Atlético poetst ruime achterstand weg in spectaculair bekerduel

Atlético Madrid leeft nog in de strijd om de Copa del Rey. De ploeg van Quique Sánchez Flores slaagde er in om een 0-3 achterstand tegen Recreativo de Huelva weg te poetsen: 5-1. Simão Sabrosa was de gevierde man bij de hoofdstedelingen: met een prachtige vrije trap bracht de aanvaller, die de score ook al had geopend, het beslissende doelpunt op het scorebord. Atlético stond op dit moment al met een man minder op het veld.

Atlético Madrid – Recreativo de Huelva 5-1
Door de blamerende 3-0 nederlaag bij Recreativo wist Atlético Madrid wat er van haar verlangd werd: er moeten doelpunten komen. De thuisploeg begon vol goede moed aan het duel en kwam na twintig minuten spelen op voorsprong via Simão, die de bal ietwat toevallig voor zijn voeten kreeg maar vervolgens geen genade kende. Een treffer van Sergio Agüero, twee minuten later, bracht de spanning vervolgens weer helemaal terug in de wedstrijd.

/

Atlético ging met man en macht op zoek naar de derde treffer, wat dus de gelijkmaker zou betekenen, en kon vijf minuten voor rust juichen. Een hoekschop van Simão kwam op het hoofd van Tomas Ujfalusi, die hard binnenknikte. Bruno Fornaroli probeerde in de resterende minuten van de eerste helft nog wel wat terug te doen, maar twee goede mogelijkheden waren niet aan de Uruguyaan besteed. Atlético hield stand en zocht na rust weer de aanval op.

Diego Forlán leek de vierde treffer te gaan maken maar mikte op de lat, waardoor de score in evenwicht bleef. Agüero maakte er kort na deze misser echter alsnog 4-0 van, zodat Atlético op rozen leek te zitten. Recreativo kwam echter nog terug via Carlos Carmona en toen Paulo Assuncao twee minuten later een rode kaart zag, leek het duel toch weer de kant van de tweedeklasser op te gaan. Met een man minder wist Atlético via een prachtige vrije trap van Simão echter alsnog de 5-1 te maken, waardoor de hoofdstedelingen doorbekeren in de Copa del Rey.

Real Mallorca – Rayo Vallecano 3-1
Real Mallorca ontsnapte eerder op de avond aan een verlenging tegen tweedeklasser Rayo Vallecano. De bezoekers hadden de heenwedstrijd met 2-1 gewonnen en leken in Mallorca met diezelfde cijfers te gaan verliezen. In de laatste minuut van de officiële speeltijd maakte de jonge middenvelder Mario Suárez de winnende treffer, door een bal die ietwat toevallig voor zijn voeten kwam rollen binnen te knallen.

De teleurstelling was daardoor groot bij Vallecano, dat nog wel uitstekend begon aan de wedstrijd en brutaal op voorsprong kwam via Francisco Piti, die vlak voor rust oog in oog kwam te staan met German Lux. Piti faalde niet en bracht Vallecano met een fijne marge de rust in, maar na de thee stelde Mallorca via twee goals van Victor orde op zaken. Suárez kroonde zich vervolgens tot man van de avond: 3-1.