarom nou weer wanne kwats? beetje koortzichtig... Wenger heeft nog nooit spelers verhuurd aan andere competities behalve de spaanse. (en dat heeft te maken met de wet in engeland die het niet toelaat dat non EU spelers voor hun 18de in engeland mogen spelen)
dus laat Wenger nou maar, ik denk dat ie wel het beste voor ogen heeft voor zijn spelers
en moest hij hij naar naar nederland, dan moet ook nog gewent raken aan de nederlandse cultuur, taal etc. in Engeland hoeft dat niet!

Geweldige speler die Wilshere.. Kan later echt uitgroeiten tot een diamant in het elftal van Arsenal, Hij speelde dacht ik in de Champions League-wedstrijd mee tegen Olympiakos Piraeus in Griekenland.. Toen vond ik hem echt goed spelen. Goed voor hem om elders aan de bak te komen en dan sterker terugkeren. Met wat ervaring op zak.

Zeer jammer voor FC Twente die deze speler erg goed zouden kunnen gebruiken om hoge ogen te gooien in de hervatting van de competitie. Vooral nu er een middenvelderstekort is was dit een ideale oplossing geweest. Maar voor de speler is het waarschijnlijk wel beter om vast te wennen aan de Premier League waar hij bij veel clubs waarschijnlijk ook wel de nodige speelminuten krijgt.

26 januari 2010 om 12:26

Tiote is terug uit Afrika en Brama is terug van zijn schorsing.. Janssen kan volgende week ook alweer meedoen dus dat middenvelderstekort is er niet meer
Maar toch blijft 't jammer, had hem wel graag gezien ipv Perez die de laatste tijd als 'n zak zout in het veld loopt..

Newcastle lijkt me ook niet heel waarschijnlijk, aangezien dit ook geen PL club meer is. Hoop dat hij naar Burnley of Bolton gaat, waarschijnlijk kan hij hier mooi wennen aan het PL niveau, en ook nog bij een aanvallende ploeg spelen.

Ik kan begrijpen dat Wenger hem liever in Engeland houdt. Dichtbij en gemakkelijk te observeren. Maar aan de andere kant: zie eens hoe Stoch zich ontwikkelt. Juist de Eredivisie, waar ploeg 1 t/m 18 toch probeert te aanvallen, is het ideale speelterrein om je als jonge aanvaller te ontwikkelen. Ik las dat Wilshere geldt als een van Engelands grootste talenten sinds Theo Walcott. Als hij werkelijk zoveel potentie heeft, slaagt hij wel in de Premier League. Maar vergeet niet dat hij nog erg jong is en een lage instap geen kwaad kan. Bovendien, de concurrentie hier is zwakker en het vertrouwen van de coach waarschijnlijk groter. Wenger zou zijn standpunt kunnen bijdraaien als hij de ontwikkeling van Marcus Berg, Eljero Elia, Marko Arnautovic, Miroslav Stoch, Douglas, Balasz Dszudszák, Ibrahim Afellay en Luis Suarez eens onder de loep neemt. Het gaat hier om toptalenten die vrij blanco hun loopbaan in Nederland startten/vervolgden en de ruimte kregen zich in een razend tempo te ontwikkelen tot de bepalende speler die ze bij hun (nederlandse) club werden. Onze competitie mag dan minder zijn dan die in Engeland, ik denk dat Arsenal en met name Wilshere bijzonder veel profijt trekken van een verhuur aan FC Twente.

Dan mag Wenger wel eens opschieten om Wilshere te verhuren. Januari duurt nog maar 5 dagen...

Senderos weg Wilshere weg Merida gaat weg
Gilbert en lansbury weg

Sol Campbell erbij

gaat goed

26 januari 2010 om 13:45

:s alsof Gilbert wat uitmaakt? Lansbury is gewoon verhuurt en had toch niet gespeeld.
middenvelders genoeg: Nasri, Diaby, Cesc, Rosicky, Denilson, Song, Eastmond, Ramsey.
Voor elke positie hebben we minimaal 2 spelers en soms zelfs 3, dus waarom zeur je nou weer? omdat we uit de FA cup liggen? shit happenes, niet zo negatief doen je moet minder Le Grove lezen en meer Untold Arsenal

Wenger wilde Castaignos van Feyenoord halen maar die mocht dan niet nog een jaar aan Feyenoord verhuurd worden. Daarom geloofde ik vanaf het begin al niet dat hij één van zijn beste talenten naar Nederland zou laten gaan.

Hij wil zijn talenten in de gaten kunnen houden en kunnen begeleiden. Dat is in Engeland toch makkelijker dan in Nederland.

Vorig jaar las ik nog een bericht dat van Basten ook spelers wilde huren van Arsenal en ook dat is niet doorgegaan vanwege eerder genoemde redenen.

Is heel goed voor die jongen, ik denkt dat hij als hij terugkomt naar Arsenal zeker voor een basisplaats kan gaan. Die jongen heeft het helemaal in zich, hij heeft een klein beetje ervaring nodig, verder niks.

als ik wenger was liet is hem sowieso niet vertrekken naar een degradatieklant, maar ik zou hem verhuren aan een ploeg dat hetzelfde voetbal speelt: volgens mij komt dan twente wel in aanmerking

jammer dat hij niet naar FC Twente gaat maar ik begrijp de reactie wel.

het is wel goed dat hij in Engeland blijft. kan Arsene hem beter bekijken.

Premier League lijkt me toch wel het beste.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

Arsenal

Stand
Selectie
Actuele wedstrijden
 TeamPnt+/-
1.Everton137
Voor de complete stand: Premier League
SpelersPositieW
Dani CeballosMiddenvelder50
B. LenoKeeper50
G. XhakaMiddenvelder50
P. AubameyangAanvaller51
BellerínVerdediger50
WillianAanvaller50
E. NketiahAanvaller51
Voor de complete selectie: Clubpagina Arsenal.

In de wandelgangen

Woensdag 21 oktober
Barcelona wilde naast Frenkie de Jong, Clément Lenglet, Marc-André ter Stegen en Gerard Piqué met nog drie spelers verlengen. Lees verder
X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren