Manchester City zet Hughes op straat en gaat verder met Mancini

Zaterdag, 19 december 2009 om

Mark Hughes heeft de Kerst net niet gehaald bij Manchester City. De oefenmeester zag zijn ploeg zaterdagmiddag weliswaar winnen van Sunderland (4-3), maar nog geen uur later kreeg hij te horen dat hij plaats moet maken. City heeft de Italiaan Roberto Mancini aangesteld als nieuwe hoofdtrainer.

/

Het ontslag van Hughes hing al een tijdje in de lucht. City investeerde deze zomer opnieuw fors in de spelersgroep, maar na een veelbelovende start kreeg de werkgever van Nigel de Jong te maken met een terugval. The Citizens wonnen slechts twee keer in elf competitiewedstrijden en gleden af naar de middenmoot. Voor Sheikh Mansour en de clubleiding was het daarom duidelijk dat Hughes moest vertrekken.

De trainer, die het anderhalf jaar volhield in het City of Manchester Stadium, mocht zaterdag nog wel op de bank plaatsnemen voor het duel met Sunderland. City won de thuiswedstrijd, maar de beslissing over de toekomst van Hughes was al genomen. Direct na afloop kreeg de oefenmeester te horen dat hij zijn spullen moest pakken en dat hij vervangen zou worden door de Italiaan Mancini.

/

Deze zat sinds zijn vertrek bij Internazionale, in de zomer van 2008, zonder werk. In de afgelopen periode werd hij al met diverse clubs in verband gebracht en zijn keuze is op City gevallen. Volgens Italiaanse media gaat de 45-jarige Mancini 4,5 miljoen euro per jaar verdienen en tekent hij een contract die hem tot medio 2013 in Engeland zal houden. City doet daar op de officiële website geen mededelingen over.

“Roberto is een bijzonder ervaren trainer, die het gewend is om wedstrijden te winnen en prijzen te pakken”, zei City-voorzitter Khaldoon Al Mubarak. “Zijn statistieken spreken voor zichzelf. Roberto gelooft in de potentie van Manchester City en wil er alles aan doen om deze club aan prijzen te helpen. Ik hoop dat onze geweldige supporters hem een warm welkom zullen geven.” Mancini mag zijn eigen technische staf samenstellen, aangezien de assistenten van Hughes ook vertrekken.Gerelateerd

65 reacties (laatste reactie door KoenPSV)

Opmerkelijk. Had niet verwacht dat ze hem er echt uit zouden gooien voor de kerst.

De eindstand was 4-3 en niet 2-1 Vz

Jammer dat het weer zo moet, Mcfc is nooit hoger geeindigt van de 8e plek, nu staat Hughes op de 6e plek, met een wedstrijd minder gespeeld waardoor ze nog kunnen stijgen op de ranglijst en makkelijk bij de eerste vier kunnen komen

En nog wordt hij op straat gezet. Die eigenaren hebben totaal geen kijk op voetbal en denken dat je met topspelers gelijk kampioen wordt.

19 december 2009 om 21:45

Ze hebben ook nog nooit zo veel geld uitgegeven. Nu heeft het team inderdaad tijd nodig om volledig ingespeeld te zijn, maar ik denk dat dat het beste lukt met een top coach. En met alle respect naar Hughes, maar dat is die niet. Mancini daarentegen wel.

21 december 2009 om 18:47

Uuh, ik wil niet lollig doen, maar volgens mij staat er in de tekst gewoon dat de wedstrijd met 4-3 is gewonnen, en niet 2-1.

Tja, zo zie je maar, dat niet een kampioenselftal kan kopen, die moet je smeden. En die beleidsbepalers die zouden ook maar eens in de spiegel moeten kijken.

Als je echt mee wilt spelen, en blijven spelen, om de prijzen moet je het niet op deze manier aanpakken. Oke, de resultaten zijn niet om over naar huis te schrijven, maar rust in de tent is nog belangrijker. Geef een trainer de tijd om iets op te zetten, en kanl hem na een mindere periode niet gelijk af.

Doe zo'n trainerswissel dan in de zomer, zo aan het begin van een nieuw seizoen (bijvoorbeeld afgelopen zomer!). Waait er weer een frisse wind, gecombineerd met enkele nieuwe aankopen en aangevuld met jeugdspelers,.

Tegenwoordig geldt alleen nog maar het geld, en wordt er door dit soort eigenaars alleen nog maar door een roze bril gekeken. Denken door het aanschaffen van, ik weet niet hoeveel (top)spelers, dat ze gelijk al kampioen worden.

Zo'n vergelijkbare situatie was er ook bij Chelsea. Kopen, Kopen en nog eens kopen. Totdat ze daar het licht zagen, en er achter kwamen dat het zo niet moest. Ik weet niet of ze dat bij City ooit eens gaan zien.

Maar goed, Mancini is een goede coach. Ik hoop echter wel voor hem, dat hij wel de tijd krijgt om er iets van te maken, in tegenstelling tot zijn voorganger.

Staat op de 6e plaats net achter de top van Engeland, laat zijn team redelijk tot goed voetbal spelen en wordt er toch uitgebonjourd. Moet toch haast wel vriendjespolitiek of geldkwestie zijn...

Toch vrij lullig om het zo te zeggen!

Dit is een van te voren opgezet spelletje geweest! Anders stel je niet zo snel een nieuwe trainer aan!

20 december 2009 om 01:25

Gewoon effe vragen: zo snel? Hij heeft toch 1,5 jaar tijd gehad? Of bedoel je het anders?

On: Hughes is een topcoach en vind zo wel weer een nieuwe ploeg. Volgende ontslag in de PL en ze zullen wel naar hem vragen. Mancini ken ik niet zo goed, maar zal zeker niet slecht zijn.

20 december 2009 om 03:46

Vrij logisch wat hij met "zo snel" bedoelt. Vreemd dat je dat zo moet vragen..

Hughes wordt bedankt voor bewezen diensten en dezelfde dag wordt gemeld dat Mancini zijn takenpakket over gaat nemen....dat is snel. Comprende?

ot: Mancini is afgaande op prestaties een succesvollere (hoofd)coach dan Hughes.
Ik hoop dat hij City aan de praat kan krijgen. Al ben ik geen fan van rijke investeerders in het voetbal, er loopt genoeg (gekocht) talent rond.

20 december 2009 om 17:28

Je kunt het op twee manieren verstaan. Ik had het anders verstaan (zo snel nieuwe trainer aanstellen: na 1,5 jaar).

En dan nog: van te voren opgezet spelletje? Is het zo raar dat ze meteen een vervanger klaar hebben? Is het zo raar dat ze al voor een ontslag checken of er een waardige vervanger klaarstaat? Zeker voor zo'n belangrijke rol in het elftal.

Ach ja, de naam is gewoon niet groot genoeg. Die arabieren denken als de naam niet groot genoeg is dan is de coach ook meteen slecht. Dat ze dan Mancini uitkiezen.. Ik zeg niks.

Verdiend. Met dat team moet je normaal in top 3 staan.

19 december 2009 om 20:42

Tuurlijk niet. Met alle respect voor City. Ik schat zelfs clubs als Tottenham en Villa hoger in. Dat zijn simpelweg beter ingespeelde teams. Bij City zit niks geen samenhang in en er worden luckraak overal wat speler weggekocht. Er zit geen visie achter. En iedereen kon natuurlijk aan zien komen dat er bij een 'sterrenelftal' een mannetje en een persoonlijkheid voor de groep moest staan.

19 december 2009 om 21:01

Inderdaad, mensen zien spelers als Tevez, Adebayor en Robinho en denken meteen dat je alles kunt winnen. Er zit totaal geen cohesie in de team, vooral achterin.

19 december 2009 om 21:46

Dat zit er inderdaad nog niet, maar nou lijkt Hughes mij niet de ideale man die dat voor elkaar kan brengen. Mancini is een top coach en zal dit team naar naar betere resultaten leiden dan Hughes. Goeie beslissing van die eigenaren.

Mancini gaat City niet beter laten voetballen. Hij is Italiaans ingesteld en gaat met dat topmateriaal wat hij zal hebben zeker countervoetbal laten zien.

19 december 2009 om 21:32

Owja, en Ancelotti is geboren getogen in London?

Prachtig nieuws voor City nu kan ik City zelfs als titelkanidaat zien voor volgend jaar natuurlijk.
Hele goede coach begreep eigenlijk niet waarom Inter hem weg trapte.
En leuk voor hem dat hij zijn eigen staff mag opzetten.

20 december 2009 om 10:46

Ancelotti heeft zich aangepast aan het spel van Chelsea wat ik Mancini niet zie doen.

Zo die had ik niet zien aankomen. Inderdaad zoals hierboven gesteld: was van te voren allang bekend, anders had je Mancini al niet zo snel aangenomen. Denk wel dat dat een goede trainer is voor City, die weet hoe je prijzen moet pakken.

Wow dat komt aan als een verrassing zeg:s. Dat Mancini een club zoals Manchester City gaat trainen had ik echt niet gedacht maar het is ook wel een trainer met een duur prijskaartje. Schitterende caoch die enorm goed is op tactisch gebied en ik denk dat hij zijn formatie en elftal misschien op enkele plaatsen gaat veranderen.

ga is goed neerzetten ofzo want het is 4-3 geworden slecht geport.

Bijzonder zuur voor Mark Hughes. De druk is hem fataal geworden. Mancini? Een totaal ander type trainer.. Ik ben benieuwd

Haha, dit is echt lachwekkend. Die club staat 6e, wat toch geen schande is, en de trainer wordt er uit gegooid. Zullen we de club meteen Abu dabu City noemen, dan is de show compleet...

Wat een onzin en wat een vieze club is het geworden. Eerst was het de echte club van Manchester maar nu is er weinig echts te bekennen. Alleen Nigel de Jong en Richards vind ik sympathieke spelers, voor de rest is iedereen er enkel voor het geld. Hughes deed hij op z'n minst prima, ik hoop dat mancini het begin van het einde voor deze club is zodat de ratten aan de top verdwijnen.

19 december 2009 om 20:11

Om nou gelijk de hele spelersgroep over een kam te scheren vind ik wat ver gaan, maar ben het met je eens dat de club als geheel niet echt netjes heeft gehandel (zacht uitgedrukt).

20 december 2009 om 01:33

* Mo jongens toch, krijgt dit een punt? Waar zijn we mee bezig?

- Ireland zit er zeker voor het geld. Nuja, hij komt uit de jeugd, maar hij zit er toch enkel voor het geld...
- Shaun W-P speelde niet bij Chelsea en wilde spelen. Z'n ex-ploeg (waar hij jeugd heeft gevolgd) komt langs en accepteert. Maarja, enkel voor het geld...
- Kompany speelt amper bij HSV en heeft problemen met de trainer. Hij kan naar City, maar dat hij accepteert is natuurlijk enkel en alleen voor het geld.
- Bridge speelt niet bij Chelsea en City komt langs. Waarom zou je dat accepteren? Alleen voor het geld!!
- Onuoha, jeugdspeler, maar dat hij nog niet weg is: geld natuurlijk!

Nuja, je ziet wel waar ik naartoe wil. Punt daarvoor geven is gewoon dikke bullshit.

* Hughes wint twee keer in 11 matchen. Dat vind de club niet genoeg in verhouding met de gedane investeringen en de vooropgestelde doelen. Dat hij ontslaan wordt is niet super, maar zeker niet abnormaal. Er zijn er al bij veel 'sympathiekere' clubs ontslaan voor veel minder. Zouden de Ajaccieden akkoord gaan met 2 overwinningen in 11 matchen? Ik dacht van niet.

Is dit dan de internationale toptrainer die ze naar de succes zal leiden?

er zijn nog al heel erg veel domme mensen hier op vz die en reacties geven eerlijk zijn er maar paar mensen die egt weten hoe de voetbalwereld inmekaar zit

19 december 2009 om 20:45

Ja en jij weet dat juist weer niet

en op jouw reactie hierboven: jij heb die man natuurlijk al 4x ontmoet! Je weet alles van hem. Je kijkt volgens mij alleen maar naar het plaatje in het verhaal.

en hieronder: wrm heb je dan een account op vz?? alleen maar op stoer te zijn en voetbalzone belachelijk te maken. Als vi ook zo goed is zouden ze ook wel iets hebben waardoro je er reacties kan geven. Ga je gekke reacties op een sesamstraat.nl geven ofsow want wij hebben hier geen zin in jouw gezeur

19 december 2009 om 20:31

zat er aan te komen, wel lullig voor hem ze zijn gewoon erg opportunistisch daar, tevez sprak nog wel zijn vertrouwen in hem uit maar t mocht niet baten

Belachelijk om Hughes nu aan de kant te schuiven. De man heeft gewoon nog niet de tijd gehad om echt een team te bouwen. Bovendien vermoed ik dat hij niet eindverantwoordelijk was voor een groot deel van de aankopen afgelopen zomer. Wat verwachten ze nu van Mancini? Moet hij nu de titel binnen gaan slepen. Waarom zou het hem wel lukken en Hughes niet? Nu komt er weer een andere trainer met weer een andere visie en trainingsmethoden enz. waardoor de continuïteit, die toch al ver te zoeken was bij Man City, nog een stap achteruit gaat.

Manicni is een redelijke trainer, maar hij mist de nodige ervaring om zo'n nieuw buitenlands(voor hem) team te trainen. Bovendien zitten er veel ego's en sterren in dit team en Hughes deed dat nog goed vond ik. Het is niet makkelijk om een team met 6 nieuwe basisspeler te trainen, ik vind dat hij nog een jaar de tijd moest krijgen. Bovendien staat City gewoon 6e en dat vind ik best goed, agjah hun keuze maar Mancini is echt niet beter dan Hughes.

Belachelijk om hem voor Mancini aan de kant te schuiven.zo slecht waren de resultaten niet, al werd er zeker niet het maximale uitgehaald. Als het nu een absolute toptrainer was geweest, zoals Hiddink, kon ik het goed begrijpen. Mancini lijkt me echt geen goede trainer voor deze club. Te verdedigend en nooit echt wat bewezen.

Ik denk ook niet dat het een goede invloed op de spelers zal hebben, waardoor het wellicht alleen maar slechter zal gaan.
Volgens mij was Hughes wel een gewaardeerd trainer door de groep.
We weten echter niet wat zich achter de schermen plaatsvind, dus ik kan het ook mis hebben.

Frusterend dit had ik dus echt niet verwacht... Mancini is geen goede coach en zal het niet redden erg dom van City dat ze Hughes ontslaan en daarvoor een niet ervaren trainer nemen had Hi.ddink verwacht

Zou dit dan inhouden dat Hiddink toch naar Juve gaat???

Voor de gene die dit niet hebben zien aankomen,..de italiaanse kranten stonden er al dagen vol mee,...ik wist het al voordat het hier stond.
Met dat materiaal kan Mancini heus wel wat,...hij kon het met Inter toch ook?!?!?

Het wereldje van trainer is echt raar, dit bewijst maar eens temeer dat je nooit zeker bent van je baantje als trainer, je wint met het team, de spelers zijn tevreden en toch wordt je ontslagen, jammer ik geloofde wel in het project van Hughes, het team kwam ook in steeds betere doen en er kwam net een vaste basisopstelling aan. eens zien wat Mancini er nu van gaat maken, hij staat niet echt bekend om zijn aanvallende speelstijl en technisch hoogebegaafd voetbal. Hij liet Inter destijds op z'n 'italiaans' spelen en dus verdedigend. Hoe dan ook past Mancini meer bij City dan Hughes lijkt mij. hij geniet een hogere status en heeft een meer topvoetbal uitstraling vind ik, dat betekend nog niet dat hij dat brengt.

Belachelijk! En ze zeiden nog wel dat ze Hughes het vertrouwen geven en dat hij de tijd kreeg om er een goed elftal van te maken, en volgens mij lukt dat niet in 1 seizoenshelft!

Werd tijd dat die waardeloze trainer er eens uit vloog. Heeft een onbeperkt budget koopt allerlei net niet spelers en weet er geen fatsoenlijke wedstrijd uit te persen. Alle spelers lopen als een kip zonder kop rond en er zit geen enkele lijn in het spel. Hij heeft lang zat de tijd gehad bijna 1.5 jaar en het spel lijkt nog nergens op. Al met al zeer terecht dus.

Die domme arabieren denken dat , als je spelers koopt prijzen/kampioenschap/succes koopt. Dit slaat helemaal nergens op want, onze vriend Hughes word ten onrechte ontslagen zo slecht gaat het niet oke ze geven vaak voorpsrong weg en verspelen onnodig punten maar Man.city heeft minste van heel PL verloren dat zegt ook wel wat maar 2x!!!, dat ze denken dat Mancini ff top 4 gaat halen kunnen ze dromen, nu mogen ze alles ook wel verliezen van mij, ik vond Hughes een goede trainer die wel ergens aan het bouwen was maarja dat er dit met hem gebeurd er is geen trainer in de wereld die goed genoeg zal zijn voor die gekke arabieren:s

Zat er inderdaad aan te komen, enkel volledig misplaatst om hughes eruit te gooien
zoals de feiten zijn staan ze #6 wedstrijd minder waardoor ze samen met tottenham #5 zouden kunnen staan.

Neem dan die wat waren het er dacht 7 gelijk wedstrijden dat is 14 punten weggooien
[had best iets meer ingezeten, al had dat bij de concurrenten ook gekund]

Hadden ze mogelijk gedeeld #3 kunnen staan.

Zeker geen slechte positie voor mcfc dacht ik zelf maar ach wie ben ik

Dit krijgt nog wel een staartje, want Mancini bleek vandaag in het stadion te zitten. Dat zou niet alleen zuur zijn voor Hughes, maar het zou buitengewoon onbeschoft zijn van Mancini tegenover een collega. Verder is dit onbegrijpelijk natuurlijk. Het is in de lijn van het gevoerde beleid tot nu toe. Er is eigenlijk zeer slecht ingekocht waarbij de korte termijn regeerde. Om nu Hughes weg te doen, los van de winst vanmiddag, is sportieve zelfmoord. Er komen twee weken met veel wedstrijden. Pas als de rook is opgelost na die twee weken weet je echt waar Man City staat en of ze achterom of vooruit moeten denken. Dat men dit niet ziet is funest voor ene ploeg die zich al achter de coach schaarde. Mancini zal ze namelijk zeker op de korte termijn niet beter laten verdedigen. Sterker nog, er is zo weinig kwaliteit achterin dat zelfs Ferguson ze niet beter zou doen verdedigen. Al met al dus een verloren seizoen voor Man City, en dat is vooral te danken aan gigantisch wanbeleid van de suikerooms.

Ook zo een gemaakte (top)club door zo een geldschieter net als Chelsea en R.madrid.. Nooit krijgt de jeugd een kans alles maar kopen.. kopen.. kopen.. Ik vind dat soort club's helemaal niks. Ik heb er gewoon niets mee met dat gekoop en dat hoog in de bol gedoe.. Mancini is bekender dan Hughes in de voetbalwereld dus maar lekker ontslaan die handel.. Bah!!!!

20 december 2009 om 01:38

- Cliché-reactie!
- Real Madrid een met geld gemaakte club? Ik dacht toch echt dat ze al top waren in de tijd dat geld minder belangrijk was.
- Jeugd geen kans? Onuoha, Ireland, Wright-phillips, Richards. Allemaal basis vandaag!

Wat een beleid daar. Miljoenen uitgeven en gelijk denken dat ze voor het kampioenschap moeten kunnen gaan. Mancini zal het echt niet beter doen dan Hughes. Maar ze denken blijkbaar dat je veel geld er tegen aan moet gooien en dat het dan vanzelf wel komt.

Waauw, wat een slecht geleide club is dit? Dit is gewoon een regelrechte schande vind ik. Ze kopen gewoon wat spelers en hopen kampioen te worden en als het niet gaat van de eerste seconde dan smijten ze de trainer maar buiten.
Als iemand ooit kritiek heeft gegeven over de manier waarop ze bij Madrid werken, dan hoop ik dat zij inzien dat dit gewoon nog een paar stapjes verder gaat. Beeld je maar eens even in dat het niet Hughes was die aan de deur werd gezet maar Hiddink.

19 december 2009 om 21:51

Slecht geleide club? Tuurlijk is het tegenover Hughes niet netjes. Maar deze mensen willen wat het beste is voor hun club. En zij denken dat Hughes niet de geschikte persoon is om City naar de top te brengen. En ik ben het daar helemaal mee eens! Of vind jij dat Hughes een fantastische trainer is die City naar de top kan brengen? Ik denk dat Mancini een veel grotere kans van slagen heeft. Hij heeft immers ervaring met topspelers en ego's. City doet er goed aan om Hughes aan de kant te zetten, tactisch klopte er vaak helemaal niets aan het spel van the Citizens. En laat Mancini hier nou een meester in zijn.

Wat een hoop onzin lees ik hier weer.

Hughes is een geschikte coach voor een middenmoot, maar absoluut niet voor een club dat ambities heeft om CL te spelen of titel te winnen.

Manchester City heeft een hoop kwaliteit binnengehaald, maar is nauwelijks iets opschoten ten opzichte van vorig jaar

Die zeven gelijkspellen achter elkaar is helemaal een drama.

Dus tijd voor een betere coach zal de leiding gedacht hebben.

Geef ze eens ongelijk!

Eigenlijk had deze man er al lang uit gemoeten,
Bij de begin ging het nog goed, dat kwam door de materiaal
maar later kwam de echte test,

Van mij had ie al lang al uit mogen liggen,

(sorry van die leestekens, ik ben in Frankrijk en die toetsen borden zijn een beetje anders als ik gewend ben)

jammer dat het geld eengrote rol speelt dit jaar bij city, wat ik las in een aantal reacties hierboven dat Manchester City nog nooit zo hoog gestaan heeft. Ik vind het wel heel voorbarig dat Hughes het veld moet ruimen, het lijkt net of hij de laatste tijd grote nederlagen heeft geleden.

Zelf hoop ik dat de club een slechte keuze heeft gemaakt en spijt krijgt van hun beslissing. Die doelstelling is wel heel hoog gesteld met meer overwinningen die ze eisen van hun trainer.
Wens Manchester City wel veel sterkte toe de komende tijd, het was toch een prachtige club.

jdv1 goede reactie wat je schreef ben ik meerendeels mee eens.

Wat ik nog het meest lachwekkende vind van al.

Manchester City speelt gelijk, speelt gelijk,... 7x. Ik lees hier telkens (telkens!!!!!!) reacties van:
- zie je wel, het gaat niet zo gemakkelijk met al die aankopen.
- zo'n aankopen en niet kunnen winnen van zo'n clubje
-...

Dan ontslaan ze de coach en het is van:
- hij deed het toch zo slecht nog niet, zesde plaats
- wat raar dat die coach ontslaan wordt
-...

Ze kunnen nooit wat goed doen voor sommigen. Nu is het van "mancini, is dat dan de topcoach die het zal moeten doen?". Nemen ze Mourinho, zal het wel zijn van "die gaat alleen maar naar City voor het geld." of "ze willen enkel een grote naam"

Zeveraars!

@ Spiny,

Wat loop je te mopperen !!! ben je iedereen aan het afgaan die iets verkeerds zegt, het is trouwens "wat raar dat die coach ontslagen wordt ipv van ontslaan wordt.

Vind het wel een onderwerp van gesprek van het ooit mooie club Manchester city.

20 december 2009 om 03:54

.....van de ooit mooie club....

Wat lees ik een hoop onzin! Je kan geen kampioenschap kopen? Uhm. Chelsea?
Iedereen die klaagt op Man City mag dat ook (nog steeds) op Chelsea doen. Tuurlijk heeft een team tijd nodig maar die begint nu al vorm te krijgen. Verder loopt er voldoende jeugd dat hét niveau aankan of al gedebuteerd is. In het team loopt dus wel degelijk ook iets rond wat de identiteit van de club heeft.
Ireland of Shaun Wright-philips om maar een naam te noemen die een van de beste, zo niet de beste doorgebroken jeugdspeler is.

Hoe dan ook vind ik het jammer want Hughes deed het goed. Verder kan niemand iets zeggen over deze rijke mensen. Ze zullen ongetwijfeld het spelletje beter snappen dan wij. Niet alleen dat ze zullen zeker ook een hoop specialisten (adviseurs) op iedere gebied zoals marketing of sportgebied in dienst hebben om hun oordelen en meningen te delen met de grote baas.

Ik neem City niets kwalijk hoor. Grote ambities, grote spelers gekocht en nu nog een grote (bekende) leider in de vorm van Mancini. Als je zo de geruchten hoort dan hebben ze zonder twijfel Hiddink ook gevraagd. Zo ambitieus lijken ze me wel. Geef man city een paar maanden/jaar en dan staan ze bovenaan, let maar op.

Tja.. Za er aan te komen. Hij is nu ongeveer 1,5 jaar in dienst bij City. Vorig jaar 10e, Dit jaar 2x gewonnen in 11 wed. toch 6e plek. Mark Hughes is een aardige trainer maar niet voor de top. Hoop dat we het daar allemala over eens mogen zijn! Hiddink is gevraagd, maar wou (helaas) niet komen. Ik had wel een grootere naam verwacht dan Mancini. Dat zijden ze vanochtend ook bij match of the day. Ik ben benieuwd hoelang hij het vol houd.

Al dat geld is geinvesteert om meteen prestaties te zien, dan zijn 7 gelijke spelen natuurlijk veel te weinig. Toch heeft Hughes, met een compleet nieuw team, het nie zo bijzonder slecht gedaan....

Maar de keuze is begrijpelijk, een echte verbetering was er niet te zien bij Manc, en Mancini weet hoe hij van grote spelers een team moet smeden (zie Inter). Hughes zien we graag terug in de PL, maar Manc is gewoon een treedje te hoog.

Hm, ik vond die Hughes best goed. Had binnen Engeland ook wel een goede reputatie. Dat Nigel de Jong de sterren van de hemel speelt, dat Adebayor zo belangrijk kan zijn, dat zelfs Robinho zegt nog tien jaar bij City te blijven... Dat zijn toch allemaal goede tekens.

Verder staan ze zesde in de competitie, zijn de verschillen klein, en hebben ze toch maar zelden echt een wedstrijd verloren. Veel beter als coach kan je het niet doen, en het voordeel van Hughes was natuurlijk dat het een Engelsman (om precies te zijn: hij komt uit Wales) is, die de premierleague goed kent, de club en de spelers goed kan leiden... Met een Italiaan, zeker zo een met een twijfelachtige reputatie als Mancini, moet je het nog maar afwachten.

Ik kan me nog zo'n omhoog gevallen club uit Engeland herinneren, Tottenham, die dacht slim te zijn door Martin Jol te vervangen met een Spaanse jodocus... Hoe heet 'ie ook alweer, Juande Ramos. Ramos bakte er drie keer niets van, is inmiddels drie keer achterelkaar bij verschillende clubs ontslagen, en Tottenham is door het stof moeten gaan om weer een goede coach te vinden (redknapp dus).

Ik kan me eigenlijk niet anders voorstellen dan dat dat scenario zich hier zal herhalen. Zonde, want net zoals het Tottenham van Jol, was het Mancity van Hughes een goed team met veel potentie, dat soms heel fraai kon voetballen.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

Manchester City

Stand
Selectie
Actuele wedstrijden
 TeamPnt+/-
1.Liverpool5740
4.Chelsea4723
5.Arsenal4114
Voor de complete stand: Premier League
SpelersPositieW
John StonesVerdediger10
Kyle WalkerVerdediger10
Vincent KompanyVerdediger10
Nicolás OtamendiVerdediger10
Leroy SanéMiddenvelder10
Voor de complete selectie: Clubpagina Manchester City.

In de wandelgangen

Woensdag 16 januari
Bayern München is van plan om de optie tot koop in het huurcontract van James Rodriguez te lichten. Lees verder
X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren