Sneijder met assist belangrijk voor Inter; Arnautovic maakt zijn debuut

Woensdag, 6 januari 2010 om

Wesley Sneijder is in het nieuwe kalenderjaar verder gegaan met waar hij in 2009 mee bezig was. De Nederlander was in de eerste competitiewedstrijd na de winterstop direct weer belangrijk voor Internazionale, door na twaalf minuten een assist te leveren op Mario Balotelli. Chievo Verona probeerde na de thee nog wel terug te komen, maar vond geen manier om Julio César te passeren: 1-0. Marko Arnautovic debuteerde in de Serie A.

/

De jonge Oostenrijker, die sinds de zomer in Milaan zit maar vooralsnog niet verder kwam dan enkele onbenullige oefenpotjes, werd door José Mourinho drie minuten voor tijd in de ploeg gebracht voor Balotelli. In de weinige speeltijd die hij kreeg kon de Twente-huurling niet veel meer laten zien, maar voor Arnautovic zal de invalbeurt toch een goed gevoel geven. De aanvaller leek geen toekomst te hebben bij Inter, maar Mourinho heeft laten zien dat Arnautovic toch een eerlijke kans kan krijgen.

Inter, met aanwinst Goran Pandev direct in de basis, begon goed aan de uitwedstrijd in Verona. De score werd al vroeg geopend, toen Sneijder de bal bij een counter voor zijn voeten kreeg en de middenvelder Balotelli bediende. De spits stuitte in eerste instantie op Stefano Sorrentino, maar wist de rebound wel over de doellijn te werken (0-1). Inter bleef hierna de betere ploeg en kreeg via Patrick Vieira en Diego Milito nog twee mogelijkheden, maar zij mikten niet goed.

Na deze fase kwam Chievo iets beter in de wedstrijd, maar tot grote kansen leidde dit voor rust nog niet. Het slotakkoord van de eerste helft was voor Cristian Chivu, die na een mooie solo in het strafschopgebied kwam, maar vervolgens naast schoot. Kort na de rust werd het duel van Chivu beëindigd, toen hij bij een kopduel in botsing kwam met Sergio Pellissier. De Roemeen moest per brancard van het veld gedragen worden en werd afgevoerd naar het ziekenhuis.

Marco Materazzi kwam als vervanger van Chivu het veld in en de robuuste Italiaan kreeg voldoende te doen. Chievo ging in de tweede helft vol goede moed op zoek naar de gelijkmaker en kreeg daar al snel een kans voor, maar Pellissier stuitte op César. Ook invaller Elvis Abbruscato kreeg een goede mogelijkheid, maar omdat hij de bal net naast tikte, bleef Inter aan de juiste kant van de score. Het nieuwe kalenderjaar werd zodoende in stijl geopend.Gerelateerd

56 reacties (laatste reactie door jerry05)

Chievo wordt een penalty onthouden met een overduidelijke handsbal in de allerlaatste seconde. Wat een onzin zeg

6 januari 2010 om 17:18

En zo is het. Inter speelde helemaal niet goed en Chievo is een punt bestolen.

6 januari 2010 om 19:38

Ja en aan de andere kant werd Milito de vrije doortocht onthouden door een verdediger van Chievo. Was duidelijk rood en de 0-2 geweest. Dus hij floot beide kanten heel slecht

Nou 3 minuten invallen is echt een eerlijke kans

6 januari 2010 om 14:36

Nou echt he wat een eerlijke kans, helemaal omdat Eto'o er niet was en dus eigenlijk alleen daardoor erbij zat en dus die paar minuutjes kon invallen, maar een kans is het geen eens..

6 januari 2010 om 14:38

Toch is Mourinho wel een trainer die een speler als Arnautovic gewoon erin zet, hij had hem ook weer een wedstrijd kunnen laten zitten in een slotfase waarin je het moeilijk hebt. Inclusief blessuretijd was het trouwens een minuutje of 10.

6 januari 2010 om 14:39

Dat wordt er natuurlijk niet mee bedoelt. Als je de tekst goed leest dan hoef ik het niet eens uit te leggen. Probeer het eens zou ik zeggen.

Krappe overwinning, Inter is zonder Sneijder een middelmatige ploeg. Met sneijder is het veel gevaarlijker. Sneijder heeft schitterende steekpasses in huis, ik hoop dat hij dat bij het Nederlands elftal ook eens gaat laten zien. Daar is hij enorm egoistisch bezig, vandaar dat ik op dit moment liever van der Vaart op 10 zie.

6 januari 2010 om 14:52

Onzin over Sneijder in Oranje, Sneijder speelt in Oranje veel meer als team speler als bij Inter, waar hij naast zijn fantastische schoten, passen, acties etc. vrij weinig hoeft te doen, in het Nederlands elftal is dat altijd al anders geweest, ja hij is een egoistischere speler als vd Vaart maar enorm egoistisch slaat gewoon nergens op..

6 januari 2010 om 14:55

Kerel, voor de 2e keer: hij kan! een kans krijgen. Mourinho heeft hem laten spelen om te laten zien dat hij als hij goed blijft trainen en werken een kans kan krijgen zich te bewijzen naast Eto'o en Balotelli.

Dat is in mijn inziens de reden waarom Mouninho hem heeft laten spelen. Even de gedachte dat hij niks waard is voor hem uit zijn hoofd en weer aan voetbal denken.

6 januari 2010 om 14:55

Er staat nog altijd dat hij een kans 'kan' krijgen, niet dat hij die nu al heeft gehad.

6 januari 2010 om 15:03

Ja en gast voor de 2e keer zo als jij het uitlegt staat het niet in de tekst.. heeft laten zien wil dus zeggen dat hij AL heeft laten dat hij een eerlijke kans krijgt, niet of er nog een eerlijke kans aan zit te komen dat haal jij er maar uit! Het zou best kunnen dat dit een teken is dat hij niet kansloos is, maar dat staat er niet..

6 januari 2010 om 15:39

Uhm... Cooleronie verstaat de kunst van begrijpend lezen gewoon... Hij heeft met deze invalbeurt laten zien dat Arnoutovic een eerlijke kans kan krijgen. Of hij de komende tijd niet meer speelt, heeft hij alsnog geen eerlijke kans gekregen, maar zoals deze wedstrijd bewijst heeft hij wel kans op speeltijd en dus een op een eerlijke kans.

6 januari 2010 om 14:45

@ Cooleronie.. 'mourinho heeft laten zien dat Arnautovic toch een eerlijke kans kan krijgen' Heeft Laten Zien.. moeilijk he lezen..

@tiga, klopt 6 minuten blessure tijd ook nog, maar hoe kan je zo een invalbeurt nou een eerlijke kans noemen, zeker als je weet dat het komt door de afweizgheid van andere..

3 minuten een eerlijke kans voor Arnautovic??
Maar even terzijde ik vind niet dat Arnautovic op dat podium thuishoort, hij kan goed mee in de Eredivisie maar is niet Inter-waardig. Misschien een stapje terug doen, zoals bijv Genoa.

Het was een redelijke wedstrijd, zeker omdat het veld erg moeilijk bespeelbaar was. Ik vond de scheidsrechter toch soms wel erg dik in de fout gaat. Inter scoort dik op de counter, waar Chievo misschien wel een strafschop kon krijgen maar goed. Buiten dat moest Chievo niet echt onder doen voor Inter, al speelde zij wel iets mooier gecontroleerd voetbal.

In de tweede helft werd Chievo duidelijk gevaarlijker. De scheidsrechter heeft weer een rol gespeelt in deze wedstrijd. Zeker in de blessure tijd moest Chievo weer een strafschop krijgen maar weer kregen zij deze niet. Quaresma maakte duidelijk handspel, maar Chievo mocht blijkbaar niet scoren vandaag.

Voor diegene die zeggen dat er weinig supporters waren, er waren volgens sites meer dan 24500 mensen. In de wetenschap dat het onderste deel van de tribune onveilig is en je die op eigen risico mag betreden was er toch enorm veel volk.

Hoe speelden Pandev en Materazzi?

Leuk toch zo'n 3 minuten mogen meespelen. Mourinho geeft hier een teken dat Arnautovic zich nog steeds in de ploeg kan werken.

Het feit dat hij bij de selectie zit, op de bank mag plaatsnemen en tenslotte ook nog mee mag doen is in ieder geval al veel meer dan tot nu toe het geval was. Je moet ergens beginnen - hij zal niet verwacht hebben plotsklaps in de basis te staan en in het eerste kwartier een loepzuivere hat-trick te scoren.

Leuk voor hem, hoop dat dit leidt tot meer speeltijd.

Sneijder toch weer van waarde voor Inter, nog steeds niet verloren met Sneijder in het team volgens mij, dat moet toch een heerlijk gevoel geven! Balotelli toch weer een doeluntje meegepikt mooi voor die jongen kan echt een grote woorden als Mourinho hem onder de duim kan houden, Chivu blijft een genot voor mij om naar te kijken, hoop dat het meevalt, en Ceasar is gelukkig al enige tijd in super vorm..

Haha! "eerlijke kans"
3 minuten is heeeeel eerlijk.

Leuk voor Sneijder. Doet het daar toch erg goed!

Puur politiek spelletje van Inter. Net nu Twente weer een beetje de regie over de rechten van de speler wil overnemen zal Mourinho een beetje zand in zijn ogen willen strooien. Reden? Puur omdat men door de afwezigheid van Eto'o tot 31 januari graag nog een extra aanvaller achter Ballotelli en Pandev wil hebben.. Rond deadline 31-1 zullen ze wel proberen hem weer te dumpen bij Twente omzodoende de dure huursom naar beneden te troggelen..... Blijven wel Italianen he met hun streken!!!!

6 januari 2010 om 14:48

Precies, Ze hebben Milito, Balotelli, Pandev, Arnautoic en normaal gesproken de einge onbewtiwste spits Eto'o.. Door zijn afwezigheid is iedereen een plekje opgeschoven in de rangorde, waardoor Arnautovic nu 4e spits is!

Nou Sneijder houdt deze vorm vast t/ het WK. Tsjah die 3 min zijn wel heel minimaal, maarja je moet ergenst beginnen. Hij zal zich toch echt moeten gaan laten zien op de trainingen. Als hij daar net zo gaat trainen als dat hij praatjes heeft/had dan moet het goed komen. Zo zie je maar weer dat het zwaar is in de top en dat je niets cadeau krijgt. Wat mij betreft mag hij best bij Ajax op de flank komen spelen.

6 januari 2010 om 15:09

Kijk, jij bent weer zo'n persoon die de wedstrijd niet heeft gezien. Sneijder speelde echt niet goed hoor...oke, hij gaf een assist, maar daar bleef het ronduit ook bij. Elke keer als Sneijder een goal maakt of een assist geeft staat het in de titel van voetbalzone, daaruit gaan mensen denken dat hij dus weer werelds speelde, maar daarvoor moet je de hele wedstrijd zien. Ik persoonlijk hoop dat Sneijder bij het Nederlands elftal niet in de basis zal staan op het WK. In oranje speelt hij ook niet zo heel sterk, maar dan mag Sneijder wel elke keer spelen en Seedof moet dan worden uitgescheten omdat die geen kansen meer mag krijgen. Ik hoop dat Sneijder wat aan zijn gedrag kan doen, want anders red hij het niet als hij eventueel nog een overstap maakt naar een wereldclub, en nee, daar hoort Inter nog niet bij.

6 januari 2010 om 15:20

Tja en toch als je Inter bekijkt met of zonder Sneijder is het een wereld van verschil, hij speelt heus niet elke wedstrijd super maar zelfs als hij minder is is hij bepalend met zijn steekpasses, schoten, spelhervattingen. Sneijder heeft veel beter gepresteerd in Oranje tot nu toe als v/dvaart, Persie, Kuyt, en hou op over Seedorf(wel grapig dat Sneijder nu veelal hetzelfde word behandeld als Seedorf jaren geleden) maar die heeft gelukkig nu zelf maar bedankt toen het weer begon te spelen in de media, en Sneijder is tenminste iemand met een winnersmentaliteit hij wil gewoon de beste zijn, haha net als Seedorf toen hij nog jonger was ..

6 januari 2010 om 15:38

Een wereld van verschil? Inter laat met of zonder Sneijder nauwelijks punten liggen... Ik wil niet flauw doen, maar als je iemand anders daar op 10 zet geeft ie ook assists en maakt wel een paar goaltjes. Sneijder presteert in oranje echt niet sterk hoor. Hij is een hele goede voetballer, maar ik zie liever V Persie VD Vaart en Robben erin staan. En wat je over Seedorf zegt, zegt meer over jou dan over hem....

6 januari 2010 om 16:00

Ja dat is misschien overdreven maar hij maakt wel eht verschil, en het is makkelijk gezegd dat iedere andere 10 het net zo goed zou doen, neem Diego bij Juve echt niet zo fantastisch als de meeste hadden verwacht, vele waren tov Sneijder veel kritischer maar sorry wie presteerd er beter. Sneijder doet het gewoon heel goed bij Inter.. En hij is juist van de spelers die je noemt degene die het meeste heeft gepresteerd in Oranje hoor! Hij is altijd bepalend geweest, vpersie moet het nog laten zien in Oranje zeker als spits, Robben heb je wel gelijk in die presteert wel in Oranje, mits hij fit is! vdvaart had toen Sneijder afwezig was een paar leuke potjes gespeelt in Oranje en met het negatieve gedoe om Wesley zijn er vele vdvaart in ene liever willen. Mijn vraag is noem van vdvaart een specifieke actie, doelpunt in Oranje? Sneijder begon al als broekie van Ajax toen hij ons er doorheen loosde tegen Schotland!

En over Seedorf begrijp je me denk ik niet, jij pleit voor Seedorf en dat hij geen kans meer krijgt etc., ik zeg daar op dat mensen de discussie van Seedorf er niet bij hoeven te halen want hij nu gelukkig zelf bedankt! En waarom gelukkig? Kijk hoe deze man door de jaren heen is behandeld, een van onze beste spelers allertijden, mister CL, die zichzelf altijd beschikbaar heeft gesteld itt bijv. Nistelrooy, maar alsnog is hij te vaak gekraakt op zijn persoontje en niet naar zijn voetbalkwaliteiten. En nu wij weer genoeg hebben van Sneijder zijn ego, moest hij maar weer een kans krijgen, heel hypocriet! En met Sneijder is nu een beetje hetzelfde aan de hand, er word gekeken naar zijn persoon, en owee als je een ego hebt, idem dito met Seedorf toen hij nog jonger was, ze zeggen niet voor niks wijsheid komt met de jaren!

6 januari 2010 om 19:28

Beste Thomas volgens mij heb jij die wedstrijd niet gezien. Was samen met Viera de beste man op het veld. Maar waarschijnlijk ben je anti- Sneijder of heb je er gewoon wienig verstand van. La qualità è arrivata solo da un ottimo Sneijder, autore delle uniche giocate di rilievo in tutta la gara. Weet je wat dit betekent? Kwaliteit wordt slechts bereikt door een uitstekende Sneijder, de grote auteur, speelde de hele wedstrijd. Jammer van jouw zinloze reactie, maar kom volgende keer met een beter argument. ps volgende keer wel echt kijken he

Nou wat een kans zeg. Ik denk dat hij het beste naar een club als Osasuna, Lazio of Zagreb kan gaan.

arnautovich speelde wel bijna 10 minuten, geen 3!

wat een matige pot voetbal het italiaanse voetbal is niet om aan te zien .en die spreek koren over balloteli over cocos noten sloeg echt nergens op .en quaresma is een parodie van een voetbaler aan het worden.het hotsknots voetbal .echt voetbal kun je niet spreken want het leek nergens na

6 januari 2010 om 17:07

toch hakt inter elke nederlandse club met 2 vingers in de neus in de pan.......zeker psv

Het was pas echt een mooie soap geweest als Arnautovic geweigerd had om die laatste minuten in te vallen...

@ Stephan27:

Blessuretijd zeker niet meegerekend?

Ben benieuwd waar Arnautovic heen gaat, die Balotelli-wannabe....

Balotelli heeft alweer lopen klagen over het thuispubliek. Wat een jankert is dat toch. Dat is Seedorf in het kwadraat.

6 januari 2010 om 17:12

Stil eens jongen, als jij zo jong was en ze zouden elke week racistisch over je praten zou ik je wel eens willen horen.. goede goal van balotelli en mooi voor arnautovic verder.

Het is natuurlijk goed voor Sneijder, dat hij belangrijk is bij Inter en het daar goed doet. Maar ik ben bang, dat het hem nu nog meer naar de bol gaat steigen. Nu denkt hij helemaal dat hij dé man is bij Oranje, terwijl spelers als Robben, Van Persie, Van der Vaart etc. geen haar minder zijn dan Sneijder.

Zeker weer leuk voor Sneijder dat hij weer een belangrijke rol speelt, maar ik vind het nog steeds jammer dat Arnautovic zo weinig speelminuten krijgt. Het was zo'n groot talent bij FC Twente, en ik denk dat hij beter nog een paar jaartjes bij Twente moet blijven, zodat hij meer ervaring op kan doen. Dan is hij klaar voor het echte werk.

de landskampioen lijkt me toch wel bekend ik hoop voor marko dat die meer speelminuten krijgt.

Er is toch een afspraak gemaakt tussen FC Twente en Inter dat wanneer Arnoutovic minimaal 7 of 8 wedstrijden speelt voor Inter, dan moet Inter FC Twente een bedrag van €9 miljoen betalen.

Kweet niet precies om hoeveel wedstrijden en hoeveel geld het ging, maar het was iig een minimaal aantal wedstrijden voor een best leuk bedrag. Maar bij Inter zullen ze wel opletten dat Arnoutovic dat aantal wedstrijden niet haalt zodat ze hem gewoon kostenloos weer kunnen dumpen.

Snapte niet dat inter Arnautovic wou hebben. Ze hebben toch ook al een Obinna ronlopen. Die wordt nu verhuurd terwijl die me een paar klassen beter lijkt dan Arnautovic.

Ik weet dat misschien niet iedereen het met mij eens is maar toch vind ik de Serie A een stuk minder aantrekkelijk dan pak em beet 7 jaar geleden. Op de een of andere manier is er toch in de breedte veel kwaliteit verloren gegaan bij alle selecties.

On: het is leuk voor arnautovic dat hij een paar minuten mag mee doen, het is een begin.

Altijd die Sneijder he...hij is zo belangrijk voor Inter.

6 januari 2010 om 17:08

inter heeft 3 x campioen gespeelt zonder sneijder....

6 januari 2010 om 17:28

Maar toch maakt Sneijder zich belangrijk voor Inter. Daar kan je niet onderuit komen. Arrogant wordt in Nederland nooit geaccepteerd. Maar Wesley Sneijder maakt toch naam als een echte wereldspeler langzamerhand.

6 januari 2010 om 17:30

Hij is gewoon een Wereld speler, maar ja in Real madrid heb je mooie kop nodig !

Sneijder bewijst weer hoe belangrijk hij is vooor Inter zonder hem zou het Team uitelkaar vallen.
Maar ook met Sneijder worden ze geen Kampioen Van Milan zal de titel pakken!

Eindelijk maakt Arnautovic is een keer zijn debuut. Mooi dat Sneijder weer belangrijk voor Inter is, hij doet het daar goed gelukkig dat ie van Real naar Inter is gegaan hij heeft weer laten zien dat ie nog steeds goed is.

Wel grappig inter haalt een nieuwe aanvaller en opeens mag Arnautovic debuteren beetje omgekeerde wereld

Leuk voor Arnautovic, eindelijk zijn debuut. Staat toch leuk op zijn cv, een wedstrijd gespeeld voor Inter, ook al was het maar voor 3 minuten. En goed dat Mourinho hem toch in laat vallen, had ik eigenlijk niet verwacht na zijn uitspraken eerder deze week

Er staan een paar foutjes in het artikel volgens mij. Naar mijn weten is Balotelli geen middevelder maar een aanvaller, en een eerlijke kans durf ik toch niet van te spreken met 3 minuten speeltijd. Maar goed Inter doet weer wat het moest doen!

Alsjeblieft zeg, Sneijder belangrijk. Sinds hij daar zit is de voorsprong van Inter alleen maar kleiner geworden. Zeer overschatte speler met een net zo'n grote ego als de ass van Yolanthe.

@feyzidane
Toch knap dat Sneijder er in zijn eentje voor zorgt dat de concurrentie inloopt!

Dit is natuurlijk onzin wat je zegt.
Sneijder is bij veel doelpunten betrokken, en heeft nog zelden slechte wedstrijden gespeeld bij Inter. En een beetje arrogantie is naar mijn idee alleen maar goed! en op je volgende regel zal ik maar niet eens reageren....

Het is gewoon een goede zet van hem geweest om naar Inter te verkassen, iets wat ik van tevoren niet verwacht had(niet dat ik aan zijn kwaliteiten heb getwijfeld)

Ik vind het juist sneu voor Arnautovic, wat heb je nou aan 3 minuten speeltijd? Die jongen moet gewoon zijn verlies nemen en een andere club zoeken.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

Internazionale

1022 fans
Stand
Selectie
Actuele wedstrijden
 TeamPnt+/-
1.Juventus4625
2.Napoli3819
5.Lazio253
Voor de complete stand: Serie A
SpelersPositieW
Milan ŠkriniarVerdediger00
Joao MirandaVerdediger00
Voor de complete selectie: Clubpagina Internazionale.

In de wandelgangen

Dinsdag 18 december
Adrien Rabiot heeft een akkoord bereikt met Barcelona. Lees verder
X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren