Blind: 'Goede keuze om me aan FC Groningen te laten verhuren'

Dinsdag, 5 januari 2010 om

Ajax en FC Groningen hebben overeenstemming bereikt over de verhuur van Daley Blind tot en met het einde van het seizoen. Voor de winterstop maakte de middenvelder deel uit van de selectie van Jong Ajax, dat wordt getraind door de toekomstige trainer van FC Groningen, Pieter Huistra.

Bekijk de voorpagina voor het laatste nieuws.Gerelateerd

Meer sportnieuws

51 reacties (laatste reactie door Amba)

Goede keuze. Veel speelplzezier dit seizoen daar.

Succes iedergeval..hopen op een mooie half jaar....we zullen zien

5 januari 2010 om 17:58

half jaar?
nou hij wordt als het goed is pas volgende seizoen gehuurd voor een jaartje

Ontopic. ik vind wel een goeie keuse en hij kan het wel aan

5 januari 2010 om 18:04

jij kan echt niet lezen blijkbaar er staat toch tot het einde van het seizoen......

ontopic: super idee ik vind daley een ontzettend goede voetballer alleen nog heel erg in ontwikkeling. dat kan hij dus bij groningen doen terwijl hij ook zijn wedstrijdervaring in de eredivisie daarmee opschroeft.
heel slim gedaan.

veel succes in Jong Groningen !

5 januari 2010 om 18:08

jij kent de kwaliteiten van daley blind zeker niet, fc groningen draait dit seizoen alles behalve goed en ik denk dat daley daar aankomend half jaar best veel wedstrijden gaat spelen zodat hij met meer ervaring terug keert naar ajax en volgend jaar echt bij de selectie gaat horen!

6 januari 2010 om 21:06

Ik kan hem niet, en ik wil hem niet. wat is nou het nut om een jood beter te gaan maken? van mij part mag hij nog niet eens meedoen met Jong Grunn!

Ik ben benieuwd wat hij ons gaat laten zien bij Groningen en hoeveel speelminuten hij zal krijgen. Dit is een mooie manier om jezelf in de kijker te spelen voor Ajax 1 of andere geinteresseerde clubs. Succes!

Hetzelfde verhaal als met Jeffrey Sarpong. Laat hem maar ontwikkelen en dan gaan we nog van hem genieten. Slim dat Ajax veel mensen verhuurd om ervaring op te doen en door te laten ontwikkelen. Heeft alleen maar voordelen, want Ajax heeft ze op dit moment alle niet nodig.

5 januari 2010 om 17:25

Daar ben ik het op zich wel mee eens, maar ik zou dan als ajax en blind een club uitkiezen waar je sowieso speelt. Ik zou bij onze FcG niet weten waar een plek vrij is voor Blind. Hij komt dus waarschijnlijk voor de breedte en kan, denk ik, enkel de banken van Amsterdam en Groningen vergelijken.

5 januari 2010 om 17:36

Ja daar heb je helemaal gelijk in. Dat moet Ajax ook inzien, anders heeft een verhuur totaal geen nut. Bodul vind ik een goed voorbeeld. Die gaat mooi bij met alle respect Sparta spelen en staat daar aldoor in de basis. Al kijk je nu naar de ranglijst heb ik niets te zeggen dat Sparta minder is dan Groningen, maar Groningen heeft tot nu toe gewoon een 'slecht' jaar. Ik hoopte eigenlijk dat ze bij de eerste 6 zouden staan. Mooie club, mooi stadion, goede aanhang. Alleen dat incidentje met de wc-rollen was niet tolerant.

goeie keus van hem, ben benieuwd of die veel gaat spelen !

verstandig van Ajax om hem te verhuren maar ik denk dat hij geen meerwaarde heeft voor Groningen.
Vind het bestuur niet geweldig daar het laatste jaar, naar een lange tijd werd de nieuw spits Morten Nordstrand gepresenteerd; het enige wat hij heeft laten zien is een goal tegen Heerenveen. verder valt hij enorm tegen en nu gaan ze met Amateur Theo lucius om tafel om een contract. De ambitie straalt niet van de club af als je het mij vraagt

5 januari 2010 om 17:35

Klopt, en met het aanstaande vertrek van Ron Jans wordt het er alleen maar slechter op.
Ik vrees voor de groningers dat het gouden tijdperk voor hun er voorlopig even opzit.
Ik vind, met alle respect, Huistra toch niet de gewenste opvolger, of denken de Groningse supporters daar anders over? Als dat zo is, kan ik me haast niet voorstellen, dan heb ik niks gezegd.

Nou Daley, pak ze in daar met al die kwaliteiten die je voor de volle 100% in huis hebt!
Laat ze versteld staan van je kunnen!
Als je het schopt tot in de basis, dan heb jij een fantastisch jaar gehad!

5 januari 2010 om 20:48

Mwah, ben wel blij met de keuze op Pieter Huistra. Wederom een gok, maar dat was Jans ook. Overeenkomst is dat beide heren bij FC Groningen gevoetbald hebben in een aanvallende rol. Daarnaast ben ik van mening dat de kritiek die je op veel forums vindt nnogal makkelijk is. Je moest de reacties eens lezen toen Jans kwam... er zijn vast heeeeel veel mensen die destijds hebben geroepen dat het een waardeloze keuze was en vervolgens met het succes vooraan staan te juichen. De keuze op Huistra past wel in de lijn van FC Groningen van de laatste jaren. Hij verdient een goede kans!

5 januari 2010 om 22:59

Huistra is een leuke keuze. Maar ik vraag me af of Blind wat toevoegt aan Groningen. Ik denk het niet.

6 januari 2010 om 07:58

Mooi onderbouwde reactie joh, vooral het stuk waarin je genuanceerd uitlegt waarom Daley niet zou kunnen slagen bij Groningen!

ON: Daley kan absoluut slagen bij Groningen, deze jongen heb ik een paar keer aan het werk gezien en hij staat bijna altijd goed opgesteld, verder vind ik hem verdedigend en opbouwend in potentie ook erg goed. Hij voetbalt ook met flair, ik denk persoonlijk dat hij best wat leuke wedstrijden zal gaan spelen voor Groningen.

ik denk dat het goed is voor blind dat hij verhuurt word want bij groningen komt hij eerder in de basic dan bij ajax en wie weet hoe goet hij gaat spelen en dan daar na bij ajax!!!

Wel een aardige voetballer en kan misschien doorgroeien en later in het eerste spelen van Ajax. Betwijfel alleen wel of hij de goede keuze heeft gemaakt. Bij clubs als Sparta, Ado, Roda is het een stuk makkelijker om je in de basis te spelen dan bij FC Groningen. Mooi voorbeeld was Robbert Schilder die het bij Heracles uitstekend deed en nu bij NAC speelt.

Goeie keuze om naar Groningen te gaan, ben alleen bang dat hij niet altijd zal starten,
goeie zaak ook voor Groningen zelf, Misschien ken Grunn nog lindgrenn overnemen omdat ze hem zeker wel goed kennen gebruiken op het middenveld. ookal zien de supporters een comeback niet graag, maar Ajax ken hun wel helpen en misschien met Huistra erbij kennen we goed samenwerken

Goede speler, zeker versterking

bij ajax hebben ze betere stoelen in de dug out,dan bij de fc.
wees eerlijk ,slechtste deal van 2010.
hij heeft helemaal nog niets laten zien bij Ajax.

5 januari 2010 om 17:51

Heb je hem uberhaupt ooit zien spelen in Jong Ajax? Daar heeft hij laten zien wat hij kan, als hij bij Ajax 1 al van alles had laten zien hoefde hij niet verhuurd te worden.. Want ze hebben nu geen vaste plaats voor hem, terwijl hij bij Groningen daar veel meer kans op heeft. Oftewel wat je zegt slaat nergens op. Het is een goede deal voor alle partijen.

5 januari 2010 om 18:23

Jong Ajax is een heel ander niveau dan Fc Groningen. Maar ik denk dat het idd een hele goede deal is. hij zal wel veel minuten moeten maken om volgend jaar misschien de concurrentie aan te gaan met Enoh.

5 januari 2010 om 18:50

Die paar wedstrijd in het eerste vond ik hem ook wel aardig spelen. Een degelijke speler met goed spelinzicht. Denk dat hij zich bij Groningen in de basis gaat spelen.

Ik vind het een prima deal voor Ajax maar ik zie het nut voor Groningen niet echt. Blind heeft nog niets laten zien en in die paar wedstrijden waarin hij mocht starten liet hij een vrij zwakke indruk achter. Vind het een vrij grote gok voor een club die tot nu toe weinig punten vergaarde en zich weinig misstappen meer kan veroorloven.

Ik snap de keuze van Groningen wel mooi 1 erbij voor de breedte alleen voor hemzelf snap ik de keuze niet.

Zowel Femi als Holla zullen voor op de pikorde staan voor de VM positie, daarnaast
Heeft hij voor CV ook Granqvist en Sankoh voor hem , op links kan enevoldsen maar nu ook Sparv
kan me niet voorstellen dat hij op rechts uit de voeten kan, want hij is niet sneller dan koen.

Vraag me dan toch af welke positie hij komt, aangezien ze nu ook met Lucius bezig zijn

Daley Blind kan op veel plaatsen ingezet worden, en dat spreekt in zijn voordeel. Hij kan centraal achterin spelen, links in de verdediging, als controlerende middenvelder en als linker middenvelder. Ik hoop dat Groningen hem als linker verdediger laat spelen, daar is hij naar mijn mening het beste. Ik vind hem te klein voor in het centrum (en Groningen heeft daar Sankoh en Granqvist al) en hij mist de snelheid voor het middenveld. Verder vind ik Blind een prima verdediger, in de wedstrijd tussen Jong Ajax en AZ speelde hij uitstekend tegen de spitsen van AZ, een stuk beter dan Oleguer.

ik denk wel dat blind aan spelen toe komt want hij is een verdediger en FC Grunn heeft 2 zwaar gebeleseerde verdedigers en er zijn een paar die op scherp staan met kaarten.
dus ik denk dat hij wel speel minuten krijgt

Hij is fysiek niet echt klaar leek mij. Voetballen kan hij wel, het is voor de rest alleen de vraag of hij de snelheid al aankan van de eredivisie... Ook heb ik hem in de 6 wedstrijden die ik van hem heb gezien hem nauwelijks zien koppen, toch ook handig voor een verdediger.
Kortom vvoetballen kan hij wel, maar als verdediger moet je toch in eerste instantie goed kunnen verdedigen, en dat wordt even afwachten.
PS. Sankoh is dit seizoen ook niet echt best...

Goede keuze voor Blind, minder goede keuze van Groningen.

Blind is een goede speler die naar mijn mening over een paar jaar gewoon basis staat bij een subtopper in de eredivisie. Hij kan bij Groningen heel wat ervaring opdoen en hierdoor stukken beter worden. Maar ik snap Groningen niet helemaal. Groningen is toch al jaren een club in opbouw en een club die structureeleuropees voetbal wil hale). Maar ik ben van mening dat deze club een beetje aan het afzakken is op deze manier. Europees voetbal wordt dit jaar alweer moeilijk, en met spelers als Blind win je je plek niet bovenin de competitie. Met de rest van de huidige selectie trouwens ook niet. Vind dat er te veel zwakke spelers in zitten voor Groningen begrippen. Te veel spelers die zich op Eredivisie niveau moeten bewijzen, te weinig dragende spelers, en ook weinig spelers die iets extra's brengen. Zo ook Blind.
Maar in ieder geval heel veel succes !!!

hij heeft gelijk dat het mooi lijkt om te wonen in grunn het kan niet beter daar komt hij wel achter.
en het is voor zijn ontwikkeling goed om bij een club als groningen te voetballen,
er is minder druk en hij heeft zeker meer kans op een basisplek.
ik lees hier en vorige topics over blind dat sommigen denken dat hij te kort komt .
maar als je de selectie van groningen kent dan is er zekere plek voor blind die voetballend al beter is op de rechter kant dan koen en dan is er de blessure geval rechts achterin daar kan hij ook uit de voeten.
en bij ajax word de jeugd geleerd om veelzijdig te zijn als ik me niet vergis dus dan kan hij ook nog midmid en linksmid als het moet.
hopen dat hij echt oed uit de verf komt.

Heeft dan misschien een gering aantal wedstrijden in Ajax 1 gespeeld, maar speelde in die wedstrijden zover ik me kan herinneren wel érg overtuigend en sterk. Ik hoop echt dat hij voldoende speeltijd krijgt bij Groningen, want hier kan niet alleen Ajax maar heel Nederland nog van genieten als hij zich goed kan ontwikkelen.

Goede keus van hem,
of groningen hem gelijk al in de basis zal zetten betwijfel ik.
Maar als die zich ontwikkeld kan die daar eerder laten zien wat die kan dan bij Ajax,
De wedstrijde van Ajax 1 vond ik nou nie van een zo hoogstaand niveau dat het egt een wereldvoetballer is.. zoasl jack van gelder hem al bestempelde.
We zullen het zien verras ons

5 januari 2010 om 20:17

Stiekem hoop ik van wel. 1e vriendschappelijke wedstrijd tegen Ajax en dan een wereldwedstrijd spelen. Ajax koopt mijnsinziens te veel als je ziet wat er momenteel aan talent rondloopt.

Goede keuze om voor een eredivisieclub te kiezen, hoewel ik eraan twijfel of hij in de basis kan komen. Het is een speler met potentie, maar zomaar voor een half jaar een basisplaats veroveren is niet iedereen weggelegd. Misschien had hij beter voor een club als RKC of Roda et cetera kunnen kiezen, maar we zullen zien.

Veel succes jongen. Daar goed bloeien en dan in het nieuwe seizoen proberen te gaan voor een basisplaats. Dan heeft hij veel meer ervaring, hij is dan ook wat sterker. Dat komt helemaal goed!

Hij is een erg goede speler maar naar de wedstrijden van jong Ajax gekeken vind ik Eriksen beter.

5 januari 2010 om 20:20

ja oke, maar het is niet helemaal eerlijk om die 2 met elkaar te vergelijken.
Eriksen is een echte nummer 10 terwijl Blind meestal in de verdediging of verdedigende middenvelder staat.

5 januari 2010 om 21:03

On topic: Blind kan best een goede versterking zijn voor Grunn. Maar ben benieuwd op welke positie hij terecht komt en wie hij dan uit de basis zou moeten gaan spelen. Wellicht toch dat Stenman verkocht gaat worden, er was interesse van zijn oude club.

Goede keuze van Blind, hier kan hij veel meer minuten op het hoogste niveau pakken dan bij Ajax

Stand-in voor Stenman.

ajax is duidelijk goed bezig nu (wat ik steeds blijf herhalen totdat het bij sommigen ook eens doordringt)
veel talenten die het potentieel vermogen hebben om bij het 1e van ajax te komen worden nu verhuurd om zich te ontwikkelen op het niveau waar ze hopelijk binnenkort mee te maken krijgen bij ajax 1
goed van ajax, beter laat dan nooit hè.
heb er vertrouwen in, eriksen is duidelijk het grootste talent, is te goed om verhuurd te worden en zit dicht tegen het 1e aan, blind, sarpong, goede (basis?) spelers over 2/3 jaar

Hij kan het op ze minst een half jaartje proberen toch....holla begon goed maar is ook niet onomstreden...en van die Femi word ik ook niet heel warm....en Sankh staat er ook geregeld naat bij groningen.....ik denk dat hij als middenvelder nog wel vanw aarde kan zijn dit half jaartje...zo niet????gaat hij volgend jaar toch lekker weer voor ajax spelen of weer verhuurd worden ....ik maak me geen zorgen om hem hoor

en nu haalt grunn zeker Amsredam leeg??!! haha wel een goede keus btw van Grunn, ik hoop dat ze snel weer stijgen op de ranglijst!!!

En ik hoop dat we nu eindelijk van het gezeur af zijn van sommige Groningensupporters met hun negatieve gedoe richting Ajax. Het zou zo fijn zijn wanneer Ajax in Groningen op bezoek komt dat men zich eens normaal opstelt ten opzichte van de ploeg uit Amsterdam. Ik wens Daley heel veel succes en een multifunctionele speler kunnen ze bij Groningen best wel gebruiken.

Blind kan nu op het hoogste niveau actief zijn dit is goed voor hem, in Jong Ajax speelt hij natuurlijk ook wekelijks maar dit niveau ligt toch wel iets hoger en hij speelt nu ook eens met andere spelers om hem heen! Een nieuwe ervaring die hem er echt niet slechter op maakt ik hoop dat hij genoeg ervaring op doet en volgend jaar bij het eerste blijft en daar langzaam gebracht kan worden want tot nu toe zien we niks van hem in Amsterdam omdat Jol betere spelers heeft voor zijn plek.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

Ajax

Stand
Selectie
Actuele wedstrijden
 TeamPnt+/-
1.Ajax4742
2.AZ4427
5.PSV3619
Voor de complete stand: Eredivisie
SpelersPositieW
D. TadićAanvaller208
L. TraoréAanvaller61
I. El MaachKeeper00
D. KotarskiKeeper00
A. OnanaKeeper190
K. ScherpenKeeper00
Bruno VarelaKeeper10
Voor de complete selectie: Clubpagina Ajax.
Programma 
Uitslagen
Voor de alle wedstrijden: Clubpagina Ajax.

In de wandelgangen

Dinsdag 28 januari
PSV wil nooit meer samenwerken met Paco Casal, de zaakwaarnemer van de door Cagliari begeerde Gastón Pereiro. Lees verder
X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren