Heerenveen denkt dat transfer Ingelsten vandaag wordt afgerond

Woensdag, 6 januari 2010 om 09:32Daniel Cabot Kerkdijk • Laatste update: 09:32

Patrik Ingelsten vertrekt na een jaar weer uit Friesland. De Zweedse aanvaller vertrekt zo goed als zeker naar Viking FK. Ingelsten is woensdag in Noorwegen om medisch gekeurd te worden en de laatste details van zijn verbintenis te bespreken, zo meldt SC Heerenveen via de officiële kanalen.

/

"Wij gaan ervan uit dat de deal vandaag rond komt", vertelt directeur Yme Kuiper op het digitale thuis van de Friezen. Heerenveen had eind december al een akkoord bereikt met Viking FK. De onderhandelingen tussen Ingelsten en de Noorse club verliepen vervolgens echter stroef.

Ingelsten werd in de winterstop van het seizoen 2008/09 naar het Abe Lenstra Stadion gehaald. Dat was geen onverdeeld succes. De voormalig aanvaller van Kalmar FF kwam mede door blessureleed maar in achttien competitieduels in actie waarin hij twee maal scoorde.Gerelateerd

Meer sportnieuws

9 reacties (laatste reactie door Henk14)

Weet iemand het transfersbedrag of is dat nergens bekend?

6 januari 2010 om 09:42

Hoogstwaarschijnlijk 6 ton. Jammer, had meer van hem verwacht. Hij heeftt zeker de kans gekregen, in tegenstelling zoals veel mensen beweren, vooral in de beloften waar je er gewoon uit moet steken als je eerste spits wil worden.

Mooi voor beide partijen lijkt mij. Wel jammer dat ie nooit aan de verwachtingen heeft kunnen voldoen en hij had misschien ook wat langer de tijd moeten krijgen om te aarden, maar waarschijnlijk is dit toch de beste oplossing.

Dat mocht tijd worden...
En nu op zoek naar échte toppers Yme, niet toppers in wording die al 26 jaar zijn

Alleen Haglund komt erbij. Verder zie ik niemand komen. Men denkt dat we zoveel geld hebben, maar dat valt wel wat mee.

Ingelsten naar Viking is prima, krijgen we nog wat tonnen voor ook. Dus iig iets van het geinvesteerde geld terug.

6 januari 2010 om 13:15

Ik zit nog steeds te wachten op wat meer nieuws, want Yme heeft zo'n week geleden gezegd dat er nog een verrassing gaat komen. Volgens mij is hij daar na een week al weer op teruggekomen.

Ingelsten kun je betitelen als miskoop. Toegegeven, hij is ook verkeerd gebruikt, maar kwam kwaliteit tekort. Wat is dat toch met die scouting. Sinds Riemer v/d Velde gestopt is als voorzitter komen er steeds meer net niet spelers. Ik hoop niet dat deze trend zich doorzet.

Er komt weer ruimte vrij in het salarishuis en die 6 ton moet weer geherinvesteerd worden. Er moet een verdediger bij die er meteen staat, geen aanpassing nodig heeft en een directe versterking is.

6 januari 2010 om 13:26

Yme Kuiper heeft ergens gezegd dat hij de verdediging wel goed genoeg vind, maar dat ze nog niet goed op elkaar zijn ingespeeld. Reken maar niet op meer defensieve versterkingen.

Ingelsten was geen miskoop. Heerenveen heeft gedaan wat ze het jaar daarvoor ook deden, de topscorer van de Allsvenskan contracteren. Vorig jaar met minder succes dan dit jaar, omdat vorig jaar vertrouwd werd op Pranjic - Sibon - Beerens, die het uitstekend deden. Toen Pranjic weg ging werd een andere linksvoor gecontracteerd, Assaidi. Sibon is inmiddels vervangen door Papadopoulos en Beerens blijft staan waar die staat. Omdat Assaidi nog moest wennen werd Ingelsten ingezet, maar niet op de juiste positie. Dus kon hij zich weer niet bewijzen, net als dat Papadopoulos eerst op de plek van Beerens stond. Toen Assaidi kon spelen vond Heerenveen dat Ingelsten het niet goed gedaan had, dus moest hij zijn plek ruimen. Papadopoulos werd ingeruild voor Sibon, en omdat Beerens hersteld was werd hij rechtsvoor gezet.

Om een lang verhaal kort te maken: Ingelsten heeft niet 1 hele wedstrijd in de spits gespeeld, waar hij thuishoort.

Conclusie: Ingelsten is niet gebruikt als dat hij gebruikt moest worden, Sollied had geen vertrouwen en Jan de Jonge had Assaidi. Ingelsten is geen miskoop, maar Papadopoulos is beter.

6 januari 2010 om 16:29

Hij heeft het anders niet gemaakt en is dus gewoon een miskoop.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

sc Heerenveen

Stand
Selectie
Actuele wedstrijden
 TeamPnt+/-
10.FC Utrecht21-2
Voor de complete stand: Eredivisie
SpelersPositieW
L. WoudenbergVerdediger171
J. VeermanMiddenvelder174
H. VeermanAanvaller1711
M. van BergenAanvaller151
B. NygrenAanvaller133
A. van der HeideAanvaller80
C. DriouechAanvaller50
Voor de complete selectie: Clubpagina sc Heerenveen.

In de wandelgangen

Woensdag 20 januari
Wolverhampton Wanderers praat met Real Sociedad over de tijdelijke komst van Willian José. Lees verder
X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren