Het beste elftal van Nederland

Zaterdag, 16 januari 2010 om 18:30 door Ajacied023

Oké, oké, ik geef het toe. Iets in mij zou elke dag wel een column willen schrijven die vooral handelt over hoe ontzettend prachtig Ajax wel niet is. Wees echter maar niet bang, ik zal er deze keer zorg voor dragen dat mijn column geen clubdiscussies ontketent of supporters beledigt die intellectueel gezien gedurende de rest van hun leven eventueel nog voor de nodige uitdagingen zouden kunnen komen te staan. Nee, laten we het gezellig maken, met elkaar!

De devaluatie van onze nationale competitie houdt de gemoederen op Voetbalzone al enige tijd flink bezig. Je hoort aan alle kanten dat, als we nu geen keiharde actie ondernemen, we als voetbalnatie af dreigen te zakken naar het niveau Europese middenmoter, topspelers en -talenten nooit meer naar het arme, koude Nederland zullen komen en overwintering in de Champions League voor de Nederlandse topclubs slechts incidenteel mogelijk zal zijn. Er is dan ook maar één manier om de concurrentie uit het buitenland het hoofd te bieden en dat ziet ook bondsbaas Henk Kesler aan het einde van het seizoen 2009/2010 in. Er zal één grote, Nederlandse fusieclub moeten komen om opnieuw mee te doen voor de Europese hoofdprijzen.

Zo gezegd, zo gedaan. De 5 grootste clubs van dit moment (AZ, FC Twente, Feyenoord, PSV en Ajax) vormen vanaf de zomer van 2010 (waarin Nederland overigens met speels gemak en zonder tegendoelpunten wereldkampioen wordt) de Twentse Ajax-Philips-Feyenoord-Zaanstreek Combinatie ’10. Dat bekt misschien niet zo lekker, maar het is de enige naam die zo neutraal is dat geen enkele club zich gepiepeld voelt. Een aantal fanatieke supporters sputtert in het begin nog wat tegen, maar toch zijn in het nieuwe voetbalseizoen alle plooien gladgestreken als onder de fans het besef eenmaal daar is dat er nu toch wel een ontzettend sterke ploeg geformeerd kan worden om Nederland te vertegenwoordigen in Europa.

Natuurlijk is een dergelijk scenario allesbehalve wenselijk, praktisch onuitvoerbaar en daarom niet erg realistisch, maar denk even met me mee, als jullie willen. Stel nou dat het inderdaad zover zou komen, welke spelers die op dit moment deel uitmaken van deze (of voor mijn part, andere) Eredivisieteams zouden dan in aanmerking komen voor een plekje in de basisopstelling van de TAPFZC ’10?

Laten we achterin beginnen. Hoewel Andreas Isaksson tot nu toe een prima seizoen draait en Sander Boschker in mijn optiek al heel erg lang één van de beste keepers van Nederland is, opteer ik toch voor Maarten Stekelenburg. ‘Steek’ heeft al aardig wat internationale ervaring, oogt het grootste deel van de tijd zeker in de goal, en, ook belangrijk, hij kan nog een stuk beter worden naarmate hij meer ervaring opdoet. Met Isaksson als tweede en Boschker als derde keeper kan dit elftal in ieder geval in de goal tegen een stootje. Piet Velthuizen, Sergio Romero en Michel Vorm garanderen dat we ook in de toekomst een degelijke speler op doel hebben staan.

Op linksback is Giovanni van Bronckhorst helaas niet meer de voetballer die hij ooit bij Barcelona was. Vurnon Anita en Urby Emanuelson zijn allebei niet constant genoeg en beiden zijn geen echte vleugelverdedigers. Eigenlijk ben ik ook niet geheel overtuigd van Nicky Kuipers en Erik Pieters, maar laatstgenoemde doet het goed bij PSV en dus zal hij in eerste instantie de voorkeur krijgen, ook omdat hij nog erg veel kan groeien. Rechts achterin hebben we een moeilijke keuze te maken, want Manolev, Van der Wiel en Ronnie Stam zijn alledrie uitstekende en zeer getalenteerde rechtsbacks. Ik denk dat Van der Wiel op dit moment het verst is in zijn ontwikkeling. In ieder geval zou ik opteren voor een centrum met Ron Vlaar en Douglas Franco Teixeira. Een jong, ijzersterk en complementair duo. Jan Vertonghen en Toby Alderweireld staan te allen tijde klaar om eventuele blessures op te vangen.

Ook het middenveld staat als een huis. Veruit de beste middenvelder van de eerste seizoenshelft aan de kant van Ajax is Demy de Zeeuw, en samen met Orlando Engelaar zal hij een dynamisch, fysiek sterk tweetal vormen dat op de nul kan spelen maar ook de vijandelijke defensie kan splijten met lekkere steekpasses. Ik zie een team graag spelen met een centrale aanvallende middenvelder en wat Fred Rutten daar ook van vindt, Ibrahim Afellay is veruit de beste die we op de Nederlandse velden kunnen bewonderen. Theo Janssen is als controlerende middenvelder een goede reserve, net als AZ-international Stijn Schaars. Ismaël Aissati mag mee voor als Afellay weer ergens last van heeft. Die twee kunnen het geloof ik ook wel aardig met elkaar vinden.

Omdat ik in de Eredivisie eigenlijk geen andere spits zie die goed genoeg is voor deze superselectie, kies ik er toch maar voor om de rijzende ster Luis Suárez daar neer te zetten. De Uruguyaan is een alleskunner met een bewezen neusje voor de goal én oog voor zijn medespelers. Op rechts is dan namelijk ruimte voor Twente-revelatie Bryan Ruiz, die mij persoonlijk echt verbaasd heeft in de laatste maanden. Zo blijft er nog een plekje over op linksbuiten voor Balázs Dzsudzsák die het met zijn drive, snelheid en voorzet menig topverdediger moeilijk moet kunnen maken. Marko Pantelic gaat mee als reservespits, en ook Danko Lazovic heeft aan mij bewezen dat hij goed genoeg is voor de bank. Miroslav Stoch mag mee als stand-in op linksbuiten; hij past ook nog wel in de spelersbus.

Ik nodig jullie allen uit om jullie ideale elftal met me te delen, het liefst zonder elkaar te beschuldigen van het maken van keuzes op basis van clubvoorkeur. De Nederlandse Eredivisie is misschien niet bepaald toonaangevend in Europa, ik vind toch echt dat zij een aantal pareltjes herbergt. Met ons ideale elftal winnen van Barcelona wordt waarschijnlijk alsnog een moeilijke zaak, maar ik denk dat het een goed idee is als we allemaal wat minder denigrerend doen over de vaderlandse competitie. Al is het alleen maar omdat we dan misschien nog iets meer kunnen genieten van de prachtige spelers die er wél voor kiezen om in ons kikkerlandje te blijven voetballen!

Kwaliteitsbeoordeling:
Totaal 27 stemmen.
Je kunt stemmen als je een reactie hebt gegeven.

Gerelateerd

Meer sportnieuws

119 reacties (laatste reactie door TalentSeeker)

goed stuk mooi ben het wel met je eens met het elftal 4 sterren was net niet perfect maar goeie collum

18 januari 2010 om 10:06

Qua inhoud vind ik het eerlijk gezegd geen heel goed stuk. aan de andere kant is het wel grappig om eens na te denken over zo'n opstelling. Ik ben het niet eens met alle keuze's, dus heb mijn ideale selectie er maar even bij gezet.

Lijkt redelijk op jouw opstelling, maar imo mag Fer niet ontbreken op het middenveld. Op zijn positie imo een van de grootste talenten op de NL velden. Ruiz mag het eens in de punt van de aanval proberen met zijn gerommel. Suarez vind ik geen spits maar een buitenspeler namelijk.

Op de bank heb je dan toch nog leuke jongens zitten:
Isakson
Aldeweireld
Gio
Bakkal
De Guzman
Dembele
Stoch

Geinig.

Stekelenburg
V/d Wiel
Vlaar
Douglas
Pieters
Fer
Affelay
De Zeeuw
Suarez
Ruiz
Dzudsack
18 januari 2010 om 23:25

Leuk idee, naar mijn mening zijn er 2 posities waar niemand over mag discusseren.

De onbetwiste nummer 1 achterin in nederland is op het moment toch echt Douglas. Geen twijfel over mogelijk.

De onbetwiste nummer 1 voorin is zonder twijfel Suarez. Ook geen twijfel over mogelijk.

Voor de rest vind ik dat er over elke positie wel te twisten valt.
Ik heb voor 4231 gekozen omdat dat de toekomst is. Zie Engeland. Ik denk persoonlijk dat je geen beter team kunt maken uit de Eredivisie dan deze.

18 januari 2010 om 23:29

Opstelling verbeterde versie.

Isaksson
VD Wiel
Vlaar
Douglas
Pieters
Brama
De Zeeuw
Ruiz
Affelay
Balasz
Suarez
20 januari 2010 om 21:34

Ja met deze opstelling ben ik het wel eens, ik wilde eerst reageren dat ik Isaksson toch beter vind dan Stekelenburg maar blijkbaar ben jij dat met me eens

21 januari 2010 om 22:31

Ik vind Stekelenburg overschat. Isaksson keepte heel slecht maar dit seizoen keept hij echt goed. Een keeper als Velthuizen heeft bijv. veel meer potentie dan een Stekelenburg. (ook als Isaksson eigenlijk..)

Met ons ideale elftal winnen van Barcelona wordt waarschijnlijk alsnog een moeilijke zaak, maar ik denk dat het een goed idee is als we allemaal wat minder denigrerend doen over de vaderlandse competitie. Al is het alleen maar omdat we dan misschien nog iets meer kunnen genieten van de prachtige spelers die er wél voor kiezen om in ons kikkerlandje te blijven voetballen!

We hebben eigenlijk dezelfde boodschap alleen dan totaal anders opgeschreven wel grappig om te zien.
Je schrijfstijl is geniaal in dit stuk eerlijk waar, het zit vol met humor en dergelijke. Ik vind (misschien komt dat verblind door mijn eigen verhaal) je insteek daarentegen een beetje matig. Je maakt je droomelftal van de Eredivisie iets wat elk jaar minimaal 2 keer (winterstop en het eind van het seizoen) gedaan wordt door alle fanatieke Vz'ers. Niet super orgineel dus.
Bovendien noem je heel leuk AZ bij je team maar je maakt er een bankzitter en verder komen ze er (terecht hoor) niet invoor. Een beetje om de boel tevreden te houden naar mijn mening en dat terwijl jij doorgaans van het prikkelende bent.
Je schrijven krijgt 5 sterren, insteek en orginaliteit krijgen er 3.
Wie kan rekenen weet wat ik geef.

16 januari 2010 om 12:30

We hebben sowieso over veel zaken dezelfde insteek, haha! Thanx voor je kritiek, kan er zeker wat mee!

Dat van AZ besefte ik me tijdens het schrijven ook, maar aan de andere kant vind ik Schaars ook echt wel goed genoeg om 'mee te nemen', denk dat hij het alsnog ver gaat schoppen ondanks dit matige seizoen..

Ik wilde ook vooral even iets minder de verhoudingen op scherp zetten, en laten zien dat ik heus wel uit objectief naar alle teams kan kijken n.a.v. mijn laatste column.. Ik beloof je dat ik volgende keer weer wat meer zal proberen te prikkelen! Maar ja, harmonie is ook wel een keertje fijn!

Heel erg bedankt allemaal, voor de reacties en voor het lezen! Ik ga weer werken

Leuk stuk. Goed geschreven. Ben het ook voor een groot deel met je eens wat betreft je opstelling. Alleen de linksback positie zou ik rajkovic van Twente neer zetten. Hij heeft daar veel goede wedstrijden gespeeld en is beter dan de spelers die je noemt.

4 sterren van mij!

16 januari 2010 om 12:07

Rajkovic heeft dit seizoen amper gespeeld.
4 wedstrijden, seizoen daarvoor 13 bij PSV ook nog 13. Hoe goed je dan ook gespeeld hebt op basis van 30 wedstrijden over 2 1/2 jaar hoor je niet in Het Beste Elftal van Nederland

Haha grappig dat je hiermee komt,
want ik zat hier vorige week ook over na te denken.
Ook ben ik het helemaal met je eens! op 1 positie na --> op de linkback positie moet naar mijn mening nog steeds gio komen te staan en Pieters 2e keus.

Maargoed, leuk geschreven goos.
Ik geef je 4 sterren, mede door je humor.

Dit is mijn opstelling:

Stekelenburg
Stam
Douglas
Vlaar
Rajkovic
De Zeeuw
Brama
Ruiz
Afellay
Dzudszak
Suarez

Goede column, weer is een keer iets anders. Mijn opstelling:
Ik twijfel enkel tussen Stoch en Dzsudzsák, beide spelen een zeer sterk seizoen en van beide komt dreiging af. Graag reacties, wie zou jij kiezen?

Steek
Vd Wiel
Douglas
Vlaar
Kuiper
Engelaar
Affelay
De Zeeuw
Stoch/Dzsudz
Suárez
Ruiz
16 januari 2010 om 14:37

Mooie opstelling maar ik zou zeker gaan voor Dzsudzsak. Die speelt dit seizoen zo goed, met veel goals en assist, die kan je er onmogelijk naast zetten. Vind Stoch ook goed maar toch wel net minder dan Dzsudzsak, die in mijn optiek na Suarez de beste voetballer in de Eredivisie is. Verder zou ik ook Pieters op de linksback positie neerzetten, hij is er nog lang niet maar wel goed op weg!

16 januari 2010 om 15:20

Dzsudzsak lijkt me een kreng om te verdedigen, net als Suarez en Ruiz. Een voorhoede dus waar je mee voor de dag kan komen. Rest van het team mag er ook wezen, maar dat is niet zo vreemd als je de besten van een hele competitie bij elkaar in een team zet.

Steek
Wiel
Vlaar
Douglas
Popov
Engelaar
Zeeuw
Affelay
Ruiz
Suarez
Dzsudszak

4 sterren grappige column.

hier mijn elftal op de linksback mag ook Gio.

stekelenburg
van der wiel
Vlaar
Douglas
Tiendalli
affelay
de zeeuw
stoch
ruiz
Suarez
tomasson

frappant dat Pieters en Vlaar de voorkeur krijgen boven internationals Van Bronckhorst en Ooijer.
Mijn opstelling is hetzelfde als de columnist,behalve dan de twee bovengenoemde wisselingen, en dit is mijn reserveteam: Vorm; Manolev, Vlaar, Vertonghen, Pieters; Brama, Fer, Bakkal; El Hamdaoui, Pantelic, Stoch.

16 januari 2010 om 13:05

Frappant dat jij in plaats van Ooijer niet Salcido of Maza. Deze houden Ooijer voorlopig uit de basis dus wat dat betreft denk ik dat die daar net zo goed zouden kunnen staan.

16 januari 2010 om 15:21

Frappant dat we Ooijer niet allang afgeschreven hebben. Hij kan het niveau duidelijk niet meer aan; ik kan er aardig wat opnoemen die ik hoger inschat. Ik hoop dan ook dat Ooijer niet meegaat naar Z-a, of in ieder geval niet speelt.

Wederom een leuk geschreven stuk met en uitdaging erin. Het vorige verhaal was eerder provocerend bedoeld en dit stuk is meer een meedenker. In ieder geval probeer je de disussie hier aan te zwenegelen wat VZ alleen maar ten goede komt.

Eventjes mijn opstelling dan:
Op doel inderdaad Maarten, hoewel ik eerder zou opteren voor Romero dan Isaksson als 2e doelman. Iedereen weet dat voetbal te maken heeft met de waan van de dag en de fase waar Romero nu in zit heeft Isaksson vorig jaar doorstaan. Toen waren de rollen geheel omgedraaid. Al met al denk ik dat Romero meer potentie heeft en dit dipje zal overkomen, waar ik geloof dat isaksson momenteel op de toppen van zijn kunnen speelt en het enkel nog minder kan worden.

Op rechtsbck Gregory met Ronnie Stam als goede reserve. Manolev wat mij betreft niet, ik vind dat je als buitenlander bij deze imaginaire vereniging echt wat toe te voegen moet hebben, en Mendes da Silva of Marcellis kunnen dit ook opvullen.
Centraal inderddad Ron vlaar en Douglas, Met de Ajax verdedigers als goede stand ins. Overigens duidt dit wel op een probleem binnen het Nederlands voetbal aangezien alle centrale verdedigers die verder nog in aanmerking komen van buitenlandse komaf zijn.
Links lijkt Giovanni me onomstreden met Pieters en Kuipers als aanstormende talenten die onderling uit mogen gaan maken wie de opvolger van deze coryfee wordt.

Op het middenveld zijn wat mij betreft Affelay en de Zeeuw onomstreden. Persoonlijk ben ik een heel grote fan van Leroy Fer, die ik met zijn gigantische dynamiek graag als verdedigende middenvelder zou willen posteren. In mijn ogen is hij de nieuwe Rijkaard (in zijn jonge jaren dan).
Dudszak lijkt mij de beste optie op inks met de bovengenoemde spelers op de reserveposities, hoewel ik Aisatti weg zou willen laten want die teert nog altijd op zijn debuut tegn Milan en heeft sindsdien nooit meer laten zien het Nederlands topniveau aan te kunnen. Dan veel liever Ottman Bakkal.

In de spits inderdaad Suarez en Ruiz, hoewel ik denk dat Dembele ook niet vergeten mag worden. Bij AZ wordt hij momenteel niet goed gebruikt, maar bij PSV of Ajax zou hij momenteel van onschatbare waarde zijn.

Nogmaals een leuk stuk, maar zelfs met dit team zouden we de CL niet gaan winnen ben ik bang. Vraag is of dit erg is. Ik geniet wekelijks met grote teugen van de eigen competitie, en denk dat als we gewoon doorgaan met het Nederlands gedachtegoed dat toekomstige regelgeving in wel eens in ons voordeel zou kunnen gaan werken. Daarom moeten we ook blijven opleiden in de plaats van buitenlanders halen voor te veel geld.

16 januari 2010 om 15:29

Mee eens.
Wat iedereen ook zegt, de Nederlandse competitie is gewoon leuk. Natuurlijk niet het beste voetbal, maar wel erg leuk om naar te kijken. Mensen moeten misschien eens ophouden met het vergelijken van de eredivisie met de premier league etc. Wees blij met wat je hebt: een aantrekkelijke competitie.
We zouden eigenlijk moeten denken dat het leuk meegenomen is als we door komen in Europa, maar dat wil er maar niet in. Zo lopen de verwachtingen op en vallen de resultaten dus automatisch tegen.

Leuk stuk om te lezen.
Alleen bij de keus van Steek zou ik je op een rood-witte achtergrond kunnen betrappen, omdat Isaakson dit seizoen gewoon beter is en (al doet Steek het goed) Steek gewoon niet écht punten voor Ajax weet te pakken waar Isaakson dat wel eerder doet.

Je schrijfstijl spreekt me heel erg aan. Leuk ook dat dit een keer iets anders is dan een andere 'clubexpert'. Maar je met dit onderwerp heb je inhoudelijk vrij weinig te bieden, al is het denk ik ook de bedoeling dat meer aan ons over te laten..? Bij je vorige 'column' twijfelde ik of je ook iets zou kunnen schrijven zonder een Ajax-bril op, maar dat bewijs je nu wel. Dit keer heb ik hem overigens wel helemaal uit gelezen, iets wat me bij die andere niet lukte Ik twijfel tussen 3 of 4 sterren, maar door je leuke schrijfstijl neig ik toch meer naar de 4.

Om ook maar even mee te doen, hier mijn opstelling:

In de goal kies ik voor Stekelenburg. Dat behoeft verder denk ik geen uitleg. Met Issakson in deze vorm uiteraard als goede tweedde. Boschker daarentegen vind ik een stuk minder goed dan jij schrijft. Als rechtsback kies ik Ronnie Stam. Ik vind hem verder dan Van der Wiel, al heeft laatstgenoemde denk ik meer potentie om hogerop te komen. In het centrum kies ik, net als jij, voor twee grote sterke kerels: Ron Vlaar en Douglas. Als linksback is denk ik Tiendalli ook nog een optie. In dit opportunistische wereldje heeft hij toch weer een vrij hoog niveau gehaald. En verder zie ik weinig goede linksbacks in Nederland lopen. Over het middenveld twijfel ik een beetje. En dan met name over het systeem. Vijf middenvelders of vier? Of misschien wel drie. Omdat we dit jaar vrij veel goede vleugelspelers in de Eredivisie hebben lopen kies ik voor een 4-3-3 systeem. Met de punt naar achteren speelt Demy De Zeeuw. Brengt voetballend ook veel en dat is wat we graag willen in Nederland; Aanvallen! Op links kies ik voor Theo Janssen. Op rechts twijfel ik nog een beetje. Ibrahim Affelay vind ik een uitstekende speler, maar ik denk dat Bakkal daar beter tot z'n recht komt. Als je met een '10' in de ploeg speelt is Affelay daarvoor de eerste optie met. Jij hebt Suarez in de spits gezet, zodat er ook een plekje vrij komt voor Ruiz en daar ben ik het helemaal mee eens. Ook bij een gebrek aan échte spitsen in de Eredivisie. Op de linkerflank kies ik voor Dzsudzsak met Stoch daar vlak achter.

De Zeeuw speelt overigens met de punt naar achter

Dit is natuurlijk ook heel erg persoonlijke voorkeur en vergeet ik er misschien een. Zo kan je ook een rijtje maken van spelers die er ook in kunnen. Isaksson, Van der Wiel, Alderweireld, Vertonghen, Pieters, Schaars, Engelaar, Van Bronckhorst Affelay, Stoch, Lazovic en N'kufo. En dat schrijf je op zonder een hapering

Edit: Achteraf had ik denk ik Van Bronckhorst op lnksback gezet ipv Tiendalli.

Stekelenburg
Stam
Douglas
Vlaar
Tiendalli
Bakkal
De Zeeuw
Janssen
Ruiz
Suarez
Dzsudzsak

mooi stukje

opstelling: met wellicht een beetje voorliefde voor Psv

Isakkson
Manolev
`Maza
Douglas
Pieters
Engelaar
Affelay
Ruiz
Bakkal
Stoch
Reis
16 januari 2010 om 13:02

Een beetje?

16 januari 2010 om 13:08

Een klein beetje inderdaad haha

16 januari 2010 om 13:19

jij gaat heel veel shit over je heen krijgen omdat je geen ajacied erin hebt gezet, sterkte

16 januari 2010 om 13:50

Ik zat te twijfelen tussen De Zeeuw en Engelaar toch maar Engelaar gepakt waarom zou ik niet weten
oh ja eigenlijk had ik Suarez moeten pakken in plaats van Reis maar daar denk ik nu eigenlijk pas aan

16 januari 2010 om 16:00

Ik neem aan dat jij jezelf ook niet serieus neemt.
Dat is gewoon PSV plus drie spelers van Twente. PSV doen het aardig, maar ze zijn echt niet op acht posities de beste. Achja, nu ik dit typ vraag ik me af waarom ik eigenlijk reageer..

16 januari 2010 om 16:08

Sommige dingen in je opstelling kan ik absoluut begrijpen, zoals het middenveld van Psv in zijn geheel er in zetten, dat combineert hartstikke lekker! Maar ik moet zelfs als Psver zeggen dat je toch beter Suarez in de spits kan zetten als de nog onervare Reis. Verder staat Maza erin waar ik ook over twijfel, verder een aardig reeële opstelling..! En Psv heeft dit jaar ook gewoon een goed draaiend elftal dus je kan er zonder teveel clubliefde best wat Psvers in kwijt. En ik vind persoonlijk dat Issakson dit seizoen nog meer punten heeft gepakt als Stekelenburg.

Issakson
Manolev
Vlaar
Douglas
Pieters
Engelaar
Afellay
Ruiz
Bakkal
Dsudzack
Suarez

Ik vind die Pieters maar een matige speler. Van Bronckhorst is zeker de beste Nederlandse linksback van het moment. Dit is mijn opstelling

Stekelenburg
Van der Wiel
Vlaar
Douglas
VBronckhorst
Afellay
Fer
Brama
Dzudszack
Ruiz
Suárez
16 januari 2010 om 14:59

Popov is er ook nog.

16 januari 2010 om 19:03

Oh ja??

Hele 1e seizoenshelft nie gezien... (grapje)

Alhoewel Heereveen wel slecht speelt, kunnen veel beter.

Dits is mijn keuze...

Isakson
Vlaar
Douglas
Vertongen
Dembele
De Zeeuw
Brama
Janssen
Affelay
Ruiz
Suarez

@psvfan1991 ik zou zo ook mijn opstelling doen maar als ik realistisch kijk zou ik dit doen.

en 4 sterren geef ik trouwens

Isaksson
Manolev
Douglas
Alderweireld
Pieters
Engelaar
de Zeeuw
Afellay
Lazo/Stoch
Suarez
Ruiz/Balazs

Leuk stukje, kan er niets anders van maken.

Stekelenburg
vd Wiel
Vertonghen
Vlaar
v Bronckhors
Engelaar
de Zeeuw
Affelay
Stoch/Balazs
Suarez
Ruiz

In grote lijnen kan ik je wel volgen toch een kleine aanpassing, want ik vind Engelaar te onconstant spelen en Affelay te vaak geblesseerd en ik hou niet van spelers die constant gaan liggen als een aktie niet lukt. Ben al blij dat Suares het heeft afgeleerd

Stekelenburg
Stam
Vlaar
Douglas
Popov
De Zeeuw
Brama
Fer
Ruiz
Suares
Stoch

Best leuk dat je de lezers opvraagt om hun favoriete opstelling te geven. Voorderest is het stuk niks vernieuwends.

Stekelenburg
Van der Wiel
Douglas
Vertonghen
Kuiper
De Zeeuw
Janssen
Ruiz
De Guzman
Afellay
Suarez

Leuke column, hier is mijn team.

Romero
vd Wiel
Vlaar
Douglas
Rajkovic
L.Davids
Afellay
De Zeeuw
Dzudzsak
Ruiz
Suarez
17 januari 2010 om 15:38

ik kan niet echt begrijpen waarom je davids en rajkovic erneer zet en als we het toch over de keeper met de meeste blunders dit seizoen hebben, dan hebben we het ook over romero. verder een mooi stuk kan alleen niet begrijpen dat hij boschker een super keeper vind. hij is wel goed maar ook niet meer dan dat.

18 januari 2010 om 13:31

Haha L. Davids zit nu zelf bij NEC op de bank haha. Gister geen minuut mogen maken. Maar fijn dat je zo 'realistisch' blijft

Isaksson
Manolev
vd Wiel
Vlaar
Popov
Fer
Engelaar
B. Ruiz
Afellay
Stoch
Suarez
18 januari 2010 om 19:33

Jij ziet ze helemaal vliegen, douglas er niet in

Eerst maar even over jouw column. Wederom leuk geschreven, maar het onderwerp is wel heel erg makkelijk. 3/5
Over je opstelling: Of je hebt je club-bril opgelaten tijdens het schrijven, of je voetbalkennis laat je in de steek. Ik ga uit van de welbekende club-bril

Over Stekelenburg als eerste keeper valt te discussiëren. Ik heb een andere favoriet, dat je hieronder kan lezen bij mijn opstelling en nee het is niet de keeper van mijn favoriete club.
Dan de achterhoede. In het centrale duo Douglas / Vlaar kan ik het alleen maar mee eens zijn. Als reserves noem je Alderweireld en Verthongen. Uitstekend duo het afgelopen half jaar, maar dat geldt ook voor Ooijer en Maza. Ook Moisander en Moreno vormen een goed duo. Bahia en Wisgerhof kunnen achterin ook concurreren, met het Ajax duo.
Als rechtsback heb je Van der Wiel als voorkeur. Niet geheel verrassend, maar van de drie opties die je noemt, vind ik Van der Wiel juist de minste.
Dan komen we bij de linksback. Daar is Van Bronckhorst de enige goede optie. Toegegeven, hij is niet meer de speler die hij was bij Barcelona, maar dat maakt hem zeker niet minder dan Pieters of Kuiper.

Dan het middenveld. Volledig mee eens. Afellay lekker op "10" en als De Zeeuw zich met de aanval gaat bemoeien dan kan hij terugzakken.
Alleen Aissati als vervanger voor Afellay? Dat is dan toch alleen maar op basis dat hij nu bij Ajax speelt toch? Perez, Toivonen en Bakkal zijn veel geschikter voor op die positie vind ik. Zelfs Dembele of Ruiz als vervanger voor Afellay lijkt me een betere keuze dan Aisatti. Zelfs bij Ajax loopt er een betere "10" rond dan Aisatti vind ik. Namelijk Siem De Jong. Die jongen mag van mij zo de overstap maken naar Psv!

De voorhoede met Dzsudzsak, Suarez en Ruiz is ijzersterk. Ik heb alleen een iets andere voorkeur. Dat je Pantelic als de vervangende spits opnoemt vind ik wel opmerkelijk. Je hebt de keuze uit Pantelic, El Hamdaoui, Koevermans, Reis, N'kufo, Toivonen, Lens, Tomasson, Makaay, Ari en Pelle. In dat rijtje geef ik Pantelic echt niet de voorkeur als het aankomt op de rol van 2e spits.

---

Voor zover jouw opstelling, dan is het nu tijd voor mijn "fc Aftap '10"

Laat ik maar beginnen door te melden dat ik van elke club 2 spelers in het elftal heb gezet. Zo neutraal mogelijk. Van PSV heb ik dan noodgedwongen de 11e speler "geselecteerd"

In de goal Romero. Een keeper zoals een keeper moet zijn. Lang, stevig en goede reflexen. Ook nog eens angstaanjagend, een keeper om bang van te worden als je oog in oog met hem staat als spits.
Toegegeven, hij maakt zo nu en dan een rare indruk en heeft soms nog rare blunders, maar hij is nog jong en leert daar alleen maar van.
Ook zijn uittrap waarmee hij de spits ineens alleen mee voor de goal kan zetten is geweldig. Het is nog geen Gomes, maar in mijn ogen wel de beste keeper die in Nederland rondloopt.
Als stand-in moeten Stekelenburg, Boschker en Isaksson het maar uitvechten, daar heb ik niet echt een voorkeur al heeft Stekelenburg wel het voordeel dat hij de jongste van de drie is.

Een centrum met Douglas en Vlaar is de enige goede. Douglas staat als een beer achterin en Vlaar evenaart met zijn pass en trap bijna Ronald Koeman en Frank De Boer.
Maza en Verthongen zie ik dan het liefst als het vervangende duo.
Rechts achterin zou ik kiezen voor Stam. Hij oogt verdedigend toch het beste als je hem vergelijkt met Van der Wiel en Manolev. Van die laatste 2 zou Manolev mijn voorkeur krijgen als stand-in.
De linksback positie is in mijn ogen het best geschikt voor Van Bronckhorst. De ervaring die hij meebrengt en goede passing, maakt dat hij nog altijd beter is dan Pieters, Kuiper of welke rechtsback dan ook. Van Bronckhorst zou ook de aanvoerder zijn in mijn elftal.

Op het middenveld staan De Zeeuw en Engelaar als het controlerende duo. Daar hoef ik denk ik geen uitleg over te geven. Als vervangers denk ik aan Schaars en Brama. Gabri en Enoh zijn ook niet verkeerd, maar Gabri heeft nauwelijks gespeeld het laatste half jaar en Enoh is toch nog vaak te wild.
Afellay is de nummer tien. Ik snap de keuze van Rutten wel om hem naast Engelaar te laten spelen, maar met De Zeeuw naast Engelaar kan Afellay terug naar zijn vertrouwde plek. Als vervanger voor Afellay zou ik Bakkal zeggen. Slimme jongen die op het juiste moment altijd op de plek staat waar hij moet staan.

Dan de voorhoede. Laat ik maar met de spits beginnen. El Hamdaoui. Vorig seizoen topscorer. Dit seizoen heeft hij na 11 wedstrijden in een tegenvallend AZ toch ook weer 7 doelpunten op zijn naam. Hij is in mijn ogen de beste echte spits die er in Nederland rondloopt. Langs de kant staan Lens en Reis dan te popelen om in te vallen. Allebei jonge jongens, met ontzetten veel talent en het neusje voor de goal.
Suarez staat dan op rechts. De topscorer van Nederland momenteel en altijd dreigend. Dat hij zo nu en dan een penalty of vrije trap rond de 16 versiert is alleen maar mooi meegenomen.
Zeker als de linksbuiten Dzsudzsak is en dat is mijn linksbuiten ook. Snel, dreigend en een geweldige trap en voorzet.
Voorin kan er dan ook mooi van posities gewisseld worden. Suarez in de spits en El Hamdaoui van de zijkant is een optie en Dzsudzsak van rechts kan ook.
Als vervangers voor de buitenspelers zijn Ruiz, Stoch en Dembele uiterst geschikt.

Het team heeft natuurlijk een coach nodig. Een coach die de juiste beslissingen op de juiste momenten kan maken.
Advocaat valt al af, want die is na dit seizoen alleen nog maar bij de Duivels.
Van de coaches die dan overblijven lijken Mcclaren en Rutten zowel tactisch, in de media en naar de spelers toe, de beste opties. Deze twee samen is het ideaalbeeld, maar als ik zou moeten kiezen dan wordt het Rutten. Nederlandstalig is dan een van de factoren die tot die keuze leidt.

Het nieuwe stadion wordt dan gebouwd op Nationaal Park De Hoge Veluwe. Genoeg plek om daar een megastadion met nodige voorzieningen zoals parkeerplaatsen en een treinstation neer te zetten. Het ligt ook nog eens redelijk centraal ten opzichte van Enschede, Eindhoven, Alkmaar, Amsterdam en Rotterdam

Romero
Stam
Douglas
Vlaar
Bronckhorst
De Zeeuw
Engelaar
Suarez
Afellay
Dzsudzsak
El Hamdaoui
17 januari 2010 om 11:44

Jij zegt dat Siem de Jong een betere ”10” is dan Aissati. Nou sorry hoor, maar dan heb je volgens mij toch echt ogen in je achterhoofd zitten. Siem de Jong is helemaal niks niks niks. Dus van mij mag hij ook zo de overstap naar PSV maken, dan is Ajax er tenminste vanaf.
Als jij mij nou kan vertellen wanneer Siem de Jong voor het laatst een paar goede wedstrijden heeft gespeeld en mij kan overtuigen van zijn kunnen, dan zou ik eventueel mijn woorden nog kunnen terugnemen. Toegegeven, Aissati speelt ook niet sterk de laatste tijd, maar hij is nog wel altijd beter dan Siem de Jong.
Verder vind ik je visie erg goed, alleen ben ik het niet eens over Romero en El Hamdaoui. Dat ze nou allebei toevallig van AZ zijn heeft er niks mee te maken. Romero vind ik nog te onbezonnen en hij maakt te veel fouten, Stekelenburg heeft veel meer (inter)nationale ervaring en oogt zekerder onder de lat. Romero zou wel een goede stand-in zijn.
El Hamdaoui presteert dit seizoen ook helemaal niks. Vorig seizoen was hij inderdaad de beste van de Eredivisie, maar dit jaar scoort hij gewoonweg te weinig. Nee, in plaats van El Hamdaoui zet ik Suarez in de spits en de flanken worden aangevuld met Ruiz en Balazs Dzsudzsak.

Dat het stadion op Nationaal Park De Hooge Veluwe wordt gebouwd is natuurlijk onzin. Dat is nog één van de weinige (misschien wel het enige?) beschermde natuurgebied in Nederland en absoluut geen plek voor een voetbalstadion. Ik zeg niet waar het dan wel moet komen te liggen, maar in ieder geval niet daar.

Edit: Ik neem al het negatiefs wat ik ooit gezegd heb over Siem terug! Hij speelt echt fantastisch de laatste weken! (update 20 maart)

Hahaha geinig, je hebt in ieder geval voor humor en veel fantasie. Dat is dan een club met bijna 70 landstitels . Alleen ben ik bang dat bovengenoemde spelers niet goed genoeg zijn om bijvoorbeeld een Manchester United over de knie te leggen.

En gelukkig zal dit nooit gebeuren, Amsterdammers en Rotterdammers die samen in een stadion zitten. Gaat in het gewone leven al niet samen, met voetbal al helemaal niet.

Denk overigens dat met een team als die jij hier schetst gemakkelijk op zou kunnen tegen teams als Tottenham, Fiorentina, de gehele Duitse top, en misschien ook wel Valencia. Zou toch best leuk zijn om eens te zien hoever zo een team zou komen in de Cl..

nou hier de mijne dan

Stekelenburg
vd wiel
douglas
Vlaar
Gio
De Zeeuw
Affelay
Engelaar
Suarez
Ruiz
Dzudzak

Goed stuk! Leuk onderwerp, goed geschreven alleen jammer van de intro :P
Ruiz wordt echter in mijn ogen lelijk overschat, hij scoort idd veel maar als je kijkt hoe hij zijn doelpunten maakt ziet het er uit alsof je naar de Topklasse kijkt. Vaak stuntelig voorbij de (matige) Nederlandse linksbacks en met een slappe stuiter in de hoek. Die gaat het denk ik niet hoger dan de eredivisie halen.. hij zal wel een transfer krijgen maar falen. ( denk ik )

Issakson
van der Wiel
Douglas
Vlaar
Pieters
Affelay
de Zeeuw
Engelaar
Lazovic
Suarez
Dzsudzsak
16 januari 2010 om 16:17

Ruiz is sowieso beter dan Lazovic op rechtsbuiten, dus hiermee bewijs jij al dat je er veel verstand van hebt... Topklasse???? Ga je schamen, Ruiz is op dit moment de beste rechtsbuiten van Nederland, laat hij ook zien met zijn assists en doelpunten! Hij maakt trouwens ook gewoon goede doelpunten, kijkende naar bijvoorbeeld het stiftje tegen Sparta en de kopbal tegen Ajax was ook gewoon een goede goal...

18 januari 2010 om 19:39

Ja jij kopt er waarschijnlijk ook wel 1 in als je bij de koploper speelt en stifte getuigd ook niet meteen van pure klasse, Topklasse was natuurlijk een overdrijving(-.-) en ik snap dat er veel mensen zijn die mij voor gek verklaren maar er zijn ook meer mense als ik die zien dat zijn spel matig is.

De opstelling van Nederland is:

Isaksson
Stam
Vlaar
Douglas
VBronckhorst
Brama
Ruiz
Perez
Dzsudzak
Reis
Suarez
18 januari 2010 om 19:41

heb jij toevallig perez gister gefrustreerd zien spelen? 2 jaar gelede had perez zeker in dit elftal gezeten maar nu naar mijn mening al lang niet meer.

Ik weet niet hoor, maar als Az-er hoef ik alleen Douglas,affelay,(dzudzak) en Suarez in mijn opstelling! De rest bestaat gewoon uit Az-ers, met een goede trainer de meest kneedbare team van de eredivisie. Ze hebben het al allemaal een seizoen bewezen, alleen jammer dat het in elkaar is gezakt. Eens gekund, altijd moeten kunnen

16 januari 2010 om 17:14

Ze zijn ook kampioen geworden omdat psv zo slecht draaide, daarbij deed ajax het ook niet naar behoren. Als een van die teams ook louis van gaal al 4 jaar als coach had, dan hadden die teams vele punten meer gehaald dan Az.

Als de achterhoede van AZ echt de beste van de eredivisie vind heb je wel een hele rare bril op.

16 januari 2010 om 23:12

Bekijk eens de tegengoals vorig seizoen, een gemiddelde van 0.6 goals tegen per wedstrijd, best netjes als je er 34 speelt!! Alleen Jaliens moet daar wegwezen, daar zie ik dan graag die Douglas van Twente En over die eerste regel wil ik niet beginnen, want dan wordt 1 van de toekomstige kampioenen kampioen omdat RKC het heeft laten liggen!(oftewel, bewijs het maar..)

'ibrahim Afellay is veruit de beste die we op de Nederlandse velden kunnen bewonderen'

Bedoel je daarmee beste aanvallende middenvelder of beste speler?
Beste speler vind ik hem namelijk niet ik vind dat Suarez en Dzsudzsak verder zijn maar dat is mijn mening, beste aanvallende middenvelder vind ik wel Affelay, maar ik denk dat jij dat ook bedoelde

Verder een prima opstelling, vorig jaar was ik enorm onder de indruk van Luciano, maar ik vind dat Stekelenburg toch wel het beste heeft gedraait, Issakson ook wel maar die begon dramatisch slecht. dus ik kies toch voor Stekelenburg ook.

De linksback positie is een hele lastige het liefst zou ik V/d Wiel en Manolev beide in de basis willen hebben, (veruit de beste backs uit de Eredivisie) maar ze zijn beide rechts dus ik ga denk ik toch voor Gio

Centraal zet ik Douglas en Vlaar net als jou dus, een prima verdediging, die allebei jong zijn en beide beter kunnen worden nog zelfs, het was voor mij een moeilijke keuze, want ik vind Granqvist, Alderweireld en Vertonghen ook enorm goed maar ik kies toch voor Douglas en Vlaar.

Rechtsback is ook hetzelfde als jou, V.d Wiel , ik vind hem toch nog iets verder dan Manolev en ik denk ook dat V/d Wiel niet lang meer in de Eredivisie te bewonderen is

Een Middenveld met De Zeeuw natuurlijk die bijna altijd een voldoende haalt en voorop in de strijd gaat, op '10' gaat mijn keuze ook naar Affelay en de andere middenvelder Engelaar ook precies hetzelfde als jou dus haha

En de Aanval met Ruiz en Dzsudzsak op de flanken, in de spits Suarez (van zelf sprekend voor mij)

Stekeleburg
V/d Wiel
Douglas
Vlaar
Gio
Engelaar
Affelay
De Zeeuw
Ruiz
Suarez
Dzsudzsak

Ik zie prachtige opstellingen!
Maar mijn voorkeur gaat toch uit naar deze

Heerlijk in balans, combinatievoetbal + 2 goaltjesdieven.

Verdediging:
Snelle backs die bewezen hebben aanvallende acties in huis te hebben, achterin kopsterke verdedigers die ook nog uitstekend kunnen opbouwen daarom staat ook Vertonghen erin in plaats van Vlaar.

Middenveld:

Op het middenveld defensief gekozen voor Wout Brama, ik geniet echt als deze jongen aan de bal is , rustig en goed overzicht, bovendien kan hij de spelmaker van de tegenstander uit de wedstrijd spelen.

Engelaar en De Zeeuw voor de balans,

Affelay voor het aanvallende aspect.

Voorin :

Suarez en Ruiz, Suarez omdat hij zich in elke situatie wel een kans op doel kan verschaffen, Ruiz omdat die meerdere malen heeft bewezen goed te zijn met het hoofd, en duels kan beslissen

Wissels:
Issakson,pieters,vlaar,alderweireld,manolev,jansen... Stoch en Dembele

Stekelenburg
Van der Wiel
Douglas
Vertonghen
Tiendalli
Brama
De Zeeuw
Affelay
Engelaar
Ruiz
Suarez

Dit is mijn elftal...

Stekelenburg
vd Wiel
Douglas
Vertonghen
Pieters
de Zeeuw
Brama
Ruiz
Affelay
Emanuelson
Suarez

Ik was hem even vergeten, maar ik vind Popov verruit de beste linksback van de eredisivie. Dit is mijn verbeterde opstelling.

Reservespelers:

Isaksson

Stam
Alderweiereld
Vertonghen
Van Bronckhorst

Wijnaldum
Brama
Engelaar
Mertens

Tomasson
Stoch

Stekelenburg
Van der Wiel
Vlaar
Douglas
Popov
De Zeeuw
Afellay
Fer
Suárez
Ruiz
Dszudszack

Dit zou m'n opstelling zijn:

Toelichting:

Velthuizen; erg talentvol, misschien nog niet zo goed als Steek maar die lijkt ook nooit punten te pakken.
Stam: Vd wiel is dan misschien rb van NL, maar Stam is in verdedigend opzich zoveel beter, vandaar deze keuze.
Douglas: Zo jong en al zo goed, een echte stopper. Ik zat te twijfelen tussen hem of Alderweireld.... aangezien Douglas al langere tijd zo goed speelt en Alderweireld net komt kijken, mijn keuze voor Douglas.
Verthongen: bezit alle facetten op een wereldtoppers te worden, is een van de sterkhouders van Ajax en bezit zowel opbouwende als verdedigende kwaliteiten.
Pieters: Moeilijkste keuze; Begint eindelijk zijn draai te vinden bij Psv, doet het aardig... toch vind ik Kuiper meer potentie hebben, maar hij speelt niet elke week.
De Zeeuw: heeft zich razendsnel aangepast bij Ajax; heeft nu ook veel meer diepgang als bij Az, verdedigend ook goed.
Afellay: Jammer dat hij door Rutten naar achteren is gehaald, rendeert naar m'n mening het beste op de tien. (kijk alleen al zijn aantal doelpunten vorig seizoen.)
Fer: Fysiek ontzettend sterk en al heel erg belangrijk voor Feyenoord, ontbreekt hij, heeft feyenoord moeite op het middenveld.
Stoch & Ruiz: behoeft geen uitleg, als je een gemis van Arnautovic & Elia zo achterloos opvangt, verdien je deze plekken zeker
Luis Suarez: behoeft ook geen uitleg.

Wissels:
Stekelenburg: keept wel goed bij Ajax, maar ben nooir van van hem geweest.
Vd wiel: is na Stam de beste Rb.
Alderweireld,; bezit net als Vertonghen
Kuiper: heeft heel veel potentie, speel alleen helaas te weinig.
Silberbauer: Dit seizoen helaas wat meer geblesseerd, maar als hij speelt enorm belangrij voor Utrecht.
Bakkal: Bewijst dit seizien zijn multifunctionaliteit; zowel verdedigend als een aanvallend erg sterk.
Brama: eeen echte kuitenbijtertje: Belangrijke speler bij Twente.
Lazovic: Dit seizoen onder Rutten helemaal opgeleeft, (erg knap van Rutten.)
'n Kufo: Ondanks zijn leeftijd, nog erg belangrijk voor Twente, zowel op als buiten het veld.
Dszudszack: Erg belangrij voor Psv met vele doelpunten en assitst.

18 januari 2010 om 11:58

betreft de Zeeuw is niet helemaal waar. Bij AZ heeft hij veel wedstrijden als aanvallende middenvelder gespeeld!

Haha leuk stuk,

Helaas kunnen we nu zien, dat ons competitie team een regelrechte drama is.
Vroeger hadden we tenminste nog spelers als V. Basten, Koeman(nen), Rijkaard, Gullit.
En daarvoor: Sjakie (swart), cruijff, V. Hanegem, Jansen, Willy, Keizer enz.

Steek
V der Wiel
Vlaar
Douglas
Pieters
De zeeuw
Affelay
Engelaar
Ruiz
Suarez
Dzudszak

dit is naar mijn mening toch echt het beste elftal, ik ben dan wel voor ajax , maar ik vind dat het zo het best staat

stekelenburg
v/d wiel
douglas
vertonghen
pieters
brama
de zeeuw
dzudszak
afellay
ruiz
suarez

Mooie column om te lezen, het maakt het voor mij grappig omdat de clue pas in de laatste alinea duidelijk wordt. Ideale opstelling:

Stekelenburg
Van der Wiel
Vlaar
Douglas
Pieters
De Zeeuw
Afellay
Fer
Ruiz
Suárez
Stoch

mooi stuk, je leest er goed doorheen

je krijgt 4 sterren voor een mooi stuk

nou, mijn opstelling
ruiz en dzudszak zijn de buitenspelers affelay als 10 met daarachter de zeeuw

steek
v.d.wiel
douglas
vlaar
vertongen
de zeeuw
ruiz
affelay
dzudszak
suarez
urby/pante

Geweldig stuk ;D zoals die van de Ajax-haat stuk.

Doelman: Stekelenburg,
Logische keus alhoewel Isaksson het heel goed doet op dit moment.

Rechtsback: van der Wiel
Van der Wiel is al een vaste international, superjong en nu al zo goed dat Stam en Manolev hem echt niet kunnen tippen.

Centrale duo's: Douglas en Alderweireld
Dit was een moeilijke beslissing, ik kon ook zomaar Vlaar en Vertonghen erin zetten maar ik heb 2 verschillende verededigers gezet. Douglas als een bikkel verdediger en Alderweireld als een voetballende verdediger die ook nog schitterend kan pasen en steekballen geven.

Linksback: Pieters
Makkelijke keuze, Pieters doet het gewoon simpelweg veel beter dan de rest op dit moment als linksback en ook nog jong ook. Urby is gewoon Urby en Anita moet nog veel leren als linksback.

Middenvelders: de Zeeuw, Afellay en Fer
De Zeeuw en Afellay was voor mij geen twijfel over mogelijk.
De Zeeuw heeft zich al laten zien hoe je samen met Schaars de motor van de kampioenschap bent. Afellay is als creatieve speler gewoon niet weg te denken en na Suárez de beste speler van de Eredivisie.
De keuze van Fer was wel heel moeilijk, Engelaar, Bakkal, Honda, Enoh en Brama konden ook daar zomaar staan. Maar Fer is pas 20 en heeft zich echt super ontwikkeld bij Feyenoord en verdiend in mijn ogen wel een plek in mijn opstelling.

Rechtsbuiten: Ruiz
Logisch dat het Ruiz wordt wat hij heeft ook eerlijk gezegd niet veel concurrentie. Beerens speelt niet echt een goeie seizoen en Lazovic vind ik niet minder dan Ruiz.

Spits: Suárez
Hier is geen uitleg nodig.

Linksbuiten: Dzsudzsák
Speelt weergaloos dit seizoen... geweldige vrije trap tegen Ajax en ook al veel goals en veel assists gemaakt. Kortom hij verdient een plek in mijn opstelling.

Stekelenburg
van der Wiel
Douglas
Alderweireld
Pieters
Afellay
de Zeeuw
Fer
Ruiz
Suárez
Dzsudzsák

Dit is mijn opstelling

dubbel post, verwijder maar

Dit is mijn opstelling, ondanks dat Romero een flut seizoen keept zie ik hem nog steeds als het grootste talent door zijn leeftijd en het goede seizoen van vorig jaar.

Leuk stuk, alleen zie ik er het praktisch nut niet erg van in

Romero
Van der Wiel
Vlaar
Douglas
Pieters
Fer
De Zeeuw
Ruíz
Affelay
Dzsudzsák
Suárez

toen ik de eerste regel al las begon ik al meteen te lachen maar ik denk dat dit toch nooit gebeurdt dat de gehele nederlandse top gaan fuseren. overigens behoort utrecht er over paartjes denk ik ook bij. maar toch een humoristich stukje dus ik geef je vier sterrren.

mijn wisselspelers zijn: mertens,stam, pantelic, engelaar, bakkal, wijnaldum en vorm of velthuizen kan niet kiezen tussen die twee

vorm/velthui
v.dwiel
vlaar
douglas
gio
de zeeuw
affelay
fer
ruiz
dzudzak
suarez

Goed geschreven stuk. Maar over de opstelling ben ik het niet helemaal eens.

Op doel ga ik ook voor Steek.

Verdediging: vd Wiel, Vlaar, Douglas en op de linksbackpositie ga ik voor Gio.

Middenveld: De Zeeuw, Fer en de Guzman.
Fer vind ik in zijn rol minstens net zo goed als Engelaar. Hij is jong, heel sterk en geeft en speelt met een enorme drive.
Dan de Guzman. Ik zie Afellay dit seizoen niet zo hoor. Het zijn allebei creatieve middenvelders en in die rol vind ik de Guzman momenteel beter. Omdat hij wel heel vaak geblesseerd is krijgt Afellay natuurlijk wel zijn minuten.

Aanval: hier ga ik voor de logische aanval Ruiz, Suarez en Dszudszak.

Goed stuk, toch denk ik dat er met een defensieve 442 meer te halen zou zijn in europa.

Isakson
Stam
Douglas
Vlaar
Pieters
Schaars
De Zeeuw
Fer
Dudszak
Suarez
Ruiz

Leuk stukje man. Mijn opstelling is niet op basis van het eerste seizoenshelft, maar op basis over dat speler algemeen.. Dan doe ik dit:

Mensen gaan waarschijnlijk niet snappen waarom ik AZ spelers erin heb gezet, maar zijn kwaletatief beter dan Brama, Ruiz en Stoch. Romero vind ik met afstand de beste keeper. Heeft records geschreven en is statisch gezien, want dat doen jullie toch allemaal, één van de beste keepers aller tijden in Nederland.

Romero
Van der Wiel
Vlaar
Douglas
Pocognoli
Dembélé
de Zeeuw
Schaars
Dzsudzák
El Hamdaoui
Suárez

Prachtig stukje, zeker de moeite waard om te lezen. Zonder discussie op te wekken, want ik vind dat je uiterst objectief geschreven hebt, merk je toch wel dat je een Ajax-supporter bent, ik ben het met je opstelling eens, maar vind dat je iemand als Leroy Fer of André Bahia ook wel mag noemen als wissels.
Ik kijk je er echter niet op aan, want zoals ik zeg: ik zou ook Jan Vertonghen en Ismail Aissati niet noemen, en op hun (wissel)plaats Leroy Fer en André Bahia zetten.

Al met al een goed stuk.

Leuk stuk. Goed geschreven.
mijn favoriete opstelling.
Beetje mix van alles

Issakson
Van de Wiel
Moreno
Alderweireld
Popov
Affelay
De Zeeuw
Schaars
Suarez
Papadopulos
Ruiz

Leuk stuk om te lezen, en ook hier bewijs je weer dat je ontzettend veel reacties kan krijgen, ook door gewoon een heel slim onderwerp uit te kiezen. Lokt gegarandeerd veel reacties uit, ook reacties op elkaar, maar toch op een iets vriendelijkere manier dan bij je vorige column. Verder kunnen veel mensen (ik ook) ons zeker vinden in de door jouw gekozen opstelling. Ik had trouwens een iets meer pro-ajax opstelling van je verwacht, maar was blij verrast door je neutrale keuzes, want dat blijkt voor een hoop mensen toch moeilijk
5 sterren voor jou!

Dit kan ook wel de "wie is de beste van de Eredivisie" heten, maar goed. Het was een best wel mooi stuk. Reël is het niet, ook áls we het zouden doen zouden we kwalitief te kort komen.

Jammer.

het blijft toch wel een beetje moeilijk, iedereen zet toch zoveel mogelijk spelers van zijn favoriete team erin. hier mijn keuze

Stekelenburg
Vd Wiel
Douglas
Alderweireld
V Bronckhors
De zeeuw
affelay
Engelaar
Ruiz
Suarez
Dzuszak

Erg leuke column. Zal nu ook mijn opstelling geven, ben zo objectief mogelijk! Op het middenveld mag geswitcht worden, maar sowieso een verdedigende rol voor Fer.

Stekelenburg
v/d Wiel
Vlaar
Douglas
Affelay
De Zeeuw
Fer
Engelaar
Ruiz
Suarez
Dzsudzsak

Je moet toch weer even een sneer uitdelen naar die 'intellectueel beperkte' supporters he. Nou ik ben blij dat je tenminste iets geleerd van onze kritiek op je vorige stuk, je hebt het een stuk beter geformuleerd. Dat het een kinderachtige opmerking is die weer alleen bedoeld is om mensen te provoceren (en dat is je gelukt) heeft denk ik met jouw persoontje te maken. In je eerste stukken krijg ik van jou een beeld als een realistische Ajax-supporter en ik heb je complimenten gegeven en volgens mij 2x 5 sterren. Nu erger ik me steeds meer aan je en je moet wel een heel goed stuk gaan schrijven in de toekomst wil ik je nog een keer 5 sterren geven.

Over je opstelling, ik ben het bijna overal met je eens behalve over de basisplaats van Engelaar. Daar zou ik eerder Brama neerzetten of misschien Enoh. Of Leroy Fer.

Grappig om al die reacties te lezen en de opstellingen te zien. Er vallen me wel een paar dingen op.

Ten eerste is de aanval overduidelijk dodelijk en is bijna iedereen het er over eens dat dit de aanval moet zijn: Dzsudzsák - Suarez - Ruiz.

Ten tweede is de positie met de minste kwaliteit de linksback. Gio wordt vaak genoemd en presteerd in het Nederlands elftal ook heel aardig, bij Feyenoord vind ik hem veel minder. Anita, Kuiper en Pieters zijn het niet. Ook el-ackacoui (idd verkeerd gespeld) is het niet. Diegene die op mij het meest indruk heeft gemaakt is Rajkovic, grote sterke speler die defensief sterk is.

Opvallend was ook het centrum van de verdediging: Vlaar en Douglas. Echter dit zijn wel beide slopers en ik zou kiezen voor een sloper en een voetballer(we zijn toch geen Italianen). Ik zou kiezen voor Douglas en Alderweireld (minder sterk als voetballer ivm Vertonghen, maar defensief sterker)

Het middenveld komen ook vaak dezelfde namen voor. Wat ik hier alleen vaak mis is een echte nr. 10. De Zeeuw en Affelay zouden de controleurs zijn, ookal zijn ze erg aanvallend ingesteld. Maar als 10 hebben we alleen Perez als serieuze kandidaat. Goosens, Wijnaldum, Mertens, Aissati zijn het niet. Mijn vraag aan jullie is: Missen we een nr. 10 en wie vinden jullie de beste?

Steek
Wiel
Douglas
Alderweireld
Rajkovic
De Zeeuw
Perez?
Affelay
Ruiz
Suarez
Dzsudzsák

Ik moet zeggen, orgineel stukje voor een clubexpert. Bovendien had ik half en half verwacht bij jouw favoriete elftal een team vol ajacieden te zien, maar ik zie een heel genuanceerde keuze.

Je krijgt van mij 4 sterren. Ik mis toch nog een stukje diepgang en de 'finishing touch' om het 5 steren te geven. Bovendien zou het maar een saaie competitie worden in Nederland met een zo'n grote fusieclub.

Om ook maar even aan je oproep gehoor te geven zal ik hieronder nog even mijn favoriete elftal zetten:

Stekelenburg: Veel keepers in Nederland zitten op het zelfde niveau, maar ik kies in dit geval voor zijn internationale ervaring

Van der Wiel: Uitstekende back, met afstand de beste in Nederland

Vlaar en Douglas: Beide prima centrale verdedigers, die een stuk beter dan de concurrentie zijn en bovendien hun plafond nog lang niet bereikt hebben.

Gio: Niet meer de speler die een paar jaar terug nog was, maar vanwege zijn ervaring nog altijd een waardevolle toevoeging. Spelers als Pieters en Kuijpers kunnen mij nog niet overtuigen.

De Zeeuw: Een van de twee topspelers van Ajax. Uitstekende techniek en een zekerheidje binnen dit elftal.

Fer: Een echte bikkel op het middenveld, wat hard nodig is aangezien de rest het vooral van de techniek moet hebben, kortom een speler die er altijd staat. Verdedigend erg nuttig en bovendien is hij aanvallend ook van waarde. In zijn soort de beste van Nederland en bovendien nog altijd pas 20 jaar.

Ruiz: Geweldige speler, grote verrassing van de competitie voor mij. Topspeler in de eredivisie.

Afellay: Beste speler van Psv, ik vraag me nog steeds af waarom hij nog niet bij een grote buitelandse club speelt. Geweldige techniek, uitstekend schot, goeie actie. Hele complete speler.

Dzsudzsak: Echte winger, explosieve speler met een goede trap in de benen. Moet nog wel constanter worden, maar stukken beter dan de concurrentie op zijn positie.

Suarez: Eerste speler die ik op zou stellen, wat kan hij aanvallend gezien eigenlijk niet? Als er een eredivisiespeler is die het in zich heeft een wereldster te worden, dan is hij het. Beste speler van de eredivisie.

Met op de bank spelers als Vorm, Isaksson, Rajkovic, Bahia, Engelaar, Schaars, Dembele, Tomasson heb je toch een heel leuk elftal. Ze zullen absoluut de Champions League niet winnen tenzij Guus Hiddink trainer wordt, dan kan er misschien een stunt uitgehaald worden, net als Mourinho deed met Porto.

Los van het gegeven dat een dergelijk elftal praktisch gezien onhaalbaar is en het een korte termijn oplossing is (geen noemenswaaardige tegenstand in Nederland, honderden overbodige spelers, nutteloze stadions, ontevreden fans etc etc) blijft het wel leuk te fantaseren over een dergelijk elftal.

Stekelenburg
Van der Wiel
Vlaar
Douglas
Gio
De Zeeuw
Fer
Ruiz
Affelay
Dzsudzsak
Suarez

leuk stukje. je schrijfstijl is prettig om te lezen.

dit is mijn ideale opstelling rekening houdend met zowel de individuele kwaliteiten van alle spelers als het collectief.

Gio is nog altijd één van de beste linksbacks die de Eredivisie rijk is. Gio begint slijtage te vertonen, maar is met zijn grote ervaring nog altijd erg belangrijk voor het team.

de keuze voor Bakkal was de lastigste. in Nederland hebben we namelijk maar weinig echte rechter middenvelders. het uitstekend functionerende Psv-middenveld is met Bakkal, Engelaar en Affelay in stand gebleven.

wat betreft Ruiz: hij wordt naar mijn mening niet optimaal gebruikt op de vleugel. Ruiz moet gewoon veel aan de bal zijn, en dicht bij de goal waar hij een prima gevoel voor ruimtes combineert met een goede steekpass.

en de rest spreekt denk ik voor zich. onbetwistbaar.

de opstelling doet een beetje raar. dus zet ik hem hier wel even neer.

Steek

vd Wiel - Vlaar - Douglas - Gio

Bakkal - de Zeeuw - Engelaar
Affelay

Ruiz - Suarez

Ik snap niet dat zo weinig mensen Fer in het team hebben. Hij hoort naar mijn mening echt wel bij de beste middenvelders en is samen met de Zeeuw de beste middenvelders.
De verdeidigin is bijna bij iedereen wel hetzelfde want iedereen is het daar wel mee eens. Ik vind alleen Stam nog iets beter dan van de Wiel. Hij heeft een betere trap en heeft een betere omschakeling. Suarez, Ruiz en Dzudsak zijn op dit moment gewoon de beste spelers van Nederland en het middenveld is nu ook fantastisch.

Wissels:
Isakson
van der Wiel
Alderwereld
Bahia
Brama
Bakkal
Stoch
Tomasson

Stekelenburg
Stam
Vlaar
Douglas
Gio
de Zeeuw
Fer
Ruiz
Affelay
Dzudsak
Suarez

Altijd leuk om een ideaal team te maken.
Te beginnen met de speelstijl. Ik zou kiezen voor drie 3-5-2.
Dat past denk ik het meeste in hedendaagse voetbal. Waarbij de slag met name op het middenveld gwonnen moet worden.
Drie achterhoede spelers kan alleen als ze mededogenloos zijn. Daarnaast moet een verdediger kopsterk zijn. Ik zou kiezen voor Moreno - Douglas - Vlaar.
Het middenveld bestaat uit twee cotroleurs. De Zeeuw en Brama. Creativiteit, Dembele en Affelay en fysieke kracht: Fer.
Voorin de doelpuntenmakers Suarez en Ruiz.

Romero
Moreno
Douglas
Vlaar
Fer
de Zeeuw
Brama
Affelay
Dembele
Ruiz
Suarez

je mag natuurlijk Luciano van groningen niet vergeten mag wel mee doen met ronaldo's team voor unicef ofso .

sterke verdediging
engelaar en de zeeuw beetje verdedigend ingesteld , een aanvalled trio
en als laatst een echte spits.

Luciano
v/d Wiel
Douglas
Vertonghen
Pieters
de Zeeuw
Engelaar
Bakkal
Affelay
Suarez
Toivonen

Ik zou gaan voor een middenveld met Brama verdedigend, Engelaar centraal en Afellay aanvallend.

Dit is mijn opstelling

Steek
Manolev
Vlaar
Douglas
Nijholt
De Zeeuw
Fer
Ruiz
Affelay
Stoch
Suarez

Hier is trouwens mijn beste opstelling van de wereld.

Casillas
Dani Alves
Terry
Puyol
Cole
Lampard
Essien
Ronaldo
Fabregas
Messi
Drogba
18 januari 2010 om 19:26

Hier is mijn beste opstelling van de wereld

Casillas
Dani Alves
Puyol
Vidic
Evra
Toure Yaya
Essien
Ronaldo
Fabregas
Messi
Ibrahimovic
19 januari 2010 om 14:32

hier de mijne

Akinfeev mag van mij ook op het doel inplaats van Adler, vindt het allebij geweldige talenten!

Adler
Lahm
Mertesacker
Terry
A. Cole
C. Ronaldo
Fabregas
D. de Rossi
D. Silva
Totti
Ibrahimovic
20 januari 2010 om 20:38

Leuk dat jullie dit doen, maar het ging hier in deze topic echt om het Topteam uit de Eredivisie.

Verder heb ik er echt niets tegen hoor.

Leuke collum!. bij deze mijn opstelling.

Aanval Ruiz-suarez- Balasz is btw wel dodelijk !

Stekelenburg
Manolev
Vlaar
Dougles
Bronckhorst
Afellay
de Zeeuw
Bakkal
Ruiz
Suarez
Dzsudzsak

Damn ik wou ook een opstelling maken, maar ik kom precies op dezelfde opstelling uit als in de column. Geweldig stuk dus!

Niks meer aan doen. Van alles wat. Dreigende spelers op de vleugels, snelheid en koelbloedigheid voorin. Achterin staat als een blok. Romero heeft geen verdere uitleg nodig, als hij in vorm is veruit de beste keeper op de Nederlandse velden. Expres geen Suarez en de Zeeuw want elke wedstrijdjes kaarten pakken heb je ook niet zoveel aan, opgefokte mannetjes.

Romero
Manolev
Moreno
Douglas
Pieters
Brama
Dembele
Affelay
Dzudszak
Ruiz
Lens

Mooi geschreven, mijn opstelling is niet zo veel anders!

Stekelenburg
Van der Wiel
Vlaar
Douglas
Gio
De Zeeuw
Engelaar
Ruiz
Afellay
Stoch
Suarez

leuk stuk zeker als ik naar de vorige colum van je kijk.

hier mijn opstelling

heb De guzman op 10 gezet omdat als hij in vorm en fit is echt dodelijk is. zonde hoe het is gelopen met het contract en alles

Stekelenburg
Alderweireld
Douglas
Vlaar
Mertens
Fer
Affelay
Dzsudzsák
De guzman
Ruiz
Suarez

Als je nou Marco Pantelic inruilt voor de lange en kopsterke Bas Dost, die met een goed voetballend team om zich heen en met goede voorzetten van Dszudszak kan dit nog wel eens een hele goed invaller zijn voor het laatste alles-of-niets kwartiertje.

Geinige column. Leuke insteek. Wel positief bedoelt. En wast ik hier lees verbroederd ook wel aardig aangezien iedereen allemaal spelers van andere teams kiest. Dat doet mij zeer veel deugd.

4 sterren

Mijn opstelling is deze (en ik zal vast paar spelers vergeten).

Keeper heb ik erg over getwijfeld.. Boschker is een erg constante keeper die rustig is en erg ervaren. Steek is mij soms bij hoge ballen wat onzeker.

De backs niet over getwijfeld. Gio is te oud en Pieters doet het gewoon erg goed en van der Wiel is de beste rechtsback die we hebben. Alhoewel meneer niet altijd even scherp is in alle eerlijkheid.

Centrum Getwijfeld tussen Aldeirwereld en Douglas en Vlaar. Want zijn wat mij betreft alle 3 gelijkwaardig.

Middenveld nog wel getwijfeld over Fer, Brama of de Guzman. Ik zie dan toch het liefste Fer. Rustige en goede kracht. Affelay is de beste middenvelder die we in Nederland hebben dus dat lijkt me niet heel erg moeilijk. En persoonlijk ben ik erg gecharmeerd van de Zeeuw.

Aanval was ook niet erg moeilijk. Dit zijn de 3 beste aanvallers die er in Nederland rond hobbelen. Dszudszak doet het fantastisch. Ruiz schitterend. Suarez heeft al een tijdje laten zien dat hij tot mooie dingen in staat is.

Wissels heb ik geen zin om overna te denken.

Steek
van der Wiel
Alderweireld
Vlaar
Pieters
Affelay
De Zeeuw
Fer
Ruiz
Suarez
Dszudszak

Wel leuk als je zo'n elftal maakt van spelers in de eredivisie dat je nog best een leuk elftal krijgt die ik wel een grote kans toedicht om Europees te overwinteren in de Champions League. Als je al die spelers bij elkaar ziet valt het niveau van de eredivisie nog best mee.

Leuk stuk, en altijd leuk om een fantasie-selectie te maken. Mijn team ziet er als volgt uit:

Basis: Stekelenburg; Van der Wiel, Vlaar, Douglas, Vertonghen; Fer, De Zeeuw; Suárez, Afellay, Dzsudzsák; Dembélé.

Reserves: Vorm; Stam, Moreno, Alderweireld, Pieters; Brama, Bakkal; Wijnaldum, Toivonen, Ruiz; El Hamdaoui.

Zeker een leuk stuk, lokt ook veel reacties uit, krijgt van mij een 4!
Hierbij mijn ideale opstelling, met de Zeeuw en Schaars controlerend op het middenveld, Stoch en Dzsudzsak als ”wingers”

Opstelling: Stekelenburg; v.d. Wiel, Douglas, Vertonghen, Pieters; de Zeeuw, Schaars, Stoch, Dzsudzsak; Suarez en Ruiz

Bank/reserve: Romero; Stam, Alderweireld, Marcelis, Vlaar, Kuiper; Brama, Nijholt, Fer, Wijnaldum, Afellay, Emanuelson; Dembele, Toivonen en El Hamdaoui

De reserve spelers mogen zelf uitmaken wie eventueel in aanmerking komt voor een plekje op de bank

Leuk stuk om te lezen, nodigd uit om met zn allen gemoedelijk onze fantasie te laten spreken.

Mijn elftal zou er zo uit zien:

Steek
v/d wiel
Aldeweireld
Douglas
Gio
De Zeeuw
Brama
Suarez
Affelay
Dzsudzsak
Ruiz

Los van opstelling:

Damn!!!! Kijk eens hoeveel reacties en gewoon allemaal positief. Het kan dus gewoon. Alleen daarom al denk ik dat je stuk 5 sterren waard is!

mijn betste elftal van de competitie komt er zo uit te zien

met wissels als:
Janssen
Alderweireld
Verthongen
Lazovic
De Guzman
Brama
Manolev
velthuizen
Vorm

stekelenbrug
v/d wiel
douglas
v bronkhorst
Fer
Engelaar
De Zeeuw
Affelay
Ruiz
Suarez
Stoch

Dit is mijn fc tafap

Voor elke positie doe ik gewoon een extra dus:
Vorm
Van Der Wiel
Alderweireld
Vertonghen
Janssen
Silberbauer
Bakkal
Dembélé
Dzsudzsak
El Hamdaoui

Stekelenburg
Stam
Douglas
Vlaar
Gio
Brama
De Zeeuw
Affelay
Ruiz
Suarez
Stoch

Dit is de beste opstelling;
Stekelenburg; heeft ervaring op nationaal; Cl en El niveau
Van der wiel; Groeit het meest en wordt ook telkens belangrijker voor Ajax, kan ook goed overlappen.
Douglas; ruimt alles op wat in de weg staat
Vertonghen; is linksbening zeer belanrijk in het centrum, kan goed opbouwen, staat z'n mannetje en heeft een goed trap.
Popov; longen van een paard, zowel verdigend als aanvallend zeer sterk.

De Zeeuw; een soort box-to-box speler. Bemoeit zich met aanvallen maar helpt ook bij de opbouw. Is ook goed in kleine ruimtes.
Afellay; De beste '10' van NL kan dat aanvallend en controlerend, beschikt over een dribbel die onberekenbaar is.
Engelaar; Versnelt het spel met zijn linkerbeen, opent veel en goed, + veel fysieke kracht.

Ruiz; Kan wedstrijden beslissen, zie twente, heeft een steekpass en kan mannen passeren als de beste.
Suarez; Spits/links/rechts buiten overal waar hij staat komt dreiging van af, Niet voor niks al 17x gescoord. Zeer belangrijk in elk team, ook in aanvoerders opzicht.
Dzsudszak; De beste linksbuiten in mijn ogen. Heeft een geweldige voorzet in huis en zijn vrije trap is ook een zeer gevaarlijk wapen.

Stekelenburg
Van der Wiel
Douglas
Verthongen
Popov
De Zeeuw
Afellay
Engelaar
Ruiz
Suarez
Dszudzak

Geinig topic om over na te denken. Niet de gehele eredivisie maar de top 5 min 1 (AZ is beetje een buitenbeentje) Alleen schaars is een topper van AZ. Bewezen dat ie met demy goed uit de voeten kan op het middenveld.

Nkufo wordt ook een beetje over het hoofd gezien. Maakt makkelijk goals. Suarez is dreigender en beter vanaf rechts dan in de spits. Met ruiz en dzudzak erachter is het lekker voetballen als spits.

Stekelenburg
v/d Wiel
Douglas
Vlaar
Pieters
Schaars
De Zeeuw
Suarez
Ruiz
Dzudzak
nkufo

Allen bedankt voor de reacties en het lezen. Veel opstellingen die in ieder geval een beetje lijken op wat ik heb neergekalkt.. Erg leuk om te lezen, en fijn dat er niemand ruzie maakt! Ook wel eens goed!

Ik hoop dat ik de door mijn vorige column aangerichte schade weer wat heb goedgemaakt!

Erg leuk stukje om te lezen, jou schrijf manier verdiend zeker 5 sterren!
Jou inhoud vind ik ook erg leuk, alleen niet erg origineel,
aangezien er elk seizoen alle Vz'ers druk bezig zijn om dit ook voor elkaar te maken.
Elk seizoen is er weer een team van het seizoen bekend.

Ik zie graag weer een nieuwe column van je maar dan iets origineler maar op de zelfde schrijfstijl!

Kijk even naar mijn opstelling, dan zie je wat we zelf al aan Nederlandse talenten hebben rondlopen! Over 5 jaar is dit het grootste deel van het nederlandse elftal denk ik!

Vorm
van de Wiel
Marcellis
Vlaar
Pieters
Strootman
Afellay
Falkenberg
Beerens
vWolfswinkel
Dost

Ik denk dat de meeste mensen het wel eens zijn met grotendeels van mijn optelling. Ik wil nog even wat dingen uitleggen;

Ik kies voor Vorm op doel, omdat ik hem op dit moment de beste keeper van Nederland vind. Stekelenburg presteerd altijd wisselvallig, soms is hij goed, vaak is hij slecht. Boschker wordt oud en is aan het aftakelen. Veldhuizen vind ik een heel erg slechte keeper. Dan blijven nog Vrom en Isakson over, en van die twee vind ik Vorm de beste.

Verdediging lijkt mij logisch, met v/d Wiel, Vlaar, Douglas en Popov. Dit zijn de betere spelers op die posities. Ik twijfelde eigenlijk om niet 3-4-3 te gaan spelen, aangezien wij in nederland, afgezien van v/d Wiel, geen goede backs hebben. Maar toch vind ik deze formatie beter.

Fer en Brama als 2 controleurs. Deze heb ik gekozen omdat zij het beste van de eredivisie zijn.

Verder heb ik voor Falkenburg gekozen als aanvallende middenvelder. Op dit moment vind ik hem daaro de beste speler van Nederland. Ik weet dat niemand anders hem genoemt heeft, maar met het talent wat hij heeft, met de neus voor doelpuntjes, en ook nog actief meeverdedigen vind ik hem daar het best.

Verder op links, rechts en in de spits lijken mij de keuzes ook voor zich spreken.

Als laatste wil ik nog zeggen: Goed artikel!

Vorm
v/d Wiel
Vlaar
Douglas
Popov
Fer
Brama
Ruiz
Falkenburg
Dzsudzsak
Suarez
21 januari 2010 om 13:14

Ik heb Falkenburg wel genoemd!
(21 januari 2010 om 10:52 )

22 januari 2010 om 14:30

Ik was al bezig met mijn bericht maken, toen jij de jouwe er op zette. Excuus! :P

22 januari 2010 om 14:48

maakt niet uit! zelfde oog voor talent zullen we maar zeggen

Veel te weinig mertens in deze opstellingen! Naar mijn mening toch de beste aanvallende middenvelden op de nederlandse velden.

Verder als subs denk ik aan:

Stekelenburg
Alderweireld
Nesu (als je een echt kuitenbijtertje nodig hebt ipv een opbouwer)
Affelay
Stoch
Silberbauer
Strootman
Wuytens

Vorm
vd Wiel
Vlaar
Douglas
Pieters
Mertens
Engelaar
de Zeeuw
Dzudzak
Ruiz
Suarez

Het valt me op dat veel mensen Vlaar boven Vertonghen/alderweireld zetten, terwijl vlaar opbouwend minder goed is en aangezien Douglas meer een stopper dan een opbouwer is, zou ik kiezen voor Vertonghen of Alderweireld.
Verder zou ik Stoch achter Suarez zetten met Ruiz en Dzsudzsák op de vleugels, maar dan wel dat ze van positie kunnen wisselen, hierdoor zal de tegenstander behoorlijk in de war raken, want het zijn allemaal spelers die voor verrassingen kunnen zorgen

Als wissels zou ik meenenem:
Stekelenburg
Alderweireld, Vlaar en Van Bronkhorst
Afellay, Brama en Schaars
Van Wolfswinkel en Mertens

Romero
Van der Wiel
Douglas
Vertonghen
Popov
De Zeeuw
Engelaar
Ruiz
Stoch
Dzsudzsák
Suarez
22 januari 2010 om 14:35

Ik weet niet hoor, maar opbouwend vind ik Vlaar beter dan Vertonghen, en véél beter dan die Alderweireld. Daarbij komt ook nog dat hij fysiek sterker is dan die twee, loopt bijna altijd goed, in tegenstelling dan die twee van Ajax. En met een ijzersterkte kopbal, en een superhard schot is hij de ideale verdediger. Vlaar's enige zwakte is zijn knie...

Reageer

Je moet inloggen om te reageren. Heb je nog geen account? Dan kun je je gratis registreren. Inloggen

Actiefste Clubexperts

Naam Aantal Gemiddelde rating

Ajax

Stand
Selectie
Actuele wedstrijden
 TeamPnt+/-
1.Ajax2737
2.Vitesse2514
3.PSV2315
4.Feyenoord2212
5.FC Twente1810
Voor de complete stand: Eredivisie
SpelersPositieW
N. ÜnüvarAanvaller
E. ten HagUnknown
Q. PromesAanvaller104
A. OnanaKeeper100
D. TadićAanvaller107
L. TraoréAanvaller107
AntonyAanvaller94
Voor de complete selectie: Clubpagina Ajax.
Programma 
Uitslagen
Voor de alle wedstrijden: Clubpagina Ajax.

In de wandelgangen

Dinsdag 1 december
Tottenham Hotspur heeft geen interesse om Christian Eriksen terug te halen. Lees verder
X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren