NEC geeft Tshibamba en El Kabir transfervrije status

Dinsdag, 5 januari 2010 om

Naast Joël Tshibamba, die toestemming heeft gekregen om stage te gaan lopen bij Cercle Brugge, wil NEC ook afscheid nemen van Moestafa el Kabir. De vleugelaanvaller komt niet in de plannen van Wiljan Vloet voor en heeft te horen gekregen dat hij op zoek mag gaan naar een nieuwe club. Evenals Tshibamba mag El Kabir transfervrij vertrekken uit Nijmegen, zo meldt De Gelderlander.

Mochten de twee aanvallers in de komende maand geen nieuwe club vinden, dan maken ze het seizoen af bij Jong NEC. Tshibamba kwam in de hoofdmacht van NEC niet verder dan tien optredens en drie doelpunten; de teller van El Kabir stopt op 21 wedstrijden. Dit seizoen deed hij nog elf keer mee, maar in november werd hij uit de selectie gezet wegens een te hoog vetpercentage.

Het was niet de eerste keer dat de buitenspeler in opspraak raakte in Nijmegen Vorig seizoen botste El Kabir ook al met toenmalig trainer Mario Been, die hem ook al eens uit de selectie zette. Bij NEC verwachten ze geen verbetering in houding en gedrag van de Marokkaan, waarop besloten is dat hij mag uitzien naar een andere club.

In King Osanga hoopt NEC reeds een vervanger te hebben gevonden. De negentienjarige Nigeriaanse aanvaller komt donderdag op proef en mag dan proberen om de technische staf te overtuigen van zijn kwaliteiten. Osanga, een rechtsbuiten die ook als aanvallende middenvelder uit de voeten kan, staat onder contract bij de Nigeriaanse topclub Heartland FC. Hij is veelvuldig jeugdinternational voor Nigeria.Gerelateerd

45 reacties (laatste reactie door zeisje)

Graafschap sla je slag !

El Kabir zou een goede versterking zijn, aangezien sommige butienspelers van ons snel geblesseerd zijn.

5 januari 2010 om 19:44

Lijkt me in principe een goede spelers, maar of De Graafschap nu behoefte heeft aan aanvallers is maar de vraag. Met van Beukerin, Powel, Chaiat, Rose, Meerdink, Bargas, De Ridder en El Hassnaoui heb je tenslotte toch wel een hoop aanvallend ingestelde spelers in huis. Het wordt een ander verhaal als mocht blijken dat Meerdink moet stoppen of Chaiat vertrekt.

Je moet toch wel heel graag van de spelers af willen om ze een transfervrije status te geven, El Kabir vind ik toch wel een aardige voetballer.

5 januari 2010 om 16:56

Ben het zeker met je eens.

El Kabir is een talentvolle jongen die nog moet groeien. Hij moet wekelijks spelen en het vertrouwen krijgen van een trainer. Helaas is dit een beetje moeilijk als je slecht gedraagt zoals hij vorig jaar deed. Potentie heeft deze jongen zeker !

5 januari 2010 om 17:27

Een talentvolle jongen. Ik denk niet dat dit serieus bedoeld is.
Ik zit zelf al seizoenen lang op de hazenkamp (nec stadion).precies op de plek
waar deze jongen altijd stond.
Deze jongen heeft buiten zijn slechte mentaliteit helemaal niks in huis om een goede voetballer te worden.
Wanneer je toch ondanks je gedrag 21 wedstrijden mag spelen en misschien maar 2 x een mannetje hebt gepasseerd, dan heeft deze jongen zeker geen potentie.

Al gaat hij terug naar de jupiler leugue, dan nog gaat hij het niet redden

5 januari 2010 om 19:26

Als je van voetbal houd en er veel naar kijkt betekend nog niet dat je er dan ook verstand van hebt. rootje82.

Is gewoon een goede speler.

5 januari 2010 om 20:57

Ik vind jou reactie bijzonder laagdunkend, net als Rootje82 zit ik al een aantal jaren op de Goffert en kijk wekelijks toe. El Kabir was twee of drie jaar hier in de Goffert te zien, en heeft daarin niks, maar dan ook echt helemaal niks gepresteerd. Een bijzonder arrogante voetballer met een mentaliteitsprobleem, dat is het. In plaats van de bal een keer afgeven gaat hij alsof hij Messi is proberen langs de hele verdediging te komen. Waardeloze voetballer. Tshibamba daarintegen vind ik dan wel een kans waard, hij maakte er tot nu toe vier (die vierde in de Uefa Cup), maar kreeg ook slechts een zeer beperkt aantal speelminuten.

5 januari 2010 om 22:14

wehave. je moet eerst goed lezen. Ik zeg niet dat ik verstand heb van voetbal.
Ik zeg alleen wat ik waarneem.

Geen goede voetballer dus

dom dom dom
van nec die tshibamba kan ik nog wel gebruiken.
maar el kabir is in mijn ogen toch wel een goede aanvaller voor nec.
dus ik vind dat dom als vvv-venlo ado enz. opletten dan slaan ze nu toe want el kabir is egt een goede voetballer.

5 januari 2010 om 16:34

Wie of wat kun jij waarvoor gebruiken?

VVV en en Ado zijn dom omdat Kabir een goede speler is? Ken je de selectie van beide teams? Zitten ze verlegen om buitenspelers? Hebben ze talenten die op de deur kloppen en zijn deze minder dan een te dikke EL Kabir?ik denk, gezien je reactie, dat je op geen van bovenstaande vragen antwoord kan geven.

Lijkt wel een hype om iedere speler te linken met VVV of Ado.

5 januari 2010 om 17:01

ik vind t ook wel dom van ADO en VVV omdat El Kabir een goede voetballer is... maar waar je Tschibamba voor wou gebruiken is mij ook een raadsel

5 januari 2010 om 17:36

VVV heetf net die Nigeriaantjes aangetrokken en ADO heeft achter Soltani, Verhoek altijd nog Hulst, Toornstra, en Ignacio/vicento.

Net of VVV en ADO zitten te wachten op een onhandelbaar ventje, met een ongezonde leefstijl en de mentaliteit van een koe?

goed in lastig zijn ze , nec goed gedaan

Is El Kabir een links- of rechtsbuiten?

5 januari 2010 om 17:32

keeper.

Als Vloet er niks van kan maken zijn ze wel heel erg.

Denk dat het criteria kwaliteit toch wel het zwaarst weegt..

5 januari 2010 om 16:46

Bedoel je nu echt dat Vloet zoooo goed is dat ie iedere speler beter kan maken en als dat niet lukt het Zeker aan deze spelers ligt ? Want dan hebben wij een geheel verschillend beeld van het "cios-talent" Wiljan Vloet.

Werkelijk talloze kansen gehad deze gasten. Hoeveel seizoenen moet je er nog meerdoorgaan om een keertje te zien dat ze eindelijk eens fatsoenlijke mentaliteit tonen?

Op een gegeven moment houdt het gewoon op. Snap echt niet wat er dom aan is van Nec.

Goed dat Nec schoon schip maakt. Een vlot scorende spits hebben ze nodig die je naast Vleminckx kan zetten aangezien dat meer een werkende spits is. Misschien moet NEC eens kijken naar de transfervrije spelers van Moeskroen. Jaycee en Maah zijn redelijke spitsen met scoringsvermogen.

Het is jammer dat een club tot dit soort acties moet worden aangezet. Tshibamba en El Kabir hebben zich beiden absoluut niet professioneel gedragen. Beiden hebben ze voldoende talent om het in de eredivisie te redden maar met deze instelling bereiken ze niks in het profvoetbal. Ben benieuwd welke clubs interesse gaan tonen. Tshibamba is dus al op proef bij Cercle en al met al denk ik ook dat El Kabir wel een nieuwe club vind.

Het zijn allebei spelers die het niveau niet aankunnen.
El-kabir is dan nog een jongen waar wel wat inzit voetballend maar zijn mentaliteit is drama.
Ik snap alleen niet dat ze die jongens een transfervrije status geven. NEC is nou niet bepaald een club die geld te over heeft en kan elk dubbeltje 2 keer omdraaien. Nou hoef je niet de hoofdprijs te vragen voor deze jongens maar een leuk fooitje kan er altijd wel inzitten.
Of doen de investeerders weer wat (liters) water bij de wijn?

El Kabir, haha. We hebben hier in Nijmegen een lied voor hem: 1 elka-bier, 2 elka-bier, 1 2 3 4 El-kabierrrrrrr.

Deze gast is echt 24/7 in het centrum te vinden. Is het niet om zich vol te vreten dan is het wel om zowel donderdag als zaterdag uit te gaan (Ik zie hem haast iedere week, zeer apart), of een studenten feestje. El-kabir, leuk spelertje, spontane kerel, maar zeer onprofessioneel en irritant voor de Tech. Staf.

5 januari 2010 om 17:35

Jaa dat is wel raar haha
Zo'n jongen met zo'n instelling?
Geef hem een paar boetes. (zal vast wel gebeurd zijn?)
En laat hem zen eigen contract maar betalen om te ontbinden!
Voglens mij hebben zowel Trainers als Techn Staff zat tijd in hem gestoken,
en nu mag die gratis weg wandelen?

Overigens raar dat NEC er niet ook maar een euro voor wil krijgen.
aan een ton heb je ook zat.

Ben niet onder de indruk van beiden, vooral Tshibamba niet.
El Kabir heeft altijd de zelfde actie, drie over de bal met de voet, dubbele schaar en dan naar binnen.
*gaap*

Op zich inderdaad vreemd om deze spelers transfervrij te laten vertrekken dan moeten ze echt wel onmogenlijk zijn.
El kabir is een mannetje die leert het nooit heeft al zeker 3 of 4 keer een nieuwe kans gehad van been en vloet.
En hij is ook al bij een paar andere clubs weggestuuurd door zijn gedrag.
Bij Tshibamba hadden ze de hoop dat als hij uitgeleend zou zijn aan een eerste divisie club hij wel zou gaan inzien dat het zijn laatste kans was en dat zijn instelling veel beter moest gaan worden.
Maar niks was minder waar zelfs bij top oss schoppen ze hem weg wanwegen wangedrag.

Eigenlijk zou N E C deze spelers op staande voet moeten kunnen ontslaan wegens wangedrag.

Ik denk dat er genoeg clubs in de eredivisie een speler als El Kabir kunnen gebruiken. Vraag is alleen of hij überhaupt in het gareel kan worden gehouden. Een trainer als Atteveld, die met harde hand regeert, zou goed voor hem zijn... daarom zou ADO dit gokje best kunnen wagen want het is een aardige voetballer in mijn optiek. En als je die dan ook nog eens gratis binnen kunt halen zou ik niet te lang wachten.

Ik vind El Kabir wel een goeie speler, snap niet dat NEC er van af wil.
Mayb de nieuwe Collins John????
Overigens misschien wat voor Heracles, ik denk dat Verbeek er wel mee kan omgaan, mits El Kabir in zichzelf wil 'investeren'

5 januari 2010 om 18:34

'ik snap niet dat NEC van hem af wil'

Heb je de tekst wel gelezen? Jonge jonge om moe van te worden...sorry hoor.

5 januari 2010 om 19:20

Hoe kan je hem nou de nieuwe Collins John noemen. Collins John stond in zijn Twentetijd te boek als een supergroot talent en iedereen had interesse in Collins. Hij ging uiteindelijk al snel naar Fulham waar hij goed begon en vaak speelde en dat bekroonde met een goed eerste seizoen. Ook debuteerde hij in het Nederlands eltal waardoor de verwachten alleen maar hoger werden. Na een goed begin was hij overbodig bij Fulham en raakte zijn plaats kwijt en speelde steeds minder, diverse verhuurperiodes haalde niks uit. Bij NEC raakte hij de kilo''s niet kwijt en werd niet fit waardoor hij amper speelde en niet verder kwam dan 1 goal. Zelfs bij Roeselare is hij niet geslaagt en kort geleden vertrokken.

El Kabir heeft nog niks laten zien op een hoog niveau ( Eredivisie dan ), hij werd wel gezien als talent maar zijn instelling was niet goed en benutte zijn speelkansen niet hoewel hij een paar goede wedstrijden heeft gehad. El Kabir mag de veters van John nog niet eens strikken.

Heracles moet hem absoluut niet halen omdat ze nu een hechte groep hebben waar deze luie spelers flink de boel kan gaan verzieken. Ver gezocht maar bij vorige clubs ook weggestuurd door zijn mentaliteit. ADO lijkt me wel wat voor hem doordat Atteveld daar de trainer is en die met ''typetjes'' kan omgaan ( Van der Bergh, Buijs, Knopper ). Blijft wel raar dat NEC deze 2 spelers gratis laat vertekken, zijn talentvolle spelers waar het alleen nog niet uitgekomen is. Misschien moeten ze op salarissen besparen doordat NEC er financiel niet goed voorstaat.

Beter! alle rotte appelen eruit en voortaan ook spelers selecteren op motivatie!

kan me niet voorstellen welke club iemand wil hebben die bij fc oss weggestuurd wordt!
om over el-kebab (lekker stappen ipv voetbalen) nog maar te 'zwijgen'.

Ben trouwens echt benieuwd wat er gebeurt is bij fc oss met tshibamba.. Iemand wat meer info hierover?

5 januari 2010 om 19:30

Hmm.. ik weet dat hij en Fachtali ( ook ex-nec toch? ) werder geschorst wegens ondisciplinair gedrag. Aan de prestaties van beide spelers zal het niet gelegen hebben want Tshibamba maakte een redelijk goede indruk in Oss. Zelfde geld voor Fachtali. Wat ik heb gehoort is dat beide spelers met elkaar op de vuist zijn gegaan waardoor Oss met beide heren klaar was. Dit word nog eens bevestigt door het feit dat beide spelers soms erg egoistisch speelde. De exacte toedracht heeft FC Oss/ NEC volgens mij nog niet bekent gemaakt wat er extact gebeurt is.

@ voetbalzone:
In de eerste zin staat het volgende waardoor je bij een ander artikel komt ''toestemming heeft gekregen om stage te gaan lopen bij Cercle Brugge''. Ik heb nooit kritiek op vz en misschien ligt het wel aan mij maar ik begrijp het nut hier niet van en behalve dat het meer views voor vz oplevert zie ik geen voordelen eraan voor de bezoeker. Heb dit ook nooit eerder gezien. Houd dit in dat bij elk artikel over bijv. Slovenie een link komt naar een vorig artikel..??

Dit zijn nou 2 schoolvoorbeelden van spelers die geen mentaliteit hebben.
Moustafa verpest het alweer, Joel ook alweer, ze zijn niet voor niets door disciplinaire redenen verwijderd bij hun werkgever FC Oss en dan ook nog een overgewicht hebben als je weer bij een 'betere' club als NEC terug komt. Nee jongens, jullie zijn niet goed bezig met je vak, en ik mag nog hopen dat een club het in jullie ziet want dit zijn jongens die moeilijk mee te werken zijn, en waarbij je allemaal een en al commotie van oploopt.
Succes elders verder, en de groetjes uit Nijmegen.

5 januari 2010 om 19:35

Ik snap niet dat jij ze nog het beste wenst Cancellara. Deze jongens hebben totaal geen respect voor de club NEC getoond en zijn de titel porfvoetballer niet waard!!!
Ik neem aan dat jij ook graag tegen een balletje trapt en er alles aan zou doen om ooit profvoetballer te worden of je vindt het jammer dat het je nooit gelukt is om profvoetballer te worden. Deze jongens leven ieders droom en weten niet dat ze zeer bevoorrecht zijn met hun kwaliteiten.
Ik hoop dat ze voorlopig nergens meer slagen en dat ze er eens achter komen dat de meeste mensen keihard moeten werken voor de poen en dat niks ze komt aanwaaien.
Maar deze jongens hebben al genoeg adviesen gehad maar willen niet luisteren.
Dat ze voetbal kwaliteiten hebben is een feit maar ze hebben de mentaliteit van een verwende kleuter
Dus laat ze maar eens een baan zoeken van 9 tot 5 en rond zien te komen van een maandloontje die zij nu in een week, of misschien nog wel sneller verdienen.

5 januari 2010 om 22:58

Necbemmel je kan ook zwaar maar dan ook echt zwaar overdrijven. Hoe slecht of hoe iemand er ook met de pet naar gooit en niks laat zien op het veld dan nog gun je hem toch het beste in zijn verdere carriere, al is dit ( gelukkig ) bij een andere club. Zegt meer over jou dat je beide spelers geen club meer gunt waar ze slagen. Zo hoor je niet te oordelen over spelers van je club.

Je kan ook zeggen dat wij bevoorrecht zijn dat we allemaal een 9 tot 5 baan hebben en een paar duizend euro per maand verdienen. In andere landen zijn mensen zijn mensen die dit nog niet eens in een jaar verdienen en ook nog eens 12 uur per dag moeten werken. Zo weet ik er ook nog een dus.

Nee gun ze allebei het beste bij een nieuwe club en dan kan NEC op zoek naar een vervanger.

el kabir krijgr misschien de kans in de jupiler league. totaal geen eredivisie waardige speler

eindelijk de rotte appels weg zodat Vloet kan werken aan een goed strijdend elftal.
Ook Worm zou van mij weg mogen aangezien die in mijn ogen ook niks presteerd op het veld.

nog een versterking in de verdediging en aanval zou mooi zijn.

Ik heb el kabir ook vaak in het stadion zien spelen. Ik vond het altijd vervelend als hij in het veld stond.
Zijn acties mislukten vaak en echt nuttige ballen heb ik hem zelden zien afgeven.
De keren dat ik Tshibamba heb zien invallen vond ik hem altijd wel redelijk spelen. Hij bracht wel wat gevaar en was fysiek ook sterk. Maar als hij verder vervelend gedrag vertoond binnen de selectie zou ik hem er ook niet bij willen hebben.
Vloet kan nu wel verder met leuke vleugelaanvallers als saidi, fejzullahu en goossens (al doet hij het oook goed als een nummer 10)

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

NEC

Stand
Selectie
Actuele wedstrijden
 TeamPnt+/-
8.NEC22-1
Voor de complete stand: Keuken Kampioen Divisie
SpelersPositieW
Joris DelleKeeper00
Maarten PaesKeeper00
Van DuinKeeper00
Joshua SmitsKeeper00
Guus JoppenVerdediger00
Mart DijkstraVerdediger00
Ted van de PavertVerdediger00
Voor de complete selectie: Clubpagina NEC.
Programma 
Uitslagen
Voor de alle wedstrijden: Clubpagina NEC.

In de wandelgangen

Woensdag 21 november
Marcelo Brozovic is een kandidaat om het middenveld van Real Madrid te gaan versterken. Lees verder
X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren