Feyenoord: De jeugd heeft de toekomst?

Sinds de afgelopen jaren wordt er veel gesproken over de jeugd bij Feyenoord. In vroeger tijden was het voor jeugdige speler bijna onmogelijk de overstap te maken van Varkenoord naar de Kuip. Vaak kregen ze geen kans en waren het halen van dure, vaak exotische aankopen het speerpunt van het beleid van de Rotterdammers. Ik hoef alleen al wat namen als Aurelio Vidmar, Pablo Sanchez, Philippe Leonard of Chun-soo Lee te noemen en mensen begrijpen dat er heel wat mis is geweest met het beleid in de Kuip. Dat is sinds de vorige jaren allemaal anders. Feyenoords jeugd floreert en eist zelfs vaak een hoofdrol op. Maar hoever zijn deze talenten nou eigenlijk? Tijd om Rotterdams grootste groeibriljanten een tussenrapport te geven.

Te beginnen met wat door velen wordt gezien als het grootste Feyenoord talent sinds Robin van Persie, Georginio Wijnaldum. Debutant op zijn zestiende verwarmde hij vanaf zijn eerste wedstrijd (de overigens vrij dramatisch 0-4 tegen Groningen) de harten van Feyenoorders. Met zijn jeugdige enthousiasme en zijn acties leek het erop dat deze jongen snel een basisplaats zou krijgen en die ook zou behouden. Vooral in het rampseizoen 2008/2009 was hij één van de weinigen die zijn niveau haalde. Toch is dit seizoen alles anders. Na een aardig begin is er op dit moment sprake van een vormcrisis. Wat is hier de oorzaak van?
Ten eerste loopt er weinig bij Wijnaldum. Hij voert zijn acties te ver of juist niet te ver door en maakt tijdens wedstrijden wel heel erg vaak verkeerde keuzes. Voor iemand met zijn techniek, snelheid en passing moet zijn spel veel effectiever. Kijk alleen al naar zijn statistieken van dit seizoen: één goal en één halve assist. Voor een jongen met deze kwaliteiten veel te weinig. Een oplossing bedenken hiervoor is moeilijk. Ik denk zeker dat het van belang is dat Mario Been hem keer op keer blijft wijzen op het maken van de juiste keuze. Dus snel handelen als het snel kan, het zoeken van de man als deze zwak is en ga zo maar door. Kortom Wijnaldum mist op dit moment een stuk voetbalgogme. Gezien zijn leeftijd –nog altijd net negentien jaar- is er ongetwijfeld voldoende ruimte voor verbetering. Komende maanden moet hij proberen zijn spel eenvoudig te houden, terug in vorm te komen Nederlands elftal voorlopig vergeten en dan zal het ongetwijfeld goed komen.

Diego Biseswar was toch wel dé man van vorig jaar. Met zijn goede goals en uitdagende spel verraste hij vriend en vijand en werd zelfs hoofdrolspeler in een transfersoap. Valencia en AZ hengelden naar de transfervrije Biseswar, maar hij koos onverwacht verstandig voor een langer verblijf bij Feyenoord. Toch stokt zijn ontwikkeling dit seizoen. De belangrijkste reden hiervoor is natuurlijk de komst van Sekou Cissé, die precies op de plek van Biseswar speelt. Toch valt het hem dit seizoen ook moeilijk om beslissend te zijn. Biseswar is overduidelijk talentvol, maar ook bij hem wordt niet techniek niet aan effectiviteit gekoppeld. Daarnaast kent elke keeper en verdediger in de eredivisie zijn kunstje inmiddels wel (naar binnen snijden, met rechts proberen in de verre hoek te krullen) en komt hij zijn man niet langs. Het lijkt daarom logisch dat Been voor Sekou Cissé kiest, maar voor Biseswar is de situatie zorgwekkend. Hij moet proberen zijn kans te pakken, vooral als Cissé zo naar de Afrika Cup gaat. Ik ben benieuwd of hem dat gaat lukken.

Dan naar de man die dit seizoen daadwerkelijk door aan het breken is. Leroy Fer speelde vorig seizoen al veel op allerlei mogelijke posities, maar dit seizoen lijkt zijn plaats in het elftal vast te staan. Als linkermiddenvelder, moet hij de box-to-box- speler zijn die een van de leiders in het veld wordt. Sterk, goed aan de bal en een uitstraling waar veel spelers van dit Feyenoord jaloers op zouden zijn, heeft Fer alles in zich om een goede te worden. Zijn techniek is hoewel het er vaak wat rommelig uitziet dik in orde en koppend heeft hij zeker zijn meerwaarde. Waar hij vorig seizoen nog veel concentratieproblemen had, manifesteert Fer zich dit seizoen zowel meer op het veld als in de kleedkamer. Hij heeft af en toe nog het probleem dat hij acties te ver doorvoert maar groeit met de wedstrijd. Er wordt zelfs gefluisterd dat van Marwijk hem volgt. Hoewel ik alle vertrouwen in het Feyenoord-hart van van Marwijk heb, denk ik dat dat nog werkelijk te vroeg komt. Hij heeft simpelweg de pech dat er op zijn positie mensen staan die verder zijn, of meer ervaring hebben. Mensen als de Nigel Jong, Orlando Engelaar, Demy de Zeeuw, Mark van Bommel en misschien zelfs Clarence Seedorf zullen eerder in aanmerking komen en de Wk-selectie is maar 23 man groot. Toch denk ik dat Fer met de snelheid van zijn ontwikkeling het Nederlands elftal zal halen en een topspeler voor Feyenoord zal worden.

Kelvin Leerdam is iemand die op het eerste gezicht veel tegen heeft. Hij lijkt klein en tenger alsof hij een jaartje of vijftien is en heeft weinig verdedigend inzicht. Toch is Leerdam bezig aan een sterke ontwikkeling. Zijn eigenlijke positie vanuit de jeugd is middenvelder en als hij hier staat is hij beter dan je op het eerste gezicht zou denken. Loopvermogen, kracht en het vermogen zichzelf een dienende rol aan te meten zorgt ervoor dat hij voor Been waardevol is. Tot waar het zal komen is nog lastig te zeggen, ik denk in ieder geval dat hij geen toekomst heeft als verdediger. Hij zou beter tot zijn recht komen als verdedigende middenvelder, maar heeft hier in de selectie een aantal zeer goede concurrenten. Een nuttige speler voor in de selectie, op dit moment niet meer en niet minder.

Concluderend wordt het een belangrijk jaar voor de Feyenoord talenten. Waar Fer zijn talent elke week bevestigd, daar zitten Biseswar en Wijnaldum in een serieuze vormdip. Voor de ontwikkeling van deze twee én voor de ontwikkeling van Feyenoord is het belangrijk daar snel uit te komen. Leerdam is nuttig maar nog niet beslissend. Tijd voor Been de reputatie van “Peoplemanager” waar te maken.

Kwaliteitsbeoordeling:
Totaal 22 stemmen.
Je kunt stemmen als je een reactie hebt gegeven.

Gerelateerd

Meer sportnieuws

60 reacties (laatste reactie door TommyMator)

Je column is wel oké. Op zich ben ik het grotendeels met je eens, maar ik vind je schrijfstijl nog niet heel spannend. Dat is mijn mening en daar zul je het mee moeten doen. Ik ben het trouwens totaal niet eens met je conclusie. Jonge talenten hebben juist geen 'peoplemanager' nodig, maar eerder een soortement 'opbouwtrainer' met een harde doch rechtvaardige hande (van Gaal, Verbeek, noem maar op.).

8 december 2009 om 20:55

V gaal en ook Verbeek zijn niet geschikt om jonge spelers te begelijden ,
Om ze een jaar goed te laten voetballen dat kunnen ze wel ,maar vaak is het daarna over en uit ze halen hun nivo nooit meer ,mario Been en Beenhakker ,,zijn lange termijn denkers ze willen dat ze tot volle ontwikkeling komen.en zo ga je ook met jeugdige talenten om.

9 december 2009 om 07:57

Kijk alleen welke spelers er onder Van Gaal zijn doorgebroken door de jaren heen en je weet dat je ongelijk hebt. En die spelers hebben daarna nog jaren in de top gespeeld.

9 december 2009 om 09:58

@semi1946

Hahaha heb jij uberhaupt iets meegekregen van Ajax in 1995,1996?

9 december 2009 om 11:53

Wie dan ?noem eens een paar namen.?

9 december 2009 om 12:31

semi1946... ben je nu serieus in deze kwestie?

Zoals Henkc al refereert aan 1995/1996:

Edwin van der Sar, Patrick Kluivert, Clarence Seedorf, Michael Reiziger, Edgar Davids.. en dit waren dan spelers uit de eigen jeugd. Daarnaast managede Van Gaal jonge talenten die van buitenaf gehaald werden zoals de broertjes de Boer, Overmars en Bogarde.

OT: Opzich een leuk verhaal.
Feyenoord heeft zeker een aantal ruwe diamanten rondlopen. Been lijkt mij ook de geschikte kandidaat om deze jongens goed te managen.
Ik denk dat Been idd een peoplemanager is, maar ook "een harde" is. Die combinatie lijkt me prima.

9 december 2009 om 13:56

spelers die v gaal gebracht heeft waren .wooter,musampa,silooy,
Bogarde werd gekocht van sparta.

Boertjes ,kluivert,seedorf ,litmanen Peter petersen,reiziger ,overmars ,kwam v Go Ahead v d sar ,
maakte hun debuut onder Beenhakker,

9 december 2009 om 14:45

OK, semi1946 - Silooy - meen jij dat nou echt serieus? Silooy speelde in de jaren '80 al samen met Johan Cruijff, dus werdt niet door van Gaal voortgebracht.
Kluivert, Davids, Seedorf en Reiziger kwamen allemaal onder van Gaal door naar het eerste elftal. Zelfs Van Der Sar kreeg echt zijn kans pas onder van gaal. Litmanen (21), Finidi (22) en Overmars (19) werden ook onder van gaal op jonge leeftijd gekocht, dus hij heeft hun wel behoorlijk opgeleid naar de talenten die zij later werden.
Ik zou mijn voetbal geschiedenis maar gaan herhalen als ik jou was!

On topic: Feyenoord moet proberen deze spelers te behouden. Bieseswar heb ik nooit zo goed gevonden, en ik weet zeker dat er in de jeugd iemand beter rondloopt. Fer, Wijnaldum en Leerdam zijn wel dergelijke versterkingen voor de toekomst, en als deze 3 of 4 seizoenen kunnen blijven, dan kan Feyenoord, eventueel samen met andere spelers uit de jeugd, weer in de top drie eindigen.

9 december 2009 om 17:01

Inderdaad Silooy is eerder gedebuteerd ,maar heeft tot 97 bij ajax gevoetbalt.
V der Sar speelde in 1990 1991 ,9 wedstrijden in de basis ,reziger 3 Fr de Boer 34
kluivert 2 en davids 6, dit onder beenhakker,
terwijl in 91 92 Kanu werd gehaald,beenhakker- v gaal .
Wel was ik nog Martijn Reuser vergeten was onder v Gaal een groot talent.

Ik vind het een matig stuk. Teveel open deuren intrappen en niet echt iets nieuws. Mijn inziens komt die zogenaamde ´vormdip´ mede door het spektakel vorig seizoen. Heel Feyenoord zat in kommer en kwel en dan word nu door jou gesuggureerd dat Feyenoord ineens veel van de jeugd laat doorkomen, maar mijn inziens komt dat veelal door het feit dat er meer geblesseerden waren, dan René van der Gijp aftrappen heeft genoemd in Vi.

Biseswar moet gewoon is proberen constanter te spelen. Hij wil vooral het publiek vermaken, maar moet meer in dienst van het team spelen.

Wijnaldum is na vorig jaar natuurlijk schouderklopjes en loferuitingen gewend, maar nu wordt wat van hem verwacht. Hij loopt veel te lang met de bal, maar moet gewoon simpel spelen. Vorig seizoen werd een lichtpuntje gezocht en door sommige rushes van Wijnaldum werd hij als een groot talent gezien. Hij ís gretig, hij kán de top bereiken, maar nu komt hij op een punt dat hij simpel moet voetballen en zijn momenten moet kiezen.

Over Fer en Leerdam ben ik het enigszins wel met je eens.

2*

8 december 2009 om 17:39

Of er wel of niet geblesseerden zijn, jeugd doorstromen is juist nooit een van de grote kwaliteiten geweest van feyenoord. Wat ik hier ook mee bedoel te zeggen is dat veel feyenoorders zich veel te snel en veel te rijk rekenen en alles op de jeugd gaan gooien. Dat terwijl er nog wel wat kanttekeningen te plaatsen zijn.

Wat wijnaldum betreft maak je toch hetzelfde punt als ik maak?

8 december 2009 om 17:47

Dan moet je duidelijk aangeven dat je dat bedoelt. Het ligt denk ik ook niet aan het feit dat Het Legioen zich te snel rijk rekent. Er word gewoon een lichtpuntje gezocht en dan kan een talent niets meer fout doen. Volgens mij krijgen de oudjes nog steeds - ten onrechte soms - veelal de schuld, dus daar ligt het niet aan.

@proevo
Tja dat is denk ik per talent anders. De ene wil graag de welbekende aai over de bol, de ander moet een beetje in het gareel gehouden worden. Denk niet dat je kan zeggen: jonge spelers hebben per defenitie van gaal nodig en sterren hebben per definitie een hiddink nodig.

Verder ben ik qua schrijfstijl het wel enigszins met je eens, heb moeite met een tekst binnen de duizend woorden te houden. Wordt aan gewerkt.

9 december 2009 om 00:29

Over je schrijfstijl:
Ik vind dat je wat 'op safe' speelt met je woordkeuze. Hoewel je wel laat zien dat je ook creatief kunt zijn ("box-to-box", altijd een lekker begrip). Daarnaast mag je wel wat duidelijker en meer uitgesproken zijn t.a.v. zaken. Oké je zult er mensen misschien mee op de tenen trappen maar ach that's part of the game.

Over je mening:
Ik blijf bij mijn standpunt. Als je ziet wat Van Gaal met jonge spelers doet dan is dat voortreffelijk. Dat heeft niets met het zogenaamde peoplemanagement te maken, maar puur met zeer duidelijke afspraken binnen en buiten de lijnen. Dat hebben jonge knapen in 9 van de 10 keer kei hard nodig. Behalve als je Clarence Seedorf heet natuurlijk, want die was al volwassen op zijn 3de. Daarnaast heeft Van Gaal geweldige oefenstof, althans dat zeggen al zijn (voormalige)spelers in diverse interviews. Voor Verbeek geldt in wezen hetzelfde, alleen op een wat minder niveau en dan meer toegespitst op fitness.

9 december 2009 om 11:03

Ja probleem was hier dat mn oorspronkelijke tekst een woordje of 2000 telde. Ben toen gaan snijden en is achteraf niet heel goed gelukt, moet ik toegeven.

Maar goed, proberen het mee te nemen naar de volgende keer.

Ik vind, zoals hierboven al werd opgemerkt, je schrijftstijl niet erg leuk. Dat houdt m'n aandacht niet vast, en dat is jammer, want het onderwerp opzich is leuk.
Verder klopt het allemaal wel zo'n beetje, maar daarmee is alles ook gezegd. Het is gewoon niet zo bijzonder of speciaal.

Goed geprobeerd, maar je zou eigenlijk wat over Schenkeveld of Stefan de Vrij moeten schrijven. Misschien zelfs op nog jeugdigere spelers, want wat je nu schrijft, weten we allang.

8 december 2009 om 18:41

Zoals decheiver vermeldt is dit een tussenrapport, Schenkeveld en De Vrij hebben allebei anderhalve wedstrijd in Feyenoord één erop zitten dus kan je ze moeilijk beoordelen. Maar dit zijn natuurlijk wel talenten waar je als clubexpert meer nieuwe dingen over zou kunnen vertellen aan het leespubliek. Aardige tekst maar voor mij persoonlijk niets nieuws, ik heb dezelfde (aardig algemene) mening die bij het publiek bekend is. Wel drie sterren want het is zeker geen slecht artikel.

Ja dit weten we al, maar voor de mensen die het niet weten, een leuke tekst

9 december 2009 om 14:09

5 Sterren is echt overdreven, ik snap dat je mede-feyenoord supporter bent, maar veel open deuren op zowel inhoudelijk als tekstueel gebied, verdienen niet een hoge waardering.
Bovendien was Pablo 'vitamina' Sanchez topscoorder van Feyenoord en was hij helemaal niet voor heel veel geld gehaald, kortom een slecht voorbeeld.

Tot slot: Er moet nog een komma voor Ned. Elftal.

10 december 2009 om 13:02

En Feyenoordsupporter moet aan elkaar. Niet gaan lopen zeuren over interpunctie, als je zelf nota bene spelfouten maakt.

Leuke tekst daar niet van , maar dit is al zo bekend bij de meeste mensen hier op voetbalzone. Zeker bij de clubexpert lezers want dit is niet het 1e stukje hierover. Verder zou het leuker zijn als je de (wat) onbekendere talenten had belicht in dit stuk like a Castaignos , de Vrij en die van Portugese afkomst( naam kwijt). Maar ik moet toegeven dat dit stuk beter is als de meeste mensen ,op je schrijfstijl na, dan andere clubexperts van Feyenoord. Dus 4 sterren(3,5 maar rond af naar boven). I.i.g. veel succes bij je volgende stuk ben benieuwd!

Iets meer nieuwe informatie of dieper ingaan op een bepaalde speler zou ik wel goed gevonden hebben,verder best goed geschreven. Echter,sanchez was nou niet echt een verkeerde speler hoor...

jammer dat je Pablo Sanchez noemt als voorbeeld. Dat vond ik echt een goede speler die schitterende goals maakte. Je had beter Picun kunnen noemen, of Tati of Buys, Bandalovski, Gibbs, Bosschaart, Boussabon, Lurling, Cleays, Charisteas, de Ceulaar, Kolkka, Lucius, Glaucio, Samardzic, Pardo, Acuna, Aros, Babos, Aerts, Laybutt, Saidi, Somalia, Jochemsen, Iwan enz. enz enz.
de lijst is eindeloos!!!!!!!!

8 december 2009 om 19:12

Greene

8 december 2009 om 21:21

En wat dacht je dan van de spelers die Feyenoord heeft laten lopen:
Bastos (olympique Lion) , Magrao (dinamo Kiev), Van la Parra (caen), Bruma (chelsea) ..
Allemaal toppers geworden terwijl ze bij Feyenoord werden afgedankt!!

Eindelijk zijn ze hun hoofd er weer bij aan het houden bij Feyenoord.. ben het ook het grootste deel eens met dit artikel. Prima stuk tekst!

9 december 2009 om 03:22

@ Feyenoordsam: Jammer dat je Babos in je lijst hebt staan, hij heeft voor NEC (vooral onder het beleid van Been, maar ook daarvoor) heel wat wedstrijden voor NEC gered.
Verder is Charisteas wel de grootse blunder van al je namen, mede door zijn Ajax-verleden, maar ook, omdat hij maar 1 belangrijke goal heeft gemaakt (finale ek 2004 Portugal-griekenland) en voor de rest niets waard was. Dat kon je al zien bij Ajax. Volgens mij was Feyenoord toen ook in onderhandeling met Vagner Love. (cska Moskou) Dan leek mij de keuze wel duidenlijk Charisteas of Vagner Love?????

9 december 2009 om 11:07

@guz1

Vagner Love werd over gesproken maar bleek al heel snel veel en veel te duur. Toch is dat verhaal op de fora een eigen leven gaan leiden. Toen kwam inderdaad charisteas. Maar het was geen keuze tussen deze twee

9 december 2009 om 12:54

Nou Babos is toch wel degelijk een grote miskoop. Zeker deed ie het leuk bij nec en daarvoor bij nac, maar het gaat erom hoe ze bij Feyenoord presteerden. Lurling deed het ook leuk bij Heerenveen....is het nou geen miskoop van Feyenoord?? Boussaboun speelde goed bij nac en groningen, geen miskoop???

Ik denk overigens dat met een goede scouting 80% vd miskopen voorkomen had kunnen worden.

9 december 2009 om 18:42

Nou goed ik was niet duidelijk, maar bij feyenoord heeft ie ook een aantal wedstrijden voor feyenoord gered, natuurlijk is dat de bedoeling als keeper, maar hij stond wel z'n mannetje!

9 december 2009 om 18:43

Voor Vagner Lover hadden ze een betalingsregeling getroffen...ze konden geloof ik in termijnen betalen of eerst huren en dan in zoveel jaar aflossen. Maar inderdaad Vagner Love zou uiteindelijk wel duurder zijn, maar toch.....

9 december 2009 om 11:04

Tja is inderdaad een eigen column waardig en dan denk ik nog niet dat je het in duizend woorden haalt.

Pablo Sanchez was niet heel slecht, maar was wel erg duur en bracht daarvoor vond ik wat weinig. Montoya was beter geweest maar bedoelde gewoon dat soort gasten ermee

9 december 2009 om 12:41

Pff. Het is algemeen bekend dat Fred niet naar Feyenoord wou en Feyenoord dus een deal wou maken en Magrao voor een appel en een ei te halen

8 december 2009 om 23:10

Ho ho, Bruma is niet afgedankt: ze hebben er zelfs alles aan gedaan om het te behouden, maar als Chelsea aan je trekt dan gaat elke jeugdspeler.

Maar de lijstjes zijn inderdaad tekenend en droef.

Wat betreft de tekst: zoals anderen ook al voor mij zeiden zijn de conclusies niet heel erg verrassend of nieuw. Laten we het maar zien als een bundeling van al reeds bekende feiten. Je maakt af en toe taalfouten en het mag nog wel wat puntiger. Niettemin: 4 sterren.

9 december 2009 om 11:06

@k1ko
Zoals Leonov hieronder weergeeft zijn van la parra en bruma weg gegaan terwijl ze contracten bij feyenoord konden tekenen. Bastos ontwikkelde zich pas later en ook magrao was in zn feyenoordtijd niet erg goed.

Belangrijkste die feyenoord heeft laten lopen is in mijn ogen toch wel Fred.

10 december 2009 om 17:19

bruma afgedankt? die werd toch echt overgekocht omdat hij in nederland geen profcontract kon tekenen door de wetgeving.

edit: sorry heb de rest van de reacties niet gelezen dus beetje laat (a)

Leuk stuk over de jeugd van feyenoord, alleen het is wel idd op de oppervlakte blijven. Toch las ik het zo door en vond het leuk dat je ook over leerdam begon, want dat weten een stuk minder mensen denk ik (dat hij middenvelder van origine is)
ik geef je 4 sterren vooral vanwege het stuk van leerdam, verder is het wel een ruime 3ster

Goed stuk. Jammer dat er nog niet iets bij staat over Castaignos, de Vrij, Schenkeveld of Ifusu.
Anders word het eigenlijk ook wel te lang. Misschien iets voor een vervolg of tweede stukje??

9 december 2009 om 08:37

Leuk stuk, wel heel veel open deuren ingetrapt ,maar leuk leesvoer. 3 *

Off:ifusu? bedoel je Isoufi? deze jongen heeft nog geen wedstrijd gespeeld dus totaal onnodig lijkt me..

Goed stuk hoor. Geschreven zonder overdreven opsmuk, echt een Rotterdams verhaal geen woorden maar daden. En ja je zou kunnen hebben geschreven over Castaignos, de Vrij en Schenkeveld, maar zo vaak zijn ze nog niet in het eerste geweest. Dus gewoon goed een rapportcijfer gegeven en terecht geconstateerd dat Wijnaldum en Bisseswar stil staan.

Denk dat als Leerdam en Fer samen op het middenveld staan, zoals afgelopen zondag tegen Groningen dat je een actief, hard werkend middenveld hebt, dat aardig kan lopen en bewegen. Dat zou toch heel mooi kunnen worden. Niet het meest technisch wel veel doorzettingskracht. Leerdam hoort duidelijk niet op die rechtsback positie...

Het leest leuk weg, maar niks nieuws. Van mij dus 1,5 ster.

Hoe zou jij de jeugd van Feyenoord inschatten tegenover de rest?

Voor Feyenoord geldt wat voor alle Nederlandse clubs geldt, zet massaal in op je eigen opleiding, probeer aankopen van spelers boven de 25 en spelers van buiten de EU met een minimum te beperken, scout vooral in Scandinavië, Oost-europa en België.

leuk stuk , hopen dat deze spelers door kunnen groeien , ik vond leerdam tegen groningen goed op het middenveld spelen ,

Weinig nieuwe informatie en weinig prikkelend geschreven. Ik heb niks nieuws geleerd en ben niet echt geamuseerd door het lezen van dit stuk. Ben het verder wel eens met analyse over de talenten. Wil er nog even aan toevoegen dat Biseswar vorig jaar vooral zo goed was omdat het niveau van Feyenoord een stuk lager is. Hij is geen speler voor de top.

Weinig nieuwe informatie, waardoor het stuk weliswaar goed leesbaar is, maar weinig spannend of verrassend. Dat is toch wel een voorwaarde voor een column vind ik. Op zich geeft je wel een genuanceerd beeld, maar je verwoord naar mijn idee vooral dingen die heel veel mensen al weten. Het is natuurlijk makkelijk kritiek leveren vanaf hier, maar ik denk dat als je iets meer lef in je column stopt en iets meer verrassing dat het best leuk kan worden.

Ben het volledig eens met de meningen die je geeft over elke speler voor zich. Vind Leerdam alleen eigenlijk niet eens waardig om te noemen. Een onthutsend zwakker voetballer die in mijn ogen zijn toekomst zeker niet bij Feyenoord zal hebben liggen (behalve als Feyenoord heel ver afglijdt).

En dan heb je ook nog de talentjes bij Excelsior ( Janota, Erasmus, Schet, Vincken, Wattamaleo en dergelijke)

9 december 2009 om 17:23

Ik verwacht helaas niet meer een doorbraak van Vincken omdat hij nu zelfs op de bank zit bij Excelsior en omdat hij nauwelijks fit is .

Leuk stukje, vond het goed geschreven. Maar ik geloof niet dat een linkermiddenvelder een box-to-box speler kan worden, daarvoor staat ie veel te ver van de goal. Die rol is weggelegd voor een centrale middenvelder zou ik denken..

Niet goed maar zeker niet slecht deze tekst.

Met je conclussies kan ik vrijwel leven maar ik ben het niet eens met je idee over Biseswar,ik denk dat hij te kort komt voor het niveau wat Feyenoord hoort te streven .

Leuke column, maar er worden wel veel open deuren ingetrapt

Je vergeet Schenkeveld.

Dit is overbekend.
Maar: wat je schrijft is goed.
3*

Ik vind ook dat Feyenoord 4-4-2 moet gaan spelen. De aankoop Cissé komt dan veel beter tot zijn recht. Ik zou ook van Bronkhorst op het middenveld zetten, omdat hij vaak moeite heeft met snelle vleugelspitsen!

v. Dijk
Fernandez
Vlaar
Bahia
Leerdam
Fer
Landzaat
v.Bronkhorst
Babovic
Makaay
Cissé

Het is allemaal wel leuk en aardig die talenten bij Feyenoord, maar als ik heel eerlijk ben, is het geen top. Seedorf, Kluivert, Davids, Van der Vaart, Robben en Sneijder waren al verder op hun leeftijd dan Fer, Wijnaldum (ok, die heeft nog voordeel van de twijfel), Leerdam en Bisewar.
Ik denk niet dat het een vorm dip is, ik denk dat ze nu naar hun uiteindelijk niveau toegroeien, en dat dat niveau niet veel hoger ligt dan subtop/top Eredivisie. Europese top, zoals de andere die ik eerst noemde, wordt het niet.....

Een verhaal over mijn club dus dan verwacht ik natuurlijk wel iets goed iets nieuws, helaas is dit oud nieuws.

Wel een goed en duidelijk verhaal maar je verteld niks, alles wat hierboven is verteld is een samenvatting van al eerder uitgebrachte columns en een overzicht van een uitgebrachte publieke mening. je hebt bij wijze van spreken de sportweek,vi en Ad-sportwereld gelezen en een samenvatting geschreven en uitgebracht onder het mom van een column

Wat ik graag had willen weten of waar je de lezers over laat nadenken

Wie er nou nog aan zitten te komen? ( waar moet de supporter zijn hoop op vestigen)
Wat feyenoord gaat doen als er weer geld is?
Krijgen we weer buitenlandse aankopen?
Moet feyenoord gezien het verleden zich niet gewoon gaan focussen op de jeugd?
Tot wanneer lopen de contracten van een fer,wijnaldum,leerdam,biseswar?
een alinea over het groote aantal jeugdspelers uit eigen opleiding 9 en spelers die al jong naar de club kwamen (rond de 18 qua leeftijd)

ik geef nog wel drie sterren omdat het niet slecht is

Van mij krijg je twee sterren. Wat je schrijft klopt. Je schrijfstijl is echter niet erg uitdagend en uitnodigend. Je zet me niet aan tot denken of discussiëren over de inhoud (hoewel enkele van je enthousiaste lezers dat toch doen zo te zien). Daarnaast kom je wel heel erg met open deuren!

Ik vraag me af hoe sommige mensen aan 4 of 5 sterren komen, vooral met het commentaar dat bij die meningen staat. Enkele woorden van positieve beoordelingen: open deuren, allemaal bekend, matige conclusies, taalfouten... Waar zit in dit stuk dan de toegevoegde waarde die ervoor zorgt dat de schrijver 4 of 5 sterren verdient?

Had eigenlijk meer willen lezen over De Vrij, Schenkeveld, Issoufi, Castaignos, Lamprou, dat zijn ook jongens die binnen 2 jaar vast bij de selectie zitten.

Daarnaast heb je ook nog Wattamaleo, Janota, Erasmus, Nieveld, Waisapy, Pedro, Machek.

Allemaal veelbelovende talenten, Feyenoord heeft echt goud in handen. Deze spelers domineren al een aantal jaar de jeugdcompetities. Zijn met de C1 en B1 vier keer kampioen geworden en vorig seizoen met de A1.

Wel een leuk stukje en ben het ermee eens. Alleen Wijnaldum zit in het dipje wat elke jonge speler heeft.

@ldkon
Kuyt, Van Persie, Kalou, Drogba etc. etc. waren ook nog niet zo ver toen ze net 19 waren.

14 december 2009 om 11:51

Tja, zit te broeden op een "de jeugd heeft de toekomst deel 2", met dan hopelijk wat minder open deuren. Dus hoop dan meer voor je te kunnen betekenen.

Op zich heeft feyenoord inderdaad goud in handen maar we moeten niet te enthousiast doen. Kijk naar de lichting van feyenoord die vroeger domineerde, met leonardo, en boutahar, daar zijn weinigen doorgebroken bij feyenoord en alleen Loovens, Swerts, Boutahar en Leonardo min of meer doorgebroken.

Ben wel met je eens dat er in de jeugd veel rondloopt en deze tijd geeft daar grote mogelijkheden voor.

Thanks voor je comments

Leuk stuk . Feyenoord heeft duidelijk wel de toekomst.
De jongens die nu nog jong zijn, Leerdam,biseswar,wijnaldum en misschien wel Darley moeten Feyenoord uit de schulden houden met een transfer van hun naar het buitenland.

Reageer

Je moet inloggen om te reageren. Heb je nog geen account? Dan kun je je gratis registreren. Inloggen

Actiefste Clubexperts

Naam Aantal Gemiddelde rating

Feyenoord

Stand
Selectie
Actuele wedstrijden
 TeamPnt+/-
3.PSV33
4.AZ32
5.Ajax31
Voor de complete stand: Eredivisie
SpelersPositieW
S. SzymańskiMiddenvelder10
Q. TimberMiddenvelder10
J. BijlowKeeper10
J. ToornstraMiddenvelder10
P. WålemarkMiddenvelder11
L. GeertruidaVerdediger11
O. IdrissiAanvaller10
Voor de complete selectie: Clubpagina Feyenoord.

In de wandelgangen

Zaterdag 13 augustus
Cody Gakpo heeft inmiddels contact gehad met Erik ten Hag over een transfer naar Manchester United. Lees verder
X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren