Fans FC Twente starten inzamelingsactie voor standbeeld Nkufo

Woensdag, 9 december 2009 om

Supporters van FC Twente gaan komende zaterdag voor de thuiswedstrijd tegen NAC met de pet rond voor een standbeeld van Blaise NKufo, zo meldt RTV Oost. Na de laatste wedstrijd van dit lopende seizoen moet een levensgroot standbeeld van de Zwitserse spits worden onthuld.

/

De beeltenis van NKufo, die bij de nieuwe hoofdingang moet komen te staan, is de eerste aanzet tot een heus beeldenplein. “Op dat plein komen alleen spelers die een record in handen hebben”, vertelde Bas Wesselink, die de woordvoerder is van een groep supporters die tot dit initiatief is gekomen, eerder in de media.

“Na NKufo komt er ook een beeld van Sander Boschker, die de meeste wedstrijden voor Twente heeft gespeeld. Dat is zo’n record dat in mijn ogen nooit meer wordt verbroken.” NKufo heeft een aflopend contract en wil naar Canada, waar zijn vrouw vandaan komt. De Zwitser staat op ruim honderd competitietreffers voor Twente en is daarmee topscorer aller tijden van de Enschedeërs.Gerelateerd

Meer sportnieuws

143 reacties (laatste reactie door Ruiz_top)

Hmm dat getuigd van respect, vind het een mooie actie!

9 december 2009 om 12:08

ben het niet vaak eens met een afca-er
dit is meer dat terecht dat deze man een beeld krijgt verdiend hij ook hij heeft
heeeeel veel betekend voor twente en heeft hun nooit de rug toe gekeerd en dat had wel gekunt maar deze man weet tenminste nog wat club liefde is

9 december 2009 om 17:05

das absoluut waar. Hier heeft Twente heel veel plezier aanbeleefd. Goede sterke spits. Misschien houden ze nog wat euro's over voor een cursus Nederlands. Ik heb het altijd raar gevonden dat ie na 6 jaar nog steeds geen Nederlands spreekt.

Dat moet ook zeker gaan gebeuren, super verdiend voor deze(nog actieve) twente legende,
Denk ook wel dat iedereen bereid is om voor deze man wat geld neer te leggen, door hem vervolgens te eren door middel van een standbeeld. Hoop ook dat hij in de toekomst nog wat voor twente kan betekenen. Misschien als scout ofzo?

9 december 2009 om 12:26

Nee Kufo zal niet als scout gaan werken bij Twente. Hij gaat in Canada wonen. Ik denk dat dat een iets te grote afstand. En zo heel veel toppers lopen er niet in Canada. (guzman en Lensky niet mee gerekend).

On: Dan zal ik zaterdag de knip eens trekken. Zowel Kufo als Boschker hebben dit verdiend. Dan ga ik voor het standbeeld, supporter die de meeste wedstrijden heeft bezocht. (zit als 20 jarige toch al 7 seizoen elke wedstrijd trouw in het stadion)

9 december 2009 om 13:15

Ja ik zal zaterdag ook maar eens de knip trekken, daar ben ik deze maand toch al aardig mee bezig

9 december 2009 om 18:41

En dat vind jij een record? ik zat al vanaf mijn 8ste in het stadion,,ruim 25 jaar ..en ben vast niet de enige

9 december 2009 om 23:31

Al vanaf mijn 10e dus nu 36 jaar!!
En al die negatieve reacties zijn volledig misplaats.
Volgens mij staat er nog nergens in de wereld een standbeeld voor een speler wat door de supportes is aangeboden!!
Dit gebaar is zeeeeeer terecht en ik zal zeker zaterdag een flinke bijdrage leveren.

Goede actie! Jammer dat ik er niet bij kan zijn, had graag een ' duit in het zakje " gedaan.

9 december 2009 om 11:25

+1, ik kan er ook helaas niet bij zijn, had hier zeker graag aan gedoneert

9 december 2009 om 12:30

Knexx, dat kan er maar één zijn .

Maar goed, tof dat Nkufo zijn beeld krijgt.. ik ga wel kapot als hij er eenmaal staat, want hij is de ene week de grote held terwijl we de andere week weer met zn allen lopen te schelden.. Maar goed, zijn prestaties zijn niet te ontkennen

9 december 2009 om 14:42

1? Dit is nog steeds voetbalzone.nl, we zitten niet op geenstijl. -1 voor jou.

Terug naar de topic. Ik heb respect voor de mensen die Nkufo respect geven! Hij en Boschker hebben dit namelijk verdiend.

9 december 2009 om 16:43

Toevallig. Er gaat geld gevraagd worden en ineens zijn de mensen niet in het stadion te vinden... Weird...

Mooie actie van de FC Twente fans, en prachtig voor nkufo dat hij zo standbeeld krijgt heeft hij wel verdient.

geweldige actie. niets dan respect voor deze man.

de held van ons twente.

Leuk gebaar van de fans. Deze man is ook een echte prof, goed persoonlijkheid en toch wel een beetje een icoon geworden bij Twente. Hoop dat die er komt dat standbeeld.

ja mooie actie, alleen zou twente er ook wel zelf voor mogen zorgen

9 december 2009 om 12:18

Dat vind ik niet. Het is juist van de fans voor N'kufo. Dan moet dat ook van de fans komen en niet van FC Twente zelf. FC Twente zelf heeft de plek al beschikbaar gesteld waar het standbeeld mag komen te staan.

Mooie actie van de fans om zo je helden te vereeuwigen. En als iemand anders het record van Nkufo pakt, wordt het standbeeld van Nkufo dan weggehaald?

9 december 2009 om 11:30

wat denk je zelf.

Mooi gebaar van de fans richting een speler die toch mee heeft gedeeld in de bloei van twente.

9 december 2009 om 13:58

Ik denk het niet. Het was ook meer als grap bedoeld. Had er misschien beter een smiley achter kunnen zetten. Maar op zich is de gedachte niet zo raar want de initiatiefnemer geeft zelf aan dat er alleen beelden komen te staan van spelers die een record in handen hebben.

De standbeelden zullen vooral over een paar jaar een mooie herinnering geven aan de fans voor de belangrijke spelers van nu.

Toch vind ik het maar raar, als ruiz nou jaren blijft en het record verbeterd wat doen ze dan met nkufo? gooien ze die dan weer plat?
Voor boschker vind ik het terecht, maar n kufo?
De twente supporters zullen het hier overigens niet mee eens zijn maar goed.

9 december 2009 om 11:31

Dan laat je dat beeld gewoon staan... genoeg ruimte om wat standbeelden neer te zetten hoor!

9 december 2009 om 11:52

Als Reis lang bij PSV blijft en er meer dan 308 inschiet in zijn carrière is Willy van der Kuilen nog steeds een grote bij Psv. Jan Jeuring is ook nog een grote bij FC Twente al heeft N'kufo nu meer doelpunten gemaakt. En we kunnen wel blijven "als"-en maar spelers die een grote zijn bij een club blijven een grote. Of kan een speler Cruijff en Van Basten bij Ajax doen vergeten??

9 december 2009 om 12:03

@martijn.: Tuurlijk worden ze nooit vergeten. Maar jwajax heeft gewoon een goed punt. Ik vroeg het me ook af namelijk.

Straks hebben ze iemand die meer wedstrijden heeft gespeeld dan Boschker of iemand die meer scoort dan N'kufo en krijgen die spelers ook een standbeeld. Maar wat doe je met Boschker en N'kufo dan?

Je kan moeilijk het plein vullen met huidige topscoorders en de 2de topscoorder en 3de topscoorder ooit. Dat zou ik in ieder geval wel zielig vinden.

En ze willen een plein vol met standbeelden van spelers die records in handen hebben. Wat voor records dan allemaal?
Meeste rode kaarten in Twentse geschiedenis ooit?
Keeper die het langst de nul houdt?

Voor de rest natuurlijk wel een hele mooie actie van de supporters en mooi eerbetoon aan N'kufo.

9 december 2009 om 12:05

Ik snap jullie punt ook wel. Maar ik bedoel te zeggen hoe groot die kans is dat iemand nog zolang bij FC Twente zal blijven om er weer honderd in te trappen. Dat zal niet snel gebeuren. En FC Twente kan nu eenmaal niet terug kijken op spelers met 300 doelpunten of 43 in één seizoen. Dus voor hun zijn dit de beelden meer dan waard en daar geef ik ze gelijk in

9 december 2009 om 13:59

Onze Jan Jeuring was een beetje de zelfde soort voetballer als Nkufo. Was niet de spits van de meeste mooie goals maar wel effectief. Hij was geen speler alla Dick van Dijk of Ronald de Boer.

Deze man verdiend idd wel een standbeeld voor wat hij betekend heeft voor Twente. Het verbaasd mij nog steeds dat er niet eerder een buitenlandse club heeft aangeklopt bij Twente, maar daardoor kon hij wel hier de grote clubman worden. Niet als voetballer heeft hij unieke kwaliteiten, maar ook als persoon. Gelukkig zijn er nog zulke mensen in het voetbal. Als ik er zou zijn had ik zeker mijn bijdrage geleverd, zelfs wanneer ik geen twente fan ben.

Mooi gebaar.
Ik zie dit record in de huidige tijd niet zo gauw meer verbroken worden.
De meeste spelers zijn niet zo honkvast, die vertrekken na maximaal een jaar of 3/4
Van Boscker vind ik het ook mooi, dat is echt Mister Twente

Heel mooi gebaar om je aanvoeder en geweligde spit zo te eren!

Sorry, maar is dit niet een beetje overdreven? Best goede speler hoor, maar standbeelden zijn er voor legendes, voetballers waar men het over dertig jaar nog over zal hebben. Ik gok niet dat we het dan nog over N'kufo zullen hebben. Met alle respect, maar dan moet je toch echt wat meer presteren. Hij is Twente's topscorer aller tijden, maar op de lijst van topscorers van de eredivisie aller tijden staat hij maar 45e. Net onder Andre Hoekstra. We kunnen wel aan de gang blijven met die standbeelden.

9 december 2009 om 11:40

Tja, blijkbaar denken de fans daar anders over. Ik vind het een mooi gebaar, een geweldige manier om spelers te motiveren en een band te krijgen tussen de fans en spelers. Alhoewel de timing nu wel een beetje off is als Nkufo weggaat.

9 december 2009 om 11:51

waar denken ze dan anders over? Ze denken dat we het over 30 jaar nog over N'kufo hebben? Ze vinden 45e op de lijst van eredivisie topscorers aller tijden al erg hoog? Wat voor prijzen heeft die N'kufo dan gepakt met Twente?
Inderdaad, verder maakt het me niets uit want ik kom toch nooit in Enschede.

9 december 2009 om 11:54

Het is misschien niet een Legende voor heel Nederland, maar vind het logisch dat ie bij FC Twente wel een legende is. Die man is een clubicoon geworden.

9 december 2009 om 11:56

Nou ik geef weinig om de lijst van eredivisie topscorers, het gaat niet alleen om de cijfers.
Maar ook om de man die kufo zelf is, hij is hier lang gebleven en heeft zich altijd ingezet voor het elftal, en als persoonlijkheid vind ik n'kufo geweldig.
niemand kan zien wat er over 30 jaar gebeurd dus dat zien we dan wel weer

9 december 2009 om 11:42

Best mee eens hoor, maar ze zetten het standbeeld dan ook voor hun eigen stadion in Enschede dus dat moeten ze dan toch zelf weten. Ik vind N'kufo een goede spits die een hoop doelpunten heeft gemaakt, maar zeker geen legende!

Zijn record is nou ook weer niet zodanig dat het nooit meer uit de boeken zal gaan. Spelers bij andere clubs worden geëerd bij een afscheid en misschien nog een mooi gebaar door de supporters in het stadion (zoals bij John Heitinga en Luc Nilis) en Twente supporters kiezen voor een standbeeld.. Good for them! is hun keuze, vind het ook wat ver gaan, maar vooruit!

9 december 2009 om 11:51

Wat jij nu zegt slaat nergens op, natuurlijk hebben Twente supporters het over 30 jaar nog steeds over N' Kufo, net zo als we het nu nog over Jan Jeuring, Epi Drost, Kick v/d Vall, Theo Pahlplatz, Eddy Achterberg en de vele andere groten die bij Twente hebben gespeeld.
Las hierboven dat er ruimte zat was bij de hoofdingang, nou dat vind ik nogal tegenvallen, zeker als iedereen naar huis gaat is het nogal dringen daar, vergeet niet dat dit met de uitbreiding nog erger wordt.
Wel vind ik het raar dat er nu voor de recordhouders een levensgroot beeld wordt gemaakt, terwijl het voor Epi Drost een borstbeeld is, persoonlijk vind ik dit niet kunnen.

9 december 2009 om 12:00

Mee eens, maar het levensgrote beeld voor recordhouders is opgezet door fans en het beeld van epi drost is door twente zelf gefinancierd(correct me if im wrong).

9 december 2009 om 12:05

Het verschil tussen N'kufo en het lijstje spelers dat jij noemt is dat ze een elftal vormden dat de beker won, de uefa cup finale haalde (en de halve finale een jaar ervoor), en een jaar of 8 mee draaide in de top van Nederland. Dat kunnen we van N'kufo en het huidige Twente (nog) niet zeggen.
Bovendien had Epi Drost een totaal unieke voetbalstijl, alweer een verschil met N'kufo.

9 december 2009 om 12:07

Nee je hebt helemaal gelijk Cooki, maar ik vind dat diegene die dit initiatief nemen daar wel rekening mee moeten houden, dus niet levensgroot maar ook een borstbeeld. Of ze moeten er ook een levensgroot beeld van Epi Drost neer zetten. Want in mijn opinie is Epi Drost all time mister Twente

9 december 2009 om 12:04

JIj snapt het niet helemaal. Nkufo heeft al die doelpunten voor 1 cub (fctwente) gemaakt. Die lijst waar jij het over hebt is een lijst van alle doepunten in 1 competitie(eredivisie).

9 december 2009 om 12:11

Ik snap het prima. Goed, halen we de (verzonnen) lijst van spelers die meer doelpunten voor 1 club maakten erbij, dan zie ik nog mensen als Leo Canjels (ooit van gehoord?), Luc Nilis, Jacques Visscher, Mateja Kezman, en Carol Schuurman boven onze vriend staan. Om nog maar te zwijgen van mensen die (misschien) echt een standbeeld verdienen zoals Ove Kindvall, Johan Cruijff, Marco van Basten, Sjaak Swart, Willy van der Kuijlen, Willem van Hanegem, Tonny van der Linden etc

9 december 2009 om 12:44

Misschien is het juist de bedoeling hiervan om spelers die veel voor een club hebben betekent Niet te vergeten. Het is toch heel jammer als bijvoorbeeld de NAC supporters Leo Canjels zouden vergeten?

9 december 2009 om 12:49

Dus omdat het bij andere clubs niet gebeurt, mogen FC Twentesupporters geen respect uitspreken over hun clubtopscorer? Dat andere voetballers geens tandbeeld hebben gekregen, is in dat voetlicht toch eerder een tekortkoming van de clubs waar die voetballers hun goals hebben gescoord? Of zie ik dit nu verkeerd? D'r wordt hier verdorie gedaan alsof men niet trots mag zijn op een Congolese Zwitser die in de 21e eeuw een dertig jaar oud record uit de boeken schiet...

9 december 2009 om 12:51

Het zijn de fans van FCT die dit gaan doen..niet de fans van Nac, PSV of Ajax!

Wij, de fans van Fct, willen hem op deze wijze eren voor alles wat hij heeft betekend voor onze club.

9 december 2009 om 13:10

Tuurlijk mag je respect hebben, ik heb zelf ook respect vooor N'kufo. Ik vind alleen dat mensen alleen een standbeeld verdienen als ze iets gepresteerd hebben dat zo uniek is dat mensen het er over 30 jaar nog over hebben. En ik denk dat dat alleen de Hele Groten is gegeven.
En: tuurlijk, Twente mag doen wat ze willen. Ik geef er alleen mijn mening over. Mag dat?

9 december 2009 om 13:15

Clydebest (en ook fean4life)
waarom willen jullie zo graag haten?
dit is toch een prachtig gebaar.
Clydebest;
ik zie dat je uit amsterdam komt, gefrustreerde ajax fan? zijn er namelijk wat meer van de laatste tijd.
het gaat totaal niet om zijn prestaties t.o.v. de besten in de eredivisie, maar t.o.v. de besten die bij de plaatselijke FC gespeeld en gepresteerd hebben.
en ik verzeker je dat over 30 jaar nog over deze man word gesproken, en zodra er een standbeeld is al helemaal, want dan zullen de FCT fans er elke week weer (terecht) aan herinnert worden.

fean4life;
ik weet niet of ik iemand die Heerenveen supporter is serieus moet nemen als het gaat om supporters acties, want volgens mij zijn ze bij FC Eindhoven nog fanatieker.
1 doelpunt per 2 wedstrijden (en alle wedstrijden gespeeld) is een redelijk gemiddelde.
ook is hij er niet alleen voor de doelpunten, maar ook als aanvoerder, persoonlijkheid, aanspeelpunt, boegbeeld.

ik vind dit een prachtig gebaar van de FCT supporters, ik weet dat er ook bij die supporters veel gekankerd word op Kufo, maar zo laten ze wel zien dat ze iig niet vergeten zijn wat hij voor de club (heeft) betekend

9 december 2009 om 13:27

Haten? Als je mijn bijdrages had gelezen zou je hebben geweten dat ik meerdere malen heb gezegd N'kufo te respecteren. Ik vind hem alleen niet uniek, dat is iets anders dan haten.
Mijn punt is dat zelfs als je hem alleen vergelijkt met andere voormalige Twente spelers, zijn prestaties verbleken ten opzichte van bijvoorbeeld Epi Drost, Theo Pahlplatz etc.
En grappig genoeg ben ik geen gefrustreerde Ajacied, maar een gefrustreerde Feyenoorder. Google Clyde Best maar eens op, dan had je het geweten.

9 december 2009 om 13:54

Een prachtig rijtje. Wat opvalt is dat het allemaal spelers van vroeger zijn. Dat is ook het unieke aan de prestatie van Kufo. Zo vaak scoren voor 1 club is niet meer van deze tijd. Alleen Kezman is van deze tijd , maar zelfs kezman heeft niet zo vaak gescoord in de eredivisie als Kufo.

9 december 2009 om 14:04

Ja, dat heb je wel vaker met lijstjes die eindigen op "aller tijden", dat er veel spelers van vroeger in staan.
Kezman heeft trouwens precies 1 doelpunt meer gemaakt dan N'kufo, maar dat terzijde.

9 december 2009 om 14:14

ik heb het niet over haten op Kufo, maar op de (mooie) actie van de Fctwente supporters.
en ik heb idd al je reacties gelezen.
en hieruit maak ik op dat jij dus eigenlijk vindt dat alleen spelers van top teams een standbeeld mogen krijgen, want die worden immers door iedereen 30j onthouden...
dat is toch onzin, als mijn clubje (2e klasse zondag amateurs) een standbeeld wil plaatsen van een speler die er bijv. al 30 jaar speelt, dan is dat toch een prachtig gebaar, en dan maakt het toch helemaal niet uit dat er bij clubs uit andere plaatsen spelers zijn die er misschien wel 35 of 40 jaar spelen, dit is van de fans voor kufo, en staat helemaal los van alle grootse spelers die verder in Nederland hebben gespeeld

PS: srry voor de vergissing over ajax, maar ik ga natuurlijk niet een naam googlen voordat ik op iemand reageer

9 december 2009 om 14:16

@clydebest: "als je hem alleen vergelijkt met andere voormalige Twente spelers, zijn [nkufo's] prestaties verbleken ten opzichte van bijvoorbeeld Epi Drost, Theo Pahlplatz" Kun je me dan uitleggen op welke punten precies? Omdat hij tot op heden slechts 207 keer het Twenteshirt heeft gedragen tegenover 423x Epi Drost? Omdat hij in die 207 competitiewedstrijden nu al zeven keer vaker scoorde dan Jan Jeuring in 326 wedstrijden haalde? Dat hij, na Dick van Dijk, de meeste doelpunten voor FC Twente in één seizoen scoorde?
Dat al die legendes die je hierboven aanhaalt in hun jaren in een kwalitatief beter elftal speelden dan Nkufo in zijn eerste jaren bij Twente, staat vast. Dat ze daardoor meer hebben gepresteerd in teamverband, staat vast. Maar dat neemt niet weg dat Nkufo een fantastische spits is die na dertig jaar het doelpuntenrecord van Jeuring afpakt. Dat betekent niet dat Jeuring opeens geen Twentelegende meer is. Maar datzelfde zal gelden als over dertig jaar een andere speler Nkufo's record gaat afpakken. Wat hier door sommigen verward wordt, zijn de individuele prestaties t.o.v. de teamprestaties.
Het is echt geen toeval dat hij de enige speler is die, sinds zijn eerste seizoen bij Twente, nog steeds in het elftal staat (boschker keerde een seizoen later terug).

9 december 2009 om 14:18

@clyde

Nee hoor. Kezman heeft 105 x gescoord in de eredivisie en kufo nu al 110 x !

9 december 2009 om 14:20

Ik haat die actie niet, ik zet er alleen mijn vraagtekens bij. Nee hoor, ik vind dat niet alleen spelers van top teams eerder een standbeeld verdienen dan N'kufo, vandaar dat ik ook spelers van DOS en NAC noemde.
Ik zeg ook dat N'kufo, zelfs voor FC Twente-standaarden, niet uniek is.
Als die speler van jouw 2e klasse amateur club op de een of andere manier iets gepresteerd heeft dat voor die club uniek is mag ie van mij een standbeeld hebben hoor. Maar dan moet ie meer doen dan alleeen maar 30 jaar contributie betalen, want daarvan lopen er duizenden rond in Nederland.

9 december 2009 om 14:22

Nou heb je me Pimf, ik zat zeker naar een oude wikpedia pagina te kijken ;-)

9 december 2009 om 14:27

Tubantia83: omdat deze spelers zowel individueel als in teamverband meer gepresteerd hebben dan N'kufo. Ze speelden langdurig in de top van Nederland. En een aantal jaren zelfs in de top van Europa. En over Epi Drost; niet alleen vanwege zijn 423 wedstrijden, maar vooral vanwege zijn unieke stijl.

9 december 2009 om 12:18

ja maar andre hoekstra heeft er twaalf jaar over gedaan en n'kufo 6 jaar groot verschil he

9 december 2009 om 12:34

Ik dacht dat ergens lang blijven spelen een deugd was? Trouwens, Hoekstra was een middenvelder, die staan er niet alleen om goals te maken.

9 december 2009 om 20:39

Wij zullen het over 30 jaar vast en zeker nog wel over Kufo hebben.
Jij niet volgens jouw dat is ook niet erg, en je hoeft ook niet mee te betalen hoor.
Hier vinden de fans het namelijk wel een prestatie wat Kufo voor Twente betekend heeft en nog steeds betekend.

“Op dat plein komen alleen spelers die een record in handen hebben”
Nou, dus ook een beeld voor Ruiz!

9 december 2009 om 12:28

en een Standbeeld voor Ruud Bruns. Heeft de minste minuten gemaakt in het eerste van Twente.
2 minuten tegen Ajax destijds!!

9 december 2009 om 13:57

ALs Twente kampioen wordt zeker.zelfs als hij maar 1 jaar blijft.

mooi van die tukkers, erg mooi voor nkufo. zelf vind ik het iets wat overdreven.. offff
nou ik raad az aan (mijn clubbie) om ook even een standbeeld van dirk neer te zetten.

Goed initiatief, maar eigenlijk vind ik dat Dick van Dijk, Jan Jeuring en Theo Pahlplatz dan ook een standbeeld verdienen..

Misschien doen ze er trouwens goed aan dat beeldenplein IN het stadion te zetten.. Ben bang dat die beelden anders geen lang leven toebedeeld zijn...

Hij heeft het in mijn ogen zeker verdiend. Jammer dat hij naar Canada gaat, want had hem nog wel een of twee jaar op de Nederlandse velden willen zien spelen.

Hele mooie actie van de FC Twente supporters. Dit getuigt erg veel respect van de supporters voor de spelers!

N'kufo respect voor deze speler! Kon Twente ook verlaten maar door dik en dun gesteund door de supporters, een speler als N'kufo verdient meer dan dit ik gun het hem van harte en had graag wel geld gedoneerd voor zo een mooie actie van de supporters, Maar vind toch wel FC Twente het zelf mag betalen.

Dan kunnen Ajax Feyenoord en PSV wel een heel museum beginnen met standbeelden.

9 december 2009 om 11:54

maar daar hebben ze blijkbaar de fans niet naar die daarvoor inzamelen. Ik ben er nog steeds van overtuigd dat de supporters van Ajax feyenoord en PSV de zelfde zijn. Ze wisselen gewoon telkens naar het team dat kampioen word en dat word dit jaar twente. Dus een leegloop bij de top 3 op de tribunes?

9 december 2009 om 12:09

Nee want die zijn dan een godsvermogen kwijt als ze in zoveel standbeelden moeten investeren!!

9 december 2009 om 13:18

flikker toch op man, waarom zou ik in godsnaam bij twente op de tribune gaan zitten, omdat wij dit jaar geen kampioen worden? Nou als dat de reden was om naar een club te gaan had ik natuurlijk nooit een seizoenskaart genomen voor mijn cluppie, maar sommige gaat het om het gevoel! twente straalt niks uit.. feyenoord wel

9 december 2009 om 14:00

De sfeer bij feyenoord stelt niks voor tov de sfeer bij Fctwente. Dat weet intussen iedereen met eredivisie live.

9 december 2009 om 14:20

leuk dat je eredivisielive hebt.. maar dan raad ik je toch aan om een keer Echt de sfeer te proeven ipv achter je tvtje te zitten oordelen. Sfeer is bij twente zeker beter geworden de laatste jaren.. Persoonlijk heb ik niks met trommels, maar ze maken er wel kabaal.

De sfeer bij feyenoord is laatste jaren wel wat afgenomen, maar de laatste maanden gaat het steeds beter en het blijft toch het mooiste!! maarja dat is mijn mening!

9 december 2009 om 11:56

Dat kunnen ze ook! Zal bij Ajax niet zo'n probleem zijn denk ik ook.. Bij Feyenoord heerst meer de "niet lullen maar poetsen" mentaliteit onder de supporters, dus of die zitten te wachten op een veredelde Madame Tussaud voor de deur is maar de vraag. Bij PSV acht ik de betrokkenheid onder de supporters niet zo groot dat er daadwerkelijk een succesvolle inzameling gehouden kan worden voor zoiets..

Over de spelers waar je op doelt niets dan lof natuurlijk!

9 december 2009 om 13:01

Vorige maand is er bij ons standbeeld van Coen Moulijn neergezet voor de kuip, maar daar zal het ook bij blijven denk ik.

9 december 2009 om 13:18

Idd.. en dan heb je het ook echt over iconen! Epi Drost, Coen Moulijn, Abe Lenstra en zo vergeet ik er nog wel een paar..

Vind het initiatief om Kufo te eren met een standbeeld op zich een fantastisch gebaar van de supporters, maar gaat m.i. wel wat ver.. In (vrijwel) ieder stadion hangt een Wall of Fame met foto's.. Dat vind ik meer de plek om mensen te eren..

Records zijn er nou eenmaal om gebroken te worden... En ook nu hebben we het in Twente nog over de spelers die om wat voor manier dan maar ook furore hebben gemaakt bij de Fc... Daar is echt geen standbeeld voor nodig! Dat soort eerbetonen zijn wat mij betreft voorbehouden aan de echte legendes.. Een club heeft immers maar 1 stadion dat hij kan vernoemen, en het aantal tribunes is ook redelijk beperkt.. Er komt een moment dat er niets meer bij kan.. en dan!!??

Wat een onzin, weer een voorbeeld van doordraven daar. 'n Kufo is een harde werker, maar wèl beperkt en schopt dit seizoen geen deuk in een pakje boter meer! ik ga ook maar geld inzamelen voor de topscorer van bal op 't dak 7, ook zo'n topper.

9 december 2009 om 12:01

Jaloers of gewoon niet goed opgelet? Nkufo is heel wat meer dan een harde werker, en staat ook dit seizoen alweer netjes op 8 treffers in de Eredivisie.

9 december 2009 om 12:04

Of je het er mee eens bent of niet, deze actie getuigt van respect van de supporters voor een van de clubhelden. Volgens mij staat er bij jullie ook een beeld voor het stadion geplaatst voor een speler die veel voor jullie club betekent heeft. (zonder overigens n'kufo met Abe te willen vergelijken).

9 december 2009 om 12:08

Op de eerste plaats krijgt-ie dat standbeeld niet voor alleen het huidige seizoen, maar op basis van z'n carriere als speler bij Twente.. 123 doelpunten, waarvan 107 in de eredivisie..

Verder staat Kufo "gewoon" nog op de 4e plaats (gedeeld 3e eigenlijk) in de topscorerslijst van dit seizoen. Samen met Dzsudzsák op 8 doelpunten onder Suarez (17) en Ruiz (12)...

Dat-ie voetballend niet meer goed kan meekomen, klopt inderdaad, maar scoren doet-ie nog steeds...

9 december 2009 om 12:31

2fean4life hoeveel deuken hebben jullie topscores al in een pakje boter geschopt?,in ieder geval minder dan N'kufo,ja toch?

9 december 2009 om 13:13

Onze spits heeft er 7 in liggen, volgens mij meer dan 'n Kufo. In voorgaande jaren haalde nkufo ook niet de productie van een huntelaar of alves. al gaat dit niet over onze spits maar over Nkufo.

9 december 2009 om 13:27

Papadopulos heeft er idd 7 inliggen dit seizoen.. Net als Bakkal, Calabro, El Hamdaoui, Junker en Lens.. N'kufo heeft er 1 meer, dus wat je zegt gaat niet op...

Het zijn er ieder seizoen inderdaad minder dan Huntelaar, Alves, El Hamdaoui, Kuijt en Kežman in de seizoenen waarin zij topscorer zijn geworden, maar het is niet voor niets een eerbetoon voor alles wat hij voor de club heeft betekend... De prestaties van andere spelers bij andere clubs mogen geeerd worden door de supporters van die clubs!

Mooi eerbetoon voor onze held, elk jaar dat hij er was topscorer geweest van twente dus dat zegt wel wat. Hopelijk komen er nog meer, met de nadruk op Epi Drost!

Doet de club hier zelf niets aan? :/

9 december 2009 om 12:14

Vooralsnog (officieel) niet, behalve dat ze (verwacht ik althans) het supportersinitiatief steunen... Epi Drost heeft er ook 30 jaar op moeten wachten en dat is toch echt Clubicoon nr 1 bij Twente.. Als ze dan voor het seizoen is afgelopen al beginnen over een beeld voor Kufo, dan vind ik dat ze het eerbetoon aan Drost in een heel ander licht zetten (in negatieve zin).

“Op dat plein komen alleen spelers die een record in handen hebben”

Een standbeeld op basis van een record? Dan vraag ik me toch af wat er met zo'n beeld gebeurd zodra iemand over dat record heen gaat.

Fenomeen voor Twente!!

Leuk gebaar maar waarom gaan de supporters geld inzamelen, kan de club het niet betalen ofzo ?, zo belabberd staat Twente er tog niet voor ?

9 december 2009 om 13:42

Dat is nu juist de hele gedachte hierachter, dit standbeeld wordt aangeboden door de supporters. Het lijkt me dan ook niet meer dan logisch dat de supporters hiervoor betalen.

Overigens zal de club ook wel meedragen in de kosten of een ander iitiatief ontplooien.

mooi gebaar enzo, maar deze meneer heeft er meer dan 100 ingeschoten en kan nog steeds geen woord Nederlands.
Ik vind dat ie bij dat standbeeld dan gelijk een cursus Nederlands aangeboden zou moeten krijgen!

9 december 2009 om 13:22

@remmeh

Deze meneer spreekt wel degelijk Nederlands, weet ik uit eigen ervaring! Dus voordat je een dergelijke niet onderboude post hier neerzet, onderbouw t dan met feiten!

Hij spreekt geen Nederlands op tv enzo omdat ie bang is fouten te maken... Echter heb ik na een training eens met hem gepraat waarin hij mij netjes in Nederlands te woord stond, het zij met kleine uitspraak foutjes

twente heeft nauwelijks een historie, dus beetje overdreven met al hun records. Zoveel betekenen die records niet als je maar 44 bestaat

9 december 2009 om 13:55

Het doet wel pijn daar in Almelo of niet?

Ik heb er even op gegoogled:
Fc Twente is gevormd uit de amateurverenigingen Enschedese Boys (1906) en Sportclub Enschede (1910), welke in 1965 fuseerden tot Fc Twente.....

Vanaf 1974 bestond de betaald voetbalorganisatie onder de naam SC Heracles'74, dit vanwege een afsplitsing met de amateurtak van Heracles(1903).

Conclusie: De betaald voetbalorganisatie van Heracles bestaat 9 jaar korter dan Fctwente. Beide clubs zijn afsplitsingen van roemruchte amateurverenigingen.....

9 december 2009 om 14:02

je zou maar sinds 1903 bestaan en niet eens aanspraak maken op uberhaupt 1 record, tenzij jij de winterstop halen als zesde ook al als record beschouwt of het enige echte kunstgrasveld in de eredivisie??. Als Twente supporters hun held Nkufo willen huldigen met een standbeeld dan is dat niets minder dan terecht en een blijk van waardering voor wat de beste man gepresteerd heeft.

Ik gooi er zaterdag wel wat in! Op het moment is het minder genieten van Blaise maar voorgaande jaren heb ik in het stadion genoten van de man.

God Blaise N'kufo

Wat maakt het nu uit dat Twente-fans geld inzamelen voor Nkufo? Het is hun club, hun stadion. Als een speler het in hun ogen niet verdient om een standbeeld te krijgen, zal er ook geen geld binnenkomen. De vergelijking met andere spelers zonder Twente-achtergrond (leo Canjels, Luc Nilis, Jacques Visscher, Mateja Kezman, Carol Schuurman, Ove Kindvall, Johan Cruijff, Marco van Basten, Sjaak Swart, Willy van der Kuijlen, Willem van Hanegem, Tonny van der Linden etc) die een standbeeld zouden verdienen is toch niet hún pakkie-an? Laat dat maar aan de fans over van desbetreffende clubs (of niet). Buiten kijf staat dat Nkufo veel heeft betekend voor Twente en dat hij een belangrijke rol heeft gespeeld in de historie van de club. En voor Heraclesfan1: hoezo heeft Twente geen historie? Het gaat erom wat je in die 44 jaar hebt bereikt. Misschien moet je eens kijken naar de ranglijst aller tijden van de eredivisie waar Twente vierde staat na Ajax, PSV en Feyenoord, maar boven Sparta, de oudste club van Nederland die vijfde staat. Heracles staat trouwens 31e, maar dat terzijde;-) Verder vind ik het mooi dat een nieuw stadion, want dat is de Grolsch Veste, zoveel voetbal uitademt. Beelden van clubhelden helpen hier alleen maar aan mee. Nederland telt al teveel 'dertien-in-een-dozijn-stadions'.

Ik vind het een heel sympathiek plan van de supporters en juich dit ook ten zeerste toe, wel vind ik het raar nog niks van de club te hebben gehoord.

Heel raar dit twente heeft genoeg geld om 10 goude met diamanten bezette stanbeelden te betalen en dan laten ze de fans met de pet rond gaan voor een (met alles respect) graniete of bronze beeld
tuurlijk heel sypathiek vand de supporters en blaise verdient het ook maar een teleurstelling van de club !

9 december 2009 om 14:21

@stengun

Heb jij met onze fc gebeld en gevraagd of ze bereid zijn om mee te betalen? Of zou het kunnne dat de supporters dit iniatief nemen en dit beeld laten maken om hun eer te bewijzen en zo te laten zien wat Kufo voor ons betekend heeft?

ik zou dat ook wel willen Xd
stoch word er ook zo eentje, alleen blijft tie denk niet zo lang
stoch is iemand die zeker kufo kan overtreffen, maar ja, kufo zit al zo lang bij twente

9 december 2009 om 16:36

Jammer alleen dat Stoch een huurling is... Lijkt me sterk als hij 7 seizoenen in Enschede blijft.. Hoop het wel natuurlijk!!!

Voordeel is dan weer dat het standbeeld van Stoch een stuk goedkoper zal zijn dan dat voor N'kufo :-)

Wel een beetje respectloze titel om Nkufo een standbeeld te noemen....die gozer kan echt wel voetballen hoor.

Wat Johan Derksen al zei:

''blaise N'kufo speelt al honderd jaar in Nederland en spreekt nog geen woord Nederlands.''

Onzin een standbeeld.

9 december 2009 om 19:24

wat kufo al zei:

ik heb spijt/bied me excuses aan voor het feit dat ik nooit Nederlands heb geleerd
ik dacht elk jaar dat het m'n laatste was (vanwege mijn verleden van elke jaar een nieuwe club).
ik baal er nu erg van omdat ik anders een functie binnen de club had kunnen bekleden na mijn carriere als speler, maar het is nu te laat, en aangezien ik naar canada ga heeft het geen nut meer om het alsnog te leren

en wat heeft taal te maken met belangrijkheid voor de club?
als kon die man helemaal niet praten....

9 december 2009 om 20:14

@nordstrand

Das nieuw voor mij, Johan Derksen die iets zegt. Hij praat de hele avond, maar zegt uiteindelijk toch echt niets.

Het standbeeld voor N kufo is een geweldig gebaar van de supporters. Hij verdient dit gewoon als geen ander. Jammer dat ik a.s. zaterdag verhindert ben, had zeker mijn steentje bijgedragen..

Ik zal eerlijk zijn, normaal gesproken reageer ik niet op Twente-topics want het is nou niet bepaald mijn favoriete club, maar dit is leuk nieuws. Vind N Kufo een erg sympathieke kerel en een sportieve voetballer.

N kufo is best wel een legende.

Op een bepaalde manier is hij altijd nuttig geweest voor FC Twente.
Vaak zo niet bijna altijd heeft Blaise met veel plezier voor FC Twente gevoetbald.

En gescoord natuurlijk, ai-aij bijna vergeten.

Al die negatieve reacties zijn volledig misplaats.
Volgens mij staat er nog nergens in de wereld een standbeeld voor een speler wat door de supporters is aangeboden!!
Dit gebaar is zeeeeeer terecht en ik zal zeker zaterdag een flinke bijdrage leveren.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

FC Twente

Stand
Selectie
Actuele wedstrijden
 TeamPnt+/-
12.FC Emmen32-13
13.VVV-Venlo28-27
14.FC Twente27-12
15.PEC Zwolle26-18
Voor de complete stand: Eredivisie
SpelersPositieW
R. ZekhniniAanvaller211
K. NakamuraAanvaller174
Q. MenigAanvaller111
J. DrommelKeeper250
J. BrondeelKeeper20
P. BijenVerdediger201
J. LatibeaudiereVerdediger51
Voor de complete selectie: Clubpagina FC Twente.

In de wandelgangen

Zaterdag 4 april
Real Madrid mengt zich in de strijd om Boubakary Soumaré. Lees verder
X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren