McClaren: 'FC Groningen had gewoon moeten winnen'

Zondag, 24 januari 2010 om 18:04Matthijs van Laar

Mocht FC Twente de strijd om de landstitel vol willen blijven houden, dan zal de ploeg een stuk beter moeten dan het zondagmiddag liet zien bij FC Groningen. Dat was de strekking van het commentaar dat coach Steve McClaren na afloop van het 0-0 gelijkspel gaf. “Ze deden werkelijk alles fout”, zei de Engelsman.

“Deze ontmoeting moeten we maar snel vergeten”, begon hij. “Je moet voetballen met de intentie om een wedstrijd te winnen. Ik zag dat vandaag totaal niet terug. We mogen blij zijn dat we hier een punt hebben behaald. Objectief gezien is die remise niet terecht. FC Groningen had gewoon moeten winnen.”

/

Collega Ron Jans was daarom juist wel positief gestemd. Hij noemde het duel met de Tukkers ‘de beste wedstrijd van het seizoen’ en zei genoten te hebben. “Daarom stelt dit resultaat me niet treurig”, legde hij uit. “Het lijkt wel alsof we opnieuw zijn begonnen. Als we dit kunnen volhouden, is dat hartstikke mooi. Ik vond het vandaag leuk om trainer van FC Groningen te zijn.”

Ook had hij nog een mooi woordje over voor de van Ajax gehuurde Daley Blind, die bij zijn tweede wedstrijd in de Euroborg een uitstekende indruk achterliet. “Daley is misschien wel de verpersoonlijking van FC Groningen in de tweede seizoenshelft. Hij speelt fris en met veel enthousiasme.”Gerelateerd

Meer sportnieuws

43 reacties (laatste reactie door silaz)

Klopt groningen was stukken beter!

24 januari 2010 om 18:11

ja grun was idd beter

24 januari 2010 om 18:50

Stoer dat wat Jans over Daley Blind zegt.

24 januari 2010 om 18:12

Eerlijke reactie van Mcclaren. Er zijn een aantal ballen van de lijn gehaald door Twente en Groningen speelde erg aanvallend. Groningen valt niet veel te verwijten vind ik, want ze speelde voor de volle winst, maar waren gewoon ongelukkig.

Ja Twente kwam goed weg, maar ze verliezen in ieder geval 2 punten en dat is mooi. Heeft Ajax iets meer uitzicht op de 2de plek dat recht geeft op vcl.

vind de term 'lucky Twente ' zeer passend voor twente de aflopen weken,want niet alleen na de winterstop ook de paar wedstrijden voor de winterstop won twente echt vaak onterecht en gelukkig.
En nu hoorde het de afgelopen 2 wedstrijden te verliezen.

Als de term voor Ajax telt dan zeker voor Twente

We hebben genoten vanmiddag in de euroborg, Groningen had strijd en passie gecombineerd met redelijk goed voetbal. Jammer van die bal op de paal. Ga zo door FC grun ! Daley Blind was een genot om naar te kijken trouwens. Twente kan veel beter, laten ze dat dan nu ook maar doen, succes Tukkers ik gun je vanaf nu wel meer punten.

Prima kerul die Steve mac claren. Mag hem graag. FC Groningen verdiendde inderdaad meer. En Daley Blind speelde goed, brengt veel voetbal met zich mee. Door hem gaan andere mensen ook beter spelen.

24 januari 2010 om 18:24

Mcclaren geeft idd zoals altijd een reele. eerlijke analyse zonder bullshit. Natuurlijk kan hij er na deze wedstrijd en dit spel van Twente ook niet veel anders van maken. Dat zou zelfs Harm van Veldhoven niet lukken.

Wat heeft iedereen toch de mond vol over Daley Blind. Hij heeft goed gevoetbald maar overdrijf het niet zo. Er waren vandaag wel 8 goede Groningers met Matavz, Femi en Enevoldsen als toppers.

24 januari 2010 om 20:50

Misschien is het verschil met die andere ”toppers” dat deze snotneus net is
aan komen waaien en stond te spelen alsof hij er al een paar jaar staat. Schitterend om te zien dat Stoch zich voornamelijk bezig moest houden met het achtervolgen van Blind.

toch knap van FC Twente met een vermindert middenveld aan kwaliteiten ik ben dan ook heel tevreden met het punt

24 januari 2010 om 19:02

Helaas heb je helemaal gelijk dat Twente vanmiddag blij mocht zijn met een punt. Hoop dat de mannen het snel weer op de rails krijgen als de afwezigen weer van de partij zijn.

24 januari 2010 om 19:22

Euh..en Groningen heeft niet veel geblesseerde spelers zeker richardfct.. Klein waslijstje maar hoor.

25 januari 2010 om 09:51

dat kan wel zo zijn, maar spelen die allemaal stuk voor stuk op het middenveld? twente mist op perez na alle basisspelers van het middenveld en dan ook nog de halve bank.

ik zeg het niet graag!! maar grunn heeft vanmiddag 2 pnt verloren!!
ze waren duidelijk meer een team dat vocht voor een overwinning.
ik kreeg het gevoel dat bij twente het duidelijk om de 0 ging en dat ze alleen maar gokte op een counter.
ze speelden met te veel verdedigende spelers en er zat ook geen enkele overtuiging in het spel om ook maar voor een doelpunt te gaan.
Heb me ontiegelijk zitten opvreten aan 'nkufo die tijdens de wedstrijd leek te poseren voor het standbeeld.
Er zat geen beweging in bij hem, ik had dan ook de 2de helft de jong verwacht, maar ik denk dat Mcclaren het gewoon niet aandurft de aanvoerder eruit te halen.
Dan die wissel Perez-parker die snapte ik ook al niet een aanvaller voor een middenvelder terwijl er maar 2 waren(perez en Dario) waarom dan niet meteen rendla brengen?

Grunn heeft ook volgens mij(zoals ron jans ook al zei) de beste wedstrijd van dit seizoen op de mat gelegd, alle lof voor Grunn dan ook goed en sportief gespeeld, ze hadden de 3 punten dan ook meer dan verdiend.

Dat we geen kampioen gaan worden riep ik al vanaf de 5de wedstrijd, dat we het niet zouden kunnen worden is wat anders.
kijk naar az vorig jaar dus alles kan, echter we gaan/gingen ook dit seizoen gewoon voor europees voetbal en daar heb ik niet over getwijfeld dat we dat niet zouden halen.
opnieuw een 2de plaats zou al een verassing zijn!!!

24 januari 2010 om 18:55

De wissel Parker-perez doet twente wel vaker. Ruiz gaat dan op de plek van Perez. Dus qua speelstijl is er geen verschil.

Het mooiste vond ik nog het gezicht van Jans bij het interview zo hebben we hem lang niet meer gezien.
Deze man krijgt het toch maar weer voor elkaar.
En niet alleen Blind was goed trouwens vanmiddag want dan zou je de andere spelers van Groningen tekort doen.
De Tukkers hadden niets mogen zeggen als ze met lege handen naar het Oosten waren terug gereisd.

ik vind het een beetje simpel om te zeggen dat Groningen goed was. Twente was gewoon Dramatisch, en niet omdat Gronigen zo goed was, want dat viel ook nog wel mee, alleen Daley Blind speelde erg sterk. Ik zeg hiermee dus niet dat ik Groningen niet goed vond, maar dat Twente het zichzelf moeilijk maakt, en niet Groningen...

24 januari 2010 om 19:23

Tuurlijk zeg jij dat als Twente supporter..zo kun jij het zien ja..
Groningen toonde gewoon veel meer inzet..won veel duels, zat overal bovenop..
Twente zit misschien ook in een dip, maar om dan gelijk maar weer te zeggen dat Groningen zo goed was omdat Twente niet goed was gaat mij ook weer te ver.

24 januari 2010 om 20:47

Groningen was goed, ze stonden veel beter gepositioneerd, grotere inzet (basis), individueel wonnen ze veel en als team waren ze sterker. Ik hoor aleen maar dat Twente zo slecht speelde... dan zeg ik dat dat voor een groot deel door Groningen opgedrongen is. Eindelijk kwam er een beetje van de kwaliteit uit die altijd al in deze selectie zit want laten we eerlijk wezen. gezien de kwaliteit van deze selectie horen ze veel hoger te staan.

Sympathieke kerel die Mcclaren! Gewoon heel realistisch bekeken, mogen meer trainers doen in Nederland.

24 januari 2010 om 19:20

moet je eens zijn voorbeschouwingen lezen, wanneer hij dan sympathiek en realistisch is wordt hij afgemaakt hier op voetbalzone

ja je kunt dan moeilijk de van veldhoven uit gaan hangen hè, haha. Man wat was Twente dramatisch. Ach ja, op naar de volgende wedstrijd, met Janssen en Brama, helaas zonder Douglas...

24 januari 2010 om 19:03

Ik hoor net dat Stam een gekneusd stuitbeen heeft. Zal ook nog wel even duren dan voordat hij er weer bij is.

ja klopt, mcclaren heeft gelijk.

Steve Mcclaren heeft het goed verwoord
Jammer dat op de site van Fc Twente niet wordt weergeven hoe slecht het was vanmiddag.
Daar wordt gesproken van het eerste kwartier was voor Groningen (nou volgens mij was de hele wedstrijd voor Groningen) nadat de storm was gaan liggen kwam Twente beter in de wedstrijd
En na de pauze werd het een open wedstrijd volgens hen! !
Echt het heeft de hele middag gestormt voor het doel van Boschker en zeker gespookt.
Vraag me dus echt af wie die wedstrijdverslagen in Enschede in elkaar zet.
Handjes dicht knijpen met een puntje zeker weten.
Uithuilen en op nieuw beginnen want woensdag wacht Sparta alweer.

zeer terechte opmerking van Steve Mclaren.
jammer dat Groningen niet gescoord heeft vandaag.
voor de rest vond iik het wel een aardig potje voetbal vandaag.

ik had het niet verwacht en het veld speeld natuurlijk ook een rol voor een voetballend team.
maar met inzet kom je ook een heel eind zo kun je aan grunn maar weer zien.
en blind die speelde ook goed werkte hard en had voetballend ook wat toe te voegen dan zit je goed bij ons als groningen publiek

Helemaal gelijk van Mclaren. Wedstrijd was echt om te genieten en groningen had verdiend te winnen. Vond het opzich wel jamemr dat ze niet wonnen want Twente mag wel een keer verliezen.

En gelijk heeft hij, en de volgende wedstrijd tegen roda zie ik voor twente ook somber in, want ik zie roda deze 2e helft van het seizoen stijgen en winnen van twente. Maar dat vind ik niet erg

fc twente speelde slecht, maakt niet uit volgende week is theo terug brama stam dan komt het allemaal wel goed

Theo Jansen mag toch volgende week ook nog niet meedoen? En op Eredivisie live zeiden ze dat Douglas volgende week geschorst is. Tenslotte duurt het waarschijnlijk allemaal wat langer met Stam. Dus volgende week wordt het weer lastig.....

24 januari 2010 om 21:56

Theo Janssen mag vanaf 31 januari weer spelen, dus als hij fit is dan is hij tegen Roda JC weer van de partij. Brama speelt a.s. woensdag al wel weer (bekerwedstrijd tegen Sparta) en is er zondag ook weer bij. En als Ivoorkust de finale van de Africa Cup niet haalt, kan Tioté er zondag (waarschijnlijk als wisselspeler) ook weer bij zijn. Douglas is zondag tegen Roda inderdaad geschorst. Gelukkig is Rajkovic weer fit, dus die zal dan opnieuw (net als vandaag) centraal in de verdediging spelen.

Neemt niet weg dat het lastig genoeg zal zijn om van Roda te winnen. Bij Twente loopt het niet bepaald goed, terwijl Roda twee goede wedstrijden achter de rug heeft.

Altijd mooi om interviews met deze man te zien. Hij had helemaal gelijk, Twente was vandaag zeer matig. Speelt al een aantal weken, misschien eigenlijk al een paar maanden. Voor de winterstop draaide het ook al iets moeizamer, maar dan was twente vaak toch de bovenliggende ploeg en werden de punten wel gepakt. Nu loopt het nog wat minder, en krijgen tegenstanders meer grip op Twente. Ik denk dat veel te maken heeft met het ontbreken van belangrijke middenvelders, als deze weer terug komen dan zal het denk ik wel weer beter gaan met Twente.

Kijk dit is tenminste een goede trainer, sympathiek, (niet dat ik hem ken, maar zo komt ie over eerlijk, proffesioneel en hij maakt er tenminste geen onzin verhaal van.

Kunnen vele trainers een voorbeeld aan nemen. Zie een Maaskant of een Jol dit bijvoorbeeld niet zomaar doen. Altijd maar met de vinger naar eenander wijzen schiet je ook niks mee op!

als twente maar boven ajax eindigd dan is het hele seizoen goed

25 januari 2010 om 08:09

@goordam

Als Twente maar boven ajax eindigt... Dat vind ik zulk calimero gedrag he! Twente moet zo hoog mogelijk eindigen en het zal mij een ruk interesseren boven wie!

Groningen was zoveel beter en had gewoon 3 punten moeten pakken.

Wat mag Twente ook blij zijn met zo'n keeper als Boschker! Iemand die nog tenminste alert was.

Groningen speelde naar kunnen geholpen door het enorme gestuntel van Twente, wat een afgang.
Balbezit ? Nooit van gehoord, tempo, vooral om snel naar de douche te komen.
Alleen Ruiz verdient een voldoende, hard gewerkt redelijk aan de bal
Boschker leek sterk maar al zijn spelhervattingen gingen of over de zijlijn of in de voeten van de tegenstander.
Douglas had 0-1 moeten inkoppen wat een kans los van het feit of het gezien het spelbeeld terecht was.
Er is meer aan de hand dan vormverlies, Twente is voorspelbaar voor de tegenstander, tempo ligt te laag, aantal spelers begint zichtbaar te traag te worden voor dit nivo (n´kufo, Perez, Wisgerhof)
Mcclaren mag dan wel eerlijk kommentaar geven maar wat heb ik daaraan, ik rijd geen 200 km heen en terug om te horen dat ze er niets van bakten en dat het opnieuw de volgende keer beter moet.

Geen speld tussen te krijgen. Wel ben ik benieuwd wat in La Manga is gebeurd? Het elftal is geen schim van voor de winterstop. Tuurlijk mis je een compleet middenveld, maar Perez en N'kufo, maar ook Stoch en nog meer bakten er niets van. Mcclaren is zelf wel verantwoordelijk voor de trainingsstage. Alles bij de selectie naarleggen is dan wel heel makkelijk. Er is een reden dat het elftal 2 wedstrijden collectief en individueel faalt.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

FC Twente

Stand
Selectie
Actuele wedstrijden
 TeamPnt+/-
Voor de complete stand: Eredivisie
SpelersPositieW
J. DrommelKeeper290
DaniloAanvaller2914
T. EbuehiVerdediger281
J. BoschMiddenvelder282
G. RoemeratoeMiddenvelder270
Q. MenigAanvaller278
L. NarsinghAanvaller120
Voor de complete selectie: Clubpagina FC Twente.

In de wandelgangen

Vrijdag 23 april
Beerschot heeft de optie tot koop in het huurcontract van Zakaria Bakkali niet gelicht. Lees verder
X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren