Tiny, laat Joop Munsterman je voorbeeld zijn

“Elk land krijgt de president die het verdient”, zei ik laatst tegen een Italiaanse kennis van me. Hij nam het me met niet in dank af. Begrijpelijk want welk weldenkend mens wil er nu een corrupte, zonnebank-bruingebronsde leugenaar als president? Nee, doe mij dan maar een Zeeuwse studiebol met een rare bril, dito kapsel en een voorliefde voor debatteren en autoracen.

Clubs zijn net landen. Ook zij, ondanks dat het geen democratieën zijn (landen vaak ook niet trouwens), krijgen de ‘voorzitters’ die ze verdienen. Zo luistert de nieuwe PSV-voorzitter van het volgend seizoen naar de naam ‘Tiny Sanders’. Toen ik dat hoorde dacht ik meteen: “Wat een heerlijke naam, Tiny Sanders!” Geen enkele franje, lekker ouderwets. Een naam die perfect past bij het gemoedelijke en gelukkig nog steeds provinciale PSV. Stel je eens voor dat de nieuwe voorzitter van het mondaine Ajax een voornaam als ‘Tiny’ zou hebben? Onvoorstelbaar, dat zouden de fans niet accepteren. Nee, de heren headhunters houden ook daar rekening mee en kwamen destijds op de proppen met Rik van den Boog. Een moderne naam, gedragen door een goedlachse gladjanus uit de telecomindustrie, met dubieuze aandelenpakketten en een vliegensvlugge babbel.

Babbelen is sowieso een kerncompetentie voor een voorzitter in de voetballerij. Ook Sanders lijkt - zijn naam doet misschien anders vermoeden - over die kwaliteit te beschikken. Hij weet precies hoe hij het kuddenvolk moet ‘bespelen’. Zo liet hij in het Brabants Dagblad de volgende quote optekenen: “Als jonge jongen had ik een poster van PSV-legende Willy van der Kuijlen boven mijn bed hangen”. De gemiddelde PSV-supporter smelt bij zulke oneliners. Ik weet al wat hij volgende week aan een journalist gaat meegeven: “Met Jan van Beveren waren we in 1974 wel wereldkampioen geworden. Die clown van een Jongbloed kon niet eens fatsoenlijk duiken.” Ik hoop dat hij zich vanaf komende zomer niet meer bezig gaat houden met volksmennerij.

Daar ga ik overigens vanuit want Sanders heeft een CV en de ervaring om het te gaan maken bij PSV. Hij heeft zuivelgigant Campina, middels innovatief beleid en baanbrekende producten, ontwikkeld tot een bedrijf waar we als Nederlander trots op mogen zijn. Innovatief beleid is waar we in de Nederlandse voetballerij om schreeuwen, want tegen het grote geld van, met name, de Premier League valt niet te concurreren als topclub uit de lage landen. Daarnaast is er een grote behoefte aan daadkracht, wat neerkomt op (enigszins) risicovol beleid. Wat betreft dat laatste moet hij een voorbeeld nemen aan de beste voetbalvoorzitter die ons land rijk is; Joop Munsterman.

Als Sanders over 50% van de capaciteiten van Joop Munsterman blijkt te beschikken, mogen we ons op de Herdgang in de handjes wrijven. De FC Twente-voorzitter heeft van de Tukkers in betrekkelijk no-time een landelijke voetbalreus gemaakt, die zelfs Europees een graantje meepikt. De selfmade man beschikt over een stel figuurlijke ballen waar je ‘u’ tegen zegt en laat geen kans onbenut. Dat moet ook wel, want anders had hij zich niet opgewerkt van schoonmaker tot gevierd topmanager. De aanstaande biografie van Munsterman kan, in mijn ogen, fungeren als lesboek voor ambiteuze carrièremakers.

Na het vertrek van Fred Rutten, Orlando Engelaar en Karim El Ahmadi in de zomer van 2008 werd FC Twente, ook door mij, afgeschreven. Dat verlies konden ze onmogelijk opvangen. Een toptrainer en twee van ’s lands beste middenvelders in één klap weg? Twente zou weer gaan afdalen naar de anonimiteit van het Nederlandse clubvoetbal, dat was het algemene gedachtegoed. Hoe anders zou het lopen.

Maar hoe bewerkstelligde Munsterman dit succes? Juist, door risico’s te nemen. Joop weet dat besluiteloosheid in de voetballerij gelijk staat aan mislukking. Zijn succesvolle beleid was doortastend en allerminst risicoloos. Het aanstellen van Steve McClaren was niet meer dan een dure berekende gok. Wie had ook maar kunnen voorspellen dat de Engelsman het van meet af aan zo fantastisch zou gaan doe? Zelfs de meest optimistische Tukkers hadden deze zegetocht niet verwacht. Munsterman heeft dat terugkijkende perfect ingeschat, want de sympathieke Brit zat vol rancune na zijn afgang met de ballerina’s van het Engelse nationale elftal.

Dat Sanders gaat innoveren valt te verwachten, maar hij moet vooral ook daadkrachtig zijn en niet bang zijn om risico’s te nemen. Dat is de enige manier om te excelleren in de jungle van het mondiale beroepsvoetbal. Als je geen risico’s neemt wordt je ondergesneeuwd en tel je op den duur niet meer. Geld moet rollen en investeren is een must. Het eerste ‘risico’ wat hij moet nemen is het volledige technische beleid in handen leggen van Fred Rutten. Dit is een heikel punt want oefenmeesters zijn ten slotte ‘passanten’. Deze manier van werken heeft Ajax nog niet zo lang geleden ontzettend veel geld gekost, toen ze ‘groentje’ Marco van Basten zijn gang lieten gaan. Rutten is verre van nat achter zijn oren, hij weet waar Abraham de mosterd haalt en beschikt wel over de capaciteiten om zo’n gigantische verantwoordelijkheid met verve te torsen.

PSV kan nog jaren voortborduren op de tandem Rutten-Sanders. De nieuwe voorzitter zal niet te vergelijken zijn met Jan Reker. Reker dwingt respect af met zijn harde werken, maar hij is gewoonweg geen manager van deze tijd. Jan is een dinosaurus en wil het liefst alles zelf doen. Daarnaast vertrouwde hij niemand en zag hij achter elke boom een vijand. Reker kun je het beste omschrijven als een aan werk verslaafde, paranoide controlfreak met het hart op de juiste plaats. Sanders is wel een moderne manager, anders had hij die topfunctie bij Campina nooit bekleed, en hij weet dus wat delegeren is. Met een vakman als Rutten kan Sanders heerlijk delegeren en waar mogelijk op twee oren slapen, want over de te bevaren technische koers hoeft hij zich geen enkele zorgen te maken. Dat zit wel snor voor de komende vijf á tien jaar, want Rutten zal, daar ben ik van overtuigd, alleen vertrekken voor het Nederlandse bondscoachschap; hij heeft zijn buitenlandse avontuur ten slotte al gehad. Dus Tiny; volg mijn adviezen op, dan ligt er een prachtige PSV-carrière voor je in het verschiet.

Kwaliteitsbeoordeling:
Totaal 20 stemmen.
Je kunt stemmen als je een reactie hebt gegeven.

Gerelateerd

Meer sportnieuws

37 reacties (laatste reactie door ProfCalcio)

goed verhaal, en leest lekker weg.
ik denk ook dat PSV met Rutten een goede trainer heeft.
Ik vind hem ook degelijker dan Jol.
Over Sanders kan ik niks zeggen want ik ken hem niet,
Maar de tijd zal het ons leren.
toch een goed onderbouwd verhaal.
ik geef dan ook 5 sterren

24 januari 2010 om 17:19

prima verhaal wat voetbal betreft, wat politiek betreft mag je iemand die dit land kapot maakt met zinloze discussies niet verkiezen boven iemand die wellicht enigszins dubieus is maar wel daadkracht toont en waar leiderschap.

Echt een mooi verhaal om te lezen bedankt..

vind het ook mooi dat je Fc Twente Promoot
Rutten is ook echt een goede trainer voor Psv (wat hij ook voor ons toen was)
en daar gaan jullie ook veel plezier aan beleven

ik hoop echt dat Fc Twente kampioen word maar ben er wel beetje bang voor maar met een plaats
bij de eerste 4 kan ik ook leven maar aan de ene kant hoop je toch dat wij kampioen worden omdat we dit jaar toch aardig dichtbij zijn .. we zullen het zien denk wel dat psv kampioen word..

bij Psv voeren ze ook al jaren een goed beleid gaat goed daar in eindhoven
vind het ook wel mooi gun het die club ook wel maar ze mogen soms wel iets meer Risico nemen in spelers kopen zelfde wat twente deed met Ruiz en dat pakt goed uit tot nu toe

(wou 4 sterren geven maar drukte per ongeluk op 3 zal wel aan de tijd liggen denk ik )

23 januari 2010 om 21:49

Ik vind het een mooi stukje en ben het met je eens. Ik wil ook 4* geven, maar ik ga 'per ongeluk' op 5 sterren klikken om jouw 'missertje' weg te poetsen.

Leuk verhaaltje en het klopt aardig, alleen moet ik wel bekennen dat Reker en Munsterman niet eens zozeer van elkaar verschillen. Munsterman is ook een man die wil dat zaken gaan zoals hij ze zich heetf voorgesteld, alleen weet hij dit in samenhang te bewerkstelligen door te overtuigen. Munsterman is communicatief veel vaardiger dan Reker. Ik hoop voor jullie dat die Ijscoman de rust kan bewaren in het Lampengat. Voor de rest ken ik de man niet, maar de voetbalwereld is wel een hele aparte tak en niet te vergelijken met het bedrijfsleven.

Bij Twente zit het wel goed de komende jaren en ik verwacht dat het bij PSV ook goed gaat komen. Over dit jaargang is het nog de vraag wie kampioen zal worden. Ajax PSV Twente of zelfs heel misschien Feyenoord zijn allemaal nog niet af te schrijven. PSV heeft wel de beste papieren, omdat Toivonen en Koevermans bewijzen dat ze er staan als het nodig is. Maar laten we eerst nog even de transferdeadline afwachten, voordat we een definitieve inschatting over de verschillende selecties kunnen maken.

Goed stuk.
Ik vond alleen die intro niet echt pakkend ofzo. Het is een voorbeeld om het voorbeeld, maar geen pakkende intro.
4 sterren.

Goed stukje!
5 sterren!

Of Campina nu werkelijk zo innovatief durf ik mijn vraagtekens bij te zetten, als ik het goed op mijn netvlies heb is Campina juist meer een volger dan een trendsetter.
Wel was ik heel verrast toen ik de naam Tiny Sanders las al nieuwe algemeen directeur van PSV Tiny is een echte Brabantse naam, die ik in de rest van Nederland niet veel tegen kom, laat ik het anders zeggen, de Tiny's die ik ken zijn allemaal Brabanders, vandaar mijn opmerking in deze.
Verder een prima stuk, alhoewel ik liever wat lees dat iets meer controversieel is.

23 januari 2010 om 18:01

die tiniy's die ik ken zijn allemaal vrouwen, vandaar dat het mij ook wat verbaasde toen ik voor het eerst de naam las. Of campina trendzetter is lijkt me ook niet echt inderdaad. Zoveel trend valt er niet te zetten in die markt.

Op het stuk gericht, goed stuk, leuk om te lezen. Vind alleen dat je Rik van der Boog wat te kort doet, want die man beschikt volgens mij over een hele hoop verstand, in ieder geval op zakelijk gebied. Hij komt goed op mij over in de media. Ajax heeft er wel een goede aan denk ik.

24 januari 2010 om 14:44

@wandering

Ik kan me prima vinden in je kritieken. Ik houd zelf ook meer van een iets controversiele stuk, maar wilde graag wat schrijven over de nieuwe Psv-voorzitter. Ten aanzien van Campina ben ik verre van een expert. Ik heb wel wat onderzoek gedaan naar Sanders. Hij wordt binnen Campina echt gezien als een innovateur, maar goed, bijster boeiend is dat niet.

26 januari 2010 om 14:42

Ook een volger kan innovatief zijn. Als het jouw als bedrijf lukt uit de vele ontwikkelingen die er zijn de goede te kiezen ben je een behoorlijk innovatief bedrijf. Verwar in deze innovatie niet met inventie (uitvinding). Verder vind ik het wel een aardig stuk alleen de verbanden die je legt onderbouw je niet echt. Je noemt van den Boog een gladjanus, terwijl hij juist een 'beide benen op de grond' beleid probeert uit te dragen en zijn stinkende best doet om van ajax weer een echte topclub te maken. De normale Tiny omschrijf je als iemand die gelikte verhaaltjes in de media vertelt. Ik ken het helemaal niet dus ik kan die man ook neit beoordelen, maar op jouw verhaal afgaande lijkt hij mij niet zo'n normale man zonder blaaskakerij (is waarschijnlijk geen bestaand woord, maar waarschijnlijk snap je wat ik bedoel) en wie in de top van het bedrijfsleven meedraait is per definitie zowat een gladjanus, ik ben iig benieuwd wat deze nieuwe voorzitter psv gaat brengen!

O ja nog even een uitleg waarom 3 sterren, zoals ik al aangaf klopt het (volgens mij) niet wat je over Campina schrijft. En ik vind dat een column bedoelt is om reacties uit te lokken, die ofwel het absoluut oneens met je zijn, ofwel die het absoluut met je eens zij, waarbij het woord absoluut van grote betekenis is.

23 januari 2010 om 14:43

Maar dit zijn toch niet per defenitie columns het zijn stukken. Soms zijn het columns, soms gewoon meer beschouwend, betogende of informatieve stukken.
Ik vind dit niet echt onder de categorie column al doet de titel dat misschien wel vermoeden.
Maar niet elk stuk is een column.

Goed geschreven column, leest lekker weg, en inhoudelijk ben ik het grotendeels met je eens. Ook is je woordgebruik mooi, taalkundig zit het gewoon goed in elkaar.

Twee kleine kritische kanttekeningen: ten eerste zie ik soms iets te veel terug waarom je graag de columns van Derksen leest (wat betreft woordkeuzes, al kunnen jullie natuurlijk toevallig dezelfde stijl hebben), en ten tweede vond ik de booschap in de laatste twee alinea's wat wollig, het haalde een beetje het lekkere tempo eruit.

Heb je 4 sterren gegeven.

Ga zo door vriend!
5 Sterren!

Goed stuk weer, leest in het algemeen goed weg en wel nieuwe informatie voor een niet Psv-supporter (ik had in ieder geval nog nooit van Sanders gehoord).

2 kanttekeningen:
- "nee, doe mij dan maar een Zeeuwse studiebol met een rare bril, dito kapsel en een voorliefde voor debatteren en autoracen.'' Aangezien Balkenende net vanwege allerlei leugens en manipulatie in het nieuws is geweest ivm de commissie Davids is vergelijking niet heel treffend in mijn ogen. Maar dat is iets persoonlijks natuurlijk, verder wel een leuke inleiding.

- Je gebruikt erg veel cliches en gezegdes in dit stuk. Op het einde ging ik me er een beetje aan storen, want toen voerde het bijna de overtoon over de inhoud van je stuk en dat is jammer.

Excuus, dubbel gepost.

Ben het met je eens, een goede stuk.

4 Stars

Ja ik vind het een matig stuk.. er word een sneer naar vande Boog uitgedeeld die gebaseerd is op clubliefde en niet op flitsende uitspreken van de beste man! nou nou wat is dat een vlotte babbelaar. Rik vind ik meer een ouderwetse jongensnaam dan Tiny! Welke vent heet er nou Tiny?? nog nooit van gehoord.. ... 3 sterren

Off: merk erg zowel in mijn omgeving (werk, sociaal) en op forums dat de PSV supporters last krijgen van iets waar ze Ajacieden al jaren van beschuldigen Arrogantie!! Opeens is alles PSV voor en na.. elke scheet ruikt lekker van PSV als je alle verhalen moet geloven!

Tiny. Vertaald betekend dat "kleintje". Dat is waarschijnlijk de vergelijking tussen Joop en de nieuwe Psv voorzitter. Ken de goede man niet en wil daar dus verder ook niet over oordelen.

Alleen de eer voor Munsterman gaat mij te ver in dit stuk. Wat ik van mensen uit mijn directe omgeving heb begrepen (werkende bij wegener) schijnt het een nare man te zijn. Op dit moment heeft Joop maar een doel voor ogen en dat is scoren met Twente.

De sneer naar Van den Boog ontgaat mij helaas. Is nergens op gestoeld. Er is alleen sprake van hear-say.

Je kunt beter proevo

24 januari 2010 om 21:35

Nou nou Rick van den Boog heeft al aardig wat fans gemaakt onder de Ajax-supporters. Dat doet hij goed. Bevestigt wel mijn standpunt van het 'babbelen', want wat heeft VD Boog nu helemaal gepresteerd met Ajax? Van Basten de volmacht geven? Dat was echt een meesterzet zeg en Jol aanstellen? Iedere voetbalnitwit weet dat dat een geweldige trainer is. Daar is ook niets knaps aan, want Jol wil zich maar wat graag bewijzen in Nederland (bij een topclub).
Ach is Munsterman een nare man? Topmanagers zijn vaak niet de liefsten nee, maar het lijkt mij buiten kijf staan dat hij hele goede dingen doet met FC Twente. Naar of niet.

24 januari 2010 om 23:39

@proevomaster

ik weet niet wie deze Colum heeft gemaakt maar hij zit er toch behoorlijk Langs .. Van Basten mocht als Broekie allemaal spelers inkopen (toen dertijd zat Jaakke er nog ) helaas voor jou informatie dat was geen Van Der Boog

Rik Van Der Boog heeft goeden dingen gedaan
De Zeeuw Gehaald
Jol Gehaald
dat zijn toch 2 belangrijke mensen ..
hij is goed bezig alle rotzooi van Van Basten/jaakke op te ruimen ..

en ik vind het te provocerende colum om hier een goed cijfer te geven vandaar een 1.
ik kan niet tegen Provocerende mensen
je zeikt alles af wat Ajax is..
beetje zielig
Columiste moeten Neutraal blijven maar goed

25 januari 2010 om 00:06

Je zegt in jouw reactie ik weet niet wie deze column heeft gemaakt en vervolgens zeg je, je zeikt alles af wat Ajax is?
Dat zie ik dus niet terug in deze column.
Daarbij vind ik het echt geen provocerend stuk.
Dat je het niet goed vind is natuurlijk jouw goed recht, maar ga aub niet de gekrenkte Ajax supporter uithangen.

25 januari 2010 om 00:09

@rijvers
wat versta je dan onder dit
hij zegt dat Van Der Boog een Puinhoop van Ajax maakt
wat doe je dan ? juist ja de Ajacieden uit de tent uitlokken
hoe heet dat een andere woord ervoor
juist ja Provoceren ! ..

25 januari 2010 om 04:13

@ Proevo. Valt me van je tegen, deze reactie. Ten eerste is MvB binnengehaald door het toenmalilge bestuur olv John Jaakke. Dit was al voor het EK van 2008 bekend, en vdboog zit er pas vanaf begin 2009.

En waarom is Jol aanstellen logisch, maar Mcclaren niet? Een voormalig assistent van Ferguson, hoofdcoach van een Uefa-cup finalist en oud-bondscoach van Engeland kun je ook niet definieren als een grote onbekende. Er is wel een overeenkomst tussen beiden, niemand had verwacht dat ze zouden komen. Mcclaren omdat het een Engelsman was en een bekende naam, Jol omdat ie goed leek te zitten bij een goede club in Duitsland.

En waarom is het wel relevant dat vdboog een praatjesmaker is, financieel verlies heeft geleden bij het verhaal Borsato, maar niet relevant dat Munsterman een nare vent is. Als je bij Munsterman alleen naar zijn dingen met Twente kijkt, moet je dat bij vdboog ook doen vind ik.

25 januari 2010 om 12:33

Absoluut!

25 januari 2010 om 12:52

@jonagold;

Ik weet dat Van den Boog Van Basten niet persoonlijk heeft aangesteld. Daar hoef je niet aan te twijfelen. Wel gaf hij aan, kort na zijn aanstellen (al in november 2008 trouwens), dat Van Basten gewoon de volmacht bleef houden t.a.v. het technische beleid. Ik had het moediger gevonden als hij dat destijds anders had gedaan (bijv. door het zoeken van een sterke technisch directeur). Maar goed, we moeten niet naief zijn met zijn allen, Van den Boog is niet de alleenheerser bij Ajax. Hij is eigenlijk niet meer dan een 'medewerker', want Ajax is een zeer politieke club.

Ja ik vind het veel knapper van Munsterman, bij een club als Twente, om Mcclaren te strikken dan Vd Boog, bij een club als Ajax, om Jol te nemen. Daar ligt echt een wereld van verschil. Ten eerste moet je maar op het idee komen om de Engelsman te willen. Dat getuigd van kennis en lef (om hem te benaderen, als Nederlandse provincieclub). Ten tweede: Jol is een geeikte kandidaat voor een Nederlandse topclub. Dat hij een tradionele top-3 club zou gaan coachen was een kwestie van tijd, want (nogmaals) Jol wil zich in Nederland maar wat graag bewijzen.

Dat ik de aandelenpakketten aanhaal van Van den Boog was flauw. Dat durf ik wel toe te geven. Daar heb je zeker een punt.

25 januari 2010 om 16:18

@morfe0
Er zit een hemelsbreed verschil in provoceren of een discussie uitlokken.
Dat is dus mijn mening hier over.
Ik zie het totaal niet als provocatie maar goed jij hebt hier een andere mening over dus vandaar mijn commentaar op jou reactie.

25 januari 2010 om 16:47

Okay, duidelijke uitleg. Nog een toevoeging aan het verhaal vdboog. Deze man maakt ook zeker fouten, maar in het verhaal van Basten is er nog 1 ding dat belangrijk is om te realiseren. Op basis van het rapport Coronel moest er gekozen voor 1 model: of van een sterke TD met een veldtrainer (zoals vdboog het in de toekomst met Jol en Blind zit) of een allesbepalde hoofdtrainer (zoals eerder met MvB en nu ook met Jol). vdboog moest dus zich aan het gekozen beleid houden en iedereen weet dat Ajax behoefte had/heeft aan stabiliteit. Dus MvB ontslaan was nooit een optie geweest en de relevante coaching voor MvB is er zeker geweest.

Maar goed, verder heb je wel een punt mbt Mcclaren, zeker omdat Twente niet de naam heeft die een grote trainer kan lokken.

25 januari 2010 om 16:56

@jonagold,

Je hebt een punt mbt het rapport van Coronel en Van den Boog. Dat rapport was trouwens een ongelooflijke open deur. Het lijkt me voor zich spreken dat je OF een sterke manager (zoals in Engeland; Ferguson/ Wenger), OF een TD met veldtrainer aanstelt. Zoiets op papier is volstrekt overbodig en weer typisch Ajax. Het zijn namelijk de enige twee opties die uberhaupt mogelijk zijn! Van den Boog is een goede manager. Dat geloof ik best, maar (nogmaals) zijn macht is zeer beperkt binnen Ajax.

26 januari 2010 om 04:43

Het rapport zou voor iedere club (vooral bij Psv) een open deur zijn, maar bij Ajax was dat helaas niet zo. Kijk maar naar het gekibbel tussen van Geel en Ten Cate. Blijkbaar was er een rapport nodig om mensen daarover te laten nadenken...

26 januari 2010 om 14:46

Zeggen dat van der boog er een puinhoop van maakt bij ajax is geen provoceren hoor. Verder hoort een columnist juist niet neutraal te zijn vind ik. Een columnist wil mensen met zijn stuk aan het denken zetten over bepaalde zaken, of wil iets aan de orde stellen, of wil gewoon zijn mening kwijt. Een column is goed als het veel reacties oproept omdat het over iets vernieuwends schrijft, een nieuw inzicht geeft enz....ondanks dat ook ik ajax-supporter ben snap ik totaal niet waarom jij (morfe0) je zo laat opfokken door dit stuk.

proevomaster wederom heb je een leuk stuk op VZ gezet.
En niet in de eerste plaats omdat je Munsterman in je stuk hebt betrokken.
Dit is ook een stuk waarin jouw clubliefde duidelijk naar voren komt.
Alles is ook weer zo goed overwogen.
Daar ik zelf nooit zo'n fan van Reker ben geweest ben ik zeer benieuwd hoe het zal uitpakken met de nieuwe voorzitter.
Verder heb ik ook een zwak voor Fred Rutten als je ziet welke uitwerking hij op spelers heeft zowel in zijn Twente tijd en nu bij Psv, kijk alleen maar naar lazovic.
proevomaster ik ga je (het wordt misschien eentonig) toch weer de volle score geven.
Dus vijf sterren uit Tukkerland ze zijn je gegund.

Je verwoord mijn gevoelens aardig goed. mooi geschreven.

Mooi stuk, denk alleen wel dat het heel belangrijk is dat Sanders zich goed laat adviseren door mensen uit de voetbalwereld.
Munsterman is inderdaad bikkelhard maar hij luistert altijd naar meningen van mensen uit het wereldje zelf aangezien hij daar zelf niet uit komt. Aspect dat zeker mee zal wegen!

Het had ook wel leuk geweest om iets over zijn HCS periode te vertellen, de periode waarin Feyenoord bijna failliet ging. Toch 4 sterren!

Leuke column. Je weet stukjes te schrijven die voor meeste voetballiefhebbers interessant om te lezen zijn. Ga zo door! Ik ben trouwens ook erg benieuwd naar Sanders, aangezien ik nog nooit van deze man had gehoord .

Reageer

Je moet inloggen om te reageren. Heb je nog geen account? Dan kun je je gratis registreren. Inloggen

Actiefste Clubexperts

Naam Aantal Gemiddelde rating

PSV

Stand
Selectie
Actuele wedstrijden
 TeamPnt+/-
1.Ajax8879
2.PSV7239
3.AZ7134
4.Vitesse6114
5.Feyenoord5928
Voor de complete stand: Eredivisie
SpelersPositieW
Y. MvogoKeeper330
J. TezeVerdediger330
D. MalenAanvaller3219
P. RosarioMiddenvelder291
I. SangaréMiddenvelder291
E. ZahaviAanvaller2511
N. MaduekeAanvaller247
Voor de complete selectie: Clubpagina PSV.
Programma 
Uitslagen
Voor de alle wedstrijden: Clubpagina PSV.

In de wandelgangen

Dinsdag 15 juni
Chelsea geeft de komst van Achraf Hakimi zeker niet op. Lees verder
X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren