Galatasaray: Top of flop?

Donderdag, 24 december 2009 om 13:42 door AslanProud

We hebben een zenuwslopende half jaar erop zitten. Vreugde, verdriet, woede, iedere emotie hebben we mee mogen maken. Als toppunt(en) van mijn vreugde kies ik ongetwijfeld voor onze fantastische wedstrijden aan het begin van het seizoen. Als dieptepunten kies ik voor de drie mogelijkheden die we hadden om in eigen huis koploper te worden. Als we de simpele wedstrijden hadden gewonnen (Eskisehirspor, Belediyespor, Manisaspor), was dit verslag helemaal niet nodig geweest. Het zij zo, er is meer dan genoeg te verbeteren aan dit Galatasaray.

Zoals het hele voetbalvolk in Turkije aanspoort, moet Galatasaray de defensie op de rails krijgen. Servet Cetin teert op zijn geweldige lichaam -helaas heeft hij voetbalverstand van een goudvis-, toch brengt hij leiderschap en ervaring met zich mee en moet je hem er toch bij hebben als psychologische oorlogsmateriaal voor de spitsen. Afijn, verdedigend is het een aardige speler maar opbouwend is het net een olifant in de porseleinkast. Ik word kotsmisselijk van zijn lange crossballen die telkens uit/achter belanden. Opbouwend heeft hij weinig inzicht. Zelfs bij hoge ballen weet hij niets uit te halen. Ondanks zijn lengte weet hij maar niet hoe hij een bal moet koppen. Servet moet -indien mogelijk- voor een lekker bedragje verkocht worden.

Gökhan Zan. Iedere keer als ik zijn naam zie vijf minuten voor de wedstrijd op het beeldscherm lijkt het alsof mijn maag een por krijgt. Ik voel meteen de bui hangen als ik zijn oerkop zie in dat prachtige heldere rood-geel. Verdedigen kan hij niet, opbouwen kan hij niet, hij heeft totaal geen inzicht, is niet snel, wat doet hij bij ons? Nee, op zijn positie moeten we juist een nieuwe centrale verdediger hebben. Iemand die rond de één meter tachtig is, snel is, goed kan opbouwen, sterk is, goed kan communiceren want daar ontbreekt het aan achterin bij ons. Ik gun niemand lichamelijke aandoeningen aan maar ik hoop dat Gökhan Zan nog wel even zoet is met zijn schouderblessure.

Op de rechtsback-positie is alles koek en ei, Sabri Sarioglu speelt voortreffelijk en Ugur Uçar doet het ook goed. Hier wil ik geen woorden over tikken.

De linksback-positie.. Caner Erkin bevalt me echt goed. Hij is snel, wendbaar, technisch, heeft een goed schot en voorzet, weet de diepte in te lopen, kan een poppetje voorbijkomen. Voor mijn part mag hij in de basis blijven spelen. Een minpunt van hem is dat hij te laat terug komt naar zijn echte positie, waardoor en links een gat valt. Dit valt natuurlijk weg te werken uit zijn spel, hij is nog jong, maar dit kan punten gaan kosten.

Hakan Balta vind ik stabieler op de centrale verdediger-positie. Daarom vind ik dat Hakan Balta linksback-af moet gaan en een stand-in voor Servet moet zijn. Een tweede nieuwe centrale verdediger/linksback zou niet overbodig zijn voor de nodige roulatie.

Dan het middenveld. Harry Kewell, Arda Turan, Elano, Keita, Mehmet Topal: je moet er nu al kampioen mee zijn. Helaas loopt de aanvoer van defensie naar aanval erg slecht sinds Ayhan Akman totaal uit vorm is geraakt. Mustafa Sarp en Topal zijn beide te statisch om snel en kort te handelen. Elano doet het echter wel goed de laatste wedstrijden op deze positie. Dat is dus geen probleem. Toch zou een multifunctionele -aanvallend en verdedigend mogelijk- op deze positie geen luxe zijn. Al is het een talent.

Sarp doet het niet slecht, hij heeft de nodige drive en is een ballenafpakker. Hij mag lekker blijven daar, samen met Topal.
Keita is samen met Kewell mijn held van Galatasaray. Ze maken iedere vleugelverdediger het leven zuur en zijn ze telkens te slim af. Ik heb geen klachten over deze heren. Wel moet echter afscheid genomen worden van Aydin Yilmaz. Hij voegt al jarenlang totaal niets toe aan ons spel. Nee, we moeten een écht Turkse talent halen op zijn positie.

Arda Turan stelt me teleur de laatste paar wedstrijden. Hij begon het seizoen sensationeel, veel goals en assists gemaakt maar hij is zwaar achteruit gegaan. Hij hoort natuurlijk altijd te spelen maar ik hoop dat hij zich snel herpakt, want hij hoort met dit spel op de bank thuis.

Tot slot de spitspostie: Milan Baros keert terug, Shabani Nonda is te wisselvallig. Een jonge spits zou mooi zijn. Nee, geen Sercan Yildirim, die gozer is te overschat. Ik weet geen namen maar die moeten ze maar gaan scouten. Er zijn 202 landen op de wereld, het wordt tijd dat ze hun neus over alle werelddelen tonen en eens wat buitenlandse spelers binnenhalen die niet zo bekend zijn. Nonda kan als de derde spits fungeren. Die man zeurt nooit, vindt alles goed en is bovendien aan zijn laatste contractjaar bezig, ideaal.

Kritiekpunten over ons spel dan: We worden te zenuwachtig de laatste tien minuten. We hebben drie keer in deze minuten de koppositie afgezwaaid en tegen Antalyaspor ging het bijna weer fout. Dit is een psychologisch aspect, ze moeten dit echt zien te overwinnen want het ging bijna weer mis tegen Gençlerbirligi .

Verder is de buitenspelval één grote fiasco. Kahê mist twee keer maar ieder andere spits zou die goals erin prikken. Tegen Antalyaspor heb je zo al twee goals geïncasseerd, nee om zo'n tactiek te hanteren moet je een betrouwbare en stabiele verdediging hebben en dat hebben wij niet.

Verder halen we weinig uit de standaardsituaties wat jammer is want je kunt wedstrijden slecht spelen, maar één vrije trap erin koppen en de gehele wedstrijd is gekanteld. Helaas gebeurt dit meestal tégen ons.

Onze pluspunten zijn dat we veel onvoorspelbare spelers hebben waardoor we veel verschillende mogelijkheden tot aanvallen hebben. Hiermee halen we echter onze wedstrijden. Het heeft nog even tijd nodig totdat we weer onze hoogtepunt bereiken.

Ik ben er zeker van dat er mooie transfers plaats zullen vinden. Ik vind Galatatasaray tot nu toe flop. We hebben veel onnodige punten verloren en dit kostte ons zowat de kop.

Kwaliteitsbeoordeling:
Totaal 19 stemmen.
Je kunt stemmen als je een reactie hebt gegeven.

Gerelateerd

Meer sportnieuws

54 reacties (laatste reactie door Liifestyle)

Ik ben al gestopt met lezen toen ik dit las: ''als we de simpele wedstrijden hadden gewonnen (eskisehirspor, Belediyespor, Manisaspor), was dit verslag helemaal niet nodig geweest.''

Dit zijn zeker geen simpele wedstrijden.
Ik weet niet hoor maar dit is wat ik denk

24 december 2009 om 14:47

Dat viel mij ook al meteen op. Maar van de andere kant speel je deze wedstrijden thuis en zijn het allemaal middenmoot teams. Ik vind het een normale tekst. Weinig nieuwe informatie voor mensen die de Turkse competitie volgen. Je krijgt van mij 3 sterren.
*voor de moeite
*een tekst over mijn club
*het is bijna kerst

24 december 2009 om 16:20

Ik sluit me eigenlijk geheel bij de woorden van Gangstarr aan: nix nieuws of vernieuwends. Tegelijkertijd geen slecht verhaal en ik ben het met de eindconclusie eens. Ik denk persoonlijk dat Cimbom een ouderwetse anchorman nodig heeft, Linderoth zeg maar, maar dan niet kaputt, sneller en met charisma. En dan het liefst een Turk (voor het evenwicht). Maar ik zie niet zo snel iemand die daaraan voldoet.

Drie sterren.

26 december 2009 om 15:40

eskisehirspor en vooral manisaspor zijn zeker geen makkelijke tegenstanders.. vraag het maar aan besiktas. Manisa heeft een hele gevaarlijke aanval en speelt gewoon goed voetbal. Eskisehirspor is altijd lastig en dat ze niet van belediye hebben gewonnen is ook geen ramp, het is een sport en een wedstrijd word niet voor de show gespeeld maar omdat 2 teams willen winnen.

Verder vind ik dit stuk niet echt iets toevoegen, dit stuk kon ik ook wel schrijven als ts supporter, van jou had ik tog iets extra's, iets nieuws verwacht. Daarom 1 ster.

als ik moest kiezen tussen top of flop dan zal ik flop kiezen

Tja, wat moet ik hiervan denken. Je neemt alle spelers onder de loep en doet dat zonder al te veel gekke cynische ondertoontjes. Goede column, niet meer en niet minder.

citaat;
Op de rechtsback-positie is alles koek en ei, Sabri Sarioglu speelt voortreffelijk en Ugur Uçar doet het ook goed. Hier wil ik geen woorden over tikken.
Einde citaat:

Nu las ik deze week in de VI dat Galatasaray bij Twente heeft geïnformeerd naar Ronnie Stam, als daar alles koek en ei is vanwaar dan de belangstelling?

Leuke column, geeft mij inzicht in een club die ik voor de rest alleen van naam ken.

24 december 2009 om 16:35

Het klopt ook niet. Het publiek heeft een haat-liefde-verhouding met Sabri, die ongelooflijk snel en energiek en omgekeerd evenredig intelligent. Die jongen kiest van nature altijd de domste oplossing, maar heeft wel niet aan te leren kwaliteiten als drive en snelheid. Soms haten we hem en soms zit je vol bewondering te kijken. DIt jaar is zijn verreweg beste, maar hij blijft defensief erg kwetsbaar (is van nature een aanvallende middenvelder), dus zo vreemd vind ik de zoektocht van Frank en Nees niet. Maar waarom je dan bij Stam uitkomt, vraag ik me af. Die is ontegenzeggelijk slimmer dan Sabri, maar is defensief ook niet sterk. Misschien mag Frank Dani Alves wel lenen als hij Lapora lief aankijkt ;-) Overigens is Ugur een groot talent dat alleen mentaal nog tamelijk onzeker is. Zelfde geldt eigenlijk vor Mehmet Topal: die bezit als verdedigende middenvelder kwaliteiten die hem in heel Europa op de lijstjes van scouts doet belanden, maar is erg timide als persoon. Sarp compenseert dat wel.

Ik denk eigenlijk dat Galatasaray één goede centrale verdediger en wat tijd nodig heeft.

Ik vind Galatasaray zeker top. Heel veel mensen zeiken over de verdediging, maar ik word niet bepaald geil van een goede verdediging, zeker niet als er een super voorhoede is die alles compenseert. Voetbal gaat om kunnen juichen, voetbal gaat om scoren en dit doet Galatasaray heel goed. Daarom stromen de tribunes vol. Het is natuurlijk fijn dat de aanval en verdediging beide goed zijn, maar als ik moest kiezen tussen 1 van de 2 goed, dan koos ik voor aanval , want dan heb je tenminste nog spektakel.

Je moet kijken naar de algemene beeld, niet de beeld en verwachtingen die zijn ontstaan na de overdreven goede start. Galatasaray zou met deze puntenaantal vorig jaar 1ste hebben gestaan, vergeet dat niet.

galatasaray- trabzonspor 2-1

caner wat een super goal caner word beter frank rijkaard moetcaner veel meer laten spelen zo word die beter

24 december 2009 om 18:47

Waar baseer je die 5 sterren op?..

24 december 2009 om 20:10

Op het feit dat het over Galatasaray gaat...

Ik snap niet de kritiek die je op Galatasaray uit met je artikel om eerlijk te zijn, de defensie vindt je dramatisch zo te zien met uitzondering voor Sabri, maar hoezo eigenlijk? We krijgen veel goals tegen ja maar die pruster Franco noem je niet in je artikel. Je wilt mooie transfers zien, gewoon Sabri op rechts, Balta en Servet centraal en Caner op links. Dan zal het een stuk beter gaan!

Middenveld hebben we een luxeprobleem, Elano, Keita, Arda, Kewell, Ayhan Akman en Mustafa Sarp, met nog Aydin, Mehmet Topal en Baris als stand-in. Zelf zou ik kiezen voor Sarp en Ayhan verdedigend, Arda op rechts en Kewell op links, met Elano die centraal richting de spitsen speelt. Keita er in de tweede helft/70ste minuut inbrengen.

Vergeet je niet dat we de beste jeugdopleiding in Turkije hebben? Dus hoezo kopen.. Murat Akça, Semih Kaya, Çetin Güngör zijn al 3 verdedigende talentjes die we kunnen gebruiken. Serday Eylik, Emre Çolak en Berkin zijn al 3 talentjes op het middenveld. In de spitspositie hebben we Sultan Cem, en wellicht Muhammed Demir kopen van Bursa.

Sorry man ik vind je artikel té negatief worden over Galatasaray, vergeet niet dat Rijkaard net nieuw is en elk team z'n ups en downs heeft. Denk je dat het bij Barça of Madrid ook zo vloeiend loopt?

Ik wil je niet afkraken hier zoals die 8jkli M_nobre wel deed maar leuk om een artikel te lezen van een medefan over onze situatie momenteel, ook al verschillen we zwaar van mening geef ik je toch 3 sterren.

24 december 2009 om 17:11

Prutser Leo Franco? Noem mij even een paar fouten van Franco op. Hij kan er gewoon niks aan doen, je moet meer naar de verdediging kijken.

24 december 2009 om 18:24

Het is makkelijk om Leo Franco een prutser te noemen, maar dat is hij niet. Het feit dat hij veel goals tegen krijgt, komt door de matige verdediging van Galatasaray. Als je verdediging niet goed is, krijg je al meer schoten op je af waardoor je meer fouten kan maken.

24 december 2009 om 18:44

Het is makkelijk om de Turkse defensie van Galatasaray af te kraken, en de Argentijnse boosdoener in bescherming te nemen, dat is ook makkelijk ja. De defensie is niet matig, ze functioneren gewoon niet goed, boosdoener: Gokhan Zan. Servet is één van de beste verdedigers in Turkije, sinds zijn transfer naar Marseille afketste is hij zichzelf niet meer, dan moet de technische staf, spelers en trainer ingrijpen. Hij krijgt alle steun en vertrouwen, dan is het aan hem om te presteren, momenteel doet hij zijn best maar zit hij niet lekker in zijn vel, dat zie je ook aan hem. Gewoon zijn moreel helpen vinden dan komt het goed met Servet.

Zan is een probleem, maakt veel fouten waardoor de rest het moeilijker heeft, gewoon op de bank zetten en Balta in de centrale verdediging stoppen. Sabri is onder Rijkaard beter geworden tov vorig jaar, hij schiet niet meer en knalt niet meer de bal weg, maar probeert het passend op te lossen. Caner doet het ook goed de laatste tijd vind ik, beter hij linksback en Balta samen met Servet achterin, met Asik als stand-in. Dat jullie zeiken om de verdediging zo erg snap ik wel, maar betrek dan die miskoop Franco erbij.. Hij komt soms ver z'n goal uit, blundert en geeft een slechte indruk. Telkens als de bal richting hem komt houd ik me hart vast. Jullie vinden hem een goede doelman, en vinden Zan beter dan Servet, denk nu eens goed na he, waarom werden de contracten van Franco en Zan dan niet verlengt?.. Denk je dat Zan persé naar ons toewou en dat Franco dat ook wou.. Gewoon geen slimme aankopen door Galatasaray, maar Haldun Üstunel blijft een held in mijn ogen, want over Elano en Keita ben ik tevreden, zelfde geldt voor Sarp die in mijn ogen dé aankoop van 2009 is voor Galatasaray.

En de jeugdopleiding wordt weer benadeeld met die Zan en Franco in het team. want zou Akça of Semih niet beter worden op de centrale verdediging positie met Asik en Gungor als leermeesters en af en toe en basisplaats?.. En Ufuk Ceylan zit nu onnodig op de tribune elke keer, want er is niets mis met Aykut.

Probeer eens het gehele probleem te bekijken, dan kom je tot de conclusie dat mijn constatering toch nog juist is..

26 december 2009 om 15:11

Tjah als ik Franco was zou ik ook ver voor mijn doel staan, want wie vertrouwt nou Servet en Zan? En Franco heeft wel een paar goede reddingen gemaakt door ver van zijn doel te staan, een paar voorbeelden zijn tegen Pana Gencler Dinamo Besiktas.

Hij mag wel een beetje op zijn uitrap oefenen.

27 december 2009 om 15:36

Dus 4 reddingen praten 21 goals goed in de competitie die hij om zijn oren kreeg?.. beetje dom vindt je ook niet? Kijk goed opletten wat een oudere broer nu uitlegt: Een Argentijnse keeper die geen Turks spreekt kan onmogelijk goed communiceren met een geheel Turkse verdediging.. Communicatie is de basis voor elke verdediging, wil je het kwalitatief goed in orde krijgen. Dan kan Rijkaard proberen wat hij wil met Balta en Asik centraal te zetten maar dat lost niets op, omdat de boosdoener op goal staat. Maar ja jullie houden meer van buitenlandse inbreng dan van spelers van eigen bodem dus reken ik ook niet op een behoorlijke tegenargument.. Franco gewoon bank zetten, en een mindere keeper op goal met de naam Aykut. Die kan als geen ander communiceren met spelers zoals Asik, Balta, Servet, Sabri en Gungor waar hij al pakweet 2-3 mee samen speelt in 1 team. Wat ik wil zeggen is dat je eerst moet kijken of een speler past binnen je team. Aykut vind ik beter omdat hij een echte Galatasarayli is die gewoon goed kan communiceren en aardig kan keepen. Franco is een goede doelman, dat is een feit, maar gewoon geen Galatasaray-material.

Rijkaard moet inzien dat een Turkse doelman wellicht het probleem kan oplossen. Want stel dat ik ga keepen in een Afrikaans team waar ik niks van begrijp wat die jongens allemaal zeggen, gaat het ook binnen no-time mis..

Jij bent veel te negatief over hetgeen wat positief bekeken moet worden, en vice versa.

27 december 2009 om 19:45

Leer lezen disanto, je kraakt hem af omdat hij ver voor zijn doel staat. Daarom geef ik een paar voorbeelden dat het juist goed was om voor zijn doel te staan. Ik heb het niet over reddingen algemeen. Lezen !

En Aykut kan misschien praten, maar thats it. Verder kan hij niks. Aykut duikt al voordat een speler de bal schiet. Hij heeft altijd een kans gehad, maar hij heeft nooit zijn kansen goed benut. Net als Aydin hij is gewoon geen keeper voor Gs.

''telkens als de bal richting hem komt houd ik me hart vast''
Ik mis al 5 jaar lang een keeper die niet bang is van een balletje van links of rechts. Maar dankzij Leo niet meer, hij is niet alleen een goede lijnkeeper, hij leest het spel ook veel beter. Zelfs Mondragon was zwak als een bal van de zijkant kwam, maar dat zie ik niet meer bij Leo.

25 december 2009 om 21:05

Jij bent veels te positief man! Sabri speelt dit seizoen zijn beste spel ooit, hij is onze sterkhouder achterin. Servet is dit seizoen veels te lomp, kan totaal niet met de bal overweg (alle ballen schiet hij lang, wat resulteert in een uitbal of bij de tegenstander). Hakan Balta speelt dit hele seizoen al onzeker hoewel hij het aardig doet de laatste wedstrijd in het centrum en Caner Erkin speelt ook pas twee matches maar die doet het fantastisch.
Maarrr, draaf jij maar eens met zo'n verdediging op in Europa. Alsjeblieft zeg, met zulke spelers word je helemaal kapotgespeeld. We hebben sterkhouders acherin nodig en wel meteen. Vooral voor Servet en Balta. Dat het ebstuur mijn mening deelt en het eerste wat ze doen nu een verdediger kopen zegt genoeg

En die jeugdopleiding, alsjeblieft we zijn geen partizan Belgrado. Al onze Paf-spelers zijn zwak, je zag ze tegen Sturm Graz. Je moet daar niet op rekenen, misschien over 1-2 jaar buiten Emre Colak om maar voor de rest kan geen één speler mee met het niveau. We zijn geen Ajax ofzo.

Caner Erkin speelt erg slecht op de linksback-positie Alparslan daarentegen was erg goed gisteren, kan een grote worden in de toekomst.

Voor de rest een goede column, maar het is idd een beetje te negatief en is er is niets nieuws.

24 december 2009 om 23:19

Alpaslan kan een grote worden.
Ja je hebt gelijk kan...
Maar we zeggen steeds hetzelfde over elk talentje die we hebben.
Wie heeft het gemaakt tot nu toe? Baris? Aydin?
Galatasaray Top of Flop?
Dan kies ik voor Top maar Baris en Aydin Flop!

24 december 2009 om 23:23

Kijk hier hou ik van.
Een Galatasaray fan die gewoon eerlijk toegeeft dat Baris en dergelijke Flop zijn, wat ik zelf ook vind.
Ik vind trouwens de jeugd van Fener een nog grotere flop..
Maar ik vind ook niet dat die jongens echt goed zijn want de tempo wordt alsmaar groter in de voetballerij en daardoor wordt het nog moeilijker voor die jongens. Mischien 3 jaar geleden met een Baris in deze vorm nou, dan was hij zeker top maar hij is niet vooruitgegaan terwijl het voetbal wel is.

Galatasaray: top of flop--------- D'r tussen in 2* van mij

25 december 2009 om 00:58

Ik heb nooit gezegt dat Baris of Aydin een goede speler konden worden in de toekomst, echte drama spelers zijn het. Net zoals Ayhan, die wel ouder is.

De kluns binnen het team noem je niet. Frank Rijkaard, die niet in staat is om ze te laten voetballen.

Je mag nog veel bakkerijen brood eten, want het verhaal is slecht en je geeft subjectieve teksten neer als feiten.

25 december 2009 om 21:07

Man, onderbouw je mening eens. Rijkaard is net een half seizoen bezig, die gast laat het team voetballen dan ooit.

En het is Mijn tekst, ik schrijf het op en jullie lezen het mee.

27 december 2009 om 16:25

Precies, bij mijn artikel ging hij ook al zo zielig doen met zn overdreven reacties.. Doe het dan zelf als je het beter kan? En je bent wel een prof zeg in het onderbouwen van je mening *zucht*. Maak jij maar een artikel als clubexpert en je gaat zien hoe het is als je harde werk zo de grond wordt ingetrapt, wie de bal kaatst kan hem recht om zijn smoel terug verwachten.

26 december 2009 om 13:30

@ Hard

Waarom heb jij altijd zoveel kritiek bij elke tekst van een clubexpert? Als jij het beter kan doe het dan zelf dan gaan we eens kijken of je het beter kan. Deze mensen doen zoveel moeite om een tekst te schrijven, en dan kom je hun hier afkraken dat het geen goede tekst is. Ik wil wel eens zien hoe je zo'n tekst zal schrijven.

27 december 2009 om 16:57

Vooruit ik verlaag me naar het niveau dat jullie willen, maar verwacht niet dat ik het vaak zal doen.

Wat hierboven staat wordt bij iedere wedstrijdtopic van Galatasaray genoemd, we weten het ondertussen wel, dat je als "clubexpert" daar een stuk over schrijft, getuigd van weinig ambitie.

Sahane heeft een briljant stuk over Metin Oktay geschreven, voor mij was dat niet vernieuwend, ik wist dat soort details over Metin Oktay, maar het is mooi om dat hier te lezen en de manier waarop getuigd van klasse.

Santo jij hebt geen recht om te huilen, ik heb jouw slechte artikel uitgebreid onderbouwd, maar je kan dat ook zien als opbouwend kritiek en daar een les uit proberen te halen ipv op je teentjes getrapt zijn.
Santo volgens mij maak jij opzettelijk fouten om het mooier te laten lijken, maar de realiteit is wat het is.

Aslanproud, Net zoals jouw tekst hierboven al 100 langs geweest is in een wedstrijdtopic over Galatasaray, heb ik mijn mening over kluns Rijkaard daar ook al 100x onderbouwd, ik houd er niet van om mezelf continue te herhalen, jullie doen niets anders, maar je kan mijn reactie bij Santo lezen want die onderbouwing is ook voor jouw artikel geldig.

Arda,

Inhoud
Nieuwswaarde
Waarheidsgehalte
Subjectiviteit objectiviteit gehalte en het verwoorden daarvan
leesgedrag

dit zijn 5 punten waarop ik beoordeel, bij iedere goede punt een ster.
Wel leuk dat ik zoveel vrienden heb dat je een compliment krijgt omdat je mij afkraakt.
Je mag ook best weten dat ik iedere week een wedstrijd in Istanbul bezoek, in Istanbul beginnen ze nu ook te zien dat Rijkaard het niet snapt, spelers als Arda, Aydin, Baris, Balta presteren slecht, dit komt door de manier van Rijkaard, hij maakt meer kapot dan hij goede dingen doet, maar jullie zijn zo verblind door de naam, dat jullie zijn werk niet durven te bekritiseren, probleem van de Turkse pers idemdito.

Tijd zal jullie leren dat deze gast n September al riep wat er fout ging en jullie het niet durfden te zien.

28 december 2009 om 12:47

Huh? Heeft Rijkaard nou Arda, Aydin, Baris, Balta kapot gemaakt? Ik dacht het niet. Hij geeft juist meer vertrouwen dan dat hij ze kapot maakt.

Ten eerste Arda heeft een geslaagde seizoenshelft achter de rug, hoewel hij een paar wedstrijden slecht heeft gespeeld, dus omdat hij een paar slechte wedstrijden heeft gespeeld, heeft Rijkaard hem nou beïnvloed?

Aydin : Ik weet niet waar je over praat, maar als je vindt dat Rijkaard de schuldige van is dat Aydin zo slecht presteert? Hij werd als een talent gezien, ja maar heeft hij het waar kunnen maken? N E E. Rijkaard heeft hem zo vaak de kans gegeven, en wat heeft Aydin gedaan hij heeft al zijn kansen verprutst, en omdat hij het niet heeft kunnen waarmaken ga je gelijk de schuld aan Rijkaard geven, Rijkaard heeft meer dan genoeg voor de '' zogenaamde '' talent gedaan, maar hij kon het gewoon niet waarmaken, eigen schuld.

Baris : Haha, dit vindt ik al helemaal grappig, welke GS - Fan of een neutrale kijker vindt hem nou goed? Hij was altijd al slecht geweest, ik weet echt niet hoe hij bij Galatasaray is terrechtgekomen, hij heeft alleen snelheid, en heeft een goede conditie. Hij zorgt altijd voor balverlies, geen inzicht zomaar de bal wegtrappen, ik ben juist blij dat Rijkaard hem niet Basis laat spelen, Duo Mehmet Topal en Mustafa Sarp is 10 keer zo beter.

Ik snap totaal niet, waarom je Rijkaard hier de schuld van geeft, je zegt dat hij meer dingen kapot maakt dan dat hij goed maakt, wat maakt hij nog meer kapot dan volgens jou? Ik heb in Turkije veel familieleden en vrienden die fan zijn van Galatasaray, maar dan echt fanatiek, hun zijn er echt tevreden mee. Jij bent hier de enigste die ik hoor dat Frank Rijkaard een slechte trainer is, het is natuurlijk je eigen mening, maar ik vind het echt raar. Je redeneringen die je hebt in je reactie kloppen voor geen meter.

De clubexperts doen er zoveel moeite voor, en jij bekritiseert hun dat kan, maar je bekritiseert echt hard net als je nick, Je kan het ook op een nettere manier uitleggen, waarom je een tekst van een clubexpert niet goed vind om degene, bijvoorbeeld tips te geven of dat ie volgende keer op dingen gaat letten, ik persoonlijk zou nooit een tekst van een clubexpert een ster geven, omdat degene zoveel moeite doet en zijn best er voor heeft gedaan, minstens 3 sterren.

Joo Aslanproud,

luister niet naar de afkrakers hier,
ik vind dat je de spijker meerdere malen op zijn kop slaat, want je noemt alle problemen op, en dus niet alleen de verdediging, 5 sterren voor jou,
maar vergeet de volgende keer niet de eersteklas prutser Leo Franco te noemen

ik had ook een tekst over de fouten van GS gemaakt, jammer genoeg werdt het niet geaccepteerd van de redactie van Vz....

Het brengt niet echt iets vernieuwend, je mag ook wel wat meer je mening geven. Verder maak je wel wat foutjes, die hier al genoemd zijn. De buitenspel-aanval die je opnoemt maakt het wel af,

3 sterren, ga zo door.

Als je kijkt naar het resultaat dat Galatasaray heeft gehaald in de eerste seizoenshelft is het zo slecht nog niet. Als je kijkt hoe ze punten hebben laten liggen, dat is weer een ander verhaal. Ik ben erg onder de indruk van Keita en Elano. Elano moest even wennen maar ik denk dat die jongen van grote waarde gaat worden voor ons. Keita is een monster, verder geen woorden hiervoor. Ik denk dat jullie Arda wat meer krediet moeten geven, er word hier gezegt dat hij wat is afgezwakt en met z'n performance van de laatste wedstrijden hij op de bank zou moeten zitten. Die jongen is 22 jaar en aanvoerder van Galatasaray. Hij speelt ijzersterk, en als het even niet meezit, is er nog altijd zijn voortreffelijke inzet, waardoor hij in mijn ogen zeker weten een basisplaats verdient. Ik denk dat het een leuke maand gaat worden met spelers die in verband gebracht gaan worden met Galatasaray en spelers van Galatasaray ivm andere clubs. Zo las ik in de Dailymail dat Benitez Arda wilde hebben. En dat Arda welwillend staat tegenover een overstap naar de Rode helft van Merseside.

Je hebt helemaal gelijk.

Maar ik vind niet dat Aydin weg moet, hij doet het best goed.

Slechte tekst.
Ik vind dat je meer je eigen mening geeft en niet objectief genoeg kijkt.

En Aydin zie ik nog wel van pas komen later maar eerst een jaartje verhuren aan een Manisaspor ofzo voor een Arda effect? want talent heeft die jongen wel.

Van mij 2 punten
+ Voor de moeite
+mijn clubje

waardeloos stuk zeg! je geeft je eigen mening, maar het is gebaseerd op de beelden die je ziet.. je ziet geen trainingen, je weet niet wat de instructies/taken voor de spelers zijn.. etc. Ondanks verkeerde lange ballen van Servet heb ik onwijs veel respect voor die man.. Dan moeten zijn teamgenoten er gewoon voor zorgen dat het niet nodig is om die lange ballen te geven! Moeten ze de ballen maar in de voet komen opeisen.. wat moet Servet anders gaan doen? mannetjes gaan passeren of andere domme acties.. als hij geen oplossing ziet, dan ramt hij die bal gewoon het tribune in.. geen risico's!

Tuurlijk zijn er verbeterpunten.. majah wie heeft dat niet... zelfs Messi en C. Ronaldo vinden dat ze nog beter kunnen worden en trainen daar vaak extra voor!

Gewoon geduld bewaren en vertrouwen hebben in Rijkaard en zijn staf, dan komt alles goed! Van de huidige selectie vind ik dat alleen Baris weg zou moeten, maar voor de rest hebben we al een kampioensselectie!

Matige tekst. Ik heb het gevoel dat er niet echt een bedoeling achter deze tekst zit.
3 Sterren vooral voor de moeite.

leo franco
Sabri/aankoop -servet- gokhan zan- balta
topal/sarp
keita elano kewell/arda
arda/elano
baros/nonda

Jongens dit is toch de goede opstelling ze kunnen ook in plaats van sabri goed een nieuwe speler gebruiken sabri is wel goed maar heeft geen controle als de bal komt/ hij kan een voorzet geven schiet hij zomaar

28 december 2009 om 00:52

heeft toch net veel nut als de verdigers en aanvallers en middenveldders zo spelen niet all
maal hoor dan kan je de kampioenschap vergeten laat staan europa leauge dit moet hard verbetert worden!! kom om galatasaray word weer net als 1998-2001!!!!!

Even een paar statistieken gezien de eerste helft van het seizoen bij Galatasaray (competitie) ;

- Meeste doelpunten: Harry Kewell
- Meeste assits: Arda Turan
- Meeste kaarten: Kader Keita (1 rode en 4 gele kaarten)
- Minste kaarten: Servet Cetin, Linderoth, Ugur Ucar, Emre Gungor en Serdar Iyilik (allen geen)
- Totaal aantal kaarten Galatasaray: 2 rode en 37 gele kaarten
- Meest gespeeld: Leo Franco ( geen één minuut gemist )
- Beste moment tijdens wedstijd: tussen minuut 60 en 75 heeft Galatasaray 10x gescoord met 0 tegen
- Slechtste moment tijdens wedstrijd: laatste 15 min, 8 tegen doelpunten in totaal (met blessuretijd)
- Meeste keren ballen afgepakt: Sabri (!!) met 34 keer

Er zijn vast een paar statistieken die ik ben vergeten, maar heel opvallend is toch dat Sabri het vaakst een bal afpakt. Natuurlijk is dat niet alles voor een verdediger, maar eigenlijk is dit een heel zwak gemiddelde. Dus de speler die het meest een bal afpakt, doet dat 2x per wedstrijd. Dat is toch erg laag, als je in 90 minuten maar 2x de bal afpakt! Ook vond ik het interessant dat Servet geen één kaart heeft terwijl hij maar één wedstrijd heeft gemist en bij de andere wedstrijden alle 90 minuten heeft gespeeld.

Jongens , dit rubriek is voor mijn visie. Als jullie het niet met me eens zijn moet je zeggen 'ik ben het niet met je eens' en niet zeggen 'wat een slechte tekst' en onderbouw het dan ook. En dan lees ik reacties van dat deze tekst geen deol heeft. Als je ook maar een beetje begrijpend lezen kan dan weet je dat ik doel op de wintertransfers die we moeten doen. Het feit dat het bestuur trouwens verdedigers wil kopen zegt ook genoeg, ik deel hun mening. Jullie zijn juist veels te positief. Iemand heir is zelfs zo psoitief dat die alle jeugdspelers van ons heeft opgeschreven, dit menen jullie toch niet hé?? Zo waren we vorig jaar ook, maar je moet gewoon kritisch zijn. Als je met Servet op wil bouwen, veel succes. Als jullie geenv erdediger erbij willen, veel succes met je Balta en Servet tegen Aguero. Beiden hebben de draaias van een vliegtuig, en daarmee wil je kampioen worden? We winnen amper van Es Es man met een Youla in de spits!

Verder schrijven sommige gasten hier dat ik teveel mijn mening geef. Helaas voor jullie is dit niet de frontpage maar de gebruikerszone. Ik mag schrijven wat ik wil, jullie lezen het mee. Ik schrijf geen niewusbericht waar alles een feit moet zijn.

En ik vind het vreemd dat jullie willen dat ik wat vernieuwends wil schrijven. Ik heb nu eenmaal geen banden met het bestuur, ben ook maar een simpele knulletje van 18 jaar oud die elke wedstrijd braaf met een zak zonnepitten achter de televisie bekijk. Jullie verwachten er wel wat té van. Dat vind ik niet erg, maar onderbouw het dan wel. Dat doet niet iedereen hier.

Voor de rest bedankt voor het lezen!

25 december 2009 om 23:49

We vinden het een belangrijke criterium dat een artikel, ideeen en meningen bevat die origineel en vanuit een ander perspectief zijn gevormd. We bedoelen met ' vernieuwend ' niet dat we van jou verwachten dat je weet wie de nieuwe transfer gaat worden, we vragen alleen een tekst te kunnen lezen die we kunnen identificeren met Aslanproud. Dat was je noemt, wordt weken en maanden lang al genoemd en geschreven in de Turkse pers. Het bevat voor ons weinig actualiteit.

26 december 2009 om 02:23

Zie jij maar eens wat vernieuwends te schrijven.. Er zijn 400 kranten in Turkije die elke dag 300 nieuwsberichten lozen, ik lees die troep niet dus ik weet niet wat er allemaal in staat maar ik heb mijn eigen visie geschreven. Ik volg alleen hoge forums zoals alisamiyen en verder niets.

Deze tekst is trouwens ook niet voor alleen de Turkse users, we zitten tenslotte op een Nederlandse site

Galatasaray, een topclub van 1998 tot en met 2001 en daarna helaas ver weggezakt. Was toen ongeveer 7 a 8 jaar maar dat waren tijden, dat zelfs Ac Milan van ons schrok. Het is al te laat om nu nog een topclub te worden als ze zo doorgaan met spelers aantrekken als,met alle respect Gokhan Zan, halen(ook al is hij transfervrij gehaald). Ze moeten eens in brazilie gaan kijken of ergens anders in Zuid-amerika, ongetwijfeld dat er dan eens een topper tussen zal verschijnen. Maar met deze scouting wordt het niets anders dan europa leauge, dat met alle respect toch een aantal maatjes te klein is voor de champions league.
Maar wat bedoeleigenlijk flop? Niet eerste staan, geen champions league spelen? Als je bedoeld met niet eerste staan, dan ja flop.

Verder, bedankt voor de moeite dat je wat meer over onze cluppie verteld.

Beste schrijver!!

Ik vind hakan balta op de linksback positie ideaal en laat hem A.u.b nergens anders spelen. Gökhan Zan is drama daar heb je gelijk in. Emre Asik moet gewoon naast Servet spelen. En je hebt niks gezegt over Rijkaard. Het is alleen hem schuld dat Galatasaray zo laag staat, want tegen manisaspor begon hij met 3 verdedigende middenvelders. En hij heeft het team ook paar wedstrijden zonder spits het veld opgestuurd met Arda in de spits.

Ik ben een grote Galatasaray fan en vind dat er van. Eskisehir, ankaragucu, manisa, belediye en van bursa gewonnen moest worden

Ik vind dat je gelijk hebt voor een grote deel! Maar heeft niemand opgemerkt sinds dat Baros weg is gevallen met een blessure dat we echt slecht spelen? Niemand zet druk op de tegenstanders verdedigers zoals Baros dat deed. Meeste vonden hem een rotspits maar geloof me, hij verichte verdomd veel werk! Toen Baros speelde klaagde iedereen van waarom hij? Waarom geen Nonda? Nu dat Nonda speelt willen ze iemand anders. Let op mijn woorden, als Baros terug in het spel komt zullen we een groote kans hebben om kampioen te worden! En zullen de doelpunten als regendruppels vallen.

Voor dit stuk wat heel wat waarheid inhoudt= 5*

Je tekst bevat veel waarheden maar wat je bent vergeten te vermelden is dat Leo Franco ook niet goed bezig is. Als je als keeper weet dat je ploeg op buitenspelval verdedigt dan moet je als keeper altidj goed staan. Dus hoe kan een speler helemaal alleen voor de goal komen, als keeper moet je gewoon goed uitkomen en voor de speler de bal hebben!

Voor de rest heb je inderdaad gelijk, we hebben dringend een nieuwe cv nodig die kan uitverdedigen. Een controlerende middenvelder en een killer voorin. Als we deze drie posities versterken kunnen we kampioen worden en ver geraken in de Europa league.

Je tekst zegt veel over Galatasaray, ik vind dat rijkaard net als tegen Trabzonspor veel meer moet durfen om met een Turks en jong elftal te spelen tegen wat lagere teams. Deze jonge Talenten rennen zetten veel druk Net als een paar jaar Geleden, Je tekst bevat veel waarheden , zelf vind ik dat ze niet zoveel druk op arda moeten geven Gun hem die nummer 10 maar geef de aanvoedersband aan een Ervaren Speler zoals Kewell Misschien wat een Topspeler is die gozer toch.

Ga zo door met zulke teksten over je eigen club.
4 Sterren waardig Tekt

Broeder, bedankt voor je stuk over Galatasaray. Het is belangrijk dat er regelmatig over het Turkse voetbal geschreven wordt. Voor een groot deel ben ik het met je eens. Vergeet niet dat veel spelers voor het eerst met elkaar spelen. Helaas zijn ook een aantal spelers zeer blessuregevoelig, bijv. Linderoth, Zan en Sabri. Hierdoor moet Frenkie steeds een andere opstelling maken. Volgens mij heeft Galatasaray in de eerstehelft nog geen wedstrijd in een ideale opstelling gespeeld. Waar ik ook bang voor ben is dat er pas tegen de sluiting van de transferperiode of zelfs op de laatste dag nog spelers worden aangetrokken waardoor ze niet ingespeeld zijn. 4 sterren voor jou Aslanproud.


Vindt het speller van galatasaray een goede kwaliteit hebben ... Maar het is eventjes slecht aan toe..
Het komt eigenlijk door de defensie .. het opbouwen is erg slecht ..

Het het buitenspel tacktiek .. slaat nergens op .. als je het niet kan moet je het ook niet proberen..

Denk dat we snel weer een leuke wedstrijden kunnen zien , na de winterstop met de nieuwe transfers.!!

wij (galatasaray)moeten meer effectiever spelen in de europa leauge doen we het goed in turkse leauge niet zo goed.alls je zo kampioen kan worden vertel me hoe de verdeging bakt er geen bal van van mij mag de hele verdeging weg en nieuwe bijkomen.en als je zo de europa leauge wil winnen vertel me hoe.arda is helemaal uit vorm.we spelen gelijk tegen manisapor met alle respect maar als jetegen een ploeg speel die minder is dan een middenmoter en je zelf de instelling hebt om turkese kampioneschap en de europa leauge te winnen moet je zulke wedstrijden gewoon met grote cijfers winnen 1-1 tegen manispor tegen eskisehir ook wat ga je dan doen als je liverpool tegen komt?
dit moet gewoon helemaal veranderen.tjonge Tjongetjonge we spelen met 4 man achterin alle 4 turkse internations zulke grote fouten in wedstrijden kan je beter naar fc knudder.kom OP Galatasaray Forza Cim-bom IK Hoop DAT HET Goed Komt EN WE Weer Voetballen ALS Echte Leeuwen!! (en deze tekst bevat weinig nieuws allemaal oud nieuws maar toch bedankt!)

29 december 2009 om 02:22

Ik heb minstens 3 keer moeten lezen om jou tekst een beetje te kunnen snappen. Als je de volgende keer achter elk punt een hoofdletter zet heb je al een goed begin
De volgende keer gaan we de komma's oefenen.

Reageer

Je moet inloggen om te reageren. Heb je nog geen account? Dan kun je je gratis registreren. Inloggen

Actiefste Clubexperts

Naam Aantal Gemiddelde rating

Galatasaray

Stand
Actuele wedstrijden

In de wandelgangen

Maandag 18 november
Arsenal is bereid om Granit Xhaka in januari naar Borussia Mönchengladbach terug te laten keren. Lees verder
X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren