'Buitenkansje' Wilshere mag van Arsenal nog niet naar FC Twente

Zaterdag, 16 januari 2010 om

FC Twente krijgt Jack Wilshere niet zomaar mee van Arsenal. Volgens hoofdtrainer Steve McClaren is de lijstaanvoerder van de Eredivisie door de Londenaren in de wachtkamer geplaatst. "Ik heb bij Arsenal naar deze speler geïnformeerd, maar op dit moment is het niet mogelijk om hem te huren vanwege een aantal blessures bij Arsenal", bevestigt McClaren zaterdag in De Telegraaf.

Bekijk de voorpagina voor het laatste nieuws.Gerelateerd

Meer sportnieuws

35 reacties (laatste reactie door EvaLuna)

Zou dat betekenen dat Wenger hem in wil zetten? Oef, als dat maar geen gevalletje Rosicky of Hleb wordt, dat vaker bij de fysiotjerapeut komt dan in het stadion... Heerlijke voetballer, een natuurtalentje, maar nog erg jong en fragiel.

16 januari 2010 om 09:23

je begrijpt het niet helemaal goed. Hij is zelf nu toevallig licht geblesseerd aan de hamstring, maar dat een geen ''big problem'', zoals Wenger heeft gezegd. Het probleem is dat Fabregas en nog een middenvelder (weet ff niet wie) die voor hem in depikorde staan geblesseerd zijn. Als die blessures voor eind januari over zijn dan wordt hij hoogst waarschijnlijk verhuurd. Zijn die blessures langdurig, dan hebben ze hem noodgedwongen nodig...

Het kan wel zo zijn dat hij pas op 31 januari verhuurd wordt dus...of wij er dan nog zoveel aan heben..janssen is dan alweer terug, is de verwachting..

16 januari 2010 om 10:46

Maar denk wel dat Wilshere wat kan bijdragen aan FC Twente, ongeacht of Janssen al terug is of niet.

Jammer maar had zelf al zo een vermoeden. Ik denk dat er niemand meer bij komt. Eigenlijk ook wel logisch want alleen deze maand zit je wat krap maar in feb. zijn tiote en janssen weer terug en 1 van deze 2 zal dan sowieso op de bank komen. Samen met vujecevic 2 hele goede vervangers voor het midden.
Achter heb je kuiper rajkovic achter de hand en voorin de jong en parker alleen laatst genoemde ben ik nog niet zo een fan van. En rendla het grootste talent mss wel op de gehele ned. velden (jah dat meen ik echt) is terug na 2 jaar blessure leed alleen nu is de vraag hoe komt hij daar uit.

Heerlijke voetballer, hoop dat hij naar Twente komt! :D

ik vind het welnodig.
want het is een goedde voetballer.
ik denk wel dat die aan spelen toekomt bij twente.
twente haalt wel de heletijd goedde spelers.dat valt wel op van de week weer een speler.
hun doen wel wat met hun geld en kijk waar ze nu staan.
echt klasse van twente.

Ik snap de uitslag van de poll niet. Iedereen loopt altijd maar te zeiken dat Twente in de breedte niet goed genoeg is maar dan is er nog 50% dat voor oneens stemt,

16 januari 2010 om 10:57

Tja, er is toch ook geen tussenweg te kiezen. Onnodig is het ook weer niet en het is ook niet noodzakelijk. Denk dus eerder dat het een slechte poll is. Wat wel vaker het geval is want bij sommige onderwerpen voegt een poll niks toe en toch weten ze een onzin ding te plaatsen wat soms nergens op slaat.

Het zou gewoon mooi zijn als Wilshere naar Twente komt, want het is een groot talent, maar het is niet noodzakelijk voor Twente. Zoals de titel al aangeeft is het een buitenkansje om je te versterken.

geweldige voetballer ik denk dar het voor zijn ontwikkeling ook wel goed zou zijn om naar twente te gaan geweldige speler ewn pas 18 jaar

huren huren en nog eens huren, twente huurt alleen maar spelers. Hebben ze daar zo weinig geld dat ze niet echt kunnen investeren?

16 januari 2010 om 10:58

Denk dat het eerder zo is dat Twente spelers huurt die ze normaal niet zouden kunnen aantrekken, spelers van de buitencatagorie als Stoch en Wilshire. Dat soort spelers helpen je maar een jaar, maar als ze echt iets toevoegen kunnen ze Twente helpen verder te komen. Als het team er beter van wordt, waarom niet? Het is niet zo dat ze geen goede spelers aantrekken, want ook de eigen selectie herbergt pareltjes als Ruiz en Douglas. Ik ben Ajacied, maar heb groot respect voor het beleid van Twente hoor

16 januari 2010 om 11:12

ik weet het niet hoor. maar zo een topper is stoch nou ook weer niet. hij is snel maar te klein om wat uit te halen. ik volg veel wedstrijden, ook van twente, maar dat iedereen zo een hoge pet van hem op heeft snap ik niet. alles draait om ruiz.

16 januari 2010 om 14:03

Aroe, jij kunt me wel zeggen dat je veel wedstrijden van Twente volgt, maar dan heb je weinig voetbalverstand als je dan zegt dat alles om Ruiz draait. Twente staat bovenaan op de ranglijst omdat het juist zo'n goed team is, die alles voor elkaar doet. En de aanval is zo gevaarlijk door Stoch EN Ruiz, beide spelers toveren elke keer heel makkelijk een actie tevoorschijn en passeren daarmee heel makkelijk hun tegenstander, dus het gevaar komt van beide. Ook zie je dat als ze een keer de bal verliezen, ze er gelijk als een malle achterna rennen, om de bal weer te heroveren. Ze verdedigen beiden goed mee. Nee, bij Twente draait niets om 1 persoon.

Het zou voor Twente inderdaad een buitenkans zijn maar ik vond het in eerste instantie al vreemd dat Wenger hem naar Nederland zou laten gaan. Wenger wil zijn talenten namelijk altijd zo dicht mogelijk in de buurt houden om ze goed te kunnen volgen. Castignos mocht ook niet op huurbasis bij Feyenoord blijven als ze hem over zouden nemen. Het zou denk ik wel een goede zet zijn om wat talenten uit te lenen zodat ze bij Twente of een PL club ervaring op kunnen doen. Ook voor spelers als Barazite.

Wilshere is een geweldige speler, en ik denk dat hij van grote waarde kan zijn voor FC Twente.

Mooi. Hebben ze ook helemaal niet nodig. Ze kunnen ook teveel doordraven daar in Tukkerland he.
Die hebben aanvallend gezien al zon beetje de meeste mogelijkheden in de eredevisie.

Ja, Mcclaren, we weten ondertussen al wel dat je erg goeie contacten hebt in Engeland. Misschien kun je in het vervolg je contacten ook eens aanwenden om een speler te kopen in plaats van te huren.
Kijk, je hebt het zelf misschien niet door hoor, maar je wordt flink gebruikt door al die contactjes van je.
Die willen alleen maar een speler verhuren omdat ze er zelf beter van worden. Echt niet omdat ze je zon aardige man vinden. Straks halen ze die kleine Stoch ook gewoon terug hoor. Heeft die wel lekker gebalt bij jullie en misschien wat goals gemaakt. Maar hou je er verder helemaal niets aan over.
En de spelers die wel van Twente zijn hebben bijna niet kunnen spelen omdat die huurling er elke keer instond. Je mag best een wel een speler huren omdat die op korte termijn belangrijk is voor je team. Maar niet teveel he.... Dan komt de lange termijn in gevaar. Dan ontwikkeling je eigen spelertjes zich minder goed.

16 januari 2010 om 11:44

Twente heeft op dit moment 5 gehuurde spelers, waarvan er 1 echt een basisspeler is... Mihaylov, Rajkovic, Wellington, Osei en Stoch... Met Mihaylov zijn ze bezig om defintief over te nemen, en op Osei zit nog een optie tot koop...

Overigens is huren best een goede oplossing om de club op een hoger plan te tillen... Grote talenten bij Arsenal, Liverpool of Chelsea weghalen op huurbasis kan prima... Dat soort spelers kopen wordt een stuk lastiger voor een club als Twente...

Maar als Twente goed blijft presteren, zal dat ook andere talenten opvallen... En dan zou het zomaar eens kunnen zijn dat een ventje van 18 niet naar Arsenal gaat omdat hij weet dat hij toch niet speelt, maar eerst maar eens een paar jaar bij Twente gaat ballen....

Wat je overhoudt aan gehuurde spelers die vertrekken is ook simpel: geld! Door prestaties in Europa worden inkomsten gegenereerd (maar dan met je nog wel een eind komen), maar ook sponsors staan wat sneller in de rij als je jaar-in jaar-uit in de top 3 beland.

16 januari 2010 om 12:05

Yep, we moeten een onderscheid maken tussen gehuurde spelers met en zonder optie tot koop. Wanneer er een optie tot koop is heb ik geen probleempjes.
Dat zon Stoch die gehuurd is zonder optie punten pakt voor Twente is ook alleen maar goed voor ze. Maar je moet natuurlijk niet teveel van die gasten hebben.
Dat is mijn punt. Dan hebben die clubs die hem verhuren er meer aan dan jezelf. Dat is mijn punt.

16 januari 2010 om 12:21

Ik snap je punt, al is het wel heel gammel.
Twente wil meedraaien in de top. Daarvoor heb je goede spelers nodig. Twente heeft niet het geld om veel goede spelers te kopen, omdat goede spelers duur zijn en twente maar de 5e begroting van Nederland heeft.
Om dit te voorkomen, haalt Twente goedkope spelers, jonge spelers en spelers uit oorden waar ze nog wat goedkoper zijn. Echter, het nadeel van die spelers is dat ze er niet direct staan, omdat ze bijvoorbeeld de ervaring nog niet hebben, uit een andere cultuur komen, tactisch anders gewend zijn, de snelheid nog niet aankunnen etc etc. Stel je teveel van dat soort spelers op, gaat de kwaliteit (op korte termijn) achteruit, waardoor Twente niet mee kan draaien in de top van Nederland.
Om dit op te lossen heeft Twente spelers nodig die er wel direct staan, waarachter de aankopen rustig kunnen wennen aan de andere omstandigheden en ervaring op kan doen met invalbeurten. Ze kunnen in de schaduw opereren. Een mooie reden dus om goede spelers te huren, die je normaal niet kan halen. Die staan er veelal direct (wordt althans op gegokt), maken een club kwalitatief sterker, Twente behoudt de exposure die bij een club hoort die met de top meedraait en kosten worden in de hand gehouden omdat ze huurlingen niet zoveel kosten als aankopen.
Wanneer de huurlingen weer weg gaan, kunnen de aankopen, (die een siezoen hebben kunnen wennen) de plek overnemen. Er wordt geacht dat ze dan wel de kwaliteit hebben (wat uiteraard nog moet blijken).
Win-win situatie dus.

16 januari 2010 om 13:06

gammel punt?ok jij hebt ook wel een punt. Maar die klopt ook niet helemaal hoor.
Ze huren dus spelers die er direct staan omdat ze veel jonge spelers hebben die veel talent hebben maar er nog niet direct staan.....
Toch? Nou daar heb je wel een goed punt.
Maar ja, als je dan elke keer die gehuurde spelers laat spelen heb je wel kans dat die jonge jongens niet zo snel beter worden. Nou, daar moet je ook wel een beetje voor oppassen, Dat is mijn punt.

fabregas is vandaag blessure vrij verklaard, dus waarschijnlijk komt wilshere wel

Daarentegen zijn Ramsey en Denilson geblesseerd en is Song actief op de Africa Cup. Hopen mag Twente altijd maar ik zie het niet gebeuren.

Als voetballiefhebber zou ik het geweldig vinden om Wilshere in de Eredivisie te zien, alleen denk ik niet dat het een slim idee zal zijn. De jongens die nu bij Twente zitten hebben er voor gezorgd dat ze na de winterstop 1e staan wat een prachtige prestatie is.

Stel je maar eens voor dat er dan een 18 jarig jongetje langskomt die sowieso een basisplaats zal krijgen, en er één van de vaste basisklanten dus plaats zal moeten maken voor iemand die aan het einde van het seizoen toch weer weggaat. Ik denk niet dat de huidige selectie van Twente daar zo gelukkig mee zal zijn, met name degene die zijn plaats af moet staan.

Arsenal zal de enige zijn die er echt baat bij heeft.

16 januari 2010 om 12:25

waarom zou een wilshere sowieso een basisplaats krijgen? Wanneer hij beter is dan iemand anders, verdient hij het gewoon. Topsportklimaat heet dat.

16 januari 2010 om 12:47

Omdat hij van het grote Arsenal komt? Die gaan hem echt niet verhuren zodat Twente hem op de bank kan zetten. Dan kunnen ze hem net zo goed naar Everton sturen. Twente heeft nou eenmaal genoeg middenvelders en maken ook zonder Wilshere goeie kans op de titel. Ik denk niet dat hij iets toevoegt.

16 januari 2010 om 12:55

Mcclaren is professional genoeg om de beste voor het team op te stellen. De spelers moeten maar professional genoeg zijn om te accepteren dat ze op de bank zitten wanneer een ander beter is voor het elftal.

16 januari 2010 om 13:07

Alleen het punt is dat gasten zoals Kenneth Perez niet zo professioneel zijn

16 januari 2010 om 13:22

gasten zoals kenneth perez? wou ik wel even weten welke dat zijn binnen de huidige twente selectie. Daarnaast heeft Perez tot nu toe ook een prima houding gehad, ook wanneer hij ernaast werd gezet of gewisseld werd.

16 januari 2010 om 13:33

Tot nu toe ja, maar meneer neemt nou eenmaal geen genoegen met een plek .op de reservebank op langer termijn. Dat was bij Ajax én PSV zo.

16 januari 2010 om 13:42

Ben dat gezeur over perez een beetje zat aan het worden. Bij Ajax en Psv was het misschien anders, maar vond ook niet dat hij hier met al te veel respect behandeld is. Je ziet gewoon dat hij het naar zijn zin heeft bij twente en iedere wedstrijd probeert het beste er van te maken.

Heb hem hier nog niet een keer betrapt op streken.

16 januari 2010 om 12:59

Ten eerste ALS hij gehuurd wordt dan is dat niet tot eind van het seizoen maar voor 18 maanden. Dus aan het eind van het seizoen gaat hij dan niet weg. Ten tweede Twente is niet op zoek naar vaste basiskrachten maar kan versterkingen gebruiken aangezien Twente kampt met veel blessures en afwezigheid op dit moment. Als Wilshere gehuurd wordt is hij niet meteen vaste basisspeler maar een stand-in voor de afwezigen. Hij is pas basisspeler als hij daadwerkelijk op de trainingen etc bewijst dat hij beter is dan de rest zoals het bij elke club hoort te gaan. Spelers horen professioneel genoeg te zijn om te accepteren dat ze zodra een andere speler beter is op de bank kunnen belanden.

Fantastisch voor Twente om een trainer te hebben met zulke connecties, een trainer als Fred Rutte toen der tijd zou dit nooit gelukt zijn om er zelfs maar over te praten.
Ik hoop dat ze deze man nog lang kunnen behouden!

16 januari 2010 om 13:47

Klopt, en het scheelt natuurlijk ook dat twente vorig jaar in de vCL zich (met name in de uitwedstrijd) veel indruk wist te maken op arsenal.

16 januari 2010 om 13:57

ik hoop dat je de "uitwedstrijd" in arnhem bedoelt tegen arsenal. Toen speelde Twente erg sterk inderdaad. In Londen hadden ze niet bijster veel met het spel te doen.

Ik denk dat Twente zichzelf ook kan redden zonder hem, er lopen daar genoeg goede middenvelders rond die ook niet altijd de kans krijgen, die zullen nu dus nog langer op hun kans moeten wachten als Wilshere mocht komen. Het zou mooi zijn als hij kwam, want hij heeft wel specifieke kwaliteiten die niet alle spelers hebben, het is een groot talent en de Eredivisie zou er een sensatie bij hebben. maar als hij veel moet kosten alleen door verhuur zou ik zeggen van maak het seizoen af met het materiaal wat je hebt, in Perez, Brama en Jansen heb je een heel stabiel middenvelde en dan heb je ook nog spelers als Tiote en Akram die op hun kanzen wachten, die misstaan ook niet dus Twente kan ook zoner.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

FC Twente

Stand
Selectie
Actuele wedstrijden
 TeamPnt+/-
1.PSV138
2.Ajax128
3.Vitesse127
Voor de complete stand: Eredivisie
SpelersPositieW
L. LamprouMiddenvelder50
G. RoemeratoeMiddenvelder50
R. ZerroukiMiddenvelder50
J. DrommelKeeper50
V. ČernýAanvaller53
DaniloAanvaller54
T. EbuehiVerdediger50
Voor de complete selectie: Clubpagina FC Twente.

In de wandelgangen

Woensdag 21 oktober
Barcelona wilde naast Frenkie de Jong, Clément Lenglet, Marc-André ter Stegen en Gerard Piqué met nog drie spelers verlengen. Lees verder
X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren