Heerenveen en Viking akkoord over transfersom Ingelsten

Dinsdag, 15 december 2009 om 11:40Daniel Cabot Kerkdijk • Laatste update: 11:51

Patrik Ingelsten zal naar alle waarschijnlijkheid de gelederen van SC Heerenveen gaan verlaten. Viking FK uit Noorwegen maakt dinsdagmorgen via de officiële kanalen bekend overeenstemming met de Friese club te hebben bereikt over de transfersom. De Scandinaviërs moeten nu nog alleen met de Zweedse aanvaller om de tafel om zijn persoonlijke voorwaarden te bespreken.

Ingelsten (27) was een van de steunpilaren van Kalmar FF en maakte bijna een jaar geleden de overstap naar het Abe Lenstra Stadion. Mede door blessureleed kon de spits, die 2008 tot topscorer van de Allsvenskan werd gekroond, de verwachtingen niet waarmaken. In totaal speelde Ingelsten slechts zeventien competitieduels en scoorde hij twee keer.

"We zijn zeer verheugd om een akkoord te hebben bereikt met Heerenveen", zegt directeur voetbalzaken Egil Østenstad op de website van de Noren. Naast de onderhandelingen over zijn voorwaarden zal Ingelsten in Stavanger ook nog een medische keuring moeten ondergaan. Viking eindigde afgelopen seizoen als tiende in de Tippeligaen.Gerelateerd

Meer sportnieuws

63 reacties (laatste reactie door eelhveen)

Ik ben blij voor hem en voor Heerenveen dat dit nu rond is. Nu maar voor de Heerenveen fans hopen dat er een goede opvolger voor wordt gehaald, want ik vind het op dit moment maar een beetje dun voorin bij Heerenveen.

De zoveelste miskoop van Heerenveen, ik wordt een beetje moe van dat zogenaamde geweldige scoutingsbeleid bij Heerenveen. Van de zoveel die ze halen zitten er weinig bij die echt meerwaarde hebben, ik noem een Djuric, Kopic, Elyounoussi, Ingelsten, Paulo Henrique, Beda, Bak Nielsen, Steppe en dan ben ik nog niet eens een Heerenveen kenner dus ik zou er wel 5 hebben vergeten. Heerenveen was creatief toen ze niet zoveel geld hadden, nu halen ze allerlei spelers uit verre landen die niets toevoegen.

15 december 2009 om 12:13

Ben het met je eens dat er geregeld miskopen tussen zitten bij Heerenveen, maar om Paulo Henrique, Bak Nielsen en Steppe als zodanig te betitelen gaat wat ver. Paulo Henrique is niet constant genoeg maar heeft veel talent. Bak Nielsen is een degelijke verdediger en Steppe een geweldig keeperstalent. Toegegeven, hij heeft het nog maar weinig laten zien. Maar als hij volledig fit is heeft hij veel meer potentie dan Vandenbussche.

15 december 2009 om 12:15

Djuric, Elyounoussi, Henrique, Steppe en Beda hebben potentie en de club heeft het vertrouwen dat deze spelers in de toekomst een meerwaarde hebben. Kopic lijkt het niet te hebben, net als Ingelsten. Bak Nielsen is een prima verdediger, maar kwakkelt helaas te veel met zijn fitheid.

15 december 2009 om 13:24

Beda en potentie? Hahaha, die man is een regelrecht drama. Heb hem nu al vele malen in actie mogen zien in Emmen, maar goddank is hij teruggestuurd naar Heerenveen vanwege zijn slechte mentaliteit. Ja, dan heb je bij Heerenveen ook helemaal niets te zoeken. Lekker terug sturen naar Brazilië.

15 december 2009 om 12:18

Djuric is nog heel erg jong en zal bbinnenkort door breken. Paulo wordt een grote meneer. bak nielsen speeld meestal gewoon en steppe is geblesserd. Idd elyounoussi en ingelsten brengen niet echt was ze moeten doen. Maar kijk eerst naar je eigen club!

15 december 2009 om 12:20

Zoveelste? Heerenveen leeft van hun scoutingsbeleid en dan kom jij met de zoveelste miskoop?
Heerenveen staat in de top qua scoutingsbeleid. Dat zijn gewoon feiten.
Elke club heeft zo zijn miskopen en ook heerenveen heeft dat, maar gelukkig is het aantal miskopen bij heerenveen dusdanig klein dat het niet opvalt.

15 december 2009 om 14:47

Over de laatste 4 jaar draait Heerenveen nauwelijks quitte (minder dan 10% rendement) wanneer je naar het aan- en verkoopbeleid kijkt dus ik mag niet hopen dat ze hier van moeten leven.

15 december 2009 om 15:39

nauwelijks quite? Alves Sullmani, Pranjic etc etc. Ken je feiten aub.

15 december 2009 om 18:25

Zuiverloon, Nilsson, Hansson

15 december 2009 om 18:38

Het teken dat hij al geen antwoord geeft zegt al genoeg!

15 december 2009 om 12:21

@koning020
We zijn groot geworden met onze scouting, maar er zitten ook miskopen tussen. Dat is logisch. Je vergeet er ook bij te zeggen dat de balans nog steeds zeer positief is. Er zijn weinig spelers voor veel geld gekocht die het niveau niet aan kunnnen.

Trouwens een aantal namen die jij noemt betwijfel ik echter wel.

Ontopic:
Ben blij met dit kansje om op een natuurlijke manier door te selecteren, ondanks de 4 ton verlies.

15 december 2009 om 12:31

Grappig Koning020, dat je nu net de namen opnoemt die of het laatste jaar met veel blessures te maken hebben gehad of nog geen kans hebben gekregen door blessure leed...
Zou leuk zijn als je nu eens met een echte miskoop komt, iemand die er 2 a 3 seizoenen heeft gezeten, zonder blessures & toch niet heeft gebracht wat er werd verwacht... Succus!

15 december 2009 om 13:51

@koning020
Ik ben het in principe met je eens. Waar ik vooral een rode draad in ontdek is het feit dat de meeste miskopen de laatste jaren zijn gebeurd onder de leiding van Kuiper. Die man heeft geen verstand van voetbal en laat zich verleiden tot rare aankopen terwijl hij anderen niet aan durft. Bovendien heeft hij nu het geniale idee de Jonge tot het eind van het jaar voor de groep te houden hetgeen eigenlijk betekent dat we ons moeten voorbereiden op degradatievoetbal. Laat dat nou net het enige zijn waar de Jonge wel ervaring mee heeft.

15 december 2009 om 14:29

De scouting van Heerenveen is ooit begonnen met geweldige aankopen, maar het worden jammer genoeg steeds minder goede aankopen. Alleen af en toe zit er nog wel eens een goede aankoop bij. Maar de scouting van Heerenveen in 2000 tot 2007 was een stuk beter dan nu. Ik lees op sites vaak dat Heerenveen weer achter een nieuw talent aan zit, maar dat naast Heerenveen er nog 10 clubs achteraan zitten.

Misschien moet Heerenveen beginnen met een nieuw scoutingsnetwerk, want nu ze zijn begonnen met het scouten in de Balkan en Tsjechië, komen er steeds meer miskopen.
Het laatste supertalent uit de Balkan zit nu wekelijks op de bank bij Ajax. en de laatste goede aankoop uit Tsjechië scoorde een maandje aan de lopende band, maar staat nu ook al 2 maanden droog.

Ik wil je er trouwens wel op wijzen dat Paulo Henrique, Bak Nielsen en Steppe nog steeds prima voetballers zijn, en in mijn ogen niet in het miskopenrijtje van jou thuis horen.
# Henrique kan geweldig aanvallen, kan zijn man voorbij komen en ook nog scoren. Hij heeft alleen een probleem met de eerste aanname, die is heel vaak niet zuiver, waardoor de tegenpartij de bal op kan pikken. Maar, bedenk wel dat hij pas 20 jaar is, en nog veel kan leren
# Steppe is een prima lijnkeeper, met geweldige reflexen, maar heeft 2 dingen tegen zich.
- Blessures: hij valt van de ene blessure in de ander, eerst had hij last van zijn rug, nu heeft hij weer een middenhandsbeentje gebroken. Het is een enorme pechvogel.
- Concurrentie: Vandenbussche, Lejsal en Vonk. 3 keepers van een goed niveau die goede dingen laten zien in perioden van blessures van Steppe. Aan het begin van het seizoen was het Lejsal die goed keepte, nu is het Vandenbussche die de een na de andere geweldige redding laat zien. Vorig jaar bewees Vonk zijn klasse. Kortom, hij komt er niet aan te pas, hoe goed hij ook is.
# Bak Nielsen kan ik heel kort over zijn, ik snap eigenlijk niet waarom juist hij in dit rijtje staat en niet Breuer of Koning. Die dit seizoen bagger spelen. Bak Nielsen is een van de mensen die de verdediging op de been houdt, en kan ook nog eens goed koppen. Wat is er volgens jou mis met Bak Nielsen?

PS. In dit verhaaltje kan natuurlijk niet missen dat Heerenveen dit jaar Assaidi en Elm prima gescout heeft, 2 basisklanten die een hoop creativiteit toevoegen.

That's it! I Quit!

Jammer, had verwacht dat hij meer van waarde voor Heerenveen zou zijn.
Ik denk niet dat H'veen perse een nieuwe spits moet hebben, ik denk dat een échte 10 de oplossing is.
Een type sneijder, v/d vaart of aisattie (zoals hij bij Twente speelde). Ik volg de jeugd van H'veen ook regelmatig, ik zou die Djurdic naar het 1e brengen. Ik denk dat hij, net als Roorda dat was/is, van grote waarde kan zijn voor de creativiteit.

Viel te verwachten. Ik vond hem in de wedstrijd van Kalmar tegen Feyenoord vorig jaar ook zeker geen uitblinker. Kan me herinneren dat hij toen een paar enorme kansen om zeep hielp en bovendien voetballend geen meerwaarde was voor Kalmar. Dit kalenderjaar bij Heerenveen heeft hij het ook niet waar kunnen maken. Wat niet eens zozeer aan hem ligt, maar aan het verwachtingspatroon om hem heen (omdat Heerenveen de naam heeft met de scouting goedkoop toppers te kunnen binnenhalen). Wat hij laat zien is gewoon zijn niveau. Zeker te licht voor Heerenveen, maar in Zweden denk ik mooi op zijn plaats.

wat was het aankoopbedrag van Patrick Ingelsten ook alweer?

het in de lijn der verwachting dat Heerenveen een paar overbodige spitsen zou gaan lozen. vorig seizoen traden ze bijvoorbeeld vaak met een wedstrijdselectie aan die 6 of 7 spitsen herbergde. Paulo Henrique, Sibon en Beerens als vast krachten, en Smárason, Kalou, Ingelsten, en Elyounoussi die de bank bezet hielden. dat zijn er gewoon teveel. Kalou is inmiddels weg, maar in zijn plaats zijn Papadopoulos, Asaissi en Elm erbij gekomen. dus nu zit Heerenveen opgezadeld met 9 spitsen in de selectie. plus het jonge talent Fazli. en dat terwijl je maar 4 of 5 goede spitsen nodig hebt voor de 3 plekken in de aanval bij Heerenveen.

15 december 2009 om 12:58

Aankoopbedrag 1,1 miljoen euro, daar komt nog wat tekengeld bij en een 3 ton salaris.

Heerenveen heeft het afgelopen 1,5 jaar veel geld vergooid. Maar ja eerlijk is eerlijk, de beste scandinavische spelers kiezen eenmaal niet voor Heerenveen. Zo'n Alves was puur geluk en goed en snel de concurrentie afwimpelen. Maar toen heerenveen op het punt stond om Ari te halen, sprong AZ erbij en boden ze meer geld. Ik weet zeker dat Ari in heerenveen zou slagen waar hij nu bij AZ zit weg te rotten. Die ingelsten en younoussi had ik zelf ook veel van verwacht maar die laten het afweten. Gelukkig voor Heerenveen hebben ze in Assaidi een pareltje in huis. Die is denk ik binnen 2 seizoenen alweer voor een groot bedrag verkocht.

15 december 2009 om 13:25

Elyounousi is verkozen tot beste (jeugd)speler voordat Heerenveen hem haalde. De meeste jongens die Heerenveen heeft gehaals zijn nog erg jong. Ingelsten tja hard rennen weinig inzicht.

Ari mag van mij per direct naar Heerenveen. Weet zeker dat hij een topper is.

15 december 2009 om 14:18

nou Asaiddi voor een groot bedrag weg na twee seizoenen?

als je let op tactische, technische en fysieke vaardigheden is Asaiddi niet zo goed als hij lijkt.

zo heb ik gemerkt (heb net de herhaling van Heerenveen - Feyenoord gezien) dat hij tijdens een dribbel nooit over de bal heenkijkt. zijn volledige aandacht is op de bal en zijn tegenstander gericht. en op zulke punten zie je of een speler echt goed is, of niet. doordat hij alleen maar naar beneden kijkt tijdens zijn dribbels ziet hij medespelers over het oog en verzeilt hij vaak in situaties waarin hij zichzelf vast loopt.

bij spelers als Honda, Ruiz en ook Stoch een beetje zie je duidelijk dat ze ook tijdens hun dribbels met de bal aan de voet voor zich uit kijken. en niet alleen maar naar de bal.

ook twijfel ik nog bij Asaiddi's explosiviteit en het vermogen een mannetje simpel te passeren. in de wedstrijd Heerenveen - Feyenoord kwam hij zijn tegenstander ook niet heel overtuigend voorbij. meestal ging het gepaard met enig fortuin.

spelers als Stoch, Sulejmani, Elia enz. kunnen zowel op techniek als op snelheid een tegenstander dol spelen. terwijl ze ook bijna altijd over de bal hen blijven kijken.

ook hebben de schoten op doel van Asaiddi mij nog niet kunnen overtuigen. niet voor niets heeft hij in 11 wedstrijden nog maar één keer weten te scoren. en dat is een veel te laag gemiddelde als hij echt een goot talent zou zijn.

Asaiddi valt juist zo op, omdat alle andere Heerenveen spelers grossieren in mislukte acties.
als Asaiddi dan een mooie actie maakt, dan wordt hij extra opgehemeld omdat ze dat zo langzamerhand niet meer gewend zijn. een speler met een aardige dribbel die creativiteit toevoegt. maar ik denk dat Asaiddi bij andere clubs die wél over voldoende creativiteit in de ploeg beschikken niet aan spelen toe zou komen. want vergelijk hem bijvoorbeeld eens met een speler die ik als een groot talent zie: Miroslav Stoch. Stoch is sneller, explosiever, beweeglijker en heeft een beter schot. nou probeer ik objectief te blijven. maar ook jij zou niet kunnen ontkennen dat een voormalig Jupiler League speler die nu pas wordt ontdekt, beter is dan een nog jongere speler die met de besten van de wereld bij Chelsea heeft gewerkt. daarbij gaat het nog niet eens om de 'status'' van beide spelers, maar het zegt wel wat over hun kwaliteiten en potentieel.

15 december 2009 om 16:12

Je moet ook kijken naar leeftijd en dergelijken.
Stoch is ook niet voor niks gehuurd want om te kopen is het geen optie voor Twente want ,zo'n jongen komt daar alleen als hij verhuurd wordt, zoals nu gebeurd is.
Daarom vind ik ook niet dat je deze 2 met elkaar kan vergelijken, want een speler huren van een goed/hoog niveau is makkelijker dan een speler kopen van een hoog/goed niveau. Asaiddi is gekocht en ik zie in hem een groot talent.

15 december 2009 om 16:49

Assaidi en stoch is een vergelijking van niks.

Assaidi speelde nog niet zo lang geleden bij de graafschap en heeft tijd nodig om te wennen aan het niveau en doet dat heel behoorlijk want hij wordt met de wedstrijd beter.
Iedereen ziet dat assaidi talent heeft en het slaat nergens op dat hij opvalt omdat de rest zo slecht zou zijn. Deze jongen krijgt de kans en gaat die zeker waarmaken.
Stoch is een goed voetballende huurling van chelsea die doorgaans niet te koop zijn voor nederlandse clubs. Het lijkt mij gezien het feit dat hij onder contract staat bij chelsea ook meer dan logisch dat hij dan ook wat verder is in zijn ontwikkeling.

Assaidi is een talent voor de toekomst die voor heerenveen leuke dingen gaat doen en bovendien is het een gekochte speler die in de toekomst weer een hoop euro's gaat opbrengen, dit in tegenstelling tot stoch die gehuurd is en aan het eind van dit seizoen gewoon weer voor niets de deur uitloopt.

in de winterstop sluit djuricic aan bij de selectie van het eerste (de johan cruijf van de balkan wordt hij ook wel genoemd) ik ben benieuwd.als ik zie wat die jongen liet zien tijdens het eurotournooi heb ik goede hoop topscoorder en beste speler van het tournooi.hij is nog jong misschien is dit wel een topper afwachten maar.wat beteft asaiddi ben ik heel duidelijk dat wordt zeker een toppertje zeer balvaardig en snel alleen nog een goede trainer zoeken die de spelers beter maakt en het volgend seizoen kan beginnen.dit seizoen moeten we maar als verloren beschouwen.

@tw3nte ik ga in grote lijnen met je mee daarom heb ik in mijn vorige post ook gezegd dat er een trainer moet komen die dit soort spelers nog beter maakt assaiddi is nog jong en heeft het overzicht soms nog niet maar daar kan een goede trainer aan weken.hij is in potentie wel een goede voetballer maar er moet nog wat aan geschaafd worden.

Heerenveen lijkt tegenwoordig meer op een luchtbel dan op een voetbalclub. In de afgelopen jaren is er weliswaar voor tientallen miljoen verdiend aan transfers maar dit geld is voor 90% ook weer geinvesteerd in aankopen die of mislukt zijn of niets aan het elftal toevoegen. In vergelijking met de afgelopen jaren is Heerenveen er als elftal erg op achteruit gegaan.

Daarnaast is er fors geinvesteerd in het zwaar gesubsidieerde en verliesgevende project Sportstad Heerenveen en blinkt het huidige bestuur vooral uit in een goede PR (hoe is het anders te verklaren dat de supporters nog steeds denken dat Heerenveen bulkt van het geld) en sterke verhalen.

Er worden, met veel bombarie, allerlei sponsoren gepresenteerd die uiteindelijk weinig op blijken te leveren(coca-cola, Lotto), Yme Kuiper durft te beweren dat de huidige selectie gelijkwaardig is aan die van FC Twente en maakt iedereen, die het geloven wil, wijs dat Heerenveen de grootste business club van Nederland heeft.

Feit is dat Heerenveen een prachtige positie binnen het Nederlandse voetbal (top 5) vergooid heeft, inmiddels voorbijgestreefd is door AZ, Twente en Utrecht en de handen dicht mag knijpen wanneer het uberhaupt nog in het 'linkerrijtje' weet te eindigen.

15 december 2009 om 16:53

Tjonge jonge mag heerenveen ook eens een minder seizoen hebben?

15 december 2009 om 18:07

Van alle verkopen is het geld 90% weer weggegooid aan aankopen die niks presteren?
Dan zou ik van jou graag willen horen, de spelers die mislukt zijn en samen zo'n 40 miljoen waard zijn, Succes!
Voorbij gestreven door Utrecht? Speelt Utrecht op D I T moment europees? De begroting liegt er niet om. Dat zo'n jongen nog een compliment krijgt ook, zulke berichten worden gewoon puur uit haat geschreven. En het is nog triest ook, want het klopt voor geen meter.
Nogmaals ik zou van jou graag de namen horen van spelers die samen 40 miljoen waard zijn en mislukt zijn. Heerenveen draait even 1 seizoen slecht en meteen dit, jammer dat je tegenwoordig voor berichten niet gewoon -10 kan geven.

:ik had eerlijk gezegd meer verwacht van ingelsten.

maar jullie zeggen dat heerenveen allemaal miskopen heeft maar papadopulos vind ik niet echt een miskoop hoor en paulo henrique ook niet.

maar de rest wel

Mooi verhaal Riche, maar zelfs de echte kenners weten dat Heerenveen als een van de weinige wel veel vermogen heeft. ( vi, sportweek etc) Dat ze dat vermogen niet durven te investeren, zoals Twente dat wel deed dit jaar, dat kunnen wij de supporters Yme Kuipers aanrekenen.

Tevens is het niet zo vreemd dat als je als laagvlieger in de eredivisie jezelf in 10 jaar tot vaste subtopper maakt dat je ook een jaar wat minder speelt ( kijk az vorig jaar ).

Heerenveen heeft de afgelopen jaren aankopen gehad die altijd het verschil konden maken( suljemani, alves, huntelaar, samaras, tomasson, van nistelrooij etc ) Dit jaar is er niemand die dit verschil echt kan maken waardoor Heerenveen genoegen zal moeten nemen met een tussenjaar.

Het enige wat ik kan hopen is dat de leiding van heerenveen conclusies trekt over het huidige beleid en dat ze ervan leren

15 december 2009 om 15:45

VI beweert recent dat Heerenveen geen geld meer heeft om te investeren, eigen vermogen staat daar los van.

Bepalend voor het eigen vermogen is onder meer hoe je de selectie waardeert op de balans (en dat doen ze bij Heerenveen blijkbaar erg progressief).

Dat tussenjaar is een wassen neus, neem van mij aan dat Heerenveen de komende jaren niet meer mee zal kunnen doen om de plekken die rechtstreeks toegang geven tot Europees voetbal, Heerenveen is inmiddels voorbijgestreefd door verschillende clubs en er zullen er zeker nog meer volgen.

15 december 2009 om 16:38

Voorbijgestreefd door wie dan nog meer dan? Twente idd, Ajax en PSV logisch. Maar verder moet AZ een stap terugdoen, Groningen zit in hetzelfde schuitje en FC Utrecht, Feyenoord zijn echt niet beter dan Heerenveen. Voor de rest zijn het allemaal matige clubs in de eredivisie. Alle respect voor clubs als heracles en Nac, maar zij zullen niet hoger eindigen dan bovenaan in het rechterrijtje. Kortom Heerenveen heeft kwalitiet genoeg om mee te doen om de bovenste vier, vijf plaatsen wat ook elk seizoen weer de doelstelling is.

15 december 2009 om 17:11

AZ en Feyenoord beschikken over een betere selectie en een hogere begroting, Utrecht is nu al minimaal gelijkwaardig aan Heerenveen en groeit (sneller) door, Groningen doet qua spelersmateriaal weinig onder voor Heerenveen.

Heerenveen moet dus met clubs als Utrecht, Groningen en bijvoorbeeld NAC gaan strijden voor de 6e t/m de 9e plaats, de overige plaatsen (en dus rechtstreekse plaatsing voor Europees voetbal) zijn normaal gesproken al vergeven aan Psv, Ajax, AZ, Feyenoord en Twente.

De bodem van de schatkist is in zicht dus veel geld om de selectie direct te versterken is er niet voor Heerenveen.

15 december 2009 om 17:36

Gezien de verliezen die gedraait zijn bij Feyenoord en AZ zullen deze begrotingen behoorlijk naar beneden gehaald worden, denk je niet.......

De bodem van de schatkist is in zicht?, ik weet niet waar jij dat op baseert maar ik denk dat jij je hoop uitspreekt en niet je kennis.

Je kan je beter druk maken om je eigen clubje lijkt mij, denk je misschien ook dat Twente bulkt van het geld?, die hebben de afgelopen jaren ieder dubbeltje geinvesteerd die ze in kas hadden terwijl ze in 2003 nog op een bankroet afstevenden,.......denk je dat dat goed is?, hoe bedoel je luchtbel....

Heerenveen heeft jaren geleden een lange termijn beleid ingezet en laten zich niet leiden door een jaartje wat mindere sportieve prestatie, hoe frustrerend ook voor de supporters.

15 december 2009 om 18:10

Feyenoord maakt 17 miljoen verlies, Az maakt verlies, Utrecht heeft een externe financier en dan kom jij nogmaals met zulke onzin aanzetten?
Waar komt de haat vandaan? Of moet ik zeggen de jarloersheid?
Heerenveen is Pranjic kwijt geraakt, voor de rest is de selectie intact gebleven.
Het geld om het stadion uit te breiden ligt alweer klaar, wat misschien niet verstandig is maar het geld ligt er alwel! En dan kom jij aanzetten dat de schatkist leeg is?
Zit je soms nog steeds uit te huilen over die easy win van ons op jullie in de bekerfinale? Reageer dat af op iemand anders aub.
Want misschien is het verstandiger dat je stopt met onzin te verkopen want je zet jezelf echt compleet voor lul

15 december 2009 om 18:21

Ben jij nou echt zo onozel, als ik 10000 euro heb staan en heb besloten om in 2009 maar 1000 uit te geven, en dat heb ik nu gedaan dan heb ik in 2009 geen budget meer over. Hoe moeilijk is dat?

Zowiezo steek je er bovenuit qua reacties in elk topic begin je over Twente te janken, 2 jaar geleden was je nooit met zulk grootspraak bezig. jammer

Hier wat woorden van je eigen voorzitter:

Ondanks de groei van FC Twente is er altijd nog wat te leren, van sc Heerenveen bijvoorbeeld. ‘dat is een voorbeeldclub voor ons, nog steeds. De jeugdopleiding, scouting, de financiële positie, daar is Heerenveen ver in, verder dan wij. Ik vind het prachtig om te zien hoe zij dat doen. Feyenoord heeft wat mij betreft de meeste potentie in Nederland. Je hoeft Rotterdam maar in te rijden en die skyline te zien om het te begrijpen. Wát een stad, wat een mensen. En Feyenoord gaat het doen: een stadion voor tachtigduizend mensen bouwen en het bedrijfsleven verenigen. Vroeg of laat gaat dat gebeuren.’

Opzich kan ik me er nog best in vinden in alles wat je hierboven aangeeft, alleen waar basseer je dan op dat Heerenveen na een slecht seizoen ineens niet meer mee kan doen ?

Zoals ik zei lijkt het mij raar om ineens van gezondste club uit nederland, ineens niet meer mee te kunnen komen met de subtop...

Maar misschien weet jij meer...

15 december 2009 om 17:17

Je moet je niet van alles laten wijs maken, Heerenveen had een goed gevulde geldbuidel, na het beleid de afgelopen jaren is hier niet veel meer van over.

Buiten het geld dat met verkoop van spelers werd verdient is er niet zo heel veel meer, in tegenstelling tot Psv, AZ en Twente is Heerenveen geen eigenaar van het stadion maar moet men huur betalen en mist men de inkomsten uit bijvoorbeeld catering en congressen.

Het overgrote deel van de begroting komt van sponsoren en televisiegelden, gezien het huidige economische klimaat en de prestaties zijn dit de aspecten waar de klappen zullen vallen. Daar waar clubs als Utrecht en Twente zullen doorgroeien qua begroting zal Heerenveen volgens seizoen misschien pas op de plaats moeten maken.

15 december 2009 om 18:08

Heerenveen wil de Westtribune verbouwen en de stadioncapaciteit daarmee met 6000 plaatsen verhogen. Algemeen directeur Yme Kuiper zei op de website van de bekerwinnaar dat de verbouwing mogelijk al in het voorjaar van 2010 van start kan gaan.

Het Abe Lenstra Stadion moet plaats gaan bieden aan ruim 32.000 toeschouwers. De club heeft al opdracht gegeven voor het maken van een definitief-ontwerp. In de plannen van de verbouwing wordt rekening gehouden met een eenvoudige uitbreiding naar 44.000 zitplaatsen

Volgens mij is het nog altijd 1 miljoen extra begroting per 1000 supporters dus het lijkt mij het zeer onwaarschijnlijk dat de begroting van Heerenveen niet zal groeien.

15 december 2009 om 18:29

Laat hem maar, kennelijk kan die jongen er niet tegen, vol haat en jaloersheid.

Ik zou hem bijna een compliment geven voor domste reactie van het jaar.

Je praat over dingen waar je niks van weet, en psv eigenaar van het stadion? Az eigenaar van het stadion? Ik heb iets gemist? Hoe heet het stadion van Twente? Je weet totaal niet hoe de catering en congressen geregeld zijn bij heerenveen, heerenveen is mede eigenaar van het stadion. Waarom zou bv een Utrecht doorgroeien en een Heerenveen niet?
Juist een Utrecht die een persoon heeft die veel geld in de club stopt, zou juist veel last hebben van de economische recessie. Je lult je elke x weer vast, nogmaals mijn tip. Hou er over op want je snapt er totaal niks van.

15 december 2009 om 19:03

Blijf jij dan maar met je oogkleppen op rondlopen en blijf maar blind vertrouwen houden in Yme Kuiper en consorten.

Ik ga een inhoudelijke discussie aan, kom met argumenten en jij stelt daar dit tegenover om vervolgens mij voor dom uit te maken?

Veel succes in de toekomst dan maar, die ziet er voor Heerenveen een stuk minder florissant uit dan dat jij blijkbaar vermoedt.

15 december 2009 om 19:10

Welke argumenten zijn dat dan? Heb de discussie gevolgd, maar ik zie geen enkel steekhoudend argument van jou, alleen suggestieve aannames. Ik heb het idee dat bij jou de wens de vader van de gedachte is. Hoe kom je er bij dat Heerenveen financieel in zwaar weer zou zitten? Grootste businessclub van alle Bvo's, een wachtlijst voor seizoenkaarthouders en ga zo maar door. Ik denk dat jij sportieve tegenslag en financiele tegenslag wat teveel door elkaar haalt. Maar het kan natuurlijk ook zijn dat de verloren bekerfinale je nog steeds dwars zit.

15 december 2009 om 19:20

Ik vraag nog steeds aan jou, zou graag de volgende namen van je willen horen van spelers die mislukt zijn en samen zo'n 40 miljoen waard zijn.
Elke x als we op je reageren, loop je er voor weg. Een discussie is reageren op elkaar, jij typt steeds een stukje vol met haat en vervolgens reageer je niet eens? Blijf maar vol met je anti bril op zitten.

Ik zou zeggen lees de topic opnieuw de reacties en reageer eens terug, ik probeer al meerdere keren een discussie met je aan te gaan, maar dat doe/durf je niet.

15 december 2009 om 19:22

Dezelfde kleppen als Munsterman?

Ondanks de groei van FC Twente is er altijd nog wat te leren, van sc Heerenveen bijvoorbeeld. ‘dat is een voorbeeldclub voor ons, nog steeds. De jeugdopleiding, scouting, de financiële positie, daar is Heerenveen ver in, verder dan wij. Ik vind het prachtig om te zien hoe zij dat doen. Feyenoord heeft wat mij betreft de meeste potentie in Nederland. Je hoeft Rotterdam maar in te rijden en die skyline te zien om het te begrijpen. Wát een stad, wat een mensen. En Feyenoord gaat het doen: een stadion voor tachtigduizend mensen bouwen en het bedrijfsleven verenigen. Vroeg of laat gaat dat gebeuren.’

15 december 2009 om 20:13

@ Keepertoob

Excuses dat ik niet binnen 1 minuut op jouw vraag reageer.

Ik schrijf: Dit geld is voor 90% ook weer geinvesteerd in aankopen die of mislukt zijn of niets aan het elftal toevoegen. In vergelijking met de afgelopen jaren is Heerenveen er als elftal erg op achteruit gegaan.

Jij zegt 40 miljoen? In de afgelopen 4 jaar is er zelfs bijna 50 miljoen aan spelers uitgegeven. Heb ik ergens gezegd dat deze aankopen allemaal mislukt zijn? Ik beweer dat er spelers mislukt zijn en anderen niets aan het elftal toevoegen of wil je beweren dat het huidige team beter is dan het elftal van 4 jaar geleden?

Van haat is trouwens geen sprake, ik vind het zelfs jammer om te zien hoe Heerenveen de status die het had door wanbeleid dreigt weg te gooien en ik irriteer me mateloos aan al die supporters die maar blijven roepen dat Heerenveen de beste, rijkste en gezondste club van Nederland is (alsof je daar punten mee kunt verdienen).

@ Carlosroa

De grootste businessclub van Nederland? Zie je wel dat jullie allemaal in de praatjes van Yme Kuiper trappen? Zelfs Twente heeft meer business seats en skyboxen en wellicht zijn er nog wel meer clubs ook.

Wachtlijsten voor seizoenkaarhouders? Ik kan je zo nog 10 clubs opnoemen die wachtlijsten voor seizoenskaarten hebben. Zorgwekkend is dat bij Europese wedstrijden het stadion maar halfvol zit.

Overigens heb ik nergens beweert dat Heerenveen in financieel zwaar weer zit, ik beweer dat er beduidend minder geld voor handen is dan de supporters allemaal lijken te denken. Dat is grotendeels in spelers en het stadion geinvesteerd. Wanneer je denkt dat er nog meer dan 10 miljoen op de rekening staat kon je wel eens bedrogen uitkomen.

15 december 2009 om 20:33

Nogmaals, jij onderbouwt helemaal niets. Jij schiet een aantal losse flodders af. Waar zijn je bewijzen dat Heerenveen 90 van het geinde transfergeld over de afgelopen jaren weer heeft geinvesteerd? Heerenveen heeft de grootste businessclub van Nederland, check de feiten. Heerenveen heeft 4000 man op de wachtlijst, check de feiten. Volgens mij zijn er meer clubs waar de stadions maar halfvol zitten bij Europese wedstrijden, dus dat is ook een flutargument. Jij beweert heel veel, maar harde bewijzen ontbreken, zoals Keepertoob terecht aanhaalt. Dus kom met cijfers en statistieken die je verhaal onderbouwen of stop met je onzin.

15 december 2009 om 20:48

@ Carlosroa

Check jij nu eerst je feiten maar eens, ik heb een compleet overzicht van de aan- en verkopen van Heerenveen over de afgelopen 4 seizoenen en ik kan je vertellen dat de totale winst minder dan 10 miljoen bedraagt, dat meer dan 85% (inderdaad geen 90%) van dat geld weer is geinvesteerd in spelers, dat Heerenveen een aandeel van 39,5% heeft genomen in het ruim 90 miljoen Euro kostende (en verliesgevende) Sportstad Heerenveen, dat dit project zwaar is gesubsidieerd door de overheid, provincie en gemeente en dat het Heerenveen geen geld oplevert maar geld kost (2 miljoen huur per jaar om precies te zijn).

Grootste businessclub? Zoek maar eens uit om hoeveel leden/stoelen het gaat en vergelijk dit dan maar met andere clubs dan zul je er achter komen dat dit pertinent onjuist is.

Heerenveen 4.000 mensen op de wachtlijst, nou en? Dat hebben clubs als Twente, Groningen, Ajax, PSV en Feyenoord ook (om er maar een paar te noemen).

Over cijfers en statistieken gesproken, volgens mij heb ik er al meer genoemd dan jullie allemaal bij elkaar.

Voor jullie gemoedsrust: Ik stop met deze discussie en zal niet meer reageren. Blijven jullie maar blind achter Yme Kuiper en consorten aanlopen dan doen wij hier in Enschede (en Groningen, Alkmaar en Utrecht) ons eigen ding.

15 december 2009 om 20:53

50 miljoen 90 is 45 miljoen, dan zou ik van jou graag de spelers horen die samen dat bedrag vormen die of mislukt zijn of niet toevoegen aan het elftal. Je zegt dat je een compleet overzicht hebt, dus dan moet dat geen enkel probleem voor je zijn.
Verder zou ik van jou graag een bron willen zien dat Sportstad verlies draait.
Terwijl je wat later zegt dat heerenveen hier eigenlijk niks mee te maken heeft, dus wat maakt het uit dat iemand partner van Heerenveen verliest draait.
Of is het ook erg bv als het bedrijf Philips verlies draait?
Heerenveen staat compleet op eigen benen.
Verder is Heerenveen erg achteruit gegaan? Je kan beter stellen dat andere clubs meer vooruit gaan.
Op Pranjic na is er afgelopen seizoen weinig veranderd in de selectie.

Bij Europese wedstrijden zit het stadion halfvol? Dat zie je bijna overal, de club van Nederland, ajax, heeft bij Europese wedstrijden ook lang niet het stadion vol. Dat het bij europese wedstrijden lang niet altijd vol zit, heeft met de andere dingen te maken, tijdstippen dagen en dergelijken. Dat Heerenveen de beste club is, wordt nergens door iemand beweerd, waar je dat vandaan haalt?
De rijkste club? Volgens mij wordt dat ook niet gezegd, echter zijn wel 1 van de weinige clubs die financieel al jaren gezond zijn en op eigen benen staan.
De bodem van de schatkist is inzicht? Gelukkig is de bodem nog niet bereikt, want op dit moment is er bijna bij elke club de bodem allang bereikt en komt er bij heerenveen gelukkig nog altijd meer binnen dan eruit gaat, de begroting gaat immers niet voor niks elk jaar omhoog.
Zie bij ajax, dat er spelers verkocht moeten worden omdat ze te zwaar op de begroting liggen, zie bij groningen waar spelers moeten minderen op hun salaris, zie feyenoord. Niks negatiefs naar die clubs bedoelt, vind het zelfs zeer jammer voor die clubs. Maar heerenveen heeft hier geen last van en toch plaats jij hun in dit rijtje of zelfs onder hun.
Als je al met al deze dingen vergelijkt me andere clubs, kun je de conclusie trekken dat elke club het op dit moment zwaarder heeft dan Heerenveen, als je kijkt naar financieel.
Verder mbt wachtlijst, het is voor een Dorp als Heerenveen veel moeilijker om extra supporters te krijgen, een hoofdstad als Amsterdam werkt natuurlijk veel meer in het voordeel voor een club, in dit geval ajax om extra supporters te krijgen. Veel mensen zijn namelijk ergens supporters van omdat je er een binding mee hebt, een echte Amsterdammer is vaak ( ik zeg vaak niet altijd ) voor de club in zijn stad, Ajax dus.
Al de dingen die je opnoemt, zijn negatief, je kan het zo zien, maar als je het allemaal op jou manier bekijkt, dan zit volgens jou elke club in Nederland vol in de shit. Je praat over Feyenoord, over begroting, dan vraag ik me af, lees je het nieuws wel? 17 miljoen te kort. Niks negatiefs naar de club Feyenoord, maar denk dat elke feyenoord supporter hier kan beamen dat zij liever het financiele plaatje van Heerenveen hadden gehad.
Az idem dito, die hebben volgens jou een hogere begroting.
Over de business club, denk je dat, dat alleen maar bestaat uit skyboxen en business seats?
Ik ben blij dat een club als Heerenveen nog miskopen kan veroorloven, we hoeven gelukkig nog geen spelers te huren, en we kunnen het ons veroorloven om een speler te kopen die mislukt.
Alle dingen die je noemt zijn gebaseerd op onzin, of gebaseerd op een negatieve bril die je op hebt en je wilt dat alleen bij heerenveen zien.

Ps.

Dat je op het eind zegt dan doen wij hier groningen etc etc,

Groningen moest inkorten op salaris in de spelersgroep, Utrecht heeft een geldschieter, hun duurste aankoop was van Wolfswinkel voor een bedrag van? Alkmaar, die misschien wel 9 miljoen euro achteruit gaan op hun begroting, en nog beweer jij dat hun financieel er beter voor staan dan Heerenveen?
Verder noem jij wel mooi cijfer, statistieken heb ik nog niks van gezien, maar ik kan ook wel mooi aankondigen dat Twente dit seizoen 10miljoen verlies draait, dat hun stadion compleet gefinancierd wordt door de gemeente..
Kan ik dat bewijzen? Nee want het is gewoon dikke onzin wat ik zeg, net zoals jij dat doet, want je praat maar, maar je komt zonder feiten.

Verder doen jullie idd jullie eigen ding, zoals Fries al mooi aangaf, jullie voorzitter kijkt ons beleid af en wil dat ook bij jullie invoeren. Met andere woorden ?

15 december 2009 om 21:19

Nos noemt Heerenveen met 1200 seats de grootste businessclub van de de Nederlandse voetbalclubs, feit 1. Ik heb in mijn kennisenkring 4 mensen die al 3 jaar op de wachtlijst staan voor een seizoenkaart, eentje heeft nummer 8.000. Er wordt ongetwijfeld doorgenummerd, anders was men wel eerder met de uitbreiding van het stadion begonnen, feit 2. Jij stopt met de discussie? Jammer, had graag wat cijfers en statistieken, die jij achter de hand hebt, van je willen zien, mag eventueel ook in een pm, maakt me niets uit, ben heel benieuwd hoe we er financieel voorstaan. Maar dat is meestal zo met mensen die een discussie niet kunnen winnen, die haken af of gaan hem uit de weg. Of ben je bang dat je jezelf nog meer belachelijk maakt, omdat je zelf wel weet dat je jouw verhaal niet hard kunt maken?

15 december 2009 om 22:05

@ Carlosroa

Sorry, zoveel onwetendheid vraagt om een reactie:

Feit: FC Twente heeft 4.410 business seats en 58 skyboxen waarin zich nog eens 960 business seats bevinden (5.370 totaal).

Als je meer wilt weten PM je me maar...

16 december 2009 om 00:00

Kom je nog met andere bronnen om je fabels te bewijzen? Ik wacht nog op een reactie, en lekker belangrijk wie de grootste business seats heeft, het gaat uiteindelijk om de prijzen! Gelukkig heeft heerenveen die vorig jaar met de beker gewonnen.

hier een bron dat heerenveen de grootste is van 2007/2008

Nederlandse clubs slagen er goed in supporters, maar ook sponsors aan zich te binden. Gemiddeld komt bij de eredivisieclubs 49 procent van de sponsorinkomsten uit de verhuur van skyboxen en business-seats. Op dat gebied loopt Heerenveen nationaal voorop met de beschikbaarheid van 3600 business-seats en 39 skyboxen.

http://www.volkskrant.nl/sport/article1190019.ece/...
Je komt zogenaamd met een feit, maar zou graag Bronnen willen zien.

16 december 2009 om 08:02

Alsjeblieft zeg, weer een nietszeggend argument. Nogmaals, waar zijn de feiten? Ik noem de Nos als bron, Keepertoob de Volkskrant. 2 bronnen die onze feiten staven. Jij roept maar iets, stelt dat als voldongen feit, maar onderbouwd helemaal niets. Waar haal jij je cijfers vandaan, uit je linker- of rechterduim? Je blijft maar losse flodders afschieten, het wordt gewoon een beetje pijnlijk zo langzamerhand. En dat noemt mij onwetend?

16 december 2009 om 09:26

Wat is nou precies jullie punt, moet ik voor elke uitspraak die ik doe aan bronvermelding doen zodat jullie weer kunnen googlen en met onjuiste informatie mijn punt onderuit kunnen halen?

Volgens Carlosroa heeft Heerenveen 1.200 businessseats waarbij hij de NOS als bron noemt en volgens Keepertoob heeft Heerenveen 3.600 businessseats waarbij een gedateerd artikel uit de Volkskrant bij elkaar is gegoogled, nogal een verschil vinden jullie niet? En vervolgens elkaar maar complimenten blijven geven...

Blijven jullie maar blind geloven dat Heerenveen barst van het geld in zich jaarlijks zal plaatsen voor Europees voetbal, blijf maar blind in de PR machine van Yme geloven want Heerenveen is immers de rijkste, leukste, slimste en beste club van Nederland met een ongeevenaarde scouting, jeugdopleiding en transferbeleid.

Mijn bron? De sponsorbrochure van FC Twente en deze informatie is ook te vinden in de speech van Munsterman (google maar op Speechjmpersdag2009.pdf of http://www.thuisbijfctwente.nl/files/leaflet-platt...

Overigens zijn het er volgens het laatste document zelfs 5495.

16 december 2009 om 10:09

De sponsor brochure van Twente geeft aan dat Heerenveen niet barst van het geld? En dat Heerenveen de beste, rijkste en leukste club van Nederland is met ongeevenaarde scouting. Wat een leuke brochure, stuur mij ook een. En dan graag ook de speech van Munsterman waarin hij zo positief over Heerenveen spreekt.

Heerenveen heeft de grootste businessclub van alle Nederlandse voetbalclubs, dat is een feit. Daar veranderd jouw gegoochel met niet onderbouwde argumenten niets aan. Kom dan met cijfers waaruit blijkt dat Heerenveen financieel achteruit gegaan is, daar zit ik ook nog steeds op te wachten. Jij blijft steeds van alles beweren, maar feiten ho maar.

16 december 2009 om 10:38

Leer eerst maar eens lezen voordat ik de moeite ga nemen ook nog op jou te reageren...

16 december 2009 om 11:26

En leer jij maar eens je stelling te onderbouwen voordat je reageert.....

16 december 2009 om 12:44

Ik wacht nog steeds op je overzicht van aankopen die 45 miljoen waard zijn en mislukt zijn of niks toevoegen. Je beweerd van alles maar komt met 0,0 bronnen. Ik kan ook wel continu iets beweren in discussie maar in een discussie liegen heeft zo weinig nut, als je iets probeert te bewijzen kom dan ook met feiten en nogmaals niet met fabels. Wij komen met bronnen en nog ontken je onze informatie, heb je nou echt zulke oogkleppen op?
Je gelooft maar in 1 ding en dat zijn de dingen die je botte hersens willen zien/horen/hopen.
In een discussie waarin de meningen niet gelijk zijn, kom je altijd met feiten, en om je feiten te bewijzen kom je met bronnen. Misschien moet je eerst nog leren wat discussiëren inhoudt?

Wist niet dat Egil Østenstad inmiddels directeur voetbalzaken van Viking was. Goede speler vond ik dat altijd bij de blackburn rovers en ook wel bij glasgow rangers, maar vooral zijn hattrick (niet officieel) bij Southampton tegen kampioen Man united in 1996 was echt schitterend. Mooie aanval vormde hij met cultheld Matthew Le Tissier.

on:
Slechte zaak dat hij het niet gered heeft want was wel degelijk een talent. Zo zie je inderdaad maar dat het niet altijd feest is bij een club als Heerenveen (of ook Groningen scouting valt nu wat tegen)

Vind het opzich wel jammer dat Ingelsten Heerenveen gaat verlaten, heb in hem altijd potentie gezien vooral door zijn snelheid en techniek. Hij is een lange tijd geblesseerd geweest, ik had hem persoonlijk nog wel een kans gegund en gegeven mocht ik het voor het zeggen hebben. Ik hoop dat het hem goed vergaat, en vind het jammer dat hij niet zoveel heeft kunnen laten zien in Heerenveen.

ik vind heerenveen helemaal niet zo geweldig scoutingsbeleid hebben als 3 jaar geleden..
ten eerste ze hebben 5 of 6 spitsen maar ze zijn allemaal niet heerenveen waardig, mischien papadopoulos een beetje op dit moment.
en die ingelsten is topscoorder van 2008 in zweden met 12(!) doelpunten en die hebben ze dus gehaald en heeft in heerenveen laten zien dat hij wel een oog voor de goal heeft maar gewoon niet goed genoeg voor de eredivisie subtop!
de miskopen van heerenveen de laatste paar jaren vind ik toch wel:
beda, kopic, elyanoussi, ingelsten, kalou en nog wel een paar !
ik ben zelf ajax fan, en vind ook dat hun het niet goed doen, wel beter als met martin van geel natuurlijk maar de laatste 2jaar zitten een paar aankopen grotendeels op de bank.
ik vind FC Twente, Heracles Almelo, Utrecht, FC Groningen en VVV Venlo een goed beleid hebben,
zij hebben met beperkte middelen hele degelijke teams en een goed scoutingsbeleid.

15 december 2009 om 21:34

Ben het er mee eens dat er laatste 2 jaar wel een aantal spelers zijn geflopt, maar het kan niet altijd op en top goed zijn, ook Heerenveen kent zijn dip. Echter als we pakweg de laatste 5 jaar bij elkaar nemen, kan ik gelukkig toch constateren dat Heerenveen nog altijd winst heeft gemaakt door middel van het scouting beleid. Het is wat minder dan op moment, maar met papadopulus ( hoe je dat ook schrijft ) assaddidi, beerends en janmaat in de selectie zie ik over 2 jaar toch wel een 25 miljoen bij elkaar.

Ik was wel gechameerd van Ingelsten. Heeft zeker de potentie om een zeer goede speler te worden. Helaas door blessures, misschien ook de trainer niet veel kansen gehad.
Denk dat hij het goed gaat doen in Viking.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

sc Heerenveen

Stand
Selectie
Actuele wedstrijden
 TeamPnt+/-
10.FC Utrecht21-2
Voor de complete stand: Eredivisie
SpelersPositieW
L. WoudenbergVerdediger171
J. VeermanMiddenvelder174
H. VeermanAanvaller1711
M. van BergenAanvaller151
B. NygrenAanvaller133
A. van der HeideAanvaller80
C. DriouechAanvaller50
Voor de complete selectie: Clubpagina sc Heerenveen.

In de wandelgangen

Vrijdag 22 januari
Razvan Marin heeft zich in de kijker gespeeld bij Internazionale. Lees verder
X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren