Elke dag Patricia Paay in je blad gaat tenslotte ook een keer vervelen

Zondag, 6 december 2009 om 10:49 door Helden

'Ik ben weer thuis' of 'In dit tempo had ik zelfs mee kunnen doen' of 'Ik ben pas klaar op de Coolsingel' of 'Ignjatovic is een prima klaverjasser'. Met zulke uitspraken trek je normaal gesproken schouderklopjes en vereringen naar je toe. Dat was ook het geval bij binnenkomst van het duo dat Feyenoord er weer bovenop moest helpen: Mario Been en Leo Beenhakker.

Been is natuurlijk in alles Feyenoord. Als speler was het altijd hopen op een ingeving van de bij uitstek geniale Mario. Dat hij het verzuimde om zijn voetbaltechniek uit te buiten, werd hem vergeven. Na jaren van Rotterdamse ellende kwam de alom vereerde Been weer terug naar zijn thuis, ditmaal als trainer. Als oefenmeester van NEC en Excelsior had hij waargemaakt een goede oefenmeester te zijn. Nu moest hij echter de club leiden, waar hij in 2002 als assistent-trainer de UEFA Cup mee won.

Samen met Beenhakker natuurlijk. Deze had voor een korte periode de rol van technisch adviseur op zich genomen, omdat zijn contract met de Poolse bond nog niet ten einde liep. Natuurlijk wist iedereen dat Beenhakker, Peter Bosz´ opvolger zou worden, en dat gebeurde aan het begin van dit seizoen ook. Feyenoord moest binnen afzienbare tijd weer terugstormen naar de top, was het streven van de directie en technische staf. Dit alles werd jubelend ontvangen door Het Legioen. Been en Beenhakker werden als helden vereerd en hadden veel krediet bij de aanhang.

Het seizoen begon goed en Feyenoord stond na een paar wedstrijden zelfs bovenaan zonder een tegendoelpunt! Inmiddels staan we in Rotterdam weer met beide benen op de grond en lijkt de vierde plaats het hoogst haalbare dit seizoen. Als je alles onder de loep neemt is dit een goede prestatie van Been en Beenhakker. Voetballend is het zeker niet sprankelend wat we dit seizoen voorgeschoteld krijgen, maar dat nemen we even voor lief.

Toch is de verering van Mario en Leo een beetje teruggeschoven. ´Doe maar gewoon dan doe je al gek genoeg´ is het motto van Het Legioen en dat weten de Rotterdammers Been en Beenhakker maar al te goed. Toch nemen deze twee heren de rol van de verlosser iets te serieus. Bovenin staan slechts een handvol uitspraken vermeld, maar de lokale media hing aan Been(hakker)s´ lippen om opzienbare uitspraken op tafel te krijgen. Elke dag Patricia Paay in je blad gaat tenslotte ook een keer vervelen, zal de slogan wel zijn geweest.

Als supporters zijn we blij dat die verwende spelers een keer aangepakt worden, maar het hoeft niet opzichtig te worden. Beenhakker heeft er een lijfspreuk van gemaakt dat overal waar hij binnenkomt alles helemaal perfect is. Bovendien is hij overal ´thuis´, dus van een zogenoemde wenperiode kan geen sprake zijn. Om geld los te weken bij gefortuneerde supporters is hij wel geschikt en met zijn netwerk staat Feyenoord weer op de kaart.

Toch vullen praatjes geen gaatjes. Geen woorden maar daden is de Rotterdamse mentaliteit, en dat moet op het veld verwezenlijkt worden. Been is natuurlijk een echte Rotterdammer met volkshumor. Dat weten we allemaal van hem, dus hoeven we daar geen issue van te maken. Toch wil Mario dit beeld altijd even versterken. Mario is bij iedere club een boegbeeld door zijn humor en rechtlijnigheid. Bedenken de supporters een actie? Mario is het er mee eens. Zo ook na de ludieke actie van de NEC supporters, begin vorig jaar. NEC stond zeventiende op de ranglijst en dat kan natuurlijk niet. ´Met elf spelers zonder inzet en strijd, is degradatie een formaliteit´ was er te lezen in het Goffertstadion te Nijmegen. Ook waren er elf zandzakken geplaatst op het veld dat toch al niet in beste staat was, alle reden tot paniek dus (voor de materiaalman en dergelijke). Mario keek, overzag en won; ´Ik vind het eigenlijk raar dat er maar elf zandzakken stonden, het hadden er net zo goed tweeëntwintig kunnen zijn.´ Tja, daarmee krijg je een grote schare achter je, dat is zeker.

Als een Picasso op klompen wordt Mario gezien, maar het probleem is dat hij dat beeld zelf versterkt. Dit alles maakt op zich niet zoveel uit, zolang de sportieve aspiraties, ook uitgedrukt worden op papier. Bij tegenvallende resultaten moet je hiermee oppassen want je kunt er je eigen glazen mee ingooien. Het krediet van Been(hakker) is echter dusdanig hoog dat dit niet snel zal gebeuren. Maar wat is krediet in de voetbalwereld?

Kwaliteitsbeoordeling:
Totaal 22 stemmen.
Je kunt stemmen als je een reactie hebt gegeven.

Gerelateerd

Meer sportnieuws

36 reacties (laatste reactie door radar10)

Leuk stuk!
ook realistisch, de meeste feyenoorders willen bijvoorbeel dabsoluut niet toegeven dat hoger dan de 4e plaats er niet inzit.

Leuk geschreven, en er zitten leuke anekdotes in!

4 sterren!

Euh.... leuk geschreven maar wat is nou precies je punt?

6 december 2009 om 11:42

Nou, eigenlijk dat Leo en Mario al 'groots' zijn zonder dat overdreven gedoe. Dat was ook mijn titel, maar voetbalzone heeft dit gepubliceerd.

6 december 2009 om 11:47

Is het verantwoord om jezelf 5 sterren te geven? Zo is het wel erg makkelijk om een goed verhaaltje te schrijven.

6 december 2009 om 12:04

Dat doet iedereen volgens mij. Iedereen is tevreden over zijn eigen stuk, anders dien je het niet in. Je kan maar één keer stemmen bovendien, dus van enige vervalsing is geen sprake.

Waarom schrijft iedere "feyenoordkenner" nou over Been? We weten nou wel dat Been na paar wedstrijden te veel eer kreeg. We weten ook al dat Been vaak leuk probeert te doen... Maar als je echt een stuk wilt schrijven over Feyenoord, doe het dan ook! Desnoods schrijf je een stuk over de grasmat, tenminste een keer iets anders dan alle stukken over Been. Feyenoord is meer dan alleen Been/beenhakker.

Leuk stuk, goed geschreven, ik mis alleen op het eind het punt dat gemaakt wordt. Wil je zeggen dat Been een keer moet stoppen met dat jolige gedoe, of dat het juist heel handig van hem is dat hij het doet, maar dat hij er wat voorzichter mee om moet gaan als de resultaten tegenvallen..? Ik zou zeggen, met een alinea eronder waarin je conclusie staat is het top

6 december 2009 om 11:52

Ik begrijp dat het moeilijk was om in die laatste alinea een conclusie te trekken. Ietst te onduidelijk door mij neergezet, mijn inziens.

Mijn punt is dat Been zichzelf niet groter hoeft te maken dan hij al is bij Het Legioen. Tot nu toe maakt dat 'jolige' gedoe niet al teveel uit, maar stel nou dat de resultaten tegenvallen, dan verwachten we andere antwoorden.

Ik vind het niet zo fijn lezen.
Ik weet niet waarom, want opzich zelf is het wel goed geschreven.
In ieder geval goed geprobeerd, maar omdat je jezelf 5 sterren geeft geef ik een ster minder.
2 Sterren voor jou dus.

6 december 2009 om 13:51

Sorry hoor, maar dit vind ik zwaar overdreven. Iedereen vind zijn stuk 'goed' anders dien je het niet in.

6 december 2009 om 14:05

Klopt. Bovendien stel dat iedereen net als Stefan zou doen. Dan zou jij dus vanwege je eigen mening over je eigen stuk telkens een ster minder krijgen.
Ik vind het wel een redelijk stukkie.
4 sterren.

Zo jij bent goed zeg, je schrijft een redelijk stukje die 3-sterren maximaal waard is, en je reageerd 5x op je eigen stukje die je met 5 sterren beoordeelt.. Het is goed geschreven dat moet ik zeggen, maar om jezelf te belonen met 5 sterren voor een redelijk stukje is, het gaat meer over Been dan over Feyenoord lijkt het, maar ja het is jou feestje, mijn beoordeling is om het gehalte van sterren naar een acceptabel niveau te brengen, 4 of 5 sterren is dit zeker niet..

6 december 2009 om 15:00

Ik reageer op de mening van anderen! Sjonge jonge wat een gezeur hier ineenkeer zeg. Volgens mij geeft iedereen zichzelf vijf sterrren!

Wat een gezeur over hoeveel sterren iemand geeft. Je geeft jezelf er heus wel 5, want je gaat niet een stuk neerzetten waarvan je denk; ach dat lijkt nergens op, 1 ster.

Van mij krijg je 4 sterren. Ik vind het leuk geschreven, maar minpuntje is dan dat er geen duidelijke conclusie of iets achterzit, en je ook niet echt naar een climax toewerkt. Maargoed, ga zo door!

Urm,

Your point .. ?

Ik vind dit artikel wel een beetje lijken op eentje die Nico Dijkshoorn nog niet zo lang geleden in de VI had staan. Waarin hij ook inging op het af en toe 'overdreven' gedrag van Been.

Niet interresant stukje tekst.

Wat is in hemelsnaam je punt. Dit alles is toch al lang bekend. Op een gegeven moment is het spannende eraf voor het legioen. En worden de gehaalde mensen ook kritisch bekeken. Dat jij allemaal bekende stokpaardjes er bij haalt tekent het weinige inzicht die jij blijkbaar bezit. Vindt dit stukje qua inhoud ongelooflijk slecht en weinig over nagedacht. Als clubexpert is het niet jou taak om onzinnig te speculeren. Je moet analyseren en met een goed beeld komen. Qua inhoud krijg je niks. Qua stijl krijg je 2 sterren. Gemiddelde daarvan is 1 ster.

Wat is in hemelsnaam je punt. Dit alles is toch al lang bekend. Op een gegeven moment is het spannende eraf voor het legioen. En worden de gehaalde mensen ook kritisch bekeken. Dat jij allemaal bekende stokpaardjes er bij haalt tekent het weinige inzicht die jij blijkbaar bezit. Vindt dit stukje qua inhoud ongelooflijk slecht en weinig over nagedacht. Als clubexpert is het niet jou taak om onzinnig te speculeren. Je moet analyseren en met een goed beeld komen. Qua inhoud krijg je niks. Qua stijl krijg je 2 sterren. Gemiddelde daarvan is 1 ster.

word er niet echt wijzer van

ik vind het wél een leuk stukje. en het is waar wat je schrijft. Been doet ook naar mijn mening wel erg zijn best de ludieke en grappige verlosser te spelen. zo maakt hij wel erg vaak onnodig grapjes om zichzelf in een beter daglicht te plaatsen. zoals met de opmerking bij de persconferentie Ado- Feyenoord waar Mario het blijkbaar nodig vond Atteveld met een ''verfijnd'' grapje eraan te herinneren wat hij met Ricky Vd Bergh's oren deed.

Been is een goede trainer voor Feyenoord hoor. alleen kan hij niet tegen kritiek. dan wordt hij vrijwel gelijk kwaad en verongelijkt. plus zijn drang om leuk te zijn is soms een beetje misplaatst. maar voor de rest is het een prima trainer.

Ik ben afgehaakt halverwege, vond het niet zo boeiend, maar daarom geef ik je ook geen beoordeling. Kan aan mij liggen, dat het onderwerp me gewoon niet bevalt.

Ik wil wel even reageren op het " 5 sterren perikel". Ik geef mezelf geen rating, nadeel is dat ik dan mijn gemiddelde niet kan zien. Een ander, kasper90 volgens mij, geeft zichzelf evenveel als de eerste die hem beoordeelt hem geeft. Ik vind het zelf raar om jezelf 5 sterren te geven, helemaal als je daarna in commentaren over je stuk dingen zegt als "ja het moest eigenlijk nog wat duidelijker", dan is het dus geen 5 sterren in je ogen.

Verder vind ik het prima als je jezelf 5 sterren geeft, als je echt vindt dat je stuk 5 sterren waard is. Maar in mijn ogen kan voetbalzone het jezelf raten beter afschaffen, want door het niet zien van de gemiddelde rating als je stemt word je haast verplicht je eigen stuk te raten.

ik snap al het gezeur hier niet, ik vind het een prima stuk, het is leuk geschreven en het leest lekker, verder vind ik dat er goede dingen in gezegd worden en begrijp ik waar je het over heb.

Slapjes.

Ik lees het stuk, maar aan het eind heb ik zo'n gevoel van.. Waarom heb ik dit gelezen?
We weten al dat Been en Beenhakker 2 leuke individuen zijn, en dat Feyenoord nog lang niet een topploeg is.
Mensen het is maandagochtend, hou daar rekening mee

Het zal wel aan mij liggen maar ik kan het gemekker over jezelf 5 sterren geven helemaal niet volgen, wat een stelletje kleuters zijn jullie om hier over te gaan janken.
Bij iedere colum is het weer hetzelfde geval, er wordt meer gemekkerd over de hoeveelheid sterren dan dat er gereageerd wordt op het stuk.

Het lijkt mij dan ook een uitstekend idee als voetbalzone gaat uitvoeren wat Quasi hierboven oppert en dat is het jezelf raten per onmiddellijke ingang afschaffen, dan zijn we van dat gezeik verlost.

Leuk stukje dit..
Maar toch geef ik je 1 ster omdat je alleen reageert om jezelf er 5 te kunnen geven en zo kan ik ook in de top komen.

Ik vind het helemaal niet zo'n leuk stukje. Wees gewoon blij met Mario en Leo. Niks geen poespas bij deze mannen. Dit is precies wat Feyenoord nodig had en ik ben er van overtuigd dat ze ons weer succes zullen brengen!!!

Saaie opsomming van feiten, dit had ik zelf ook allemaal wel kunnen bedenken.

Daarom 0 sterren.

Ik geef je 5 ster, omdat hier veel mensen zielig doen door 1 ster te gaan geven omdat of jij jezelf 5 ster heb gegeven of omdat hun eigen stuk dan beter uit komt :/... Triest.. Daarom 5 ster!

Niet echt boeiend.
Toen ik klaar was met de tekst had ik niet zo iets van ja, ik heb wat geleerd ofzo.

Ben benieuwd of Mario nog steeds zo grappig is als er over 3 jaar nog steeds niks gewonnen is.

Verder prima stuk!

Ik denk dat het 'punt' duiderlijker was geweest, als ik mijn oorspronkelijke titel (leo en Mario zijn al groots zonder charme) had laten staan, maar VZ wou denk ik kijkers trekken bij dit stuk.

Elke dag Patricia Paay? God beware me. Een minuut of drie zou al te erg zijn.

Ja, ik weet dat je die titel niet zelf hebt gekozen, maar het staat wel in je stuk. En dat stuk is in mijn ogen een eindeloos gewauwel over niks. Je punt: ze hoeven niet zo overdreven te doen. Eén zin. Klaar.

Over jezelf vijf sterren geven is al genoeg gezegd.

Ik geef één ster.

Intentie vind ik goed, ik ga het niet over de sterren meer hebben, ik ga het ook niet hebben over dat mensen een punt missen, ik zie ook geen punt namelijk. Dat het een andere titel had moeten zijn oke.

Ik vind het niet vernieuwend, dat vind ik jammer, je schrijft goed, het leest lekker dat is belangrijk, ik ga je 5 sterren geven, omdat iedereen, maar zeurt, je verdient er 3 in mijn ogen, maar om al die seikerts af te seiken krijg je er 5.

Als je luisterd naar mijn tip, schrijf iets vernieuwend, iets verfrissend, iets wat een buitenstaander niet weet.

Succes

leuk stuk,
jammer dat er niet veel vernieuwends in staat, had wel leuk geweest
verder zag ik nog een vreemde constructie:
Mario keek, overzag en won
is het niet, hij kwam, zag en overwon? misschien heb je er een eigen versie van gemaakt, ook leuk
verder geef ik je 3 sterren

Tja wat een gezeur over hoeveel sterren iemand zichzelf geeft????
Ik ben een Ajacied die nog nooit iets positiefs heeft gezegt over Feyenoor.....
Maar de schrijver van dit stuk heeft het toch gewoon realistisch geschreven??
Daarbij is het verhaal smeuig de waarheid en leest het erg glossy lekker weg...
Voor de rest zal het mij allemaal een zorg zijn...

Helden jij krijgt van mij 5 sterren jongen....

Reageer

Je moet inloggen om te reageren. Heb je nog geen account? Dan kun je je gratis registreren. Inloggen

Actiefste Clubexperts

Naam Aantal Gemiddelde rating

Feyenoord

Stand
Selectie
Actuele wedstrijden
 TeamPnt+/-
1.PSV138
2.Ajax128
3.Vitesse127
Voor de complete stand: Eredivisie
SpelersPositieW
J. BijlowKeeper50
R. HapsVerdediger52
B. NieuwkoopVerdediger50
M. SenesiVerdediger51
L. FerMiddenvelder50
S. BerghuisAanvaller56
B. LinssenAanvaller51
Voor de complete selectie: Clubpagina Feyenoord.

In de wandelgangen

Dinsdag 20 oktober
Hendrik Van Crombrugge en Anderlecht gaan met elkaar om de tafel. Lees verder
X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren