Zwamborn volgt Bundel op als bondscoach van Suriname

Woensdag, 20 januari 2010 om

De voetbalbond van Suriname heeft Kees Zwamborn aangesteld als nieuwe bondscoach. De Nederlander is de opvolger van Wensley Bundel. Voetbal International meldt dat de benoeming van de 57-jarige Zwamborn een resultaat is van de samenwerking tussen de KNVB en de Surinaamse voetbalbond (SVB).

Zwamborn werkte in zijn vaderland eerder als hoofdtrainer bij FC Den Bosch en NAC Breda. De SVB is ervan overtuigd dat de nationale selectie zich onder leiding van de nieuwe coach kan verbeteren. “Het is in de regio en in de Afrikaanse landen gebleken dat buitenlandse coaches een positieve invloed hebben op de selecties”, legt penningmeester Waldo Gobardhan uit.

Zwamborn zal voornamelijk in Suriname vertoeven, maar de SVB is nog op zoek naar een assistent die het werk van de trainer tijdens diens afwezigheid kan overnemen. Volgende week denken de Surinamers iemand voor deze functie te vinden, waarvoor ze niet ver zullen zoeken. “Het wordt een lokale trainer. Het bestuur zoekt een geschikte kandidaat”, vertelt Gobardhan.7 reacties (laatste reactie door Chris Kamrat)

Ik wou al zeggen voordat ik het stukje gelezen heb, volgens mij heeft Kees Zwamborn een NAC verleden;-). Daarbij moet ik ook gelijk denken aan Ernie Brands, weet iemand waar die trainer is en of die trainer is ergens.

Leuk voor Zwamborn om bondscoach te zijn! Wens hem al het succes toe!

20 januari 2010 om 21:11

Ernie Brands wacht nog steeds op een Rapport waarbij hij weer terug kan gaan naar Nederland of die nog geld moet krijgen van dat land ? weet ik ook niet ( stond laatst ong 1 maand geleden een stukje in de Vi)
verschrikkelijk dat een land je zo tegen kan houden.
Laat Ernie maar weer terug keren in de Eredivisie of zelf nog in de Jupiler ligeau,
Khad destijds gehoopt dat hij Naar De Graafschap kwam!

wat wil Zwamborn daar eigelijk mee berijken in dat land?
Zit daar nog zo veel potentie in zo'n team van Suriname?

20 januari 2010 om 22:41

Ik denk dat hij een boel aanknopingspunten ziet bij Suriname.

NBu moet hij proberen (nederlandse) surinamers die niet of nooit geselecteerd worden voor NED elftal proberen over te halen om voor Suriname te voeteballen

Er iszeker wel potentie. Suriname was het enige team in de 3e rondes van de Wk-kwalificatie met spelers uit de amateurcompetitie in Suriname. Dus ze kunnen wel voetballen, alleen er is geen kennis en kunde om de spelers optimaal te ontwikkelen. En naast het voetbal hebben voetballers vaak gewoon een normale voltijd baan.

Veel Suriprofs in Nederland kunnen niet voor Suriname uitkomen, omdat zij als Nederlander worden gezien door de regering. Bekijk maar eens mijn weblog www.natiosuriname.blogspot.com dan wordt het misschien wat duidelijk hoe et allemaal gaat daar.

Suriname heeft zeker potentie, maar komen vaak tekort tegen de semitoppers El Salvador, Panama en Guatamala. Misschien als, net zoals bij het Nederland vrouwenvolleybalteam altijd samen gaan trainen als Surinaams team, en hulp krijgen (workshops van een week ofzo) vanuit Nederland (kluivert, Davids, Rijkaard? iknoem maar wat) hebben ze misschien wel kans.

Spelers als Sandvliet en Sastromedjo kunnen misschien wel meedoen in eerste divisie/eredivisie als ze proffesioneel gaan trainen. Sandvliet is nu misschien wel tte oud om de overstap te maken.

http://www.youtube.com/watch?v=_1gnttttqz4&feature...
Filmpje van Suriname in de WK kwali tegen Haïti.

even offtopic: ben ik niet de enige die zich ergert aan alle mensen die het erg vinden voor Tahiti (ipv Haiti)

Ik ben benieuwd wie de Nederlandse Antillen aantrekken als bondscoach.
Nederlandse Antillen hebben in principe meer potentie, aangezien de Antiprofs in tegenstelling tot de Suriprofs wel uit mogen komen voor hun land.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

In de wandelgangen

Woensdag 21 november
Marcelo Brozovic is een kandidaat om het middenveld van Real Madrid te gaan versterken. Lees verder
X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren